Spălare și uscare

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător

cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător

Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător este cea care vă ajută să economisiți spațiu în casele în care acesta e limitat.

O mașină de spălat rufe cu uscător este o aparatură 2 in 1. Practic este compus dintr-o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală și uscător cu condensare. Fiind 2 in 1 este soluția perfectă pentru apartamentele mici sau cele care au un spațiu destinat spălării mic deoarece vă va ajuta să economisiți spațiu.

Practic această mașină de spălat vă va spăla hainele, le va stoarce bine și odată ce ciclul de spălare va fi gata va începe cel de uscare. Astfel când tot procesul va fi gata, veți scoate hainele din cuvă gata pentru a le purta sau pentru a le pune în șifonier.

Vedeți și articolul în care vorbim despre cel mai bun frigider și descoperiți topul realizat de noi.

Top 3 cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător

Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător

Mașină de spălat rufe cu uscător LG

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător LG

Mașină de spălat rufe cu uscător Bosch

Mașină de spălat rufe cu uscător Bosch

Ghid de cumpărături pentru cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător

Alegerea unui model ideal pentru dumneavoastră sau orice alt cumpărător poate fi dificilă, asta în situațiile în care nu știi ce să cauți la un model. Astfel am pregăti acest în care vorbim despre cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător. Citiți ghidul și alegeți informat!

Capacitatea mașinii de spălat cu uscător

Prin capacitatea mașini de spălat ne referim strict la cantitatea de haine care intră în mașina de spălat cu uscător. Mașinile de spălat cu uscător vor avea întotdeauna două capacități, una pentru spălare și una pentru uscare. În general cantitatea care poate fi spălată va fi mai mare decât cea care poate fi uscată.

Legat de capacitatea de spălare în general media pe care o au mașinile de spălat rufe este undeva la 7-8 kg. Este perfectă pentru o familie compusă din 2 adulți și 2-3 copii. Vă rugăm să țineți cont că o mașină mai mare nu înseamnă întotdeauna un plus. Dacă veți cumpăra o mașină de spălat rufe cu uscător prea mare atunci veți face risipă de electricitate și apă deoarece nu o veți folosi la capacitatea ei maximă. Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător este cea în care acoperă necesitățile cât mai exacte ale familie dumneavoastră.

Viteza de centrifugare

Centrifugarea este cea care elimină apa din haine care a fost folosită la clătirea acestora. Acest proces contribuie la o uscare mai rapidă a hainelor. Centrifugarea se măsoară în rotații pe minut (RPM) și în medie acestea variază la mașinile de spălat cu uscător între 1000 și 1600. Viteza de centrifugarea mai mare nu înseamnă întotdeauna un lucru mai bun. Verificați eticheta produsului și verificați clasa de eficiență la centrifugare. Aceasta se măsoare la fel ca eficiența energetică.

Funcții de spălare

Există o varietate foarte mare de programe de spălare oferite de mașinile de spălat rufe cu uscător. Cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător va avea următoarele 2 programe incluse:

 • Spălare delicată – Acest program a fost creat cu scopul de reduce uzura creată de mașini asupra țesăturilor fine și clasice. Acest program ajută la păstrarea hainelor cu un aspect de nou fără să apară tocirea sau decolorarea țesăturilor.
 • Spălare rapidă – Acesta este un program esențial care va curăța hainele care sunt doar puțin murdare în doar 30 de minute. Există câteva modele de mașini de spălat cu uscător care oferă spălare plus uscare rapidă în doar 60 de minute.

Aceste 2 programe sunt un lucru necesar în secolul în care trăim și considerăm că orice mașină de spălat rufe care se respectă le are disponibile.

Eficiența energetică

Economisirea de energie electrică, apă și detergent este un subiect pe care interesează pe toată lumea, cel puțin așa credem. Fașă de ani trecuți când abia apăreau mașinile de spălat rufe cu uscător acum acestea sunt mult mai economice.

Multe modele vin cu dozatoare de detergent care ajustează cantitatea necesară în funcție de cantitatea hainelor. Uscătoarele sunt dotate cu senzor care le indică gradul de umiditate aș hainelor astfel acestea sunt mult mai eficiente reducând consumul de electricitate.

Nivelul de zgomot

Dacă aveți copii, spălați noaptea sau aveți camere cu ecou mare atunci vă recomandăm o mașină de spălat rufe cu uscător cu un sunet de maxim 50 dB. Acest sunet este echivalentul unui motor de frigider modern. O mașină silențioasă vă poate oferi beneficiul unui somn liniștit dacă o folosiți mult pe timp de noapte.

Garanție și brand

Deși am lăsat acest criteriu mai la urmă credem că este foarte important. Când vă decideți să cumpărați cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător asigurați-vă că produsul este creat de un brand care are o reputație cât mai ridicată deoarece acestea sunt cele care oferă cea mai îndelungată garanție. Mărcile no name în general vor oferi o garanție sub 2 ani iar acest lucru nu este deloc în beneficiul dumneavoastră. Asigurați-vă că garanția oferită este de minim 2 ani, în general acestea variază între 2-5 ani. Garanția de cele mai multe reflectă calitatea produsului.

Ca și mărci noi recomandăm brandurile consacrate acestei industrii cum ar fi: Electrolux, LG, Bosch, Indesit, Whirpool, etc.

Prețul

Deși acest aspect poate fi discutat deoarece există multe punte de vedere noi suntem de părere că pentru a cumpăra o mașină de spălat rufe cu uscător bună este necesară o sumă minimă de 2500-3000 de Lei. E adevărat există și modele ieftine și bune dar acestea sunt ceva mai rare.

Cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător – recomandări

1. Mașină de spălat rufe cu uscător Electrolux

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător
 • 1600 RPM;
 • Capacitate de încărcare de până la 9 kg;
 • Cuvă din inox;
 • Sistem dual care;

Avantaje

 • Spațioasă și silențioasă;
 • Flexibilitate din punct de vedere al programării;
 • Cântărește automat hainele;
 • Rufele ies impecabile și fără scame;

Dezavantaje

 • Trebuie regalată la cumpănă;

O mașină de spălat rufe cu uscător de la Electrolux care face minuni în curățarea hainelor și care este ajutată foarte mult de tehnologia Dual Care. Tehnologia Dual Care adaptează automat cilul de spălare în funcție de țesăturile rufelor și în funcție de cât de încărcată este mașina. Astfel hainele vor fi spălate exact cum trebuie pentru a ieșii impecabile.

Programul Wash&Dry vă va permite să aveți un ciclu de la haine uscate murdare la haine uscate curate printr-o singură apăsare de buton. Programul Non-Stop de 60 de minute spală și usucă hainele în cantități în 60 de minute. Astfel vei putea să porți hainele într-o oră. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător ce poate fi cumpărată.

2. Mașină de spălat rufe cu uscător LG

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător LG
 • 1400 RPM;
 • Capacitate de încărcare de până la 8 kg;
 • Panou comandă tip touchscreen;
 • Culoare albă;

Avantaje

 • Multe programe de spălare;
 • Silențioasă;
 • Se poate regla separat de programe temperatura și stoarcerea;
 • Usucă până și plapuma;

Dezavantaje

 • Când trage apă e un pic cam zgomotoasă;

O mașină de spălat rufe cu uscător de LG uimitoare care îngrijește țesăturile cu până la 18% mai mult. Datorită tehnologiei AI DD care nu doar că citește greutatea din cuvă dar detectează și tipul de țesătură al rufelor hainele nu se vor deteriora. AI DD optimizează mișcările și rotațiile cuvei în timpul mișcării în funcție de țesături astfel acestea vor avea parte de o spălare blândă.

Datorită tehnologiei revoluționare cu aburi al celor de la LG mașina de spălat rufe va elimina cu 99,9% mai mulți alergeni. Astfel hainele tale vor fi complet curățate. Datorită tehnologiei SmartThinQ această mașină a devenit mai inteligentă. De la operarea la distanță până la descărcarea de programe de spălat suplimentare. Este de departe cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător de la LG, alegeți acest model și vă veți face viața mai ușoară.

3. Mașină de spălat rufe cu uscător Bosch

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător LG
 • 1400 RPM;
 • Capacitate de încărcare până la 10 kg;
 • Panou de coamndă digital;
 • Se deschide în partea stângă;

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Eficientă;
 • Curăță și usucă bine;
 • Poate fi oprită în timpul ciclului de spălare sau uscare pentru a mai adăuga haine;
 • Gamă largă de programe;

Dezavantaje;

 • Nu este ieftină;

O mașină de spălat rufe de la Bosch care va face o treabă foarte bună în gospodăria dumneavoastră. Senzorul AutoDry oferă rezultate precise când vine vorba de uscare deoarece senzorii depistează cu exactitate gradul de umiditate al rufelor. Tehnologia ActiveWater Plus vă ajută să economisiți și să protejați mediul prin prevenirea risipei de apă.

Pereții AntiVibration contribuie la faptul că această mașină de spălat rufe este una dintre cele mai silențioase modele. Acești pereți pe lângă faptul că sunt aspectuoși oferă și o stabilitate mult mai ridicată și combate vibrațiile mult mai bine. Poți pre-seta ora la care să pornească ciclul de spălare astfel vei avea parte de mai multă flexibilitate fără a mai fi preocupat de mașina de spălat. Este de departe cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător de la Bosch.

4. Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit

Mașină de spălat rufe cu uscător ieftină și bună
 • 1400 RPM;
 • Capacitate 9 kg;
 • Panou de comandă digital + mecanic;
 • Ideală pentru o familie cu 4-7 membri;
 • Cuvă din plastic;

Avantaje

 • Raport preț – calitate bun;
 • Silențioasă;
 • Încăpătoare;

Dezavantaje

 • Estimarea timpului de spălarea este uneori greșită;

O mașină de spălat cu uscător de la Indesit la un preț foarte rezonabil. Este dotată cu un motor inverter silențios și foarte durabil. Are clasa energetică D ceea ce o face prietenoasă cu mediul și va crea facturi de electricitate mici.

Are un dispaly care oferă informații din timpul spălării și care oferă posibilitatea setarii și configurării programelor de spălare. Că tot suntem la display tot aici se află și singurul minus rapotat de utilizatori și anume că aproximarea timpului afișat mai dă rateuri uneori.

Elimină mirosurile neplăcute în numai 30 de minute și lasă hainele cu un aer fresh. Probabil acest model poate fi numit cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător ieftină.

5. Mașină de spălat rufe cu uscător Whirlpool

Mașină de spălat rufe cu uscător Whirlpool
 • 1400 RPM;
 • Capacitate de 8 kg;
 • Panou de comandă digital+ mecanic;
 • Perfectă pentru o familie cu 4 – 7 membri;
 • Eficiență uscător clasa D;

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Spațioasă;
 • Economică;
 • Raport preț – calitate bun;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare de doar 1,2 metri;

Ultima dar nu cea din urmă este o mașină de spălat rufe cu uscător de la Whirpool. Acest model beneficiază de tehnologia al 6-lea simț care monitorizează și reglează procesul de spălare până se obține cel mai bun rezultat.

Funcția Colour 15 spală haine la temperatura de 15 grade și oferă hainelor culori vii și strălucitoare. Motorul Sense Inverter are o durabilitate ridicată și asigură o spălare silențioasă la cele mai înalte standarde.

Mașina de spălat rufe cu uscător oferă extrem de multe beneficii șa un preț foarte mic. Considerăm că este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător de la Whirpool ce are un raport preț – calitate excepțional.

Concluzie – care e cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător

După cum spuneam și la începutul articolului aceste mașini de spălat sunt bune pentru spațiile mici în același timp sper că v-ați convins și dumneavoastră că acest tip este cea mai bună mașină de spălat rufe pentru spațiile mici. Cât despre cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător noi ne-am prezentat opinia în recomandările de mai sus unde am ales primul model ca fiind cel mai bun.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.