Pentru gradina

5 idei pentru a aranja mobila într-un dormitor mic

5 idei pentru a amenaja mobila într-un dormitor mic

Dintre toate încăperile pe care le puteți considera „prea mici”, dormitorul nu este cel mai greu de rezolvat. În ciuda problemei evidente de depozitare, nu aveți nevoie de prea mult spațiu suplimentar aici ( petrecerile se țin în alte camere). Cu toate acestea, fluxul de mișcare și o senzație de seninătate sunt importante, așa că iată cinci moduri de a aranja un dormitor serios de mic, precum și câteva sfaturi și trucuri bonus.

1. Încearcă simetria

Prima schemă este cea pe care o am o recomandăm. Pat centrat sub o fereastră mare, noptiere de fiecare parte, cu spațiu suficient pentru a mă strecura, și un dulap deschis pe peretele opus.

În cele mai multe cazuri, cu toții ne-am dori dormitoare simetrice, cu acces ușor la ambele părți ale patului, fie și numai pentru a schimba cu ușurință așternuturile. Acest tip de simetrie va face, de asemenea, ca un dormitor să se simtă mai spațios. Pentru a face acest lucru posibil, micșorați dimensiunile noptierei și gândiți-vă la înălțime, mai degrabă decât la lățime, pentru spațiul de depozitare.

2. Renunță la o noptieră în defavoare unei mese

Iată o altă opțiune pe care am luat-o în considerare: tot cu acces pe două laturi la pat, dar cu un sentiment general mai puțin simetric. O noptieră și o comodă asortate și o comodă potrivite ar face ca acest lucru să pară mai ponderat, și are în plus suficient spațiu pentru uși de dulap adecvate.

3. Renunță la noptiere

Uneori, există doar un singur perete viabil pe care să se așeze patul, iar acesta este prea scurt pentru noptiere. Aici, acestea sunt înlocuite de un raft deasupra capului, în timp ce o comodă și un dulap sunt ascunse în colțurile camerei.

4. Un singur dulap în dormitor

Iată o opțiune pentru aceia dintre voi care sunt suficient de norocoși să aibă un dulap dedicat, dar nu prea mult spațiu în dormitor. Aici, patul pentru dormit este ascuns într-un colț, sub fereastră, folosind pervazul ferestrei pe post de noptieră. Pe lângă ea, există suficient spațiu pentru o pereche de comode și o veioză de perete cool ca lampă pentru noptieră.

5. Așezați patul la același nivel cu un perete pe partea opusă a ușii

Patul este, de obicei, piesa de mobilier din dormitor care ocupă cel mai mult spațiu. Odată ce știți unde va fi amplasat patul, vă va fi mai ușor să plasați celelalte piese de mobilier. Întindeți-vă în pat ca și cum ați dormi. Dacă vă simțiți confortabil cu unghiul și amplasarea patului, păstrați-l acolo. Ar trebui să existe suficient spațiu pe lângă pat pentru a vă ridica cu ușurință dimineața (sau în mijlocul nopții) fără să vă loviți de lucruri.

Sfaturi și avertismente

  • Folosiți plapume, lenjerii de pat și lucrări de artă de culoare deschisă pentru a lumina camera; astfel, aceasta va da senzația că este mai mare decât dacă folosiți culori închise.
  • Agățați o oglindă de cel puțin un perete; acest lucru va da iluzia că încăperea este mult mai mare.
  • Folosiți spațiul vertical. Cumpărați, de exemplu, rafturi înalte pentru cărți, care vor conține la fel de mult ca două rafturi mai scurte și vor ocupa mult mai puțin spațiu pe podea.
author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.