Sfaturi și păreri

Avantaje și dezavantaje pentru o friteuza cu aer cald

Avantaje și dezavantaje pentru o friteuza cu aer cald

Friteuzele cu aer cald sunt un nou tip de echipament de gătit care a fost creat ca o alternativă la echipamentele de gătit tradiționale. Friteuzele cu aer pot găti mese sănătoase folosind foarte puțin ulei. Multora dintre noi ne place mâncarea prăjită. Dar alimentele prăjite conțin calorii și grăsimi suplimentare care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate.

O friteuză cu aer poate fi folosită pentru a găti alimente prăjite fără calorii și grăsimi suplimentare. Așadar, aparatele de prăjit cu aer joacă un rol important în începerea unei vieți sănătoase fără a evita alimentele prăjite. Cu toate acestea, aparatele de prăjit cu aer au diverse avantaje, precum și dezavantaje. Vom discuta în acest articol despre avantajele și dezavantajele aparatelor de prăjit cu aer.

Avantajele friteuzei cu aer cald

Friteuzele cu aer clad elimină grăsimea din alimente

Friteuzele cu aer cald folosesc foarte puțin ulei pentru a găti. Chiar și prăjitoarele cu aer comprimat pot găti alimente fără ulei. Alimentele gătite prin alte metode de gătit conțin multe grăsimi. Ca urmare, alimentele gătite în toate aceste moduri nu sunt sănătoase. Mulți producători susțin că friteuza lor cu aer comprimat elimină până la 95% din grăsimea din alimentele prăjite.

În plus, friteuza cu aer comprimat gătește folosind foarte puțin ulei în comparație cu metoda tradițională de prăjire. În timp ce multe rețete necesită 3 căni de ulei pentru a fi gătite prin metoda tradițională de prăjire, este nevoie de doar 1 linguriță de ulei pentru a găti aceeași rețetă într-o friteuză cu aer. Cu toate acestea, gustul alimentelor nu se schimbă prea mult.

Friteuzele cu aer utilizează un tip special de tehnologie pentru a elimina excesul de grăsime din alimente, care reține grăsimea din alimente și o stochează sub coșul prăjitorului cu aer. Diferite experimente au arătat că friteuzele cu aer cald pot găti alimente prăjite delicioase ca prin metoda tradițională de prăjire cu foarte puțin ulei. Ceea ce face ca mâncarea să fie delicioasă și sănătoasă în același timp.

Poți pierde în greutate

Alimentele prăjite tradiționale nu conțin doar grăsimi suplimentare, ci și calorii suplimentare. Excesul de calorii vă va crește greutatea. Deci, dacă doriți să pierdeți în greutate, ar trebui să evitați alimentele prăjite. Cu toate acestea, alimentele gătite printr-o friteuză cu aer comprimat sunt fără extra calorii. Deoarece friteuzele cu aer folosesc foarte puțin ulei pentru a găti alimente prăjite. Cu o friteuză cu aer, puteți pierde în greutate fără a evita alimentele prăjite.

Ușor de utilizat și de curățat

Friteuzele cu aer sunt mult mai ușor de utilizat. Majoritatea friteuzoarelor cu aer au un sistem de control tactil. Prin intermediul căruia temperatura și timpul de prăjire cu aer pot fi setate foarte ușor. Cu toate acestea, multe friteuze cu aer la prețuri accesibile au un sistem de control cu buton. Friteuzele cu aer comprimat pot fi, de asemenea, controlate cu ușurință prin intermediul acestora. Frtieuzele cu aer nu sunt doar ușor de utilizat, ci sunt și foarte ușor de curățat. Pentru că majoritatea coșurilor, tăvilor, tigăilor pentru friteuze cu aer sunt lavabile în mașina de spălat vase. Ca urmare, acestea pot fi curățate cu ușurință folosind săpun și apă caldă. Acestea trebuie să fie bine uscate înainte de a reutiliza friteuza cu aer.

În plus, gătitul într-o friteuză cu aer nu necesită mult ulei. Acest lucru o face mai puțin murdară și facilitează procesul de curățare. Gătitul într-o friteuză cu picurare necesită mai mult ulei, astfel încât acestea sunt mai murdare. O friteuză cu aer este mult mai ușor de curățat decât o friteuză cu picurare.

O friteuză cu aer este sigură

Friteuzele cu aer sunt mult mai sigure de utilizat decât alte ustensile de gătit. Prăjitorul cu aer ține utilizatorul în atent față de elementele fierbinți. Stropirea uleiului în timp ce gătiți într-o friteuză cu ulei este un eveniment obișnuit. Acest lucru poate duce la accidente, cum ar fi arderea mâinilor în timp ce gătiți într-o friteuză cu ulei. Dar nu există nicio posibilitate de producere a unui astfel de accident într-o friteuză cu aer.

În plus, majoritatea friteuzoarelor cu aer au mânere cu atingere rece. Ceea ce vă va menține mâinile în siguranță față de materialul încălzit. Acest lucru vă permite să gătiți în siguranță într-o friteuză cu aer. Friteuzele cu aer moderne au un sistem de închidere automată. Acesta oprește automat friteuza cu aer atunci când timpul de gătire s-a terminat. Astfel, nu există teama de a arde alimentele.

O friteuză cu aer folosește foarte puțin ulei

Gătitul în friteuza tradițională necesită adesea mult ulei. Dar este nevoie de doar o lingură de ulei pentru a găti orice rețetă într-o friteuză cu aer. Mai mult, multe rețete pot fi gătite fără ulei.

Există mai multe beneficii ale gătitului cu puțin ulei. În primul rând, aveți nevoie de puțin ulei pentru a găti în friteuza cu aer, așa că nu trebuie să cheltuiți bani în plus pentru a cumpăra ulei de gătit. În al doilea rând, alimentele gătite cu mai puțin ulei sunt mai sănătoase.

Acest lucru se datorează faptului că alimentele gătite cu puțin ulei nu conțin calorii și grăsimi suplimentare. În al treilea rând, friteuza cu aer poate fi gătită cu mai puțin ulei, astfel încât coșurile sale nu sunt uleioase. Ceea ce o face mult mai ușor de curățat. Pe de altă parte, friteuzele au nevoie de mult ulei pentru a găti, astfel încât este foarte uleios. Ceea ce face ca friteuza să fie foarte greu de curățat.

Ocupă puțin spațiu

Friteuzele cu aer sunt de obicei de dimensiuni mici. Ca urmare, nu necesită mult spațiu în bucătărie. Acestea sunt mult mai mici decât alte aparate de bucătărie. Friteuzele cu aer sunt de obicei puțin mai mari decât un aparat de cafea și mai mici decât un cuptor cu prăjitor de pâine.

Cu toate acestea, pe piață sunt disponibile friteuze cu aer de diferite dimensiuni. Puteți cumpăra friteuze cu aer de dimensiuni mici pentru familiile mici și friteuze cu aer de dimensiuni mari pentru familiile mari. Toate tipurile de friteuze cu aer, mici sau mari, nu necesită mult spațiu pentru a fi așezate pe blat.

Dezavantajele friteuzei cu aer cald

Are un gust diferit față de alimentele prăjite în ulei

Alimentele prăjite gătite într-o friteuză cu aer cald sunt sănătoase, dar nu la fel de gustoase ca o friteuză cu ulei. Acest lucru se datorează faptului că prăjitoarele cu aer sunt gătite cu mai puțin ulei, în timp ce prăjitoarele cu picurare folosesc mult mai mult ulei. Alimentele prăjite gătite într-o friteuză cu aer absorb mai puțin ulei și produc mai puține grăsimi datorită consumului mai mic de ulei.

Ca urmare, alimentele sunt mai sănătoase, dar mai puțin gustoase decât cele gătite în friteuza cu picurare. Pe de altă parte, alimentele gătite într-o friteuză cu picurare absorb mai mult ulei și produc mai multă grăsime. Așadar, alimentele gătite într-o friteuză cu picurare nu sunt sănătoase, dar sunt delicioase.

Necesită mai mult timp pentru a prepara mâncarea

Gătitul într-o friteuză cu aer cald necesită ceva mai mult timp pentru a găti decât alte instrumente tradiționale de gătit. Acest lucru se datorează faptului că procesul de gătire al unei friteuze cu aer este complet diferit de procesul de gătire al unui echipament de gătit tradițional.

Friteuza cu aer gătește alimentele prin aer cald, în timp ce friteuza cu ulei gătește alimentele prin ulei fierbinte. Uleiul fierbinte furnizează căldură alimentelor mult mai repede decât aerul cald. Așadar, frigăruile cu picurare pot fi gătite mai repede decât cele cu aer. De multe ori, gătitul într-o friteuză cu aer comprimat necesită de două-trei ori mai mult timp decât într-o friteuză cu picurare.

Scumpă

Prăjitoarele cu aer cald sunt un pic mai scumpe. Pe piață sunt disponibile friteuze cu aer de diferite dimensiuni. Astfel, se observă diferența de preț a friteuzei cu aer. Dacă doriți să gătiți pentru dvs. sau pentru familia dvs. mică, puteți cumpăra o friteuză cu aer de mici dimensiuni. Deoarece aparatele de prăjit cu aer de dimensiuni mici sunt ieftine. O friteuză cu aer mare este o necesitate pentru o familie numeroasă.

Cu toate acestea, dacă aparatele de prăjit cu aer sunt scumpe este o chestiune de opinie. Pentru că gătitul într-o friteuză cu aer necesită mult mai puțin ulei decât un echipament de gătit tradițional. Ceea ce vă va economisi bani. În plus, friteuza cu aer este ușor de utilizat și reduce șansele de accidente. Setați timpul și temperatura necesară pentru gătit, apoi mâncarea va fi gata automat. Prețul este un pic mai mare pentru numeroasele beneficii ale friteuzoarelor cu aer.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.