Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Ce este o friteuză cu aer cald?

Dacă vă întrebați ce este o friteuză cu aer cald citiți acest articol și veți descoperii toate informațiile necesare despre aceste electrocasnice.

Ce este o friteuză cu aer cald?

Friteuza cu aer cald este un dispozitiv folosit la prepararea diferitelor tipuri de alimente într-un mod mai sănătos față de modul de prepare tradițional. Acesta dispozitiv este asemănător cu un cuptor electric care funcționează cu convecție de aer. Diferența dintre un cuptor electric și o friteuză cu aer este dimensiunea și portabilitatea.

O friteuză cu aer cald are o portabilitate ridicată față de un cuptor electric, și poate fi pus oriunde pe blatul din bucătărie fără să ocupe prea mult spațiu. Acestea sunt un dispozitiv compact care nu vă expun niciunui pericol și nu sunt consumatoarea mari de energie electrică.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Funcționarea unei friteuze cu aer cald se rezumă la circulația aerul fierbinte în jurul alimentelor într-un mod foarte rapid oferind posibilitatea preparării acestora fără pic de ulei. Practic aceste dispozitive au un ventilator în partea superioară în interior care în momentul pornirii suflă aer fierbinte către alimente pentru a le prepara. Tot ce trebuie să faceți este să puneți alimentele în coșul friteuzei, setați timpul de funcționare și temperatura și lăsați mâncarea să se gătească.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei friteuze cu aer cald?

Deși friteuza cu aer cald este un dispozitiv fantastic și foarte util în bucătărie acesta pe lângă avantaje prezintă și dezavantaje. Descoperiți în rândurile următoare care sunt.

Avantaje – Ca și avantaje friteuzele cu aer cald oferă posibilitatea preparării mult rapide a alimentelor fie ele congelate sau proaspete. Un alt avantaj oferit este faptul că preparatele sunt mai sănătoase nefiind necesară utilizarea uleiului sau a grăsimilor la prepare. Aceste preparate în multe cazuri pot fi mai gustoase decât cele făcute la cuptor și păstrează și bucătăria la o temperatură mai scăzută decât atunci când folosiți cuptorul pentru coacere.

Dezavantaje – Din păcate aceste electrocasnice prezintă și dezavantaje, dar acest lucru este normal. Deși acestea pot prepara alimentele într-un mod mai sănătos acestea pot prepara o cantitate limitată în comparație cu un cuptor, acestea fiind bune doar pentru utilizarea în familie. Când vine vorba de prepararea meselor pentru oaspeți acestea se pot dovedi cam nefolositoare deoarece cantitatea pe care o pot găti este mică. Un alt minus al acestor electrocasnice este prețul, deoarece cele mai performante modele (care nu sunt mereu cele mai bune) costă destul de mult.

Ce se poate găti într-o friteuză cu aer cald?

Acum că ați aflat ce este o friteuză cu aer cald probabil vă întrebați ce puteți găti într-un astfel de dispozitiv. Ei bine numărul preparatelor care pot fi gătite într-o friteuză cu aer cald este unul destul de mare. În aceste dispozitive se pot găti preparate din pui, porc, pește, legume sau chiar și preparate de patiserie.

Merită să cumpăr o friteuză cu aer cald?

Odată ce ați citit acest articol și ați aflat ce este o friteuză cu aer cald, modul de funcționare, avantajele, dar și dezavantajele acestor dispozitive probabil vă puteți răspunde singur/ă la această întrebare. Părerea noastră este că aceste dispozitive merită să fie cumpărate deoarece sunt capabile să ofere un plus valoare bucătăriei dumneavoastră și vă pot ajuta pe dumneavoastră, dar și pe familia dumneavoastră să aibă un stil de viață mai sănătos cu alimente preparate într-un mod mai sănătos. Dacă și dumneavoastră sunteți de aceiași părere citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună friteuză cu aer cald în care avem un top cu cele mai bune modele, dar și un ghid de cumpărături care să vă ajute să faceți cea mai bună achiziție.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134