Textile pentru dormitor

Cea mai buna perna cervicală

cea mai bună pernă cervicală

Cea mai buna perna cervicală trebuie să te ajute să ai un somn odihnitor și să te trezești în fiecare dimineață fără dureri de gât.

Pernă anatomică V3 aloe vera

Cea mai bună pernă cervicală

Cea mai bună pernă cervicală în general

Perna Silver Anatomic Memory

Cea mai bună pernă cervicala cu spumă cu memorie

Cea mai bună pernă cervicala cu spumă cu memorie

Pernă wellness anatomică din latex

Cea mai bună pernă cervicală din latex

Cea mai bună pernă cervicală din latex

Vă treziți în fiecare dimineață cu dureri în gât? Nu sunteți singurul. Aproximativ două treimi dintre oameni se confruntă cu dureri de gât.

Deși tinde să afecteze cel mai mult oamenii de vârsta mijlocie, durerea de gât poate avea impact asupra oricui. Durerea în urma unei leziuni se poate vindeca în câteva zile sau săptămâni, dar până la 10% dintre oameni pot rămâne cu probleme cronice.

Poziția dumneavoastră în timpul somnului și perna pot avea efecte negative și care fac ca durerea să nu dispară. Cei care dorm pe burtă, de exemplu, se pot confrunta cu cele mai multe dureri de gât. Această poziție înseamnă că gâtul este întors într-o parte și coloana vertebrală este arcuită.

Pentru ușurare, experții recomandă să încercați să dormiți fie pe spate, fie pe o parte, și să alegeți o pernă care ajută la susținerea gâtului și a curburii sale naturale.

Cum ales cele mai bune perne cervicale

Am rotunjit o listă cu cele mai bune opțiuni de perne cotate de cumpărători care pot ajuta la ameliorarea durerii de gât în timp ce dormiți.

Ne-am uitat în principal la pernele din spumă și latex. De ce? Pentru că cercetările sugerează că aceste materiale sunt utile pentru persoanele cu dureri de gât. Potrivit unui studiu din 2020, atât latexul, cât și spuma cu memorie oferă sprijin și ajută la reducerea oboselii gâtului.

În plus, am căutat perne ergonomice concepute pentru a oferi un suport cervical amplu fără a ridica prea mult capul. Un studiu din 2016 a sugerat că înălțimea pernei are un impact semnificativ asupra presiunii exercitate asupra gâtului și capului.

Mai jos vei găsi un ghid mai detalii despre cumpărarea unei perne pentru dureri de gât.

Recomandări de perne cervicale

1. Pernă anatomică V3 aloe vera

Cea mai bună pernă cervicală

Cea mai bună pernă cervicală
 • Față de pernă matlasată;
 • Înveliș nucleu pernă 50% vâscoză/ 50% poliester;
 • Umplutură nucleu pernă: 100% poliester;
 • Tehnologie avansata Wellsleep®;
 • Dimensiune 50×70 cm;

Pentru noi cei de la gotof.ro perna anatomica de la Dormeo este cea mai bună pernă cervicală. Este o pernă ideală pentru toate persoanele deoarece pe ea se poate dormi foarte bine indiferent de poziția din timpul nopții.

Poate fi reglată atât înălțimea cât și fermitatea ei este un mare plus deoarece îți poate oferii un confort personalizat pentru corpul și gâtul tău. Este realizate di fibre și microfibre ecologice prin tehnologia avansată Wellsleep°.

Este complet lavabilă la temperatura 60℃, acesta fiind temperatura la la care distruge toți acarienii. Este o perna ortopedică perfectă pentru cei care vor un somn fără dureri de gât.

2. Perna Silver Anatomic Memory

Cea mai bună pernă cervicala cu spumă cu memorie

Cea mai bună pernă cervicala cu spumă cu memorie
 • Formă anatomică;
 • Husa detașabilă si lavabila;
 • Confort superior datorită spumei cu memorie;
 • Menține tenul curat;

Cea dea doua pernă din topul nostru este o pernă din spumă cu memorie capabilă să ofere suport necesar pentru cap astfel încât tu să te trezești fără dureri de gât. Poate fi folosite pentru toate pozițiile de somn având același rezultat plăcut asupra gâtului.

Husa pernei este realizată din fibre speciale care sunt învelite în ioni de argint. Husa este detașabilă și lavabilă astfel o vei putea curăța ori de câte ori e nevoie. Husa pe lângă cele menționate mai sus are și proprietăți anti-microbiale, anti-statice si anti-miros.

Materialul 3D airmesh asigură o bună aerisire și circulație a aerului prin pernă. Un alt beneficiu pe care îl oferă această pernă este controlul temperaturii și al umezelii, astfel această pernă nu se va încălzii prea tare pe timp de vară sau răcii prea tare pe timp de iarnă.

Dacă cauți o pernă cervicală cu spumă cu memorie aceasta este cea mai bună alegere pentru tine, când spunem asta ne bază pe toate verificările făcute de specialiștii din domeniu și pe research-ul nostru.

3. Pernă wellness anatomică din latex

Cea mai bună pernă cervicală din latex

Cea mai bună pernă cervicală din latex
 • Husă detașabilă și lavabilă la 40°;
 • Nivel de fermitate ridicat;
 • Umplută cu latex natural;
 • Pentru peroanele care dorm pe lateral sau pe spate;

Cea dea treia pernă pe care o recomandăm este din latex și este ideală pentru persoanele care resimt dureri dimineața în zona capului, gâtului sau a umerilor.

Datorită fermității și formei anatomice pe care o are este capabilă să contribuie la o mai bună aliniere a coloanei vertebrale cu capul. Plus că forma anatomică mai ajută și la prevenirea presiunii resimțite de coloana vertebrală.

Perna are o bună circulație a aerului și datorită perforațiilor pe care le are nu vă va transpira capul pe ea. Această pernă nu-și va pierde foram în timp acest lucru datorându-se elasticității materialul din care e realizată.

Dacă căutați să cumpărați cea mai bună pernă cervicală din latex atunci aceasta este soluția optimă pentru dumneavoastră!

4. Pernă Suporto din spumă cu memorie

Cea mai bună pernă cervicală pentru dormitul pe lateral

Cea mai bună pernă cervicală pentru dormitul pe lateral
 • Reduce presiunea pe gât;
 • Distribuie uniform greutatea corpului;
 • Aliniază corect coloana vertebrală;
 • Fără dureri de cap dimineața;

Această pernă cervicală cu spuma de memorie este ideală pentru persoanele care dorm în principal pe lateral oferind o susținere ideală pentru gât și o aliniere corectă în timpul somnului a coloanei vertebrale.

Datorită perforațiilor pe care le are perna aceasta reduce presiunea de pe umeri, gât și spate îmbunătățind considerabil somnul dumneavoastră.

Husa este detașabilă și lavabilă plus că este trata și hipoalergenic ceea ce o face bună și pentru peroanele care suferă de alergii sau astm.

Dacă obișnuiești să dormi pe lateral atunci această pernă este cea mai bună pernă cervicală pe care o poți cumpăra.

5. Perna memory cervicala Mosen

Cea mai bună pernă cervicală pentru dormitul pe spate

Cea mai bună pernă cervicală pentru dormitul pe spate
 • Reduce sforăitul;
 • Termosensibilă;
 • Din spuma vasco-elastica

Această pernă este perfectă pentru peroanele care dorm mai mult pe spate asigurând poziția corecta a capului și gâtului pe timp de noapte.

Această pernă elimină presiunea de pe umeri, gât și spate și reduce sforăitul pe timpul nopții. Perna este realizată din spumă cu memorie astfel ea se va mula după nevoile dumneavoastră în fiecare noapte.

Perna este termosensibilă și antialergică astfel nu se va încălzii sau răcii prea tare pe timp de noapte și dacă aveți probleme alergice acestea nu vor exista pe timpul nopții.

Ghid pentru a cumpăra cea mai bună pernă cervicală

Pentru cei care suferă de dureri de gât, alegerea pernei potrivite poate fi un pas esențial pentru a trăi fără dureri. Perna potrivită va depinde de nevoile dumneavoastră individuale. Vă vom ghida prin cele mai importante considerente, inclusiv cum să alegeți cel mai bun material, formă și grosime pentru stilul dvs. individual de somn.

Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la perna lor, în afară de alegerea unei perne frumoase și pufoase pentru un confort imediat. Acest lucru înseamnă că, atunci când ne dăm seama că perna noastră poate contribui la durerile noastre de gât, s-ar putea să nu știm cum să alegem una potrivită. Cumpărătorii aflați în această situație pot fi susceptibili la marketing înșelător și pot ajunge să aleagă o pernă care nu este potrivită pentru nevoile lor.

Pentru a vă ajuta să începeți, am făcut o listă cu cei mai importanți factori. Concentrându-vă pe acești factori și având o înțelegere de bază a modului în care funcționează pernele vă poate ajuta să găsiți perna care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

 • Loft: Loft-ul determină unghiul capului dumneavoastră în raport cu coloana vertebrală. O pernă prea înaltă sau prea joasă vă poate forța gâtul să se îndoaie la un unghi nefiresc, provocând în timp tensiune și disconfort. De aceea, experții în somn recomandă să alegeți o pernă cu o înălțime care să vă mențină capul și gâtul aliniate cu coloana vertebrală. Atunci când vă alegeți perna, nu uitați să luați în considerare lățimea umerilor și mărimea capului dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur de înălțimea ideală, ați putea să cumpărați o pernă cu înălțime reglabilă.
 • Suport: Pe lângă faptul că trebuie să fie la înălțimea potrivită sub cap, o pernă trebuie să vă susțină în mod adecvat gâtul. Acest lucru se observă cel mai adesea la pernele cervicale, care se conturează la nivelul gâtului în loc să lase un spațiu în care gâtul nu este susținut.
 • Nivelul de fermitate: Fermitatea pernei va determina locul în care capul dumneavoastră ajunge să se odihnească, așa că este important să acordați o atenție deosebită acestui aspect. Nivelul de fermitate al pernei potrivit pentru dumneavoastră va depinde de cât de greu este capul, de cât de înaltă este perna, de poziția în care ai tendința de a dormi și de fermitatea pe care o are salteaua de pat. Pernele care sunt prea ferme pot provoca puncte de presiune, de exemplu în urechi atunci când dormiți pe o parte. Pe de altă parte, pernele care sunt prea moi se pot lăsa sub cap și nu reușesc să ofere un sprijin adecvat.
 • Reducerea presiunii: O pernă bună oferă o ușurare a presiunii prin faptul că ușurează tensiunea de pe gât și se conturează pentru a reduce punctele de presiune. Pentru cea mai bună ușurare a presiunii, alegeți o pernă care are forma și dimensiunea potrivite pentru poziția dumneavoastră de dormit și fermitatea potrivită pentru a ușura presiunea în punctele de contact.
 • Formă: Producătorii de astăzi oferă un sortiment variat de perne ergonomice care oferă un sprijin sporit prin adaptarea la forma capului și a gâtului dumneavoastră. Unele persoane aleg, de asemenea, să adauge o altă pernă la configurația lor, o alegere populară fiind o rolă mică sub gât, în plus față de perna principală. Forma pernei este o chestiune de preferințe personale, dar dacă nu găsiți ușurare pentru durerile de gât, o soluție ar putea fi să încercați o pernă cervicală.
 • Preț: Investiția într-o pernă bună este crucială pentru sănătatea dumneavoastră generală și pentru sănătatea gâtului în special. Prețurile pernelor variază foarte mult în funcție de materialele și designul acestora. Atunci când cumpărați o pernă, țineți cont de faptul că anumite tipuri de perne vă vor ține ani de zile, în timp ce altele ar putea fi necesar să fie înlocuite după un an sau doi, deoarece materialele lor se uzează și își pierd capacitatea de a se ridica sau de a se conforma.
 • Materiale de calitate: În cadrul unor categorii largi, cum ar fi pernele din spumă cu memorie sau din pene, calitatea pernei individuale joacă un rol semnificativ în determinarea longevității și confortului acesteia. Unele perne pot fi spălate ocazional și uscate corespunzător pentru a le pufni și a le crește durata de viață.

Lucruri de făcut în plus față de schimbarea pernei

Dacă ați cumpărat cea mai buna perna cervicală, dar tot nu vă deranjează durerile de gât puteți face aceste lucruri:

 • Modificați-vă postura generală atunci când stați în picioare sau în șezut. Găsiți o poziție cu coloană vertebrală neutră în aceste poziții.
 • Întindeți-vă gâtul la fiecare 20-30 de minute atunci când lucrați la calculator, conduceți pe distanțe lungi sau faceți alte sarcini repetitive care vă solicită gâtul. Poate fi util să setați un memento pe calculator sau pe telefon pentru a face pauze.
 • Folosiți un rucsac sau o valiză cu rotile atunci când transportați încărcături grele. Fie distribuiți uniform greutatea, fie rotiți-o pe roți. Folosirea unei genți de umăr vă solicită excesiv gâtul și umerii.
 • Folosiți căldura sau gheața pentru a atenua durerea, făcând un duș cald sau aplicând o compresă caldă sau rece. Acest lucru este deosebit de eficient în primele 2 sau 3 zile de la o accidentare acută.
 • Luați analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul.
 • Încercați să vă lăsați de fumat. Cercetătorii remarcă faptul că fumatul este asociat cu durerile cronice de gât.

Întrebări frecvente

Poate o pernă să provoace dureri de gât?

Da, se poate.

O pernă care vă scoate coloana vertebrală din alinierea neutră vă poate provoca dureri de gât dimineața. În mod similar, dacă o pernă nu oferă suficient sprijin poate crea dureri și să vă treziți cu gâtul înțepenit.

Care sunt cele mai bune poziții de somn?

În general, dacă aveți dureri de gât, cel mai bine este să dormiți pe spate sau pe o parte.

Dormitul pe burtă, mai ales dacă dormiți cu o pernă prea groasă, poate exercita o presiune excesivă asupra coloanei cervicale și poate provoca dureri de gât.

Păstrați-vă gâtul aliniat cu corpul. Este posibil să doriți să plasați o pernă sub genunchi pentru a vă menține coloana vertebrală în alinierea corectă.

Cum să alegi o pernă dacă ai dureri de gât

Dacă durerile de gât nu vă lasă să dormiți noaptea, ar fi bine să vă gândiți să schimbați perna cu una de înălțimea potrivită.

Înălțimea potrivită depinde foarte mult de poziția dumneavoastră preferată de dormit. Cei care dorm pe burtă, de exemplu, ar trebui să opteze pentru o pernă cu o înălțime mai mică. În esență, doriți o pernă care să vă mențină coloana vertebrală aliniată fără a pune prea multă presiune pe gât.

De asemenea, ați putea dori să căutați o pernă din spumă de susținere sau latex, mai degrabă decât din puf sau alternative de puf.

Forma poate fi, de asemenea, un aspect de luat în considerare. Pernele cervicale sau ergonomice sunt concepute pentru a oferi sprijin specific pentru gât și cap, de exemplu.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.