Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună saltea din latex 2023

Cea mai bună saltea din latex trebuie să vă ajute să aveți parte de un somn odihnitor în fiecare noapte. Mai ales dacă vorbim de o saltea din latex natural.

Cea mai bună saltea din latex 2023

Saltelele din latex au devenit extrem de populare în ultimii ani. Acestea sunt o opțiune bună care combină relaxarea punctelor de presiune, termoreglarea și rezistența îndelungată.

Sunt populare și în rândul persoanelor care caută o saltea ecologică deoarece majoritatea producătorilor (cel puțin cei care se respectă) folosesc latex natural, iar procesul de fabricare este mai sustenabil.

Dacă și dumneavoastră căutați o astfel de saltea (și bănuim că asta faceți, altfel nu erați aici) sunteți pe cale să faceți una dintre cele mai bune alegeri pe care e foarte puțin probabil să o regretați vreodată.

Pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună saltea din latex am pregătit un top unde am expus analizele noastre legate de cele mai bune saltele din latex din România. Pe lângă asta veți găsi un ghid de cumpărături care conține sfaturi pentru a face cea mai bună achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună saltea din latex

 • Reglarea temperaturii -saltele din latex au proprietăți de termoreglare. Asta înseamnă ele pe timp de vară nu rețin căldură iar pe timp de iarnă nu se simt ca și cum ar fi reci.
 • Izolarea zgomotului produs de mișcări – saltelele realizate din latex 100% natural nu produc zgomot în timpul mișcărilor. Acest lucru înseamnă că acestea sunt bune pentru cupluri deoarece nu veți fi deranjat sau nu vă veți deranja partenerul când vă mișcați noaptea.
 • Durabilitate – saltele din latex natural au durabilitate lungă de până la 20 de ani ceea ce este semnificativ mai mult decât restul tipurilor de saltea.
Top cele mai bune saltele din latex

Top 5 cele mai bune saltele din latex 2023

1. Natura – Saltea latex natural

Saltea Natura

Dacă ceea ce căutați este o saltea din latex natural atunci această saltea s-ar putea să fie perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Realizată din latex natural 100%;
 • 7 zone de confort;
 • Husă din bumbac detașabilă;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Salteaua Natura este cea care nouă ne-a plăcut foarte mult și cea pe care am poziționat-o ca fiind cea mai bună saltea din latex ce poate fi cumpărată online. Această saltea are densitatea și elasticitatea ridicată aceasta fiind o dovadă că aceasta este 100% o saltea din latex natural.

Are 7 zone de confort care susțin punctele principale ale corpului asupra cărora se exercită cea mai mare presiune în timpul somnului. Printre caracteristicile principale ale acestei saltele se numără: proprietăți ortopedice, proprietăți anatomice, izolare a mișcărilor, ventilare superioară și curățare ușoară.

Vine acoperită de o husă care este realizată din bumbac 100% (țesătură tricotată) care este detașabilă. Astfel o veți putea spăla ori de câte ori aveți nevoie și pentru a avea un mediu curat în care să dormiți în mod corespunzător. Această husă are 2 fețe, una fiind perfectă vara și una pentru iarnă.

Singurul dezavantaj al acestei saltele ar fi faptul că aceasta are un preț cam mare și este destul de greu ca o persoană de rând să și-o permită. Însă având în vedere că este un produs 100% natural este un preț corect ceea ce ne face pe noi să o considerăm cea mai bună saltea din latex natural.

2. Saltea ortopedică din latex

Saltea ortopedică din latex

Dacă ceea ce vă doriți este saltea din latex care este și ortopedică atunci aceasta este o alegere excepțională pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Reversibilă;
 • 10 ani garanțe;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu este realizată în 100% din latex;

Aceasta deși nu este o saltea realizată în mod complet din latex cum este prima saltea din top merită atenția dumneavoastră. Are un strat din spumă de 15 centimetri care oferă o susținere optimă pentru corp, iar deasupra se află un strat de 5 centimetri din latex natural cu 7 zone de confort.

Este o una dintre cele mai bune saltele ortopedice și poate suporta până la 130 de kg de persoană, deci poate fi folosită și de persoanele mai corpolente. O altă caracteristică interesantă la această saltea din latex este faptul că este o alegere fantastică pentru persoanele care își doresc o saltea care nu se deformează.

Pe scurt această saltea este bună pentru orice poziție de dormit, orice fizionomie și orice greutate. Husa în care este învelită salteaua este una premium cu Ioni de Argint având efect antibacterian și antiacarian. Este groasă fiind realizată din 3 straturi de material textil premium matlasat oferind un confort termic sporit.

Singurul dezavantaj al acestei saltele este faptul că nu este realizată 100% din latex însă compensează prin faptul că oferă un preț foarte bun. Astfel noi suntem de părere că aceasta este cea mai bună saltea din latex ortopedică ce poate fi cumpărată online de către cineva.

3. Saltea latex natural și cocos

Saltea latex natural și cocos

Dacă vă doriți o saltea naturală 100% atunci s-ar putea să vă placă foarte mult combinația dintre latex și cocs din acest produs.

Avantaje

 • Îmbunătățește considerabil calitatea somnului;
 • Husă detașabilă și lavabilă;
 • Tratament cu Aloe Vera;
 • 7 zone de confort.

Dezavantaje

 • Este scumpă;

Această saltea din latex și cocos sunt o altă sugestie foarte bună pentru persoanele care vor să doarmă pe materiale naturale. Aceasta îmbuteliază avantajele celor 2 materiale naturale și creează o saltea pe care să puteți dormi exact ca un bebeluș.

Salteau beneficiază de o structură tip sandwich, iar acest lucru asigură adaptarea treptată a organismului la proprietățile saltelei. Plăcile din latex sunt cele conferă saltelei elasticitate și asigură ventilația corespunzătoare a acesteia, în timp ce plăcile din cocos oferă fermitate și contribuie la susținerea optimă a coloanei vertebrale.

Husa pe care o are aceasta este una detașabilă și poate fi spălată în mașina de spălat rufe ori de câte ori este nevoie. Husa este realizată din bumbac 100% cu o densitate de 400 gr/m2 și beneficiază de un tratament cu Aloe Vera ceea ce o face antibacteriană și antialergică.

La fel ca și la primul model din top și aceasta are un preț mare ceea ce o face mai puțin accesibilă tuturor buzunarelor. Însă dacă ne uităm la proprietățile și avantajele ei veți observa și dumneavoastră că acesta este un preț justificat. Astfel noi suntem de părere că aceasta este cea mai bună saltea din latex și cocos.

4. Saltea Viena Latex Silvercare

Saltea Viena Latex Silvercare

Dacă ceea ce căutați este o saltea cu un raport preț-calitate foarte bun atunci această saltea s-ar putea să fie perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • 22 centimetri înălțime;
 • Beneficiază de o bună ventilare;
 • Tratament contra mucegaiului și acarienilor;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Doar un strat de 5 cm din latex;

Viena Silvercare este o saltea din latex ce are o structură cu miez elastic din latex natural cu proprietăți antialergice si antitranspirante. Ventilarea saltelei se face prin intermediul benzii SpaceAir care este perimetral pe marginea saltelei. Astfel înseamnă că aceasta oferă o stabilitate termică crescută și o aerisire bună.

Latexul conferă acestei saltele proprietăți ortopedice, anatomice și un grad ridicat de confort. Această saltea este acoperită cu o husă din material de tip Silvercare care este croșetată cu fire din argint. Această husă conferă multiple beneficii acestei saltele.

Printre beneficii se află: atrage ionii încărcați pozitiv către ionii încărcați negativ, stopează activitățile microorganismelor și previne apariția mucegaiului. Astfel dumneavoastră aveți garanția unui somn odihnitor în fiecare noapte într-un mediu curat lipsit de bacterii și alergeni.

Singurul dezavantaj al acestei saltele ar fi faptul că că nu este realizată în mod complet din latex ci are doar un strat de latex din 5 centimetri. Încă acest lucru se vede și în prețul pe care îl are astfel noi suntem de părere că este cea mai bună saltea din latex din punct de vedere al raportului preț-calitate.

5. Saltea ortopedica PREVI Latex Foam Clima H20

Saltea ortopedica PREVI Latex Foam

Dacă căutați o saltea care are un strat de latex în partea superioară și un preț bun de achiziție atunci această saltea este perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Își păstrează forma pentru o perioadă îndelungată de timp;
 • Bună și pentru persoane corpolente;
 • Înălțime de 20 de centimetri;
 • 7 zone de confort;

Dezavantaje

 • Strat din latex natural de doar 3 centimetri;

PREVI Latex Foam Clima H20 este o saltea ortopedică care nu este realizată în mod complet din latex ci are doar un strat de 3 centimetri din latex. Acești 3 centimetri conferă un control al temperaturii foarte ridicat. Astfel dumneavoastră nu veți transpira vara iar pe timp de iarnă salteaua nu se va simți ca fiind rece.

Deși este o soluție de buget aceasta are 7 zone confort care vă vor ajuta să aveți o poziție naturală în timpul somnului. aceste zone de confort vă vor lipsi de posibilele dureri de spate și/sau articulare pe timp de noapte, plus că combate dacă cumva există deja aceste dureri.

Aceasta este înconjurată împrejur de o bandă 2D care este responsabilă cu ventilarea saltelei pentru a prevenii apariția umidității și a mucegaiului. În plus această bandă este îmbogățită cu fibră de carbon antistatic, care elimină undele electromagnetice în saltea.

Singurul dezavantaj al acestei saltele este faptul că are doar un strat de 3 centimetri din latex. Însă dacă aveți un buget redus și vreți să beneficiați de câteva dintre proprietățile latexului veți alege această saltea deoarece din punctul nostru de vedere aceasta este una dintre cele mai bune saltele din latex ieftine.

? Calitatea somnuluiRidicată
?️ FermitateMoale
?️ ReduceriPână la 34%
? Livrare gratuităDa
↩️ Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună saltea din latex – ghid de cumpărături

Pentru a putea alege cea mai bună saltea din latex este necesar să țineți cont de câțiva factori. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere am pregătit un ghid de cumpărături unde am expus principalele lucruri la care să fiți atent/ă pentru a face o achiziție bună.

Cum să alegi cea mai bună saltea din latex

Tipul de latex

Pentru a putea să alegeți una dintre cele mai bune saltele din latex trebuie să înțelegeți că există mi multe tipuri de latex care sunt de calitate diferită. În rândurile de mai jos vă vom expune tipurile de latex deoarece este foarte important să le înțelegeți.

Latex natural

Latexul natural este obținut prin recoltarea sevei de la copacul cunoscut ca „arborele de cauciuc”. După care transformarea acestei seve în latex se face prin diferite procese în urma cărora se realizează un produs din cauciuc natural. Un lucru pe care mai trebuie să-l înțelegeți este ca latexul natural nu 100% sevă.

Spunem asta deoarece există agenți care trebuie adăugat în procesul de polimerizare. Totuși eticheta cu latex natural poate fi folosită doar dacă agenți adăugați în sevă sunt în proporție de maxim 5%. Astfel este foarte indicat să verificați eticheta produsului pentru a vedea dacă este latex natural 100%.

Latex sintetic

Cunoscut și sub numele de cauciuc stiren-butadienic (SBR), este fabricat cu inputuri chimice mai degrabă decât cu sevă de cauciuc. Multe dintre aceste inputuri sunt diferite materiale derivate din petrol. Latexul sintetic asemenea cu latexul natural tinde să ofere o oarecare elasticitate și oare acare moliciune.

Însă tinde să fie mai puțin durabil, să ofere mai puțin confort și să ofere o performanță mai slabă în raport cu latexul natural. De asemenea, poate avea un miros mai proeminent față de latexul natural. De-a lungul timpului latexul sintetic a fost mai ieftin față de latexul natural însă acest aspect ține de prețul petrolului.

Iar după cum bine știm petrolul nu mai este de mult timp un produs ce are costuri mici. Saltele ieftine realizate în mod complet din latex folosesc în continuarea acest material în componenta lor. Însă chiar dacă sunt mai ieftine acestea pot fi o achiziție extrem de proastă dacă ne raportăm la latexul natural.

Latex mixt

După cum indică și numele său, latexul mixt folosește atât lichid din arbori de cauciuc, cât și inputuri de cauciuc produse chimic. Raportul amestecului este adesea listat, cum ar fi un amestec obținut din 30% latex natural și 70% SBR.

În ciuda unor acțiuni de marketing care afirmă contrariul, latexul amestecat este foarte rar un amestec de 50/50. De obicei, implică mai mult latex sintetic decât latex natural și oferă puține beneficii, cu excepția poate a unui preț mai mic, decât o saltea fabricată cu latex 100% natural.

Poziția de dormit

Poziția în care dormiți are o influență mare asupra saltelei și asupra felului cum aceasta va răspunde nevoilor dumneavoastră. Un lucru pe care trebuie să-l rețineți este faptul că saltelele din latex natural sunt perfecte pentru persoanele care își schimbă frecvent pozițiile de somn în timpul nopții.

Însă modele cu fermitate mai mare care nu permit afundarea în exces sunt ideale pentru persoanele care dorm predominat pe burtă sau pe spate. Iar saltele mai moi sunt o alegere excelentă pentru cei care dorm pe o parte. Acest aspect ar trebui să-l analizați în baza nevoilor pe care le aveți și a felului în care dormiți.

Materialele

Materialele folosite la construcția saltelei au impact mare asupra calității somnului pe care îl veți avea. Majoritatea saltelelor din latex sunt construite cu un accent semnificativ pe materialele de calitate, lucru care pare destul evident dacă ne gândim puțin.

Acest lucru include latexul în sine, care este cel mai adesea natural la majoritatea modelelor, precum și celelalte elemente. Găsirea unei saltele cu materiale de calitate superioară se traduce prin performanțe și durabilitate mai bună. Majoritatea saltelelor din latex dispun de unul sau mai multe materiale organice.

Nivelul de fermitate

Fermitatea este un factor crucial pentru confortul pe care îl veți resimți când veți sta pe saltea. În timp ce pentru unele persoane o saltea moale în care te poți afunda este perfectă pentru alte persoane acestea pot fi inconfortabile.

Așadar când verificați acest criteriu la o saltea nouă pe care urmează să o achiziționați fiți atent/ă ca aceasta să se potrivească cu preferințele dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur în privința cărei fermități să optați sau ce tip de fermitate v-ar plăcea puteți alege o saltea cu fermitate reglabilă.

Izolarea mișcării

Izolarea mișcării se referă la transferul de mișcare care poate fi simțit atunci când altcineva din pat se mișcă. Din cauza ricoșeului său latexul nu excelează la acest capitol precum o face spuma cu memorie.

Totuși în ciuda acestui fapt latexul izolează suficient de mult mișcarea încât majoritatea persoanelor care împart un pat să nu fie deranjate de mișcarea partenerului în timpul nopții. Acest lucru face saltelele din latex să fi o opțiune decentă pentru cupluri.

Preț

Prețul oricărei saltele din latex este un aspect crucial, deoarece trebuie să se încadreze în bugetul dumneavoastră. În timp ce saltelele din latex au fost în mod tradițional printre cele mai scumpe, prețul lor a scăzut în ultimii ani fără a sacrifica calitatea.

Însă în urma analizei noastre pentru a cumpăra o saltea din latex natural care este bună ar fi necesar un buget de minim 2500 de lei. Dacă acest buget este prea mare pentru dumneavoastră puteți opta pentru o saltea care are straturi din latex de diferite grosimi, astfel veți beneficia de proprietățile latexului la un preț mai mic.

Care e cea mai bună saltea din latex? – concluzie

În încheiere nu putem să spunem decât că sperăm că acest articol v-a fost de folos și că informația pe care am prezentat-o a fost de ajutor. După cum spuneam și în articol cea mai bun saltea din latex este cea realizată din latex natural.

Însă în același timp puteți găsi opțiuni mai ieftine care conferă multe avantaje ale latexului. Alegerea trebuie să se baze pe nevoile și bugetul dumneavoastră.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 127