Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună friteuză

Cea mai bună friteuză este un aparat de gătit care vă ajută să faceți preparate delicioase pentru toți membrii familiei.

Cea mai bună friteuza [y]

În zilele noastre o friteuză ar trebui să un must have în fiecare casă deoarece este un aparat care prepară alimentele și nu ocupă mult spațiu. Partea bună este că în comparație cu alte aparate care sunt folosite la coacerea alimentelor cum ar fi un cuptor electric aceste dispozitive sunt ieftine.

Piața din România este una bogată în modele și de multe ori achiziția unui astfel de aparat este grea, mai ales când cumpărătorul nu știe la ce caracteristici să fie atent. Dacă și dumneavoastră vă aflați în această situație atunci partea bună este că vă aflați în locul potrivit. În acest articol am pregătit top cele mai bune friteuze și un ghid de cumpărături care să vă ajute în alegerea dumneavoastră.

Avantajele oferite de cea mai bună fiteuză

 • Spațiu ocupat e mic – partea bună la aceste dispozitive este că spațiul pe care îl ocupă în bucătărie este mic și pot fi mutate cu ușurință;
 • Prepare rapidă a alimentelor – friteuzele sunt cunoscute pe faptul că oferă un randament bun și au timpi de coacere a preparatelor foarte reduși.
 • Preț mic de achiziție – pe piață veți găsi multe modele ce au un preț sub 500 de lei și care funcționează foarte bine.

Top 5 cele mai bune friteuze [y]

1. Friteuză cu aer cald Delimano Air Fryer Touch

Friteuză cu aer cald Delimano Air Fryer Touch

Dacă ceea ce căutați este o friteuză cu aer cald bună atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Ideală pentru mesele în familie;
 • Veți găti mâncarea într-un mod mai sănătos;
 • Curățarea sa și a componentelor foarte ușoară;
 • Timp minim de așteptare;

Dezavantaje

 • Prea mică pentru mesele cu oaspeți;

Friteuza cu aer cald Delimano Air Fryer Touch este un dispozitiv care vă va ajuta să renunțați la mesele care conțin multe grăsimi și veți putea începe să mâncați mult mai sănătos alături de familia dumneavoastră.

Acest aparat se poate dovedii de foarte multe ori de ajutor și de multe ori poate mai practic decât un aragaz. Principalul avantaj al acestei friteuze este că puteți găti fără pic de ulei în ea. Ca și preț trebuie să știți că acest model are un preț mediu raportat la modele din piață însă oferă un raport preț-calitate excelent.

Ca și minus la acest model este doar dimensiunea fiind ideală doar pentru mesele cu familia nu și cele cu oaspeți. Însă în ciuda acestui minus noi o considerăm cea mai bună friteuză cu aer cald ce poate fi cumpărată.

2. Friteuză cu aer cald XXL Tristar FR-6996

cea mai bună friteuză fără ulei

O altă friteuză cu aer cald care merită atenția dumneavoastră. Spre deosebire de modelul de mai sus aceasta este mai scumpă.

Avantaje

 • Ușor de utilizat;
 • Ușor de curățat;
 • Dacă veți găti carne sau pește aproape că nu va mirosi în casă;

Dezavantaje

 • Recipientul nu poate fi încărcat la capacitate maximă pentru a risca să nu se coace mâncarea;

Friteuza cu aer cald XXL Tristar FR-6996 este o friteuză cu aer cald care vine cu promisiunea că veți putea găti cu ajutorul ei aproape orice preparat fără pic de ulei. Dacă modelul de mai sus nu vi se pare o variantă bună pentru dumneavoastră atunci acest model ar fi cea mai bună alternativă.

Această friteuză are o putere de 1500 W lucru care indică faptul că aceasta este capabilă să atingă temperatura setată într-un timp foarte scurt. Acest air fryer vine echipat cu reglaj al temperaturi care poate fi setat între 80 – 200°C.

Ca și minus trebuie să știți că deși acest model are un coș cu o capacitate de 5,2 litri care e mai mare față de modelul Delimano de mai sus, acest coș nu poate fi umplut complet. De ce? Ei bine anumiți cumpărători au raportat că acest model când este plin nu prepară alimentele. Însă dacă ne raportăm și la beneficii probabil vom vedea cea mai bună friteuză cu aer cald fără ulei.

3. Friteuză cu ulei Tefal Uno FF203130

Cea mai bună fiteuza cu ulei

Dacă ceea ce căutați este o friteuză cu ulei bună atunci acest model de la Tefal ar putea fi perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Ușor de depozitat cu design compact și mâner pliabil;
 • Monitorizare ușoară datorită ferestrei transparente;
 • Deschidere automata a capacului pentru confort sporit;
 • Treapta pentru scurgerea uleiului înainte de servire.

Dezavantaje

 • Nu se scoate cuva;
 • Greu de curățat;

Friteuza cu ulei Tefal Uno FF203130 este un model cea are o capacitate de a prepara dintr-un foc 1 kg de alimente. Acest lucru o face perfectă pentru familiile compuse din 4-5 membrii (2 adulți + 2-3 copii).

Acest model are un design compact care permite o depozitare ușoară și în afara momentelor când nu este folosită. Acest model are un panou de comandă mecanic și un termostat care vă va permite să setați temperatura dorită, dar care este cuprinsă în intervalul 150-190 grade Celsius.

Ca și minus trebuie să știți că cuva interioară nu este detașabilă, iar acest lucru o face destul de greu de curățat. Însă când ne uităm la preț și la funcțiile pe care le are putem vedea cea mai bună friteuză cu ulei Tefal.

4. Friteuză fără ulei Philips Airfryer XXL

Cea mai bună friteuză Philips

Dacă ceea ce căutați este o friteuză cu aer cald mare atunci acest model s-ar putea să fie perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Design ergonomic;
 • Spălare ușoară;
 • Meniul este intuitiv, ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Friteuza fără ulei Philips Airfryer XXL este o friteuză din categoria premium dar care are o capacitate destul de mare, aceasta fiind de 7,3 litri. Acest model are o putere mare de 2225 W și un panou de comandă digital pentru a face setările dorite.

Tehnlogia pe care se bazează acest model este circulația aerului fierbinte cu o viteză mare în jurul alimentelor din interior. Coșul și sita antiaderentă se curăță extrem de repede și extrem de ușor în chiuvetă sau în mașina de spălat vase.

Ca și minus trebuie să știți că singurul minus pe care îl vedem noi la acest model este prețul care depășește 1000 de lei. Însă dacă ne uităm la funcții dar și la beneficiile oferite de acest model vom vedea probabil cea mai bună friteuză cu aer cald Philips.

5. Friteuză Star-Light OFB-3020SS

friteuza ieftina și bună

Dacă ceea ce căutați este o friteuză cu ulei ieftină atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Fereastră de supraveghere;
 • Rezervor de ulei detașabil;
 • Ușor de demontat;
 • Ușoară;

Dezavantaje

 • Alimentele nu sunt prea sănătoase;

Friteuza Star-Light OFB-3020SS este o friteuză cu ulei ieftină care oferă un raport preț-calitate excelent. Acest model are o putere de 2000 W care face ca uleiul să se încingă foarte repede, lucru care va face să câștigați timp.

În același timp trebuie să țineți cont că această putere va crea și un consum de curent electric pe măsură. Cu ajutorul termostatului pe care îl are acest model puteți seta temperatura dorită a uleiului din coșul friteuzei.

Ca și minus tot ce putem spune rău despre acest model este faptul că preparatele rezultate nu sunt prea sănătoase având în vedere că sunt prăjite în ulei. În acelși timp dacă acest minus nu este important pentru dumneavoastră atunci acest model este cea mai bună friteuză cu ulei ieftină.

Cum să alegi cea mai bună friteuză – ghid de cumpărături

Capacitatea

Pentru a alege cea mai bună friteuză este foarte important să vă gândiți ce cantități veți prepara în ea. O veți folosi pentru a găti doar pentru propria familie sau vreți să gătiți în ea și când aveți musafiri? Dacă aveți de gând să gătiți doar pentru propria familie o friteuză cu capacitate de 4-5 litri ar trebuie să fie perfectă.

În schimb dacă vreți să să gătiți și pentru zilele când aveți musafiri veți avea nevoie de o friteuză cu capacitate mare. Dacă vă doriți să faceți un pui întreg în friteuză atunci din nou va fi necesar să alegeți o friteuză mare. Dar dacă vreți să preparați doar cartofi sau alimente proaspete mici din pui cum ar fi pulpele sau pieptul atunci va fi suficient sa ai o friteuză mică. La acest criteriu totul ține de nevoi și gusturi.

Utilizare

Probabil se înțelege și din titlul din acest punct că este foarte important modul în care veți folosi cea mai buna friteuză. De exemplu prepararea unor cartofi la friteuză diferă de prepararea unui pui întreg. Pentru cea dea doua variantă probabil vei vrea o friteuză cu propan care are o capacitate mai mare. Pentru prima variantă o friteuză mică, electrică este suficient.

Pentru a ști ce în ce fel veți utiliza friteuza noi vă recomandăm să răsfoiți cărțile de rețete la friteuza. Astfel după cei veți răsfoi câteva cărți vei și ce vei găsii în friteuza și astfel veți putea cumpăra cea mai buna friteuza care să ți se potrivească.

Ușor de utilizat și de curățat

Curățarea unei friteuze poate fi foarte chinuitoare, unele modele au piese ce pot fi spălate în mașina de spălat vase, altele se curăță foarte ușor în chiuvetă, iar la altele petreci o veșnicie să le cureți. Așadar fi atentă/ă la materialele din care e construită friteuza pentru a ști cât de dificilă sau ușoara va fi curățarea acesteia.

Caracteristici

 • Termostat încorporat – Deși nu este necesar (poți cumpăra oricând un termometru separat), unul încorporat poate adăuga un plus de confort.
 • Notificare privind schimbarea uleiului – Dacă intenționezi să reutilizezi uleiul pentru a evita risipa, atunci un model care include o notificare la îndemână care îți permite să știi când este timpul să îl înlocuiești poate fi util.
 • Cool Touch Exterior – O friteuză care rămâne rece la atingere în timpul utilizării te poate ajuta să eviți arsurile accidentale și să-ți ușurezi lucrul cu friteuza.
 • Sistem de drenaj ușor – Scurgerea uleiului după utilizare este una dintre cele mai mari probleme ale prăjirii. Multe friteuze sunt dotate cu sisteme de drenaj care facilitează procesul.
 • Oprire automată – Dacă uleiul se încălzește prea mult, ar putea arde. Unele modele includ o caracteristică de siguranță care va opri căldura dacă uleiul începe să atingă temperaturi periculoase.
 • Cordon de rupere – De câte ori ai văzut un aparat căzând de pe tejghea pentru că cineva se împiedică de un cablu? Dacă aparatul este umplut cu ulei fierbinte, consecințele pot fi grave. Un cablu ca acesta asigură că acest lucru nu se întâmplă niciodată.
 • Coșuri multiple – O friteuză cu coșuri multiple îți permite să prepari mai multe alimente prăjite simultan. Când găzduiești o petrecere sau vrei să prepari o varietate, poate fi un avantaj mare.

Accesorii

 • Coșuri de friteuză – Ceea ce intră trebuie să iasă. Când lucrezi cu o friteuză profundă, ai nevoie de un coș sau oală cu fante cu mâner pentru a scoate alimentele din uleiul fierbinte. Cele mai multe friteuze vor veni cu coșuri, dar este posibil să găsești că ai nevoie de diferite dimensiuni sau tipuri pentru diferitele alimente pe care vrei să le gătești.
 • Pompa de ulei de gătit – Dacă friteuza nu are un sistem de drenaj ușor, atunci o pompă de ulei de gătit poate fi folosită pentru a ajuta la procesul de scoatere a uleiului din friteuză și în recipientul de depozitare adecvat.
 • Termometru – Trebuie să păstrezi temperatura maximă a uleiului, atât pentru a vă asigura că alimentele ies așa cum ar trebui, cât și pentru a menține siguranța. Dacă cumperi un model fără termometru încorporat, achiziționarea unui termometru separat este o necesitate absolută.

Care e cea mai bună friteuză? -concluzie

Cred că și dumneavoastră sunteți sigur după acest articol că friteuzele ușurează foarte mult munca în bucătărie și că în zilele noastre aceasta este ceva ce nu trebuie să lipsească din case. Noi ne-am expus odată părerea în topul de mai sus că cea mai bun friteuză este ce de la Delimano.

Acest lucru nu poate fi cazul tuturor deoarece poate sunt oameni care au alte așteptări de la o friteuză decât cele pe care le-am avut noi. așadar noi sperăm că modelul potrivit pentru dumneavoastră a fost prezent în acest articol.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134