Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!

Iarna nu-i ca vara!

Află cum să combați apariția mucegaiului în căminul tău!

Completează formularul de mai jos și vei primi pe email un ghid detaliat cu informații relevante și de actualitate.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai buna oala sub presiune

5
(14)

Cea mai bună oală sub presiune te va ajuta să prepari multiple rețete într-un timp mai scurt ca până acum.

Cea mai buna oala sub presiune

Este destul de evident că trăim în epoca vitezei, iar acest lucru se reflectă în tot ce facem, uneori chiar și în activitățile din propriile bucătării. Bănuiesc că ți se întâmplă și ție destul de des nu ai timp ori să nu ai răbdare pentru a gătii.

Din acest motiv probabil au apărut oalele sub presiune și asta este un lucru foarte bun pentru noi. Spun asta pentru că acestea sunt capabile să reducă foarte mult timpul de fierbere a alimentelor și implicit timpii de preparare a anumitor rețete.

Pentru a te ajuta să faci o alegere cât mai bună am decis să scriu acest articol. În acest articol vei găsi un top oale sub presiune și un ghid de cumpărături care conține sfaturi care să te ajute să faci o achiziție cât mai bună.

Oală sub presiune Magefesa Dynamic din inox 18/10
Magefesa Dynamic din inox 18/10 Cea mai bună oală sub preiune din inox
Friteuză fără ulei Xiaomi Mi Smart BHR4849EU
Tefal secure 5 neo 8l Cea mai bună oală sub preiune Tefal

Avantajele oferite de cea mai buna oala sub presiune

  • Timp – acesta este probabil cel mai mare avantaj oferit de aceste oale deoarece un astfel de dispozitiv poate reduce timpul de fierbere a alimentelor cu până la 70%.
  • Economie de energie – un alt plus oferit de aceste oale este că în mod indirect te ajută să micșorezi factura la gaz sau curent. Mâncarea se gătește mai repede decât pe aragaz și asta înseamnă că folosesc mai puține resurse.
  • Siguranță – deși pot exista idei preconcepute sau diverse mituri trebuie să știi că oalele sub presiune sunt sigure deoarece vin cu o mulțime de sisteme de siguranță.
  • Viață mai sănătoasă – modul în care oala sub presiune prepară alimentele nu numai că nu face ca valoarea nutritivă a acestora să scadă ba chiar o îmbunătățește.

De ce am tinut cont cand am creat top oale sub presiune

Tipologia oalei cu presiune – practic există 2 două tipuri de oale sub presiune, electrice și care au nevoie de o sursă de căldură.
Capacitatea oalei cu presiune – este un aspect important deoarece dacă gătești cantități mari ai nevoie de o oală cu o capacitate mare, aici trebuie tu să hotărăști ce variantă e mai utilă pentru tine.
Mecanismele de siguranță – acordă o atenție sporită acestui aspect deoarece o oală sub presiune cu mecanisme de siguranță slabe te expune unui pericol în bucătărie.
Raport preț-calitate – știu că raportul preț calitate este important pentru cititorii acestui blog și astfel am alocat o atenție sporită acestui aspect.
Cele mai bune oale sub presiune

Top 5 cele mai bune oale sub presiune

1. Cosori Pressure Cooker 5,7 litri

Cosori Pressure Cooker 5,7 litri

Cosori Pressure Cooker este alegerea ideală pentru persoanele care vor un produs complet cu multiple funcții;

Avantaje

  • Ușor de utilizat;
  • Se curăță ușor;
  • Capacitate de 5,7 litri;
  • 14 funcții smart diferite;

Dezavantaje

  • Este cam scumpă;

Cosori Pressure Cooker este o oală sub presiune care te va ajuta să obții preparate gustoase cu un gust profund și concentrat. Vine alături de 12 funcții de gătire a alimentelor diferite plus funcții de menținere la cald a alimentelor și de pornire întărziată.

Oala este realizată din aluminiu care este acoperit cu un strat antiaderent pe baza de ceramică fără alte materiale dăunătoare sănătății. Existând acest strat alimentele nu se lipesc de oală și aceasta este extrem de ușor de curățat.

Ca și minus singurul lucru deranjant la acest produs este prețul, însă din punctul meu de vedere merită să fie cumpărată. Din acest motiv eu zic că acest produs este cea mai bună oală sub presiune ce poate fi cumpărată.

2. Oala sub presiune Magefesa Dynamic din inox 18/10

Oală sub presiune Magefesa Dynamic din inox 18/10

Oala sub presiune Magefesa Dynamic este creată pentru cei care vor să gătească alimentele într-un mod mai sănătos și mai rapid.

Avantaje

  • Ușor de utilizat;
  • Se curăță ușor;
  • Varietate mare de preparate ce pot fi făcute;
  • Preparare cu un consum de până 70% mai mic;

Dezavantaje

  • Nu are instrucțiuni în limba română;

Oala sub presiune Magefesa Dynamic este special concepută pentru a găti mâncarea de 5 ori mai rapid c-un consum mai mic de energie cu până la 70%. În același timp va păstra toate vitaminele și toți nutrienții alimentelor. Este dotată cu 5 sisteme de siguranță încorporate care să prevină eventualele accidente.

Are o capacitate de 7,5 litri, iar acest lucru o face ideală pentru familiile compuse din 4-5 membri. Este confecționată din oțel inoxidabil și are o bază specială realizată din 3 straturi, în plus are o retenție foarte bună a căldurii.

Singurul minus ce este considerat un dezavantaj de către mine este faptul că aceasta nu are instrucțiuni de folosire în limba română, ceea ce poate pune multe persoane în dificultate. Trecând peste acest aspect care nu-i afectează performanțele eu sunt de părere că aceasta este cea mai bună oală sub presiune din inox care poate fi cumpărată.

3. Oala sub presiune Tefal secure 5 neo 8l

Oală sub presiune Tefal secure 5 neo 8l

Acest produs odată achiziționat va deveni probabil cea mai apreciată unealtă din bucătăria ta.

Avantaje

  • Închidere ușoară;
  • Aburul iese ușor;
  • Ușor de întreținut;
  • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

  • Garnitura se uzează și trebuie schimbată;

Oala sub presiune Tefal secure 5 neo 8l a fost concepută în mod special încât să ofere siguranță în utilizare. Are două setări de temperatură, una fiind ideală pentru legume și una pentru carne. Principalul rezultat oferit de acest produs este că alimentele sunt gătite într-un mod sănătos mult mai rapid.

Oala este dotată cu 5 sisteme de siguranță care se rezumă la: închidere de siguranță, sistem de blocare automată, supapă pentru controlul presiunii, valva de siguranță si garnitura. Este un produs compatibil cu mașina de spălat vase, dar poate fi spălată și la chiuvetă curățându-se foarte ușor.

Singurul minus care a fost depistat de mine ar fi uzura prematură a garniturii din silicon fiind necesară înlocuirea ei mai devreme sau mai târziu. Trecând peste acest minus care în mod normal se rezolvă cu costuri foarte reduse eu cred că acest produs este cea mai bună oală sub presiune Tefal.

4. Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30

Oală sub presiune electrica Tefal CY505E30

Dacă îți dorești o oală sub presiune electrică care să fie disponibilă indiferent că ai o sursă de căldură sau nu atunci acest produs este soluția ideală pentru tine.

Avantaje

  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • Foarte economică;
  • Curățare ușoară;
  • Gătește foarte bine;

Dezavantaje

  • Cablu de alimentare cam scurt;

Acest model este o oală ce poate funcționa independent de un aragaz sau orice altă sursă de căldură, tot ce ai nevoie este o priză alimentată de curent electric. Acest model a fost gândit special pentru a reduce timpul petrecut în bucătărie și pentru a mări timpul disponibil pentru familie și cei apropiați.

Oală sub presiune Tefal CY505E30 este dotată cu programe automate cu care poți prepara orice aliment. Bolul sferic interior asigură o distribuție uniformă a călduri pentru ca alimentele să se prepare uniform. Oala este dotată cu pornire programată și menținerea la cald a preparatelor, ambele pe o durată de până la 24 de ore.

Singurul minus depistat la acest model ar fi cablul de alimentare care este cam scurt și poate crea neplăceri pentru unele persoane. Însă dacă ignorăm acest minus care nu este foarte important cred o putem considera cea mai bună oală sub presiune electrică ce poate fi cumpărată.

5. Oala sub presiune Zilan 5 L ZLN4627

Oală sub presiune Zilan 5 L

O soluție excelentă pentru cei care vor o oală sub presiune ieftină.

Avantaje

  • Design modern;
  • Ușoară;
  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • Se curăță ușor;

Dezavantaje

  • Sistemul de închidere se manevrează greu;

Oală sub presiune Zilan 5 L este o alegere excepțională deoarece se curăță foarte ușor și are un preț foarte, foarte bun. Este realizată din inox și are o bază compusă din 3 straturi cu o retenție a căldurii foarte ridicată. Are 2 mânere ergonomice care permit ca aceasta să poată fi manevrată foarte ușor.

Oala poate fi folosită pe toate sursele de căldură de la gaz la inducție. Are o greutate foarte scăzută când este goală fiind de doar 1,4 kg, deci oferă o manevrabilitate bună plus că este dotată și cu supapă pentru presiune.

Minusul pe care l-am depistat eu la acest produs este faptul că manevrarea sistemului de închidere se face destul de greu și în unele situații poate fi foarte neplăcut. Dar dacă ne uităm și la avantaje, dar și la preț obținem probabil cea mai bună oală sub presiune ieftină.

Cum sa alegi cea mai buna oala sub presiune – ghid de cumparaturi

Interesul pe care îl au oamenii legat de a mânca sănătos a făcut ca piața acestor oale și a friteuzelor cu aer cald să explodeze (apropo dacă vrei să prăjești alimente fără a folosi ulei citește și articolul în care vorbesc despre cea mai bună friteuză cu aer cald).

Acest lucru face ca alegerea pentru cumpărători să fie tot mai dificilă așadar am pregătit acest ghid în care explic pas cu pas cum să alegi un produs ideal pentru tine și care sunt principalele criterii la care să fi atent/ă.

Cum să alegi cea mai bună oală sub presiune

Tipologia oalei cu presiune

Când auzi de oală sub presiune probabil gândul îți zboară către o oală care are un capac sub presiune și șuieră atunci când conținutul fierbe. În principiu nu e nimic greșit că te gândești la asta pentru că ăsta e modul de bază de funcționare al acestor recipiente.

Practic presiunea ridicată din oală face ca alimentele să fiarbă și să devină fragede mult mai repede. Pe piață există și modele de oale sub presiune care sunt mai moderne și au o mulțime de funcții.

Un exemplu bun ar fi chiar oala sub presiune Magefesa Dynamic care pe lângă oalele sub presiune clasice are și sisteme de siguranță complexe. Astfel presiunea creată în oală este mai ridicată decât în modele clasice lucru care o face una dintre cele mai bune oale sub presiune la momentul actual.

Cele mai apreciate modele de către utilizatori, dar care sunt și cele mai scumpe sunt de tipul slow cookerelor. Acestea au mai multe programe de funcționare, dar permit și crearea de programe personalizate adaptate la nevoile tale proprii.

Reduc timpul petrecut în bucătărie până la minimul posibil. Gătesc rețete complexe, mențin mâncărurile calde până ora la care vrei să le consumi și funcționează independent de o sursă de căldură.

Capacitatea oalei cu presiune

Atunci când când alegi capacitatea oalei sub presiune trebuie să îți pui mai multe întrebări cum ar fi: Ce anume intenționez să gătesc în oală? Ce cantități voi gătii? Pentru câte persoane voi găti în oală?

Odată ce vei știi răspunsul la aceste întrebări și după ce vei citit ghidul mai mult ca sigur vei știi cam ce capacitate trebuie să aibă oala sub presiune ideală. Un lucru de care trebuie să ți cont este faptul că aceste oale nu se vor umple la capacitatea maximă niciodată.

Aceasta este informație pe care o vei găsi și cartea de instrucțiuni. De exemplu dacă gătești doar pentru tine sau pentru maxim două persoane o oală cu capacitate de 3-4 litri ar trebui să fie mai mult ca suficient.

Pentru o familie cu 4-5 membri o oală de aproximativ 6-7 litri ar trebui să fie bună. Dar dacă o folosești frecvent pentru găti pentru mai multe persoane cum ar fi musafirii sau gătești cantități mari și le pui în frigider sau în congelator atunci ar fi ideal o oală sub presiune de 9 litri sau mai mare.

Mecanismele de siguranta

Din punctul meu de vedere acest aspect este probabil cel mai important. În aceste oale sub presiune se creează o combinație dintre temperatură crescută și aburi care creează o presiune foarte ridicată. Din acest motiv aceste oale sunt prevăzute cu sisteme de siguranță foarte complexe pentru a prevenii accidentele din bucătărie.

Pentru a fi sigure în timpul folosirii oalele trebuie să fie confecționate din inox de cea mai înaltă calitate și să aibă o grosime cât mai mare. Fundul trebuie să aibă multiple straturi care pe lângă siguranță contribuie și la o distribuție uniformă a căldurii în recipient.

Oale trebuie să aibă și un echilibru care este dat de garniturile de calitate și supape sensibile la creșterea presiune. Aceste componente creează in interior un echilibru între temperatură și presiune care asigură că alimentele sunt preparate și că nu există vreun risc de explozie.

Durata de preparare a alimentelor

În manual de instrucțiuni a oalei sub presiune vei găsi valori orientative legate de durata de preparare a alimentelor. Este important să citești acest manual deoarece astfel vei știi timpul estimativ al preparării deoarece verificarea stadiului în care se află preparatul este dificil.

Trebuie să oprești aragazul, să aștepți ca presiunea să scadă și abia după să verifici. Acest proces necesită timp și energie care se pierde, pentru că dacă alimentele nu sunt fierte trebuie din nou puse la o sursă de căldură.

La modele simple atingerea punctului de fierbere este semnalizată printr-un șuierat caracteristic. Și trebuie să te uiți la ceas pentru a cronometra procesul. La modele mai noi vei găsi un timer care te poate ajuta în această direcție.

În timp ce la modele mai complexe și noi vei avea un display digital care îți indică toți parametri de care ai nevoie. Acum că știi acest lucru bănuim că ai realizat că cea mai bună oală sub presiune este cea care îți vă indică tot ce ai nevoie să știi. Într-adevăr poate costa ceva mai mulți bani, dar eu consider că merită din plin.

Retete

Există o varietate mare de alimente și rețete ce pot fi preparate în oala sub presiune. Cea ce trebuie să știi despre oalele sub presiune simple este faptul în ele se poate fierbe orice cum ar fi: carnea de vită, un pui întreg și chiar fasolea.

Dar pentru a face o ciorbă de exemplu după fierberea alimentelor de durată lungă va trebui să renunți la capac altfel legumele se vor storcii. Oala sub presiune se folosește doar pentru alimentele cu durată mare de fierbere, alimentele fragile sau cele cu timp scurt de fierbere se vor storcii din cauza presiunii.

Oalele sub presiune electrice sunt cunoscute ca fiind printre cele mai complexe modele. Acestea au tot felul de programe pentru prepararea alimentelor și gama de produse ce pot fi preparate este mult mai diversificată.

O oală electrică nu mai este doar o oală sub presiune pentru că prepararea se poate face cap coadă. Aceasta este o întreagă instalație de gătit și pot fi găsite sub denumirea de multicookere (vezi aici articolul în care vorbesc despre cel mai bun multicooker). De departe un model electric poate fi numit o alegere excepțională.

Care e cea mai buna oala sub presiune? – concluzie

Sper că odată ce ai citit acest articol ai înțeles cât de utilă este oala sub presiune în casă, dar și că trebuie aleasă cu atenție pentru a nu te expune vreunui pericol. Din punctul meu de vedere cea mai bună oală sub presiune este este oala sub presiune Cosori Pressure Cooker 5,7 litri.

Acesta are un raport preț-calitate foarte bun, sisteme de siguranță complexe și își face treaba bine în bucătărie. Însă dacă ceea ce cauți este o oală sub presiune mare îți recomand oala sub presiune electrică Magefesa Dynamic .

Intrebari frecvente

Cum se foloseste oala sub presiune?

Oala sub presiune trebuie folosită exact după indicațiile din manualul de utilizarea, abaterea de la aceste instrucțiuni poate conduce spre rănire sau deteriorarea oalei. Există câteva reguli mai generale care se aplică la toate modele în general, sau aproape la toate modele.

Este bine cunoscut faptul că la majoritatea modelelor nu se recomandă umplerea completă a acesteia. În general oala trebuie umplută maxim pe 3 sferturi sau doar pe jumate la unele modele. Un alt sfat este că odată ce oala ajunge în punctul de fierbere pe plita aragazului vei da focul la cea mai mică valoare.

Deși modele mai performante nu permit deschiderea oalei cât încă în ea se află presiune, eu recomand ca nici măcar să nu încerci să faci asta. Eliberarea presiunii împreună cu aburul care se află în oală pot conduce către niște arsuri și îți pot pune în pericol.

Ce pot gati in oala sub presiune?

În aceste recipiente se pot găti cam toate tipurile de alimente de la carne la legume. Acestea sunt cumpărate în mod special pentru a fierbe alimentele care au timpi îndelungați de fierbere cum ar fi fasolea sau carnea de vită.

Care sunt timpi de fierbere a alimentelor in oala sub presiune?

Timpi de fierbere diferă de la aliment la aliment și de la model la model. În medie timpul petrecut în bucătărie pentru fierberea alimentelor va fi mai scurt 25-50% dacă vei cumpăra o oală sub presiune bună.

Pentru a-ți face câteva idei îți ofer aici câteva valori orientative: supa de orez este gata in 6-8 minute, supa de găină e gata in 35-50 minute, carnea de vita fierbe in aproximativ o ora, pestele fierbe în mai puțin de 10 minute.

Ce este o oala sub presiune?

O oală sub presiune este un recipient care etanșează conținutul/ alimentele din interior și prin combinația creată de căldură și aburi fierbe alimentele mult mai rapid. Acesta prin sursa de încălzire pe care se află creează cantitate necesară de aburi și presiune eliminând surplusul prin supapă. Astfel în interiorul din cea mai bună oală sub presiune va fi un echilibru continuu.

A fost util acest articol?

Oferă o notă!

Nota 5 / 5. Numărul de voturi 14

Articolul nu are niciun vot, fi prima persoană care votează