Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună motosapă 2024

Cea mai bună motosapă vă poate ajuta să pregătiți grădina sau chiar suprafețe de teren mai mari pentru o recoltă bogată.

Cea mai bună motosapă 2024

În zilele noastre lucrarea și pregătirea terenului poate fi o adevărată provocare pentru persoanele care nu vor să automatizeze anumite părți din acest proces. În loc să săpați pământul în mod manual și să pierdeți mult timp și multă energie puteți folosi o motosapă.

Asta este valabil chiar dacă aveți doar o grădină mică pe lângă casă. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am pregătit în acest articol top 5 cele mai bune motosape și un ghid de cumpărături care conține sfaturi care să vă ajute să faceți o achiziție bună.

Avantaje oferite de cea mai bună motosapă 2024

  • Câștigați timp – cu o motosapă puteți câștiga foarte mult timp deoarece lucratul pământului în mod manual necesită mult timp.
  • Nu vă mai extenuați la fel de tare – deși folosirea unei motosape poate fi obositoare (dacă motosapa e foarte mare) lucrarea pământului în mod manual este și mai obositoare.
  • Ușor de folosit – motosapele sunt extrem de ușor de folosit necreând probleme persoanelor care nu au mai interacționat cu acest tip de unelte.
Cele mai bune motosape

Top 5 cele mai bune motosape

1. Motosapă pe benzină Ruris DAC 7000

Motosapă pe benzină Ruris DAC 7000

Dacă vă doriți o motosapă pe benzină bună probabil aceasta este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Ruris DAC 7000 este un model ce are motor pe combustie internă ce funcționează cu benzină. Acesta are un motor ce are 7 cai putere și un cuplu cu 25% mai mare decât utilajele din gama de putere cuprinsă între 5,5 și 7 cai putere.

Aceasta are o cutie de viteză cu 2 trepte pentru înainte și una pentru înapoi. Cu ajutorul acesteia veți putea mărunți solul pentru a fi gata pentru însămânțat sau pentru plantat. Cu ajutorul lui veți putea pregăti în 30 de minute chiar și o suprafață de teren de 500 de metri.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că instrucțiunile de montaj nu sunt tocmai clare, dar asta nu înseamnă că creează probleme prea mari. Astfel din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună motosapă pe benzină.

2. Motosapă electrică HECHT 745

Motosapă electrică HECHT 745

O alegere excepțională pentru persoanele care vor o motosapă electrică cu raport preț-calitate foarte bun.

HECHT 745 este un dispozitiv care e mai ușor de manevrat decât modelul de mai sus dar nu oferă rezultate la fel de profesionale. Are o putere de 1500 de Watti și este dotată cu 6 freze de metal care ajung la 22 de centimetri adâncime.

Acesta dispune de mânere speciale care vă vor permite să manevrați dispozitivul cu ușurință. Deși aceasta are dimensiuni reduse și o greutate de doar 11,6 kg aceasta are o lățime de lucru de 40 de centimetri fiind bună pentru orice gospodar.

Din punctul nostru de vedere singurul dezavantaj al acestuia ar fi faptul că suprafața pe care o puteți lucra este limitată de lungimea prelungitorului pe care îl aveți. Astfel din punctul nostru de vedere acesta este cea mai bună motosapă electrică.

3. Motosapă mică Evotools 678567

Motosapă mică Evotools 678567

Soluția ideală pentru persoanele care vor o motosapă mică sau o motosapă ieftină și bună.

Evotools 678567 este un model ce are cea mai mică putere din acest top cu cele mai bune motosape, dar și cel mai mic preț. Aceasta are o putere de 1000 de Watti și poate ajunge cu freza la o adâncime de până la 20 de centimetri.

Are o greutate totală de doar 7,6 kilograme fiind foarte ușor de manevrat. Acest lucru face ca aceasta să fie o motosapă mică, dar care acționează pe o lățime de 36,5 centimetri în timpul folosiri.

Singurul dezavantaj al acestui model este faptul că atunci când e vorba de arat pământul nu prea excelează în schimb este perfectă pentru mărunțit și zdrobit bolovanii de pe pământul arat. Așadar noi suntem de părere că aceasta este cea mai bună motosapă ieftină.

4. Motosapă Honda FG 320

Motosapă Honda FG 320

O alegere excepțională pentru cei care își doresc o motosapă bună cu o fiabilitate excepțională.

Honda FG 320 este un model semiprofesional dotat cu un motor cu combustie internă pe benzină care funcționează în 4 timpi. Deși acest model are un preț mai mare ca modelul de pe primul loc aceasta are o putere mai mică aceasta fiind de 4,8 cai putere.

În schimb cei de la Honda sunt cunoscuți pentru faptul că fac motoare fiabile prietenoase cu mediul înconjurător, iar acest model nu face excepție de la asta. Aceasta are 2 trepte de viteză, una pentru înainte și una pentru înapoi și este capabilă să sape la o adâncime de până la 30 de centimetri.

Singurul dezavantaj al acestui model ar fi faptul că nu are o cartea tehnică tradusă în română, însă credem că acest lucru nu e un minus prea mare. Astfel considerăm acest model cea mai bună motosapă Honda.

5. Motosapă Ruris 731ACC1

Motosapă Ruris 731ACC1

Dacă ceea ce vă doriți este motosapă Ruris profesională și aveți un buget pe măsură atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Ruris 731ACC1 este model profesional destinat lucrărilor de teren cu o suprafață mai mare de 7000 de metri pătrați. Este o motosapă pe benzină cu un motor în 4 timpi și o putere de 7,5 cai.

Aceasta va fi livrată către dumneavoastră alături de mai bine de 7 accesorii care să vă ajute să lucrați terenurile. La fel ca și Ruris DAC 7000 este dotată cu 2 trepte de viteză pentru înainte și o treaptă de viteză pentru înapoi.

Dacă nu ar fi avut un preț mai mare decât modelul de pe locul 1 probabil ar fi fost cea mai bună motosapă Ruris totuși locul din top este unul meritat deoarece noi o considerăm una dintre cele mai bune motosape.

Cum să alegi cea mai bună motosapă – ghid de cumpărături

Tipul motosapei

  • Motosapă pe benzină – este o alegere ideală pentru persoanele care au de lucrat suprafețe mari de teren. Există motosape pe benzină profesionale care sunt o alegere excelentă pentru persoanele ce au suprafețe de teren ce depășesc 7000 de metri pătrați. Dacă terenul sau terenurile pe care vreți să le lucrați au mai puțin de 7000 de metri, dar mai mult de 1000 atunci nu trebuie să dați bani pe un model profesional deoarece nu rentează investiția.
  • Motosapă electrică – aceasta este o alegere bună pentru persoanele care au doar o grădină la țară cu o suprafață mică. Avantajul acestor modele este faptul că sunt motosape mici, mai silențioase, ușor de folosit și care nu poluează.

Putere

Puterea motosapei trebuie aleasă în funcție de nevoile dumneavoastră. De exemplu dacă aveți suprafețe mari de teren atunci ar fi bine să optați pentru o motosapă pe benzină cum e Ruris DAC 7000 care e considerată de noi cea mai bună motosapă pe benzină din punct de vedere al raportului preț-calitate.

Dacă terenurile pe care le aveți sunt foarte mari puteți apela la Ruris 731ACC1 care e un alt model din top cele mai bune motosape sau să mergeți către ideea de a cumpăra cel mai bun motocultor. Însă dacă tot ce aveți e o o suprafață mică de teren și nu vreți să cheltuiți mult optați pentru o motosapă electrică.

Mentenanță

Mentenanța este un aspect important căruia ar trebui să-i acordați atenție deoarece acest lucru poate varia de la model la model. Însă pe scurt mentenanța în cazul unui motor cu combustie internă se rezumă la schimbarea uleiului și filtrului de aer.

Însă cazul unui unui model electric mentenanța în general se rezumă la schimbarea filtrului de aer, fiind un proces foarte ușor de realizat.

Accesorii

Motosapele care sunt pe benzină pot fi livrate alături de multiple accesorii care vă pot ajuta la lucrarea pământului. Printre aceste accesorii se află:

  • Plug – acesta este și cel mai important accesoriu pe care îl au toate motosapele deoarece acesta este cel cu care veți ara pământul;
  • Rariță – este o unealtă agricolă asemânătoare cu plugul care face brazdă în ambele părți creând un șanț. Este o unealtă folosită pentru bilonat, orice gospodar ar trebui să o aibă.
  • Roți metalice/roată metalică – un accesoriu la fel de important ca plugul deoarece cu ajutorul lui puteți muta motosapa în timp ce arați.
  • Dispozitiv de scos cartofi – este un accesoriu care este prezent doar la unele modele însă poate fi comandat și separat. Acesta este util pentru persoanele care au terenuri mari cu cartofi.

Preț

Deși nu ar trebui să fie un criteriu de selecție prețul este un aspect important. Așadar dacă vreți să vă cumpărați una dintre cele mai bune motosape pe benzină va trebui să aveți un buget de aproximativ 2500 de lei. Iar pentru o motosapă electrică bună ar trebui să aveți un buget de aproximativ 800 de lei.

Care e cea mai bună motosapă? – concluzie

Pe finalul articolului sperăm că acesta va ajutat să faceți o achiziție bună pentru dumneavoastră. Din punctul nostru de vedere Ruris DAC 7000 este cea mai bună alegere dacă vreți o motosapă pe benzină, iar HECHT 745 este o alegere bună dacă vreți o motosapă electrică.

Întrebări frecvente

Cât costă o motosapă?

Prețul unei motosape variază de la model la model. Pe piață veți găsi modele care costă 500 de lei și modele care costă peste 4000 de lei. Bugetul optim din punctul nostru de vedere este 2500 lei pentru o motosapă pe benzină și 800 de lei pentru o motosapă electrică.

Cum se face rodajul unei motosape?

Realizarea rodajului poate diferii de la model la model, însă există un mod care funcționează la toate modelele. Înainte de a utiliza motosapa pentru prima dată puteți porni motorul acesteia și să o lăsați să funcționeze în gol până se golește un rezervor de combustibil.

De ce se oprește motosapa în mers?

Cauzele pentru această problemă pot fi multiple. Pentru că nu putem diagnostica motosapa dumneavoastră nu vă putem spune nici cauza. Astfel sfatul nostru este să apelați la un service autorizat pentru a vă rezolva problema într-un mod profesional.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134