Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună mașină de făcut pâine 2024

Cea mai bună mașină de făcut pâine este un aparat care vă va ajuta să faceți pâine gustoasă și sănătoasă chiar la dumneavoastră în bucătărie.

Cea mai bună mașină de făcut pâine 2024

Mașinile de făcut pâine sunt aparate care amestecă, frământă și coc pâine acasă. Întregul proces este conceput pentru a minimiza forța de muncă a cumpărătorilor și pentru a economisii timp prin eliminarea frământării manuale.

Mașinile de pâine sunt echipate cu lame de frământat și palete care amestecă și frământă ingredientele, lăsând în același timp aluatul să crească și să se odihnească la momentul potrivit până când este gata de copt. 

Avantaje oferite de cea mai bună mașină de făcut pâine

 • Știți exact ce conține pâinea pe care o mâncați – principalul avantaj oferit de aceste dispozitive este că veți știți exact ce conține pâinea pe care o mâncați. Probabil deja știți că pâinea din comerț conține tot felul de conservații și E-uri care sunt dăunătoare organismului. Plus că dacă în familia dumneavoastră există persoane cu alergii sau intoleranță la gluten pâinea pe care o faceți acasă o puteți face fără gluten sau diverse ingrediente.
 • Când vă doriți să mâncați pâine proaspătă nu trebuie să mergeți la magazin – un alt mare avantaj pe care îl veți obține este că atunci când vă doriți pâine proaspătă o puteți avea la orice oră din zi direct acasă. Fără a avea cea mai bună mașină de făcut pâine ar trebui să mergeți de dimineață la magazin pentru a cumpăra pâine care seara nu mai e proaspătă.
 • Proces simplu – Mașinile de făcut pâine sunt proiectate pentru a fi automatizate, astfel încât întregul proces necesită o atenție minimă. Trebuie doar să adăugați ingredientele și aparatul de făcut pâine va amesteca, frământa și coace pentru dumneavoastră.

Top 5 cele mai bune mașini de făcut pâine 2024

1. Mașină de făcut pâine Studio Casa French Taste Blackline Family BM1401B

Mașină de făcut pâine Studio Casa French Taste Blackline Family BM1401B

Dacă vă doriți o mașină de făcut pâine performantă care are un preț bun de achiziție atunci acest model ar putea fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • 12 setări diferite pentru pâine;
 • Vasul interior și lamele pentru frământare pot fi spălate în mașina de spălat vase;

Dezavantaje

 • Unele rețete din cartea de rețete nu sunt tocmai bune;

Mașina de făcut pâine Studio Casa French Taste Blackline Family BM1401B este o alegere excepțională pentru familiile alcătuite din 4-5 membri. Aceasta este capabilă să facă pâine cu o greutate maximă de 1250 de grame, exact cât să acopere necesarul unei astfel familii.

Acesta vine cu 12 setări printre care se află și o setare pentru prepararea pâinii fără gluten. Între acele setări se află și 3 setări pentru diferite niveluri de coacere a crustei, astfel puteți alege cât de rumenită să fie pâinea pe care o faceți.

Ceea ce ne face să credem că acest model este unul demn de top 5 cele mai bune mașini de făcut pâine este faptul că are dimensiuni reduse, dar face pâine mare, temporizatorul de coacere întârziată de până la 13 ore, funcția de păstrare la cald și geamul de vizionare pentru monitorizarea procesului de coacere.

Ca și minus trebuie să știți că în cartea de rețete pe care o primiți alături de mașina de făcut pâine unele rețete nu sunt tocmai bune. Însă din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de făcut pâine.

2. Mașină de făcut pâine Tefal Bread of the World PF6118

Mașină de făcut pâine Tefal Bread of the World PF6118

Aceasta este o mașină de făcut pâine Tefal care este extrem de ușor de folosit și care poate deveni principalul ajutor din bucătăria dumneavoastră.

Avantaje

 • 19 programe;
 • Se poate face pâine de până la 1,5 kg;
 • Se livrează cu carte de rețete;

Dezavantaje

 • E cam scumpă;

Mașina de făcut pâine Tefal Bread of the World PF6118 este un model ce dispune de 19 programe individuale. Printre aceste programe se află prepararea pâinii fără gluten, ciabatta, chifle și franzelă integrală.

Partea foarte plăcută la acest model este că puteți selecta dimensiunea și greutatea pâinii de la 500 de grame la 1,5 kilograme. Între setări mai poate fi selectat și nivelul de rumenire a crustei pentru ca dumneavoastră să puteți obține o pâine exact pe placul dumneavoastră.

Ceea ce mai face din acest model una dintre cele mai bune mașini de făcut pâine este faptul că acest model este capabil să păstreze pâinea la cald plus fereastra de supraveghere pe care o are. Acesta are 2 palete cu care amestecă aluatul și se livrează cu câteva accesorii, acesta fiind: lingură de măsurare, cană cu măsură, cârlig înlocuire cuțite, tava.

Acesta are un minus și anume faptul că din punctul nostru de vedere este un pic cam scumpă având un preț de peste 1000 de lei. Însă dacă aveți o familie numeroasă și vă doriți o mașină de făcut pâine calitativă trebuie să știți că din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de făcut pâine Tefal.

3. Mașină de făcut pâine Heinner HBM-900WHBK

Mașină de făcut pâine Heinner HBM-900WHBK

Dacă ceea ce căutați este o mașină de făcut pâine ieftină cu un raport preț-calitate bun atunci acest model este probabil perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Face pâine bună dacă sunt respectate rețetele;
 • Capacitate cuprinsă între 750 și 900 de grame;

Dezavantaje

 • Nu rumenește pâine suficient tare;

Mașina de făcut pâine Heinner HBM-900WHBK este un aparat dotat cu ecran LCD și touch control intuitiv. Acestea vă ajută să setați cu ușurință parametrii și programul dorit, dar și să vedeți exact stadiul în care se află preparatul.

Acest model are 14 programe de preparare existând o varietate mare de la pâine obișnuită până la pâine integrală. Printre aceste programe se află și opțiunile de preparare a pâinii fără gluten și a pâinii cu iaurt.

Cuva acestui model are o capacitate cuprinsă între 750 și 900 de grame fiind capabilă să facă pâine delicioasă pentru întreaga familie. Mașina de făcut pâine Heinner HBM-900WHBK are un timer care vă permite să setați pornirea întârziată până la 13 ore, deci o pregătiți dimineața înainte de serviciu și seara când vă întoarceți de la job aveți pâine caldă și proaspătă.

Ca și minus trebuie să știți că și acest model are unul, un minus pentru fanii crustei crocante deoarece acest model nu face o crusta pâinii prea crocantă. Însă per total noi considerăm acest model ca fiind cea mai bună mașină de făcut pâine Heinner.

4. Mașină de pâine Gorenje B1600WG

Mașină de pâine Gorenje B1600WG

Dacă aveți o familie numeroasă acest model este probabil cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Face pâine de până la 1,6 kg;
 • Realizată din materiale de calitate;
 • Coace bine;

Dezavantaje

 • Preț peste 500 de lei;

Mașina de pâine Gorenje B1600WG este un model capabil să facă pâine XXL cu o greutate de până la 1.6 kilograme. La această pâine puteți alege ce fel de crustă vă doriți din cele 3 tipuri disponibile, acestea fiind: crocanta, bine rumenita sau subțire.

Ceea ce face din acest model una dintre cele mai bune mașini de făcut pâine este faptul că menține pâinea caldă. Aceasta are un program de menținere a pâinii calde până la 60 de minute pentru a vă putea bucura de pâine caldă chiar dacă ajungeți mai târziu acasă.

Acest model vine cu 16 programe presetate pentru a vă ajuta să faceți tipul de pâine dorit. Printre aceste programe se află și opțiunea de prepararea a pâinii fără gluten sau a pâinii cu iaurt și gem care poate fi un desert delicios.

Ca și minus singurul dezavantaj descoperit de noi la acest model este prețul care este destul de mare. Însă dacă cineva își dorește o mașină de făcut pâine mare performantă mai mult ca sigur va plăti calitate astfel noi considerăm acest model cea mai bună mașină de făcut pâine Gorenje.

5. Mașină de pâine Star-Light MPD-550W

Mașină de pâine Star-Light MPD-550W

Dacă vă doriți o mașină de făcut pâine la un preț mediu cu performanțe ridicate probabil acest model este una dintre cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Coace bine;
 • Preț bun de cumpărare;
 • Construcție bună;

Dezavantaje

 • Nu se livrează cu carte de rețete;

Mașina de pâine Star-Light MPD-800WH este dispozitivul care vă va ajuta să faceți un pas mare către o alimentație mult mai sănătoasă. Practic cu ajutorul acestui dispozitiv veți putea face pâine gustoasă fără E-uri și alți conservanți fiind mult mai sănătoasă.

Dacă vă doriți să faceți un pas mare către un stil de viață sănătos vă recomandăm să testați și o friteuză fără ulei. În aceasta veți putea obține alimente preparate într-un mod sănătos.

Revenind la mașina de făcut pâine trebuie să știți că aceasta este dotată cu 12 programe prestabilite în care puteți face diverse varietăți de la pâine integrală la cozonac. Când vorbim de dimensiune trebuie să știți că acest model vă va permite să faceți pâini mari de 900 de grame.

Printre dotările care fac din acest model una dintre cele mai bune mașini de făcut pâine este faptul că are temporizator cu pornire întârziată și ecranul LCD. Ecranul LCD vă oferă posibilitatea să setați cu ușurință aparatul după nevoile dumneavoastră.

Ca și minus trebuie să știți că acest model se livrează fără carte de rețete, însă partea bună este că rețetele de pâine pot pot fi găsite cu ușurință pe net ca cea de aici. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de făcut pâine Star-Light.

Cum alegi cea mai bună mașină de făcut pâine – ghid de cumpărături

Greutatea pâinii

Pentru a putea să alegeți o mașină de făcut pâine bună va trebuie să vă gândiți la cantitatea de pâine pe care o puteți mâncă împreună cu familia în decursul unei zile. Trebuie să știți că cele mai bune mașini de făcut pâine au setări pentru multiple dimensiuni însă dimensiunea maximă pe care o poate face un astfel de aparat variază de la un model la altul.

Majoritatea modelelor de pe piață cum este și mașina de făcut pâine Studio Casa French Taste Blackline Family BM1401B pot face pâine cu o greutate cuprinsă între 750 și 1250 de grame. Însă unele modele de mașini de făcut pâine sunt capabile să coacă pâini și de peste 1,5 kilograme.

Trebuie să rețineți că coacerea unei pâini mari necesită mai multă putere în comparație cu o pâine mică. În medie mașinile de făcut pâine au o putere cuprinsă între 500 și 1000 de Watii. Dacă intenționați să preparați frecvent pâini dense, mari și cu adaosuri cum ar fructele uscate atunci cea mai bună mașină de făcut pâine pentru dumneavoastră trebuie să aibă o putere de peste 1000 Watti.

Dimensiunea și greutatea mașinii

Aceste 2 lucruri sunt aspecte ce trebuie luate în vedere, dar de care nu ar trebui să depindeți când faceți alegerea unei mașini de făcut pâine. Trebuie să țineți cont că mașinile de făcut pâine mari sunt ceva mai greu de mutat și de depozitat însă au mai multe funcții în comparație cu modele mai mici care sunt mai ușor de depozitat și de mutat.

Formă de tigaie de pâine

Atunci când coaceți pâine în cuptor, puteți alege forma și dimensiunea tăvii pentru pâine sau puteți face pâini cu formă liberă, cu mâna. Când coaceți într-o mașină de făcut pâine, toate pâinile vor avea aceeași formă de bază, deoarece există o singură tavă de pâine care poate fi folosită. Majoritatea mașinilor de pâine produc pâini înalte/verticale sau de formă dreptunghiulară.

Palete de frământat

Mașinile de făcut pâine ieftine vor include cel puțin o paletă de frământat, dar mașinile mai performante vin de obicei cu două palete. Paletele multiple sunt de preferat pentru cele mai bune rezultate de frământare.

Dacă paleta sau paletele de frământat rămân la locul lor în timpul coacerii, pâinile vor avea una sau două găuri în locul în care se afla paleta. Majoritatea utilizatorilor acceptă acest defect estetic al produsului final ca un compromis pentru ușurința și confortul de a se bucura de pâinea proaspăt coaptă.

Cu toate acestea, dacă preferați pâini fără aceste găuri, căutați o mașină de pâine care are palete pliabile sau detașabile. Mașinile cu palete detașabile vor emite un semnal sonor după frământare, astfel încât să puteți scoate aluatul, să îndepărtați paletele și apoi să puneți aluatul înapoi în tavă pentru creșterea finală și coacere.

Setări preprogramate

Mașinile de făcut pâine din ziua de azi sunt pline de funcții, iar acest lucru ar putea util pentru unele persoane și complicat pentru altele. Sunteți o persoană interesată să faceți mai multe tipuri de pâine sau vreți doar să faceți pâine simplă pe care să o mâncați zilnic?

Setările suplimentare sunt foarte utile pentru persoanele care vor să experimenteze diferite tipuri de pâine cu diferite cereale sau adaosuri de fructe uscate, nuci, etc. Însă dacă tot ce vă doriți este să faceți pâine simplă pentru a o înlocui pe cea din comerț atunci o mașină de făcut pâine simplă v-a fi mai mult ca suficientă. Așadar alegeți în funcție de nevoile dumneavoastră pentru a nu plăti suplimentar pe funcții pe care nu le veți folosi.

Controlul crustei

Cele mai bune mai bune mașini de făcut pâine oferă posibilitatea de a alege tipul de crustă pe care să-l aibă pâinea de la crustă puțin coaptă la foarte coaptă. Deși această funcție nu este una esențială care conduce spre procesul de a coace o pâine bună este destul de util să puteți controla nivelul de rumenire al crustei.

Există rețete și tipuri de pâini care se pot rumenii repede în timp ce alte tipuri de aluat au nevoie de timp suplimentar pentru ca crusta să se rumenească. Rumenirea crustei este în general o preferință personală așadar poate fi plăcut ca acest lucru să se afle în controlul dumneavoastră.

Dacă doriți să urmăriți crusta pe măsură ce se rumenește, gândiți-vă să cumpărați o mașină de pâine cu o fereastră de vizualizare încorporată în capac, care vă permite să observați procesul de preparare a pâinii, de la frământare până la coacere.

Opțiuni fără gluten

Dacă ați făcut vreodată pâine fără gluten, știți că procesul este diferit de cel de preparare a pâinii standard, iar aluatul se comportă mult mai diferit. În timp ce multe mașini de pâine oferă acum setări fără gluten, căutați una care să acorde prioritate acestei funcții dacă vă veți concentra pe pâini fără gluten.

Unele mașini au doar o singură setare pentru pâine fără gluten, iar altele au mai multe opțiuni pentru diferite stiluri de pâini fără gluten. Bineînțeles, rezultatele vor varia în funcție de tipul de făină pe care îl veți folosi, așa că cel mai bine este să consulți rețetele de pâine fără gluten adaptate pentru o mașină de făcut pâine.

Dacă intenționați să faceți pâine fără gluten într-o mașină care a fost folosită anterior pentru pâine obișnuită, va trebui să curățați fiecare colțișor pentru a elimina orice resturi de gluten care ar putea contamina pâinea fără gluten.

Preț

În medie, vă puteți aștepta să cheltuiți undeva peste 600 de lei pentru o mașină de făcut pâine decentă de la o marcă de clasă medie. Unele mașini de făcut pâine de la mărci de buget pot avea un preț mai mic de 300 de lei, în timp ce alte mărci high-end, cum ar fi cea de pe locul 2 din top cele mai bune mașini de pâine să coste peste 1000 de lei.

Garanție

Garanția tipică pentru mașinile de făcut pâine este de un an, acoperind de obicei defectele de fabricație, mai degrabă decât uzura sau utilizarea necorespunzătoare. Acoperirea specifică poate varia în funcție de producător și de model, așa că este întotdeauna o idee bună să verificați detaliile înainte de cumpărare.

Start întârziat

Indiferent de mașina pe care o alegeți, pâinea de cea mai bună calitate are nevoie de aproximativ patru ore sau mai mult pentru a fi amestecată, frământată, crescută și coaptă. Unele mașini au cicluri de coacere rapidă care produc pâine gata în mai puțin timp, dar chiar și așa s-ar putea să nu fie suficient de rapid dacă doriți pâine proaspătă pentru micul dejun și nu doriți să vă treziți foarte devreme pentru a măsura făina, apa și drojdia.

O opțiune de pornire întârziată vă permite să aveți pâinea proaspăt coaptă gata oricând doriți, fie că doriți să vă treziți cu mirosul de pâine coaptă, fie că doriți să aveți pâinea gata când veniți acasă de la serviciu pentru a o servi la cină.

Bine de știut!

Dacă vă doriți să faceți pâini de diferite forme care nu pot fi făcute în mașina de făcut pâine puteți face aluatul în mașina de făcut pâine după care să scoateți aluatul și să-l modelați după bunul plac și să coaceți acest aluat în cuptorul dumneavoastră.

Care e cea mai bună mașină de făcut pâine? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că secțiunea unde se află top 5 cele mai bune mașini de făcut pâine a fost pe placul dumneavoastră. Alegerea noastră când vorbim de cel mai bun raport preț-calitate este primul model din top și anume mașina de făcut pâine Studio Casa French Taste Blackline Family BM1401B.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134