Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune saltele de pat 2023

4.8 din 5 (6 voturi)

Cea mai bună saltea trebuie să vă facă să așteptați cu nerăbdare să dormiți pe ea deoarece știți că în fiecare dimineață vă veți trezi odihnit/ă.

Cea mai bună saltea 2023

Achiziția unei saltele nu este o achiziție care trebuie să fie tratată cu superficialitate deoarece este o achiziție care vă poate influența calitatea vieții în mod direct. De ce spunem asta? Ei bine dacă o saltea nu este aleasă în mod corespunzător riscați ca dimineața să aveți o senzație de oboseală și dureri de spate.

Dacă și în momentul de față vă treziți cu dureri de spate și senzație de oboseală atunci trebuie să știți că ați făcut o alegere bună să căutați care sunt cele mai bune saltele de dormit. Spunem asta deoarece simptomele dumneavoastră arată că este posibil să aveți o saltea veche sau o saltea de calitate slabă.

Un alt lucru bun pe care l-ați făcut este că ați intrat să citiți acest articol de pe gotof.ro în care am pregătit cu o rigurozitate ridicată top 10 cele mai bune saltele de pat și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună saltea

 • Suport corespunzător pentru întregul corp – una din principalele caracteristici pe care le are o saltea bună este faptul că oferă un suport corespunzător pentru întregul corp prin eliminarea punctelor de presiune.
 • Asigură o calitate ridicată a somnului – un alt lucru foarte important pe care îl oferă saltelele bune este faptul că îmbunătățește și oferă în mod constant o calitate ridicată a somnului.
 • Construcție din materiale calitative – un alt avantaj oferit de saltele de top este faptul că aceasta sunt construite din materiale bune care nu afectează sănătatea și care asigură o durabilitate ridicată în timp.
Top 10 cele mai bune saltele de pat

Top 10 cele mai bune saltele de dormit 2023

1. Saltea de Pat Ortopedica din Spuma cu Memorie

cea mai bună saltea ortopedică

O saltea ortopedică capabilă să vă scape de durerile de spate resimțite după ce dormiți sau chiar și în timpul somnului.

Avantaje

 • Ventilare foarte bună a saltelei;
 • 7 ani garanție;
 • Strat 5 de centimetri de spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Nu este recomandată peroanelor cu vârsta peste 50 de ani;

Această saltea ortopedică din spumă cu memorie este capabilă să ajute oamenii ce au dureri de spate. Acest lucru este posibil datorită tehnologiilor folosite la construcția saltelei, tehnologii care sunt axate pe nevoile oamenilor ce au genul acesta de probleme.

Aceasta din punctul nostru de vedere este cea mai bună saltea ortopedică. Are o grosime totală de 21 de centimetri din care 5 centimetri sunt din spumă cu memorie. Spuma cu memorie oferă un plus de confort prin amortizarea mișcărilor și asigură temperatura optimă pentru oameni în timpul nopții.

Husa este matlasata, are zone de confort și asigură un mediu uscat pe tot parcursul somnului deoarece previne apariția transpirației pe timpul nopții. Nucleul saltelei favorizează somnul pe o parte deoarece elimină presiunea resimțită în mod normal în zona umerilor.

Este una dintre cele mai bune saltele din stocul celor de la Ortopedicus și care are zero reclamații până la această ora (ora scrierii acestui articol)! Un minus pe care îl are salteaua este faptul că nu este recomandată persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

Dacă vreți să cumpărați o saltea ortopedică bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cele mai bune saltele ortopedice.

2. Saltea Dormeo Imemory S PLUS cu fermitate ajustabilă

Saltea Dormeo Imemory S Plus cu fermitate ajustabilă

Dacă vă doriți să aveți un somn de calitate atunci probabil aceasta este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Suport corespunzător pentru spate și articulații;
 • Husă detașabilă;
 • Fermitate ajustabilă;
 • Nucleu reversibil;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 Lei

Imemory S PLUS este o saltea Dormeo care oferă posibilitatea reglării fermității și a nivelului de susținere, astfel aceasta poate fi personalizată după nevoile individuale ale fiecărei persoane. Per total aceasta are 4 niveluri de fermitate și 2 niveluri de susținere care pot fi selectate.

Are o grosime totală de 20 de centimetri în care se află un strat din spumă Ecocell portocalie care este o spumă moale și este responsabilă cu confortul oferit de către saltea. Un strat unic în formă de S care este nucleul Octaspring. După care mai vine un strat din spumă Ecocell albastră care o spumă mai fermă.

Nucleu în formă de S este tehnologia care face ca această saltea să fie una foarte specială deoarece urmărește conturul coloanei vertebrale și o menține într-o poziție sănătoasă pe parcursul întregii nopți, indiferent de poziția de dormit. Un alt lucru pe care trebuie să-l știți este că aceasta are o husă căptușită care este detașabilă și lavabilă.

Când vorbim de minusuri singurul defect al acestei saltele credem noi că este prețul deoarece prețul pleacă de undeva de la 2000 de Lei și poate depăși prețul de 4000 de Lei în funcție de dimensiunea aleasă însă per total noi credem că merită deoarece din punctul nostru de vedere aceasta este probabil cea mai bună saltea Dormeo și una dintre cele mai bune din România.

Dacă vreți să cumpărați o saltea Dormeo bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună saltea Dormeo.

3. Saltea Silver Active Memory Latex 12+3+4 Green Future

Saltea Silver Active Memory Latex 12+3+4 Green Future

O saltea excelentă care vă poate asigura un somn sănătos în fiecare noapte.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Proprietăți ortopedice;
 • Efect antistatic;
 • Raport preț-calitate excelent;
 • 5 ani garanție;

Dezavantaje

 • Are doar 2 nivele de fermitate;

Silver Active Memory Latex este o saltea care vă poate îmbunătății extrem de mult calitatea somnului deoarece asigură o susținere anatomică a corpului. Astfel acest lucru contribuie la o poziție corectă a spatelui în timpul somnului și previne apariția durerilor de spate.

Aceasta are profilarea pe zone de confort a stratului ortopedic din Latex, cat si a celui din Memory. Astfel salteaua oferă un suport diferit pentru fiecare parte a corpului ceea ce creează 7 zone de confort excepționale.

Un alt lucru care o face una dintre cele mai bune saltele este faptul că aceasta datorită modului de combinarea a straturilor de spumă nu permite propagarea mișcărilor. Astfel nu veți fi deranjat/ă de mișcările partenerului în timpul somnului.

Singurul minus pe care îl putem numi cu greu dezavantaj al acestei saltele este faptul ca are doar 2 nivele de fermitate. Practic o față a saltelei este mai moale și una este mai tare. Însă dacă căutați o saltea la un preț bun care combină proprietățile latexului și suportul ortopedic atunci aceasta este cea mai bună alegere.

Dacă vreți să cumpărați o saltea din latex bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună saltea din latex.

4. Saltea cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect

Saltea cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect

Dacă ceea ce vă doriți este cea mai bună saltea cu arcuri atunci această saltea este probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu se deformează;
 • Suport ortopedic corect al corpului;
 • Husă antibacteriană;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Salteaua cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect se face remarcată prin combinarea proprietăților hipoalergenice cu cele ortopedice, astfel oferă un confort ridicat pentru somn de calitate lipsit de acarieni și bacterii. Această are o fermitate medie și beneficiază de certificări care atestă lipsa substanțelor periculoase din aceasta.

Aceasta are o grosime totală de de 23 de centimetrii și este compusă din 5 straturi. Aceste 5 straturi sunt: 3 centimetrii de spumă elastica din poliuretan de calitate superioara cu densitatea de 23 kg /m3. Un strat de feltru, după care se află un strat de arcuri Bonell, aceste arcuri au tehnologia clasică.

După care mai vine un strat de feltru fiind urmat din nou de un strat de 2 centimetri cu spumă elastica din poliuretan ca cea din primul strat. Husa saltelei este realizată din tricot matlasat cu fill și are împrejur o bandă 3D de culoare verde din poliester. Pe lângă asta are 4 mânere pentru ca aceasta să poată fi manevrată cu ușurință.

Singurul dezavantaj al acestei saltelele ar fi faptul că husa acesteia nu este detașabilă, însă având în vedere prețul acesteia nici nu putem să facem prea multe pretenții în această privință. Din punctul nostru de vedere aceasta este una dintre cele mai bune saltelele pe care le puteți cumpăra în momentul de față.

Dacă vreți să cumpărați o saltea cu arcuri bună și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cele mai bune saltele cu arcuri.

5. Saltea Anatomica Dolce Dormire

Saltea Anatomica Dolce Dormire

Această saltea super ortopedică poate devenii locul unde vă umpleți de energie pentru viața de zi cu zi.

Avantaje

 • Fermă și în același timp moale și catifelată;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Bună și pentru copii;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Ar fi fost mai bine să fie un strat de minim 4-5 cm de spumă cu memorie;

Dolce Dormire este o saltea care se diferențiază printr-un preț mic fiind o soluție pentru persoanele c-un buget redus. Are o grosime totală de 18 centimetri din care 3 centimetri sunt din spumă cu memorie care este stratul superior, baza fiind de 15 centimetri și fiind alcătuită din spuma poliuretanică profilată super ortopedică.

Legat de stratul de 3 centimetri din spumă singurul reproș pe care îl putem avea este faptul că stratul ar fi putut să fie un pic mai gros, încă un centimetru în plus și ar fi fost perfectă. Datorită acestui strat cu spumă cu memorie greutatea corporală este distribuită uniform pe suprafața saltelei eliminând punctele de presiune.

Fiind folosită o tehnologie de ultimă generație în profilarea spumei se obține o bună circulație a aerului prin saltea astfel mucegaiul sau bacteriile nu vor apărea niciodată. Raportul preț-calitate a fost factorul care ne-a făcut să o introducem în top cele mai bune saltele de dormit deoarece oferă mult și costă puțin.

După cum spuneam mai sus singurul minus al acestei saltele este faptul că are un strat din spumă cu memorie cam prea subțire pentru a oferi confort maxim. Însă dacă ceea ce căutați este cea mai bună saltea de pat ieftină atunci acest model este o alegere excepțională.

6. Saltea Green Future Luxuria Intense Memory Pocket

Saltea Green Future Luxuria Intense Memory Pocket

Dacă ceea ce vă doriți este o saltea la un preț bun aceasta este probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențioasă;
 • Fermitate ajustabilă;

Dezavantaje

 • Husa saltelei nu este detașabilă;

Salteaua Green Future Luxuria Intense Memory Pocket se face remarcată prin oferirea unui raport preț-calitate excelent. Aceasta este construită cu materiale de calitate, iar această saltea îmbină tehnologia arcurilor împachetate individual de tip pocket cu cea a spumei elastice Green Form HD și a spumei Green Therm Memory.

Baza saltelei care conferă o poziție anatomică în timpul somnului este alcătuită din arcurile împachetate individual tip pocket. Aceste arcuri sunt împachetate individual în casete textile și acționează independent la la presiunea exercitată asupra lor.

Stratul superior al saltelei este cel care constituie stratul de confort și este alcătuit din spumă elastică Green Form HD cu celulație deschisă și spumă Green Therm Memory care se mulează pe corp eliminând punctele de presiune în timpul somnului.

La capitolul dezavantaje tot ce vă putem spune este că singurul dezavantaj al saltelei este faptul că husa saltelei nu este detașabilă. Însă noi per total credem ca această saltea este una dintre cele mai bune saltele ce pot fi cumpărate de către dumneavoastră.

7. Saltea Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

Saltea Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

O saltea ce este concepută special pentru a asigura un somn odihnitor și revigorant într-un mediu curat noapte de noapte.

Avantaje

 • Suport ortopedic;
 • Husa este detașabilă și lavabilă;
 • Rezistență ridicată;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Somnexpert AirCool HD Pocket Spring este o saltea care vă va ajuta să vă transformați dormitorul într-o oază de liniște în care să puteți dormii într-un mediu curat și revigorant, având calitatea somnului ridicată. Aceasta combină foarte bine caracteristicile unei saltele cu arcuri cu cele ortopedice date de spuma memory.

Are un nucleu cu o grosime de 18 centimetri bazat pe arcuri individuale Spring Pocket. Acest nucleu este acoperit de Smart Foam de 2 centimetri care are proprietăți similare cu latexul. Peste acest strat vine un strat de 2 centimetri High Resilience Foam și 2 straturi de vată matlasata pe ambele fețe.

Astfel obținem o saltea ce are o grosime de 24 de centimetri și care este capabilă să ofere un somn bun în fiecare noapte pentru o perioadă lungă de timp. Husa este detașabilă și poate fi spălată la o temperatura maximă de 40 de grade Celsius.

Singurul minus al acestei saltele din punctul nostru de vedere este faptul că nu oferă fermitate ajustabilă, fermitatea ei fiind una medie. Însă dacă ceea ce căutați este o saltea cu fermitate medie probabil aceasta este cea mai bună saltea ce poate fi cumpărată.

8. Saltea super ortopedică IDEAL SLEEP Elite

Saltea ortopedica IDEAL SLEEP Elite

O saltea cu fermitate ridicată care vă va ajuta să scăpați de durerile articulare și de spate pe care le aveți în fiecare dimineață.

Avantaje

 • Fermitate ridicată;
 • Fabricată în România;
 • Reversibilă;
 • Hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Salteaua super ortopedică IDEAL SLEEP Elite este o saltea ideală pentru persoanele care-și doresc să aibă un somn mult mai profund în fiecare noapte. Aceasta este capabilă să ofere un plus mare de confort persoanelor ce o cumpără datorită matlasării materialelor și cantității de burete folosită la crearea arcurilor.

Tricotul cu ioni de argint contribuie la caracteristica saltelei care luptă contra microbilor și acarienilor, astfel aceasta devenind o saltea antialergică. Capsulele cu ioni de argint contribuie și la ameliorarea și eliminarea tensiunilor acumulate în timpul zilei.

Fermitatea saltelei o face să fie o saltea ideală pentru cei care își doresc o saltea tare deoarece are o fermitate ridicată. Un alt lucru care merită menționat este faptul că această saltea poate fi folosită și de persoanele care au probleme de respirație sau alergii deoarece beneficiază de diverse tratamente speciale pentru persoane alergice.

Ca și minus trebuie să știți că la această saltea husa nu este detașabilă, iar acest lucru poate crea inconveniente dea lungul timpului. Însă aceasta din punctul nostru de vederea aceasta este o saltea care merită să fie menționată în top cele mai bune saltele de dormit.

9. Saltea de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air

Saltea de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air

O saltea care are un raport preț-calitate excelent și cu ajutorul căreia veți dormi ca un bebeluș.

Avantaje

 • Realizată din materiale de calitate;
 • Asigură un somn fără dureri de spate;
 • Preț de achiziție extrem de bun;
 • Țesătură hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Disponibilitate pentru achiziție redusă;

Salteaua de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air este salteaua ideală pentru personale care caută o saltea super ortopedică. Aceasta a fost dezvoltată împreună cu specialiști ortopezi pentru ca ea să poată combina proprietățile ortopedice cu proprietățile ionilor de argint într-un preț foarte bun.

Structura saltelei este alcătuită din 2 straturi de spumă poliuretanică cu elasticități diferite și funcții complementare. Un strat de 14 centimetri este din spumă poliuretanică elastică Green Form HD, acest strat fiind responsabil cu menținerea unei poziții a coloanei vertebrale naturale pe durata somnului.

Al doilea strat este format din 3 centimetrii de spumă Memory Mirror Form având rolul unui strat de confort care elimină punctele de presiune. Husa saltelei este realizată din țesătură cu ioni de argint fiind foarte moale la atingere. Această husă îmbunătățește confortul resimțit și contribuie la o bună ventilare a saltelei în timpului somnului.

Singurul minus al acestei saltelele este faptul că aceasta se găsește greu pe stoc, cel puțin când vorbim de mărimile uzuale, sperăm ca pe viitor magazinul să facă ceva în această privință. Însă per total noi suntem de părere că aceasta este una dintre cele mai bune saltele de pat ce pot fi cumpărate dacă ceea ce căutați este o saltea super ortopedică ieftină.

10. Saltea Basic Memory Touch

Saltea Basic Memory Touch

Încheiem topul care alcătuiește cele mai bune saltele cu o saltea ce oferă un raport preț-calitate fantastic.

Avantaje

 • Garanție 10 ani;
 • Husă detașabilă;
 • Tratament împotriva acarienilor și microorganismelor;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Basic Memory Touch este o saltea ce are o grosime de 16 centimetri din care 2 centimetri sunt din spumă cu memorie (memory foam). Aceasta este o saltea pentru 2 persoane și este recomandată pentru persoanele ce au o greutate de maxim 120 de kilograme.

Aceasta menține coloana vertebrală dreaptă și va prevenii apariția durerilor de spate în timpul somnului, toate acestea fiind posibile datorită proprietăților ortopedice. Spuma cu memorie este cea care se ocupă cu distribuirea în mod uniform a greutății corpului pe toată suprafața saltelei.

Astfel sunt eliminate toate punctele de presiune și circulația sanguină este îmbunătățită. Materialele folosite pe întreaga suprafață a saltelei sunt tratate împotriva acarienilor și microorganismelor. Astfel aveți garanția unui mediu sănătos în care să dormiți.

Un minus al acestei saltele este faptul că husa nu este detașabilă, astfel curățarea și întreținerea ei este mai dificilă. Însă din punctul nostru de vedere aceasta își merită din plin locul în acest top fiind una dintre cele mai bune saltele de dormit ce pot fi cumpărate.

AntialergicăDa
FermitateÎntre 3 și 9
ReduceriPână la 37%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 100 de zile

Cum să alegi cea mai bună saltea – ghid de cumpărături

Alegerea unei saltele de multe ori poate părea foarte dificilă deoarece acest lucru constă în cheltuirea unei sume de bani care nu e de ignorat. Așadar probabil informațiile prezentate mai jos ar trebui să fie de interes pentru dumneavoastră.

Pentru a vă ajută sa alegeți modelul potrivit pentru dumneavoastră din top 10 cele mai bune saltele de mai sus venim venim în ajutorul dumneavoastră cu un ghid de cumpărături care conține principalii factori de luat în calcul în momentul cumpărării unei saltele noi.

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei nu e un criteriu legat de calitate, dar noi considerăm că trebuie menționat. Am întâlnit cazuri în care salteaua nu numai odată a fost comandată pe o mărime greșită din cauză că clientul nu a măsurat suprafața patului.

Așadar înainte de comanda o saltea primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dimensiunea exactă de care aveți nevoie. După care în baza acelei dimensiuni puteți începe căutările.

Materialele din care e realizată salteaua

Legat de acest aspect poate exista o mare discuție deoarece pe piață există o mulțime de materiale din care se confecționează saltelele. Probabil acesta este și motivul din spatele întrebării pe care o pun mulți oameni și anume: care e cel mai bun material pentru cea mai bună saltea?

Ei bine nu putem spune că există un material care să fie numit cel mai bun deoarece acesta trebuie ales de dumneavoastră în funcție de nevoile pe care le aveți. Însă cele mai de top materiale ar fi latexul și spuma cu memorie.

Acest lucru nu înseamnă că saltele cu arcuri nu sunt bune însă acestea se încadrează în altă categorie. Așadar vreți o saltea care să fie 100% naturală? Atunci alegeți una care e realizată din latex.

Vreți o saltea în care să simțiți că stați ca pe un nor pufos și care vă copie forma corpului? Atunci alegeți o saltea din spumă cu memorie. Vreți o saltea ortopedică? Atunci o saltea cu arcuri care are straturi din latex și/sau spumă cu memorie este o alegere foarte bună.

Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei este un alt factor foarte important la care ar trebui să vă opriți. De ce spunem asta? Deoarece fermitatea poate decide cât de confortabilă e o saltea pentru dumneavoastră și poate face diferența în modul în care vă veți trezii.

Dacă luați o saltea prea fermă pentru dumneavoastră atunci e posibil să vă treziți cu dureri articulare și/sau dureri la coloana vertebrală. Dacă luați o saltea prea moale vă veți scufunda prea tare în ea și veți avea senzație de disconfort pe tot parcursul nopții.

În general saltele cu fermitate reglabilă se pot încadra în categoria cu cele mai bune saltele ortopedice. Dacă nu sunteți siguri de ce fermitate să alegeți puteți opta pentru o saltea cu fermitate reglabilă și astfel veți avea multiple opțiuni de selecție.

Garanție

În medie saltelele au o garanție de până la 10 ani. În principiu aia este și durata de viață pe care o au saltele. Acesta este și motivul pentru care este recomandată schimbarea saltelelor la un interval de maxim 10 ani.

Excepție fac câteva branduri care pot oferii o perioadă mai lungă de garanție. Nu uitați, alegeți o saltea cu materiale de calitate și vă veți bucura mult timp de ea. Până la urmă calitatea se reflectă de multe ori și în prețul produsului.

Tipul de saltea

Spre deosebire de vremea când părinți noștri trebuiau să își cumpere o saltea nouă avem o mulțime de tipuri de saltele la dispoziție pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani.

Așadar de la simplele saltele cu arcuri care nu ofereau nimic special celor care dormeau pe ele sa ajuns la o gama foarte diversificată. Printre cele mai populare tipuri se numără:

 • Saltelele din latex;
 • Saltelele ortopedice;
 • Saltelele mixte;
 • Saltelele din spumă cu memorie;
 • Saltele cu arcuri

Bugetul

Bugetul este un aspect foarte important! Dacă nu îl stabiliți corect s-ar pute să vă plângeți că ați primit o saltea de calitate proastă și că ați cheltuit mulți bani degeaba. Ca să nu vă faceți așteptări deșarte pentru o saltea bună din toate punctele de vedere este necesar un buget minim de 1500 de lei, cel puțin aceasta este părerea noastră.

Dacă nu aveți un buget care să se apropie măcar puțin de această sumă noi vă recomandăm să vă luați un topper bun pentru al pune pe saltea ca o soluție temporară. După care între timp să mai strângeți niște bănuți pentru a lua o saltea bună cu care nu veți avea probleme dea lungul anilor.

Care este cea mai bună saltea? – Concluzie

Din punctul nostru de vedere cea mai bună saltea este Salteaua de Pat Ortopedica din Spuma cu Memorie care se află pe primul loc în top. Aceasta oferă un raport preț calitate excelent și îmbunătățește calitatea somnului foarte mult.

Dacă mergem mai departe 3 cele mai bune saltele ar fi primele 3 din top și anume: Ortopedicus, Silver Active Memory Latex și Hypnose. Acestea au caracteristici diferite, dar toate se concentrează pe îmbunătățirea calități somnului.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă fermitate la saltele?

Termenul fermitate face referire la cât de tare este o saltea. Practic o saltea cu fermitate ridicată înseamnă că este o saltea tare. Iar fermitatea poate fi măsurată în general pe o scară de la 1 la 5 sau de 1 la 10.

Ce este spuma poliuretanica la saltele?

Deși la prima vedere s-ar crede că această spumă face parte din tehnologiile apărute în ultimii ani ea de fapt are o istorie măricică. A apărut pentru prima dată în industria somnului în anul 1950. Pe atunci era folosită ca strat de tapițerie pentru saltelele cu arcuri. În prezent este un material foarte folosit ca și componentă de bază în saltele deoarece este foarte comodă.

Singurul minus al acestui material este faptul că datorită densității marii are o circulație a aerului slabă. În același timp este o saltea care nu reține praful, acarienii și bacteriile. Deci este un material ideal pentru top cele mai bune saltele de pat.

Cum scoți mirosul din saltele?

Sfatul nostru este să preveniți apariția acestor mirosuri prin aerisirea în mod regulat a saltelei. Dacă sunteți în situația în care salteaua a ajuns să miroasă urât puteți încerca să o aspirați după care puteți folosi oțet distilat.

Sa dovedit că acest oțet este mai eficient decât produsele profesionale pline de chimicale. Pulverizați puțin asupra saltelei suficient pentru a o umezi, dar fără a o uda după care lăsați salteaua să se aerisească în aer liber.

4.8 din 5 (6 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129