.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună saltea din latex

Cea mai bună saltea din latex trebuie să vă ajute să aveți parte de un somn odihnitor în fiecare noapte. Mai ales dacă vorbim de o saltea din latex natural.

Cea mai bună saltea din latex 2022

Saltelele din latex au devenit extrem de populare în ultimii ani fiind o opțiune care combină relaxarea punctelor de presiune, termoreglarea și rezistența îndelungată. Acestea mai sunt populare și în rândul persoanelor care caută o saltea ecologică deoarece majoritatea producătorilor (cel puțin cei care se respectă) folosesc latex natural, iar procesul de fabricare este mai sustenabil.

Dacă și dumneavoastră căutați o astfel de saltea (și bănuim că asta faceți, altfel nu erați aici) sunteți pe cale să faceți una dintre cele mai bune alegeri pe care e foarte puțin probabil să o regretați vreodată. Pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună saltea din latex am pregătit un top unde am expus recenziile noastre legate de cele mai bune saltele din latex din România.

Recomandarea noastră ca cea mai bună saltea din latex este salteaua Natura. Înainte să vă prezentăm cele mai bune saltele din latex am decis să vă prezentăm câteva avantaje pe care le oferă saltele din latex, dar și câteva dezavantaje. Astfel veți știi dacă saltele din latex sunt bune pentru dumneavoastră.

Avantajele oferite de o saltea din latex

 • Reliefarea presiunii

Atunci când corpul uman stă întins corespunzător punctele de presiune ajută la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție corectă. În timp aceste puncte de presiune ajung să fie resimțite și să creeze incomodități oamenilor. Latexul este o soluție excelentă în astfel de situații deoarece oferă o eliberare a presiunii din aceste puncte prin contuare moderată și prevenirea afundării în saltea.

 • Suport pentru margini

Un perimetru ferm pe marginea saltelei ajută la împiedicare deformării acesteia la extremități. Latexul oferă o susținere mai bună a marginilor decât majoritatea saltelelor din spumă integrală, dar se va comprima totuși mai mult în jurul marginilor decât în centru. Modelele mai ferme de latex oferă de obicei cel mai bun suport pentru margini.

 • Reglarea temperaturii

Latexul nu reține căldura în modul în care o fac majoritatea saltelelor din spumă, iar multe companii producătoare fac mici găuri în saltele care contribuie la ventilare printr-un flux de aer suplimentar. Saltele au proprietăți bune de termoreglare și nu rețin căldura datorită ușurinței cu care aerul se mișcă în jurul arcurilor. Cea mai bună saltea din latex nu vă va crea incomodități din punct de vedere termic.

 • Izolarea zgomotului

Saltele realizate din latex natural 100% nu fac practic niciun zgomot în momentul mișcărilor din pat. Astfel nu veți fi deranjat de partener în momentul în care acesta se mișcă în timpul nopții în pat. Modele care nu sunt saltele din latex natural 100% vor produce zgomot dar acesta va fi foarte redus.

Dezavantajele unei saltea din latex

 • Greutate

Saltelele din latex natural sunt foarte dense și prin urmare foarte grele și dificil de mutat. Cumpărătorii vor avea nevoie de cel puțin două persoane pentru a muta saltelele cu succes. Acest lucru nu este o problemă atât de mare odată ce oamenii își montează salteaua, dar dacă se gândesc că vor trebui să mute salteaua foarte des, atunci acest lucru ar putea fi un dezavantaj mare.

 • Cost de achiziție mai mare

Latexul natural este foarte dificil și costisitor de procurat. Ca urmare, aceste saltele tind să coste destul de mult. Trebuie să fiți dispus să plătiți mai mulți bani pentru a cumpăra o astfel de saltea. Aceste saltele compensează prin faptul că vor ține mai mult timp, dar s-ar putea să nu se încadreze în bugetul tuturor.

 • Senzația pe care o oferă nu este pentru toată lumea

Este posibil ca unor persoane să nu le placă natura săltăreață a latexului. Aceasta este o chestiune de preferințe personale, așa că asigurați-vă că înțelegeți tipul de senzație care vă place înainte de a vă arunca și de a face o achiziție.

Top 5 cele mai bune saltele din latex

Pentru că este aproape imposibil să găsim cea mai bună saltea din latex care să se potrivească pentru toată lumea am ales să facem mai multe recomandări, fiecare recomandare având beneficiile sale. Sperăm că printre aceste modele să se afle și salteaua ideală pentru dumneavoastră.

1. Natura – Saltea latex natural

Saltea Natura

Dacă ceea ce căutați este o saltea din latex natural atunci această saltea s-ar putea să fie perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Realizată din latex natural 100%;
 • 7 zone de confort;
 • Husă din bumbac detașabilă;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Salteaua Natura este cea care nouă ne-a plăcut foarte mult și cea pe care am poziționat-o ca fiind cea mai bună saltea din latex ce poate fi cumpărată online. Această saltea are densitate și elasticitatea ridicată aceasta fiind o dovadă că această saltea este realizată 100% o saltea din latex natural.

Această saltea are 7 zone de confort care susțin punctele principale ale corpului asupra cărora se exercită cea mai mare presiune când acesta este întins. Printre caracteristicile principale ale acestei saltele se numără: proprietăți ortopedice, proprietăți anatomice, izolare a mișcărilor, ventilare superioară, curățare ușoară, etc.

Această are și o husă care este realizată din bumbac 100% (țesătură tricotată) care este detașabilă. Astfel o veți putea spăla ori de câte ori aveți nevoie și veți avea un mediu curat în care să dormiți în mod corespunzător.

Ce mai trebuie să știți despre husă este că aceasta are două fețe, una destinată sezonului cald al anului și una sezonului rece. Noi considerăm că această saltea își merită numele de cea mai bună saltea din latex natural.

2. Saltea ortopedică din latex

Saltea ortopedică din latex

Dacă ceea ce vă doriți este saltea din latex care oferă și proprietăți ortopedice atunci aceasta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Reversibilă;
 • 10 ani garanțe;

Dezavantaje

 • Nu este realizată în 100% din latex;

Trebuie să știți că această saltea spre deosebire de prima nu este realizată complet din latex și are un strat de 5 cm din latex natural pe partea superioară. Acest lucru se reflectă și în preț aceasta fiind mult mai ieftină față de prima recomandare. Din punctul nostru de vedere această saltea este cea mai bună saltea din latex cu cel mai bun raport preț-calitate.

Este o saltea ortopedică ce poate suporta până la 130 de kg de persoană, deci poate fi folosită și de persoanele mai corpolente. Este ideală pentru persoanele ce își doresc ca salteaua pe care o cumpără să își păstreze fermitatea un timp îndelungat. Pe scurt această saltea este bună pentru orice poziție de dormit, orice fizionomie și orice greutate.

Husa în care este învelită salteaua este una premium cu Ioni de Argint având efect antibacterian și antiacarian. Husa este groasă fiind realizată din 3 straturi de material textil premium matlasat oferind un confort termic sporit. În opinia noastră este una dintre cele mai bune saltele din latex și probabil este cea mai bună saltea din latex când vine vorba de raportul preț-calitate.

3. Saltea latex natural și cocos

Saltea latex natural și cocos

Dacă vă doriți o saltea naturală 100% și aveți bugetul necesar pentru a achiziționa această saltea atunci aceasta saltea este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Îmbunătățește considerabil calitatea somnului;
 • Husă detașabilă și lavabilă;
 • Tratament cu Aloe Vera;

Dezavantaje

 • Este scumpă;

Această saltea este destinată persoanelor care își doresc o saltea care e realizată din materiale naturale. Salteaua îmbuteliază proprietățile și avantajele celor două materiale naturale din care este realizată –latex și cocos. Acest model probabil este cea mai bună saltea din latex cu cocos.

Această saltea beneficiază de o structură tip sandwich, iar acest lucru asigură adaptarea treptată a organismului la proprietățile saltelei. Plăcile din latex sunt cele conferă saltelei elasticitate și asigură ventilația corespunzătoare a acesteia, în timp ce plăcile din cocos oferă fermitate și contribuie la susținerea optimă a coloanei vertebrale.

Această saltea are o husă detașabilă ce poate fi spălată ori de câte ori este necesar. Husa este realizată din bumbac 100% cu o densitate de 400 gr/m2 și beneficiază de un tratament cu Aloe Vera ceea ce o face antibacteriană și antialergică.

4. Saltea Viena Latex Silvercare

Saltea Viena Latex Silvercare

Dacă ceea ce căutați este o saltea cu un raport preț-calitate foarte bun atunci această saltea s-ar putea să fie perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • 22 centimetri înălțime;
 • Beneficiază de o bună ventilare;
 • Tratament contra mucegaiului și acarienilor;

Dezavantaje

 • Doar un strat de 5 cm din latex;

Această este o saltea din latex ce are o structură cu miez elastic din latex natural cu proprietăți antialergice si antitranspirante. Ventilarea saltelei se face prin intermediul benzii SpaceAir care este perimetral pe marginea saltelei. Latexul conferă acestei saltele proprietăți ortopedice, anatomice și un grad ridicat de confort.

Aceasta este cea mai bună saltea din latex pe care o puteți cumpăra dacă căutați o saltea care are o aerisire bună și o stabilitate termică crescută. Această saltea este acoperită cu o husă din material de tip Silvercare care este croșetată cu fire din argint.

Această husă conferă câteva beneficii în plus saltelei, cum ar fi: atrage ionii încărcați pozitiv către ionii încărcați negativ, stopează activitățile microorganismelor, previne apariția mucegaiului, etc. Dacă din descriere reiese că acest model este cea mai bună saltea din latex pentru dumneavoastră nu ezitați să comandați, stocul acesteia se epuizează rapid de cele mai multe ori.

5. Saltea ortopedica PREVI Latex Foam

Saltea ortopedica PREVI Latex Foam

Dacă căutați o saltea care are un strat de latex în partea superioară și un preț bun de achiziție atunci această saltea este pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Își păstrează forma pentru o perioadă îndelungată de timp;
 • Bună și pentru persoane corpolente;
 • Înălțime de 20 de centimetri;

Dezavantaje

 • Strat din latex natural de doar 3 centimetri;

Aceasta este o sugestie pe care probabil o putem numii cea mai bună saltea din latex ieftină. După ce am analizat mai multe modele cu preț de achiziție apropiat am ajuns la concluzia că această saltea este cea mai bună variantă ce poate fi cumpărată la acest preț mic.

Din păcate acest model nu este realizat complet din latex ci are doar un strat de 3 centimetri din latex. Acești 3 centimetri de latex contribuie la controlul temperaturii astfel dumneavoastră nu veți simții prea multă căldură vara, iar iarna nu veți simți că salteaua ar fi rece.

Aceasta are 7 zone de confort care vă va ajută să aveți o poziție naturală pe parcursul întregii nopți – acesta probabil fiind cel mai important avantaj. Acest lucru înseamnă că elimină presiunile exercitate asupra coloanei vertebrale și vă va scapă de durerile de spate și articulare în timp.

Cum alegi cea mai bună saltea din latex – ghid de cumpărături

Pentru a putea alege cea mai bună saltea din latex este necesar să țineți cont de câțiva factori. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am pregătit noi un ghid de cumpărături unde am expus principalele lucruri la care să fiți atent/ă pentru a face o achiziție bună.

Poziția de dormit

Felul în care dormiți are o influență clară asupra saltelei și de felul cum aceasta va răspunde nevoilor dumneavoastră. Saltele din latex sunt perfecte pentru persoanele care își schimbă frecvent pozițiile în timpul nopții.

Modele mai ferme care nu permit afundarea în exces sunt ideale pentru cei care dorm pe spate sau pe burtă în timp ce saltele mai moi sunt o alegere excelentă pentru cei care dorm pe o parte. Analizați cu atenție acest aspect și în baza acestei analize alegeți o saltea mai fermă sau mai moale, această alegere trebuie făcută în baza nevoilor pe care le aveți.

Materialele din care e confecționată salteaua

Majoritatea saltelelor din latex sunt construite cu un accent semnificativ pe materialele de calitate. Acest lucru include latexul în sine, care este cel mai adesea natural la majoritatea modelelor, precum și celelalte elemente.

Găsirea unei saltele cu materiale de calitate superioară se traduce prin performanțe și durabilitate mai bună. Multe saltele din latex dispun de unul sau mai multe materiale organice. Vorbim un pic mai jos despre diferitele tipuri de latex.

Nivelul de fermitate

Fermitatea este un factor crucial pentru confortul pe care îl veți resimți când veți sta pe saltea. În timp ce pentru unele persoane o saltea moale în care te afunzi este perfectă pentru alte persoane acestea pot fi inconfortabile.

Așadar când verificați acest criteriu la o saltea nouă pe care urmează să o achiziționați fiți atent/ă ca aceasta să se potrivească cu preferințele dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur în privința cărei fermități să optați sau ce tip de fermitate v-ar plăcea puteți alege o saltea cu fermitate reglabilă.

Izolarea mișcării

Izolarea mișcării se referă la transferul de mișcare care poate fi simțit atunci când altcineva din pat se mișcă. Din cauza ricoșeului său latexul nu excelează la acest capitol precum o face spuma cu memorie.

Totuși în ciuda acestui fapt latexul izolează suficient de mult mișcarea încât majoritatea persoanelor care împart un pat să nu fie deranjate de mișcarea partenerului în timpul nopții. Acest lucru face saltelele din latex să fi o opțiune decentă pentru cupluri.

Preț

Prețul oricărei saltele din latex este un aspect crucial, deoarece trebuie să se încadreze în bugetul dumneavoastră. În timp ce saltelele din latex au fost în mod tradițional printre cele mai scumpe, prețul lor a scăzut în ultimii ani fără a sacrifica calitatea.

Însă în urma analizei noastre pentru a cumpăra o saltea din latex natural care este bună ar fi necesar un buget de minim 2500 de lei. Dacă acest buget este prea mare pentru dumneavoastră puteți opta pentru o saltea care are straturi din latex de diferite grosimi cum sunt recomandările noastre cu numerele 2,3, 4 sau chiar 5 din top cele mai bune saltele din latex.

Tipuri de latex

Toate materialele din latex au caracteristici de performanță similare, dar nu sunt toate create la fel. În următoarele secțiuni, vom explica tipurile de latex, astfel încât să puteți înțelege mai bine descrierile pe care le-ați găsit în topul de mai sus.

Latex natural

Latexul natural este obținut prin recoltarea sevei de la arborele de cauciuc după care transformarea acesteia se face prin procese de întărire, turnare și coacere în urma cărora se realizează un produs din cauciuc natural. Totuși, latexul natural nu este 100% sevă deoarece se adaugă diferite ingrediente în procesul de creare.

Există agenți ce trebuie adăugați la procesul de polimerizare, astfel încât eticheta „latex natural” poate fi utilizată atât timp cât acești alți agenți reprezintă 5% sau mai puțin din material. Veți găsi diverse forme de latex natural cel mai adesea în saltele prezintă trăsăturile de elasticitate și moliciune pe care clienții le așteaptă de la latex.

Latex sintetic

Cunoscut și sub numele de cauciuc stiren-butadienic (SBR), este fabricat cu inputuri chimice mai degrabă decât cu sevă de cauciuc. Multe dintre aceste inputuri sunt diferite materiale derivate din petrol.

Latexul sintetic are de asemenea o elasticitate și o oarecare moliciune, dar tinde să fie mai puțin durabil, să ofere mai puțin confort și să ofere o performanță mai puțin completă în raport cu latexul natural. De asemenea, poate avea un miros mai proeminent față de latexul natural.

Din punct de vedere istoric, latexul sintetic a fost mult mai ieftin decât latexul natural, dar este legat de prețul petrolului, care nu mai este un produs cu costuri reduse. Saltele din latex foarte ieftine pot utiliza în continuare acest material, dar aceste saltele sunt de fapt o afacere proastă în comparație cu saltele din latex natural chiar dacă sunt mai ieftine.

Latex mixt

După cum indică și numele său, latexul mixt folosește atât lichid din arbori de cauciuc, cât și inputuri de cauciuc produse chimic. Raportul amestecului este adesea listat, cum ar fi un amestec obișnuit de 30% latex natural și 70% SBR.

În ciuda unor acțiuni de marketing care afirmă contrariul, latexul amestecat este foarte rar un amestec de 50/50. De obicei, implică mai mult latex sintetic decât latex natural și oferă puține beneficii, cu excepția poate a unui preț mai mic, decât o saltea fabricată cu latex 100% natural.

Care e cea mai bună saltea din latex? – concluzie

În încheiere nu pot să spun decât că sper că acest articol v-a fost de folos și că informația pe care am prezentat-o a fost de ajutor. După cum spuneam și în articol cea mai bun saltea din latex este cea realizată din latex natural, dar în același timp puteți găsi opțiuni mai ieftine care conferă multe avantaje ale latexului. Alegerea trebuie să se baze pe nevoile și bugetul dumneavoastră.

Default image
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 114