Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună friteuză cu aer cald

Cea mai bună friteuză cu aer cald (air fryer) este cea care te ajuta să gătești mâncare sănătoasă, dar gustoasă în propria bucătărie.

Ce mai bună friteuză cu aer cald 2024

Friteuzele cu aer cald sunt dispozitive care în ultimi 2-3 ani au căpătat extrem de multă popularitate pe piața din România. Deși acestea nu sunt neapărat cele mai elegante electrocasnice, acestea sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și al spațiului ocupat în bucătărie, fiind perfecte pentru bucătăriile mici și nu numai.

Acestea permit gătirea multor alimente întru-un mod sănătos cum ar fi cartofii pai sau carnea. În majoritatea cazurilor alimentele pot fi preparate fără a adăuga niciun strop de ulei, însă dacă va fi prima dată când vei mânca așa ceva ți se părea că de exemplu cartofii pai nu au același gust.

Astfel sfatul meu este ca pentru început să adaugi puțin ulei, iar treptat să renunți complet la el. Eu personal nu mai folosesc ulei pe cartofi de mai bine de 2 ani. Revenind la topicul articolului îți spun că în acest articol vei găsi un top cu cele mai bune friteuze cu aer cald și un ghid de cumpărături care te va ajuta să faci cea mai bună achiziție pentru tine.

Avantajele oferite de cel mai bun air fryer

Friteuzele care au la bază prepararea alimentelor prin circularea aerului cald oferă avantaje reale din foarte multe puncte de vedere. În rândurile următoare îți voi prezenta câteva dintre ele.

 • Mâncare mai sănătoasă – probabil acesta este principalul avantaj oferit de un air fryer bun. Aceasta oferă preparate gătite într-un mod mai sănătos fără ulei, dar care sunt la fel de gustoase.
 • Mâncarea este gătită mai rapid – un alt avantaj major oferit de o friteuză cu aer cald este faptul că mâncarea este gătită mult mai repede decât pe un aragaz sau un într-un cuptor electric. Astfel vei economisii timp, dar și curent electric.
 • Spațiu de ocupare mic – majoritatea friteuzelor cu aer cald sunt de dimensiunea unui aparat de cafea mic ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu. Acest lucru le face bune pentru bucătăriile mici unde nu încap foarte multe electrocasnice cum ar fi un cuptor.

De ce am ținut cont că când am creat top friteuze cu aer cald

Capacitatea coșului – capacitatea maximă pe care o poate găti o friteuză la o folosire este un factor foarte important și ar trebui să fie un pilon principal în momentul alegerii.
Panoul de comandă – panoul de comandă fie că este unul digital sau analogic trebuie să fie intuitiv și ușor de folosit pentru a nu crea blocaje utilizatorilor în timpul folosiri.
Recenzii ale clienților și credibilitate oferită de brand – acordă o atenție sporită și recenziilor lăsate de către utilizatori și analizează cât de credibil este brandul. Un brand care se respectă va oferii produse calitative și garanții pentru acestea.
Funcții – analizează lista cu funcții menționată de mine mai jos sau uită-te la acest aspect pe pagina produsului și vezi dacă friteuza cu aer cald aleasă oferă toate funcțiile de care ai nevoie.
Dificultate în curățare – din punctul meu de vedere acesta este un alt factor foarte important. Dacă un coș al unei friteuze se curăță greu atunci menținerea acesteia într-o stare bună se va face cu un efort mare.
Top 10 air fryer România

Top 10 cele mai bune friteuze cu aer cald 2024

1. Friteuză cu aer cald Cosori Premium CP158-AF-RXL

Friteuză cu aer cald Cosori Premium CP158-AF-RXL

Cu ajutorul acestei friteuze cu aer cald vei putea găti o mulțime de rețete mai sănătoase și foarte gustoase.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Carte cu peste 100 de rețete;
 • Vas detașabil;
 • Capacitate mare;

Dezavantaje

 • Ecranul tactil se poate zgâria ușor;

Cosori Premium CP158-AF-RXL este un aparat de gătit cu aer cald care poate găti alimentele într-un mod mai sănătos și un timp mai scurt. Acest lucru se întâmplă datorită aerului fierbinte care circulă rapid și se răspândește în tot compartimentul interior al aparatului.

Cosori Premium este unul dintre cele mai vândute friteuze la nivel global având peste 55.000 de recenzii cu notă medie de 4,7 din 5. Temperatura interioară poate fi setată la 205 grade Celsius, iar ceea ce o face specială este faptul că vine cu 11 programe presetate care garantează rezultate excelente.

Vasul interior al acestui dispozitiv este antiaderent și detașabil, acest lucru simplifică foarte mult procesul de curățare. Are o capacitate de 2,2 kg ceea ce o face ideală pentru familii cea au între 2 și 5 membri.

Un minus al acestui dispozitiv și singurul pe care l-am descoperit ar fi faptul că ecranul tactil pe care îl are se poate zgâria destul de ușor. Însă per total eu cred că acest dispozitiv este cea mai bună friteuză cu aer cald Cosori.

2. Friteuză cu aer cald Cosori Dual Basket 8,5 litri

Friteuză cu aer cald Cosori Dual Basket, 8,5 litri

O alegere ideală pentru familiile numeroase sau pentru persoanele care vor să gătească mai multe preparate simultan.

Avantaje

 • Capacitate mare;
 • Bună pentru familii numeroase;
 • Ușor de folosit;
 • Silențioasă;

Dezavantaje

 • Prețul poate părea cam mare;

Cosori Dual Basket este o soluție excepțională pentru persoanele care au familii numeroase sau pentru persoanele care vor să facă mai multe preparate într-un timp mai scurt. Aceasta are două coșuri, fiecare cu o capacitate de 4,25 de litri însumând în total o capacitate de 8,5 litri.

Deși este un produs ce este mai mare decât majoritatea friteuzelor aceasta mi se pare mai silențioasă decât Cosori Premium CP158-AF-RXL. O caracteristică interesantă a acestui produs este că permite sincronizarea a 2 preparate cu timpi de gătire diferiți să fie gata în același moment.

Coșurile interioare vin cu un strat anti-aderent ceea ce face ca curățarea acestora să se poată realiza foarte ușor, în plus aceste coșuri sunt compatibile și cu mașina de spălat vase. Geamul transperant și iluminarea interioară îți vor permite să verifici starea preparatelor fără să mai scoți coșul.

Ca și minus pot să-ți spun ca s-ar putea să ți se pară un produs scump, dar având în vedere caracteristicile cu care vine, eu sunt de părere că merită cumpărat. Dacă vrei mai multe detalii despre acest produs poți citi articolul în care am scris o recenzie pentru friteuza cu aer cald Cosori Dual Basket.

3. Friteuză fără ulei Xiaomi Mi Smart BHR4849EU

Friteuză fără ulei Xiaomi Mi Smart BHR4849EU

Alături de friteuza cu aer cald Xiaomi Mi vei pregăti mese sănătoase și gustoase într-un timp record.

Avantaje

 • Model realizat din materiale de calitate;
 • Curățare ușoară;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Dimensiuni reduse pentru capacitatea de 3.5L;

Dezavantaje

 • Exteriorul este mai pretențios când e vorba de întreținere datorită culorii albe;

Friteuza cu aer cald Xiaomi Mi Smart BHR4849EU te poate ajuta să prepari cele mai bune rețete fără pic de ulei sau cu o cantitate redusă de ulei într-un timp extrem de scurt. Aceasta are o capacitate a coșului de 3,5 litri ceea ce va asigura prepararea meselor pentru o familie (2 adulți + 2 copii).

Ceea ce contribuie la prepararea alimentelor într-un mod rapid este tehnologia care se află în spatele carcasei. Această tehnologie se rezumă la circulația aerului din interior în mod rapid la 360° lucru care asigură distribuirea aerului uniform.

Temperatura interioară poate fi setată la valori cuprinse între 40 și 200 de grade Celsius. Trebuie să știi că cu această friteuză cu aer cald vei putea dezgheța, usca, fermenta, coace, frige și chiar prăji alimentele preferate într-un mod extrem de sănătos.

Ca și minus trebuie să îți spun că datorită culorii albe acest model este cam pretențios când vine vorba de întreținere. Însă dacă alegi să te uiți la acest produs din toate unghiurile eu cred că vei vedea și tu cea mai bună friteuză cu aer cald Xiomi.

4. Friteuză cu aer cald Philips Airfryer XXL HD9650/90

friteuză fără ulei philips

O friteuză premium care e gata să îți prepare alimentele pentru mesele luate împreună cu familia.

Avantaje

 • Afișaj digital;
 • 5 moduri de gătit presetate;
 • Curățare rapidă;
 • Componentele demontabile pot fi curățate în mașina de spălat vase;
 • Meniul este intuitiv și ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Philips Airfryer XXL HD9650/90 permite prepararea alimentelor fără ulei sau cu foarte puțin ulei. Astfel preparatele vor fi mai sănătoase, dar la fel de gustoase. Tehnologia de coacere a acestui aparat de gătit cu aer cald este prin circularea foarte rapidă a aerului cald în interior.

Tehnologia Twin TurboStar cu care este dotată această fiteuză fără ulei extrage grăsimile din alimente pentru ca acestea să fie mult mai sănătoase. Trebuie să știi că acest proces de extragere a grăsimilor nu afectează gustul alimentelor, preparatele fiind extrem de gustoase după coacere.

Aceasta are o funcție de păstrarea a preparatelor la cald încă 30 de minute după ce acestea sunt gata. Are un afișaj digital și vine împreună cu 5 programe prestabilite, dar ceea ce o face una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald este capacitatea mare de preparare a alimentelor, aceasta fiind de 7,3 litri.

Deși acest model vine cu o mulțime de beneficii trebuie să știi că acesta are și un minus și anume prețul care e destul de mare. Însă din punctul meu de vedere acest produs este cea mai bună friteuză cu aer cald Philips.

5. Friteuza cu aer cald Heinner SnowDrop HAF-B2000WH

Friteuza cu aer cald Heinner SnowDrop HAF-B2000WH

Friteuza Heinner SnowDrop te va ajuta să prepari cele mai bune rețete pentru mesele tale din fiecare zi.

Avantaje

 • Mâncarea se prepară foarte repede într-un mod sănătos;
 • Capacitate mare;
 • Comenzi intuitive și ușor de folosit;
 • Se curăță ușor;

Dezavantaje

 • Exista șansa că în primele 2-3 utilizări să emane un miros de plastic încins;

Heinner SnowDrop HAF-B2000WH este o soluție pentru oamenii care iubesc cartofii prăjiți, dar care vor să mănânce mai sănătos. Această friteuză te va ajuta să obții cei mai delicioși cartofi pai (dar și alte preparate) fără ulei sau doar cu foarte puțin ulei adăugat.

Din punctul meu de vedere ceea ce face din acest produs un air fryer bun este tehnologia prin care funcționează. Aerul fierbinte circulă foarte rapid prin interior ajungând peste tot, iar acest lucru face posibilă prepararea alimentelor într-un mod sănătos.

Produsul este dotat cu un display digital de unde poate fi aleasă temperatura pentru gătire și timpul de gătire. Recipientul interior are o capacitate de 5 litri, acest recipient este detașabil și antiaderent ceea ce îl face extrem de ușor de curățat.

Singurul minus al acestui dispozitiv este faptul că la primele 2-3 utilizări există șansa să emane un miros de plastic încins. Pentru a combate acest lucru te sfătuiesc să speli bine coșul și să lași dispozitivul să funcționeze în gol timp de 30 de minute. Însă per total eu cred că aceasta este cea mai bună friteuză cu aer cald Heinner.

6. Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry XXL EY701D15

Friteuză cu aer cald Tefal Easy Fry

O friteuză cu aer cald care îți va permite să te bucuri de preparate cu cantități scăzute de ulei sau cu lipsa totală a acestuia.

Avantaje

 • Preparatele sunt gata foarte repede;
 • Ideal pentru familiile numeroase;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Încăpător;

Dezavantaje

 • Manualul de utilizare este cam slab în informații;

Friteuza cu aer cald Tefal Easy Fry XXL EY701D15 este una dintre cele mai mari friteuze cu aer cald. Acest lucru o face perfectă pentru familiile numeroase deoarece are o capacitate de 5,6 litri ceea ce înseamnă că poate face între 6 și 8 porții de preparat.

Deși poate găti cantități mari aceasta nu ocupă mult spațiu în bucătărie și are o carcasă din inox care o face să fie foarte rezistentă în timp. Vasul interior are un înveliș antiaderent care nu va permite ca mâncarea să se lipească și face ca curățarea friteuzei să fie foarte ușoară.

Ceea ce mai face din acest model una dintre cele mai bune friteuze cu aer cald sunt cele 8 programe de gătire prestabilite și timer-ul care poate fi setat până la 60 de minute. Un alt lucru pe care trebuie să-l știi este că are în dotare un termostat care te lasă să setezi o temperatură cuprinsă între 80 și 200 de grade Celsius.

Ca și minus trebuie să știi că manualul de utilizare este cam slab în informațiile oferite, însă friteuza este foarte ușor de folosit și foarte intuitivă, iar acest lucru înseamnă că nu prea vei avea nevoie de acel manual. Din punctul meu de vedere acest model este cea mai bună friteuză cu aer cald Tefal.

7. Friteuză cu aer cald Heinner HAF-1250DRD

Friteuza cu aer cald Heinner HAF-1250DRD

Acest produs este o friteuză cu aer cald cu programe predefinite, dar care oferă posibilitatea folosirii în stil propriu.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Alimentele se prepară foarte repede;
 • Ușor de curățat;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Coșul de alimente pare ca ar fi slab calitativ;

Friteuză cu aer cald Heinner HAF-1250DRD poate deveni probabil principalul ajutor din bucătăria ta. Acesta este o alegere excepțională pentru cupluri deoarece are un coș pentru gătit cu o capacitate de 2,5 litri și un preț de achiziție destul de mic.

Aceasta are o tehnologie care facilitează prepararea foarte rapidă a alimentelor. Tehnologia se bazează pe circularea foarte rapidă a aerului din interior, acest aspect va duce la preparate coapte complet și în mod uniform.

Are în dotare un termostat care permite reglarea temperaturii interioare între 80 și 200 de grade Celsius. Panoul de comandă este unul digital, iar vasul interior este detașabil și foarte ușor de curățat.

Ca și minus din punctul meu de vedere coșul unde sunt așezate alimentele nu pare prea rezistent. Însă dacă mă raportez la preț pot considera că este un echilibru, astfel din punctul meu de vedere acest produs este cea mai bună friteuză cu aer cald ieftina.

8. Friteuza cu aer cald XXL Tristar FR-6996

Friteuza cu aer cald XXL Tristar FR-6996

Dacă cauți cel mai bun air fryer mare acesta model ar putea fi o alegere bună pentru tine.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Prepară într-un timp mult mai scurt față de un cuptor;
 • Curățare ușoară;
 • Nu face fum;

Dezavantaje

 • Unele părți din plastic par a fi slabe din punct de vedere al calității;

Tristar FR-6996 XXL este un model ce are o capacitate de 5,2 litri ceea ce înseamnă că poți prepara dintr-o dată în ea aproximativ 1,2 kg de alimente. Are o putere de 1800 W ceea ce îi permite să ajungă rapid la temperatura dorită de tine.

Are un panou de control analogic cu 2 butoane rotative pentru setarea timpului și a temperaturii. Temperatura interioară putând fi setată de la 80 la 200 de grade Celsius, iar cronometrul poate fi setat la maxim de 30 minute.

Acest model este livrat împreună cu un coș detașabil cu înveliș antiaderent în care vei putea coace orice, chiar și prăjituri. Curățarea coșului pentru alimente se va face foarte ușor doar cu un burete de vase datorită stratului antiaderent pe care îl are.

Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv este faptul că anumite părți ale acestuia par a fi dintr-un plastic slab calitativ. Însă analizând per total eu cred că aceasta este cea mai bună friteuză cu aer cald Tristar.

9. Friteuză cu aer cald Cecofry Compact

Friteuză ieftină și bună fără ulei

O friteuză cu aer cald ce are un raport preț-calitate foarte bun și costuri de achiziție mici!

Avantaje

 • Are timer;
 • Termostat;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are panou de comandă digital;

Friteuza cu aer cald Cecofry Compact este ideală pentru omenii singuri deoarece are o capacitate de doar 1,5 litri. Iar dacă există oameni care nu au buget prea mare pentru achiziționarea unei friteuze cu aer cald trebuie să știi că aceasta este și ieftină.

Termostatul pe care îl are acest dispozitiv permite setarea temperaturi în interior după bunul plac până în 200 de grade Celsius. Are un timer care poate fi setat la maxim 30 de minute de către cumpărător.

Acesta poate fi folosit pentru a te anunța să verifici mâncarea din interiorul friteuzei pentru a nu se arde. Deși aceasta oferă posibilitatea gătirii unei cantități mici de aproximativ 300 de grame eu cred că are un raport preț-calitate excelent.

Dacă trecem peste capacitatea mică pe care o are ca și minus trebuie să știi că acesta are panou de comandă manual. Astfel din punctul meu de vedere luând în calcul și prețul mic eu consider că acest produs este cea mai bună friteuză cu aer cald mică.

10. Friteuză fără ulei Star-Light Airfryer DAFB-2613BL

Friteuză făra ulei Star-Light Airfryer

Acest produs oferă unul dintre cele mai bune rapoarte preț din acest top.

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Mâncarea este preparată rapid;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Cantitatea ce poate fi gătită este cam mică;

Star-Light Airfryer DAFB-2613BL este o friteuză foarte populară și aleasă de foarte mulți oameni în ciuda cantităților mici care se pot găti în ea. Are o putere de 1300 W care o ajută să atingă temperatura dorită în cel mai scurt timp.

Deține 8 programe de gătire prestabilite, iar temperatura care poate fi setată cu ajutorul termostatului este cuprinsă între 80 și 200 de grade Celsius. Acesta are un panou de comandă touchscreen de unde pot fi selectate setările dorite.

Este un model intuitiv, extrem de ușor de folosit și foarte ușor de întreținut, curățându-se fără să creeze bătăi de cap. Poate fi depozitată cu ușurință deoarece are dimensiuni foarte mici și mai trebuie să știi că cablul de alimentare are o lungime de 120 de centimetri.

Ca și dezavantaje trebuie să-ți spun că singurul minus pe care îl are acest model este faptul că (deocamdată) nu poate fi găsită la capacitate mai mare, aceasta fiind cam mică pentru o familie. Eu sunt de părere că acest produs este cea mai bună friteuză fără ulei pentru cupluri.

Cum să alegi cea mai bună friteuză cu aer cald -ghid de cumpărături

Capacitate

Probabil cel mai important lucru înainte de a cumpăra un air fryer bun este alegerea capacității acestuia. Cum faci asta? Ei bine, trebuie să te gândești la ce vei folosi acest air fryer, vei găti în ea pentru 2 persoane sau pentru mai multe?

De exemplu o capacitate a coșului de 1-2 litri este ideală pentru persoanele singure, pe când una de 2-4 litri este perfectă pentru cupluri, iar ce este mai mare de atât sunt ideale pentru familii cu minim 4 membri.

Mi-aș dori să nu neglijezi acest aspect deoarece alegerea capacității coșului în mod corect va dicta cât de eficientă va fi friteuza cu aer cald pentru tine. Imaginează-ți că cumperi o friteuză cu aer cald cu o capacitate a coșului de 2 litri și trebuie să faci mâncare mereu pentru 4 persoane.

Va fi necesar să bagi alimentele în coș în minim 2 ture, acest lucru te va face să ai timpi de așteptare foarte lungi, dublu față de situația în care ai fi ales un produs ce are un coș cu o capacitate de 4 litri, astfel acordă atenție acestui aspect și mai mult ca sigur vei găsi cea mai bună friteuză cu aer cald pentru tine.

Dimensiuni

La fel ca și capacitatea coșului, dimensiunea aparatului este un factor foarte important, mai ales în cazul bucătăriilor mici. Unele friteuze cu aer cald de pe piață sunt voluminoase și vor ocupa mai mult spațiu în bucătărie.

Deci este important să verifici dacă lipsa acelui spațiu te va afecta sau dacă ai suficient spațiu pentru friteuza pe care vrei s-o cumperi. Eu îți sugerez să faci un mic exercițiu și să iei o ruletă și să simulezi dimensiunile aparatului cu aer cald și să verifici dacă nu te deranjează ocuparea acestui spațiu în bucătărie.

Curățare

Ușurința în curățare este un alt factor foarte important din punctul meu de vedere. Eu personal nu pot pierde mult timp în bucătărie pentru a curăța coșul friteuzei deoarece ar fi un proces care consumă mult timp inutil.

Dacă vrei ca coșul să fie ușor de curățat verifică ca acesta să aibă un strat antiaderent. Oricum nu ar trebui să-ți faci griji pentru acest aspect deoarece în urma analizelor făcute de mine pentru acest articol am observa că majoritatea friteuzelor au acest strat.

Dacă vrei să speli coșurile friteuzei în mașina de spălat vase atunci verifică ca în specificați să fie menționat compatibilitatea cu mașina de spălat vase.

Controlul temperaturii

Setarea temperaturii în mod personalizat este foarte importantă deoarece acest factor poate fi decisiv în obținerea rezultatului dorit. În general friteuzele gătesc corect alimentele la temperaturi de peste 150 de grade Celsius.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi este că alimentele se gătesc în general cel mai bine la temperaturi ridicate deoarece astfel nu au timp să absoarbă prea multe grăsimi. Totuși în același timp e important să nu setezi o temperatură prea ridicată deoarece riști să prepari alimentele în mod necorespunzător.

Partea bună este că din cea am analizat eu majoritatea friteuzelor de top vin cu programe de gătire prestabilite cu temperaturi optime în funcție de preparatul dorit. Pe lângă controlul temperaturi pot menționa aici să verifici ca friteuza să aibă și un temporizator care să te anunțe când trebuie amestecată mâncarea sau când e gata.

Panoul de comandă

Panoul de comandă poate fi de două feluri, panou digital cu touchscreen sau panou mecanic. Aici trebuie să ai în vedere este faptul că în general e vorba de ceea ce îți dorești deoarece nu există o diferență majoră între ele, poate faptul că cele cu panou digital sunt mai precise.

Friteuzele cu panou mecanic sunt compuse dintr-un cadran (buton rotativ) pentru setarea temperaturii și un cadran pentru temporizare care emite un semnal sonor când timpul setat este atins. Sfatul meu este să te uiți ca acest temporizator să fie mai mare de 30 de minute.

Friteuzele ce au un panou cu comenzi digitale au un afișez tactil ce permite setarea doar prin atingere. Acestea vin cu un temporizator precis, citiri de temperatură și unele pot veni chiar cu setări de pre-programare. Aici tot ce pot zice e să alegi un model ce are pictogramele de pe afișajul tactil ușor de înțeles.

Funcții ale friteuzei

Funcțiile sunt un aspect important care ar trebui luat în considerare în momentul în care vrei să cumperi o friteuză cu aer cald. Sfatul meu pe scurt este să nu te lași păcălit de numărul mare de funcții disponibile pe anumite modele, dar nici să cumperi o friteuză care are un număr scăzut de funcții. Cele mai populare funcții care ar putea să-ți fie de ajutor sunt:

 • Preîncălzire – această funcție este utilă deoarece preîncălzește interiorul friteuzei și te ajută să obții rețete preparate corect.
 • Semnal pentru a amesteca sau întoarce alimentele – de multe ori ne pierdem atenția de la preparatele care se află în friteuză și ne luăm cu diverse treburi gospodărești și astfel uităm să întoarce sau să verifică preparatele. Această funcție în general creează un semnal sonor care îți va aminti să verifici preparatele din friteuză și eventual să le amesteci.
 • Reîncălzirea alimentelor – reîncălzirea alimentelor este utilă pentru momentele când gătești cantități mai mari de preparate și astfel le poți reîncălzi folosind friteuza.

Producători de top friteuze

Cosori

Cosori este un brand extrem de cunoscut a căror produse din punctul meu de vedere este sunt foarte calitative. În momentul de față dețin și eu 3 produse de-ale lor din care folosesc doar 2, acestea sunt: frieteuza cu aer cald Cosori Dual Basket și un slow cooker (al treilea produs este friteuza cu aer cald Cosori Premium CP158-AF-RXL pe care nu o mai folosesc pentru am modelul Dual Basket)

Principali factori care îi diferențiază pe aceștia de restul producătorilor sunt calitatea remarcabilă a materialelor folosite la construcție și gama variată de funcționalități și programe de gătire. Așadar dacă crezi că cea mai bună friteuză cu aer cald este una de la Cosori atunci vei face probabil cea mai bună alegere.

Xiaomi

Xiaomi este un brand cunoscut la nivel internațional pentru produsele lor din industria tehnologiei și a electronicii. Friteuzele cu aer cald de la Xiaomi sunt rezultatul unor cercetări și tehnologii avansate, menite să ofere cea mai bună experiență pentru gospodine și nu numai în bucătărie.

Principali factori pentru care friteuzele Xiaomi sunt alese de către omeni sunt că oferă un design modern și elegant care se integrează de minune în orice bucătărie și eficiență energetică care nu pune presiune pe factura la curentul electric.

Tefal

Tefal este un brand consacrat dedicat gătirii alimentelor și sunt un pilon foarte important în lumea electrocasnicelor pentru gătit. Friteuzele cu aer cald Tefal reprezintă un echilibru perfect între performanță, sănătate și confort.

Principalele atuuri ale brandului Tefal când vorbim de friteuzele cu aer cald sunt faptul că acestea sunt capabile să vă ajute să aduceți gătitul profesional în bucătăria dumneavoastră și că pe piață există o gamă variată de friteuze Tefal.

Deci, care este cea mai bună friteuză cu aer cald? – concluzie

După acest articol sper că ai putut să decizi asupra unei friteuze și că te-ai convins că investiția într-o friteuză de calitate va aduce beneficii pe termen lung asupra corpului și sănătății tale și a familiei tale.

Din punctul meu de vedere cea mai bună friteuză cu aer cald este una dintre modele menționate de la Cosori. Vrei o friteuză mai mică ideală pentru două persoane? Cumpără Cosori Premium CP158-AF-RXL, Vrei o friteuză mare ideală pentru familii mari și pentru cei care vor să gătească mai multe feluri de mâncare simultan? Cumpără Cosori Dual Basket 8,5 litri!

Întrebări frecvente

Ce este o friteuză cu aer cald?

Oricât de populare sunt friteuzele cu aer cald, există încă o mulțime de concepții greșite despre ceea ce sunt și ce fac. Friteuzele cu aer cald sunt strâns legate de cuptoarele cu convecție. Acestea circulă aer super-fierbinte peste și în jurul alimentelor, ceea ce ajută alimentele să se coacă.

Acest proces poate fi realizat fără pic de ulei sau grăsime. Deci, sunt ideale pentru mâncărurile ce ar trebui prăjite, dar practic orice mâncare care merge preparată într-un cuptor poate fi gătită și într-o friteuză cu aer cald.

Câte porții pot gătii într-o friteuză cu aer cald?

Acest aspect este definit de modelul pe care alegi să-l cumperi. Există 2 modele de bază în care se împart friteuzele, cele normale și cele XL sau chiar XXL. În cele normale se poate găti odată cantitatea pentru 3-4 persoane fiind ideale pentru familiile cu 2 copii. Modele XL sau XXL sunt pentru familiile care sunt mai numeroase deoarece în ele se pot găti cantități mult mai mari.

Este nevoie de ulei pentru a gătii în friteuzele cu aer cald?

În mod normal uleiul nu este necesar în aceste friteuze deoarece ele gătesc alimentele prin circularea unui flux de aer cald. Dar în situațiile în care oamenilor nu le place mâncarea gătită doar cu aer acestea pot fi stropite cu puțin ulei pentru a avea un gust mai delicios. Prin această metodă mâncarea e mai gustoasă, dar și mai sănătoasă comparativ cu gătitul doar în ulei.

4.7 din 5 (7 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134