Pentru gătit

Cea mai bună friteuză cu aer cald

cum alegi cea mai bună friteuză cu aer cald pentru bucătărie

Cea mai bună friteuză cu aer cald este cea care vă ajută să gătiți mâncare sănătoasă dar la fel de gustoasă în propria bucătărie.

Ce mai bună friteuză cu aer cald

Acum ceva timp am realizat un articol în care am discutat despre cea mai bună friteuză. Acolo menționam faptul că cea mai bună alegerea este o friteuză cu aer cald. Așa că am decis să creăm și un articol dedicat acestor tipuri de friteuze. Ele sunt o soluție care ajută oamenii să se orienteze către preparate mai sănătoase deoarece ele funcționează fără ulei sau doar cu foarte puțin ulei. Aceste friteuze prepară alimentele proaspete prin circularea aerului, astfel preparatele ies gustoase dar sunt mult, mult mai sănătoase. În opinia noastră cea mai bună friteuză cu aer cald este Delimano Air Fryer Pro, acest model ne-a plăcut extrem de mult, oferă un raport preț – calitate foarte bun și multiple alte avantaje. Găsiți mai multe detalii despre ea mai jos.

Ce este o friteuză cu aer cald?

Oricât de populare sunt friteuzele cu aer, există încă o mulțime de concepții greșite despre ceea ce sunt și ce fac. Friteuzele cu aer cald sunt strâns legate de cuptoarele cu convecție. Acestea circulă aer super-fierbinte peste și în jurul alimentelor, ceea ce ajută alimentele să se coacă. Deci, sunt ideale pentru mâncărurile „prăjite” dar practic orice mâncare care merge preparată într-un cuptor poate fi gătită și într-o friteuză cu aer.

Avantajele oferite de cea mai bună friteuză cu aer cald

Friteuzele care au la bază prepararea alimentelor prin circularea aerului cald conferă avantaje reale din foarte multe puncte de vedere. În rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre ele.

 • Mâncare mai sănătoasă – probabil acesta este principalul avantaj oferit de friteuza cu aer cald. Aceasta oferă preparate gătite într-un mod mai sănătos dar care sunt șa fel de gustoase.
 • Mâncarea este gătită mai rapid – un alt avantaj major oferit de o friteuză cu aer cald este că mâncarea este gătită mult mai repede decât pe un aragaz sau un într-un cuptor electric. Astfel veți economisii timp dar și curent electric.
 • Spațiu de ocupare mic – majoritatea friteuzelor sunt de dimensiunea unui aparat de cafea ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu. Acest lucru le face bune pentru bucătăriile mici unde nu încap foarte multe electrocasnice cum ar fi și cuptorul.

Top 5 cele mai bune friteuze cu aer cald 2021

1. Delimano Air Fryer Pro

Cea mai bună friteuză cu aer cald

Preparați rețetele dumneavoastră preferate într-un mod mai sănătos lipsit de ulei păstrând gustul și aromele mâncării la fel.

Avantaje

 • Curățare ușoară;
 • Temporizare de până la 60 de minute;
 • Indicatoare luminoase;
 • Închidere automată;

Dezavantaje

 • Prea mică pentru mesele mai mari de 4-5 persoane;

Este o friteuză perfectă pentru o familie de 4 membri ( 2 adulți și 2 copii) oferind posibilitatea de a gătii toată mâncarea pentru felul principal dintr-o dată. Interiorul are un înveliș anti-aderent pentru a putea găti fără griji și pentru o curățare mult mai ușoară. Este dotată cu un temporizator ce poate fi setat până la 60 de minute astfel puteți pune alimentele la preparat și să așteptați ca friteuza să vă anunțe când e gata preparatul.

Modelul acesta Pro față de modelul anterior are și un spațiu interior mai mare fiind de 3,5 L lucru care o face cea mai bună friteuză cu aer cald pentru familii. Deși spațiul în care preparați alimentele s-a mărit dimensiunile exterioare sau modificat foarte puțin. Iar ca și preț noi îl considerăm unul foarte bun fără să fie costisitoare nici în momentul achiziției nici după.

2. Philips Airfryer XXL

friteuză fără ulei philips

O friteuză premium care gata să vă prepare alimentele pentru mesele luate împreună cu familia dumneavoastră.

Avantaje

 • Afișaj digital;
 • 5 moduri de gătit presetate;
 • Curățare rapidă;
 • Componentele demontabile pot fi curățate în mașina de spălat vase;
 • Meniul este intuitiv și ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

O friteuză cu aer cald ce face parte din clasa premium. Oferă posibilitatea de preparare a alimentelor fără ulei sau cu puțin ulei astfel veți avea preparate sănătoase. Tehnologia de coacere se bazează pe circulația foarte rapidă a aerului fierbinte în jurul alimentelor acest lucru vă ajută să câștigați timp deoarece preparatele sunt gata mai repede.

Tehnologia Twin TurboStar contribuie la extragerea grăsimi din alimente astfel ele nu-și pierd gustul și sunt mult mai sănătoase. Dacă aveți banii necesari achiziție aceste friteuze atunci noi vă sfătuim să o cumpărați că merită pe deplin fiind cea mai bună friteuză cu aer cald de la Philips. Singurul dezavantaj al acestui model este prețul care nu este mic.

3. Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry XXL EY701D15

Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry

O friteuză cu aer cald care vă va permite să vă bucurați de preparate cu cantități scăzute de ulei sau lipsa acestuia totală.

Avantaje

 • Preparatele sunt gata foarte repede;
 • Ideal pentru familiile numeroase;
 • Raport preț- calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Manualul de utilizare este cam greu de înțeles;

Aceasta este o friteuză cu aer cald de la Tefal ce permite gătire unei cantități mari de mâncare dintr-o dată. Acest lucru face ca acest model să fie una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald pentru familiile numeroase. Aceasta are o carcasă din inox foarte rezistentă în timp și nu ocupă foarte mult spațiu în bucătărie.

Are 8 programe pre-setate pentru diferite tipuri de mâncare, timer de până la 60 de minute și termostat ce permite setarea temperaturii între 80 și 200 de grade Celsius. Vasul are un înveliș anti-aderent ce nu va permite ca mâncarea să se lipească și va face ca curățarea acestui vas să se facă ușoară. Acesta este un model care merită atenția dumneavoastră, mai ales dacă aveți o familie numeroasă.

4. Friteuză făra ulei Star-Light Airfryer DAFB-2613BL

Friteuză făra ulei Star-Light Airfryer

Acest model vă ajuta să obțineți preparate delicioase dar mai sănătoase. Este un model de top la un preț mic.

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Mâncarea este preparată rapid;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Cantitatea ce poate fi gătită este cam mică;

Această este o friteuză cu aer cald ce are o capacitate de 2,6 litri (800 gr mâncare) fiind un model ideal pentru cupluri fără copii. Puterea sa de 1300 W ajută ca friteuza să ajungă rapid la temperatura dorită lucru care vă va ajuta să economisiți timp.

Acest model deține un termostat care vă va ajuta să setați temperatura dorită. Astfel veți putea să obțineți preparate perfecte. Deține 8 programe prestabilite iar temperatura poate fi setată între 80 și 200 de grade Celsius. Este o friteuză cu aer cald bună pentru cei care gătesc cantități mai mici.

5. Friteuză Cecofry Compact

Friteuză ieftină și bună fără ulei

O friteuză cu aer cald ce are un raport preț- calitate foarte bun. Costuri de achiziție foarte mici!

Avantaje

 • Are timer;
 • Temperatura poate fi setată după nevoi;
 • Timp reglabil până la 30 de minute;
 • Raport preț – calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are panou de comndă digital;

Am pregătit o friteuză și pentru oamenii care nu dispun de prea mulți bani dar care vor să înceapă să mânănce mai sănătos astfel ajungând să se bucure de viață și sănătate o perioadă mai îndelungată. Friteuza oferă posibilitate setării temperaturi în funcție de necesitățile pe care le aveți.

Are un timer reglabil de până la 30 de minute, astfel friteuza vă va anunța când să veniți să verificați preparatele. Are un raport preț – calitate foarte bun deoarece noi considerăm oferă multe la un preț redus pe care îl are acest model. Cred că este un model ce poate fi inclus în categoria: friteuză ieftină și bună.

Cum alegi cea mai bună friteuză cu aer cald in 2021?

Spaţiu

Un lucru foarte important în momentul în care cumpărați o friteuza cu aer cald este important spațiul pe care îl oferă în interior. Pentru a vă putea decide foarte ușor în privința acestui lucru trebuie ca dumneavoastră să știți la ce veți folosi această friteuza. Veți găti doar pentru familie sau veți găti și la evenimentele sau petrecerile pe care le organizați acasă? Pentru o familie de 4 persoane o friteuza cu aer cald cu recipient de 3.7 L cred ca este mai mult ca perfectă.

Curățare

Părțile friteuzei de aer sunt destul de ușor de curățat și de încastrat într-o chiuvetă de uz casnic. Cele mai multe piese se pot spăla în vase. De asemenea, ușor de curățat manual dacă au un strat antiaderent.

Comenzi

Există două tipuri de comenzi: dial sau digital. Comenzile de apelare sunt mai simple și mai puțin exacte, constând doar dintr-un cadran de temperatură și un cadran de temporizare care face gălăgie atunci când cronometrul se termină. Caută un cronometru care poate fi setat mai mult de 30 de minute. Comenzile digitale au un afișaj tactil cu un temporizator precis, citiri de temperatură și unele pot avea, de asemenea, setări pre-programate. Caută modele cu pictograme ușor de înțeles și o alarmă care să sune la finalizarea gătitului.

Concluzie – care e cea mai bună friteuză cu aer cald?

După acest articol sper că și dumneavoastră v-ați convins că o friteuză cu aer cald este o investiție care își va reflecta beneficiile pe termen lung asupra corpului pe care îl aveți. Veți ajunge să vă bucurați de o viață mai lungă și mai sănătoasă. Sper că a-ți găsit în acest articol cea mai bună friteuză cu aer cald pentru dumneavoastră exact așa cum vă doreați.

Întrebări frecvente

Câte porții pot găsti într-o friteuză cu aer cald?

Acest aspect este definit de modelul pe care îl alegeți să-l cumpărați. Există 2 modele de bază în care se împart friteuzele, cele normale și cele XL. În cele de normale se poate găti odată cantitatea pentru 2-3 persoane fiind ideale pentru un cuplu fără copii. Modele XL sunt pentru familiile care au unu sau doi copii deoarece în ele se poate gati cantitatea necesară pentru 2 adulți și copii.

Este nevoile de ulei pentru a gătii în friteuzele cu aer cald?

În mod normal uleiul nu este necesar în aceste friteuze deoarece ele gătesc alimentele prin circularea unui flux de aer cald. Dar în situațiile în care oamenilor nu le place mâncarea gătită doar cu aer acestea pot fi stropite cu puțin ulei pentru a avea un gust mai delicios. Prin această metodă mâncarea e mai gustoasă dar și mai sănătoasă comparativ cu gătitul doar în ulei.

Cum funcționează o friteuza cu aer cald ?

Cum spuneam mai sus o friteuză cu aer cald este un mic cuptor care plimbă aerul cald și uscat pentru a produce alimente crocante, la fel ca un cuptor incorporat. La fel ca în cazul cuptorului, alimentele gătite într-o friteuză trebuie rotite sau agitate în mod regulat pentru a asigura o rumenire uniformă. Există trei moduri diferite în care se realizează acest lucru, în funcție de designul friteuzei cu aer cald și anume:

 • Sertar extensibil

Modelele cu sertar extensibil și coș necesită agitare manuală aproximativ la fiecare cinci minute pentru a asigura și a găti alimentele uniform. Majoritatea modelelor nu au temporizator sau alertă pentru a vă reaminti să amestecți mâncarea, așa că va trebui să faceți un efort și să vă amintiți asta. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele pe care în mod normal le-ați prăji în ulei sau la grătar, cum ar fi pește la grătar, piftele, legume la cuptor, etc.

 • Friteuze cu auto-amestecare

Friteuzele cu auto-amestecare au o paletă care amestecă treptat și regulat mâncarea pe tot parcursul timpului de gătit. Acest lucru elimină necesitatea de a amesteca manual mâncarea. Unele modele amestecă mai bine decât altele și este totuși posibil să sfârșiți cu alimente rumenite neuniform sau alimente care au fost deformate. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele cum ar fi porții mici de carne, legume la cuptor sau cartofi. Unele modele pot veni cu un recipient suplimentar fără o paletă potrivită pentru prăjirea cărnii sau chiar pentru coacerea unei prăjituri.  

 • Friteuza cu multi-coș rotativ 

Aceste friteuze cu aer cald mai versatile au un coș rotativ care rotesc automat alimentele în interior. Acestea includ accesorii care permit funcții suplimentare precum prăjirea, coacerea și grătarul. Unele modele pot găti chiar și un pui întreg.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.