Sfaturi și păreri

Cât consumă un cuptor electric?

cât consumă un cuptor electric

Cât consumă un cuptor electric? – Consumul este influențat de mulți factori și nu există un consum standard pentru cuptoarele electrice.

Dar trebuie să știți că în acest articol vă vom face câteva calcule în funcție de modele de pe piață pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să calculați consumul de unul singur. Dacă sunteți în faza de cercetare și căutați un cuptor electric trebuie să știți că găsiți cel mai bun cuptor electric aici. Avem un articol foarte detaliat în care prezentăm cele mai bune modele de pe piață și un ghid de cumpărături cu sfaturi care să vă ajute să faceți achiziția corectă.

Factorii care influențează consumul unui cuptor electric

Vă spuneam mai sus că consumul este influențat de mai mulți factori, ei bine acești sunt:

  • Capacitatea cuptorului – acesta este probabil factorul care influențează cel mai mult consumul unui cuptor electric. Cu cât volumul cuptorului este mai mare cu atât consumul va fi unul mai mare deoarece acesta are nevoie de o putere mai mare și mai mult timp să se încălzească.
  • Temperatura setată – cu cât temperatura setată este mai mare cu atât cuptorul va avea nevoie să funcționeze la putere mai mare mai mult timp. Acest lucru va crește consumul cuptorului electric
  • Temperatura ambientală – odată ce cuptorul electric atinge temperatura setată acesta se va oprii din a încălzii și va reporni din nou când temperatura va începe să scadă. Temperatura ambientală scăzută va face ca cuptorul să pornească mult mai des deoarece acesta se răcește mai repede.

Cât consumă un cuptor electric pe oră?

Pentru a vă ajuta să înțelegeți cât consumă un cuptor electric am pregătit un exemplu care vă va ajuta să înțelegeți cum să calculați. Dacă dețineți un cuptor electric, un frigider, un aragaz electric sau unul mixt sau orice altă aparatură electrocasnică calculul este unul simplu. Practic trebuie să faceți conversia puterii acestuia Watti (W). De exemplu un cuptor electric cu o putere de 2000 W va consuma într-o oră 2 kWh, unul de 1500 W va consuma 1,5 kWh, etc.

cat consumă un cuptor electric pe ora

3 sfaturi pentru a economisi curent când folosiți un cuptor electric

Acum că v-am explicat modul de calcul al consumului și factorii care influențează consumul unui cuptor electric am decis să oferim și 3 sfaturi pentru a economisii curent electric când folosiți cuptorul.

1. Luați în considerare clasificarea energetică

Cumpărarea unui cuptor electric ce are un rating bun al consumului de energie cum ar fi A+ sau chiar mai bun este o modalitatea bună de a economisii bani și electricitate. Aceste cuptoare electrice folosesc mai puțină energie electrică pentru a funcționa. Clasificarea energetică este de obicei prezentată în specificațiile produsului de pe site-ul celor care îl comercializează.

Trebuie totuși să aveți în vedere că clasificarea energetică bună nu înseamnă mereu un consum de energie redus. După cum spuneam și mai sus, dimensiunea cuptorului este un factor care poate face ca un cuptor electric să consume mult chiar dacă acesta are o clasificare energetică favorabilă.

2. Țineți ușa cuptorului închisă

O altă modalitate bună de a economisi energie electrică în timp ce gătiți este să țineți ușa cuptorului închisă cât mai mult posibil. Ori de câte ori deschideți ușa unui cuptor, aceasta permite căldurii să iasă afară, iar cuptorul trebuie apoi să se încălzească din nou. Așadar, atunci când gătiți, țineți ușa cuptorului închisă cât mai mult posibil.

3. Folosiți ustensile de gătit care se încălzesc rapid și păstrează căldura

Acest sfat este potrivit pentru utilizarea aragazului electric. Dacă doriți să economisiți energie electrică atunci este sugerat să folosiți vase de gătit care rețin căldura foarte bine sau vase de gătit subțiri. Trebuie să știți că ambele tipuri de vase au și dezavantaje.

De exemplu dacă folosiți un vas care reține bine căldura cum ar fi o oală de fontă atunci trebuie să știți că aceasta are nevoie de mai mult timp să ajungă la temperatura potrivită. Fonta este un material care reține foarte bine căldura dar care are nevoie de mai mult timp ca să se încălzească.

În același timp trebuie să știți că dacă folosiți vase de gătit subțiri acestea au avantajul că se încălzesc foarte repede dar nu rețin căldura. Așadar, în cazul plitei, poate fi foarte dificil să faceți economii notabile prin schimbarea ustensilelor de gătit. În schimb, este mai bine să cumpărați o plită mai eficientă din punct de vedere energetic.

Concluzie – cât consumă un cuptor electric

Sperăm că î acest articol a-ți găsit mai multă informație decât v-ați așteptat și că ați primit răspunsul dorit la întrebarea: Cât consumă un cuptor electric? Aruncați o privire și pe alte articole de pe site, s-ar putea să descoperiți în ele lucruri interesante pentru dumneavoastră.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.