Textile pentru dormitor

Cele mai bune pilote de iarnă

cele mai bune pilote de iarnă

Cele mai bune pilote de iarnă sunt cele care vă ajută să dormiți bine în fiecare noapte oferindu-vă căldura și confortul necesar.

Cea mai bune pilotă de iarnă

Ne bucurăm că citiți acest articol deoarece alegerea unei pilote de iarnă trebuie făcută cu atenție sporită. De ce spunem asta? Ei bine pilota la fel ca pernele pe care dormim și lenjeria de pat petrece multe ore în contact cu pilea noastră. Acest lucru înseamnă că pilota trebuie aleasă cu mare grijă, deoarece acest lucru vă va asigura că stați într-un mediu antibacterian și înconjurat de materiale de calitate. Dacă căutați căutați o pilotă 4 anotimpuri pe care să o folosiți atât vara cât și iarna atunci recomandarea noastră este Pilota Dormeo Black Diamond, iar dacă căutați una dintre cele mai bune pilote de iarnă atunci sugestia noastră este Pilotă de iarnă Somnart HypoallergenicMed.

Avantajele oferite de cele mai bune pilote de iarnă

Ei bine pentru a vă demonstra că aveți nevoie de o pilotă de iarnă bună am decis să prezentăm câtva avantaje oferite de către acestea.

 • Asigură temperatură optimă pe timp de noapte – acesta este principalul lucru care trebuie să fie făcut de o pilotă de iarnă. Caracteristica asta e prezentă aproape la toate pilotele de iarnă de pe piață.
 • Materiale de calitate – cele mai bune pilote de iarnă sunt realizate din materiale premium care conferă un confort ridicat pe timpul nopții.
 • Tratamente anti-bacteriene și anti-alergice – aceste tratamente vor asigura un mediu curat și lipsit de acarieni pe timpul nopții.
Top cele mai bune pilote iarnă

Top 10 cele mai bune pilote de iarnă

1. Pilotă Dormeo Black Diamond

Pilotă Dormeo Black Diamond
 • Poate fi folosită tot anul;
 • Disponibilă pe 2 dimensiuni;
 • Lavabilă în mașina de spălat;
 • Microfibre Wellsleep;

Aceasta pilotă Dormeo este este una care vă asigura confortul dorit pe tot parcursul anului. Umplutura din fibre Wellsleep asigură o bună circulație a aerului prin ea și contribuie la optimizarea temperaturii corpului pe timpul nopții indiferent de anotimp.

Sistemul HeiQ Smart de la Dormeo contribuie și acesta la optimizarea temperaturii pe parcursul nopții, iar sistemul AirX menține pilota curată și uscată. Acest sistem împiedică apariția transpirației pe parcursul nopții. Considerăm că această pilotă este cea mai bună pilota 4 anotimpuri de la Dormeo.

2. Pilotă de iarnă Somnart HypoallergenicMed

Pilota pentru iarna Somnart Superior Plus
 • Ideal pentru sezonul rece;
 • Se spală ușor și-și păstrează forma;
 • Ușor de întreținut;
 • Este foarte ușoară;

Aceasta este o pilotă de la Somnart care va vă va asigura încălzirea corpului uniformă fără apariția punctelor reci. Aceasta este foarte bine aerisită și nu va permite să vă încingeți în ea datorită nucleului din fibre. Aceasta poate fi spălată în mașina de spălat rufe și uscată în uscătorul de rufe fără probleme.

Umplutura este realizat din bre poliester siliconizate și conjugate. Cei de la Somnart oferă promisiunea că această pilotă de iarnă îți va păstra forma chiar și după spălări repetate. Astfel promisiunea oferită și cu caracteristicile sale fac din acest model una dintre cele mai bune pilote de iarnă ce pot fi cumpărate.

3. Pilotă de iarnă Behrens Microfibra Peachskin 200x200cm

Pilotă de iarnă Behrens Microfibra Peachskin 200x200cm
 • Țesătură din bumbac;
 • Umplutură din microfibre;
 • Antialergică;

Aceasta este o pilotă de iarnă ce are un indice de căldură foarte ridicat. Umplutura pilotei este din microfibre, iar la exterior are țesătură din bumbac. Este o soluție optimă pentru cei care suferă de alergii deoarece este tratată pentru a fi antialergică.

Aceasta poate fi spălată în mașina de spălat rufe și uscată în uscătorul de rufe la temperaturi sub 60 de grade Celsius. Este o soluție optimă pentru paturile matrimoniale ce au dimensiunea de 140 x 200 cm. Noi considerăm că aceasta este una dintre cele mai bune pilote de iarnă ce pot fi cumpărate online.

4. Pilotă 4 anotimpuri cu umplutura DreamFill

Pilotă 4 anotimpuri cu umplutura DreamFill
 • Disponibilă pe mai multe dimensiuni;
 • Țesătură din microfribre;
 • Antialergică;

Aceasta este o pilotă 4 anotimpuri ideală atât în sezonul rece cât și în cel cald. Umplutura acesteia este realizată din microfibre care sunt de 10-15 ori mai groase decât microfibrele din mătase. Această pilotă nu va permite ca umplutura să se miște în interior păstrând mereu o grosime uniformă.

Materialul exterior este trata pentru a fi antialergic astfel dumneavoastră veți avea siguranța unui somn într-un mediu curat. Țesătura exterioară este realizată din microfibre franțuzești de cea mai înaltă calitate și este 100% naturală. Este alegerea ideală pentru orice pat datorită varietății dimensiunilor oferite de producător.

5. Pilotă 220×240 Kabru

Pilotă 220x240 Kabru
 • Microfibră;
 • 4 sezoane;
 • Fibre delicate;

Aceasta este o pilotă este ideală pentru paturile mari. Are formă dreptunghiulară și este ideală pentru persoanele care suferă de diferite alergii. Materialul exterior este 100% textil la fel ca materialul de umplere. Pilota are o greutate totală de 3 kg din care umplutura este de 1848 grame.

Această pilotă este foarte ușor de îngrijit și favorizează crearea unui mediu curat pe tot parcursul nopții. Culoarea albă va crea impresia unui mediu foarte curat în care vă veți putea odihni foarte bine. Recomandăm achiziția acestei pilote persoanelor care au un pat foarte mare.

6. Pilotă de iarnă din puf de gâscă Green Future

Pilotă de iarnă din puf de gâscă Green Future
 • Pentru pat dublu;
 • Pentru sezonul rece;
 • Permite spălarea în mașina de spălat;

Aceasta este o pilotă pufoasă și foarte ușoară care oferă o senzație delicată la atingere. Umplutura este realizată din 10% puf de gâscă și 90% pană mică. Țesătura exterioară este realizată din bumbac și acest bumbac împreună cu umplutura pilotei de iarnă asigură o temperatura constantă pe timpul nopții.

Pe lângă temperatura constată aceasta are și ventilație corespunzătoare care nu vă va lăsa să transpirați pe timpul nopți. Singurul dezavantaj al acestei pilote probabil ar fi prețul care nu e unul prea mic. În opinia noastră această pilotă își merită locul în acest top cu pilote.

7. Set Dormeo de pilotă și pernă Siena V3

Set Dormeo de pilotă și pernă Siena V3
 • Set compus din pilota și perna;
 • Set complet lavabil la 60°C
 • Posibilitatea de comandă pentru pat dublu sau de o persoană;

Acesta este o ofertă cu un set din pernă + pilotă care pot fi folosite tot anul de la Dormeo. Atât perna cât și pilota este realizată dintr-un material special care e foarte ușor de aerisit. Perna deține un reglaj pe înălțime, astfel veți avea parte de confortul necesar din partea ei.

Acest set este lavabil la 60 de grade Celsius temperatură la care acarienii sunt distruși. Designul în zig-zag pe care îl au piesele prezente în set fac ca acestea să ofere buzunare pufoase și extra volum. Acest lucru face ca produsele din gama Siena V3 să fie foarte moi și plăcute la atingere.

8. Pilotă Natur din pene de gâscă 200×220 cm

Pilotă Natur din pene de gâscă 200x220 cm
 • Matlasata in romburi închise;
 • Țesătură din bumbac;
 • Bună circulație a aerului;

Aceasta este o pilotă pentru persoanele care vor un astfel de produs realizat 100% din materiale naturale. Țesătura este realizată 100% din bumbac, iar umplutura este din pene de gâscă 100%. Acest model de pilotă de iarnă este una foarte ușoară și se mulează după corpul dumneavoastră.

Această pilotă datorită materialelor superioare din care este realizată menține temperatura corpului constantă. Aceasta previne și apariția transpirației lucru care vă asigura un un somn odihnitor în fiecare noapte. Aceasta este un dintre cele mai bune pilote ce pot fi folosite atât iarnă cât și vara. Aceasta vara vă va ține răcoare iar iarna vă va ține de cald.

9. Pilotă dublă Dormeo Siena V3

Pilotă dublă Dormeo Siena V3
 • Pachetul conține 2 pilote;
 • Antialergică;
 • Disponibilitate pe 2 dimensiuni;

Această pilotă de la Dormeo dispune de proprietăți termice deosebite și asigură o temperatură contantă pe toată durata nopții. Este alcătuită din 2 pilote una fiind subțire și perfectă pe timpul verii și una groasă ideală în sezonul rece al anului.

Acest pachet este ideal pentru persoanele ce au alergii deoarece dispun de tratamente speciale. Ambele pilote sunt lavabile la 60 de grade Celsius. Această variantă cu 2 pilote este cea mai bună ofertă de la Dormeo și ar fi păcat să nu profitați de ea.

10. Pilotă de iarnă Somnomed

Pilotă de iarnă Somnomed
 • Lavabilă 95 grade Celsius;
 • Matlasata;
 • Îți păstrează forma;

Această este o pilotă perfectă pentru persoanele sensibile. Are proprietăți antimicrobiene si antifungice dovedite datorită tratamentului special Rudolf Grup. Această conferă un plus de confort pe tot parcursul nopții pentru că este matlasata.

Aceasta poate fi spălată la temperatura de 95 de grade Celsius și îți va păstra forma pentru o perioadă de timp îndelungată. Datorită faptului că poate fi spălată la temperaturi ridicată această pilotă este folosită în mod profesional cum ar fi în spitale sau în hoteluri.

Cum alegi cea mai buna pilotă de iarnă? -Ghid de cumpărături

Alegerea unei pilote de iarnă poate fi foarte dificilă uneori. Asta se întâmplă în general când oamenii nu știu ce așteptări trebuie să aibă de la produs. Am pregătit un ghid de cumpărături care prezintă toate criteriile necesare unei achiziții de succes. Astfel după ce veți citii acest ghid de cumpărături veți putea să alegeți una dintre cele mai bune pilote de iarnă.

Cum alegi una dintre cele mai bune pilote de iarnă

Dimensiunea pilotei

Acest criteriu va dictat de dimensiunea patului. Înainte de a comanda o pilotă de iarnă verificați dimensiunile patului și comandați în baza acestor dimensiuni. Trebuie să țineți cont că pilotă în special pe lățime trebuie să fie mai mare decât patul pentru a nu avea probleme de împărțeală a ei pe timpul nopții. De exemplu la un pat bun de 160×200 cm va trebui să cumpărați o pilotă de 200×220 de centimetri. Astfel veți putea dormi două persoane cu acea pilotă fără probleme.

Materialele din care e confecționată

Pentru a avea un mediu curat în timpul nopții sau când sunteți învelit este foarte important să aveți o pilotă curată dar care e și realizată din materiale calitative. Noi vă recomandăm folosirea pilotelor din materiale naturale și care au tratamente speciale.

Umplutura

Umplutura după cum îi spune și numele este partea pilotei care se află în interior. Aceasta poate influența indicele de căldură care e responsabil cu temperatura pe care o oferă corpului pe timpul nopții. Există mai multe tipuri de umplutură și anume:

 • Umplutura din lână – principalul avantaj oferit de pilotele cu umplutură de lână este termoreglarea. Acestea pot fi folosite atât vara cât și iarna. Pe timpul iernii aceasta va menține căldura, iar vara nu vă va permite să transpirați deoarece beneficiază de o bună ventilare a aerului.
 • Umplutură cu pe și puf de gâscă – pilotele cu astfel de umplutură sunt foarte ușoare și previn supraîncălzirea. Acestea sunt ideale pentru persoanele care transpiră foarte mult în timpul nopții deoarece ele absorb umiditatea fără să își modifice greutatea sau forma.
 • Umplutură din bambus – acestea sunt ideale și preferate de către copii. Pilotele cu astfel de umplutură au efect  anti-alergic, anti-microbian și antibacterian. Sunt ideale indiferent de sezon și reușesc să ofere temperaturi constante pe tot parcursul nopții.
 • Umplutură din mătase – acest tip de umplutură probabil sunt folosite doar la pilotele premium. Dezavantajul lor este că sunt mai greu de găsit, sunt scumpe și necesită curățare profesională.
 • Microfibre și nanofribre – acestea sunt cele mai populare materiale sintetice folosite pentru umplutura pilotelor. Acestea sunt relativ noi pe piață iar principalul lucru pe care îl fac este să imite puful de gâscă.

Material exterior

Deși nu pare dar trebuie să știți că materialul exterior este probabil mai important decât umplutura. Materialul exterior folosit la pilota de iarnă este cea care intră în contact direct cu pielea dumneavoastră. Deși pilota poate fi îmbrăcată într-o husă de către dumneavoastră sau de către producător aceasta tot poate avea efect asupra dumneavoastră.

Dacă veți opta pentru o pilotă ce are un material exterior de calitate de preferat unul natural. Mai ales dacă pilota are și diferite tratamente poate contribui la un somn odihnitor care vă încarcă cu energie pentru următoarea zi. Trebuie să țineți cont că cele mai bun pilote de iarnă sunt din materiale naturale.

Indicele de căldura

Indicele de căldură reprezintă modul de a măsura căldura pe care o veți resimții sub plapumă. Măsurătoarea este reprezentată de cifre. Însemnătatea lor este:

 • 1-2 este folosit pentru pilotele de vără;
 • 3-4 este folosit pentru pilotele pentru primăvară sau toamnă;
 • 5 sau mai mare este folosit pentru pilotele de iarnă;

O altă metodă de analiză mai este măsurată în densitatea pilotei, un exemplu ar fi 190g/mp. Cu cât densitatea este mai mare cu atât aceasta va fi mai călduroasă.

Întrebări frecvente

De cele mai multe ori când trebuie să faci o achiziție importantă există o serie de întrebări, la fel e și când trebuie să cumperi una din cele mai bune pilote de iarnă. Așadar am ales să expunem și să răspundem la câteva din ele aici.

întrebari despre cea mai buna pilota

Pot folosi pilota fără husă?

Pilota poate fi folosită și fără husă dar acest lucru va duce la uzura prematură a acesteia. Uzura este cauzată de faptul că veți fi nevoit să o spălați mai des. Avantajul folosiri unei pilote de iarnă este că aceasta poate fi spălată mult mai ușor. Noi vă recomandăm să alegeți să folosiți o husă pentru a prelungi viața pilotei.

De ce pilotele casetate sunt mai bune?

Pilotele casetate sunt pe departe cea mai bună alegere deoarece își păstrează umplutura uniformă fără ca umplutura să se adune doar într-o parte a pilotei. În pilotele care nu sunt casetate umplutura se poate mișca dintr-o parte în alta astfel veți avea doar neplăceri pe timp de noapte.

Pilotele au perioadă de viață limitată?

Pilotele au perioadă de viață limitată și este recomandat să nu o folosești mai mult decât este specificat pe eticheta acesteia. În general pilotele din material sintetic au o durată de viață de 5 ani, iar cele din materiale naturale care sunt cele mai bune pilote de iarnă au o durata de viață și de 20 de ani.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.