Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Aragaz pe gaz VS Aragaz electric – Avantaje și dezavantaje

Aragaz pe gaz vs Aragaz electric – Dacă vreți să cumpărați un aragaz trebuie să știți că fiecare tip are punctele sale forte și propriile dezavantaje.

Aragaz pe gaz VS Aragaz electric

Dacă sunteți în căutarea unui aragaz nou pentru bucătăria dumneavoastră trebuie analizați diferențele dintre aragazele pe gaz și cele electrice. Ambele au avantajele și dezavantajele lor. Aruncând o privire la ambele vă va ajuta să determinați ce tip de aragaz este cel mai bun pentru dvs.

Nu există un câștigător clar în dezbaterea dintre un aragaz pe gaz VS aragaz electric. Ambele au avantaje și dezavantaje care pot varia în funcție de ceea ce sunteți obișnuit, ce racorduri sunt în prezent în bucătăria dvs. și ce tip de mâncare vă place să faceți. Asigurați-vă că cântăriți cu atenție aceste argumente pro și contra pentru a lua cea mai informată decizie.

Avantaje aragaze pe gaz

Cel mai mare avantaj al utilizării unui aragaz cu gaz este gătitul. Dacă porniți un aragaz pe gaz, veți obține o flacără instantanee și constantă pe care o puteți regla vizual. Nu vă mai întrebați dacă aragazul este pornit sau oprit, dacă este cald sau rece sau dacă este pe setarea corectă.

De asemenea, flăcările produse de un aragaz cu gaz natural gătesc alimentele mai rapid și mai uniform. Acest lucru se petrece deoarece flăcările se răspândesc pe fundul și pe părțile laterale ale oalei. Pentru proprietarii de locuințe cărora le place cu adevărat să gătească, acestea sunt avantaje mari.

Un avantaj deseori trecut cu vederea al utilizării unui aragaz pe gaz este costul de funcționare al acestuia. Dacă locuința folosește deja gaz natural – ceea ce decontează costurile de instalare – costurile de funcționare și de energie vor fi mai mici cu un aragaz pe gaz decât cu cea electrică.

Dezavantajele aragaze pe gaz

Cel mai mare dezavantaj al utilizării unui aragaz pe gaz este prețul de instalare. Aragazele pe gaz sunt în general mai scumpe la conectarea la rețea în special dacă nu aveți deja o conductă de gaz care să ajungă în bucătărie.

Celălalt dezavantaj major al utilizării unui aragaz pe gaz este gazul în sine. Dacă un arzător nu se aprinde imediat, aragazul continuă să elibereze gaz în aer. O mare problemă este ca un arzător să fie lăsat pornit, dar neaprins.

Avantajele aragazelor electrice

Cele mai multe aragaze electrice vândute în ziua de astăzi au un blat de gătit elegant, din sticlă, care îmbunătățește stilul aragazului în sine. Acest blat de sticlă este ușor de curățat când vine vorba de majoritatea petelor. Nu este nevoie să îndepărtați un inel de arzător sau să ștergeți o scurgere întărită de pe vârful unei duze de gaz.

Aragazele electrice sunt destul de ușor de operat și mai puțin costisitoare la instalare. Acest lucru le face să fie alegeri bune pentru persoanele care nu petrec atât de mult timp în bucătărie.

Un aragaz electric oferă, de asemenea, cea mai stabilă suprafață de de gătit pentru oale și tigăi. Acest lucru este un mare avantaj care trebuie luat în considerare pentru bucătarii amatori. Acestea oferă, de asemenea spațiu de depozitare suplimentar sub cuptor, ceea ce aragazele pe gaz nu oferă.

Dezavantajele aragazelor electrice

În timp ce aragazele electrice sunt destul de ușor de utilizat și de operat, acestea gătesc alimentele mai încet decât aragazele pe gaz. De asemenea, acestea pot fi o problemă pentru brutarii din bucătăriile mici, deoarece zahărul vărsat pe blatul de sticlă este aproape imposibil de îndepărtat odată ce se încălzește. De asemenea, sticla se pătează ușor, ceea ce poate afecta aspectul și stilul aragazului.

Dacă locuiți într-o zonă supusă unor pene de curent frecvente aragazul dvs. va fi nefuncțional în acele perioade. Din cauza cantității de electricitate pe care o folosește un aragaz electric, chiar și unele generatoare de rezervă nu va putea face față. Această utilizare a energiei electrice vă va costa, de asemenea, mai mult pentru funcționarea aragazului, decât energia utilizată de un aragaz pe gaz comparabil.

Pentru mulți oameni, costul achiziționării și instalării aragazului sfârșește de obicei prin a înclina balanța în dezbaterea dintre aragaz pe gaz sau aragaz electric. Cu toate acestea, aceste lucruri fiind egale, uitați-vă la stilul de viață și la nivelul de confort. Întrebați-vă ce aragaz vă poate ajuta, astfel veți să luați decizia corectă pentru dumneavoastră. Dacă vă doriți ca plita aragazului să fie pe gaz, iar cuptorul electric puteți opta pentru un aragaz mixt.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134