Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună combină frigorifică 2024

Cea mai bună combină frigorifică trebuie să vă asigure spațiul necesar pentru depozitarea alimentelor, să fie silențioasă și să aibă un preț bun de achiziție.

Cea mai bună combină frigorifică 2024

Procesul de cumpărare a unei combine frigorifice nouă poate genera o mulțime de întrebări legate de aceste aparate frigorifice. Iar dacă nu primiți răspunsurile corecte există șanse extrem de mari să faceți o achiziție mai puțin bună.

Însă nu este cazul dumneavoastră deoarece ne bucurăm să vedem că ați ales să faceți o achiziție într-un mod informat, lucru care ar trebui să fie normal, dar care nu prea este practicat atât de mult pe cât ar trebui.

Pentru a vă ajuta să faceți o achiziție corespunzătoare care să acopere nevoile dumneavoastră am pregătit în acest articol o secțiune cu top 10 combine frigorifice și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună combină frigorifică

 • Spațiu mai mare în congelator – principalul avantaj oferit de combinele frigorifice față de frigidere este faptul că au un congelator mai mare ceea ce înseamnă mai mult spațiu pentru depozitarea alimentelor.
 • Conservarea alimentelor – combinele frigorifice vă ajută să vă păstrați alimentele, dar și preparate mai mult timp pentru a putea fi consumate pe o perioadă mai îndelungată de timp.
 • Eficiente din punct de vedere energetic – față de modele de acum 10-15 ani modele moderne din ziua de astăzi sunt extrem de economice din punct de vedere energetic consumând mult mai puțin curent electric.
Top 10 cele mai bune combine frigorifice

Top 10 cele mai bune combine frigorifice 2024

1. Combină frigorifică Samsung RB31FERNDSA

Combină frigorifică Samsung RB31FERNDSA

Dacă ceea ce căutați este o combină frigorifică full no frost acest model ar putea fi ideal pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Compartimentare practică;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențioasă;

Dezavantaje

 • Nu are rafturi reglabile;

Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA este o alegere excepțională pentru persoanele care doresc mai mult spațiu pentru depozitare și acces facil către alimentele din compartimentul frigider. Acest lucru este datorat raftului cu glisare care poate fi scos în exterior pentru a lua fără probleme alimentele din spate.

Acesta este dotat cu un compresor cu invertor digital de la Samsung care este economic din punct de vedere al consumului de energie, plus că este silențios. Ceea ce mai contribuie la un consum redus de energie este și becul LED montat în partea superioară a compartimentului frigider.

Aceasta este dotată și cu tehnologia No Frost care răcește compartimentul congelator într-un mod uniform și previne apariția gheții pe alimente sau pe pereții dispozitivului. Congelatorul asigură și un acces facil către alimente permițând scoaterea sertarelor chiar dacă ușa este deschisă doar până la 90 de grade.

Ca și minus trebuie să știți că acest model nu are rafturi reglabile, lucru care ar putea fi deranjant pentru unele persoane. Însă noi suntem de părere că raftul cu glisare anulează acest minus. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică ce poate fi cumpărată în momentul de față.

2. Combină frigorifică Arctic AK60366M40NF

Combină frigorifică Arctic AK60366M40NF

Dacă căutați o combină frigorifică Arctic bună și ieftină acest model ar putea fi o soluție bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Răcește alimentele foarte rapid;
 • Încăpătoare;
 • Full No Frost;

Dezavantaje

 • Mutarea balamalelor de la uși este un proces migălos;

Combina frigorifică Arctic AK54305+ este o alegere excepțională deoarece este un model economic și are un preț de achiziție mai mic față de modelul de mai sus. Însă față de modelul anterior trebuie să știți că acesta are spațiu de depozitare mai mic, diferența fiind de doar 15 litri.

Acesta are un compartiment spațios dedicat depozitării fructelor și legumelor unde acestea vor fi păstrate proaspete mult timp. Această combină este dotată cu un termostat care vă va permite să setați temperatura interioară după nevoile dumneavoastră.

Ceea ce face din acest model să fie demn de top cele mai bune combine frigorifice este și faptul că față de modelul anterior are rafturi reglabile. Și dacă tot vorbim de rafturi trebuie să știți că acestea sunt fabricate din sticlă rezistentă care oferă o siguranță sporită.

Acest model are și uși reversibile însă tot aici se află și un minus la acest model. Mai exact procesul de modificare a părți în care se deschid ușile este unul migălos. Partea bună este că acestea nu trebuie modificate prea frecvent. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică Arctic ce poate fi cumpărată.

3. Combină frigorifică no frost LG GBB61PZHMN

Combină frigorifică no frost LG GBB61PZHMN

Dacă vă doriți o combină frigorifică realizată din materiale calitative, cu design modern, dar și cu funcții moderne acest model ar putea fi o alegere bună.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Răcește bine;
 • Inox anti amprente;

Dezavantaje

 • Neconcordanțe între temperatura afișată și temperatura reală;

Combina frigorifică no frost LG GBP32DSKZN este un model ce are un design compact foarte elegant care se poate integra cu ușurință în aproape orice casă sau apartament. Tehnologia DoorCooling+ asigură o răcire cu până la 32% mai eficientă față de modele clasice.

Acesta vine cu un sistem precis de control al temperaturii, lucru care combate alterarea rapidă a alimentelor. Pe lângă această funcție acesta este capabil să asigure o răcire uniformă a alimentelor în 24 de ore.

Față de modele anterioare trebuie să știți că ceea ce scoate această combină în evidență și o face demnă de top 10 cele mai bune combine frigorifice este inoxul anti amprente, tehnologia no frost, alarma ușă deschisă, rafturile din sticlă securizată și multe altele.

Ca și minus trebuie să știți că există șanse să existe neconcordanțe între temperatura afișată pe display și temperatura reală din interior. Totuși din punctul nostru de vedere această problemă nu este una mare și în anumite circumstanțe poate fi trecută cu vederea, iar din acest motiv noi considerăm acest model cea mai bună combină frigorifică LG.

4. Combină frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN

Combină frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN

Dacă vă doriți o combină frigorifică Beko care oferă un raport preț-calitate foarte bun atunci ar trebui să vă uitați la acest model.

Avantaje

 • Spațios;
 • Design elegant;
 • Silențios;
 • Are dozator de apă;

Dezavantaje

 • Nu are manual de utilizare, trebuie descărcat de pe pagina producătorului;

Combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN vine cu o tehnologie numită HarvestFresh care este inspirată de lumina solară. Această tehnologie în 3 culoari simulează lumina naturală produsă de soare în compartiment, astfel legumele și fructele își păstrează vitaminele pentru mai mult timp.

Aceasta vine cu un compartiment congelator generos care vă va permite să depozitați alimente de diferite dimensiuni în interiorul acestuia. Tehnologia Neo Frost completează congelatorul astfel alimentele și compartimentele interioare nu vor avea depuneri de gheață.

Dozatorul de apă completează foarte bine combina frigorifică deoarece cu ajutorul lui puteți avea apă rece la discreție astfel aceasta își merită pe deplin locul în top combine frigorifice. Ușile reversibile și compartimentul de congelare rapide sunt un plus care vă pot ajuta să folosiți la maxim această combină frigorifică.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că acesta va fi livrată fără manual de utilizare, partea bună este că poate fi descărcat cu ușurință de pe site-ul producătorului. Astfel din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică Beko.

5. Combină frigorifică Liebherr CNsdb 5723

Combină frigorifică Liebherr CNsdb 5723

Aceasta este o combină frigorifică realizată din materiale calitative și gândită să acopere multiple necesități.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Răcește foarte bine;
 • Foarte ușor de setat;

Dezavantaje

 • Este cam scumpă;

Combina frigorifică no frost Liebherr CNsdb 5723 este un model dotat cu tehnologia no frost care previne apariția gheții în congelator sau în compartimentul frigider. Acesta are uși reversibile ceea ce înseamnă că puteți schimba sensul de deschidere a ușilor dacă este necesar.

Acest model este dotat cu DuoCooling ceea ce înseamnă că are două circuite diferite de răcire, iar aerul din compartimentul frigider nu ajunge sub nici o formă în congelator sau invers. Acest proces previne apariția mirosurilor neplăcute din frigider și păstrează alimentele fresh.

Alarma de temperatură de pe această combină frigorifică se poate dovedii foarte utilă. Această informează optic, dar și acustic despre abaterile de temperatură din interiorul frigiderului sau a congelatorului cum ar fi în cazul unei uși uitate deschisă.

Ca și minus trebuie să știți că acest model comparativ cu cele de până acum este mai scump, însă merită până la ultimul leu. Din punctul nostru de vedere își merită locul în top combine frigorifice și noi o considerăm cea mai bună combină frigorifică Liebherr.

6. Combină frigorifică Electrolux LNT7ME34G1

Combină frigorifică Electrolux LNT7ME34G1

Dacă vă doriți o combină frigorifică modernă cu multiple funcții și cu un aspect plăcut acest model ar putea fi o soluție bună.

Avantaje

 • Fructele și legumele rezistă în frigider timp îndelungat;
 • Iluminare LED;
 • Design modern;

Dezavantaje

 • Zgomotul produs poate fi deranjant pentru anumite persoane;

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1 este un model dotat cu un sistem de răcire numit Răcire 360°. Acest sistem asigură o răcire mai rapidă a aerului din interior imediat după fiecare deschidere a ușii pe care o are combina frigorifică.

Principalul avantaj al acestui sistem de răcire este că răcire se efectuează uniform și că aerul rece ajunge în fiecare colțișor al frigiderului. Acest lucru nu afectează în vreun mod negativ alimentele ba chiar ajută la o mai bună conservare a acestora.

Un alt lucru plăcut la această combină frigorifică este și designul exterior care este unul premium. Sistemul inteligent de răcire dual TwinTech® No Frost de pe aceasta este capabil să mențină alimentele într-o stare de conservare mult mai optimă față de sistemul standard no frost. Acesta fiind și asul acestei combine care o face să fie în top cele mai bune combine frigorifice.

Ca și minus trebuie să știți că dacă sunteți o persoană care este deranjată de orice sunet noaptea atunci acest model nu e pentru dumneavoastră, deoarece dacă este aproape de dormitor se poate dovedi zgomotos. Însă din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică Electrolux ce poate fi cumpărată.

7. Combină frigorifică Bosch KGN39VW35

Combină frigorifică Bosch KGN39VW35

Dacă vă doriți o combină frigorifică care funcționează bine, dar care consumă puțin curent electric acest model ar putea fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Nu îngheață pe interior;
 • Bine compartimentat;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Uneori scoate sunete ciudate;

Combina frigorifică Bosch KGN39VW35 este clasificată din punct de vedere energetic A++ care împreună cu airfreshFilter creează una dintre cele mai bune combine frigorifice ce pot fi cumpărate online. Tehnologia airfreshFilter filtrează în mod activ mirosurile din frigider și elimină bacteriile pentru ca alimentele dumneavoastră să fie în siguranță.

Funcția SuperCooling se poate dovedi utilă în momentele de după cumpărături când combina frigorifică este alimentată cu produse noi. Acesta contribuie la o răcire mult mai rapidă și uniformă a alimentelor proaspăt adăugate în interior, această funcție poate fi activată printr-o simplă apăsare de buton.

SuperFreezing previne decongelarea alimentelor din compartimentul congelator atunci când sunt adăugate alimente noi în congelator care au o temperatură de peste 0 grade Celsius, plus că congelatorul are și no frost. Aceste 2 funcții fiind perfecte pentru un model din top 10 cele mai bune combine frigorifice.

Ca și minus trebuie să știți că uneori când combina frigorifică lucrează din greu este posibil ca acesta să emită niște sunete ciudate. În ciuda acestui minus calitatea produselor nemțești nu poate fi contestată, iar noi considerăm acest model cea mai bună combină frigorifică Bosch.

8. Combină frigorifică incorporabilă Whirlpool ART 7811

Combină frigorifică incorporabilă Whirlpool ART 7811

Dacă vă doriți o combină frigorifică incorporabilă acest model ar putea fi ceea ce căutați.

Avantaje

 • Uși reversibile;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Încăpătoare;

Dezavantaje

 • LED-urile interioare se găsesc greu pe piață;

Combina frigorifică incorporabilă Whirlpool ART 7811 este dotată cu tehnologia al 6-lea simț care asigură constant controlul temperaturii și care micșorează fluctuațiile de temperatură. Acesta este dotat cu un panou de control foarte intuitiv care conține diverse setări ce pot fi făcute asupra combinei cum ar fi reglarea temperaturilor.

Tehnologia Fast cooling se rezumă la câțiva senzori care depistează alimentele noi din frigider. După depistarea acestora combina urmărește să răcească într-un mod rapid și eficient energetic produsele respective, dar fără să le afecteze prospețimea. Maxi Crisper este un spațiu special dedicat alimentelor ce trebuie menținute la o temperatură de 5 grade Celsius.

Fresh Control este o funcție care are grijă ca mâncarea să rămână proaspătă mai mult timp adaptând temperatura și controlând nivelul de umiditate. După cum vedeți acest model din top combine frigorifice pune accent pe păstrarea produselor într-un mod cât mai corect și optim.

Acest model este dotat cu iluminare LED însă tot aici este și minusul acestui model și anume că aceste tipuri de LED sunt extrem de greu de găsit spre a fi cumpărate. Partea bună este că e puțin probabil ca acest LED să se ardă așadar noi considerăm acest model cea mai bună combină frigorifică Whirlpool.

9. Combină frigorifică A+++ Samsung RB38T602CSA/EF

Combină frigorifică A+++ Samsung RB38T602CSA/EF

Dacă vă doriți o combină frigorifică modernă care să consume puțină electricitate acest model ar putea fi o alegere bună.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Spațioasă;
 • Consum redus de energie;

Dezavantaje

 • Rafturile nu oferă o varietate mare în așezare;

Combina frigorifică A+++ Samsung RB38T602CSA/EF este o combină ce beneficiază de tehnologia SpaceMax. Prin această tehnologie cei de la Samsung au mărit capacitatea combinei fără să-i modifice dimensiunile exterioare prin subțierea pereților fără efecte negative asupra performanței.

All-Around Cooling este o tehnologie care păstrează o temperatură constată în fiecare nivel sau raft din interior. Această tehnologie se rezumă la orificii la fiecare nivel al combinei prin care vine aer rece într-un mod constant.

Tehnologia no frost dar și consumul redus sunt două caracteristici care fac din acest model una dintre cele mai bune combine frigorifice. Ce mai trebuie să știți este că datorită designului elegant această combină frigorifică este capabilă să se integreze foarte ușor în aproape orice locuință.

Ca și minus trebuie să știți că rafturile nu oferă o varietate mare de reașezare ceea ce pentru unele persoane poate crea probleme. Însă din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică A+++.

10. Combină frigorifică Beko NeoFrost RCNE560E40ZXBN

Combină frigorifică Beko NeoFrost RCNE560E40ZXBN

Dacă aveți o familie numeroasă această combină frigorifică ar putea fi o alegere excelentă deoarece este foarte încăpătoare.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Compartimentare bună;
 • Afișaj digital;

Dezavantaje

 • Dimensiuni exterioare mari;

Combină frigorifică Beko NeoFrost RCNE560E40ZXBN este ideală pentru persoanele care adoptă un stil de viață sănătos. De ce spunem asta? Ei bine acest model este dotat cu tehnologia Beko Everfresh care menține fructele și legumele proaspete cu până la 3 ori mai mult.

Funcția vacation mode va face ca acest model să fie una dintre cele mai bune combine frigorifice pentru dumneavoastră dacă sunteți o persoană sau o familie care călătorește frecvent. Vacation mode setează aparatul frigorific să consume un minim de energie și păstrează alimentele proaspete.

Acest model este dotat cu tehnologia NeoFrost iar Cooling Fan este o altă caracteristică foarte utilă. Cooling Fan se rezumă la un ventilator montat în compartimentul răcitor și contribuie la distribuția uniformă a aerului astfel asigură performanțe ridicate.

Dacă alegeți acest model trebuie să știți că acesta este mai mare decât pare în poze și trebuie să vă asigurați că poate fi băgat fără probleme în interiorul locuinței. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună combină frigorifică NeoFrost Beko.

Cum să alegi cea mai bună combină frigorifică – ghid de cumpărături

Cum să alegi cea mai bună combină frigorifică

Spațiul de stocare

Spațiul de stocare este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească combina frigorifică pe care urmează să o cumpărați. Trebuie să știți că această capacitate este măsurată de către magazinele online în litri.

Deși pare greu să vă dați seama cam ce volum în litri ați avea nevoie acesta se poate măsura extrem de simplu. De exemplu pentru o familie compusă din 2-3 membri o combină frigorifică cu capacitatea de 150-250 de litri este perfectă.

Pentru o familie cu 4 membri o combină frigorifică cu o capacitate de 350 de litri va fi mai mult ca perfectă. Ați prins modelul de calcul? Pentru fiecare membru se adaugă aproximativ încă 100 de litri la capacitatea de stocare.

Dimensiuni exterioare

Acestea sunt un alt aspect extrem de important deoarece degeaba cumpărați cea mai bună combină frigorifică dacă aceasta nu încape în spațiul din interiorul locuinței. Așadar înainte de a cumpăra o combină frigorifică este foarte important să măsurați spațiul disponibil.

Măsurați lățimea, adâncimea, înălțimea dar și adâncimea cu ușa deschisă la 90 de grade, pentru a vedea dacă nu vă încurcă vreo piesă de mobilier din bucătărie. În același timp verificați dacă combina pe care urmează să o cumpărați încape ușa locuinței și dacă poate ajunge fără probleme până în bucătărie.

Caracteristici suplimentare

Cele mai noi și bune combine frigorifice vin cu câteva caracteristici care vă pot face viața mult mai ușoară. Pentru a vă ajuta să descoperiți ce caracteristici aveți dumneavoastră nevoie pe combina frigorifică mai jos am pregătit o listă cu cele mai populare.

 • Dozator de apă și gheață – aceasta este probabil cea mai căutată și cea mai populară caracteristică la o combină frigorifică. Aceasta este populară deoarece acest dozator poate oferii apă rece pe timp de vară și gheață pentru a răci băuturile preferate.
 • Moduri de răcire rapidă – modurile de răcire rapidă se pot dovedi foarte utile pentru momentele când adăugați multe alimente proaspete în frigider sau atunci când vreți să răciți rapid o sticlă cu băutură cum ar fi vinul.
 • Controlul umidității – acesta este o caracteristică mai rară dar care este prezentă pe cele mai bune combine frigorifice. Aceasta poate regla nivelul de umiditate din frigider și astfel poate fi prelungită durata de viață a legumelor și fructelor.
 • No Frost / NeoFrost – aceasta este o tehnologie destul de populară și nu permite apariția gheții pe alimente sau pereții congelatorului.

Finisaje

În urmă cu câțiva ani electrocasnicele albe erau cele mai populare, iar cele din oțel inoxidabil erau extrem de rare. În zilele noastre oamenii aleg tot mai mult finisajul din oțel inoxidabil acesta câștigând tot mai mult spațiu în fața electrocasnicelor albe.


Oțelul inoxidabil are un aspect elegant, dar neutru și are capacitatea de a se integra cu ușurință în bucătăriile moderne și nu numai. Noi vă recomandăm să nu pierdeți extrem de mult timp în căutarea designului perfect și să vă uitați mai mult la performanțele combinei frigorifice.

Garanție

Conform unor studii efectuate durata de viața a unei combine frigorifice este în medie de 13 ani. Acest lucru se potrivește de minune cu garanța de 10 ani asupra compresorului dată de majoritatea producătorilor de aparate frigorifice.

Pentru a beneficia de această garanție de 10 ani a compresorului de la aparatul frigorific noi vă recomandăm să vă orientați către branduri renumite din această industrie. Câteva mărci de aparate frigorifice populare sunt Samsung, LG și Beko.

Consum de electricitate

Dacă ne uităm în perioada anilor 2000-2010 aparatele frigorifice consumau mult mai multă electricitate față de perioada în care trăim acum. Dacă vi se pare că cele mai bune combine frigorifice costă mult luați în calcul și consumul de electricitate.

Spunem asta deoarece este posibil ca combina frigorifică să vă ajute să economisiți bani în timp și astfel costul de achiziție să se atenueze în timp. Sfatul nostru este să vă orientați spre combine frigorifice cea au un consum redus de energie deoarece factura la electricitate va scădea și veți face o faptă bună și mediului înconjurător.

Care e cea mai bună combine frigorifică? – concluzie

Pe finalul articolului noi sperăm că acest articol a conținut informații relevante pentru dumneavoastră și că în top 10 combine frigorifice se află și modelul ideal pentru dumneavoastră. Dacă acest articol a fost pe placul dumneavoastră vă invităm să aruncați o privire și pe alte articole sau să reveniți pe site ori de câte ori aveți nevoie să faceți o achiziție pentru casă.

5 din 5 (3 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134