Obiecte sanitare

Cea mai bună chiuvetă pentru baie

cele mai bune chiuvete pentru baie

Cea mai bună chiuvetă de baie este acea piesă care completează baia din punct de vedere estetic dar și din punct de vedere funcțional.

Top 3 cele mai bune chiuvete de baie

Chiuvetă pentru baie Villeroy&Boch

Cea mai bună chiuvetă pentru baie

Lavoar pentru baie Sanotechnik K420

Lavoar pentru baie Sanotechnik

Lavoar Geberit Selnova Compact

Lavoar Geberit Selnova Compact

Cea mai bună chiuvetă pentru baie

Alegerea unui chiuvete pentru baie poate fi de foarte multe ori dificilă indiferent că vorbim de o renovare sau construcția unei case noi. Această piesă din baie are un rol important din punct de vedere al funcționalității dar în același timp este importantă și din punct vedere estetic. Alegerea unui model este dificilă din cauza varietății mari de modele de pe piață. Și pentru că în general când nu știi ce cauți nu știi ce să alegi am pregătit un ghid în care prezentăm toate aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere când alegeți o chiuvetă de baie bună.

Cum alegi cea mai bună chiuvetă de baie

Tipul chiuvetei

Primul pas când alegeți cea mai bună chiuvetă de baie este să alegeți tipul chiuvetei. Pe lângă acest aspect trebuie să luați în vedere mai multe aspecte cum ar fi designul, componentelor de baie cum ar fi cabina de dus sau cada.

Chiuveta pentru baie cu picior

Acum mai mulți ani acest model era printre cele mai folosite. Acestea ne fiind foarte funcționale și foarte practice au fost înlocuite de modele care se montează pe sau sub blat sau de modelele cu mască fiind numite și chiuvete cu mobilier. Aceste tipuri de chiuvetă de baie ocupă mult loc pe înălțime fără a oferii spațiu de depozitare.

Pe lângă faptul că lipsește spațiul de depozitare aceasta nici deasupra nu are prea mult loc pentru apune săpunul de mână și machiajele de exemplu. Pentru cei interesați de aceste tipuri de chiuvete trebuie să știți că producătorii au creat modele contemporane. Unul dintre modele este chiuveta pe un picior lat ( formă de dreptunghi) și chiuveta de baia cu semi-picior.

Chiuveta pentru baie așezată pe sau sub blat

Acestea sunt printre cele mai elegante modele ce pot fi așezate în casă, sunt foarte practice și foarte ușor de montat. Acestea pot fi așezate pe orice tip de blat, fie că îl luați gata făcut sau îl faceți la comandă specială. Aceste modele sunt practice pentru că nu ocupă mul spațiu și că există o gamă largă de modele din care să alegeți.

Chiuvetele pentru baie pe blat sunt modele care ocupă mul spațiu în baie fiind în relief dar care au un aspect foarte elegant. Majoritatea modelelor au lavoarul în formă de cerc sau oval. Lavoarul rotund pe blat duce cu gândul la vremurile când accesul la îngrijire personală eram mai greu și era necesar să ne spălăm la lighean car era pe o masă sau un scaun. Bineînțeles chiuveta pe blat în comparație cu ligheanul are un aspect mai modern mult mai plăcut și mai multe funcționalități.

Chiuveta de baie sub blat este probabil modelul care este cel mai fin și greu de observa, dar în același timp este foarte practic. Acest model de chiuvetă este cea mai bună chiuvetă pentru baie și cea mai aleasă de către oamenii care vor un design simplu. Avantajul acestor modele este faptul că ele nu ocupă mult spațiu la exterior astfel suprafața blatului poate fi utilizată. Aceste modele sunt folosite cel mai mult în băile de familie.

Chiuveta pentru baie prinsă în perete

Chiuveta de baie suspendată cum mai este numită nu este un model foarte întâlnit la noi, însă uneori poate fi o soluție foarte bună. Acestea pot ajuta la compartimentarea în mod util a spațiului din baie. Acestea sunt modele elegante încă prin lipsa oferiri spațiului de depozitare devin modele foarte nepractice. Aceste modele sunt ideale pentru băile mici unde nu este loc decât de o chiuvetă pentru baie mică suspendată. În același timp acestea sunt soluții și pentru băile mari unde spațiul este mai mult decât suficient. Pentru că lipsa spațiului de depozitare nu este o problemă. Aceste modele de chiuvete pentru baie sunt ideale pentru persoanele cu dizabilități deoarece pot intra cu scaunul sub chiuvetă.

Chiuveta pentru baie cu mobilier

Acestea mai sunt numite și chiuvete pentru baie cu mască și sunt printre cele mai practice. Acestea prin dulapul de baie de care sunt însoțite au și spațiu de depozitare iar prin acest lucru optimizează spațiul din baie la maxim. Majoritatea modelelor sunt făcute în așa fel încât și deasupra să ofere suficient spațiu pentru a așeza diverse lucruri cum ar fi detergentul de mâini, periuța de din, pasta de dinți, etc.

Materialele chiuvetei pentru baie

Există o varietate mare de modele ce pot fi folosite și sunt folosite în realizarea acestor obiecte sanitare. Înainte de a alege materialul chiuvetei este necesar să știți câteva caracteristici despre ele. De exemplu dacă aveți suficient timp pentru a curăța frecvent baia deoarece unele materiale sunt foarte pretențioase.

În rândurile următoare vom prezenta cele mai întâlnite materiale și vom discuta despre ele astfel încât dumneavoastră să puteți alege informat. Astfel veți putea alege corect cea mai bună chiuvetă pentru baie.

Chiuvetă pentru baie din ceramică

Avantaje oferite de acest material sunt durabilitatea și aspectul modern pe care îl au. Ele se potrivesc în multe stiluri de design și pe piață se află o varietate mare de modele cu culori diferite și cu întreținere ușoară. Aceste modele sunt printre cele mai populare și au raport preț – calitate forte bun. Pe piață există multe modele din acest material care nu sunt calitative dar noi în recomandările de mai jos le-am expus pe cele mai bune.

Chiuvetă pentru baie din granit și marmură

Chiuvetele pentru baie din acest material sunt încadrate ca fiind din gama de lux/ premium. Aceste sunt chiuvete ideale pentru pretențioși și care au o baie așezată ca la carte de specialiști din industria designului locuințelor. Acestea sunt foarte elegante și se potrivesc în casele care sunt gândite special să rezoneze cu acest material. Aceste chiuvete pentru baie sunt scumpe, mai greu de întreținut și special gândite pentru oamenii care pun accent pe designul casei și a băii.

Chiuvetele pentru baie din sticlă

Aceste modele se potrivesc de minune în băile cu aspect minimalist sau modern. Acestea se recomandă să fie montate pe blat datorită aspectului frumos pe care îl au. Acestea sunt realizate în general din sticlă securizată dar are și dezavantajele sale. Acestea sunt sensibile și sunt dificil de întreținut deoarece pe sticlă rămân urme de săpun care de multe ori se curăță destul de greu.

Chiuvetă pentru baie din fontă emailată

Aceste model de chiuvetă este cea mai bună chiuvetă pentru baie în localuri și restaurante ele ne fiind populare în băile din case, cel puțin în țara noastră. Acestea sunt o opțiune pentru băile cu aspect rustic sau clasic și este o soluție care e ușor de întreținut că se curăță ușor. Aceste model au dezavantajul de a se crăpa ușor la șocurile mai puternice asupra lor.

Aspectul chiuvetei pentru baie

Chiuveta pentru baie trebuie aleasă în așa fel încât aspectul ei să fie într-o armonie cu restul pieselor din baie Aspectul chiuvetei este dată de forma și culoarea pe care o are. Din fericire pe piață există o varietate mare de modele cu diferite forme și culori.

Dacă vreți ca chiuveta din baie să fie de aceiași nuanță cu cada și vasul de toaletă trebuie să fiți atent la culorile acesteia deoarece pot exista diferențe de nuanțe chiar dacă ele sunt același culoare. Partea bună este că designul nu trebuie să fie axat pe aceiași nuanță cu restul obiectelor sanitare. Specialiști spun că acestea pot avea culori diferite și astfel puteți crea un contrast plăcut ochiului.

Dimensiunea chiuvetei pentru baie

Acesta este un aspect foarte important deoarece poate strica designul băi, într-o baie mică nu se va potrivi bine o chiuvetă mare. Acest lucru ar putea strica echilibrul băii. Dimensiunea pentru cea mai bună chiuvetă pentru baie mai trebuie raportată și la funcționalitatea băi și numărul membrilor familiei.

Sfatul nostru este ca să măsurați foarte bine spațiul din baie și să trasați cu cretă ce loc va ocupa chiuveta și chiar restul obiectelor sanitare. Acest truc vă ajuta să vedeți dacă chiuveta se încadrează bine. Dacă baia mică va fi indicat să alegeți un model care este încadrat în blat astfel veți câștiga spațiu.

Componentele chiuvetei pentru baie

Cum spuneam și mai sus cea mai bună chiuvetă pentru baie este realizată din materiale calitative și durabile, dar pentru a avea parte de o bună funcționalitate este necesar ca și accesoriile să fie calitative. Cele mai importante accesorii ale unei chiuvete pentru baie sunt sifonul și bateria pentru chiuvetă.

Acestea trebuie să fie și ele realizate din materiale de calitate astfel riscați ca să deterioreze prematur și să provoace stricăciuni. De cele mai multe ori aceste componente sunt vândute separat, dar există și excepții când vin împreună. Acordați o atenție sporită și acestor aspecte pentru a nu regreta în viitor.

Garanția

Garanția pe care le au produsele pe care vreți să le achiziționați sunt un criteriu de selecție. Acestea indică calitatea produselor prin încrederea pe care o au producătorii în produsele lor. Achiziționați chiuvete pentru baie care au garanție de producător. Garanția acestor produse poate începe de la 2 ani și ajunge până la 6 ani.

Recomandări cele mai bune chiuvete pentru baie

Acum că ați citit ghidul de mai sus sunteți pregătit să alegeți o chiuvetă pentru baie potrivită pentru dumneavoastră fiind informat. Am pregătit pentru dumneavoastră câteva modele pe care noi le-am analizat cu precizie ridicată.

1. Chiuvetă pentru baie Villeroy&Boch

Cea mai bună chiuvetă pentru baie

O chiuvetă pentru baie care vine de la producătorul german Villeroy & Boch care susține creativitatea în amenajarea băii. Acesta este un model de chiuvetă ce se montează sub blat și care este foarte practică. Este realizată din ceramică și are culoarea și finisajul alb lucios. Chiuveta are sistem de fixare inclus în pachet și beneficiază de un tratament anti-bacterian. Are forma ovală și 530 mm lățime cu 320 mm adâncime. Modelul nu are orificiu pentru baterie iar bateria și sifonul trebuie comandate separat. Este un model produs în Germania și are o garanție de 5 ani ceea ce dovedește calitatea superioară. Este cea mai bună chiuvetă pentru baie ce poate fi cumpărată mai ales pentru băile spațioase.

2. Lavoar pentru baie Sanotechnik K420

Lavoar pentru baie Sanotechnik

O chiuvetă pentru baie cu aspect modern ce se montează pe blat. Este realizată din ceramică și are forma pătrată cu colțuri ușor rotunjite și un finisaj lucios care oferă un design modern. Este perfectă pentru băile moderne mici sau mari. Este un model rezistent și care se curăță ușor. Dimensiunile acesteia sunt de 41 cm x 41 cm cu o adâncime de 14, 7 cm. Lavoarul se livrează fără bateria din imagine fiind necesară comandarea separată a acestuia. Este prevăzută cu preaplin și gaură pentru baterie. Noi o considerăm ca fiind una dintre cele mai bune chiuvete pentru baie ce pot fi comandate online la un preț mic.

3. Lavoar Geberit Selnova Compact

Lavoar Geberit Selnova Compact

O chiuvetă de baie de la Geberit ce vă va ajuta să optimizați spațiul din baie la maxim pentru a vă bucura din plin de acesta. Această chiuvetă pentru bai este realizată din ceramică sanitară, are culoarea albă și finisaje fine. Acesta are un design plăcut, compact și elegant. Dimensiunea acestea este 360 mm x 290 mm cu o adâncime de 150 mm. Are un orificiu pentru preaplin și gaura pentru baterie este centrată. Promisiunea aceste chiuvete este că veți avea în baie libertate de mișcare fără niciun compromis. Noi considerăm acest model ca fiind cea mai bună chiuveta pentru baie mică.

Concluzie – care e cea mai bună chiuvetă pentru baie

Sperăm că acest articol vă răspuns la toate întrebările pe care le aveați și că a-ți găsită chiuveta ideală pentru dumneavoastră. Părerea noastră este că cea mai bună chiuvetă pentru baie este acel model care se integrează în baie și care oferă funcționalitățile necesare pentru dumneavoastră.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.