Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător 2023

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător este cea care face rufele curate și care le usucă pentru a putea fi puse direct în dulap.

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător 2023

Aceste tip de electrocasnice sunt ideale pentru cei care nu au suficient spațiu pentru a depozita o mașină de spălat rufe și un uscător de rufe în mod separat. Practic puneți rufele la spălat, setați ciclul și când scoateți rufele acestea pot fi puse direct în dulap. Pentru a obține aceste rezultate aveți nevoie de mai bună mașină 2 in 1 (spălat + uscat).

Pentru a veni în ajutorul dumneavoastră și pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am pregătit un top cu cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător și un ghid de cumpărături. După ce veți parcurge acest articol nu ar trebui să întâmpinați probleme în a alege cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător.

Avantaje oferite de o mașină de spălat rufe cu uscător

 • Economisiți spațiu în casa dumneavoastră – probabil acesta este cel mai mare avantaj oferit de aceste dispozitive deoarece veți folosi un singur aparat în loc de două pentru a vă spăla și usca rufele.
 • Utilizarea eficientă a apei și energiei electrice – modele 2 in 1 datorită tehnologiilor avansate pe care le au sunt și prietenoase cu mediul deoarece folosesc puțină energie electrică și puțină apă.
 • Nu mai trebuie să transferați rufele în mod manual din mașină în uscător – un alt avantaj este că nu mai trebuie să mutați rufele între dispozitive, ciclul de spălare e gata? Foarte bine, treceți la cel de uscarea fără să faceți muncă în plus.

Top 5 cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător 2023

1. Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux Dual-Care EW7W4684W

Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux Dual-Care EW7W4684W

Una dintre cele mai compacte și performante mașini de spălat rufe cu uscător de pe piață.

Avantaje

 • Spațioasă și silențioasă;
 • Flexibilitate din punct de vedere al programării;
 • Cântărește automat hainele;
 • Rufele ies impecabile și fără scame;

Dezavantaje

 • Trebuie reglată la cumpănă;

Aceasta este o mașină de spălat rufe cu uscător de la Electrolux care este dotată cu tehnologia Dual Care și face minuni în curățarea hainelor. Tehnologia Dual Care adaptează automat ciclul de spălare în funcție de țesăturile rufelor și de greutatea încărcată.

Astfel nu va exista risipă de electricitate și de apă, iar rufele vor fi impecabile la finalul programului de spălare. Programul Wash&Dry vă va permite să setați un ciclu complet de spălare și uscare care asigură o îngrijire corespunzătoare a rufelor lucru care face din acest model una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător.

Practic printr-o singură apăsare de buton veți ajunge de la haine uscate și murdare la haine uscate și curate. Programul Non-Stop de 60 de minute spală și uscă cantitățile mici de rufe fiind ideal atunci când aveți nevoie de curățarea anumitor piese vestimentare rapid.

Ca și minus trebuie să știți că acest model este cam pretențios când vine vorba de poziționare. Astfel în momentul în care îl poziționați acesta trebuie să stea în cumpănă pentru a funcționa corespunzător. În urma analizei noastre am ajuns la părerea că acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător ce poate fi cumpărată online.

2. Mașină de spălat rufe cu uscător LG F2WV9S8P2E

Mașină de spălat rufe cu uscător LG F2WV9S8P2E

Acest model are un panou de comandă foarte intuitiv și o aplicație mobilă foarte ușor de folosit.

Avantaje

 • Multe programe de spălare;
 • Temperatura poate fi reglată separat;
 • Usucă până și plapuma;

Dezavantaje

 • Când trage apă e un pic cam zgomotoasă;

Această mașină de spălat rufe cu uscător se poate lăuda cu faptul că îngrijește țesăturile cu 18% mai mult față de mașinile de spălat rufe tradiționale. Tehnologia AI DD cu care este dotată acest model citește greutatea încărcată și detectează și tipul de țesături prezente în cuvă.

Astfel această tehnologie optimizează mișcările și rotațiile cuvei în timpul ciclurilor pentru ca rufele să aibă parte de o spălare cât mai blândă. Cu ajutorul tehnologiei revoluționare de curățare cu aburi al celor de la LG acest model va elimina cu 99,9% mai mulți alergeni.

Datorită tehnologiei SmartThinQ această mașină de spălat rufe cu uscător a devenit mai inteligentă. De la operarea la distanță până la descărcarea de programe de spălat suplimentare prin intermediul telefonului mobil.

Singurul minus al acestui model este faptul că în momentul în care se realizează alimentarea cu apă aceasta este cam zgomotoasă. Însă funcționalitățile pe care le are, dar și prețul care este unul bun ne fac să credem că acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător LG.

3. Mașină de spălat rufe cu uscător Bosch WDU28540EU

Mașină de spălat rufe cu uscător Bosch WDU28540EU

Spală rufele impecabil chiar și cu apa la 30 de grade Celsius și le uscă foarte bine.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Eficientă;
 • Curăță și usucă bine;
 • Poate fi oprită în timpul ciclului de spălare sau uscare pentru a mai adăuga haine;
 • Gamă largă de programe;

Dezavantaje;

 • Nu este ieftină;

Această este o mașină de spălat rufe cu uscător de la Bosch care cel mai probabil va face o treabă bună pentru dumneavoastră. Senzorul AutoDry depistează gradul de umiditate al rufelor și vă ajută să obțineți rezultate precise când vine vorba de uscarea rufelor.

Datorită tehnologiei ActiveWater Plus putem spune că această mașină de spălat rufe cu uscător este și și prietenoasă cu mediul și vă ajută să economisiți apă. Pereții sunt dotați cu AntiVibration cea ce o ajută să fie una dintre cele mai silențioase mașini de spălat rufe cu uscător ce pot fi cumpărate.

Acești pereți conferă un plus de stabilitate și combat vibrațiile cu succes ceea ce înseamnă că veți avea mai multă liniște în casă. Acest model este dotat cu pornire întârziată ceea ce vă va oferii o flexibilitate ridicată și face din acest model una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător.

Singurul minus al acestui model este faptul că este destul de scumpă având un preț peste media din piață. Însă datorită funcțiilor pe care le are, dar și al raportului preț-calitate foarte bun noi considerăm acest model cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător Bosch.

4. Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit BDE761483XWSEEN

Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit BDE761483XWSEEN

Una dintre cele mai silențioase mașini de spălat rufe cu uscător.

Avantaje

 • Raport preț-calitate bun;
 • Silențioasă;
 • Încăpătoare;

Dezavantaje

 • Estimarea timpului de spălarea este uneori greșită;

Mașina de spălat rufe cu uscător Indesit BDE961483XWSEUN este probabil cea mai bună alegere din punct de vedere al prețului, deoarece acesta este mic în comparație cu modele de mai sus. Aceasta este dotată cu un motor Inverter care este silențios, durabil în timp și care nu va mari factura la electricitate într-un mod semnificativ.

Are un program special care elimină mirosurile neplăcute din rufe și le lasă fresh. Acest model este dotat și cu o funcție folosită exclusiv pentru uscare. Dacă ați spălat rufe într-un mod manual atunci puteți băga acele rufe în cuvă, porniți acest program, iar mașina de spălat rufe cu uscător le va usca fără să le mai spele odată.

Are un display care oferă informații cu timpul rămas până la finalizarea programelor de spălare. Din păcate aici este și un defect raportat de anumiți utilizatori al acestui model și anume că timpul aproximat până la finalizarea programelor nu este foarte precis și este eronat uneori.

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de spălat rufe cu uscător ieftină trebuie să știți că aceasta este cea mai bună variantă deoarece în opinia noastră acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător ieftină.

5. Mașină de spălat rufe cu uscător Whirlpool BI WDWG 751482 EU

Mașină de spălat rufe cu uscător Whirlpool BI WDWG 751482 EU

Un model cu cel mai bun raport preț-calitate ce poate fi cumpărat online.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Spațioasă;
 • Economică;
 • Raport preț-calitate bun;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare are doar 1,2 metri;

Ultima, dar nu cea din urmă este o mașină de spălat rufe cu uscător de la Whirpool. Acest model beneficiază de tehnologia al 6-lea simț care monitorizează și reglează procesul de spălare până se obține cel mai bun rezultat.

Funcția Colour 15 spală haine la temperatura de 15 grade și oferă hainelor culori vii și strălucitoare. Motorul Sense Inverter are o durabilitate ridicată și asigură o spălare silențioasă la cele mai înalte standarde.

Însă acest model vine și el cu un minus și anume trebuie să știți că cablul de alimentare cu electricitate este cam scurt, așadar va trebui să aveți o priză foarte aproape de locul unde o veți monta după achiziționare.

Însă această mașină de spălat rufe cu uscător oferă extrem de multe beneficii și un preț foarte mic. Considerăm că este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător Whirpool ce are un raport preț–calitate excepțional.

Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător – ghid de cumpărături

Alegerea unui model ideal pentru dumneavoastră sau orice alt cumpărător poate fi dificilă, asta în situațiile în care nu sunteți informat. Astfel am pregătit acest ghid de cumpărături în care vorbim despre cum puteți alege cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător. Citiți ghidul și alegeți informat!

Capacitatea mașinii de spălat cu uscător

Prin capacitate ne referim strict la cantitatea de haine care intră în mașina de spălat cu uscător. Mașinile de spălat cu uscător vor avea întotdeauna două capacități, una pentru spălare și una pentru uscare. În general cantitatea care poate fi spălată va fi mai mare decât cea care poate fi uscată.

Legat de capacitatea de spălare în general media pe care o au mașinile de spălat rufe cu uscător este undeva la 7-8 kg. Este perfectă pentru o familie compusă din 2 adulți și 2-3 copii. Vă rugăm să țineți cont că o mașină mai mare nu înseamnă întotdeauna un plus.

Dacă veți cumpăra o mașină de spălat rufe cu uscător prea mare atunci veți face risipă de electricitate și apă deoarece nu o veți folosi la capacitatea ei maximă. Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător este cea în care acoperă necesitățile cât mai exacte ale familie dumneavoastră.

Viteza de centrifugare

Centrifugarea este cea care elimină apa din haine care a fost folosită la clătirea acestora. Acest proces contribuie la o uscare mai rapidă a hainelor. Centrifugarea se măsoară în rotații pe minut (RPM) și în medie acestea variază la mașinile de spălat cu uscător între 1000 și 1600.

Viteza de centrifugarea mai mare nu înseamnă întotdeauna un lucru mai bun. Verificați eticheta produsului care urmează să fie spălat și verificați clasa de eficiență la centrifugare. Aceasta se măsoare la fel ca eficiența energetică.

Funcții de spălare

Există o varietate foarte mare de programe de spălare oferite de mașinile de spălat rufe cu uscător. Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător va avea următoarele 2 programe incluse:

 • Spălare delicată – Acest program a fost creat cu scopul de reduce uzura creată de mașini asupra țesăturilor fine și clasice. Acest program ajută la păstrarea hainelor cu un aspect de nou fără să apară tocirea sau decolorarea țesăturilor.
 • Spălare rapidă – Acesta este un program esențial care va curăța rufele care sunt doar puțin murdare în doar 30 de minute. Există câteva modele de mașini de spălat rufe cu uscător care oferă spălare plus uscare rapidă în doar 60 de minute.

Aceste 2 programe sunt un lucru necesar în secolul în care trăim și considerăm că orice mașină de spălat rufe care se respectă le are disponibile.

Eficiența energetică

Eficiența energetică face referire în principal la consumul de energie electrică, de apă, dar și de detergent și probabil acest aspect este de interes ridicat pentru toată lumea. În anii trecuți când abia apăreau primele modele de mașini de spălat rufe cu uscător acestea nu erau privite prea bine datorită consumul ridicat de electricitate.

În zilele noastre nu mai este cazul deoarece producătorii au lucrat constant să rezolve această problemă și acum acestea sunt mult mai economice. Multe modele vin cu dozatoare de detergent care ajustează cantitatea necesară în funcție de cantitatea hainelor. Uscătoarele sunt dotate cu senzor care le indică gradul de umiditate al hainelor astfel acestea sunt mult mai eficiente reducând consumul de electricitate.

Nivelul de zgomot

Dacă aveți copii, spălați noaptea sau aveți camere cu ecou mare atunci vă recomandăm o mașină de spălat rufe cu uscător cu un sunet de maxim 70 dB. Acest sunet este echivalentul unui motor de frigider modern. O mașină silențioasă vă poate oferi beneficiul unui somn liniștit dacă o folosiți mult pe timp de noapte.

Garanție și brand

Deși am lăsat acest criteriu mai la urmă credem că este foarte important. Când vă decideți să cumpărați cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător asigurați-vă că produsul este creat de un brand care are o reputație cât mai ridicată deoarece acestea sunt cele care oferă cea mai îndelungată garanție.

Mărcile no name în general vor oferi o garanție sub 2 ani, iar acest lucru nu este deloc în beneficiul dumneavoastră. Asigurați-vă că garanția oferită este de minim 2-3 ani, în general acestea variază între 2-5 ani. 

Garanția de cele mai multe reflectă calitatea produsului. Ca și mărci noi recomandăm brandurile consacrate acestei industrii cum ar fi: Electrolux, LG, Bosch, Indesit, Whirpool, etc.

Prețul

Deși acest aspect poate fi discutat deoarece există multe puncte de vedere noi suntem de părere că pentru a cumpăra o mașină de spălat rufe cu uscător bună este necesară o sumă minimă de 2000 de Lei.

Care e cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător? – concluzie

La fel cum am prezentat și în top opinia noastră este că cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător este Electrolux Dual-Care, iar dacă aveți bugetul necesar achiziție vă recomandăm să o cumpărați.

Pentru situațiile în care bugetul este mai redus vă recomandăm să vă orientați spre modele de pe locul 4 și 5. Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și când mai aveți de făcut cumpărături vă așteptăm pe site pentru a vă oferii analiza noastră.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126