Pentru bucătărie

Cea mai buna friteuza cu aer cald

cum alegi cea mai buna friteuza cu aer cald

După cum spuneam într-un articol anterior în care am analizat și am desemnat cea mai buna friteuza cea mai buna alegere ar fi o friteuza cu aer cald. În acestea poți găti mâncare gustoasă dar care este mult mai sănătoasă datorită modului de gătire fără ulei. Am făcut un top 3 cele mai bune friteuze cu aer cald care sper să te ajute în alegerea ta.

Delimano Air Fryer

Cea mai buna friteuza cu aer cald
 • Cea mai buna friteuza cu aer cald aleasă de noi;

Philips Airfryer XXL

friteuza cu aer cald philips
 • Cea mai buna friteuza cu aer cald – sugestie premium

Air Fryer Hausberg

cea mai buna friteuza cu aer cald ieftina
 • Cea mai buna friteuza cu aer cald – sugestie pentru buget redus;

Ce este o friteuza cu aer cald?

Oricât de populare sunt friteuzele cu aer, există încă o mulțime de concepții greșite despre ceea ce sunt și ce fac. Friteuzele cu aer cald sunt strâns legate de cuptoarele cu convecție. Acestea circulă aer super-fierbinte peste și în jurul alimentelor, ceea ce ajută să se coacă alimentele. Deci, sunt ideale pentru mâncărurile „prăjite” dar practic orice mâncare care merge preparată într-un cuptor poate fi gătită și într-o friteuză cu aer.

Cum funcționează o friteuza cu aer cald

Cum spuneam mai sus o friteuză cu aer cald este un mic cuptor care circulă aer cald și uscat pentru a produce alimente crocante, la fel ca un cuptor incorporat. La fel ca în cazul cuptorului, alimentele gătite într-o friteuză trebuie rotite sau agitate în mod regulat pentru a asigura o rumenire uniformă. Există trei moduri diferite în care se realizează acest lucru, în funcție de designul friteuzei cu aer cald și anume:

Sertar extensibil

Modelele cu sertar extensibil și coș necesită agitare manuală la fiecare cinci minute aproximativ pentru a asigura a găti alimentele uniform. Majoritatea modelelor nu au temporizator sau alertă pentru ați reaminti să amesteci mâncarea, așa că va trebui să faci tu un efort și să-ți amintești asta. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele pe care în mod normal le-ați prăji în ulei sau prăji la grătar, cum ar fi pește la grătar, piftele, legume la cuptor, etc.

Friteuze cu auto-amestecare

Friteuzele cu auto-amestecare au o paletă care amestecă treptat mâncarea pe tot parcursul timpului de gătit. Acest lucru elimină necesitatea de a amesteca manual mâncarea. Unele modele amestecă mai bine decât altele și este totuși posibil să sfârșiți cu alimente rumenite neuniform sau alimente care au fost îndoite sau distorsionate. Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele cum ar fi porții mici de carne, legume la cuptor sau cartofi. Unele modele pot veni cu un recipient suplimentar fără o paletă potrivită pentru prăjirea cărnii sau chiar pentru coacerea unei prăjituri.  

Friteuza cu multi-coș rotativ 

Aceste friteuze cu aer cald mai versatile au un coș rotativ care rotesc automat alimentele în interior. Acestea includ accesorii care permit funcții suplimentare precum prăjirea, coacerea și grătarul. Unele modele pot găti chiar și un pui întreg.

Cele mai bune friteuze cu aer cald – recoamandări și păreri

Delimano Air Fryer

Cea mai buna friteuza cu aer cald

Din punctul nostru de vedere și în urma analizelor noi am ales acest model ca fiind cea mai buna friteuza cu aer cald. Este perfectă pentru a fi folosită în familie acoperind cantitatea ideală pentru o familie cu 3-4 membri. Atât friteuza cât și componentele din interior se curăță foarte ușor datorită suprafeței anti-aderente.

 • Capacitate de 2,5 litri;
 • Suprafața anti-aderentă;
 • Tavă de copt de 17 cm;
 • Grătar de 17 cm;

Avantaje

 • Ideală pentru mesele în familie;
 • Gătești mâncarea într-un mod mai sănătos;
 • Curățarea sa și a componentelor foarte ușoară;
 • Timp minim de așteptare;

Dezavantaje

 • Prea mică pentru mesele cu oaspeți;

Philips Airfryer XXL

friteuza cu aer cald philips

Singurul lucru care a făcut-o să nu fie numită cea mai buna friteuza cu aer cald a fost prețul pe care îl are. Tehnologia pe care se bazează acest model este circulația aerului cald în jurul alimentelor foarte rapid, lucru care contribuie la o coacere a alimentelor uniformă.

 • Timer;
 • Termostat;
 • Compatibil mașina de spălat vase;
 • Sistem de stocare a cablului;

Avantaje

 • Design ergonomic;
 • Spălare ușoară;
 • Meniul este intuitiv, ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Ce ar trebui să caut la cea mai buna friteuza cu aer cald in 2021?

Spaţiu

Un lucru foarte important în momentul în care cumperi o friteuza cu aer cald este important spațiul pe care îl oferă în interior. Pentru a te putea decide foarte ușor în privința acestui lucru trebuie ca tu să ști la ce vei folosi această friteuza. Vei găti doar pentru familie sau vei găti la evenimentele sau petrecerile pe care le organizezi acasă? Pentru o familie de 4 persoane o friteuza cu aer cald cu recipient de 3.7 L cred ca este mai mult ca perfect.

Capacitate sau volum revendicat

Luați măsurătorile solicitate de producători cu un bob de sare, deoarece capacitatea sau volumul pretins pot fi înșelătoare. Unii producători măsoară întregul spațiu din interiorul friteuzei de aer și nu capacitatea reală utilizabilă. De exemplu, un model de “10 litri” poate găti doar aproximativ 500g de cartofi. Un model de “2500 de grame” nu va fi capabil să gătească atât de multă mâncare ca și greutate.

Curățare

Părțile friteuzei de aer sunt destul de ușor de curățat și de încastrat într-o chiuvetă de uz casnic. Cele mai multe piese se pot spăla în vase. De asemenea, ușor de curățat manual dacă au un strat antiaderent.

Comenzi

Există două tipuri de comenzi: dial sau digital. Comenzile de apelare sunt mai simple și mai puțin exacte, constând doar dintr-un cadran de temperatură și un cadran de temporizare care face gălăgie atunci când cronometrul se termină. Caută un cronometru care poate fi setat mai mult de 30 de minute. Comenzile digitale au un afișaj tactil cu un temporizator precis, citiri de temperatură și unele pot avea, de asemenea, setări pre-programate. Caută modele cu pictograme ușor de înțeles și o alarmă care să sune la finalizarea gătitului.