Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.
Cea mai bună pompă de stropit electrică (acumulator) 2023
Cea mai bună pompă de stropit electrică trebuie să vă ajute să vă îngrijiți grădina și culturile într-un mod corespunzător.
Cea mai bună pompă de stropit electrică (acumulator) 2023
Pentru ca culturile să fie sănătoase și productive este necesar ca acestea să fie periodic erbicidate, acest lucru se face cel mai ușor cu o pompă de stropit electrică. Dacă alegerea unui model pe care să-l cumpărați vi se pare dificilă noi suntem aici să vă ajutăm.
Achiziția unei pompe de stropit electrice poate părea dificilă deoarece pe piața din România există extrem de multe modele. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă am decis să realizăm acest articol unde am prezentat un top cu cele mai bune pompe de stropit electrice dar și un ghid de cumpărături în care oferim sfaturi care să vă conducă spre achiziția corespunzătoare.
Avantaje oferite de co pompă de stropit electrică
Pentru a vă motiva să cumpărați cea mai bună pompă de stropit electrică am ales să enumerăm câteva avantaje de care veți beneficia odată cu achiziția acesteia.
- Randament mai bun -cu ajutorul unei pompe de stropit electrice veți avea un randament mai bun și veți executa stropirea culturilor într-un mod mai profesionist.
- Munciți mai ușor -aceasta fiind o pompă de stropit ce funcționează cu acumulator nu mai trebuie să creați presiunea în mod manual și automat munca dumneavoastră va fi ușurată.
- Câștigați timp -o pompă de stropit electrică vă va ajuta să câștigați timp deoarece cu ajutorul ei vă veți crește eficiența în timpul stropirii.
Top 10 cele mai bune pompe de stropit electrice (acumulator) 2023
Pentru că este imposibil ca un model să fie cea mai bună pompă de stropit electrică pentru toată lumea am decis să creăm un top 10 în care să prezentăm cele mai bune modele de pe piață. Așadar sperăm că în acest top să se regăsească și modelul ideal pentru dumneavoastră.
1. Pompă stropit electrică Pandora 16 Litri + o lance extensibilă de 2.8 m
- Presiune maximă de 5 bar;
- Lance din inox;
- Jet reglabil;
- Baterie 12V 8A;
- Greutate aproximativă de 3-4Kg;
- Regulator de presiune;
Avantaje
- Foarte ușor de folosit;
- Are randament foarte bun;
- Lance extensibilă;
- Bateria se încarcă foarte repede;
Dezavantaje
- Plasticele puteau fi de calitate mai bună
Nouă celor de la Gotof.ro ne-a plăcut foarte mult acest model și suntem aproape 100% siguri că este puțin probabil ca cineva care cumpără această pompă să fie dezamăgit după folosire. Lancea extensibilă cu care vine la pachet o face să fie și o pompă electrică de stropit pomii bună și vă scapă de folosirea unei scări.
Acest lucru vă ajuta să economisiți timp și energie! Aceasta are 4 tipuri de pulverizări ceea ce o face bună pentru fiecare grădină din țară. Aceste 4 tipuri de pulverizări sunt: ceață, jet, picături și praf. Bateria are o autonomie foarte bună, iar când aceasta e plină poate acoperii folosirea a circa 8-10 rezervoare.
Capacitatea rezervorului pe care o are pompa de stropit electrică este de 16 litri ceea ce înseamnă că atunci când aceasta are rezervorul plin veți avea pe spate circa 19-20 kg. În opinia noastră acest model ar fi cea mai bună pompă de stropit electrică ce poate fi cumpărată online.
2. Pompă de stropit cu acumulator + manuala (2 in 1) Pandora + Atomizor electric
- Presiune max. 5 bar;
- Lance din inox;
- Jet reglabil ;
- Baterie 12V 8A;
- Greutate aprox. 3-4Kg;
Avantaje
- Ușor de manevrat;
- Atomizorul se cuplează foarte ușor la pompă;
- Raport preț – calitate foarte bun;
Dezavantaje
- Consumă un pic cam multă soluție față de una manuală;
Această pompă este ideală pentru persoanele ce au culturi mai mici și nu pot crea automatizări pentru stropire. Are o construcție robustă și este realizată din materiale de calitate pentru o durată de viață cât mai mare, în același timp fiind foarte ușoară pentru o manevrare cât mai simplă.
Bateria are o autonomie de aproximativ 15-20 de plinuri cu o încărcare completă în maxim 3 ore a acesteia. Avantajul acestei pompe de stropit este că ea poate fi folosită și manual în cazul în care bateria se descarcă complet și nu aveți unde să o încărcați. Mai trebuie să menționăm că are un furtun de 1,2 metri.
Aceasta poate stropi cu o presiune maximă de 5 bar și are la fel ca pompa de mai sus 4 tipuri de stropire, acestea fiind: ceață, jet, picături și praf. În opinia noastră acest model este cea mai bună pompă de stropit electrică 2 in 1 (manuală + electrică) ce poate fi cumpărată online.
3. Pompă de stropit electrică Micul Fermier cu suport lombar – DZ-P109
- Rezervor de 16 litri;
- Baterie de 12 V cu puterea de 9 Ah;
- Furtun de 125 de centimetri;
Avantaje
- Raport preț-calitate foarte bun;
- Curele reglabile;
- Cleme de fixare pentru braț;
Dezavantaje
- Este model semi-profesional;
Pompa de stropit electrică Micul Fermier este un produs foarte ușor de utilizat pentru a stropi grădina sau culturile cu diverse lichide cum ar fi: apă, pesticide și îngrășăminte. Aceasta nu este o pompă profesională și se recomandă utilizarea ei la nivel de hobby sau semi-profesional.
Are un design ergonomic ce permite utilizarea acesteia într-un mod foarte ușor. Zona de contact cu spatele utilizatorului beneficiază de o protecție specială, moale pentru a evita apariția durerilor de spate. Este realizată din materiale de calitate pentru a avea o durată de viață îndelungată.
Pompa de stropit electrică vine cu un regulator de presiune foarte ușor de utilizat și oferă presiune ridicată, debit mare, efect nebulizator ridicat cu grad mare de acoperire. În opinia noastră acest model este cea mai bună pompă de stropit electrică Micul Fermier.
4. Pompă stropit electrică Danubewd Tools®
- Capacitate de 12 Litri;
- Presiune de 5.5 bar;
- Acumulator 12V 8AH ;
- 5 duze incluse;
Avantaje
- Silențioasă;
- Acumulatorul ține mult;
- 5 duze incluse;
- Reglaj de presiune;
Dezavantaje
- Duzele cu găuri mari consumă rapid substanța;
Pompa de stropit electrică Danubewd Tools este o soluție optimă pentru cei care caută un model ieftin și cu rezervor mic și ușor. Este confecționată din plastic și inox și are două bretele rezistente care nu vor ceda în timp. Cele 4 tipuri de pulverizare pe care le are sunt: ceață, jet, picături și praf.
Greutatea pompei electrice când aceasta e goală este aproximativ 3,5 kg, iar dacă rezervorul de 12 litri este plin va avea aproximativ 15-16 kg. Acest lucru înseamnă că acest model poate fi manevrat foarte ușor și nu vă va incomoda în vreun fel când o veți avea pe spate.
Bateria are o autonomie ce poate acoperi aproximativ 18-20 de plinuri fiind perfectă și în locurile unde nu aveți o sursă de electricitate. În opinia noastră această pompă de stropit electrică este cea mai bună pompă de stropit electrică ieftină.
5. Pompă de stropit electrică Micul Fermier 12 L
- Presiune max. 5 bar;
- Lance din inox;
- Jet reglabil;
- Baterie 12V 8A;
- Greutate aprox. 3-4Kg.
- Regulator presiune;
Avantaje
- Eficientă;
- Raport preț – calitate bun;
- Silențioasă;
Dezavantaje
- Tija este cam scurtă;
Pompă de stropit electrica Micul Fermier 12 L este ideală pentru cei care nu au suprafețe mari de teren de îngrijit dar doresc să îngrijească aceste suprafețe cu un utilaj ușor, eficient și silențios. Această pompă de la Micul Fermier poate fi folosită la toate tipurile de culturi de sere, livezi cu pomi fructiferi, vie, etc.
Acumulatorul pompei se bucură de una dintre cele mai bune autonomii pe care l-am întâlnit și anume poate funcționa pentru 25-30 de plinuri sau chiar 9 ore. Când rezervorul este gol acest model cântărește aproximativ 2,5 kg, iar când rezervorul este plin ajunge undeva la 14-15 kilograme, capacitatea lui fiind de 12 litri.
Aceasta vine la pachet cu un regulator de presiune și cu 3 duze de incluse. Are o lance de inox, iar presiunea maximă cu care poate stropi este de aproximativ 5 bar. În opina noastră acest model este una dintre cele mai bune pompe de stropit electrice marca Micul Fermier.
6. Pompă stropit 2 in 1 (electrica + manuală) Danubewd Tools
- Presiune maxima 5.5 bar;
- Acumulator 12v\8ah;
- O singura încărcare este suficienta pentru 15-20 de plinuri;
- Regulator presiune;
- Tija metalica telescopica;
- 5 duze cu diferite tipuri de pulverizare;
- Încărcător;
Avantaje
- Capacitate mare;
- Diversificare mare de duze;
- Plastic de calitate;
Dezavantaje
- Accesul la baterie este mai greoi
Pompă stropit 2 in 1 (electrica + manuală) Danubewd Tools este o soluție perfectă care vă va ajuta să preveniți situațiile neplăcute când se descarcă acumulatorul. Deși noi nu recomandăm pompele de stropit manuale am făcut o excepție pentru acest model pentru că este 2 in 1.
Este construită din materiale de calitate care să reziste în timp. Singurul dezavantaj pe care l-am observat pe lângă cel menționat mai sus este că tija este un pic cam scurtă. Are un rezervor de 20 de litri care se poate dovedi foarte greu pentru unele persoane.
Dacă și pentru dumneavoastră se dovedește a fi greu acest rezervor când este plin vă recomandăm să nu umpleți complet rezervorul și să adăugați doar 10-12 litri. Dacă căutați un model care are un raport preț-calitate foarte bun s-ar putea ca asta să fie cea mai bună pompă de stropit electrică pentru dumneavoastră.
7. Pompă de stropit cu acumulator Procraft
- Presiune maximă 6 bar;
- Rezervor de 12 litri;
- Acumulator 12V 8AH
Avantaje
- Funcționare impecabilă;
- Raport preț-calitate foarte bun;
- Foarte ușor de manevrat;
Dezavantaje
- Nu este cea mai bună opțiune pentru stropirea copacilor;
Pompa de stropit cu acumulator Procraft a fost creată cu scopul de a vă ajuta să terminați mai rapid activitățile legate de agricultură. Aceasta este realizată dintr-un material plastic foarte rezistent care rezistă în timp în ciuda expunerii sale la substanțe chimice puternice.
Variatorul de presiune vă va oferii liberate de a alege presiunea cu care doriți să stropiți. Aceasta are un rezervor ce are o capacitate de 12 litri și datorită celor 3 duze veți beneficia de 3 tipuri diferite de stropire. Pompa de stropit electrică Procraft are un design compact cu prindere tip rucsac.
Acumulatorul pe care o are pompa de stropit are o autonomie de 8-9 ore deci puteți lucra o zi întreagă fără probleme alături de acest model. În opinia noastră acest model este cea mai bună pompă de stropit electrică sub 250 de lei.
8. Pompă de stropit electrică + manuală Pandora
- Regulator de presiune;
- Rezervor de 16 litri;
- Presiune maximă 5 bar;
Avantaje
- Putere optimă de stropire;
- Ergonomică;
- Autonomie bună a bateriei;
Dezavantaje
- Schema de asamblare are scrisul cam mic;
Pompa de stropit 2 in 1 Pandora vă va ajuta la îngrijirea curții, a grădinii, a culturilor și a chiar la stropirea pomilor. Este un model foarte silențios care este ideal pentru persoanele care nu au suprafețe foarte mari de îngrijit. Acumulatorul pompei are o autonomie ce permite utilizare continuă timp de 9 ore sau 15-20 de plinuri.
Este dotată cu o lance din inox care rezistă în timp și are o presiune maximă de 5 bar. Jetul este reglabil și vine cu un regulator de presiune care vă va ușura munca. Cu rezervorul gol are o greutate de aproximativ 3-4 kilograme ceea ce înseamnă că este foarte ușor de manevrat.
Pachetul care vă va fi livrat va conține: 3 duze, încărcător pentru acumulator și acumulator. Un avantaj al acestei pompe electrice este că acumulatorul ei se încarcă în maxim o oră. În opinia noastră acest model este cea mai bună pompă de stropit electrică ce are încărcare rapidă.
9. Pompă de stropit cu acumulator Evotools
- Rezervor de 16 litri;
- Acumulator de 12 V 8Ah;
- 4 duze incluse;
Avantaje
- Foarte practică;
- Ergonomică;
- Silențioasă;
Dezavantaje
- Unele componente ar putea fi realizate din materiale mai calitative;
Pompa de stropit electrică Evotools este o soluție ideală atât pentru cei care au suprafețe mai mari cât și pentru cei cu suprafețe de teren mai reduse. Acumulatorul poate asigura funcționarea pompei electrice între 15 și 20 de plinuri pe fiecare ciclu de încărcare.
În cazul în care sunteți plecat într-o zonă în care nu aveți acces la electricitate și vi se descarcă pompa trebuie să știți că o puteți folosi și manual. Acest model este dotat cu un furtun de 120 de centimetri și 4 duze care vă vor asigura 4 moduri diferite de stropire.
Se pot pulveriza fertilizatori lichizi precum si soluții pentru combaterea dăunătorilor în grădinile de legume, livezile de pomi fructiferi, suprafețele agricole sau gospodărie. În opinia noastră acest model este cea mai bună pompă de stropit electrică Evotools.
10. Pompă de stropit electrică Tatta
- Rezervor tip rucsac;
- Acumulator 12V 8Ah;
- Rezervor de 12 litri;
Avantaje
- Raport preț -calitate foarte bun;
- Autonomie bună a bateriei;
- Ușurează foarte mult munca;
Dezavantaje
- Furtunul de stropire e cam rigid;
Pompa de stropit electrică Tatta este un model ce poate fi folosit un timp îndelungat fără să necesite prea multă îngrijire. Aceasta este destinată fertilizatorilor lichizi si a soluțiilor pentru combaterea dăunătorilor din grădini de legume, livezi cu pomi fructiferi sau culturi.
Aceasta poate fi folosită și la deratizare sau dezinfecții în spații publice sau private pentru a vă crea un mediu curat. Este realizată din materiale de calitate care să reziste cu ușurință amestecurilor de substanțe chimice. Este o soluție ideală pentru oamenii din mediul rural și nu numai care vor să-și întrețină gospodăria.
Cum să alegi cea mai bună pompă de stropit electrică – ghid de cumpărături
În această secțiune a articolului veți am pregătit câteva sfaturi care să vă ajute să alegeți cea mai bună pompă de stropit electrică. Sperăm că după ce veți parcurge această secțiune a articolului să puteți să faceți alegere corespunzătoare pentru dumneavoastră.
Buget
Deși prețul unei pompe de stropit electrice este unul care nu necesită un efort financiar prea mare stabilirea bugetului pentru această unealtă este un pas important. În opinia noastră un buget optim este cuprins între 250 și 400 de Lei, dar având în vedere eficiența pompei aceasta își va scoate foarte rapid banii.
Capacitatea rezervorului
În opinia noastră capacitatea optimă pe care trebuie să o aibă cea mai bună pompă de stropit electrică este cuprinsă între 12 și 16 litri. Deși unii oameni pot duce fără probleme în spate 20 de kg pentru unele persoane și 15 kg se pot dovedii o adevărată povoară.
Așadar o pompă de stropit electrică ce are un rezervor de 12 litri este o soluție optimă pentru persoanele care nu vor să care în spate mai mult de 15-16 kg. În urma analizelor noastre în această situație se află aproximativ 90% dintre oameni din acest motiv și majoritatea modelelor recomandate de noi au un rezervor cuprins între 12 și 16 litri.
Performanțe
Performanțele tehnice pe care le are cea mai bună pompă de stropit electrică este un factor foarte important, de multe ori acest factor este cel care determina achiziția. Noi din punct de vedere al performanțelor considerăm o pompă de stropit electric bună dacă:
- Bateria ține minim 10 goliri ale rezervorului;
- Are o presiune de minim 5 bar;
- Are cele 4 tipuri de stropire;
Care e cea mai bună pompă de stropit electrică?- concluzie
Din punctul nostru de vedere cea mai bună pompă de stropit electrică este Pandora 16 Litri, deoarece oferă probabil cel mai bun raport preț calitate. În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că cu ajutorul lui puteți face cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.
Întrebări frecvente
În procesul nostru de cercetare am descoperit o serie de întrebări frecvente care erau puse de mai mulți oameni care erau interesați de cumpărarea unei pompe de stropit electrice. Mai jos le-am ales pe cele mai întâlnite și am răspuns la ele, dacă pe lângă aceste întrebări mai aveți și alte întrebări le puteți adresa în comentarii și vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp.
Care este distanța optimă de stropire ?
Pentru stropirea grădinii, sau a pomilor probabil este suficientă o presiune cuprinsă între 2 – 4 bar. Cu aceasta veți putea stropi pană la 8 metri vertical și până la 5 metri pe orizontal. Acoperirea acestor distanțe sunt mai ca suficiente pentru stropirea grădinii sau a pomilor.
Este importantă greutatea unei pompe de stropit?
Acest lucru diferă de la persoană la persoană. Deși sunt persoane care țin greutăți mari în spate fără probleme noi nu recomandăm să faceți acest lucru. Acesta este un lucru care nu este de neglijat deoarece în timp vă puteți trezi cu diverse probleme de spate.
Pompa de stropit electrică are mai multe moduri de stropire?
Da, pompele de stropit electrice au mai multe moduri de stropire. După cum ați văzut în topul de mai sus recomandat de noi cele mai întâlnite moduri de stropire sunt: ceață, jet, picături și praf. Cea mai importantă duză este cea care oferă jetul plat restul fiind doar un bonus oferit de producători.
De la ce distanță pot stropii cu pompa de stropit electrică?
Acest lucru diferă de la pompă la pompă, și depinde de modulul de stropire folosit Cu cât pompa generează mai multă presiune cu atât va stropi pe o distanță mai mare. În opinia noastră o presiune de 4 bar este suficientă pentru cea mai bună pompă de stropit electrică folosită pentru uz propriu.