Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune mașini de spălat rufe 2024

Curățarea rufelor este un proces ce nu se mai realizează în mod manual de foarte mult timp. Acesta fiind și motivul pentru care mașinile de spălat rufe se află printre electrocasnicele indispensabile unei case.

Modelele noi prezente pe piață sunt tot mai moderne și dotate cu ultimele tehnologii în timp ce au un aspect tot mai plăcut, însă nu toate sunt create la fel. Unele spală hainele mai bine altele spălă hainele mai ușor, altele economisesc energie și unele sunt mai susceptibile să reziste.

Partea bună pentru dumneavoastră este că dacă cutați una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe vă aflați în locul potrivit. În acest articol am pregătit top 10 mașini de spălat rufe și un ghid de cumpărături care să vă ajute să alegeți cea mai bună mașină de spălat rufe.

Avantajele oferite de o mașină de spălat rufe bună

Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am decis să prezentăm câteva avantaje de care veți beneficia când veți cumpăra cea mai bună mașină de spălat rufe.

 • Economisiți timp – probabil acest avantaj este și cel mai important și cel mai cunoscut. Spălarea rufelor la o mașina de spălat rufe bună vă va ajuta să economisiți mult timp în comparație cu spălarea lor la mână.
 • Curățarea rufelor fără efort – o mașină de spălat rufe vă ajută să obțineți rufe imaculate fără pic de efort. Trebuie doar să puneți rufele în cuvă, să puneți puțin detergent și să porniți dispozitivul.
 • Eficiență energetică – cu ceva ani în urmă mașinile de spălat rufe erau văzute ca fiind un consumator mare de curent electric. Producătorii acestor dispozitive au observat acea problemă și în timp au remediat-o, astfel în ziua de azi mașina de spălat rufe are un consum de electricitate aproape nesemnificativ.

Top 10 cele mai bune mașini de spălat rufe 2024

1. Mașină de spălat rufe Samsung Slim WW80T304MBW/LE

Mașină de spălat rufe Samsung Slim WW80T304MBW/LE

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe durabilă în timp și la un preț bun probabil aceasta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Economică;
 • Multe programe de spălare;
 • Construcție rezistentă;

Dezavantaje

 • În timpul centrifugării ar putea fi zgomotoasă pentru unele persoane;

Mașina de spălat rufe Samsung Slim WW80T304MBW/LE este un model ce are încărcare frontală și o capacitate maximă de încărcare de 8 kilograme. Această are o viteză de centrifugare maximă de 1400 de rotații pe minut care vor stoarce foarte bine rufele pentru a fi gata de uscare.

Este un model dotat cu o funcție numită Drum Clean. Aceasta vă va ajuta să păstrați interiorul mașinii curat, igienic și proaspăt fără să folosiți substanțe chimice. Doar porniți funcția și aceasta va curăța interiorul mașinii doar cu apă.

Ceea ce face ca aceasta să fie prima în top cele mai bune mașini de spălat rufe este faptul că este silențioasă și că are consum redus de apă și energie electrică. Aceasta este dotată cu display LED cu afișaj mare pe care veți vedea toate detaliile de care aveți nevoie.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că unele persoane au raportat că ar fi cam zgomotoasă în timp ce stoarce rufele. Însă trecând peste acest aspect noi rămânem la ideea că aceasta este cea mai bună mașină de spălat rufe.

2. Mașină de spălat rufe Arctic APL81223XLW3

Mașină de spălat rufe Arctic APL81223XLW3

Dacă căutați o mașină de spălat rufe mai încăpătoare ca cea de mai sus atunci aceasta ar putea fi o alegere excepțională.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Garanție extinsă de 5 ani;
 • Încăpătoare;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Balamaua de la hublou este din plastic;

Mașina de spălat rufe Arctic APL81223XLW3 este un model ce are o capacitate de încărcare identică cu modelul de mai sus din top. Aceasta vine cu 15 programe de spălare, lucru care oferă o flexibilitate ridicată celui care o deține.

Aceasta are o viteză maximă de centrifugare de 1200 de rotații pe minut și un zgomot maxim de 54 de dB în spălare și 74 dB în centrifugare. Acest lucru înseamnă că nu este zgomotoasă și poate fi încadrată între cele mai silențioase mașini de spălat rufe.

Cea ce face ca acest model să fie demn de top mașini de spălat rufe este tehnologia ExtraSteam care oferă o îngrijire delicată rufelor și vă scapă de cutele nedorite care apar pe rufe după fiecare spălare.

Ca și minus am observat faptul că această mașină de spălat are balamaua de la hublou din plastic și aceasta din punctul nostru de vedere s-ar putea deteriora prematur. Totuși este posibil ca noi să ne înșelăm și în același timp considerăm acest model cea mai bună mașină de spălat rufe Arctic.

3. Mașină de spălat rufe Beko WUE7726XWST

Mașină de spălat rufe Beko WUE7726XWST

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe durabilă cu un design plăcut aceasta ar putea fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Aplicație mobilă;
 • Paletă mare de programe;
 • Permite ajustarea RPM și a temperaturi pentru fiecare program;
 • Stoarce bine rufele;

Dezavantaje

 • Un pic cam prea zgomotoasă în timpul centrifugării;

Mașina de spălat rufe Beko WUE8746XWST este un model standard cu încărcare frontală și o capacitate de încărcare de 7 kg fiind perfectă pentru o familie cu 4 membrii. Un lucru pe care trebuie să-l știți este că hubloul mașinii se deschide în partea stângă.

Această are o viteză maximă de centrifugare de 1400 de rotații pe minut ceea ce o face capabilă să vă ofere haine semi-uscate. Aceasta este dotată cu tehnologia SteamCure Hygiene+ care asigură o curățare profundă și elimină până la 99,99% din bacterii și alergeni.

Programul de spălare GentleCare o face un model demn de top 10 cele mai bune mașini de spălat rufe deoarece se comportă foarte delicat cu rufele. Această mașină de spălat rufe are și un program de spălare al gecilor groase de iarnă, acest program este numit Down Wear.

Ca și minus la acest model putem spune că este un pic cam prea zgomotoasă în timpul centrifugării, însă dacă mașina nu este aproape de dormitor sau sufragerie nu ar trebui să fie probleme. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe Beko.

4. Mașină de spălat rufe Samsung WW70TA046AX/LE

Mașină de spălat rufe Samsung WW70TA046AX

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe silențioasă care spală rufele foarte bine ar trebui să verificați acest model.

Avantaje

 • Silențioasă;
 • Design modern;
 • Spălare cu abur;

Dezavantaje

 • Pentru randament ridicat trebuie respectate capacitățile maxime de încărcare.

Mașina de spălat rufe Samsung WW70TA046AX/LE are încărcare frontală și o capacitate de încărcare mai mică față de modelul de mai sus acesta având o capacitate de doar 7 kilograme. Acest lucru o face ideală pentru familiile cu 3-4 membrii.

Lucrul interesant este că aceasta are un sunet maxim emis de 72 dB ceea ce o face una dintre cele mai silențioase mașini de spălat rufe. Aceasta are o viteză maximă de centrifugare de 1400 de rotații pe minut, iar hubloul acesteia se deschide pe partea stângă.

Acesta este un model demn de top cele mai bune mașini de spălat rufe din punctul nostru de vedere deoarece are o mulțime de funcții în dotare. Printre aceste funcții se numără: Child Lock care blochează butoanele de pe panoul de comandă și Bubble Soak vă ajută să curățați hainele mai bine prin înmuierea acestora în spumă.

Ca și minus trebuie să știți că trebuie să respectați capacitățile de încărcare pentru a obține randament maxim și rufe curate. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe Samsung.

5. Mașină de spălat rufe Bosch WAN24063BY

Mașină de spălat rufe Bosch WAN24063BY

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe care să nu fie zgomotoasă atunci trebuie să știți că aceasta este una dintre cele mai silențioase mașini de spălat rufe.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu deteriorează hainele;
 • E încăpătoare;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare cam scurt;

Mașina de spălat rufe Bosch WAN24063BY este un model cu încărcare frontală ce are un hubloul cu un diametru de 30 de centimetrii ce se deschide pe partea stângă. Aceasta are o capacitate de încărcare de 8 kg. și o viteză maximă de centrifugare de 1200 RPM cu un zgomot maxim de 76 dB.

Acest model este dotat cu motorul EcoSilenceDrive, acesta este dezvoltat de cei de la Bosch fiind un motor silențios perfect pentru o mașină de spălat rufe durabilă. SpeedPerfect este o funcție care vă ajută ca în anumite situații să puteți reduce timpul de spălare cu până la 65% fără a compromite performanțele.

Cea ce face din acest model să fie demn de top 10 mașini de spălat rufe este faptul că aceasta verifică în mod automat încărcătura și asigură utilizarea cantității de electricitate și apă exact atât cât e nevoie. Astfel putem spune că această mașină de spălat rufe este una economică și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Ca și minus trebuie să știți că noi suntem de părere că cablul de alimentare cu electricitate este cam scurt. Deci asigurați-vă că aveți o sursă de electricitate foarte aproape. Per total noi suntem de părere că acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe Bosch.

6. Mașină de spălat rufe Whirlpool slim WRBSB6249WEU

de înlocuit

Mașină de spălat rufe Whirlpool slim WRBSB6249WEU

Dacă vă doriți una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe slim la un preț bun această variantă de la Whirlpool ar putea fi soluția optimă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Stabilă;
 • Paletă mare de programe pentru spălare;

Dezavantaje

 • Furtunul de evacuare a apei este rigid;

Mașina de spălat rufe Whirlpool slim FWSG61282BVEEN este o soluție de buget pentru cei care vor o mașină de spălat rufe slim. Aceasta are o capacitate de încărcare de 6 kg fiind mai mică decât capacitate de încărcare a primului model din top care e tot slim.

Acesta este dotată cu un program care numește Steam Refresh, acesta este un program cu abur și va împrospăta rufele în doar 20 de minute netezind cutele. Pentru situațiile în care timpul este esențial trebuie să știți că există și un program de spălare care vă va curăța hainele în doar 30 de minute.

Această mașină de spălat rufe este dotată cu un motor Inverter care este rezistent și durabil în timp și care asigură o funcționare silențioasă a mașinii de spălat rufe. Acesta este dotată cu un panou de comandă cu display și are un hublou mare cu deschidere mare de 34 de centimetrii pentru a vă facilita accesul la cuvă.

Ca și minus s-a observat la acest model că furtunul de evacuare ar părea un pic cam rigid, iar acest lucru îl predispune la deteriorare rapidă. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună mașină de spălat rufe slim ce poate fi cumpărată online.

7. Mașină de spălat rufe AEG L6FEG49S

Mașină de spălat rufe AEG L6FEG49S

Dacă vă doriți o mașină de spălat rufe care consumă puțin acest model ar putea fi o variantă bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Nu e zgomotoasă;
 • Mașina poate fi deschisă în timpul utilizării pentru urgențe;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • E cam scumpă;

Mașina de spălat rufe AEG L6FEG49S este un model ce poate fi încărcată cu 9 kilograme de rufe, fiind cea mai mare capacitate de încărcare de până acum din top. Cu ajutorul tehnologiei ProSense această mașină de spălat rufe cântărește încărcătura și asigură un ciclu personalizat în funcție de cantitatea de rufe.

Tehnlogia SoftPlus de pe acest model va asigura că balsamul de rufe ajunge pe fiecare parte a țesăturii pe care le au rufele. Acest model este și unul prietenos cu mediul înconjurător deoarece are programe Eco. Aceasta oferă posibilitatea de a selecta TimeSave aproape la toate programele și astfel va reduce ciclul de spălare fiind și economică.

Ceea ce face din acest model una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe automate este motorul Inverter care este cel mai durabil și fiabil de până acum. Acesta oferă performanțe maxime și un zgomot minim.

Ca și minus trebuie să știți că acest model este mai scump față de cele prezentate până acum, deci dacă vă doriți o mașină de spălat rufe AEG bună vă trebuie să plătiți un preț mai mare. Din punctul nostru de vedere aceasta își merită prețul și o considerăm cea mai bună mașină de spălat rufe AEG.

8. Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit BDE761483XWSEEN

Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit BDE761483XWSEEN

Dacă vă doriți o mașină de spălat Indesit care să vă usuce rufele aruncați o privire peste acest model.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Spală și uscă bine;
 • Silențioasă;

Dezavantaje

 • Se adună scame pe garnitura ușii;

Mașină de spălat rufe cu uscător Indesit BDE761483XWSEEN este o variantă practică pentru cei care vor o soluție 2 in 1. Acesta spală rufele bine, le stoarce la o viteză maximă de centrifugare de 1400 RPM și cu ajutorul aerului fierbinte le și usucă.

Are o capacitate de încărcare de până la 7 kilograme și un motor inverter durabil și fiabil în timp, iar displayul digital îi oferă o ușurință ridicată în folosire. Aceasta este capabilă să detecteze cantitatea de rufe din cuvă și în funcție de tipul de țesătură are tipul optim de spălare pentru a oferii cele mai bune performanțe.

Cea ce face din acest model una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător este programul Wash&Dry 45′ care spală și uscă rufele în 45 de minute. Acești timpi sunt valabili pentru o cantitate de până la 1 kg pentru țesături sintetice sau bumbac și este ideal pentru situațiile de urgență.

Ca și minus trebuie să știți că garnitura mașinii de spălat rufe cu uscător va trebui curățată frecvent deoarece se adună multe scame pe garnitura și pe ușă. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător ce poate fi cumpărată.

9. Mașină de spălat rufe Candy Smart CS 1410TXME/1-S

Mașină de spălat rufe Candy Smart CS 1410TXME/1-S

Dacă vă doriți o mașină care poate spăla o cantitate mare de rufe dintr-o dată și care să aibă programe scurte de spălare aceasta ar putea fi o variantă bună.

Avantaje

 • Silențioasă în spălare;
 • Realizată din materiale calitative;
 • Economică;

Dezavantaje

 • În timpul centrifugării ar fi cam zgomotoasă;

Mașina de spălat rufe Candy Smart CS 1410TXME/1-S este o alegere excepțională pentru cei care spală cantități mari deoarece are o capacitate de încărcare de 10 kg. Aceasta este perfectă pentru familiile numeroase care spală mult sau obiecte textile de dimensiuni mai mari, cum ar fi accesoriile de pat.

Este echipată cu 16 programe de spălare prestabilite și are o viteză maximă de centrifugare de 1400 de rotații pe minut făcând un zgomot maxim de 78 dB. Este clasificată cu clasa energetică A iar acest lucru înseamnă că va reduce și factura la electricitate.

Acest model are și un hublou mare cu un diametru de 35 de centimetri pentru a vă oferii acces facil la interiorul mașinii de spălat rufe. Aceasta are și o cuvă din inox durabilă care va asigura cele mai optime condiții pentru spălare.

Ca și minus după cum am menționat aceasta are un sunet maxim în timpul centrifugării de 78 dB acesta fiind un nivel de zgomot cam ridicat. În ciuda acestui fapt noi suntem de părere că acest model este una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe ce pot fi cumpărate online.

10. Mașină de spălat rufe Miele WWD 120 WCS

Mașină de spălat rufe Miele WWD 120 WCS

Din punctul nostru de vedere acest model este probabil cea mai silențioasă mașină de spălat rufe ce poate fi cumpărată online.

Avantaje

 • Design modern;
 • Eficientă;
 • Silențioasă atât în spălare cât și în stoarcere;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Mașina de spălat rufe Miele WWD 120 WCS este un model ce face parte din categoria premium. Aceasta are un tambur pe structură de fagure care oferă un tratament delicat rufelor și cele mai bune condiții de spălare.

Această mașină de spălat rufe este capabilă să recunoască automat încărcătura lucru care o ajută să ofere în mod automat cele mai optime mișcări pentru o curățare delicată. Startul întârziat vă oferă o flexibilitate ridicată permițând-vă să ajutați funcționarea mașinii după programul dumneavoastră.

Aceasta este și economică având o eficiență energetică foarte ridicată pentru ca dumneavoastră să plătiți mai puțin la facturile de curent și apă. Funcția de precălcare a rufelor vă ajută ca dumneavoastră să petreceți mai puțin timp călcând rufele.

Ca și minus, singurul inconvenient găsit la această mașină de spălat rufe este prețul care este cam mare (4000 lei+). Însă cine îți dorește o mașină de spălat rufe durabilă și rezistentă în timp va plăti acest preț și din acest motiv noi o considerăm una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe? -ghid pentru cumpărături

Dacă după ce ați parcurs topul de mai sus nu ați reușit să alegeți o mașină de spălat rufe bună pentru dumneavoastră trebuie să parcurgeți acest ghid de cumpărături. La finalul lui nu ar mai trebui să aveți dificultăți. În acest ghid de cumpărături am prezentat toate lucrurile la care trebuie să fiți atent/ă când urmează să cumpărați o mașină de spălat rufe.

Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat rufe

Dimensiunea

Dacă vă doriți ca mașina de spălat rufe să fie bună este necesar să verificați spațiul disponibil pentru aceasta și să cumpărați în baza acestor dimensiuni. Majoritatea mașinilor de spălat rufe au o lățime și o înălțime standard.

De cele mai multe ori adâncimea diferă în funcție de model deoarece componentele interioare pot fi diferite. Vă recomandăm ca înainte de a cumpăra mașina de spălat rufe să verificați dimensiunile acesteia pe pagina de produs a site-ului care vinde.

Înainte de a cumpăra trebuie să verificați:

 • Înălțimea mașinii de spălat rufe;
 • Lățimea mașini de spălat rufe;
 • Adâncimea mașini de spălat rufe;

Capacitatea de încărcare

Capacitatea de încărcare se referă la cantitatea de rufe ce poate fi spălată într-un ciclu de spălare. Aceasta se măsoară în kilograme și în general se corelează cu numărul de membri ai familiei.

Capacitatea de încărcare ar trebui să acopere în general toate rufele într-o tură astfel încât să nu trebuiască să spălați în prea mult într-o zi. Mai jos aveți recomandările noastre legate de capacitatea de încărcare în funcție de numărul de membri ai familiei.

 • Pentru 1-2 persoane o capacitate de încărcare cuprinsă între 5 și 6 kilograme ar trebui să fie suficientă;
 • Pentru 2-3 persoane o capacitate de încărcare cuprinsă între 6,5 și 7 kilograme ar trebui să fie suficientă;
 • Pentru 4-5 persoane o capacitate de încărcare de 8 kilograme ar trebui să fie suficientă;
 • Pentru o familie cu mai mult de 5 membri se recomandă un model cu o capacitate de încărcare de minim 9 kilograme;

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect de care toți oamenii sunt interesați deoarece acest lucru va arăta cât veți plăti pentru fiecare spălare. Ce trebuie să știți este că cele mai economice mașini de spălat rufe sunt cele cu clasa energetică A+++.

Așadar decât să alegeți un model ce are o clasă energetică apropiată D deoarece e mai ieftină cu câteva sute de lei decât cea cu A+++ nu faceți deloc economie. Pe termen lung veți ajunge să plătiți mult mai mult, așadar când alegeți cea mai bună mașină de spălat rufe uitați-vă și la acest aspect.

Materialul cuvei

Cuva mașini de spălat rufe poate fi realizată din mai multe materiale printre care se numără: oțelul inoxidabil, emailul și plasticul. Majoritatea modelelor din gama medie care predomină piața mașinilor de spălat rufe au cuve din plastic deoarece sunt ieftine de produs și nu ruginesc.

Dacă ceea ce vă doriți este o mașină de spălat rufe durabilă atunci vă sfătuim să vă orientați spre modele ce au cuvă din oțel inoxidabil. Acesta este un material rezistent și poate fi unul din factorii care vă prelungii durata de viață a dispozitivului.

Centrifugare

Viteza de centrifugare se măsoară în RPM (rotații pe minut) și se referă la numărul de rotații efectuate de tambur într-un minut. Cu cât viteza de centrifugare este mai mare cu atât mașina de spălat rufe va elimina mai multă apă din rufe. Astfel se elimină multă umiditate, lucru care înseamnă că rufele se vor usca mai repede.

Ce trebuie să știți este că la modele de pe piață viteza medie de centrifugare este cuprinsă între 1200 și 1600 de RPM. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știți este că pentru rufele sintetice puteți folosi o viteză de centrifugare ridicată, iar când vorbim de bumbac, lână sau articole delicate ar trebui să oferiți o îngrijire delicată.

Zgomot

Dacă aveți de gând să cumpărați una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe atunci credem că nu vă doriți un model zgomotos. Nivelul de zgomot produs de mașinile de spălat rufe dar și de alte electrocasnice este măsurat în general în decibeli (dB).

Dacă vă doriți mașină de spălat rufe silențioasă atunci orientați-vă spre un model care să nu depășească un nivel de zgomot produs de 70-75 dB. Ce depășește acest prag poate fi mai greu de suportat.

Preț

Prețul probabil este un subiect de interes și pentru dumneavoastră. Un buget mediu recomandat ar fi cam de 1500 de lei, asta dacă vreți să cumpărați cea mai bună mașină de spălat rufe.

Acesta fiind un buget recomandat pentru funcții minime utile. Ulterior dacă vă doriți funcții suplimentare ca de exemplu uscatul rufelor atunci va trebui să mai suplimentați bugetul.

Câteva funcții care v-ar ajuta

Am decis să prezentăm și câteva funcții care v-ar putea face viața ușoară, deși acestea nu sunt absolut necesare. Ne-am gândit că aceste funcții ar putea fi utile chiar și pentru dumneavoastră.

 • Spălare rapidă – această funcție este ideală pentru situațiile când vreți să spălați într-un timp scurt 2-3 rufe care sunt doar puțin murdare.
 • Pornire întârziată – această funcție este foarte utilă pentru cuplurile unde lucrează amândoi. De exemplu dimineața înainte să plecați la job băgați rufele și detergentul în mașina de spălat rufe și o programați să înceapă cu 2 ore înainte să ajungeți seara acasă. Astfel veți avea rufele gata pentru a fi puse la uscat.
 • Blocare pentru copii – aceasta este o funcție utilă pentru familiile care au copii. Odată activată această funcție aceasta blochează panoul de comandă astfel copii nu vor putea să afecteze procesul de spălare.
 • Spălare cu aburi – aceasta este o funcție foarte utilă care îmbunătățește semnificativ procesul de spălare al rufelor. Acesta contribuie la eliminarea petelor dificile și este o funcție care poate fi regăsită doar pe cele mai bune mașini de spălat rufe.
 • Aplicație pentru telefon – dacă sunteți o persoană care folosește foarte mult telefonul sigur vă va plăcea o mașină de spălat rufe ce poate fi comandată prin intermediul unei aplicații mobile. Cele mai performante mașini de spălat rufe vin însoțite de o aplicație mobilă care permite dictarea comenzilor și vizualizarea stadiului în care se află ciclurile de spălare.
 • Controlul temperaturii – această caracteristică vă va ajuta să reglați temperatura apei cu care vor fi spălate rufele.
 • Autocuratare – pentru ca mașina de spălat să funcționeze cât mai bine, este o idee bună să curățați tamburul din când în când. De aceea, unele mașini au un ciclu de autocurățare pentru a elimina depunerile de balsam, detergent și murdărie din tambur.

Care e cea mai bună mașină de spălat rufe? – concluzie

În încheiere sperăm că articolul v-a fost de ajutor și că ați descoperit informații relevante în el. Un alt lucru pe care vrem să-l știm este că ați reușit să cumpărați una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe pentru dumneavoastră.

Dacă încă mai aveți întrebări vă recomandăm să aruncați un ochi mai jos unde am expus cele mai frecvente întrebări pe care le-am întâlnit în rândul cumpărătorilor.

Întrebări frecvente

Cu ce se curăță mașina de spălat rufe?

Pentru a curăța mașina de spălat rufe și pentru a elimina calcarul și mirosurile neplăcute puteți folosi atât un produs cumpărat cât și unul făcut în casă. Cele de la magazin sunt ușor de folosit, nu trebuie decât să puneți soluția în compartimentul de detergent și să lăsați ca mașina să meargă un ciclu de spălare în gol. Cele create acasă sunt realizate în general din bicarbonat de sodiu și oțet și la fel acestea trebuie puse în compartimentul de detergent.

Cât consumă o mașina de spălat rufe?

Consumul de electricitate diferă de la model la model, dar pentru a vă ajuta să calculați vă vom oferi cifre întâlnite la câteva modele și vă vom arăta cum să calculați cât vă costă fiecare spălare. În general un model care are capacitatea de funcționare de 7 kg consumă cam 2 kw pe oră.

Ceea ce înseamnă că dacă un program de spălare durează o oră și 30 de minute veți consuma 3 kw pentru un ciclu de spălare. Deci 3 kw x prețul plătit de dumneavoastră per kw = prețul pe care îl plătiți la electricitate pentru o spălare.

Ce înseamnă mașină de spălat rufe slim?

O mașină de spălat rufe slim este un model de mașină de spălat rufe care are o adâncime (distanta din față până în spate) de maxim 40 de centimetri. Acestea sunt ideale pentru casele unde spațiul este foarte limitat.

Cum se resetează mașina de spălat rufe?

Resetarea mașini de spălat se face prin deschiderea și închiderea hubloului de 6 ori în 12 secunde. Aceasta va reseta toate componentele fiind o practică folosită foarte mult de tehnicienii din această industrie.

Unde se pune mașina de spălat rufe?

Noi considerăm că locurile ideale unde pot fi montate mașinile de spălat rufe sunt în bucătărie sau în baie. Iar ca recomandare principală recomandăm montarea în baie deoarece chiar dacă e una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe aceasta creează umiditate.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134