Află cât consumă un cuptor electric

Odată cu creșterea prețurilor la facturile de gaz și curent poate vă întrebați dacă merită să cumpărați un cuptor electric. Ei bine din acest articol veți afla cât consumă un cuptor electric.

Deși nu există un consum standard care să se aplice la toate cuptoarele electrice deoarece acesta poate fi diferit de la model la model în acest articol vă voi prezenta cum să calculați consumul unui cuptor electric.

Veți afla care sunt factorii care influențează consumul și la final aveți 3 sfaturi care să vă ajute să reduceți consumul unui cuptor electric.

Factorii care influențează consumul unui cuptor electric

Vă spuneam mai sus că consumul este influențat de mai mulți factori, ei bine acești sunt:

  • Capacitatea cuptorului – acesta este probabil factorul care influențează cel mai mult consumul unui cuptor electric. Cu cât volumul cuptorului este mai mare cu atât consumul va fi unul mai mare deoarece acesta are nevoie de o putere mai mare și mai mult timp să se încălzească.
  • Temperatura setată – cu cât temperatura setată este mai mare cu atât cuptorul va avea nevoie să funcționeze la putere mai mare mai mult timp. Ei bine acest lucru va crește consumul unui cuptor electric.
  • Temperatura ambientală – odată ce cuptorul electric atinge temperatura setată acesta se va oprii din a încălzii și va reporni din nou când temperatura va începe să scadă. Temperatura ambientală scăzută va face ca cuptorul să pornească mult mai des deoarece acesta se răcește mai repede.

Cât consumă un cuptor electric pe oră?

Cât consumă un cuptor electric pe oră

Consumul unui cuptor electric se calculează în baza puterii acestuia, practic trebuie să convertim puterea acestuia din W în kWh. Pentru a vă ajuta să înțelegeți cum să faceți acest lucru vă voi oferii două exemple practice.

Ceea ce este plăcut la acest calcul este faptul că conversia se poate realiza foarte simplu. De exemplu un cuptor electric cu o putere de 2000 W va consuma într-o oră 2 kWh, unul de 1500 W va consuma 1,5 kWh.

După aceste exemple probabil mai mult ca sigur ați prins idea. Ei bine acum că știți cum să calculați consumul unui cuptor electric veți putea afla și cât vă costă folosirea acestuia. Puteți face asta raportându-vă la prețul pe care îl plăți pentru fiecare kilowatt.

Dacă acum vă doriți să cumpărați un cuptor electric, dar nu știți de unde să începeți atunci vă invit să citiți articolul în care vorbim despre cum să alegeți cel mai bun cuptor electric și în care vă prezentăm un top realizat de noi.

Dacă acum vă doriți să cumpărați un cuptor electric, dar nu știți de unde să începeți atunci vă invit să citiți articolul în care vorbim despre cum să alegeți cel mai bun cuptor electric și în care vă prezentăm un top realizat de noi.

3 sfaturi pentru a economisi curent când folosiți un cuptor electric

Acum că v-am explicat modul de calcul al consumului și factorii care influențează consumul unui cuptor electric vă prezint 3 sfaturi pentru a vă ajuta economisiți curent electric când folosiți cuptorul.

1. Luați în considerare clasificarea energetică

Cumpărarea unui cuptor electric ce are un rating bun al consumului de energie cum ar fi A+ sau chiar mai bun este o modalitatea bună de a economisii bani și electricitate. Aceste cuptoare electrice folosesc mai puțină energie electrică pentru a funcționa.

Clasificarea energetică este de obicei prezentată în specificațiile produsului de pe site-ul celor care îl comercializează. Trebuie totuși să aveți în vedere că clasificarea energetică bună nu înseamnă mereu un consum de energie redus.

După cum spuneam și mai sus, dimensiunea cuptorului este un factor care poate face ca un cuptor electric să consume mult chiar dacă acesta are o clasificare energetică favorabilă.

Vrei să afli cât consumă un frigider? Ei bine atunci apasă pe buton și citește articolul.

2. Țineți ușa cuptorului închisă

O altă modalitate bună de a economisi energie electrică în timp ce gătiți este să țineți ușa cuptorului închisă cât mai mult posibil. Ori de câte ori deschideți ușa unui cuptor căldura iese afară, iar cuptorul trebuie apoi să se încălzească din nou.

Acest lucru se întâmplă în general când verificați nivelul de preparare al alimentelor. O modalitate care vă poate face să țineți ușa cuptorului închisă mai mult este cumpărarea unui cuptor electric cu geam transparent și cu iluminare interioară.

3. Folosiți ustensile de gătit care se încălzesc rapid și păstrează căldura

Acest sfat este mai potrivit pentru utilizarea aragazului electric, dar se poate aplica cu succes și la cuptoare. Dacă doriți să economisiți energie electrică atunci este sugerat să folosiți vase de gătit care rețin căldura foarte bine sau vase de gătit subțiri.

Trebuie să știți că ambele tipuri de vase au și dezavantaje. De exemplu dacă folosiți un vas care reține bine căldura cum ar fi o tavă sau o oală de fontă atunci trebuie să știți că aceasta are nevoie de mai mult timp să ajungă la temperatura potrivită.

Fonta este un material care reține foarte bine căldura, dar care are nevoie de mai mult timp ca să se încălzească. În același timp trebuie să știți că dacă folosiți vase de gătit subțiri acestea au avantajul că se încălzesc foarte repede, dar nu rețin căldura.

Așadar, în cazul plitei poate fi foarte dificil să faceți economii notabile prin schimbarea ustensilelor de gătit. În schimb, este mai bine să cumpărați o plită mai eficientă din punct de vedere energetic.

Concluzie – cât consumă un cuptor electric?

Sperăm că în acest articol ați găsit mai multă informație decât v-ați așteptat și că ați primit răspunsul dorit la întrebarea: Cât consumă un cuptor electric? Aruncați o privire și pe alte articole de pe site, s-ar putea să descoperiți în ele lucruri interesante pentru dumneavoastră.

4.8 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134