Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună foarfecă de vie [y]

Cea mai bună foarfecă de vie trebuie să vă ajute să curățați și să îngrijiți culturile de vie într-un mod mai ușor și eficient.

Cea mi bună foarfecă de vie [y]

Dacă vă doriți să aveți culturi de vie sănătoase cu recolte bogate este necesar ca periodic să o curățați și să o îngrijiți, iar pentru acest lucru aveți nevoie de scule cât mai profesionale.

Printre aceste scule se numără și foarfeca de curățat via, iar pentru a vă ajuta să cumpărați cea mai bună foarfecă de vie am pregătit acest articol în care am expus un top cu cele mai bune foarfeci de curățat via.

Pe lângă curățarea viei care se face cu foarfeca de vie culturile trebuie și erbicidate, erbicidarea este un proces care face parte din îngrijirea viței de vie. Acest proces îl puteți realiza cu cea mai bună pompă de stropit electrică și cel mai bun erbicid.

Top 5 cele mai bune foarfeci de vie [y]

1. Foarfecă de vie profesională japoneză Okatsune 103

Foarfecă de vie profesională japoneză Okatsune
 • Ușor de folosit;
 • Eficientă;
 • Tip bypass;
 • Mâner anti-alunecare;
 • Mecanism de blocare;

Foarfeca de vie Okatsune 103 este realizată din materiale de calitate și este foarte ușor de folosit. Datorită fierului forjat care este folosit la realizarea lamei aceasta își va păstra eficiența chiar și după multe utilizări. Pe lângă lângă faptul că poate fi folosită la curățarea viei aceasta poate fi folosită și la tăierea crengilor sau lăstarilor cu grosime de până în 2,5 centimetri.

Aceasta este o foarfecă de tip bypass și are mânere învelite în cauciuc care sunt construite pentru a combate alunecare ș pentru a oferii o prindere ergonomică. Este dotată și cu un mecanism de blocare rapidă ce poate fi folosit cu o singură mână. Astfel noi credem că acest produs este cea mai bună foarfecă de vie profesională.

2. Foarfecă electrică pentru vie/crengi Strend Pro

Foarfecă electrică pentru vie/crengi Strend Pro
 • Face munca mai ușoară;
 • Tai ușor crengi de până la 2,5 cm grosime;
 • Lamă rezistentă din oțel;
 • Pornire ușoare;
 • Mâner comod;

Foarfeca electrică Strend Pro este o recomandare ce poate fi folosită atât pentru a curăța vița de vie într-un mod eficient fără efort cât și pentru a tăia diferite crengi cu grosime până în 2,5 centimetri. În urma unor calcule s-a aflat că eficiența de tăiere cu această foarfecă de vie electrică va fi mai mare de minim 8 ori.

Lama foarfecii are 7 centimetri lungime și este realizată din oțel. Trebuie să știți că oțelul este un material mai pretențios și dacă doriți ca aceasta să aibă o durată de viața mai îndelungată va fi necesar să-i oferiți o îngrijire minuțioasă. Astfel noi considerăm că acest model este cea mai bună foarfecă de vie electrică.

3. Foarfecă profesională de vie FELCO 8

foarfeca de vie buna 2 in 1 vie si pomi
 • Pentru îngrijirea livezii și a culturii de vie;
 • Ergonomică;
 • Ușor de folosit cu o singură mână;

Foarfeca profesională Felco 8 are funcționalități universale fiind recomandată atât pentru îngrijirea pomilor cât și pentru curățarea viei. Aceasta vine cu un sistem de amortizare pentru șocuri și mâner rotativ și poate fi considerată o foarfecă perfectă pentru a executa lucrări într-un mod rapid.

Lama este ușor curbată și este realizată din oțel carbon ceea ce înseamnă că va avea o durată de viață îndelungată. Datorită mânerului rotativ efortul este distribuit în mod egal către toate degetele și protejează încheietura de apariția durerilor. Mânerul rotativ face din acest model cea mai bună foarfecă de vie care previne apariția durerilor de mână.

4. Foarfecă de vie profesională ARS model VS-7XZ

Foarfecă de vie profesională ARS model VS-7XZ
 • Folosire universală;
 • Foarte ușor de folosit;
 • Lungime de 18 cm, deci poate fi folosită cu o mână;
 • Lamă din oțel carbon;
 • Contra-cuțit curbat;

Foarfeca de vie ARS profesională este un model cu care veți putea lucra foarte ușor având un randament ridicat. Cu acest model veți putea curăța via, dar veți putea tăia și crengile copacilor. Acest model are lungimea totală de 19 centimetri și o greutate mică de doar 212 grame.

Lama este realizată din oțel carbon în stil japonez cu o lungime de 4,8 centimetri, iar contra-cuțitul cu care este dotată vă va ajuta la tăierea crengilor verzi. Dacă aveți o grădină în care aveți atât culturi cu viță de vie dar și pomi atunci acest model este cea mai bună foarfecă de vie pentru dumneavoastră.

5. Foarfecă profesională pentru recoltat via Sailhope

Foarfecă profesională pentru recoltat via Sailhope
 • Folosire multiplă;
 • Preț mic, foarte ieftin;
 • Lamă din inox;
 • Calitate ridicată;

Ultima reacomodare este o foarfecă de vie care se folosește la recoltatul strugurilor. Aceasta are un preț redus și poate fi folosită în mai multe moduri. Are o lungime totală de 18 centimetri și o greutate de doar 100 de grame ceea ce înseamnă că este ușoară.

Greutate redusă denotă faptul că este foarte ușor de manevrat și poate fi folosită cu doar o singură mână fără probleme. Pe lângă culesul viei aceasta poate fi folosită și la culesul diverselor legume cum ar fi vinetele, roșiile și castraveții. Noi considerăm că acest model este cea mai bună foarfecă de vie pentru recoltat.

Cum să alegi cea mai bună foarfecă de vie – ghid de cumpărături

Dacă după ce ați parcursul topul de mai sus nu ați găsit cea mai bună foarfecă de vie pentru dumneavoastră și nu știți ce model să alegeți atunci parcurgeți acest ghid de cumpărături. După ce veți parcurge ghidul de cumpărături vă va fi mai ușor să faceți alegerea corectă.

Greutatea

Greutatea foarfecii de vie este un factor căruia trebuie să acordați atenție. Acest factor poate determina randamentul și viteza cu care veți lucra cu ea.

O foarfecă care depășește 250 de grame vă va trage foarte mult viteza și randamentul în jos, deci cea mai bună foarfecă de vie nu trebuie să depășească greutatea de 250 de grame. La greutatea menționată mai sus nu trebuie să luați în considerare și foarfecile de vie electrice.

Mâner

Pentru a putea lucra într-un mod ușor mânerul foarfecii de vie trebuie fie protejat cu un strat de material anti aderent și să aibă o formă ergonomică. Aceste două caracteristici vă vor ajuta ca în timpul lucrului să puteți ține foarfeca de vie ferm în mână. Cele mai uzuale, dar și cele mai cumpărate modele au mânere acoperite cu cauciuc și vin cu mâner rotativ.

Dimensiune

În opina noastră cea mai bună foarfecă de vie trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 20 și 25 de centimetri. Dimensiunile prea mari înseamnă greutate mai mare ceea ce înseamnă manevrabilitate greoaie pe când cele de dimensiuni prea mici nu oferă un randament mulțumitor.

Sistem antișoc

Având în vedere că există o varietate mare de modele pe piață considerăm că sistemul antișoc este ceva ce nu trebuie să-i lipsească foarfecii de vie pe care o veți cumpăra. Acest sistem vă va proteja mâinile mai ales când curățați via timp îndelungat.

Tipul foarfecii de vie

Trebuie să știți că există 2 tipuri de foarfeci de vie care au întrebuințări total diferite. În funcție de modul în care vreți să folosiți modelul pe care vreți să-l cumpărați veți știi ce tip să alegeți. Cele 2 tipuri sunt:

 • Tip nicovală – acest tip de foarfecă este perfectă pentru a fi folosită în perioada de inactivitate a viei, practic este destinată pentru perioadele de hibernare a viei. Poate fi folosită și pentru crengi uscate groase până la 2,5 cm, iar avantajul este că are o tăiere precisă fără a fi necesar să depuneți prea mult efort fizic.
 • Tip bypass -Acest tip de foarfecă este folosit la tăierea lăstarilor verzi unde este necesară precizie ridicată. Lamele trec una peste alta lucru care va face să rămână o tăietură perfectă care nu va duce la exfolierea coji de pe vie, astfel creșterea lăstarului nu va fi afectată.

Care e cea mai bună foarfecă de vie? -concluzie

Pe finalul articolului sper că acest articol v-a fost de ajutor și că a-ți reușit să găsiți o foarfecă de vie potrivită pentru dumneavoastră. În continuare vă sfătuiesc să alocați timp de gândire înainte de a cumpăra produse online și să cercetați, iar gotof.ro este un site care vă va ajuta mereu în procesul de cercetare.

Întrebări frecvente

Foarfecă de vie electrică sau foarfecă de vie manuală?

Ambele tipuri de foarfeci prezintă avantaje și dezavantaje. De exemplu foarfeca de vie electrică vă poate ușura munca foarte mult deoarece nu mai este necesară acționarea manuală a acesteia. Minusul acestor modele este posibilă manevrabilitate mai greoaie și timpul de așteptare pentru încărcarea bateriei. Foarfeca de vie manuală vă poate oferii plusuri la manevrabilitate în schimb vă va consuma energia proprie și vă va scădea viteza de lucru în comparație cu foarfeca electrică.

Este important materialul lamelor?

Materialul din care sunt realizate lamele este foarte important și aici noi considerăm că cea mai bună foarfecă de vie are lamele realizate din oțel inoxidabil. Acestea sunt ceva mai scumpe dar când vine vorba de durabilitate au durată de viață lungă și nu sunt pretențioase când vine vorba de îngrijirea lor.

4.8 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130