.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune saltele de pat 2023

Cea mai bună saltea trebuie să vă facă să așteptați cu nerăbdare să dormiți pe ea deoarece știți că în fiecare dimineață vă veți trezi odihnit/ă.

Cea mai bună saltea 2023

Achiziția unei saltele nu este o achiziție care trebuie să fie tratată cu superficialitate deoarece este o achiziție care vă poate influența calitatea vieții în mod direct. De ce spunem asta? Ei bine dacă o saltea nu este aleasă în mod corespunzător riscați ca dimineața să aveți o senzație de oboseală și dureri de spate.

Dacă și în momentul de față vă treziți cu dureri de spate și senzație de oboseală atunci trebuie să știți că ați făcut o alegere bună să căutați care sunt cele mai bune saltele de dormit. Spunem asta deoarece simptomele dumneavoastră arată că este posibil să aveți o saltea veche sau o saltea de calitate slabă.

Un alt lucru bun pe care l-ați făcut este că ați intrat să citiți acest articol de pe gotof.ro în care am pregătit cu o rigurozitate ridicată top 10 cele mai bune saltele de pat și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună saltea

 • Suport corespunzător pentru întregul corp – una din principalele caracteristici pe care le are o saltea bună este faptul că oferă un suport corespunzător pentru întregul corp prin eliminarea punctelor de presiune.
 • Asigură o calitate ridicată a somnului – un al lucru foarte important pe care îl ofere saltelele bune este faptul că îmbunătățește și oferă în mod constant o calitate ridicată a somnului.
 • Construcție din materiale calitative – un alt avantaj oferit de saltele de top este faptul că aceasta sunt construite din materiale calitative care nu afectează sănătatea și care asigură o durabilitate ridicată în timp.
Top 10 cele mai bune saltele de pat

Top 10 cele mai bune saltele de pat 2023

1. Saltea de Pat Ortopedica din Spuma cu Memorie

cea mai bună saltea ortopedică

O saltea ortopedică capabilă să vă scape de durerile de spate resimțite după ce dormiți sau chiar și în timpul somnului.

Avantaje

 • Ventilare foarte bună a saltelei;
 • 7 ani garanție;
 • Strat 5 de centimetri de spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Nu este recomandată peroanelor cu vârsta peste 50 de ani;

Această saltea ortopedică din spumă cu memorie este capabilă să ajute oamenii ce au dureri de spate. Acest lucru este posibil datorită tehnologiilor folosite la construcția saltelei, tehnologii care sunt axate pe nevoile oamenilor ce au genul acesta de probleme.

Aceasta din punctul nostru de vedere este cea mai bună saltea ortopedică. Are o grosime totală de 21 de centimetri din care 5 centimetri sunt din spumă cu memorie. Spuma cu memorie oferă un plus de confort prin amortizarea mișcărilor și asigură temperatura optimă pentru oameni în timpul nopții.

Husa este matlasata, are zone de confort și asigură un mediu uscat pe tot parcursul somnului deoarece previne apariția transpirației pe timpul nopții. Nucleul saltelei favorizează somnul pe o parte deoarece elimină presiunea resimțită în mod normal în zona umerilor.

Este una dintre cele mai bune saltele din stocul celor de la Ortopedicus și care are zero reclamații până la această ora (ora scrierii acestui articol)! Un minus pe care îl are salteaua este faptul că nu este recomandată persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

Dacă vreți să cumpărați o saltea ortopedică bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cele mai bune saltele ortopedice.

2. Saltea Silver Active Memory Latex 12+3+4 Green Future

Saltea Silver Active Memory Latex 12+3+4 Green Future

O saltea excelentă care vă poate asigura un somn sănătos în fiecare noapte.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Proprietăți ortopedice;
 • Efect antistatic;
 • Raport preț-calitate excelent;
 • 5 ani garanție;

Dezavantaje

 • Are doar 2 nivele de fermitate;

Silver Active Memory Latex este o saltea care vă poate îmbunătății extrem de mult calitatea somnului deoarece asigură o susținere anatomică a corpului. Astfel acest lucru contribuie la o poziție corectă a spatelui în timpul somnului și previne apariția durerilor de spate.

Aceasta are profilarea pe zone de confort a stratului ortopedic din Latex, cat si a celui din Memory. Astfel salteaua oferă un suport diferit pentru fiecare parte a corpului ceea ce creează 7 zone de confort excepționale.

Un alt lucru care o face una dintre cele mai bune saltele este faptul că aceasta datorită modului de combinarea a straturilor de spumă nu permite propagarea mișcărilor. Astfel nu veți fi deranjat/ă de mișcările partenerului în timpul somnului.

Singurul minus pe care îl putem numi cu greu dezavantaj al acestei saltele este faptul ca are doar 2 nivele de fermitate. Practic o față a saltelei este mai moale și una este mai tare. Însă dacă căutați o saltea la un preț bun care combină proprietățile latexului și suportul ortopedic atunci aceasta este cea mai bună alegere.

Dacă vreți să cumpărați o saltea din latex bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună saltea din latex.

3. Saltea cu arcuri Hypnose

Saltea cu arcuri Hypnose

Dacă ceea ce căutați este o saltea cu arcuri atunci probabil aceasta este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Vă scapă de durerile de spate;
 • Ventilare foarte bună care previne apariția umidității;
 • Nu se deformează în timp;

Dezavantaje

 • Fermitatea nu este ajustabilă sau reglabilă;

Salteaua cu arcuri Hypnose este o alegere excepțională dacă ceea ce căutați este o saltea de pat ieftină, dar realizată într-un mod profesionist. Aceasta este realizată cu arcuri din Germania care sunt capabile să asigure o susținere corespunzătoare indiferent de poziția în care dormiți.

Un alt beneficiu adus de miezul saltelei compus din arcuri este faptul că circulația aerului este realizată corespunzător, iar acest lucru previne apariția umezelii și a mucegaiului. Trebuie să știți și că materialele care înfășoară salteaua beneficiază de un tratament antiacarian.

Acest lucru face ca riscul aparițiilor acarienilor să nu existe ceea ce vă va asigura un mediu curat și confortabil în care să dormiți. Ceea ce o face să fie una dintre cele mai bune saltele este faptul că este realizată cu materiale calitative din Belgia, Germania, Ungaria și Franța.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu are fermitate reglabilă, iar fermitatea acesteia este medie. Dacă o saltea cu fermitate medie este ideală pentru dumneavoastră atunci vă recomandăm această saltea deoarece noi o considerăm cea mai bună bună saltea cu arcuri.

Dacă vreți să cumpărați o saltea cu arcuri bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cele mai bune saltele cu arcuri.

4. Saltea Dormeo Fresh Prima Platinum cu fermitate ajustabilă

Saltea Dormeo Fresh Prima Platinum cu fermitate ajustabilă

Dacă ceea ce vă doriți este cea mai bună saltea atunci această saltea Dormeo este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențioasă;
 • Fermitate ajustabilă;
 • Husă lavabilă;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 de lei;

Salteaua Dormeo Fresh Prima Platinum se face remarcată prin oferirea unui raport preț-calitate excelent. Aceasta se deosebește de restul saltelelor prin stratul de Octaspring de centimetrii cu 3 zone de confort care urmărește menținerea coloanei vertebrale într-o poziție sănătoasă.

Arcurile inovatoare Octasping sunt realizate din spumă. Astfel cele 8 coloane de susținere alcătuite din arcuri Octaspring se adaptează tridimensional, iar fiecare arc se adaptează singur în mod dinamic la formele și chiar mișcările corpului dumneavoastră.

O altă proprietate care face ca această saltea Dormeo să iasă în evidență este faptul că aceasta este de 8 ori mai aerisită decât saltele tradiționale din spumă. Astfel nu veți avea avea probleme cu umiditatea crescută sau cu apariția mucegaiului sub sau în interiorul saltelei.

La capitolul dezavantaje tot ce vă putem spune este că singurul dezavantaj al saltelei este prețul destul de mare (acest preț variază în funcție de dimensiunea aleasă). Însă noi per total credem ca această saltea este una dintre cele mai bune saltele ce pot fi cumpărate de către dumneavoastră.

Dacă vreți să cumpărați o saltea Dormeo bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună saltea Dormeo.

5. Saltea Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

Saltea Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

O saltea ce este concepută special pentru a asigura un somn odihnitor și revigorant într-un mediu curat noapte de noapte.

Avantaje

 • Suport ortopedic;
 • Husa este detașabilă și lavabilă;
 • Rezistență ridicată;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Somnexpert AirCool HD Pocket Spring este o saltea care vă va ajuta să vă transformați dormitorul într-o oază de liniște în care să puteți dormii într-un mediu curat și revigorant, având calitatea somnului ridicată. Aceasta combină foarte bine caracteristicile unei saltele cu arcuri cu cele ortopedice date de spuma memory.

Are un nucleu cu o grosime de 18 centimetri bazat pe arcuri individuale Spring Pocket. Acest nucleu este acoperit de Smart Foam de 2 centimetri care are proprietăți similare cu latexul. Peste acest strat vine un strat de 2 centimetri High Resilience Foam și 2 straturi de vata matlasata pe ambele fețe.

Astfel obținem o saltea ce are o grosime de 24 de centimetri și care este capabilă să ofere un somn bun în fiecare noapte pentru o perioadă lungă de timp. Husa este detașabilă și poate fi spălată la o temperatura maximă de 40 de grade Celsius.

Singurul minus al acestei saltele din punctul nostru de vedere este faptul că nu oferă fermitate ajustabilă, fermitatea ei fiind una medie. Însă dacă ceea ce căutați este o saltea cu fermitate medie probabil aceasta este cea mai bună saltea ce poate fi cumpărată.

6. Saltea AIR+ Select cu fermitate ajustabilă

cea mai bună saltea Dormeo

O saltea pe care o puteți regla exact după gusturile și nevoile dumneavoastră și care are o circulație a aerului foarte bună.

Avantaje

 • Fermitate reglabilă;
 • Circulație a aerului foarte bună;
 • Nucleu dublu;
 • Antibacteriană și anti-alergenică;
 • Termoreglare dinamică;
 • Husă detașabilă și lavabilă;

Dezavantaje

 • Preț peste medie;

Salteaua AIR+ Select cu fermitate ajustabilă este o saltea extrem de bună din gama celor de la Dormeo. Unul din marele plusuri a acestei saltele este faptul că are fermitate reglabilă lucru care este datorat celor 2 nuclee pe care le are. Acest nucleu dublu vă permite să alegeți între o suprafață mai fermă și una mai moale.

Un alt lucru care o face una dintre cele mai bune saltele este faptul că este foarte bine ventilată asigurând circulație optimă a aerului. Husa saltelei este detașabilă și lavabilă fiind îmbunătățită cu fibre moi Tencel plus un strat de 2 centimetrii din spumă cu memorie.

Acest model are și un tratament numit Adaptive care oferă termoreglare dinamică, vă întrebați ce înseamnă asta? Ei bine acest lucru înseamnă că pe timp de vară această saltea va fi răcoroasă iar pe timp de iarnă va fi călduroasă.

Această saltea este bună și pentru persoanele ce au probleme de respirație cum ar fi astmul sau diverse alergii deoarece are un tratament antibacterian și antialergic. Ca și minus trebuie să știți că această saltea are un preț peste medie acest lucru fiind și singurul dezavantaj care a făcut-o să nu fie cea mai bună saltea de pat din top.

7. Saltea Anatomica Dolce Dormire

Saltea Anatomica Dolce Dormire

Această saltea super-ortopedică poate devenii sursa de energie pe care o veți avea zi de zi.

Avantaje

 • Fermă și în același timp moale și catifelată;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Bună și pentru copii;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Ar fi fost mai bine să fie un strat de minim 4-5 cm de spumă cu memorie;

Dolce Dormire este o saltea care se diferențiază printr-un preț mic fiind o soluție pentru persoanele c-un buget redus. Are o grosime totală de 18 centimetri din care 3 centimetri sunt din spumă cu memorie care este stratul superior, baza fiind de 15 centimetri și fiind alcătuită din spuma poliuretanica profilata super-ortopedică.

Legat de stratul de 3 centimetri din spumă singurul reproș pe care îl putem avea este faptul că stratul ar fi putut să fie un pic mai gros, încă un centimetru în plus și ar fi fost perfectă. Datorită acestui strat cu spumă cu memorie greutatea corporală este distribuită uniform pe suprafața saltelei eliminând punctele de presiune.

Fiind folosită o tehnologie de ultimă generație în profilarea spumei se obține o bună circulație a aerului prin saltea astfel mucegaiul sau bacteriile nu vor apărea niciodată. Raportul preț calitate a fost factorul care ne-a făcut să o introducem în top cele mai bune saltele de dormit deoarece oferă mult și costă puțin.

După cum spuneam mai sus singurul minus al acestei saltele este faptul că are un strat din spumă cam prea subțire pentru a oferi confort maxim. Însă dacă ceea ce căutați este cea mai bună saltea de pat ieftină atunci acest model este o alegere excepțională.

8. Saltea superortopedică IDEAL SLEEP Elite

Saltea ortopedica IDEAL SLEEP Elite

O saltea cu fermitate ridicată care vă va ajuta să scăpați de durerile articulare și de spate pe care le aveți în fiecare dimineață.

Avantaje

 • Fermitate ridicată;
 • Fabricată în România;
 • Reversibilă;
 • Hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Salteaua super-ortopedică IDEAL SLEEP Elite este o saltea ideală pentru persoanele care-și doresc să aibă un somn mult mai profund în fiecare noapte. Aceasta este capabilă să oferă un plus mare de confort persoanelor ce o cumpără datorită matlasării materialelor și cantității de burete folosită la crearea arcurilor.

Tricotul cu ioni de argint contribuie la caracteristica saltelei care luptă contra microbilor și acarienilor, astfel aceasta devenind o saltea antialergică. Capsulele cu ioni de argint contribuie și la ameliorarea și eliminarea tensiunilor acumulate în timpul zilei.

Fermitatea saltelei o face să fie o saltea ideală pentru cei care își doresc o saltea tare deoarece are o fermitate ridicată. Un alt lucru care merită menționat este faptul că această saltea poate fi folosită și de persoanele care au probleme de respirație sau alergii deoarece beneficiază de diverse tratamente speciale pentru persoane alergice.

Ca și minus trebuie să știți că la această saltea husa nu este detașabilă, iar acest lucru poate crea inconveniente dea lungul timpului. Însă aceasta din punctul nostru de vederea aceasta este o saltea care merită să fie menționată în top cele mai bune saltele de pat.

9. Saltea iMemory Silver II cu fermitate ajustabilă

Saltea iMemory Silver cu fermitate ajustabilă

O saltea care are un raport preț-calitate excelent și cu ajutorul căreia veți dormi ca un bebeluș.

Avantaje

 • Realizată din materiale de calitate;
 • Somn fără dureri de spate;
 • Fermitate ajustabilă;
 • Varietate mare de dimensiuni;
 • 15 ani garanție;

Dezavantaje

 • Doar 3 zone de confort;

Dormeo iMemory Silver este o saltea ce are sistemul revoluționar cu 4 niveluri de fermitate diferite și care alături de cele 3 zone de confort vă vor oferii un suport corespunzător pentru nopți cu odihnă și fără dureri de spate. Are și proprietăți antibacteriene și antialergice pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat.

Cele 4 niveluri de fermitate pe care le are această saltea sunt: moale, duritate medie, tare și foarte tare. Aceasta saltea este una ideală și pentru cuplurile care vor să doarmă pe fermități diferite deoarece fiecare parte a saltelei poate fi reglată după bunul plac.

Stratul din spumă cu memorie se adaptează la forma corpului și relaxează mușchii corpului aceasta fiind unul din factorii principali care influențează somnul pe această saltea. Husa saltelei este detașabilă și poate fi spălată la 60 de grade Celsius în mașina de spălat rufe, aceasta fiind temperatura la care acarienii mor.

Aceasta saltea în comparație cu salteaua Air+ Select care e al 6 produs prezentat în top are un preț mai mic, o grosime mai mică și mai puține zone de confort. Dacă căutați una dintre cele mai bune saltele cu un raport bun preț-calitate de la Dormeo atunci vă recomandăm această saltea.

10. Saltea Basic Memory Touch

Saltea Basic Memory Touch

Încheiem topul care alcătuiește cele mai bune saltele cu o saltea ce oferă un raport preț-calitate fantastic.

Avantaje

 • Garanție 10 ani;
 • Husă detașabilă;
 • Tratament împotriva acarienilor și microorganismelor;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Basic Memory Touch este o saltea ce are o grosime de 16 centimetri din care 2 centimetri sunt din spumă cu memorie (memory foam). Aceasta este o saltea pentru 2 persoane și este recomandată pentru persoanele ce au o greutate de maxim 120 de kilograme.

Aceasta menține coloana vertebrală dreaptă și va prevenii apariția durerilor de spate în timpul somnului, toate acestea fiind posibile datorită proprietăților ortopedice. Spuma cu memorie este cea care se ocupă cu distribuirea în mod uniform a greutății corpului pe toată suprafața saltelei.

Astfel sunt eliminate toate punctele de presiune și circulația sanguină este îmbunătățită. Materialele folosite pe întreaga suprafață a saltelei sunt tratate împotriva acarienilor și microorganismelor. Astfel aveți garanția unui mediu sănătos în care să dormiți.

Un minus al acestei saltele este faptul că husa nu este detașabilă, astfel curățarea și întreținerea ei este mai dificilă. Însă din punctul nostru de vedere aceasta își merită din plin locul în acest top fiind una dintre cele mai bune saltele de dormitor ce pot fi cumpărate.

AntialergicăDa
FermitateÎntre 3 și 9
ReduceriPână la 37%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 100 de zile

Cum să alegi cea mai bună saltea – ghid de cumpărături

Alegerea unei saltele este de multe ori foarte dificilă deoarece acest lucru constă în cheltuirea unei sume de bani care nu e de ignorat. Așadar probabil informațiile prezentate mai jos ar trebui să fie de interes pentru dumneavoastră.

Pentru vă ajută sa alegeți modelul potrivit pentru dumneavoastră din top 10 cele mai bune saltele de mai sus venim venim în ajutorul dumneavoastră cu un ghid de cumpărături care conține principalii factori de luat în calcul în momentul cumpărării unei saltele noi.

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei nu e un criteriu legat de calitate, dar noi considerăm că trebuie menționat. Am întâlnit cazuri în care salteaua nu numai odată a fost comandată pe o mărime greșită din cauză că clientul nu a măsurat suprafața patului.

Așadar înainte de comanda o saltea primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dimensiunea exactă de care aveți nevoie. După care în baza acelor dimensiuni puteți începe căutările.

Materialele din care e realizată salteaua

Legat de acest aspect poate exista o mare discuție deoarece pe piață există o mulțime de materiale din care se confecționează saltelele. Probabil acesta este și motivul din spatele întrebării pe care o pun mulți oameni și anume: care e cel mai bun material pentru cea mai bună saltea?

Ei bine nu putem spune că există un material există un material anume care să fie numit cel mai bun deoarece acesta trebuie ales de dumneavoastră în funcție de nevoile pe care le aveți. Însă cele mai de top materiale ar fi latexul și spuma cu memorie.

Acest lucru nu înseamnă că saltele cu arcuri nu sunt bune însă acestea se încadrează în altă categorie. Așadar vreți o saltea care să fie 100% naturală? Atunci alegeți una care e din latex.

Vreți o saltea în care să simțiți că stați ca pe un nor pufos și care vă copie forma corpului? Atunci alegeți o saltea din spumă cu memorie. Vreți o saltea ortopedică? Atunci o saltea cu arcuri care are straturi din latex și/sau spumă cu memorie este o alegere foarte bună.

Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei este un alt factor foarte important la care ar trebui să vă opriți. De ce spunem asta? Deoarece fermitatea poate decide cât de confortabilă e o saltea pentru dumneavoastră și poate face diferența în modul în care vă veți trezii.

Dacă luați o saltea prea fermă pentru dumneavoastră atunci e posibil să vă treziți cu dureri articulare și/sau dureri la coloana vertebrală. Dacă luați o saltea prea moale vă veți scufunda prea tare în ea și veți avea senzație de disconfort pe tot parcursul nopții.

În general saltele cu fermitate reglabilă se pot încadra în categoria cu cele mai bune saltele ortopedice. Dacă nu sunteți siguri de ce fermitate să alegeți puteți opta pentru o saltea cu fermitate reglabilă și astfel veți avea multiple opțiuni de selecție.

Garanție

În medie saltelele au o garanție de până la 10 ani. În principiu aia este și durata de viață pe care o au saltele. Acesta este și motivul pentru care este recomandată schimbarea saltelelor la un interval de maxim 10 ani.

Excepție fac câteva brand-uri cum ar fi Dormeo care pot oferii o perioadă mai lungă de garanție. Nu uitați alegeți o saltea cu materiale de calitate și vă veți bucura mult timp de ea. Până la urmă calitatea se reflectă de multe ori și în prețul produsului.

Tipul de saltea

Spre deosebire de vremea când părinți noștri trebuiau să îți cumpere o saltea nouă avem o mulțime de tipuri la dispoziție pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani.

Așadar de la simplele saltele cu arcuri care nu ofereau nimic special celor care dormeau pe ele sa ajuns la o gama foarte diversificată. Printre cele mai populare tipuri se numără:

 • Saltelele din latex;
 • Saltelele ortopedice;
 • Saltelele mixte;
 • Saltelele din spumă cu memorie;
 • Saltele cu arcuri

Bugetul

Bugetul este un aspect foarte important! Dacă nu îl stabiliți corect s-ar pute să vă plângeți că ați primit o saltea de calitate proastă și că ați cheltuit mulți bani degeaba. Ca să nu vă faceți așteptări deșarte pentru o saltea bună din toate punctele de vedere este necesar un buget minim de 1300 de lei.

Dacă nu aveți un buget care să se apropie măcar puțin de această sumă noi vă recomandăm să vă luați un topper bun pentru al pune pe saltea ca o soluție temporară. După care între timp să mai strângeți niște bănuți pentru a lua o saltea bună cu care nu veți avea probleme dea lungul anilor.

Care este cea mai bună saltea? – Concluzie

Din punctul nostru de vedere cea mai bună saltea este Dormeo Aloe Vera Memory Plus. Aceasta oferă un raport preț calitate excelent și îmbunătățește calitatea somnului foarte mult.

Dacă mergem mai departe 3 cele mai bune saltele ar fi primele 3 din top și anume, Dormeo, Ortopedicus, Memory Latex. Acestea au caracteristici diferite dar toate se concentrează pe îmbunătățirea calități somnului.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă fermitate la saltele?

Termenul fermitate face referire la cât de tare este o saltea. Practic o saltea cu fermitate ridicată înseamnă că este o saltea tare. Iar fermitatea poate fi măsurată în general pe o scară de la 1 la 5 sau de 1 la 10.

Ce este spuma poliuretanica la saltele?

Deși la prima vedere s-ar crede că această spumă face parte din tehnologiile apărute în ultimii ani ea de fapt are o istorie măricică. A apărut pentru prima dată în industria somnului în anul 1950. Pe atunci era folosită ca strat de tapițerie pentru saltelele cu arcuri. În prezent este un material foarte folosit ca și componentă de bază în saltele deoarece este foarte comodă.

Singurul minus al acestui material este faptul că datorită densității marii are o circulație a aerului slabă. În același timp este o saltea care nu reține praful, acarienii și bacteriile. Deci este un material ideal pentru top cele mai bune saltele de pat.

Cum scoți mirosul din saltele?

Sfatul nostru este să preveniți apariția acestor mirosuri prin aerisirea în mod regulat a saltelei. Dacă sunteți în situația în care salteaua a ajuns să miroasă urât puteți încerca să o aspirați după care puteți folosi oțet distilat.

Sa dovedit că acest oțet este mai eficient decât produsele profesionale pline de chimicale. Pulverizați puțin asupra saltelei suficient pentru a o umezi, dar fără a o uda după care lăsați salteaua să se aerisească în aer liber.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 125