Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună pernă cervicală 2024

Cea mai bună pernă cervicală trebuie să vă ajute să aveți un somn odihnitor și să vă treziți în fiecare dimineață fără dureri de gât.

Cea mai bună pernă cervicală 2024

Vă treziți în fiecare dimineață cu dureri de gât? Nu sunteți singura persoană. Aproximativ două treimi dintre oameni se confruntă cu dureri de gât. Deși tinde să afecteze cel mai mult oamenii de vârsta mijlocie, durerea de gât poate avea impact major asupra oricui.

Poziția dumneavoastră în timpul somnului și perna pe care dormiți pot avea efecte negative și care fac ca durerea să nu dispară. Cei care dorm pe burtă de exemplu se pot confrunta cu cele mai multe probleme de acest gen.

Această poziție înseamnă că gâtul este întors într-o parte și coloana vertebrală este arcuită. Pentru a elibera presiunea de pe gât experții recomandă să încercați să dormiți fie pe spate, fie pe o parte și să alegeți o pernă care ajută la susținerea gâtului și a curburii sale naturale.

Avantaje oferite de o perna cervicală bună

Aceste perne vin în general cu o mulțime de beneficii. Am decis să prezentăm câteva beneficii pentru a vă arată ce veți câștiga dacă veți cumpăra o astfel de pernă.

  • Susținere corectă a gâtului – pernele cervicale sunt cele mai bune soluții dacă vă doriți să aveți o susținere a gâtului mai bună în timpul nopții.
  • Somn odihnitor – poate combate durerile de gât din timpul nopții ceea ce înseamnă că veți obține un somn mult mai odihnitor.
  • Poziție corectă în timpul somnului – pe lângă susținerea corespunzătoare a gâtului contribuie și la o postură corectă în timpul nopții.

Top 6 cele mai bune perne cervicale 2024

Am pregătit o listă cu cele mai bune perne cervicale care pot ajuta la ameliorarea durerii de gât în timp ce dormiți. Ne-am uitat în principal la pernele din spumă și latex. De ce? Pentru că cercetările sugerează că aceste materiale sunt utile pentru persoanele cu dureri de gât.

Cele mai bune perne cervicale

Potrivit unui studiu din 2020, atât latexul, cât și spuma cu memorie oferă sprijin și ajută la reducerea oboselii gâtului. În plus, am căutat perne ergonomice concepute pentru a oferi un suport cervical amplu fără a ridica prea mult capul.

Un studiu din 2016 a sugerat că înălțimea pernei are un impact semnificativ asupra presiunii exercitate asupra gâtului și capului.

1. Pernă cervicală Dormeo Air+ Smart

Pernă cervicală Dormeo Air+ Smart

Dacă căutați o pernă cervicală Dormeo aceasta este probabil cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Air+ Smart este o pernă cervicală Dormeo ce oferă un suport corespunzător gâtului, dar și coloanei vertebrale. Aceasta poate face o echipă fascinantă cu cea mai bună saltea ortopedică despre care puteți citi aici. Ar trebui să fie un subiect de interes pentru cei care au dureri articulare sau de spate dimineața.

Aceasta a fost concepută special pentru a se putea adapta oricărei poziții de dormit. Are un design 2 in 1 și poate fi clasică cât și anatomică. Partea anatomică oferă sprijin gâtului și coloanei vertebrale, în timp ce partea clasică, umplută cu microfibre Wellsleep, asigură o respirabilitate deplină.

Beneficiază și de un tratament antibacterian pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat. În plus aceasta poate fi spălată la o temperatură maximă de 40 de grade Celsius.

Singurul lucru care poate fi numit minus la acest model ar fi prețul care este cam măricel, dar având în vedere calitatea acesteia noi considerăm că acest preț este justificat. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pernă c

2. Pernă cervicală din dreamball și microfibra

Pernă cervicală din dreamball și microfibra

Dacă vă doriți o pernă cervicală de calitate aceasta este probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Această pernă cervicală este o alegere bună pentru persoanele care vor să aibă parte de un somn odihnitor în fiecare noapte. Aceste perne aduc ameliorare persoanelor care suferă de dureri cervicale și au fost dezvoltate cu o atenție ridicată pentru a asigura cea mai eficientă odihnă.

Umplutura acestei perne din microfibre dreamball și este bună și pentru persoanele cu alergii deoarece aceste microfibre sunt antialergice. Această pernă are un coeficient de izolare termică foarte bun oferind căldură în timp ce menține o greutate redusă a produsului.

Acesta este și foarte bine ventilată astfel acest lucru permite corpului dumneavoastră să respire și să-și regleze temperatura în timpul somnului. Ce mai trebuie să știți este ca această pernă cervicală este lavabilă ceea ce înseamnă că poate fi spălată.

Singurul dezavantaj al acestei perne ar fi prețul care este unul destul de măricel, dar din punctul nostru de vedere merită deoarece combate și previne într-un mod eficient durerile cervicale. Astfel noi o considerăm cea mai bună pernă cervicală ce poate fi cumpărată.

3. Pernă cervicală memory Somnart Silver Memory

Pernă cervicală memory Somnart

Dacă căutați o pernă cervicală memory (din spumă cu memorie) această pernă s-ar putea să fie cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Memory Somnart este o pernă cervicală realiză din spumă cu memorie și este capabilă să ofere suportul necesar pentru gâtul dumneavoastră. Este o pernă ce poate fi folosită pentru toate pozițiile de somn oferind de fiecare dată același somn fără dureri de gât.

Husa pernei cervicale este realizată din fibre speciale care sunt învelite în ioni de argint oferind o mulțime de beneficii printre care se află: diminuarea căldurii în exces, proprietăți antimicrobiale, antistatice și antimiros.

Husa pernei este detașabilă și lavabilă factor care este unul cheie deoarece astfel aceasta poate fi curățată cu ușurință pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat. Materialul 3D airmesh oferă o bună circulație a aerului prin pernă lucru care asigură o bună aerisire a acesteia.

Dacă vă doriți o husă sau mai multe huse suplimentare acestea se găsesc extrem de greu în comerț, acest lucru fiind și singurul minus al acestui model. Însă din punctul nostru de vedere această pernă este cea mai bună pernă cervicală memory.

4. Pernă anatomică cervicală wellness din latex

Pernă cervicală anatomică wellness din latex

Dacă ceea ce căutați este o pernă anatomică cervicală atunci acest model s-ar putea să fie o alegere foarte bună.

Perna cervicală anatomică wellness din latex este ideală pentru persoanele care simt dimineața și în cursul nopții dureri în zona capului, gâtului sau a umerilor. Datorită fermității și formei anatomice este capabilă să contribuie la o aliniere optimă a coloanei vertebrale cu capul.

Un alt plus oferit de cea mai bună perna anatomică cervicală este că previne apariția presiunii resimțite de coloana vertebrală. Datorită perforațiilor pe care le are aceasta nu vă va permite să transpirați în timp ce stați cu capul pe ea, plus că este foarte bine ventilată.

Această pernă cervicală anatomică fiind realizată din latex natural care este un material calitativ nu-și va pierde forma sau nu se va deforma în timp. Aceasta are o husă detașabilă care este lavabilă în apă cu temperatura maximă de 40 de grade Celsius.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta este destul de scumpă având un preț destul de mare când nu este la reducere. Dar având în vedere materiale naturale calitative ca latexul folosite la construcție noi suntem de părere că prețul e justificat și o considerăm cea mai bună pernă cervicală din latex.

5. Pernă cervicală Suporto din spumă cu memorie

Pernă cervicală Suporto din spumă cu memorie

Dacă vă doriți o pernă cervicală care să vă ajute să dormiți într-o postură corectă această pernă ar putea fi soluția optimă pentru dumneavoastră.

Perna cervicală Suporto din spumă cu memorie este recomandată în special persoanelor care dorm pe pe lateral. Aceasta oferă o susținere optimă pentru gât și conferă o aliniere corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului.

Datorită perforaților pe care le are aceasta este capabilă să reducă presiunea de pe umeri, gât și spate îmbunătățind considerabil calitatea somnului. Husa este detașabilă și lavabilă fiind și tratată hipoalergenic ceea ce o face bună și pentru persoanele care suferă de astm sau alergii.

Din punctul nostru de vedere aceasta are o fermitate medie, însă trebuie să luați în calcul faptul că dacă treceți de la o pernă normală la o pernă anatomică cervicală cum e asta, atunci e posibil să vi se pară mult prea tare. Așadar dați-vă timp să vă acomodați cu ea.

Ca și minus trebuie să știți că fiind realizată din spumă cu memorie e posibil ca primele 2-3 zile să simțiți din partea ei un miros neplăcut. Însă per total dacă ne uităm la această pernă vom vedea cea mai bună pernă cervicală Suporto.

6. Pernă cervicală anatomică memory

Pernă cervicală anatomică memory

Dacă căutați o pernă anatomică mai ieftină decât cea de pe poziția 3 atunci aceasta este o alegere pentru dumneavoastră.

Perna cervicală anatomică memory datorită designului inteligent al spumei cu memorie este capabilă să ofere un confort superior. Aceasta este capabilă să susțină corpul într-o postură corectă care vă va ajuta să obțineți un somn profund.

Este o alegere bună și pentru persoanele ce suferă de diverse alergii sau care au probleme respiratorii deoarece pernele din spumă cu memorie tind să rețină mai puțin praf datorită materiilor folosite la fabricare.

O puteți folosii indiferent de poziția în care alegeți să dormiți deoarece datorită conturului pe care îl are perna aceasta este gândită să ofere suport corespunzător pentru cap și gât. Aceasta contribuie și la ameliorarea tensiunilor resimțite sau acumulate pe parcursul zilei.

Singurul lucru pe care îl putem reproșa producătorilor acestei perne este faptul că aceasta este disponibilă doar sub forma unei dimensiuni neavând dimensiuni multiple. Însă din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pernă cervicală anatomică ieftină.

Calitatea somnuluiRidicată
FermitateÎntre 4 și 8
ReduceriPână la 37%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună pernă cervicală -ghid de cumpărături

Pentru cei care suferă de dureri de gât, alegerea pernei potrivite poate fi un pas esențial pentru a trăi fără dureri. Perna potrivită va depinde de nevoile dumneavoastră individuale.

Vă vom ghida prin cele mai importante considerente, inclusiv cum să alegeți cel mai bun material, formă și grosime pentru stilul dumneavoastră individual de somn. Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la perna lor, în afară de alegerea unei perne frumoase și pufoase pentru un confort imediat.

Cum să alegi cea mai bună pernă cervicală

Acest lucru înseamnă că atunci când ne dăm seama că perna noastră poate fi vinovată de durerile noastre de gât, s-ar putea să nu știm cum să alegem una potrivită. Cumpărătorii aflați în această situație pot fi susceptibili la marketing înșelător și pot ajunge să aleagă o pernă care nu este potrivită pentru nevoile lor.

Pentru a vă ajuta să începeți, am făcut o listă cu cei mai importanți factori. Concentrându-vă pe acești factori și având o înțelegere de bază a modului în care acționează pernele vă poate ajuta să găsiți perna care are cele mai bune efecte asupra dumneavoastră

Loft

Loft-ul determină unghiul capului dumneavoastră în raport cu coloana vertebrală. O pernă prea înaltă sau prea joasă vă poate forța gâtul să se îndoaie la un unghi nefiresc, provocând în timp tensiune și disconfort.

Acest lucru poate duce în timp și la apariția de spondiloză cervicală. De aceea, experții din industria somnului recomandă să alegeți o pernă cu o înălțime care să vă mențină capul și gâtul aliniate cu coloana vertebrală.

Atunci când vă alegeți perna, nu uitați să luați în considerare lățimea umerilor și mărimea capului dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur de înălțimea ideală, ați putea să cumpărați o pernă cu înălțime reglabilă.

Suport

Pe lângă faptul că trebuie să fie la înălțimea potrivită sub cap, o pernă trebuie să vă susțină în mod adecvat gâtul. Acest lucru se observă cel mai adesea la pernele cervicale, care se conturează la nivelul gâtului în loc să lase un spațiu în care gâtul nu este susținut.

Nivelul de fermitate

Fermitatea pernei va determina locul în care capul dumneavoastră ajunge să se odihnească. Astfel noi considerăm că este important să acordați o atenție deosebită acestui aspect.

Nivelul de fermitate al pernei potrivit pentru dumneavoastră va depinde de cât de greu este capul, de cât de înaltă este perna, de poziția în care aveți tendința să dormiți și de fermitatea pe care o are salteaua de pat.

Pernele care sunt prea ferme pot provoca puncte de presiune, de exemplu în urechi atunci când dormiți pe o parte. Pe de altă parte, pernele care sunt prea moi se pot lăsa sub cap și nu reușesc să ofere un sprijin adecvat.

Materiale de calitate

În cadrul unor categorii largi, cum ar fi pernele din spumă cu memorie sau din pene, calitatea pernei individuale joacă un rol semnificativ în determinarea longevității și confortului acesteia. Unele perne pot fi spălate ocazional și uscate corespunzător pentru a le curăța și a le crește durata de viață.

Reducerea presiunii

O pernă bună oferă o eliberarea presiunii prin faptul că ușurează tensiunea de pe gât și se conturează pentru a reduce punctele de presiune.

Pentru cea mai bună eliberarea a presiunii, alegeți o pernă care are forma și dimensiunea potrivită pentru poziția dumneavoastră de dormit și fermitatea potrivită pentru a ușura presiunea în punctele de contact.

Formă

Producătorii de astăzi oferă un sortiment variat de perne ergonomice care oferă un sprijin sporit prin adaptarea la forma capului și a gâtului dumneavoastră. Unele persoane aleg de asemenea să adauge o altă pernă la configurația lor.

O alegere populară fiind o rolă mică sub gât, în plus față de perna principală. Forma pernei este o chestiune de preferințe personale, dar dacă nu găsiți eliminare a presiunii pentru durerile de gât, o soluție ar putea fi să încercați o pernă cervicală.

Preț

Investiția într-o pernă bună este crucială pentru sănătatea dumneavoastră generală și pentru sănătatea gâtului în special. Prețurile pernelor variază foarte mult în funcție de materialele și designul acestora, însă în medie se învârt în jurul valorii de 200 de Lei, acesta fiind și un buget minim recomandat pentru o astfel de pernă.

Atunci când cumpărați o pernă, țineți cont de faptul că anumite tipuri de perne vă vor ține ani de zile, în timp ce altele ar putea fi necesar să fie înlocuite după un an sau doi, deoarece materialele lor se uzează și își pierd din caracteristici.

Care e cea mai bună pernă cervicală? – concluzie

Fiind finalul ghidului de cumpărături, dar și al articolului (mai urmează câteva sfaturi și o secțiune cu întrebări frecvente) sperăm că informațiile prezentate aici v-au fost de ajutor.

Astfel ne dorim să știm că dumneavoastră ați putut să găsiți cea mai bună pernă cervicală pentru dumneavoastră. Din punctul nostru de vedere cea mai bună alegere este prima recomandare din top și anume pernă cervicală Dormeo Air+ Smart.

Lucruri de făcut în plus față de schimbarea pernei

Dacă ați cumpărat cea mai buna perna cervicală, dar tot vă deranjează durerile de gât puteți face aceste lucruri:

  • Modificați-vă postura generală atunci când stați în picioare sau în șezut. Găsiți o poziție cu coloană vertebrală neutră în aceste posturi.
  • Întindeți-vă gâtul la fiecare 20-30 de minute atunci când lucrați la calculator, conduceți pe distanțe lungi sau faceți alte sarcini repetitive care vă solicită gâtul. Poate fi util să setați un memento pe calculator sau pe telefon pentru a face pauze.
  • Folosiți un rucsac sau o valiză cu roți atunci când transportați încărcături grele. Folosirea unei genți de umăr vă solicită excesiv gâtul și umerii.
  • Folosiți căldura sau gheața pentru a atenua durerea, făcând un duș cald sau aplicând o compresă caldă sau rece. Acest lucru este deosebit de eficient în primele 2 sau 3 zile de la o accidentare acută.
  • Luați analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul.
  • Încercați să vă lăsați de fumat. Cercetătorii remarcă faptul că fumatul este asociat cu durerile cronice de gât.

Întrebări frecvente

Poate o pernă să provoace dureri de gât?

Da, se poate. O pernă care vă scoate coloana vertebrală din alinierea neutră vă poate provoca dureri de gât dimineața. În mod similar, dacă o pernă nu oferă suficient sprijin poate crea dureri și să vă treziți cu gâtul înțepenit.

Care sunt cele mai bune poziții de somn?

În general, dacă aveți dureri de gât, cel mai bine este să dormiți pe spate sau pe o parte. Dormitul pe burtă, mai ales dacă dormiți pe o pernă prea groasă, poate exercita o presiune excesivă asupra coloanei și poate provoca dureri de gât.
Păstrați-vă gâtul aliniat cu corpul. Puteți pune o pernă sub genunchi pentru a vă menține coloana vertebrală în alinierea corectă.

Cât de fermă trebuie să fie o pernă?

Fermitatea unei perne este subiectivă. Ceea ce pentru o persoană poate părea prea ferm pentru o altă persoană poate părea că e o fermitate ideală. Cu toate acestea, pernele ar trebui să fie suficient de ferme pentru a susține capul și gâtul fără a crește presiunea asupra coloanei vertebrale.

Care este înălțimea corectă a unei perne?

Perna unei persoane ar trebui să fie suficient de înaltă pentru a menține coloana vertebrală într-o poziție neutră. Persoanele care dorm pe o parte pot realiza că o pernă de înălțime medie este mai confortabilă decât o pernă mai plată. Cei care dorm pe spate sau pe burtă pot găsi o pernă plată ca fiind mai confortabilă.

5 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130