Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune pilote de iarnă

Cele mai bune pilote de iarnă sunt acele modele capabile să vă ofere temperatura optimă și să prevină transpirația pe toată durata somnului.

Cea mai bune pilotă de iarnă 2024

Ne bucurăm că ați început să citiți acest articol, acest lucru înseamnă că vreți să cumpărați o pilotă de iarnă în mod informat. Alegerea unei pilote de iarnă trebuie făcută cu mare atenție deoarece la fel ca și pernele de dormit și lenjeria de pat pilota stă multe ore în contact cu pielea noastră.

Așadar pentru a veni în ajutorul dumneavoastră am pregătit în acest articol top 10 cele mai bune pilote de iarnă și un ghid de cumpărături. În ghidul de cumpărături veți găsi sfaturi care să vă ajute să alegeți o pilotă de iarnă bună pentru dumneavoastră.

Avantajele oferite de cele mai bune pilote de iarnă

 • Asigură temperatură optimă pe timp de noapte – acesta este principalul lucru care trebuie să fie făcut de o pilotă de iarnă. Caracteristica asta e prezentă la toate pilotele din top.
 • Materiale de calitate – cele mai bune pilote de iarnă sunt realizate din materiale premium care conferă un confort ridicat pe timpul nopții.
 • Tratamente antibacteriene și antialergice – aceste tratamente vor asigura un mediu curat și lipsit de acarieni pe timpul nopții.
Top 10 cele mai bune pilote de iarnă

Top 10 cele mai bune pilote de iarnă [y]

1. Pilotă de iarnă Green Future cu puf și pană mică de gâscă

Pilotă de iarnă Green Future cu puf și pană mică de gâscă

O alegere fantastică pentru persoanele care vor o pilotă care să mențină căldura și un mediu uscat în timpul somnului.

Green Future este o pilotă ideală pentru sezonul rece deoarece are umplutură cu puf și pene mici de gâscă fiind capabilă să mențină caldă temperatura corpului fără să-l supraîncălzească. Husa acesteia este realizată din bumbac care este un alt material premium.

Aceasta asigură o ventilație corespunzătoare în timpul somnului în timp ce previne apariția transpirației. Aceasta este alcătuită din mai multe casete cusute pentru a prevenii deplasare umpluturii și pentru a asigura o distribuire uniformă a acestei umpluturi. În plus această pilotă este lavabilă la o temperatura maxima de 30 de grade Celsius și se usucă rapid.

Aceasta este proiectată special să vă asigure o temperatură optimă în timpul somnului și să permită aerului să circule prin ea pentru a avea un mediu uscat și lipsit de transpirație. Astfel noi credem că este cea mai bună pilotă de iarnă ce poate fi cumpărată online.

2. Pilotă de iarnă călduroasă Wooltex Benessere Somnart

Pilotă de iarnă călduroasă Wooltex Benessere Somnart

Dacă vă doriți o pilotă călduroasă, matlasată și umplută cu lână atunci acest produs este probabil alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Wooltex Benessere Somnart este o pilotă de iarnă realizată din bumbac și lână ceea ce înseamnă că este și un produs natural. Elasticitatea naturală a lânii face ca această pilotă să fie moale, voluminoasă, rezistentă la uzură și să aibă o durată lungă de viață.

O altă caracteristică foarte utilă pe care o are lâna este faptul că este un bun termoreglator al temperaturii și menține mediul de dormit uscat. Țesătura exterioară este realizată 100% din bumbac, astfel pielea dumneavoastră va intra în contact cu un material natural.

Pentru a putea fi păstrată curată aceasta poate fi spălată în mașina de spălat rufe și poate fi uscată și prin folosirea unui uscător de rufe. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pilotă de iarnă Somnart ce poate fi cumpărată online.

3. Pilotă 4 anotimpuri cu umplutură DreamFill

Pilotă 4 anotimpuri cu umplutură DreamFill

Dacă căutați o pilotă pe care să o folosiți atât iarna cât și vara probabil aceasta este cea mai bună alegere.

Aceasta este o pilotă ce are umplutură DreamFill care este realizată din milioane de microfibre mai groase de 10-15 ori decât fibrele din mătase. Această umplutură are proprietăți apropiate de caracteristicile pufului natural fiind recomandată persoanelor care suferă de diverse alergii.

Aceasta asigură o bună circulație a aerului ceea ce garantează menținerea unei temperaturi optime în timpul somnului. Un alt marea avantaj al acestei pilote este faptul că este realizată 100% din țesătură naturală ceea ce va prevenii posibilele iritații ale pielii ce pot apărea din cauza intrării în contact cu materiale sintetice.

Pilota este formată din 2 pilote una ce poate fi folosită în sezonul cald și una pe timp de toamnă, iar prin unirea acestora se obține o pilotă de iarnă. Astfel din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pilotă 4 anotimpuri ce poate fi cumpărată.

4. Set pilotă 4 anotimpuri Essential + 2 perne clasice

Set pilotă 4 anotimpuri Essential + 2 perne clasice

Dacă cea ce căutați este un set alcătuit din 2 perne și o pilotă atunci acest pachet este perfect pentru dumneavoastră.

Acesta pachet conține o pilotă și 2 perne care folosesc umplutură din nanofibre, lucru care garantează un confort termic ridicat. Aceasta are o bună ventilarea astfel nu vă veți încinge sau transpira pe timpul nopții.

Pilota este matlasată și astfel aceasta va rămâne uniformă pe toată suprafața fără să se adune într-un colț al husei. Pilota este lavabilă și poate fi spălată în mașina de spălat rufe la o temperatură maximă de 30 de grade Celsius.

Atât pernele cât și pilota sunt foarte ușoare și oferă un confort sporit pe toată durata nopții fiind capabile să îmbunătățească calitatea somnului. Astfel din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun set de pilotă plus perne ce poate fi cumpărat.

5. Pilotă de iarnă Alcam Damasc Bleu Ciel cu umplutură de lână

Pilotă de iarnă Alcam Damasc Bleu Ciel cu umplutură de lână

Aceasta este o alegere perfectă pentru persoanele care vor o pilotă de iarnă ieftină.

Pilota Alcam Damasc Bleu Ciel este un produs ce are umplutura mix compus din lâna care este un material natural de calitate superioară și fibra siliconică. Iar țesătura exterioară este realizată în proporție de 100% din damasc.

Astfel materiale naturale din calitate superioară care sunt folosite la construcția acestei pilote asigură o temperatura constantă și o ventilare corespunzătoare care previne apariția transpirației. În plus aceste materiale naturale sunt cunoscute ca având o durată de viață mai mare față de fibrele sintetice.

Aceasta poate fi spălată în mașina de spălat rufe la temperatură maximă de 30 de grade Celsius fără a o deteriora. Astfel noi considerăm acest produs cea mai bună pilotă de iarnă din materiale naturale ce poate fi cumpărată online.

6. Pilotă iarnă matlasată Ralex Pucioasa

Pilotă iarnă matlasată Ralex Pucioasa

Dacă ceea ce căutați este o pilotă de iarnă construită bine la un preț bun atunci probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Pilota de iarnă matlasată Ralex Pucioasa este o pilotă din lână naturală 100% cu față din damasc fiind fabricată în România. Pe lângă lână la această pilotă a fost folosit și bumbacul ca și material de bază.

Combinația dintre bumbac și lână asigură un somn odihnitor noapte de noapte fără supraîncălzirea corpului. Lâna este antialergică ceea ce o face o pilotă de iarnă bună și pentru persoanele ce suferă de alergii.

Pilota este compatibilă cu mașina de spălat rufe și se usucă extrem de ușor. Aceasta este o alegere bună deoarece are un preț bun de achiziție și este realizată din materiale foarte calitative. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună pilotă de iarnă cu umplutură de lână.

7. Pilotă cu puf si pene de gâscă cu husa bumbac

Pilotă 4 anotimpuri Bright Silver 180×200

Aceasta este o alegere bună pentru persoanele care caută un set de pilote 4 anotimpuri din nanofibră.

Pilota 4 anotimpuri Bright Silver 180×200 este o alegere excepțională pentru persoanele care au un pat mare. Aceasta are nanofibra 100% care asigură protecție antibacteriană și are o foarte mare elasticitate, fiind mult mai fină decât alte fibre folosite la umplerea pernelor și a pilotelor.

Aceasta are o țesătură din microfibră respirabilă care permite circulația aerului și umplutură moale, antiperspirantă și igienică. Acest lucru o face o alternativă bună, dar mai ieftină pentru pilotele umplute cu puf de gâscă, lucru care ne-a și convins să o introducem în top cele mai bune pilote de iarnă.

Husa pilotei este confecționată din bumbac 100% natural care susține buna circulație a aerului prin pilotă și combate absorbția umezelii. Din punctul nostru de vedere această pilotă este cea mai bună pilotă de iarnă 180 x 200 cm.

8. Pilotă iarnă 200×220 Valtherm

Pilotă iarnă 200x220 Valtherm

Aceasta este o pilotă de iarnă ce poate fi utilizată și când vremea începe să se încălzească afară.

Pilota de iarnă 200×220 cm Valtherm este o pilotă mai mare ca cea anterioară fiind perfectă pentru paturile duble. Aceasta este confecționată din micorfibră moale, iar tehnologia folosită la construcție nu va permite ca dumneavoastră să vă supraîncălziți în timpul nopții.

Aceasta are umplutură din microfibră ultrafină cu densitate redusă pentru a asigura o izolație termică la cele mai înalte standarde. Aceasta este perfectă și pentru persoanele ce suferă de alergii deoarece este antialergică.

Este compatibilă cu mașina de spălat rufe și este extrem de rezistentă la multe spălări nedeteriorându-se în urma spălărilor repetate. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pilotă de iarnă 200×220 cm.

9. Pilotă iarnă Alcam Damasc White Line

Pilotă iarnă Alcam Damasc White Line

Dacă căutați o pilotă de iarnă ce are una din dimensiunile: 140×200, 160×200, 200×200 și 200×220 atunci acest produs este una dintre cele mai bune alegeri.

Pilota de iarnă Alcam Damasc White Line este o pilotă ce are umplutură cu mix fibră de bumbac și fibră siliconică. Aceasta a fost creată special pentru a oferi o senzație de prospețime și relaxare pe durata întregii nopți.

Aceasta are toate calitățile necesare unei pilote de iarnă bune. Printre aceste calități se află asigurarea temperaturii optime în timpul nopții, confortul necesar pentru a avea parte de un somn de calitate și circulația aerului care combate transpirația.

Aceasta este matlasată și astfel este evitată deplasarea umpluturii aspect foarte util care vă poate scăpa de multe situații neplăcute. Din punctul nostru de vedere această pilotă este una dintre cele mai bune pilote de iarnă ce pot fi cumpărate online.

10. Pilotă puf gâscă Fanam 200×220 cm

Pilotă puf gâscă Fanam 200x220 cm

O alegere excepțională la un preț excepțional.

Pilotă Fanam oferă cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să ofere o pilotă și anume faptul că menține temperatura optimă pentru organism contribuind astfel la un somn relaxant și foarte odihnitor pe tot parcursul nopții.

Aceasta este o pilotă foarte ușoară având o greutate de doar 700 de grame ceea ce înseamnă că nu solicită corpul pe parcursul nopții. Husa pilotei este realizată din bumbac foarte fin, iar umplutura este realizată din puf de gâscă.

Aceasta poate fi spălată atât manual cât și la mașina de spălat rufe la temperaturi la temperaturi maxime de 40 de grade Celsius. Dimensiunile acesteia se potrivesc și cu cele mai mari paturi din dormitoare având o dimensiune de 200×220 cm. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pilotă de iarnă ieftină.

CălduroasăDa
Previne transpirațiaDa
ReduceriPână la 47%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună pilotă de iarnă -ghid de cumpărături

Alegerea unei pilote de iarnă poate fi foarte dificilă uneori. Asta se întâmplă în general când oamenii nu știu ce așteptări trebuie să aibă de la produs.

Am pregătit un ghid de cumpărături care prezintă toate criteriile necesare unei achiziții de succes. Astfel după ce veți citii acest ghid de cumpărături veți putea să alegeți una dintre cele mai bune pilote de iarnă.

Cum să alegi cea mai bună pilotă de iarnă

Dimensiunea pilotei

Acest criteriu va fi dictat de dimensiunea patului. Înainte de a comanda o pilotă de iarnă verificați dimensiunile patului și comandați în baza acestor dimensiuni. Trebuie să țineți cont că pilotă în special pe lățime trebuie să fie mai mare decât patul pentru a nu avea probleme de împărțeala ei pe timpul nopții.

De exemplu la un pat bun de 160×200 cm va trebui să cumpărați o pilotă de 200×220 de centimetri. Astfel veți putea dormi două persoane cu acea pilotă fără probleme și fără să vă deranjați sau vă dezveliți unu pe altul pe timpul nopți.

Materialele din care e confecționată

Pentru a avea un mediu curat în timpul nopții sau când sunteți învelit este foarte important să aveți o pilotă curată, dar care e și realizată din materiale calitative. Noi vă recomandăm folosirea pilotelor din materiale naturale și care au tratamente speciale.

Umplutura

Umplutura după cum îi spune și numele este partea pilotei care se află în interior. Aceasta poate influența indicele de căldură care e responsabil cu temperatura pe care o oferă corpului pe timpul nopții. Există mai multe tipuri de umplutură și anume:

 • Umplutura din lână – principalul avantaj oferit de pilotele cu umplutură din lână este termoreglarea. Acestea pot fi folosite atât vara cât și iarna. Pe timpul iernii aceasta va menține căldura, iar vara nu vă va permite să transpirați deoarece beneficiază de o bună circulație a aerului.
 • Umplutură cu pene și puf de gâscă – pilotele cu astfel de umplutură sunt foarte ușoare și previn supraîncălzirea. Acestea sunt ideale pentru persoanele care transpiră foarte mult în timpul nopții deoarece ele absorb umiditatea fără să își modifice greutatea sau forma.
 • Umplutură din bambus – acestea sunt ideale și preferate de către copii. Pilotele cu astfel de umplutură au efect  antialergic, antimicrobian și antibacterian. Sunt ideale indiferent de sezon și reușesc să ofere temperaturi constante pe tot parcursul nopții.
 • Umplutură din mătase – acest tip de umplutură probabil sunt folosite doar la pilotele premium. Dezavantajul lor este că sunt mai greu de găsit, sunt scumpe și necesită curățare profesională.
 • Microfibre și nanofribre – acestea sunt cele mai populare materiale sintetice folosite pentru umplutura pilotelor. Acestea sunt relativ noi pe piață, iar principalul lucru pe care îl fac este să imite puful de gâscă.

Material exterior

Deși nu pare este important să știți că materialul exterior este probabil mai important decât umplutura. Materialul exterior folosit la pilota de iarnă este cea care intră în contact direct cu pielea dumneavoastră. Deși pilota poate fi îmbrăcată într-o husă de către dumneavoastră sau de către producător aceasta tot poate avea efect asupra dumneavoastră.

Dacă veți opta pentru o pilotă ce are un material exterior de calitate, de preferat unul natural veți avea numai beneficii. Mai ales dacă pilota are și diferite tratamente poate contribui la un somn odihnitor care vă încarcă cu energie pentru următoarea zi. Trebuie să țineți cont că cele mai bun pilote de iarnă sunt din materiale naturale.

Indicele de căldura

Indicele de căldură reprezintă modul de a măsura căldura pe care o veți resimții sub plapumă. Măsurătoarea este reprezentată de cifre. Însemnătatea lor este:

 • 1-2 este folosit pentru pilotele de vără;
 • 3-4 este folosit pentru pilotele pentru primăvară sau toamnă;
 • 5 sau mai mare este folosit pentru pilotele de iarnă;

O altă metodă de analiză mai este măsurată în densitatea pilotei, un exemplu ar fi 190g/mp. Cu cât densitatea este mai mare cu atât aceasta va fi mai călduroasă.

Care este cea mai bună pilotă de iarnă? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați descoperit informații relevante în el. A alegerea noastră este pilota de iarnă Green Future deoarece oferă un raport preț calitate excepțional.

Întrebări frecvente

De cele mai multe ori când trebuie să facem o achiziție importantă există o serie de întrebări, la fel e și când trebuie să cumperi una din cele mai bune pilote de iarnă. Așadar am ales să expunem și să răspundem la câteva din ele aici.

Pot folosi pilota fără husă?

Pilota poate fi folosită și fără husă dar acest lucru va duce la uzura prematură a acesteia. Uzura este cauzată de faptul că veți fi nevoit să o spălați mai des. Avantajul folosiri unei huse este că aceasta poate fi spălată mult mai ușor. Noi vă recomandăm să alegeți să folosiți o husă pentru a prelungi viața pilotei.

De ce pilotele casetate sunt mai bune?

Pilotele casetate sunt pe departe cea mai bună alegere deoarece își păstrează umplutura uniformă fără ca umplutura să se adune doar într-o parte a pilotei. În pilotele care nu sunt casetate umplutura se poate mișca dintr-o parte în alta astfel veți avea doar neplăceri pe timp de noapte.

Pilotele au perioadă de viață limitată?

Pilotele au perioadă de viață limitată și este recomandat să nu fie folosită mai mult decât este specificat pe eticheta acesteia. În general pilotele din material sintetic au o durată de viață de 5 ani, iar cele din materiale naturale care sunt cele mai bune pilote de iarnă au o durata de viață și de 20 de ani.

5 din 5 (5 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134