Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Ce este un frigider side by side?

0 din 5 (0 voturi)

În căutarea dumneavoastră de a cumpăra un frigider probabil v-ați lovit de modele side by side, iar acum probabil vă întrebați ce este un frigider side by side.

În acest articol am ales să vorbim și să analizăm de îndeaproape ceea ce face ca un frigider side by side să fie o alegere excepțională. Veți descoperii care sunt prețurile acestor aparate frigorifice, dimensiunile standard, avantajele dar și dezavantajele lor.

Ce este un frigider Side by Side?

Frigidere side by side au un aspect elegant și sunt un tip de frigider de dimensiuni mari. Acestea au două uși alăturate, iar congelatorul și frigiderul sunt alăturate spre deosebire de modele standard unde congelatorul se află în partea superioară sau inferioară.

Acestea oferă acces și o vizibilitate mai bună asupra alimentelor proaspete și o mult mai bună organizare în congelator. Acestea pot avea dozatoare de apă și de gheață în partea exterioară a uși de pe partea congelatorului.

Acestea au design modern și au o popularitate ridicată în rândul oamenilor care locuiesc la casă sau în apartamente spațioase unde numărul membrilor din familie este mai mare. Acestea având în general dimensiuni mari nu prea pot fi folosite de oamenii ce au spațiu limitat în apartament.

Avantaje & Dezavantaje frigider side by side

Un lucru pe care trebuie să-l luați în considerare despre aceste frigidere este că acestea pe lângă faptul că oferă o mulțime de avantaje oferă și câteva dezavantaje. Pentru a știi dacă acest tip de frigidere sunt o alegere bună pentru dumneavoastră citiți această secțiune a articolului în continuare.

Avantaje frigidere side by side

 • Mai mult spațiu – aceste frigidere per total tind să ofere mai mult spațiu de depozitare în interior. Când veți verifica capacitatea de stocare care este exprimată în litri veți vedea că oferă mult spațiu.
 • Rafturi reglabile pentru o mai bună organizare – Acestea au rafturi reglabile care permit o bună organizare în frigiderul dumneavoastră side by side.
 • Acces facil – după cum spuneam în paragraful anterior acestea oferă o bună organizare ceea ce înseamnă aveți acces sporit în întregul frigider.
 • Dozator de apă și gheață – extrem de multe modele de pe piață vin echipate cu dozator de apă și/sau gheață care este un lucru foarte util în sezonul cald al anului.
 • Ușile au nevoie de mai puțin spațiu pentru deschidere – având două uși pe înălțime acestea au nevoie de un spațiu mai mic pentru a se deschide complet.

Dezavantaje frigidere side by side

 • Rafturi mai înguste – deși aceste frigidere oferă mai mult spațiu interior acestea au rafturi mai înguste. Acest lucru este datorat faptului că congelatorul și frigiderul sunt alăturate. Acest lucru ar putea fi un dezavantaj în perioada sărbătorilor deoarece poate crea probleme în depozitarea platourilor cu alimente sau preparate.
 • Dimensiune mare – acesta este un dezavantaj doar pentru persoanele care au o casă sau un apartament cu spațiu interior mic.

Dimensiuni standard pentru side by side

Frigidere side by side vin în diverse dimensiuni însă aproape toate modele se încadrează în dimensiunile standard de mai jos. Așadar dacă vreți să vă cumpărați un frigider side by side asigurați-vă că aveți spațiul necesar pentru acesta.

 • Lățime: 85 cm – 95 cm
 • Adâncime: 75 cm – 90 cm
 • Înălțime: 170 cm – 180 cm

Ar trebui să cumpărați un frigider Side by Side?

Un frigider Side by Side poate fi potrivit pentru dumneavoastră dacă:

 • Folosiți des congelatorul și aveți nevoie de mai mult spațiu pentru acesta;
 • Vreți să faceți un upgrade de la un frigider vechi și vă doriți un model modern cu design elegant;
 • Aveți spațiul necesar pentru depozitarea acestuia;
 • Aveți nevoie de un frigider cu ușă îngustă deoarece aveți obstacole care împiedică deschiderea unui frigider cu uși clasice;

Concluzie

Aici se încheie articolul nostru cu prezentarea caracteristicilor și a avantajelor și dezavantajelor frigiderelor side by side. Dacă în urma articolului v-ați dat seama că un frigider side by side este o alegere bună pentru dumneavoastră atunci vă invităm să citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun frigider side by side de pe gotof.ro.

În acest articol veți găsi un top cu cele mai bune modele, veți descoperii recomandarea noastră dar și un ghid de cumpărături. În ghidul de cumpărături vor fi prezente sfaturi de achiziții pentru ca dumneavoastră să cumpărați în baza unor analize amănunțite.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129