Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă

Cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă este alegerea optimă pentru persoanele care vor o mașină de spălat vase mascată în bucătărie.

Cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă

Cumpărarea unei mașini de spălat vase poate fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face, deoarece vine cu multe plusuri. Însă probabil dumneavoastră nu vreți un simplu dispozitiv ci cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă.

Iar pentru faptul că ați ales să vă informați înainte să faceți achiziția citind acest articol nu putem decât să vă felicităm. În acest articol veți găsi un top 5 cu cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de o mașină de spălat vase încorporabilă

 • Economie de apă – o mașină de spălat vase încorporabilă vă va ajuta să faceți economie la apă deoarece este dovedit că prin spălarea vaselor în mașină se consumă mai puțină apă decât prin spălarea lor în chiuvetă.
 • Ocupă puțin spațiu – un alt avantaj al mașinilor de spălat vase încorporabile este faptul că ocupă puțin spațiu.
 • Câștigați timp liber – dacă nu mai trebuie să spălați vasele manual veți câștiga timp pe care îl puteți petrece făcând activități plăcute alături de familie.

Top 5 cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile

1. Mașină de spălat vase încorporabilă Bosch SMV46KX04E

Mașină de spălat vase încorporabilă Bosch SMV46KX04E

Dacă vă doriți un astfel de dispozitiv care oferă cel mai bun raport preț-calitate aruncați o privire peste acest model.

Bosch SMV46KX04E este dotată cu funcția ActiveWater care face ca aceasta să fie mai economică în timp ce oferă rezultate fantastice. Economia de energie și apă este realizată prin distribuirea țintită a apei, tehnologia optimizată de filtrare, încălzirea mai rapidă și performanțele mai ridicate ale pompei pentru creșterea circulației apei.

AquaSensor este un senzor capabil să detecteze gradul de murdărie pe care îl au vasele. Astfel acest senzor reglează utilizarea apei în funcție de gradul de murdărie, utilizând fascicule de lumină pentru a gestiona clătirea.

Extradry este o funcție care prelungește perioada de uscare a vaselor pentru ca vasele, dar și interiorul mașinii să nu rămână umede. Astfel din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă.

2. Mașină de spălat vase încorporabilă Whirlpool WIE 2B19

Mașină de spălat vase încorporabilă Whirlpool WIE 2B19

Dacă vă doriți o mașină de spălat vase încorporabilă echipată complet aceasta s-ar putea să fie cea mai bună alegere.

Whirlpool WIE 2B19 este ceva mai complexă și mai dotată decât modelul de mai sus, dar are și un preț mai ridicat. Este dotată cu un motor inverter performant care vă va ajuta să obțineți vase curate în timp ce consumă puțină electricitate și nu produce zgomot sau vibrații mari.

Are o capacitate interioară extrem de generoasă pentru o mașină de spălat vase încorporabilă care e de 13 seturi. Pentru a reduce pierderea sau căderea tacâmurilor prin interiorul mașinii aceasta este dotată cu un coș special pentru acestea.

Aceasta este dotată și cu Overflow care previne inundarea casei din cauza pierderilor accidentale de apă. Astfel analizând plusurile, dar și minusurile oferite de aceasta noi o considerăm cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă Whirlpool.

3. Mașină de spălat vase încorporabilă Hansa ZIM 434 B

Mașină de spălat vase încorporabilă Hansa ZIM 434 B

Dacă ceea ce vă doriți este o mașină de spălat vase ieftină atunci acest model este cea mai bună alegere.

Hansa ZIM 434 B este un model care vine cu o capacitate mai mică decât a modelelor de mai sus fiind capabilă să spele odată de 9 seturi de vase. Însă aceasta compensează printr-un preț mult mai accesibil.

Această mașină este dotată cu un panou de comandă ce permite setarea sa atât prin butoane cât și prin comenzile tactile. Half Load este o funcție care vă permite să spălați vase fără ca mașina să fie complet plină deoarece aceasta poate detecta cantitatea de vase și să adapteze consumul de apă în funcție de acest aspect.

Pentru a avea un control mai ridicat asupra acesteia producătorii au dotat-o cu indicatori electronici pentru nivelul soluției de clătire și pentru nivelul sării. Astfel privind toate acestea noi considerăm acest model cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă ieftină.

4. Mașină de spălat vase încorporabilă Electrolux EES47320L

Mașină de spălat vase încorporabilă Electrolux EES47320L

O recomandare de la Electrolux care merită să fie cumpărată.

Electrolux EES47320L oferă performanțe în spălarea vaselor foarte mari datorită lui SatelliteClean. QuickSelect este modalitatea prin care puteți porni un program de spălare personalizat. Tot ce trebuie e să alegeți durata și să selectați eventualele tratamente.

AirDry este o tehnologie care asigură uscarea vaselor cu performanțe extrem de bune. Acesta folosește un flux de aer natural, practic la finalul programelor de spălare se deschide ușa automat lăsând aerul să circule în interior.

Beam on floor este o funcție care vă arată stadiul programelor de spălare. Tot ce veți vedea va fi un cerc pe podea, dacă acesta e roșu ciclul de spălare nu e gata, iar dacă e verde înseamnă opusul. Toate acestea însumate din punctul nostru de vedere fac din acest model una dintre cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile.

5. Mașină de spălat vase încorporabilă Beko DIN35321

Mașină de spălat vase încorporabilă Beko DIN35321

O altă recomandare care are un raport preț-calitate excelent.

Beko DIN35321 este dotat cu un braț de pulverizare a apei robust care asigură un consum optim de apă și o curățare eficientă a murdăriei de pe vase. Vine echipată și cu un sistem de control al excesului de apă.

Acesta oprește alimentarea cu apă în cazul aparițiilor scurgerilor și a inundațiilor. Are dispenser de detergent care este prevăzut cu sistem de închidere prin glisare. Acest lucru va asigura un acces facil realizat cu ușurință.

Aceasta vine cu multiple programe lungi, dar și scurte sau funcții ca Half Load care vă permit să folosiți mașina fără să faceți risipă de apă și electricitate chiar dacă nu este plină. Astfel însumând toate acestea din punctul nostru de vedere aceasta merită un loc în top cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile.

Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă – ghid de cumpărături

Capacitate

Capacitatea face referire în general la cantitatea de vase ce poate fi spălată de o mașină de spălat vase încorporabilă. Aceasta se poate măsura în numărul seturilor ce pot fi spălate la o singură folosire. Când vorbim despre acest aspect trebuie să știți că este bine ca această capacitate să crească simultan cu numărul membrilor.

Dacă veți avea o mașină prea mică aceasta va trebui să ruleze mai mult timp ceea ce înseamnă consum mare de electricitate, apă și detergent. Și cumpărarea unei mașini prea mari poate duce la risipă deoarece există multe șanse ca aceasta să fie folosită fără să fie complet plină.

Zgomot

Nivelul de zgomot este un aspect important doar dacă obișnuiți să spălați noaptea și bucătăria este aproape de dormitor sau dacă aveți un bebeluș care trebuie să doarmă mai mult în timpul zilei.

Majoritatea modelelor de pe piață produc un sunet maxim care variază între 39 și 54 dB (decibeli). Prin comparație trebuie să știți că un frigider bun care e nou produce un zgomot maxim cuprins între 30 și 40 dB. Astfel acordați atenție mare acestui aspect doar dacă e unul crucial pentru dumneavoastră.

Programe de funcționare

Mașinile de spălat vase încorporabile sunt destul de ușor de folosit. Însă unele modele sun echipate cu extrem de multe programe care de multe ori nu vor fi folosite niciodată. În rândurile următoare am ales să explicăm cele mai întâlnite programe de spălare pentru a evita dubiile dumneavoastră.

 • Normal – acesta este probabil cel mai bun program pentru utilizarea zilnică. Acest program îndepărtează murdăria standard și petele de mâncare folosind apă la o temperatură de aproximativ 60 până la 65°C.
 • Eco – acesta este probabil cel mai bun program pentru farfurii și tacâmuri puțin murdare. Ciclurile economice durează mai mult, dar folosesc mai puțină apă decât altele. Apa folosită are între 50 și 55 grade Celsius.
 • Intensiv – acesta este cel mai bun program pentru a curăța vasele ce au mizerie uscată și întărită și pentru a curăța și mașina de spălat vase pe interior. Acest program funcționează cu apă ce ajunge la temperatura de 70 de grade Celsius.
 • Delicat – acesta este cel mai bun program pentru vasele din sticlă și porțelan. Apa va avea o temperatură mai scăzută decât la programul normal.
 • Program scurt – o alegere bună pentru situațiile în care vasele nu sunt prea murdare și vreți să le curățați rapid.
 • Igienizare – acesta este un program foarte bun pentru articolele care necesită sterilizare, cum ar fi produsele pentru bebeluși. Acest program folosește apă la o temperatură foarte ridicată.

Caracteristici utile

Acum că v-am prezentat cele mai întâlnite și folosite programe de spălare este bine să alegeți și caracteristici doriți să aibă cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă pentru dumneavoastră. În rândurile următoare sunt prezente cele mai importante.

 • Rafturi reglabile – acestea vă pot oferii un plus de flexibilitate deoarece pot fi mutate mai jos sau mai sus. Acest lucru vă va permite să spălați farfurii mai mari sau mai pahare înalte.
 • Deschidere automată a ușii – această caracteristică face ca ușa să se deschidă automat la finalul ciclului de spălare, astfel vasele se vor usca complet.
 • Indicatori pentru nivelul sării și a soluției pentru clătire – acești indicatori vă vor spune când nivelul sării sau a soluției pentru o clătire sunt prea scăzute. Ambele substanțe sunt esențiale pentru o bună curățare.
 • Funcții inteligente – aceasta este o caracteristică mai puțin importantă dar care nu trebuie ignorată. Aceasta permite controlul mașinii de la distanță prin intermediul unui smartphone, puteți seta intensitatea spălării sau puteți efectua teste de diagnosticare.

Preț

Deși acesta este un aspect important nu ar trebui să vă ghidați după el. Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este să aleagă produsul în baza prețului în loc să-l aleagă în funcție de calitate, astfel ajung să facă achiziții proaste.

Astfel din punctul nostru de vedere pentru a face o achiziție bună va trebui să scoateți din buzunar o sumă de minim 1500 de Lei.

Care e cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă? – concluzie

Pe final sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că prin intermediul lui ați putut să faceți alegerea ideală. Din punctul nostru de vedere cea mai bună alegere este Bosch SMV46KX04E deoarece funcționează impecabil și are un preț bun de achiziție.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130