Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună motocoasă Stihl

Cea mai bună motocoasă Stihl vă ajuta să vă curățați curtea și grădina de buruieni ori de câte ori va fi nevoie pentru a avea un aspect plăcut.

Cea mai bună motocoasă Stihl

Dacă locuiți la casă și aveți o curte sau chiar o grădină pe care vreți s-o îngrijiți și să o curățați de buruieni o motocoasă Stihl este soluția. Este bine cunoscut că Stihl este un brand de top ce creează produse de calitate foarte ușor de utilizat și care au durabilitate ridicată. Cei de la Stihl au gamă largă de motocoase atât pe benzină cât și pe curent lucru care bănuiesc că vă face alegerea dumneavoastră tot mai grea. Motocoasa pe care noi o recomandăm este Motocoasă Stihl FS 55, nou ne-a plăcut extrem de mult atât din punct de vedere al modului de manevra cât și din punct de vedere tehnic.

Avantajele pe care oferă o motocoasă Stihl

Pentru a vă asigura că prin cumpărarea unei motocoase Stihl faceți o afacere bună care în același timp se poate dovedii și o investiție de durată vă prezentăm câteva dintre beneficiile pe care le oferă acest brand.

  • Produse de calitate – acesta este un aspect pe care probabil îl știți deja și probabil ați mai auzit des despre acest lucru. Nu puteam să omitem să menționăm că Stihl este unul din liderii pieței când vine vorba de produse de calitate.
  • Piese de de top – produsele celor de la Stihl au printre cele mai bune și durabile piese de pe piață în componența lor, fie că vorbim de motor sau alte accesorii.
  • Durabilitate ridicată – produsele oferite de cei de la Stihl sunt cunoscute pentru viața lungă pe care o au chiar și la folosiri intense.

Despre brandul Stihl

Brandul Stihl a apărut în anul în anul 1926 în Germania, iar primul produs al lor a fost un motofierastrau. În prezent gama lor de produse este una foarte largă și cuprinde: motoferastraie, motocoase, suflante, pompe de stropit electrice, etc. Pe lângă aceste unelte și scule aceștia au în paleta lor de produse și utilaje, diverse tractorașe și roboți. În prezent compania se află în topul celor mai mari producători de unelte din lume.

Pentru acest articol am analizat pe 35 de motocoase Stihl online și am folosit peste 100 de ore pentru cercetare și scrierea articolului. Totul pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune recomandări.

Top 6 cele mai bune motocoase Stihl

Alegerea unei singure motocase Stihl ca fiind cea mai bună pentru toată lumea este aproape imposibilă. De exemplu nouă ne place foarte mult primul model din recomandările de mai jos. Este posibil ca pentru dumneavoastră acela să nu fie cel mai bun model deoarece aveți alte așteptări și pretenții de la o motocoasă față de noi.

Top cele mai bune motocoase Stihl

1. Motocoasă pe benzină Stihl FS 55

Motocoasă pe benzină Stihl FS 55

Începem cu un model cu mâner dublu care este unul ergonomic. Este un model perfect pentru suprafețe mari fiind ușor de utilizat, iar datorită mânerului dublu nu vă va obosii prea repede. Este un model care folosește ca și combustibil benzina și este cu aprindere electronică. Aceasta are o ardere a combustibilului forte bună și are emisii de gaze foarte reduse. Acesta este un model ce are sistemul de tăiere prin lamă iar motorul este în 2 timpi.

2. Motocoasă STIHL FS 94

Motocoasă STIHL FS 94

Este o motocoasă premium de Stihl optimizată din punct de vedere al greutății pentru a a avea o utilizare ușoară. Are mâner pentru 2 mâini cu o pornire ușoară și foarte confortabilă. Acesta are un sistem anti-vibrații pentru ca dumneavoastră să puteți lucra mult mai confortabil cu ea Aceasta are un mâner tip ghidon care este unul foarte ergonomic, aceasta permite o poziție naturală în timpul cositului. Aceasta probabil este cea mai bună motocoasă Stihl, singurul minus care a făcut-o să nu fie pe primul loc este prețul care este cam mare.

3. Motocoasă STIHL FS 56

Motocoasă STIHL FS 56

Este un model ideal pentru activitățile de întreținere a propriei curți și pentru lucrări de cosmetizare în jurul pomilor. Funcționează pe baza de amestec benzină și ulei și dezvoltă o putere de 0,8 kw (1,1 CP). Este echipată cu un cuțit metalic cu care veți putea tăia iarba, stuful sau vegetația mai rezistentă. Aceasta este una dintre cele mai bune motocoase Stihl ce au raport preț – calitate așa de bun.

4. Motocoasă STIHL FS 70 C-E

Motocoasă STIHL FS 70 C-E

Aceasta motocoasă este una una profesională ce poate servi atât pentru uz propriu cât și pentru uz profesional. Are un mâner dublu și beneficiază de sistemul ErgoStart care va asigura o pornire rapidă și ușoară de fiecare dată. Are un motor în 2 timpi și ca și combustibil folosește amestec de ulei și benzină. Motorul dezvoltă o putere 0,95 kw (1,2 CP). Este un model ce are un consum de combustibil redus cu până la 20% și emisia de noxe este cu până la 70% mai mică. Dacă vreți o motocoasă Stihl profesională ar trebuie să aveți în vedere și acest model.

5. Motocoasă Stihl FS 120

Motocoasa Stihl FS 120

Această motocoasă Stihl oferă un echilibru perfect între putere și greutate, lucru care vă va permite o manevrare foarte ușoară. Este un model perfect pentru o freză profesională deoarece are un arbore rigid de acționare ce asigură performanțe ridicate chiar dacă e folosită continuu toată ziua. Sistemul de pornire ElastoStart va asigura o pornire ușoară fără a fi necesare bruscările. Capacitatea rezervorului este 0,63 de litri. Este un model foarte practic și ușor de folosit, deține și un raport preț – calitate foarte bun.

6. Motocoasă STIHL electrică FSE 52

Motocoasă STIHL electrică FSE 52

Acest model face parte din gama motocoaselor electrice, puternice și ușoare cu echipare îmbunătățită. Datorită greutății sale mici este un model foarte ușor de manevrat dar care este foarte puternică și care este perfectă pentru îngrijirea gazonului, sau a grădinii. Dezavantajul modelelor ce funcționează pe bază de curent electric este că trebuie să asigurați un cablu care să acopere toată suprafața unde vreți să o utilizați.

Cum alegi cea mai bună motocoasă Stihl

Dacă vă este greu să alegeți sau nu știți care dintre modele de mai sus este potrivit pentru dumneavoastră citiți acest ghid și veți afla care sunt criteriile de bază pentru a alege o motocoasă Stihl bună.

Cum alegi cea mai bună motocoasă Stihl

Combustibil

Pentru început trebuie să vă decideți dacă optați pentru un model care funcționează pe bază de curent electric sau pe benzină. Dacă ceea ce faceți cu motocoasa Stihl este doar să tundeți iarba pe zone restrânse de 40 – 50 de metri pătrați sau să redefiniți limitele gazonului atunci cea mai bună opțiune este un model ce funcționează pe bază de curent.

Dacă aveți suprafețe mai mari în care vreți să eliminați iarba, buruieni, arbuști, etc atunci vă recomandăm un model pe benzină. Aceste modele au putere mai mare și pot fi folosite continuu o perioadă mai îndelungată față de cele electrice. Acestea oferă și o libertate de mișcare mult mai mare.

Puterea motorului

Următorul criteriu pe care trebuie să-l analizați este puterea motorului, mai exact ce putere trebuie să aibă motorul motocoasei pe care o alegeți? Aici trebuie să țineți cont de suprafața pe care aveți de gând să lucrați. Astfel pentru suprafețe de până în 100 de metri pătrați puteți alege fără probleme un model de până în 1000 W sau între 0,8 – 1,3 CP.

Pentru spațiile de până în 200 de metri aveți nevoie de putere mai mare pentru că astfel motocoasa va putea să funcționeze mai mult timp fără oprire. Pentru astfel de spații recomandă modele de minim 1,3 KW. Pentru suprafețele mai mari de 200 de metri pătrați orientați-vă direct la motoarea de minim 2,4 KW.

Sistemul de tăiere

În ceea ce privește sistemul de tăiere cea mai bună motocoasă Stihl este una cu sistem de tăiere dual. Acestea lucrează atât cu fir de nailon cât și cu lamă metalică. Modele care funcționează doar cu fir sunt ideale pentru suprafețele ce conțin doar iarbă sau plante subțiri care sunt ușor de eliminat. Dacă suprafața pe care vreți să o curățați conține arbuști sau tulpini lemnoase atunci un model cu lam metalică este opțiunea perfectă.

Ergonomie

Un format ergonomic la mânerului pe care îl are motocoasa vă ajuta să aveți un control ridicat și o priză bună fără ca mâna să alunece. În general modele de la Stihl sunt dotate cu mânere ergonomice lucru care va permite un control precis al utilizatorului și acces ușor în zonele mai dificile. Butoanele de control sunt prezente pe mâner pentru a avea acces facil la ele și pentru a putea porni sau opri motocoasa ori de câte ori e nevoie.

Zgomot

Din păcate aici este un mare minus al motocoaselor și anume că cam toate modelele sunt zgomotoase. Modele pe benzină produc un zgomot care variază între 90 – 115 dB iar cele electrice se mențin între 80 -90 dB. Sfatul nostru este să purtați o pereche de câști de protecție pentru a nu avea auzul afectat în urma utilizării motocoasei.

Protecție

În momentul achiziției nu uitați să verificați dacă pachetul are inclus accesoriile de siguranță necesare. Aceste accesorii sunt: ochelarii de protecție, hamul sau centura care asigură distribuția greutății ( aceasta este cea care vă proteja spatele) și husa pentru lame sau cuțite. Dacă acestea nu sunt incluse în pachet vă recomandăm achiziția lor separată.

Concluzie

Sperăm că în urma acestui articol a-ți putut să faceți achiziția corectă pentru dumneavoastră și că ghidul de cumpărături va fost de ajutor. Modelul considerat de noi ca fiind cea mai bună motocoasă Stihl este Motocoasă pe benzină Stihl FS 55 pe care v-o recomandăm cu toată încrederea.

4.5 din 5 (10 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 135