Saltele

Top 10 cele mai bune saltele de pat

Top cele mai bune saltele care pot fi cumpărate

Cea mai bună saltea trebuie să vă facă să așteptați cu nerăbdare să dormiți pe ea deoarece în fiecare dimineață vă veți trezii odihnit.

Cea mai bună saltea 2021

Achiziția unei saltele nu este deloc de neglijat deoarece este un produs care vă influențează direct viața de zi cu zi. Dacă în momentul față vă treziți cu dureri de spate, obosit iar noaptea vă tot învârtiți în pat și vă treziți des însemnă că a venit timpul să vă cumpărați o saltea nouă. Acești factori negativi care probabil sunt cauzați de salteaua veche și vă fac ca pe timpul zilei să vă simțiți obosit, irascibil și fără chef de viața.

Partea bună este că deja a-ți făcut primul pas pentru vă schimba viața și anume a-ți ajuns aici la acest articol căutând cea mai bună saltea. Am pregătit un top 10 cele mai bune saltele în care am introdus diverse modele pentru a acoperii cât mai multe nevoi printre care și ale dumneavoastră. Sper să fie și salteaua potrivită pentru dumneavoastră în acest articol.

Echipa gotof.ro a analizat pentru acest articol peste 50 de saltele pentru a ajunge la un top bun și am investit zeci de ore în research-ul online.

Top 10 cele mai bune saltele de pat 2021

1. Saltea iMemory Silver cu fermitate ajustabilă

Saltea iMemory Silver cu fermitate ajustabilă

O saltea care un raport preț-calitate excelent și cu ajutorul căreia vă veți dormi ca un copil mic.

Avantaje

 • Realizată din materiale de calitate;
 • Somn fără dureri de spate;
 • Fermitate ajustabilă;
 • Varietate mare de dimensiuni;

Dezavantaje

 • Doar 3 zone de confort;

Salteaua Dormeo iMemory Silver este un model ce are sistemul revoluționar cu 4 niveluri de fermitate diferite care alături de cele 3 zone de confort vă vor oferii un sport corespunzător pentru nopți odihnă fără dureri de spate. Datorită materialului Climalite cu fibre ce sunt acoperite cu argint această saltea are și proprietăți de termoreglare.

Aceasta are și proprietăți antibacteriene și antialergice pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat. Cele 4 niveluri de fermitate pe care le are această saltea sunt: moale, duritate medie, tare și foarte tare. Aceasta saltea este una ideală și pentru cuplurile care vor să doarmă pe fermități diferite deoarece fiecare parte a saltelei poate fi reglată după bunul plac.

Stratul din spumă cu memorie se adaptează la forma corpului și relaxează mușchii corpului aceasta fiind unul din factorii principali care influențează somnul pe această saltea. Husa saltelei este detașabilă șipote fi spălată la 60 de grade Celsius, aceasta fiind temperatura la care acarienii mor.

Aceasta saltea în comparație cu salteaua Air+ Select care e al 4 produs prezentat are un preț mai mic, o grosime mai mică și mai puține zone de confort. Dacă căutați una dintre cele mai bune saltele cu un raport preț-calitate de la Dormeo atunci vă recomandăm această saltea, iar dacă aveți un buget mai generos atunci optați pentru salteaua Air+ Select de mai jos.

2. Saltea de Pat Ortopedica din Spuma cu Memorie

cea mai bună saltea ortopedică

O saltea ortopedică capabilă să te scape de durerile de spate și articulare pe care le ai noaptea sau în fiecare dimineață

Avantaje

 • Ventilare foarte bună a saltelei;
 • 7 ani garanție;
 • Strat 5 de centimetri de spumă cu memorie;
 • Materiale de calitate;
 • Husă detașabilă;
 • Proprietăți ortopedice

Dezavantaje

 • Nu este recomandată peroanelor cu vârsta peste 50 de ani;

O saltea care ajută oamenii ce au probleme ortopedice. Acest lucru este datorită tehnologiilor pe care le are care sunt axate exact pe nevoile oamenilor cu astfel de probleme. În câteva cuvinte aveți în față cea mai bună saltea ortopedică! Salteaua are o înălțime de 21 de centimetri din care 5 sunt din spumă cu memorie care contribuie la prelungirea vieții pe care o are salteaua.

Pe lângă prelungirea vieții spuma cu memorie oferă un plus de confort prin amortizarea mișcărilor în timpul somnului și asigură temperatura optimă pe parcursul nopții. Proprietățile ortopedice sunt datorate și fermității pe care o are salteaua acesta fiind peste medie. Salteaua se bucură și de o husă detașabilă care poate fi curățată ori de câte ori este nevoie.

Husa este matlasata și are zone de confort și asigură un mediu uscat pe tot parcursul somnului pentru că datorită ei piele nu intră în contact direct cu nucleul saltelei. Nucleu favorizează somnul pe o parte eliminând punctele de presiune din zonele umerilor. Astfel fiind undea din cele mai bune saltele de pat ortopedice pentru dormitul pe o parte.

Este una dintre cele mai bune saltele și care are zero reclamații până la această ora (ora scrierii acestui articol)! Un minus pe care îl are salteaua este faptul că nu este recomandată persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

3. Saltea Latex Combo

cea mai bună saltea din latex

Aceasta este o saltea din latex natural și este ideală pentru persoanele care vor să doarmă pe produse 100% naturale.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Control bun al temperaturi;
 • Proprietăți alcaline;
 • Proprietăți ortopedice;
 • Are certificări pentru materialele din care e realizată;

Dezavataje

 • Nu este ieftină;

Această saltea este una din cele mai bune saltele din latex sau poate chiar cea mai bună saltea din latex deoarece este perfectă din toate punctele de vedere. Salteaua are o înălțime de 26 de centimetri și este fabricată 100% din latex natural, aceasta se bucură de mai multe straturi de latex natural.

Latexul este caracterizat elasticitate, rezistență și proprietăți alcaline. Acest lucru face ca salteaua să fie bună și pentru persoanele cu probleme de respirație sau alergice. Salteaua are un strat de spumă de latex, această spumă se caracterizează prin structura sa celulară deschisă. Datorită acestei structuri salteaua are o bună ventilație și salteaua respiră mai ușor.

Cele 7 zone de confort asigură suport pentru corpul uman și face presiunea din punctele principale să dispară. Astfel tu vei aparte de un somn plăcut noapte de noapte. Nucleul realizat din latex combo organic este cel care asigură confortul oferit de cele 7 zone de confort. Acest nucleu este realizat din spumă de latex ce are o densitate foarte mare.

Dacă căutați o saltea care să fie un produs din materiale naturale 100%, care să vă ajute să dormiți mai ușor și care are și proprietăți ortopedice și antialergice, atunci această saltea este cea mai bună soluție.

4. Saltea AIR+ Select cu fermitate ajustabilă

cea mai bună saltea Dormeo

O saltea pe care o puteți regla exact după gusturile și nevoile dumneavoastră și care are o circulație a aerului foarte bună.

Avantaje

 • Fermitate reglabilă;
 • Circulație a aerului foarte bună;
 • Nucleu dublu;
 • Antibacteriană și anti-alergenică;
 • Termoreglare dinamică;
 • Husă detașabilă și lavabilă;

Dezavantaje

 • Preț peste medie;

Aceasta este o saltea foarte bună din gama celor de la Dormeo. Marele plus a acestei saltele este fermitatea reglabilă, iar acest lucru este posibil datorită celor 2 nuclee pe care le are. Nucleul dublu vă permite să alegeți între o suprafață mai tare și una mai moale.

Un alt plus este circulația foarte bună a aerului acest lucru fiind datorat tehnologiei de ultimă generație numit Octaspring. Această tehnologie permite o circulație a aerului de până la 8 ori mai mare față de saltelele clasice. Husa acestei saltele este detașabilă și lavabilă și pe deasupra aceasta este îmbunătățită cu fibre moi Tencel. Pe lângă această îmbunătățire husa are și 2 cm de spumă cu memorie care contribuie la un confort sporit.

Conceptul acestei saltele a fost să îmbine toate tehnologiile utile ca să creeze un confort superior, din acest motiv salteaua are și arcuri de 8 centimetri. Aceste arcuri contribuie și oferă un plus de stabilitate și durabilitate. Datorită tratamentului Adaptive salteaua beneficiază de termoreglare dinamică, ce înseamnă asta? Ei bine pe perioada verii această saltea va fi răcoroasă și plăcută iar iarna va fi caldă.

Salteaua aceasta este bună și pentru persoanele ce au probleme de respirație cu ar fi astmul sau diverse alergii deoarece are tratament antibacterian și anti-alergică. Această saltea are o perioadă de probă de 100 de nopți și o garanție extinsă de 15 ani cu mult peste media oferită în general. Acest lucru o face să fie una din top cele mai bune saltele de pat.

5. Saltea Elite Fresh Memory

Saltea Elite Fresh Memory

O saltea ce este concepută special pentru a asigura un somn odihnitor și revigorant într-un mediu curat noapte de noapte.

Avantaje

 • Tratament special de igienizare;
 • Husa este detașabilă;
 • Preț bun de achziție;

Dezavantaje

 • Varietate mică pentru diemnsiuni;

Salteaua Elite Fresh Memory vă va ajuta să vă transformați dormitorul într-o oază de liniște în care să puteți dormii într-un mediu curat și revigorant, având calitatea somnului ridicată. Aceasta beneficiază de un tratament special de igienizare care contribuie la combaterea bacteriilor și acarienilor.

Husa saltelei este confecționată dintr-un material ce are proprietăți naturale antibacteriene si antiodorizante care previne și elimină apariția mirosurilor urâte datorate umidității. De asemenea husa este detașabilă și lavabilă la temperatura de 30 de grade Celsius.

Aceasta are un strat superior de 4 centimetri din spumă cu memorie care pe lângă alte beneficii are și proprietăți terapeutice asupra organismului. Datorită multiplelor beneficii pe care le oferă dar și prețului mic noi suntem de părere că acest model este una dintre cele mai bune saltele ce pot fi cumpărate.

6. Saltea Domine Hybrid Supreme

top cele mai bune saltele

O saltea pe care abia veți aștepta să vă întindeți după o zi în care a-ți muncit intens pe tot parcursul zilei.

Avantaje

 • 5 straturi de suport;
 • Husă detașabilă și lavabilă;
 • 10 ani garanție;
 • Suport excelent datorită nucleului și a straturilor;
 • Nucleu din arcuri Spring Pocket;

Dezavantaje

 • Fermitatea nu este ajustabilă sau reglabilă;

Una din cele mai bune saltele ce pot fi cumpărate! Este realizată din 4 straturi din spumă cu memorie și un strat cu arcuri. Această saltea a combinat saltele tradiționale vechi cu arcuri care care oferă flexibilitate cu cele ortopedice. De aici și faptul că salteaua are 5 straturi în total, deoarece e o caracteristică a saltelelor ortopedice.

Partea de jos a saltelei este realizată dintr-un panou special ce este capabilă să crească aderența saltelei extrem de mult. Husa este detașabilă și lavabilă la 40 de grade și este realizată dintr-un tricot special matlasat care este plăcut la atingere și contribuie la confortul dumneavoastră din fiecare noapte.

Salteaua are o garanție de de 10 ani și se află în clasa de prețuri sub medie. Acest model oferă foarte multe la prețul pe care îl are, acest lucru ne-a făcut să o menționă în articolul cu cea mai bună saltea din lume. Salteaua are o fermitate medie! Fermitatea este singurul dezavantaj al saltelei. Ce vreau să spun? Fermitatea medie nu e bună? Ba da, dar diferă de la om la om, iar prin dezavantaje mă refer la faptul că aceasta nu poate fi reglată.

Acest lucru în ochii noștri este singurul minus al saltelei. Deci dacă cauți o saltea cu fermitate medie acest model e o idee foarte bună.

7. Saltea Anatomica Dolce Dormire

Saltea Anatomica Dolce Dormire

Această saltea super-ortopedică este baza ideală pentru sursa dvs. de energie pe care o aveți zi de zi și pe care o simțiți în fiecare dimineață când vă treziți.

Avantaje

 • Fermă și în același timp moale și catifelată;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț calitate foarte bun;
 • Bună și pentru copii;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Ar fi fost mai bine să fie un strat de minim 4-5 cm de spumă cu memorie;

Această saltea care un preț mic și oferă foarte multe este soluția optimă când vorbim de un buget redus destinat achiziționării unei saltele noi. Are o grosime totală de 18 centimetri din care 3 centimetri este din spumă cu memorie care este stratul superior baza fiind de 15 centimetri și fiind alcătuită din spuma poliuretanica profilata super-ortopedică.

Legat de cei 3 centimetri de spumă singurul reproș pe care îl putem avea este faptul că ar fi putut să fie un pic mai groasă, încă un centimetru în plus ar fi făcut-o ideală. Datorită acestui strat cu spumă cu memorie greutatea corporală este distribuită uniform pe suprafața saltelei eliminând punctele de presiune.

Fiind folosită o tehnologie de ultimă generație în profilarea spumei se obține o bună circulație a aerului prin saltea astfel mucegaiul sau bacteriile nu vor apărea niciodată. Raportul preț calitate a fost factorul care ne-a făcut să o introducem în acest top cu cele mai bune saltele deoarece oferă mult și costă puțin.

Deci dacă căutați cea mai bună saltea ieftină aceasta este cea mai bună variantă pe care o puteți cumpăra.

8. Saltea super-ortopedică IDEAL SLEEP Elite

Saltea ortopedica IDEAL SLEEP Elite

O saltea pentru cu fermitate ridicată care să vă ajute să scăpați de durerile articulare și de spate pe care le aveți în fiecare dimineață.

Avantaje

 • Fermitate ridicată;
 • Fabricată în România;
 • Reversibilă;
 • Hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

O altă saltea superbă ce poate fi aleasă de către cei care caută să aibă parte de un somn mult mai profund în fiecare noapte. Prin matlasarea materialelor din care este creată și prin cantitatea de burete folosită la arcuri oferă un plus mare de confort persoanelor care o achiziționează.

Tricotul cu ioni de argint contribuie la caracteristica saltelei care luptă contra microbilor și acarienilor astfel aceasta devenind o saltea anti-alergică. Capsulele cu ioni de argint contribuie și la ameliorarea și eliminarea tensiunilor acumulate în timpul zilei. Fermitatea o face să fie o saltea ideală pentru cei care își doresc o saltea tare.

Astfel aceasta saltea din punctul nostru de vederea este una care merită să fie menționată în acest top cele mai bune saltele de pat.

9. Saltea iMemory S Plus 20 cm

Saltea iMemory S Plus 20 cm

O saltea cu fermitate personalizată ideală pentru oamenii care nu știu exact ce fermitate li se potrivește și pe care vor dormi mai bine.

Avantaje

 • Fermitate reglabilă;
 • 3 zone de confort;
 • Fiecare parte a saltelei poate fi personalizată;

Dezavatnaje

 • Reglarea fermității se face ceva mai dificil, trebuie dată husa jos pentru a regla;

O saltea care oferă 4 niveluri de fermitate și una de susținere într-una singură. Este o saltea perfectă și pentru cupluri deoarece fiecare parte saltelei poate avea fermitate diferită. Salteaua are tratament Re-vitalize care conferă saltelei multe beneficii cum ar fi: asigură un somn odihnitor, îmbunătățește calitatea somnului, relaxează corpul și crește nivelul de energie din corp.

Salteaua are nucleu reversibil care permite modificare fermității foarte ușor și o ventilare maximizată care garantează circulația un flux de aer mărit prin saltea. Este perfectă și pentru persoanele care suferă de alergii sau astm deoarece este tratată și este antibacteriană și hipoalergenică. Salteaua beneficiază și de o perioadă de testare de 60 de nopți și o garanție de 15 ani.

Husa este detașabilă și lavabilă ceea ce înseamnă că o puți spăla ori de câte ori e nevoie. Are și o tehnologie de izolare a mișcării ceea ce o face cea mai bună saltea pentru cupluri și probabil una dintre cele mai vândute saltele Dormeo.

10. Saltea Lavender Fragrance

Saltea iMemory S Plus 20 cm

Acesta este o saltea cu 7 zone de confort ce oferă suport ortopedic pentru punctele de susținere principale ale corpului.

Avantaje

 • Nucleu ortopedic cu 7 zone de confort;
 • Tratament cu lavandă ce oferă un efect calmant;
 • Aderență ridicată;

Dezavantaje

 • Fermitatea nu este ajustabilă;

Este o saltea ce are 7 zone de confort ce oferă suport ortopedic pentru: cap, umeri, spate, bazin, coapse, genunchi și glezne. Practic eliberează tensiunea pe care o resimte corpul în timp ce stați întins. Este proiectată și este ideală pentru toate pozițiile de somn oferind suport și confort ridicat în orice circumstanțe sau poziții.

Husa este detașabilă și complet lavabilă lucru care vă va ajuta să o spălați ori de câte ori nevoie. Acest lucru face să aveți un mediu curat în timp ce dormiți. Husa este tratată cu lavandă care este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale calmante. Este probabil una din cele mai bune saltele ce pot fi cumpărate și care vor oferi rezultatele dorite.

Cum să alegi cea mai bună saltea

Decizia de a cumpăra o saltea este foarte dificilă deoarece aceasta necesită cheltuirea unei sume care nu de neglijat în majoritatea cazurilor. Pentru vă ajută sa alegeți modelul potrivit pentru dumneavoastră din top 10 cele mai bune saltele de mai sus venim venim în ajutorul dumneavoastră cu un ghid cu principali factori de luat în calcul în momentul cumpărării unei saltele noi.

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei nu e un criteriu de calitate dar noi considerăm că trebuie menționat. Am întâlnit cazuri în care salteaua nu numai odată a fost comandată pe o mărime greșită din cauză că clientul nu a măsurat suprafața patului. Așadar înainte de comanda o saltea primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dimensiunea exactă de care aveți nevoie.

Materialele din care e realizată salteaua

Legat de acest aspect poate exista o mare discuție deoarece pe piață există o mulțime de materiale din care se confecționează saltelele. Probabil acesta este și motivul din spatele întrebării multor oameni și anume: care e cel mai bun material pentru cea mai bună saltea?

Ei bine nu putem spune că există un material anume care să fie numit cel mai bun deoarece acesta se alege în funcție de nevoile și așteptările pe care le au oamenii în legătură cu saltea. Oricum cele mai de top materiale ar fi latexul și spuma cu memorie. Asta nu înseamnă că o saltea cu arcuri nu este bună, saltele cu arcuri tradiționale au cam dispărut de piață iar acum sunt tot felul de tehnologii tot mai bune și benefice.

Așadar vreți o saltea care să fie 100% naturală? Atunci alegeți una care e din latex. Vreți o saltea în care să simțiți că stați pe un nor pufos și care vă copie forma corpului? Atunci alegeți o saltea din spumă cu memorie. Vreți o saltea ortopedică? Atunci o saltea cu arcuri care are straturi din latex și/sau spumă cu memorie este o alegere foarte bună.

Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei este un alt factor foarte important la care ar trebui să vă opriți. De ce spun asta? Deoarece el poate decide cât de confortabilă e o saltea pentru dumneavoastră și poate face diferența în modul cum vă veți trezii. Deoarece dacă luați o saltea prea fermă pentru dumneavoastră atunci e posibil să vă treziți cu dureri articulare și / sau dureri la coloana vertebrală. Dacă luați o saltea prea moale vă veți scufunda prea tare în ea și veți avea senzație de disconfort pe tot parcursul nopții. În general saltele cu fermitate reglabilă se pot încadra la categoria de cele mai bune saltele ortopedice. Dacă nu sunteți siguri de ce fermitate să alegeți puteți opta pentru o saltea cu fermitate reglabilă.

Garanție

În medie saltelele au o garanție de până la 10 ani. În principiu aia este și durata de viață pe care o au saltele. Acesta este și motivul pentru care este recomandată schimbarea saltelelor la un interval de maxim 10 ani. Nu uitați alegeți o saltea cu materiale de calitate și vă veți bucura mult timp de ea. Până la urmă calitatea se reflectă de multe ori și în prețul produsului.

Tipul de saltea

Spre deosebire de vremea când părinți noștri trebuiau să îți cumpere o saltea noi avem o mulțime de tipuri la dispoziție pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani.

Așadar de la simplele saltele cu arcuri care nu ofereau nimic special celor care dormeau pe ea sa ajuns la o gama foarte diversificată. Printre cele mai populare tipuri se numără:

 • Saltelele din latex;
 • Saltelele ortopedice;
 • Saltelele mixte;
 • Saltelele din spumă cu memorie;

Bugetul

Bugetul este un aspect foarte important! Dacă nu îl stabiliți corect s-ar pute să vă plângeți că ați primit o saltea de calitate proastă și că a-ți cheltuit mulți bani degeaba. Ca să nu vă faceți așteptări deșearte pentru o saltea bună din toate punctele de vedere este necesar un buget minim de 1500 de lei. Dacă nu aveți un buget care să se apropie măcar puțin de această sumă noi vă recomandăm să vă luați un topper bun pentru al pune pe saltea ca o soluție temporară. După care între timp să mai strângeți niște bănuți pentru a lua o saltea bună cu care nu veți avea probleme cu anii.

Care este cea mai bună saltea? – Concluzie

Ei bine noi cei de de la gotof.ro ne-am prezentat părerea, recenziile, și analizele în legătură cu saltele. Suntem în continuare de părere că prima saltea din top este cea mai bună saltea. Are tot ce are nevoie o saltea și tot ce are nevoie un un om de la o saltea și anume: materiale de calitate, design modern, circulație bună a aerului, etc.

Întrebări frecvente

Contează vechimea saltelei pe care o am?

Ei bine da contează foarte mult. Răspunsul la această întrebare vi-l poate da doar corpul dumneavoastră. Vă treziți dimineața cu dureri de spate, articulare și cu o senzația accentuată de oboseală. Ei bine în situația asta cred că corpul încearcă să vă zică că e timpul pentru o nouă saltea. Sunt sigur că și unul din acești factori va făcut să căutați cea mai bună saltea de a-ți ajuns aici.

Ce saltele recomandă doctorii?

Deși doctorii nu sunt specialiști în acest domeniu, ei pot să zică dacă aveți probleme din cauza saltelei. O saltea de salbă calitate și care nu e destinată pentru dumneavoastră va pune presiune asupra umerilor și soldului dacă dormiți pe o parte. Dacă dormiți pe spate există toate șansele să simți dureri în coloanei vertebrale pe lângă cele menționate. Doctorii vor recomanda oamenilor care suferă de hernie de disc o saltea cu fermitate medie. În același timp ei recomandă să verificați să nu fiți alergici la unul din materialele componente a saltelei și să evitați husele din material sintetic.

Ce este spuma poliuretanica la saltele?

Deși la prima vedere s-ar crede că această spumă face parte din tehnologiile din ultimii ani ea de fapt are o istorie măricică. A apărut pentru prima dată în industria somnului în anul 1950. Pe atunci era folosită ca strat de tapițerie pentru saltelele cu arcuri. În prezent este un material foarte folosit ca și componentă de bază în saltele deoarece este foarte comodă. Singurul minus al acestui material este faptul că datorită densității marii are o circulație a aerului slabă. În același timp este o saltea care nu reține praful, acarienii și bacteriile. Deci este un material ideal pentru top cele mai bune saltele de pat.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.