Scule și unelte pentru gradina

Cea mai bună foarfecă de vie

Cea mai bună foarfecă de vie

Pentru a putea întreține corect vita de vie ai nevoie de scule profesionale, tocmai din acest motiv ți-am pregătit acest articol unde vei găsi cea mai bună foarfecă de vie care e potrivită pentru tine.

Dacă îți dorești culturi de vie sănătoase și recolte bogate este necesar să să cureți via și să o îngrijești iar pentru asta ia nevoie de scule profesionale.

Primăvara sosește cu pași repezi, iar curățarea viei trebuie făcută cât mai curând fiind urmată peste ceva timp de erbicidare cu cea mai buna pompa de stropit electrica și cel mai bun erbicid.

Top 3 cele mai bune foarfeci de vie

Foarfeca profesionala japoneza Okatsune

Cea mai bună foarfecă de vie

Cea mai bună foarfecă profesională acționată manual pentru vie

Foarfeca de vie electrica Strend Pro

Cea mai bună foarfecă de vie electrică

Cea mai bună foarfecă de vie profesională electrică

Foarfeca profesionala pentru vie și pomi FELCO

foarfeca de vie buna 2 in 1 vie + pomi

Cea mai bună foarfecă cu folosire universală

Cele mai importante caracteristici când alegi cea mai bună foarfecă de vie

Pentru ca tu să îți poți alege singur cea mai bună foarfecă pentru vie îți voi prezenta ghidul pentru cumpărături și aspectele pe care le-am folosit pentru a crea topul de mai sus.

Greutate – greutatea foarfecii este foarte importantă pentru că determină randamentul pe care îl ai când cureți via. O foarfecă care depășește 100 gr. te va face să îți scadă mult randamentul de lucru, în această situație nu se încadrează foarfecele de tăiat via electrice.

Mâner – acesta trebuie să fie protejat cu un strat de material care nu alunecă să aibă o formă ergonomică. Aceste lucruri sunt necesare pentru a pute fi ținut ferm în mână. Cele mai uzuale sunt modele ce au mânere acoperite cu cauciuc sau cele cu mâner rotativ care contribuie la o mai bună distribuție a forței.

Dimensiune – foarfeca de vie ideală după părerea mea este cuprinsă între 20 -25 de cm. Dimensiunile mai mari sunt greu de manevrat iar cele prea mici nu oferă un randament corespunzător.

Sistem antișoc – este cred cel mai important aspect deoarece protecția ta este necesară. Protecția antișoc este necesară în special pentru perioadele mai lungi în care cureți vie.

Cele mai bune foarfeci de vie – recomandări 2021

Pentru ca desemnarea de cea mai bună foarfecă de vie e dificilă am ales să fac un top cu acestea pentru a avea și tu posibilitatea de a o alege pe cea mai buna pentru tine.

Foarfecă profesională japoneză Okatsune

Foarfeca profesionala japoneză Okatsune
 • Ușor de folosit;
 • Eficientă;
 • Tip bypass;
 • Mâner anti-alunecare;
 • Mecanism de blocare;

Construită din materiale de calitate și fiind foarte ușor de folosit această foarfecă este alegerea noastră și este recomandata cea mai bună foarfecă de vie de către noi.

Lama este construită din oțel forjat păstrându-și eficiența chiar și după multe utilizări intense. Poate fi folosită pentru tăierea crengilor sau a lăstarilor cu grosime de până la 2,5 centimetri.

Lamele ei sunt curbate cu contracuțit care e tot curbat, după lame ne putem da seama ca este o foarfecă de tip bypass.

Are mânere din cauciuc concepute contra alunecării și pentru a oferii o bună prindere. Are un mecanism de blocare cu blocare rapidă ce poate fi utilizat cu o singură mână.

Greutatea ei este de 228 de grame și are o lungime de 20 de centimetri lucru care va permite manevrarea ei foarte ușor cu o singură mână.

Foarfecă de vie electrică Strend Pro

Cea mai bună foarfecă de vie electrică
 • Face munca mai ușoară;
 • Tai comod crengi de până la 2,5 cm grosime;
 • Lamă rezistentă din oțel;
 • Pornire ușoare;
 • Mâner comod;

A doua recomandare este cea mai bună foarfecă de vie electrică având funcționalități universale. Poți tăia crengi de până la 2,5 centimetri cu ea.

Lama este construită din oțel deci va fi necesară o întreținere ai ei mai amănunțită pentru a nu se deteriora prematur și pentru avea durată de viață mai lungă.

Lungimea lamei este de 7 centimetri deci este suficient pentru a face curat în livadă sau pentru a curăța via.

Cu această foarfecă electrică vei avea parte de un mod simplu și ușor de a face curat în livada sau pentru a curăța via.

Foarfecă profesională pentru pomi si vie FELCO

foarfeca de vie buna 2 in 1 vie si pomi
 • pentru îngrijirea livezii;
 • Ergonomic;
 • Ușor de folosit cu o singură mână;

Cu funcționalități universale dar la o calitate ridicată nu avea cum să nu fie prezent aici în articolul cu cea mai bună foarfecă de vie.

Este o foarfecă profesională și o recomand pentru curățarea viei, îngrijirea pomilor sau chiar a parcurilor deoarece este un model universal.

Are sistem de amortizare pentru șocuri și vibrații, mâner rotativ și este perfect pentru a executa lucrări rapid și la calitate ridicată.

Are lama ușor curbată confecționată oțel carbon ceea ce înseamnă că e de calitate ridicată și va avea durată de viață lungă.

Datorită mânerului rotativ efortul este distribuit către toate degetele și protejează încheietura fiind perfect pentru lucrările cu volum mare de muncă.

Este un produs de top care sigur nu te va dezamăgii, o recomandăm cu toată căldura!

Foarfecă profesională ARS model VS-7XZ

cea mai bună foarfecă de vie japoneză
 • Folosire universală;
 • Foarte ușor de folosit;
 • Lungimea de 18 cm, deci poate fi folosită cu o mână;
 • Lamă din oțel carbon;
 • Contracuțit curbat;

Un model de foarfeca de vi profesionala cu care vei putea lucra forte ușor având un randament ridicat. Vei putea tăia crengi cât și să cureți via.

Este un model cu contracutit și are lungimea de 19 centimetri și o greutate de 212 grame ceea ce înseamnă că poți lucra lejer cu ea cu o singură mână.

Lama este confecționată în japonez din oțel carbon de o calitate ridicată având o lungime mai mult decât necesară de 4,8 centimetri.

Este cea mai bună foarfecă de vie pentru a munci la o gradina ce conține atât pomi cât și viță de vie.

Foarfecă profesională Sailhope pentru recoltat via

cea mai bună foarfecă pentru cules via
 • Folosire multiplă;
 • Preț mic, foarte ieftin;
 • Lamă din inox;
 • Calitate ridicată;

Ultima recomandare, dar nu cea din urma este cea mai bună foarfecă de vie pentru buget redus care poate fi folosită și la cules via dar și la curățarea acesteia.

Are o lungime de 18 centimetri și o greutate de doar 100 de grame deci va fi foarte ușor de manevrat și de folosit cu o singură mână.

Pe lângă culesul viei mai poate fi folosită și la culesul diverselor legume cum ar fi vinetele roșiile și castraveții. Toate astea fiind posibile fără a afecta recolta.

Este cea mai bună alegere pentru a avea o foarfeca de vie ieftină!

Întrebări frecvente legate de cea mai bună foarfecă de vie

De-a lungul timpului ne-am lovit de diverse întrebări legate de foarfecele de vie ala că pe cele mai frecvente le-am așezat aici alături de răspunsurile noastre.

Dacă mai întrebări legate de acest subiect te rog să lași un comentariu și vom încerca să-ți răspundem.

Care tip foarfecă e cea mai bună?

Există două tipuri de foarfecă de vie deci nu-ți va fi dificil pe să alegi un tip pe care să-l cumperi pentru al folosi la via ta. Cele 2 două tipuri de foarfecă sunt:

Tip nicovală – acest tip de foarfecă este perfectă pentru a fi folosită în perioada de inactivitate a viei, în care hibernează ca să folosesc un termen ușor de înțeles.

Poate fi folosită și pentru crengi uscate groase până la 2,5 cm și având o tăiere precisă fără prea mult efort fizic depus de tine.

Tip bypass -Acest tip de foarfecă este folosit la tăierea lăstarilor verzi unde este necesară precizie ridicată. Lamele trec una peste alta astfel rămâne o tăietură perfecte care nu duce la exfolierea coji de pe vie, astfel creșterea lăstarului nu va fi afectată.

Care e cea mai bună foarfecă de vie dintre cea electrica si cea manuala?

Există două tipuri de forfecă de vie și anume cea manuală și cea electrică.

Foarfeca electrică – este foarfeca care îți face munca mult mai ușoară nefiind necesară acționarea manuală a foarfecii. Practic în momentul în care vreți să tăiați ceva trebuie doar să-l puneți între lame și prin apăsarea unui buton va tăia fără a mai fi nevoie de acționare manuală

Încărcarea bateriei unei astfel de foarfece de obicei se realizează în 5-6 ore. Acest tip de foarfecă este mult mai comod dar este și ceva mai scump.

Foarfeca manuală – foarfeca manuală este foarfeca clasică care a fost folosită din totdeauna de omeni. Este foarfeca asupra căreia se acționează manual pentru a tăia.

Avantajul față de acum zeci de ani în urmă este c acum aceste foarfeci sunt create pentru a fi comode în mână.Astfel vei lucra fără a face bătături în palmă sau fără ca foarfeca să se simtă incomod în mână.

Este important materialul lamelor?

Materialul lamelor este foarte important dar și modul de îngrijire al acestuia. Majoritatea lamelor sunt confecționate din oțel care în mod normal trebuie îngrijit după fiecare utilizare pentru a continua să dea randament.

Pentru a alege ceva mai calitativ eu voi recomanda foarfecele care sunt confecționate din oțel inoxidabil, acestea fiind ceva mai scumpe dar nefiind la fel de pretențioase ca cele menționate anterior.

Câte tipuri de foarfecă de vie există?

Ca ți tipuri de foarfecă există 2 tipuri principale și anume: dedicata și universală.

Cea dedicată este pentru a fi folosită exclusiv pentru a curăța și întreține vița de vie. Cea universală este un tip de foarfecă ce poate fi folosită pentru a tăia mai multe lucruri cum ar fi crengile copacilor.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.