Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună friteuză cu aer cald (air fryer) 2024

Cea mai bună friteuză cu aer cald (air fryer) este cea care vă ajută să gătiți mâncare sănătoasă, dar la fel de gustoasă în propria bucătărie.

Ce mai bună friteuză cu aer cald 2024

Acum ceva timp am realizat un articol în care am discutat despre cea mai bună friteuză. Acolo menționam faptul că cea mai bună alegerea este o friteuză cu aer cald. Așa că am decis să creăm și un articol dedicat acestor tipuri de friteuze.

Ele sunt o soluție care ajută oamenii să se orienteze către preparate mai sănătoase deoarece ele prepară alimentele fără ulei sau doar cu foarte puțin ulei. Aceste friteuze prepară alimentele proaspete prin circularea aerului, astfel preparatele ies gustoase și mult mai sănătoase.

Avantajele oferite de cel mai bun air fryer

Friteuzele care au la bază prepararea alimentelor prin circularea aerului cald conferă avantaje reale din foarte multe puncte de vedere. În rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre ele.

 • Mâncare mai sănătoasă – probabil acesta este principalul avantaj oferit de un air fryer. Aceasta oferă preparate gătite într-un mod mai sănătos fără ulei, dar care sunt la fel de gustoase.
 • Mâncarea este gătită mai rapid – un alt avantaj major oferit de o friteuză cu aer cald este faptul că mâncarea este gătită mult mai repede decât pe un aragaz sau un într-un cuptor electric. Astfel veți economisii timp, dar și curent electric.
 • Spațiu de ocupare mic – majoritatea friteuzelor cu aer cald sunt de dimensiunea unui aparat de cafea ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu. Acest lucru le face bune pentru bucătăriile mici unde nu încap foarte multe electrocasnice cum ar fi un cuptor.

Top 10 cele mai bune friteuze cu aer cald 2024

Pentru că este aproape imposibil să găsim o friteuză cu aer cald care să fie cea mai bună pentru toată lumea am ales să prezentăm 10 modele. Astfel prezentăm o varietate mare și cresc șansele ca mai mulți oameni să își poată găsi cea mai bună friteuză cu aer cald.

1. Friteuză cu aer cald Cosori Premium CP158-AF-RXL

Friteuză cu aer cald Cosori Premium CP158-AF-RXL

Cu ajutorul acestei friteuze cu aer cald veți putea găti o mulțime de rețete mai sănătoase și foarte gustoase.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Carte cu peste 100 de rețete;
 • Vas detașabil;
 • Capacitate mare;

Dezavantaje

 • Ecranul tactil se poate zgâria ușor;

Cosori Premium CP158-AF-RXL este un dispozitiv care poate găti alimentele într-un mod mai sănătos și un timp mai scurt. Acest lucru se întâmplă datorită aerului fierbinte care circulă rapid și se răspândește în tot compartimentul interior al aparatului de gătit cu aer cald.

Temperatura interioară poate fi setată până la maxim 205 grade Celsius ceea ce este mai mult decât suficient pentru a fi una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald. Ceea ce face ca acest aparat să fie unul special este faptul că vine cu 11 programe presetate care garantează rezultate excelente.

Vasul interior este antiaderent și detașabil lucru care poate simplifica foarte mult procesul de curățare al acestui dispozitiv. Poate asigura prepararea a 2,2 kilograme de alimente ceea ce este mai mult ca suficient pentru 2-5 persoane (2-3 adulți plus 2-3 copii)

Un minus al acestui dispozitiv și singurul pe care l-am descoperit ar fi faptul că ecranul tactil pe care îl are se poate zgâria destul de ușor. Însă per total noi credem că acest dispozitiv este cea mai bună friteuză cu aer cald Cosori.

2. Friteuză cu aer cald Cosori Premium Smart CS158-AF-RXB

Friteuză cu aer cald Cosori Premium Smart CS158-AF-RXB

Dacă vă doriți o friteuză cu aer cald smart atunci aceasta este o alegere fantastică.

Avantaje

 • Aplicație mobilă;
 • Preț bun;
 • Vas detașabil;
 • Bună pentru familii;

Dezavantaje

 • Ecranul tactil se poate zgâria destul de ușor;

Cosori Premium Smart CS158-AF-RXB este o sluție excepțională pentru persoanele care își doresc să monitorizeze friteuza prin intermediul telefonului. Prin intermediul aplicației pot fi controlate toate funcțiile pe care le are într-un mod extrem de ușor și de simplu.

În interiorul aplicației sunt disponibile peste 100 de rețete originale presetate care sunt create de către bucătarii celor de la Cosori. În plus în fiecare săptămână sunt adăugate noi rețete, iar aceste rețete pot fi personalizate și salvate cu ușurință în aplicație pentru a fi la îndemână.

Aplicația vă va anunța când un program de gătire este finalizat, sau când trebuie să întoarceți sau să amestecați mâncarea. În rest acest dispozitiv este identic cu cel de mai sus din top, singura diferență fiind posibilitatea de conectare prin intermediu aplicației VeSync.

Așadar ca și minus vă vom spune același lucru ca mai sus și anume că ecranul acestui dispozitiv se poate zgâria ușor, asta dacă nu este folosit corespunzător. Per total suntem de părere că aceasta este cea mai bună friteuză cu aer cald smart.

3. Friteuză fără ulei Xiaomi Mi Smart BHR4849EU

Friteuză fără ulei Xiaomi Mi Smart BHR4849EU

Alături de friteuza cu aer cald Xiaomi Mi veți pregăti mese sănătoase și gustoase într-un timp record.

Avantaje

 • Model realizat din materiale de calitate;
 • Curățare ușoară;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Dimensiuni reduse pentru capacitatea de 3.5L;

Dezavantaje

 • Exteriorul este mai pretențios când e vorba de întreținere datorită culorii albe;

Friteuza cu aer cald Xiaomi Mi Smart BHR4849EU vă poate ajuta să preparați cele mai bune rețete fără pic de ulei sau cu o cantitate redusă ulei într-un timp extrem de scurt. Aceasta are o capacitate a coșului de 3,5 litri ceea ce va asigura prepararea meselor pentru o familie 2 adulți +2 copii).

Ceea ce contribuie la prepararea alimentelor într-un mod rapid este tehnologia care se află în spatele carcasei. Această tehnologie se rezumă șa circulația aerului din interior rapid la 360° lucru care asigură distribuirea aerului uniform.

Puteți regla temperatura în interior între 40 și 200 de grade Celsius. Trebuie să știți că cu această friteuză cu aer cald veți putea dezgheța, usca, fermenta, coace, frige și chiar prăji alimentele preferate într-un mod extrem de sănătos.

Ca și minus trebuie să știți că datorită culorii albe acest model este cam pretențios când vine vorba de întreținere. Însă dacă ne uităm la acest model din toate unghiurile noi suntem de părere că este cea mai bună friteuză cu aer cald Xiomi.

4. Friteuză cu aer cald Philips Airfryer XXL HD9650/90

friteuză fără ulei philips

O friteuză premium care e gata să vă prepare alimentele pentru mesele luate împreună cu familia dumneavoastră.

Avantaje

 • Afișaj digital;
 • 5 moduri de gătit presetate;
 • Curățare rapidă;
 • Componentele demontabile pot fi curățate în mașina de spălat vase;
 • Meniul este intuitiv și ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Philips Airfryer XXL HD9650/90 permite prepararea alimentelor fără ulei sau cu foarte puțin ulei. Astfel preparatele vor fi mai sănătoase, dar la fel de gustoase. Tehnologia de coacere a acestui aparat de gătit cu aer cald este prin circularea foarte rapidă a aerului cald în interior.

Tehnologia Twin TurboStar cu care este dotată această fiteuză fără ulei extrage grăsimile din alimente pentru ca acestea să fie mult mai sănătoase pentru dumneavoastră. Trebuie să știți că acest proces de extragere a grăsimilor nu afectează gustul alimentelor preparatele fiind extrem de gustoase după coacere.

Aceasta are o funcție de păstrarea a preparatelor la cald încă 30 de minute după ce acestea sunt gata. Are un afișaj digital și vine împreună cu 5 programe prestabilite, dar ceea ce o face una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald este capacitatea mare de preparare a alimentelor, aceasta fiind de 1,4 kg.

Deși acest model vine cu o mulțime de beneficii trebuie să știți că acesta are și un minus și anume prețul care e destul de mare. Însă din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună friteuză cu aer cald Philips.

5. Friteuza cu aer cald Heinner SnowDrop HAF-B2000WH

Friteuză cu aer cald Heinner SnowDrop HAF-B2000WH

Friteuza Heinner SnowDrop vă va ajuta să preparați cele mai bune rețete pentru mesele dumneavoastră din fiecare zi.

Avantaje

 • Mâncarea se prepară foarte repede într-un mod sănătos;
 • Capacitate mare;
 • Comenzi intuitive și ușor de folosit;
 • Se curăță ușor;

Dezavantaje

 • Exista șansa că în primele 2-3 utilizări să emane un miros de plastic încins;

Heinner SnowDrop HAF-B2000WH este o soluție pentru oamenii care iubesc cartofii prăjiți, dar care vor să mănânce mai sănătos. Această friteuză vă va ajuta să obțineți cei mai delicioși cartofi pai (dar și alte preparate) fără ulei sau doar cu foarte puțin ulei adăugat.

Ceea ce face din acest model un air fryer bun din punctul nostru de vedere este tehnologia prin care funcționează. Aerul fierbinte circulă foarte rapid prin interior ajungând peste tot, iar acest lucru face posibilă prepararea alimentelor într-un mod sănătos.

Acest model este dotat cu un display digital de unde poate fi aleasă temperatura pentru gătire și timpul de gătire. Recipientul interior are o capacitate de 5 litri, acest recipient este detașabil și antiaderent ceea ce duce la o curățare extrem de ușoară.

Singurul minus al acestui dispozitiv este faptul că la primele 2-3 utilizări există șansa să emane un miros de plastic încins. Pentru a combate acest lucru vă sfătuim să spălați bine coșul și să lăsați dispozitivul să funcționeze în gol timp de 30 de minute. Însă per total noi credem că aceasta este cea mai bună friteuză cu aer cald Heinner.

6. Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry XXL EY701D15

Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry

O friteuză cu aer cald care vă va permite să vă bucurați de preparate cu cantități scăzute de ulei sau cu lipsa acestuia totală.

Avantaje

 • Preparatele sunt gata foarte repede;
 • Ideal pentru familiile numeroase;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Încăpător;

Dezavantaje

 • Manualul de utilizare este cam slab în informații;

Friteuza cu aer cald Tefal Easy Fry XXL EY701D15 este una dintre cele mai mari friteuze cu aer cald. Acest lucru o face perfectă pentru familiile numeroase deoarece are o capacitate de 5,6 litri care acoperă între 6 și 8 porții de preparat.

Deși poate găti cantități mari aceasta nu ocupă mult spațiu în bucătărie și are o carcasă din inox care o face să fie foarte rezistentă în timp. Vasul interior are un înveliș antiaderent care nu va permite ca mâncarea să se lipească și face ca curățarea friteuzei să fie foarte ușoară.

Ceea ce mai face din acest model una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald sunt cele 8 programe de gătire prestabilite și timer-ul care poate fi setat până la 60 de minute. Un alt lucru pe care trebuie să-l știți este că are în dotare un termostat care vă lasă setați o temperatură cuprinsă între 80 și 200 de grade Celsius.

Ca și minus trebuie să știți că manual de utilizare este cam slab în informațiile oferite, însă friteuza este foarte ușor de folosit și foarte intuitivă, iar acest lucru înseamnă cu prea veți avea nevoie de acel manual. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună friteuză cu aer cald Tefal.

7. Friteuză cu aer cald Heinner HAF-1250DRD

Friteuza cu aer cald Heinner HAF-1250DRD

Acest model este o friteuză cu aer cald cu programe predefinite, dar care oferă posibilitatea folosirii în stil propriu.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Alimentele se prepară foarte repede;
 • Ușor de curățat;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Coșul de alimente pare ca ar fi slab calitativ;

Friteuză cu aer cald Heinner HAF-1250DRD poate deveni probabil principalul ajutor din bucătăria dumneavoastră alături de un robot de bucătărie. (Robotul de bucătărie din punctul nostru de vedere nu ar trebui să lipsească din bucătăria unei gospodine)

Însă să revenim la friteuză despre care putem spune că are un coș cu o capacitate de 2,5 litri și un preț de achiziție excepțional, ceea ce o face una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald pentru cupluri. Aceasta are o tehnologie care facilitează prepararea foarte rapidă a alimentelor.

Tehnologia se rezumă la circularea foarte rapidă a aerului din interior într-un mod uniform. Are în dotare un termostat care permite reglarea temperaturii interioare între 80 și 200 de grade Celsius. Panoul de comandă este unul digital, iar vasul interior este detașabil și foarte ușor de curățat.

Ca și minus din punctul nostru de vedere coșul unde sunt așezate alimentele nu pare prea rezistent. Având în vedere prețul mic nu avea cum să nu o introducem în top friteuze cu aer cald și o considerăm cea mai bună friteuză cu aer cald ieftină Heinner.

8. Friteuza cu aer cald XXL Tristar FR-6996

Friteuză cu aer cald XXL Tristar FR-6996

Dacă căutați cel mai bun air fryer mare acesta model ar putea fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Prepară într-un timp mult mai scurt față de un cuptor;
 • Curățare ușoară;
 • Nu face fum;

Dezavantaje

 • Unele părți din plastic par a fi slabe din punct de vedere al calității;

Tristar FR-6996 XXL este un model ce are o capacitate de 5,2 litri ceea ce înseamnă că puteți prepara dintr-o dată în ea aproximativ 1,2 kg de alimente. Are o putere de 1800 W ceea ce îi permite să ajungă rapid la temperatura dorită de dumneavoastră.

Are un panou de control analogic cu 2 butoane rotative pentru setarea timpului și a temperaturii. Temperatura interioară putând fi setată de la 80 la 200 de grade Celsius, iar cronometrul poate fi setat la maxim de 30 minute.

Acest model este livrat împreună cu un coș detașabil cu înveliș antiaderent în care puteți coace orice, chiar și prăjituri. Curățarea coșului pentru alimente se va face foarte ușor cu un burete de vase datorită stratului antiaderent pe care îl are.

Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv este faptul că anumite părți ale acestuia par a fi dintr-un plastic slab calitativ. Însă per total noi credem că aceasta este cea mai bună friteuză cu aer cald Tristar.

9. Friteuză cu aer cald Cecofry Compact

Friteuză ieftină și bună fără ulei

O friteuză cu aer cald ce are un raport preț-calitate foarte bun și costuri de achiziție foarte mici!

Avantaje

 • Are timer;
 • Termostat;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are panou de comandă digital;

Friteuza cu aer cald Cecofry Compact este ideală pentru omenii singuri deoarece are o capacitate de doar 1,5 litri. Iar dacă există oameni care nu au buget prea mare pentru achiziționarea unei friteuze cu aer cald trebuie să știți că aceasta este și ieftină.

Termostatul pe care îl are acest dispozitiv permite setarea temperaturi în interior după bunul plac până în 200 de grade Celsius. Are un timer care poate fi setat la maxim 30 de minute de către dumneavoastră.

Acesta poate fi folosit pentru a vă anunța să verificați mâncarea din interiorul friteuzei pentru a nu se arde. Deși aceasta oferă posibilitatea gătirii unei cantități mici de aproximativ 300 de grame noi suntem de părere că are un raport preț-calitate excelent.

Dacă trecem peste capacitatea mică pe care o are ca și minus trebuie să știți că acesta are panou de comandă manual. Din punctul nostru de vedere având în vedere prețul mic noi considerăm acest model cea mai bună friteuză cu aer cald ieftină.

10. Friteuză fără ulei Star-Light Airfryer DAFB-2613BL

Friteuză făra ulei Star-Light Airfryer

Acest model vă ajuta să obțineți preparate delicioase, dar mai sănătoase. Este un model de top friteuze cu aer cald la un preț mic.

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Mâncarea este preparată rapid;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Cantitatea ce poate fi gătită este cam mică;

Star-Light Airfryer DAFB-2613BL este o friteuză foarte populară și aleasă de foarte mulți oameni în ciuda cantităților mici care se pot găti în ea. Are o putere de 1300 W care o ajută să atingă temperatura dorită în cel mai scurt timp.

Deține 8 programe de gătire prestabilite, iar temperatura care poate fi setată cu ajutorul termostatului este cuprinsă între 80 și 200 de grade Celsius. Acesta are un panou de comandă touchscreen de unde pot fi selectate setările dorite.

Este un model intuitiv, extrem de ușor de folosit și foarte ușor de întreținut, curățându-se fără să creeze bătăi de cap. Acesta poate fi depozitată cu ușurință deoarece are dimensiuni foarte mici și mai trebuie să știți că cablul de alimentare are o lungime de 120 de centimetri.

Ca și minus trebuie să știți că singurul minus pe care îl are acest model este faptul că (deocamdată) nu poate fi găsită la capacitate mai mare, aceasta fiind cam mică pentru o familie. Părerea noastră este că acest model este cea mai bună friteuză fără ulei pentru cupluri.

TemperaturăÎntre 80 și 200° C
UtilizareFoarte ușoară
ReduceriPână la 31%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună friteuză cu aer cald -ghid de cumpărături

Capacitate

Un lucru foarte important, probabil cel mai important în momentul în care cumpărați o friteuza cu aer cald este capacitatea de gătire. Pentru a vă putea decide foarte ușor în privința acestui lucru trebuie ca dumneavoastră să știți la ce veți folosi acest aparat de gătit cu aer cald

Veți găti doar pentru familie sau veți găti și la evenimentele sau petrecerile pe care le organizați acasă? Pentru o familie de 4 persoane noi credem o friteuza cu aer cald cu recipient de 3.5-4 L este mai mult ca perfectă.

Dimensiuni

La fel ca și capacitatea de stocare trebuie să știți că dimensiunea exterioară poate fi diferită de la model la model. Unele friteuze cu aer cald de pe piață sunt voluminoase și vor ocupa spațiu pe blatul din bucătăria dumneavoastră.

Deci este important să verificați dacă lipsa acelui spațiu vă va afecta. Noi vă sugerăm să faceți un exercițiu practic pentru a verifica. Acest exercițiu se rezumă la a lua o ruletă și să simulați dimensiunea aparatului de gătit pentru a vă da seama cât va ocupa.

Curățare

Acesta este un alt criteriu căruia ar trebui să-i acordați atenție, cel puțin noi așa considerăm. Trebuie să știți că majoritatea friteuzelor cu aer cald permit anumitor componente să fie spălate în mașina de spălat vase fără să fie afectate.

Ce mai trebuie să știți este că în general majoritatea modelelor sunt ușor de curățat într-o chiuvetă, dar există și modele care fac excepție de la acest lucru. Așadar dacă vreți ca friteuza cu aer cald să se curețe ușor urmăriți ca aceasta să aibă pe vasul interior un strat antiaderent.

Controlul temperaturii

Setările de temperatură ale friteuzei cu aer cald pot avea un efect decisiv asupra obținerii rezultatului final dorit. De cele mai multe ori, friteuzele cu aer cald gătesc bine alimentele când temperatura este de peste 150 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate de cele mai multe ori gătesc mai rapid alimentele deoarece acestea nu au timp să absoarbă multe grăsimi sau uleiuri. În același timp trebuie să vă asigurați că alimentele se află la o temperatura optimă care nu e prea ridicată pentru acestea.

Aici intervin de multe programele de coacere prestabilite care oferă în general temperaturi optime pentru diferite alimente. Asigurați-vă că pe lângă controlul temperaturii friteuza cu aer cald are și un temporizator care vă poate ajuta să simplificați procesul gătirii alimentelor.

Panoul de comandă

La acest criteriu friteuzele cu aer cald se împart în două, cele cu panou digital și cele cu panou mecanic. Modele ce au comenzi mecanice sunt mai simple dar și mai puțin precise.

Acestea în general sunt compuse dintr-un cadran (buton rotativ) pentru setarea temperaturii și un cadran pentru temporizare care emite un semnal sonor când timpul setat este atins. Vă sugerăm să alegeți un model cu temporizator ce poate fi setat mai mult de 30 de minute.

Modele ce au panou cu comenzi digitale au un afișaj tactil cu un temporizator precis, citiri de temperatură și unele pot avea, de asemenea, setări pre-programate. Căutați modele cu pictograme ușor de înțeles și un semnal sonor care să sune la finalizarea preparării.

Care e cea mai bună friteuză cu aer cald? – concluzie

După acest articol sper că și dumneavoastră v-ați convins că o friteuză cu aer cald este o investiție care își va reflecta beneficiile pe termen lung asupra corpului și sănătății dumneavoastră.

Din punctul nostru de vedere cea mai bună friteuză cu aer cald care poate fi cumpărate este una dintre friteuzele Cosori. Deoarece ele sunt foarte asemănătoare, diferența fiind doar conectarea prin aplicația mobilă. Din punctul nostru de vedere ele oferă cel mai bun raport preț-calitate disponibil pe piața din România.

Întrebări frecvente

Ce este o friteuză cu aer cald?

Oricât de populare sunt friteuzele cu aer, există încă o mulțime de concepții greșite despre ceea ce sunt și ce fac. Friteuzele cu aer cald sunt strâns legate de cuptoarele cu convecție. Acestea circulă aer super-fierbinte peste și în jurul alimentelor, ceea ce ajută alimentele să se coacă.

Acest proces poate fi realizat fără pic de ulei sau grăsime. Deci, sunt ideale pentru mâncărurile ce ar trebui prăjite, dar practic orice mâncare care merge preparată într-un cuptor poate fi gătită și într-o friteuză cu aer cald.

Câte porții pot gătii într-o friteuză cu aer cald?

Acest aspect este definit de modelul pe care îl alegeți să-l cumpărați. Există 2 modele de bază în care se împart friteuzele, cele normale și cele XL sau chiar XXL. În cele normale se poate găti odată cantitatea pentru 3-4 persoane fiind ideale pentru familie cu 2 copii. Modele XL sau XXL sunt pentru familiile care sunt mai numeroase deoarece în ele se pot găti cantități mult mai mari.

Este nevoi de ulei pentru a gătii în friteuzele cu aer cald?

În mod normal uleiul nu este necesar în aceste friteuze deoarece ele gătesc alimentele prin circularea unui flux de aer cald. Dar în situațiile în care oamenilor nu le place mâncarea gătită doar cu aer acestea pot fi stropite cu puțin ulei pentru a avea un gust mai delicios. Prin această metodă mâncarea e mai gustoasă dar și mai sănătoasă comparativ cu gătitul doar în ulei.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Cum spuneam mai sus o friteuză cu aer cald este un mic cuptor care circulă aerul cald și uscat pentru a produce alimente crocante, la fel ca un cuptor incorporat. La fel ca în cazul cuptorului, alimentele gătite într-o friteuză trebuie rotite sau agitate în mod regulat pentru a asigura o rumenire uniformă. Există trei moduri diferite în care se realizează acest lucru, în funcție de designul friteuzei cu aer cald și anume:

Sertar extensibil
Modelele cu sertar extensibil și coș necesită amestecare manuală aproximativ la fiecare 5 minute pentru a asigura și a găti alimentele uniform. Majoritatea modelelor nu au temporizator sau alertă pentru a vă reaminti să amestecați mâncarea, așa că va trebui să faceți un efort și să vă amintiți asta. 

Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele pe care în mod normal le-ați prăji în ulei sau pe un grătar electric, cum ar fi pește la grătar, piftele, legume la cuptor, etc.

Friteuze cu auto-amestecare
Friteuzele cu auto-amestecare au o paletă care amestecă treptat și regulat mâncarea pe tot parcursul procesului de gătire. Acest lucru elimină necesitatea de a amesteca manual mâncarea. Unele modele amestecă mai bine decât altele și este totuși posibil să sfârșiți cu alimente rumenite neuniform sau alimente care au fost deformate.

Aceste modele sunt cele mai bune pentru alimentele cum ar fi: porții mici de carne, legume sau cartofi. Unele modele pot veni cu un recipient suplimentar fără o paletă potrivită pentru prăjirea cărnii sau chiar pentru coacerea unei prăjituri.

Friteuza cu multi-coș rotativ 
Aceste friteuze cu aer cald sunt mai versatile și au un coș rotativ care rotesc automat alimentele în interior. Acestea includ accesorii care permit funcții suplimentare precum prăjirea, coacerea și grill-ul. Unele modele pot găti chiar și un pui întreg.

5 din 5 (5 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 131