Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună cadă de baie

Cea mai bună cadă de baie este acel model care oferă spațiu în interior pentru a vă spăla și relaxa, dar care nu ocupă mult spațiu în baie.

Cea mai bună cadă de baie [y]

Pentru majoritatea oamenilor modul de relaxare ideal după o zi de muncă este prin a face o baie fierbinte în cadă. Cada trebuie privită ca și cum ar fi centrul dumneavoastră de relaxare care vă face să scăpați de tensiunile și durerile acumulate de-a lungul zilei.

Așadar fie că vă gândiți să renovați baia și să schimbați cada din baie fie acum vă construiți baia trebuie să știți că alegerea căzii corecte este foarte importantă. Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună cadă de baie am pregătit un top cu cele mai bune căzi de baie și un ghid de cumpărături în care vă oferim sfaturi pentru a face achiziția corectă.

Avantajele oferite de cea mai bună cadă de baie

 • Optimizarea spațiului în mod corespunzător – dacă veți alege cada potrivită pentru baia dumneavoastră veți obține o optimizare a spațiului în acea cameră.
 • Relaxare de fiecare dată când veți face baie – dacă veți alege cada în funcție de nevoile dumneavoastră atunci vă veți relaxa corpul și mintea în timpul fiecărei băi.

Top 5 cele mai bune căzi de baie

1. Cadă baie cu hidromasaj Fibrex Apollo

Cadă baie cu hidromasaj Fibrex Apollo

O cade pentru baie excelentă pentru persoanele care vor să se răsfețe.

Cada de baie cu hidromasaj Fibrex Apollo este o cadă dreaptă realizată din acril bacterian care este rezistent, rigid și nu se decolorează. Este o cadă care se va potrivi bine într-o baie medie sau mare deoarece are 170 de centimetri lungime, 70 de centimetri lățime și 45 de centimetri adâncime.

Este codă cu hidromasaj deci aceasta vă va ajuta să vă relaxați mușchii după zilele pline de activități. Hidromasajul este asigurat de 6 jeturi care este declanșat de o pompă de aer de 500 de WAtti. În opinia noastră această cadă este probabil cea mai bună cadă cu hidromasaj ce poate fi cumpărată online.

2. Cadă baie rectangulara Geberit Soana

Cadă baie rectangulara Geberit Soana

Este ideală pentru cei care îți doresc o cadă clasică de înaltă calitate în baie.

Cada de baie Geberit Soana este o cadă ce poate fi poziționată oriunde în baie deoarece va sta direct pe picioarele ei. Cada are un design plăcut care se poate integra în orice bai ce are un design modern oferindu-i acesta un plus de eleganță. Aceasta are o formă dreptunghiulară și are scurgerea central.

Este realizată din acril ceea ce îi oferă durabilitate în timp și rezistență mare la lovituri și zgârieturi. Aceasta are o lungime de 170 de centimetri și o lățime de 75 de centimetri fiind perfectă pentru băile medii și mari. Forma dai și materiale folosite la construcția aceste căzi fac din ea probabil cea mai bună cadă de baie rectangulară.

3. Cadă baie pe colț Besco Praktika

Cadă baie pe colț Besco Praktika 150×70 cm

Cea mai bună alegere pentru cei care vor o cadă de baie pe colț pe stânga.

Cada de baie pe colț Besco Praktika este o cadă de formă asimetrică pe stânga realizară din acril. Aceste tipuri de căzi sunt ideală pentru băile mici, dar poate fi folosită cu brio și în băile mai spațioase. Are o lungime de 150 de centimetri și o lățime de 70 de centimetri.

Are un strat protector antibacterian care ușurează întreținerea și curățarea băii dar care vă va asigura și un mediu curat în baie. Aceasta vine la pachet cu o mască frontală și cu o coloană de scurgere. În opinia noastră această cadă este cea mai bună cadă de baie pe colț stânga.

4. Cadă de baie freestanding ovală MINERVA

Cadă de baie freestanding ovală MINERVA

Ideală pentru persoanele care vor o cadă din categoria premium de tip insulă.

Cada de baie freestanding ovală MINERVA este realizată dintr-un acril de calitate ridicată care o face foarte rezistentă și nu o lasă să-și schimbe culoarea în timp. Aceasta este foarte ușor de întreținut nefiind pretențioasă la acest capitol fiind suficient să fie clătită după utilizare.

Aceasta are o lungime de 170 de centimetri, o lățime de 80 de centimetri și o înălțime de 58 de centimetri. Aceasta suportă montare în orice loc al camerei sau băii atâta timp cât există o scurgere în apropiere. Aceasta este ceva mai scumpă decât variantele de mai sus dar este probabil cea mai bună cadă de baie freestanding ce poate fi cumpărată.

5. Cadă baie Kring Siena

Cadă baie Kring Siena

Aceasta este o sugestie bună pentru cei care au buget pentru achiziție mic.

Cada de baie Kring Siena este o cadă dreaptă realizată din acril bacterian și ranforsare din fibră de sticlă având o pardosea dublă. Aceasta nu-și va pierde culoare în timp și este foarte ușor de întreținut. Pentru curățarea ei se recomandă folosirea doar a unei lavete moi și detergent lichid.

Pentru a vă bucura de ea cât mai mult timp nu este recomandat să folosiți la întreținerea ei agenți de curățare care conțin solvenți chimici, precum amoniac sau acetona. În opinia noastră această cadă este cea mai bună cadă de baie ieftină ce poate fi cumpărată online.

Cum alegi cea mai bună cadă de baie

Greșeala care duce în general la achiziția unei căzi de baie greșite este cauzată de lipsa de informare. Din acest motiv am pregătit un ghid de cumpărături care va prezenta toate aspectele la care să fiți atent când cumpărați o cadă de baie. Așadar haideți să aflăm împreună cum alegem cea mai bună cadă de baie.

Tipul de cadă de baie

Înainte de a alege o cadă de baie este necesar să știți că există mai multe tipuri de căzi. În următoarele rânduri vom detalia care sunt acestea.

 • Cadă de baie standard – acestea sunt modele clasice care se regăsesc în majoritatea caselor. În general aceste modele au același dimensiune sau sunt foarte apropiate între ele, deci dacă vreți să o înlocuiți pe cea veche aceasta ar putea fi soluția. Din punct de vedere al prețului aceste modele sunt foarte accesibile, dar nu oferă nimic special în afara faptului că puteți face baie în ea.
 • Cadă de baie adâncă – după cum le spune și numele acestea sunt modele adânci care permit utilizatorului să scufunde mai bine în apă. Față de tipul de căzi menționat mai sus acestea pot fi mai lungi, mai late și oferă un confort mai ridicat. Un model de acest gen ar putea fi cea mai bună cadă de baie pentru persoanele mai corpolente.
 • Cadă de baie cu masaj – acestea sunt modele care au instalații speciale care propulsează apă în zona mușchilor oferind o experiență foarte plăcută de relaxare. Acestea sunt probabil printre cele mai scumpe modele de pe piață, dar probabil sunt și cele mai bune căzi de baie ce pot fi cumpărate.

Partea bună este că pe piață există diverse combinații între aceste căzi ceea ce înseamnă că este destul de ușor să găsiți o cadă de baie bună pentru dumneavoastră. Pe lângă cele menționate mai există și cazi de baie care sunt concepute special pentru persoanele cu dizabilități sau pentru persoanele vârstnice. Acestea au o porta specială care le facilitează accesul în interiorul căzi.

Tipul de instalare a căzii de baie

Un al doilea criteriu în selecționarea căzi este tipul de instalare al unei căzi. Astfel există căzi cu 3 tipuri diferite de instalare pe care le vom detalia în următoarele rânduri.

 • Cadă de baie încastrată – acest tip de cadă de baie este un model care este cel mai găsit în majoritatea băilor. Acesta vine încastrat între 3 pereți din care 2 sunt ai băi și al 3 este unul fals în partea exterioară a căzii. Din punct de vedere al prețului acestea sunt cele mai accesibile modele și cred că este cea mai bună cadă de baie ieftină.
 • Cadă de baie cu stativ – Acest tip de cadă de baie este concepută pentru băile mari și pentru cei care au buget mai mare. Ele nu necesită să fie poziționate lângă vreun perete și pot fi folosite în siguranță fiind foarte stabile. Acestea sunt dotate cu piciorușe sau vin cu cadru care va susține cada.
 • Cadă de colț – Acestea sunt cele mai economice tipuri de căzi fiind perfecte pentru băile mici. Ele în general au formă triunghiulară și se fixează în colțul băi cu scopul de a economisii spațiu.

Forma pe care o are cada de baie

Acesta este un aspect foarte important și după cum a-ți văzut în rândurile de mai sus deja am menționat un tip și anume cea triunghiulară care e o formă economică. Pe lângă această formă mai există și:

 • Cada de baie dreptunghiulară – aceasta este o formă cu care suntem toți obișnuiți și care se găsește în o bună parte a băilor din lume. Acestea sunt cele mai accesibile din punct de vedere al prețului și probabil că acest tip este cea mai bună cadă de baie.
 • Cada de baie ovală – Aceste căzi de baie au un aspect modern datorită formei rotunde simetrice pe care o are. Aceste căzi de baie sunt în general modele ce vin cu picioare.
 • Cada de baie înclinată – Aceste modele au o porțiune mai înaltă. Această porțiune are rolul de a oferi suport în perioada în care vă relaxați în cadă.

Materialul căzii de baie

Materialul din care e fabricată cada de baie este un factor important deoarece acesta dictează o parte din confortul pe care îl oferă cada de baie. La acest criteriu noi recomandăm să încercați să găsiți cel mai bun raport preț-calitate pe care vi-l permiteți, doar așa veți avea cea mai bună cadă de baie. În rândurile următoare vă voi prezenta cele mai populare materiale pentru căzile de baie.

 • Fibra de sticlă – această este cea mai ieftină variantă dar nu are nici pe aproape un raport de calitate-preț bun. Se degradează foarte ușor fiind predispusă la ciobiri și este un material care absoarbe apa, iar în timp acest lucru va duce la degradare.
 • Porțelanul – căzile din porțelan practic sunt niște căzi din oțel sau fontă îmbrăcate în porțelan emailat. Acestea sunt mai durabile față de fibra de sticlă și nu absorb apa, singurul lor minus ar fi că sunt predispuse la ciobirea prin lovituri. Acest lucru face necesara utilizării cu atenție sporită a căzii.
 • Acrilicul – probabil este cel mai bun material pentru căzi din punct de vedere al durabilității. Este un material cu fibra de sticlă și este creat dintr-un amestec de petro-chimicale. Este un material rezistent la lovituri și ciobituri.
 • Ceramică – acesta este un material care nu e prea popular la noi, dar care are modele disponibile pe piață într-un număr mic. Singurul dezavantaj al acestor căzi este faptul că necesită o îngrijire foarte atentă.
 • Marmura sau granitul – acestea sunt materiale care sunt cele mai scumpe, dar care oferă un plus ridicat esteticii. Dacă aveți un buget generos și o baie pe măsură acestea sunt alegerile ideale.

Dimensiunea căzii

Un criteriu important în alegerea căzii este dimensiunea acestuia. Pentru a putea alege corect este necesar să știți dimensiunea cât mai exactă a spațiului unde va fi depozitată. Nu puteți alege cea mai bună cadă de baie dacă nu știți ce dimensiune are.

Concluzie – care e cea mai bună cadă de baie

Sper că odată cu parcurgerea ghidului nostru de cumpărături ați putut să alegeți mult mai ușor cada de baie potrivită pentru dumneavoastră. Opinia noastră dar și a specialiștilor pe care i-am consultat este că cea mai bună cadă de baie este prima recomandare efectuată mai sus.

Întrebări frecvente

Cum se curăță cada de baie?

Dacă cada este atât de murdară încât nu se poate curăța cu niciun detergent încercați trucul următor: Umpleți cada cu apă caldă în care turnați o sticlă de oțet, apoi luați un burete și curățați suprafața folosind bicarbonat de sodiu.

Care este dimensiunea standard al unei căzi de baie?

Cele mai frecvente căzi de baie de la noi de pe piață au o lungime între 150 și 165 de centimetri și o lățime cuprinsă între 70 și 80 de centimetri. Sfatul nostru este că nu trebuie neapărat să vă ghidați după aceste dimensiuni când cumpărați cea mai bună cadă de baie și ar trebui să alegeți în funcție de nevoile dumneavoastră.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134