Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună oală sub presiune 2024

Cea mai bună oală sub presiune va deveni ajutorul dumneavoastră în prepararea anumitor rețete într-un timp foarte scurt.

Cea mai bună oală sub presiune 2024

Bănuim că realizați că trăim în epoca vitezei, iar acest lucru se reflectă în tot ce facem uneori chiar și în propriile bucătării. De multe ori se poate întâmpla să nu avem timp prea mult ori să nu avem răbdare pentru a sta în bucătărie și pentru a gătii.

Partea bună este faptul că probabil datorită acestui lucru au apărut oalele sub presiune. Acestea sunt capabile să scurteze foarte mult timpul de fierbere și reducă timpii pentru prepararea anumitor rețete.

Pentru a vă ajuta să faceți o alegere cât mai bună pentru dumneavoastră am decis să scriem acest articol. În acesta vă vom prezenta top oale sub presiune și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantajele oferite de cea mai bună oală sub presiune

 • Timp – probabil acesta este principalul plus pe care îl oferă și anume că câștigați o mulțime de timp. Poate reduce timpul de fierbere al alimentelor chiar și cu până la 70%
 • Economie de energie – acesta este un alt factor important deoarece cum timpul pentru gătit este mai scurt automat veți folosii mai puțină energie, fie că vorbim de gaz sau curent electric.
 • Siguranță – un alt lucru oferit de oale sub presiune moderne este că acesta oferă siguranță fiind prevăzute cu o mulțime de sisteme de siguranță.
 • Viață mai sănătoasă – Modul în care oala sub presiune prepară alimentele nu numai că face ca valoarea nutritivă a acestora să scadă ba chiar o îmbunătățește. Astfel veți avea o viață mult mai sănătoasă.
Cele mai bune oale sub presiune

Top 5 cele mai bune oale sub presiune 2024

1. Oală sub presiune Magefesa Dynamic din inox 18/10

Oală sub presiune Magefesa Dynamic din inox 18/10

Oala sub presiune Magefesa Dynamic este creată pentru cei care vor să gătească alimentele într-un mod mai sănătos și mai rapid.

Avantaje

 • Ușor de utilizat;
 • Se curăță ușor;
 • Varietate mare de preparate ce pot fi făcute;
 • Preparare cu un consum de până 70% mai mic;

Dezavantaje

 • Nu are instrucțiuni în limba română;

Oala sub presiune Magefesa Dynamic este concepută special pentru a găti mâncarea de 5 ori mai rapid și c-un consum mai mic cu până la 70%. În același timp va păstra toate vitaminele și toți nutrienții alimentelor. Aceasta este dotată cu 5 sisteme de siguranță încorporate care să prevină eventualele accidente ceea ce face o oala cu presiune de top.

Are o capacitate de 7,5 litri, iar acest lucru o face ideală pentru o familie compusă din 4-5 membri. Este confecționată din oțel inoxidabil și are o bază specială realizată din 3 straturi, în plus are o retenție foarte bună a căldurii.

Singurul minus ce este considerat un dezavantaj de către noi este faptul că aceasta nu are instrucțiuni de folosire în limba română, ceea ce poate pune multe persoane în dificultate. Trecând peste acest aspect care nu-i afectează performanțele noi suntem de părere că aceasta este cea mai bună oală sub presiune care poate fi cumpărată.

2. Oală sub presiune Tefal secure 5 neo 8l

Oală sub presiune Tefal secure 5 neo 8l

Acest model odată achiziționat va deveni probabil cea mai apreciată unealtă din bucătăria dumneavoastră.

Avantaje

 • Închidere ușoară;
 • Aburul iese ușor;
 • Ușor de întreținut;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Garnitura se uzează și trebuie schimbată;

Oala sub presiune Tefal secure 5 neo 8l a fost concepută în mod special încât să ofere siguranță în utilizare. Aceasta are două setări de temperatură una fiind ideală pentru legume și una pentru carne. Principalul rezultat oferit de acest model este că alimentele sunt gătite într-un mod sănătos mult mai rapid.

Oala este dotată cu 5 sisteme de siguranță care se rezumă la: închidere de siguranță, sistem de blocare automată, supapă pentru controlul presiunii, valva de siguranță si garnitura. Este un model compatibil cu mașina de spălat vase, dar poate fi spălată și la chiuvetă curățându-se foarte ușor.

Singurul minus care a fost depistat este uzura prematură a garniturii din silicon fiind necesară înlocuirea ei mai devreme sau mai târziu. Trecând peste acest minus care în mod normal se rezolvă cu costuri foarte reduse noi considerăm acest model cea mai bună oală sub presiune Tefal.

3. Oală sub presiune electrică Tefal CY505E30

Oală sub presiune electrica Tefal CY505E30

Dacă vă doriți o oală sub presiune electrică care să fie disponibilă indiferent că aveți o sursă de căldură sau nu atunci acest model este soluția ideală pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Foarte economică;
 • Curățare ușoară;
 • Gătește foarte bine;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare cam scurt;

Acest model este o oală ce poate funcționa independent de un aragaz sau orice altă sursă de căldură, tot ce aveți nevoie este o priză alimentată de curent electric. Acest model a fost gândit special pentru a reduce timpul petrecut în bucătărie și pentru a mări timpul disponibil pentru familie și cei apropiați.

Această oală sub presiune este dotată cu programe automate cu care puteți prepara orice aliment. Bolul sferic interior asigură o distribuție uniformă a călduri pentru ca alimentele să se prepare uniform. Oala este dotată cu pornire programată și menținerea la cald a preparatelor, ambele pe o durată de până la 24 de ore.

Singurul minus depistat la acest model ar fi cablul de alimentare care este cam scurt și poate crea neplăceri pentru unele persoane. Însă dacă ignorăm acest minus care nu este foarte important vom obține cea mai bună oală sub presiune electrică ce poate fi cumpărată.

4. Oală sub presiune Tefal Clipso P4620733

Oală sub presiune inox Tefal Clipso

Această oală sub presiune este foarte ușor de folosit și poate face o treabă bună în orice bucătărie.

Avantaje

 • Ceas cu avertizare sonoră (timer);
 • Presiunea mai ridicată decât la alte modele din aceiași categorie;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Utilizare ușoară;

Dezavantaje

 • Garnitura de cauciuc trebuie schimbată anual;

Oala sub presiune Tefal Clipso este o soluție construită de cei de la Tefal pentru acoperii cât mai multe nevoi ale oamenilor. Este construită din oțel inoxidabil, are o garanție de 10 ani și este mai ușoară cu 30% decât majoritatea modelelor de pe piață, iar acest lucru îi asigură o manevrabilitate ușoară.

Se deschide foarte ușor chiar și cu o singură mână fără chinuială sau bătăi de cap. Este dotată cu un timer care se va dovedi de un real ajutor în bucătărie. Pornește în mod automat când temperatura și presiunea optimă sunt atinse și vă anunță printr-un semnal sonor când alimentele sunt gata.

Un minus care ne-a deranjat pe noi, dar și pe alți utilizatori este uzura prematură a garniturii și care probabil va trebui schimbată anual. Deși are acest minus noi ne-am uitat și la performanțe, dar și la avantajele oferite de acest model și o consider cea mai bună oală sub presiune Tefal.

5. Oală sub presiune Zilan 5 L ZLN4627

Oală sub presiune Zilan 5 L

O soluție excelentă pentru cei care vor o oală sub presiune ieftină.

Avantaje

 • Design modern;
 • Ușoară;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Se curăță ușor;

Dezavantaje

 • Sistemul de închidere se manevrează greu;

Oală sub presiune Zilan 5 L este o alegere excepțională deoarece se curăță foarte ușor și are un preț foarte, foarte bun. Este realizată din inox și are o bază compusă din 3 straturi cu o retenție a căldurii foarte ridicată. Are 2 mânere ergonomice care permit ca aceasta să poată fi manevrată foarte ușor.

Oala poate fi folosită pe toate sursele de căldură de la gaz la inducție. Aceasta are o greutate foarte scăzută când este goală fiind de doar 1,4 kg, deci oferă o manevrabilitate bună. Trebuie să știți că este dotată și cu supapă pentru presiune.

Minusul pe care l-am depistat la acest model este faptul că manevrarea sistemului de închidere se face destul de greu și în unele situații poate fi foarte neplăcut. Dar dacă ne uităm și la avantaje, dar și la preț obținem probabil cea mai bună oală sub presiune ieftină.

Cum să alegi cea mai bună oală sub presiune – ghid de cumpărături

Interesul pe care îl au oamenii legat de oalele sub presiune și să mănânce sănătos a făcut ca piața acestor oale să explodeze. Acest lucru face ca alegerea pentru cumpărători să fie tot mai dificilă așadar am pregătit acest ghid în care explicăm cum să alegeți un model ideal pentru dvs. și criteriile la care să fiți atent/ă.

Cum să alegi cea mai bună oală sub presiune

Tipologia oalei cu presiune

Când auziți de oală sub presiune probabil gândul vă zboară către o oală care are un capac sub presiune și șuieră atunci când conținutul fierbe. În principiu nu e nimic greșit că vă gândiți la asta pentru că ăsta e modul de bază de funcționare al acestor recipiente.

Practic presiunea ridicată din oală face ca alimentele să fiarbă și să devină fragede mult mai repede. Pe piață există și modele de oale sub presiune care sunt mai moderne și au o mulțime de funcții.

Un exemplu bun ar fi chiar oala sub presiune Magefesa Dynamic care pe lângă oalele sub presiune clasice are și sisteme de siguranță complexe. Astfel presiunea creată în oală este mai ridicată decât în modele clasice lucru care o face una dintre cele mai bune oale sub presiune la momentul actual.

Cele mai apreciate modele de către utilizatori, dar care sunt și cele mai scumpe sunt de tipul slow cookerelor. Acestea au mai multe programe de funcționare, dar permit și crearea de programe personalizate adaptate la rețetele dumneavoastră proprii.

Acestea reduc timpul petrecut în bucătărie până la minimul posibil. Gătesc rețete complexe, mențin mâncărurile calde până ora la care vreți să le consumați și funcționează independent de o sursă de căldură.

Capacitatea oalei cu presiune

Atunci când când alegeți capacitatea oalei sub presiune trebuie să vă puneți mai multe întrebări cum ar fi: Ce anume intenționez să gătesc în oală? Ce cantități voi gătii? Pentru câte persoane voi găti în oală?

Odată ce veți știi răspunsul la aceste întrebări și după ce veți citit ghidul mai mult ca sigur veți știi cam ce capacitate trebuie să aibă oala sub presiune ideală. Un lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că aceste oale nu se vor umple la capacitatea maximă niciodată.

Aceasta este informație pe care o veți găsi și cartea de instrucțiuni. De exemplu dacă gătiți doar pentru dumneavoastră sau pentru maxim două persoane o oală cu capacitate de 3-4 litri ar trebui să fie mai mult ca suficient.

Pentru o familie cu 4-5 membri o oală de aproximativ 6-7 litri ar trebui să fie bună. Dar dacă o folosiți frecvent pentru găti pentru mai multe persoane cum ar fi musafirii sau gătiți cantități mari și le puneți în frigider sau în congelator atunci ar fi ideală o oală sub presiune de 9 litri sau mai mare.

Mecanismele de siguranță

Noi considerăm că acest aspect este cel mai important. În aceste oale sub presiune există o combinație între temperatura crescută și aburi care creează o presiune foarte ridicată. Astfel aceste vase trebuie să fie prevăzute cu mecanisme de siguranță foarte complexe pentru a prevenii accidentele din bucătărie.

Oalele sub presiune trebuie să fie confecționate din inox de cea mai înaltă calitate și să fie de o grosime cât mai mare. Fundul trebuie să aibă multiple straturi care pe lângă siguranță contribuie și la o distribuție uniformă a căldurii în recipient. Astfel alimentele se vor prepara foarte bine și vor avea o coacere uniformă.

Astfel de oale trebuie să aibă și un echilibru care este dat de garniturile de calitate și supape sensibile la creșterea presiune. Aceste componente creează in interior un echilibru între temperatură și presiune care asigură că alimentele sunt preparate și că nu există vreun risc de explozie.

Durata de preparare a alimentelor

În manual de instrucțiuni a oalei sub presiune veți găsi valori orientative legate de durata de preparare a alimentelor. Este important să citiți acest manual deoarece astfel vei știi timpul estimativ al preparării deoarece verificarea stadiului în care se află preparatul este dificil.

Trebuie să opriți aragazul, să așteptați ca presiunea să scadă și abia după să verificați. Acest proces necesită timp și energie care se pierde, pentru că dacă alimentele nu sunt fierte trebuie din nou puse la o sursă de căldură.

La modele simple atingerea punctului de fierbere este semnalizată printr-un șuierat caracteristic. Și trebuie să vă uitați la ceas pentru a cronometra procesul. La modele mai noi veți găsi un timer care vă poate ajuta în această direcție.

În timp ce la modele mai complexe și noi veți avea un display digital care vă indică toți parametri de care aveți nevoie. Acum că știți acest lucru bănuim că ați realizat că cea mai bună oală sub presiune este cea care vă indică tot ce aveți nevoie. Într-adevăr poate costa ceva mai mulți bani, dar noi considerăm că merită din plin.

Rețete

Există o varietate mare de alimente și rețete ce pot fi preparate în oala sub presiune. Cea ce trebuie să știți despre oalele sub presiune simple este faptul în ele se poate fierbe orice cum ar fi: carnea de vită, un pui întreg și chiar fasolea.

Dar pentru a face o ciorbă de exemplu după fierberea alimentelor de durată lungă va trebui să renunțați la capac altfel legumele se vor storcii. Oala sub presiune se folosește doar pentru alimentele cu durată mare de fierbere, alimentele fragile sau cele cu timp scurt de fierbere se vor storcii din cauza presiunii.

Oalele sub presiune electrice sunt cunoscute ca fiind printre cele mai complexe modele. Acestea au tot felul de programe pentru prepararea alimentelor și gama de produse ce pot fi preparate este mult mai diversificată.

Aceasta nu mai este doar o oală sub presiune pentru că prepararea se poate face cap coadă. Aceasta este o întreagă instalație de gătit și pot fi găsite sub denumirea de multicookere. De departe un model electric poate fi numit o alegere excepțională.

Care e cea mai bună oală sub presiune? – concluzie

Sper că odată ce ați citit acest articol ați înțeles cât de utilă este oală sub presiune în casă, dar și că trebuie aleasă cu atenție pentru a nu vă expune vreunui pericol. Din punctul nostru de vedere cea mai bună oală sub presiune este este oala sub presiune Magefesa Dynamic.

Acesta are un raport preț-calitate foarte bun, sisteme de siguranță complexe și își face treaba bine în bucătărie. Însă dacă ceea ce căutați este o oală sub presiune electrică vă recomandăm oala sub presiune electrică Tefal CY505E30.

Întrebări frecvente

Cum se folosește oala sub presiune?

Oala sub presiune trebuie folosită exact după indicațiile din manualul de utilizarea, abaterea de la aceste instrucțiuni poate conduce spre rănirea dumneavoastră sau deteriorarea acesteia. Există câteva reguli mai generale care se aplică la toate modele în general, sau aproape la toate modele.

Este bine cunoscut faptul că la majoritatea modelelor nu se recomandă umplerea completă a acesteia. În general oala trebuie umplută maxim pe 3 sferturi sau doar pe jumate la unele modele. Un alt sfat este că odată ce oala ajunge în punctul de fierbere pe plita aragazului veți da focul la cea mai mică valoare.

Deși modele mai performante nu permit deschiderea oalei cât încă în ea se află presiune, noi recomandăm ca nici măcar să nu încercați să faceți asta. Eliberarea presiunii împreună cu aburul care se află în oală pot conduce către niște arsuri și vă pot pune în pericol.

Ce pot găti în oala sub presiune?

În aceste recipiente se pot găti cam toate tipurile de alimente de la carne la legume. Acestea sunt cumpărate în mod special pentru fierbe alimentele care au timpi îndelungați de fierbere cum ar fi fasolea sau carnea de vită.

Care sunt timpi de fierbere a alimentelor în oala sub presiune?

Timpi de fierbere diferă de la aliment la aliment și de la model la model. În medie timpul petrecut în bucătărie pentru fierberea alimentelor va fi mai scurt 25-50% dacă veți cumpăra o oală sub presiune bună.

Pentru a vă face câteva idei vă oferim aici câteva valori orientative: supa de orez este gata in 6-8 minute, supa de găină e gata in 35-50 minute, carnea de vita fierbe in aproximativ o ora, pestele fierbe în mai puțin de 10 minute.

Ce este o oală sub presiune?

O oală sub presiune este un recipient care etanșează conținutul/ alimentele din interior și prin combinația creată de căldură și aburi fierbe alimentele mult mai rapid. Acesta prin sursa de încălzire pe care se află creează cantitate necesară de aburi și presiune eliminând surplusul prin supapă. Astfel în interiorul din cea mai bună oală sub presiune va fi un echilibru continuu.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 131