Obiecte sanitare

Cea mai bună cadă de baie

cele mai bune cazi de baie

Cea mai bună cadă de baie este un acel model care se încadrează bine în baie din punct de vedere al designului dar care este și spațioasă.

Bănuim că pentru majoritatea oamenilor modul de relaxare după o zi de muncă este prin a face o baie în apă fierbinte. Acest lucru face ca alegerea unei căzi de baie bune să fie foarte importantă. Pentru avea avea o experiență plăcută în timpul fiecărei băi și pentru ca aceasta să se integreze bine în baie aveți nevoie de cea mai bună cadă de baie.

Top 3 cele mai bune căzi de baie

Cadă de baie cu hidromasaj Linea Sanotechnik

cea mai bună cadă de baie

Cadă de baie rectangulara Geberit Soana

cadă de baie cu picioare

Cadă de baie pe colț Besco Praktika 150×70 cm

cadă de baie pe colț

Cum alegi cea mai bună cadă de baie

Greșeala care duce în general la achiziția unei căzi de baie greșite este cauzată de lipsa de informare. Din acest motiv am pregătit un ghid care va prezenta toate aspectele la care să fiți atent când cumpărați o cadă de baie. Așadar haideți să aflăm împreună cum alegem cea mai bună cadă de baie.

Tipul de cadă de baie

Înainte de a alege o cadă de baie este necesar să știți că există mai multe tipuri de căzi. În următoarele rânduri vom detalia care sunt acestea.

 • Cadă de baie standard – acestea sunt modele clasice care se regăsesc în majoritatea caselor. În general aceste modele au aceiași dimensiune sau sunt foarte apropiate între ele, deci dacă vreți să o înlocuiți pe cea veche aceasta ar putea fi soluția. Din punct de vedere al prețului aceste modele sunt foarte accesibile dar nu oferă nimic special în afara faptului că puteți face baie în ea.
 • Cadă de baie adâncă – după cum le spune și numele acestea sunt modele adânci care permit utilizatorului să scufunde mai bine în apă. Față de tipul de căzi menționat mai sus acestea pot fi mai lungi, mai late și oferă un confort mai ridicat. Un model de acest gen ar putea fi cea mai bună cadă de baie pentru persoanele mai corpolente.
 • Cadă de baie cu masaj – acestea sunt modele care au instalații speciale care propulsează apă în zona mușchilor oferin o experiență foarte plăcută de relaxare. Acestea sunt probabil printre cele mai scumpe modele de pe piață dar probabil sunt și cele mai bune căzi de baie ce pot fi cumpărate.

Partea bună este că pe piață pot exista variații și combinații ale astfel de modele lucru care poate conduce către găsirea căzii de baie potrivite mult mai ușor.

Pe lângă cele menționate mai există și cazi de baie care sunt concepute special pentru persoanele cu dizabilități sau pentru persoanele vârstnice. Acestea au o porta specială care le facilitează accesul în interiorul căzi.

Tipul de instalare a căzii de baie

Un al doilea criteriu în selecționarea căzi este tipul de instalare al unei căzi. Astfel există căzi cu 3 tipuri diferite de instalare pe care le vom detalia în următoarele rânduri.

 • Cadă de baie încastrată – acest tip de cadă de baie este un model care este cel mai găsit în majoritatea băilor. Acesta vine încastrat între 3 pereți din care 2 sunt ai băi și al 3 este unul fals în partea exterioară a căzii. Din punct de vedere al prețului acestea sunt cele mai accesibile modele și cred că este cea mai bună cadă de baie ieftină.
 • Cadă de baie cu stativ – Acest tip de cadă de baie este concepută pentru băile mari și pentru cei care au buget mai mare. Ele nu necesită să fie poziționate lângă vreun perete și pot fi folosite în siguranță fiind foarte stabile. Acestea sunt dotate cu piciorușe sau vin cu cadru care va susține cada.
 • Cadă de colț – Acestea sunt cele mai economice tipuri de căzi fiind perfecte pentru băile mici. Ele în general au formă triunghiulară și se fixează în colțul băi cu scopul de a economisii spațiu.

Forma pe care o are cada de baie

Acesta este un aspect foarte important și după cum a-ți văzut în rândurile de mai sus deja am menționat un tip și anume cea triunghiulară care e o formă economică. Pe lângă această formă mai există și:

 • Cada de baie dreptunghiulară – aceasta este o formă cu care suntem toți obișnuiți și care se găsește în o bună parte a băilor din lume. Acestea sunt cele mai accesibile din punct de vedere al prețului și probabil că acest tip este cea mai bună cadă de baie.
 • Cada de baie ovală – Aceste căzi de baie au un aspect modern datorită formei rotunde simetrice pe care o are. Aceste căzi de baie sunt în general modele ce vin cu picioare.
 • Cada de baie înclinată – Aceste modele au o porțiune mai înaltă. Această porțiune are rolul de a oferi suport în perioada în care vă relaxați în cadă.

Materialul căzii de baie

Materialul din care e fabricată cada de baie este un factor important deoarece acesta dictează o parte din confortul pe care îl oferă cada de baie. La acest criteriu noi recomandăm să încercați să găsiți cel mai bun raport preț – calitate pe care vi-l permiteți, doar așa veți avea cea mai bună cadă de baie. În rândurile următoare vă voi prezenta cele mai populare materiale pentru căzile de baie.

 • Fibra de sticlă – această este cea mai ieftină variantă dar nu are nici pe aproape un raport de calitate – preț bun. Se degradează foarte ușor fiind predispusă la ciobiri și este un material care absoarbe apa iar în timp acest lucru va duce la degradare.
 • Porțelanul – căzile din porțelan practic sunt niște căzi din oțel sau fontă îmbrăcate în porțelan emailat. Acestea sunt mai durabile față de fibra de sticlă nu absorb apa, singurul lor minus ar fi că sunt predispuse la ciobirea prin lovituri. Acest lucru face necesara utilizării cu atenție sporită a căzii.
 • Acrilicul – probabil este cel mai bun material pentru căzi din punct de vedere al durabilității. Este un material cu fibra de sticlă și este creat dintr-un amestec de petro-chimicale. Este un material rezistent la lovituri și ciobituri.
 • Ceramică – acesta este un material care nu prea popular la noi dar care are modele disponibile pe piață într-un număr mic. Singurul dezavantaj al acestor căzi este faptul că necesită o îngrijire foarte atentă.
 • Marmura sau granitul – acestea sunt materiale care sunt cele mai scumpe dar care oferă un plus ridicat esteticii. Dacă aveți un buget generos și o baie pe măsură acestea sunt alegerile ideale.

Dimensiunea căzii

Un criteriu important în alegerea căzii este dimensiunea acestuia. Pentru a putea alege corect este necesar să știți dimensiunea cât mai exactă a spațiului unde va fi depozitată. Nu puteți alege cea mai bună cadă de baie dacă nu știți ce dimensiune are.

Recomandări cu cele mai bune cazi de baie

1. Cadă de baie cu hidromasaj Linea Sanotechnik

cea mai bună cadă de baie

Cadă de baie Linea Sanotechnik are dimensiunea de 170 cm x 70 cm și înălțimea de 44, 5 cm. Este o cadă cu hidromasaj care vă ajuta să vă relaxați mușchii după zilele pline de activități. Este realizată din acril de culoare albă. Cada conține 5 duze pentru masaj pe părțile laterale ale căzii. Cada are la bază o tehnologie ce îi asigură o rezistență mare la lovituri și zgârieturi. Pe lângă rezistența la lovituri și zgârieturi aceasta are o durabilitate foarte ridicată lucru care va asigura o durată de viață lungă. Cada este de montare și se montează ușor pe pardoseală. În urma cercetărilor realizate de noi cei de la gotof.ro o considerăm cea mai bună cadă de baie.

Avantaje

 • Montare și demontare foarte ușoară;
 • Design modern care se integrează ușor în băi;
 • Întreținere ușoară;
 • Rezistență ridicată la murdărie și pătare;
 • Este anti-calcar;

Dezavantaje

 • Nu este free-standing;
 • Nu are mască inclusă;

2. Cadă de baie rectangulara Geberit Soana

cadă de baie cu picioare

Cada de baie Geberit Soana este o cadă de baie ce poate fi poziționată oriunde în baie direct pe picioarele ei. Cada are un design modern ce se încadrează de minune în aproape orice design modern al băii oferind un plus de eleganță și lux acesteia. Are formă dreptunghiulară cu scurgerea fiind în centrul acesteia. Este confecționată din acril fiind foarte durabilă în timp și având o rezistență mare la lovituri sau zgârieturi. Dimensiunile ei sunt 75 de centimetri lățime și 170 cm lungime. Materialele de calitate și modul de construcție al căzii fac din aceasta una din cele mai bune căzi de baie ce pot fi cumpărate.

Avantaje

 • Din acril;
 • Design modern și elegant;
 • Fixată pe picioare;
 • Ușor de curățat și de întreținut;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

3. Cadă de baie pe colț Besco Praktika 150×70 cm

cadă de baie pe colț

O cadă de baie economică din punct de vedere al prețului dar și al spațiului. Este perfectă pentru băile mici dar nu ești exclusă așezarea ei și băile mai mari. Are strat protector antibacterian ce vă va ajuta să păstrați un mediu curat în baie dar și foarte ușor de curățat. Este un model pe stânga ce are o lungime de 150 de centimetri și o lățime de 70 de centimetri. Panoul frontal al căzii este din acril și oferă un aspect modern băi. Probabil acest model este cea mai bună cadă de baie ieftină.

Avantaje

 • Preț bun;
 • Calitate superioară;
 • Aspect elegant;

Dezavantaje

 • Disponibilă doar pe stânga;

4. Cadă freestanding ovală din acril MINERVA

cadă de baie freestanding ovală

O cadă ce face parte din categoria premium fiind de tip freestanding/ insulă. Este realizată din acril de înaltă calitate care este foarte rezistentă și ușor de întreținut care nu-și schimbă culoarea în timp. Cada are o lungime de 170 de centimetri, lățimea de 80 de centimetri și înălțimea de 58 de centimetri. Cada poate fin montată chiar și în centrul camerei dar și lângă unul din pereții camerei. Dacă aveți bugetul necesar această cadă este un din cele mai bune căzi pe care o puteți cumpăra.

Avantaje

 • Finisaj elegant;
 • Materiale de calitate;
 • Aspect plăcut și modern;

Dezavantaje

 • Are un preț cam mare;

Concluzie – care e cea mai bună cadă de baie

Sper că odată cu parcurgerea ghidului nostru de cumpărături ați putut să alegeți mult mai ușor cada de baie potrivită pentru dumneavoastră. Opinia noastră dar și a specialiștilor pe care i-am consultat este că cea mai bună cadă de baie este prima recomandare efectuată mai sus.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.