Saltele

Cea mai bună saltea din latex

Cea mai bună saltea din latex

Cea mai bună saltea din latex trebuie să te ajute să dormi foarte bine în fiecare noapte fără a mai avea probleme cu somnul vreodată.

Top 3 cele mai bune saltele din latex

Saltea Natura

Cea mai bună saltea din latex în general

Cea mai bună saltea din latex în general

Saltea Latex Somnart

Cea mai bună saltea din latex natural

Cea mai bună saltea din latex natural

Saltea Ortopedică din Latex

cea mai buna saltea ortopedică din latex

cea mai buna saltea ortopedică din latex

Saltelele din latex au câștigat popularitate în ultimii ani, fiind un pat care oferă o combinație de relaxare a presiunii, izolare a mișcării și un pic de rezistență. De asemenea, au devenit populare printre cei care caută o saltea ecologică, deoarece majoritatea companiilor folosesc latex natural, iar procesul de fabricație este mai sustenabil în general. Așadar dacă și dumneavoastră căutați una vă aflați în locul potrivit. Înainte de a prezenta recenziile noastre vă prezentăm câteva beneficii ale saltelelor din latex în rândurile următoare.

Beneficiile unei saltea din latex

Reliefarea presiunii

Atunci când corpul dumneavoastră este amortizat corespunzător, inclusiv în punctele de presiune majore, ajută la menținerea coloanei vertebrale într-o aliniere sănătoasă în timpul nopții. Latexul oferă majorității celor care dorm o ușurare excelentă a presiunii prin conturarea moderată și prevenirea afundării excesive în pat.

Suport pentru margini

Un perimetru întărit ajută la împiedicarea colapsului saltelei în jurul marginii. Latexul oferă o susținere mai bună a marginilor decât majoritatea saltelelor din spumă integrală, dar se va comprima totuși mai mult în jurul marginilor decât în centru. Modelele mai ferme de latex oferă de obicei cel mai bun suport pentru margini dintre variantele de saltele din latex.

Reglarea temperaturii

Latexul nu acumulează căldură în modul în care o fac majoritatea saltelelor cu spumă, iar multe companii aerisesc latexul cu mici găuri care permit un flux de aer suplimentar. Saltelele din latex rezistă și mai mult la acumularea de căldură datorită ușurinței cu care aerisirea aerului se mișcă în jurul arcurilor.

Zgomot

Saltelele integrale din latex nu fac practic niciun zgomot, așa că aveți puține șanse să fiți trezit de sunetele din pat. Deși modelele moderne au redus scârțâitul produs de bobine, unele modele din latex pot fi puțin mai zgomotos.

Dezavantaje unei saltea din latex

Saltelele din latex nu sunt create și potrivite chiar pentru toată lumea și plus că există câteva dezavantaje de luat în considerare atunci când vine vorba de saltelele din latex:

Greutate

Saltelele din latex natural sunt foarte dense și prin urmare foarte grele și dificil de mutat. Cumpărătorii vor avea nevoie de cel puțin două persoane pentru a muta saltelele cu succes. Acest lucru nu este o problemă atât de mare odată ce oamenii își montează salteaua, dar dacă se gândesc că vor trebui să mute salteaua foarte mult, atunci acest lucru ar putea fi un dezavantaj mare.

Cost mai mare

Latexul natural este foarte dificil și costisitor de procurat. Ca urmare, aceste saltele tind să coste destul de mult. Trebuie să fii dispus să plătești o mulțime de bani pentru a obține aceste saltele. Aceste saltele vor ține mult timp, așa că valoarea este într-adevăr acolo, dar s-ar putea să nu se încadreze în bugetul tuturor.

Senzația pe care o oferă nu este pentru toată lumea

Este posibil ca unor persoane să nu le placă natura săltăreață a latexului. Aceasta este o chestiune de preferințe personale, așa că asigurați-vă că înțelegeți tipul de senzație care vă place înainte de a vă arunca și de a face o achiziție.

Cele mai bune saltele din latex – recomandări

Saltea Natura

Cea mai bună saltea din latex în general

Cea mai bună saltea din latex în general
 • 7 zone de confort;
 • Deschizături verticale pentru ventilație;
 • Nucleu monolit din latex 100%;
 • Husă detașabilă din bumbac 100%;

Aceasta e salteaua pe care noi am poziționat-o ca cea mai buna saltea din latex care poate fi cumpărată. Este confecționată 100% din latex natural având și densitatea și elasticitatea ridicată, lucru specific latexului natural.

Salteaua are 7 zone de confort care susțin punctele principale din corpul tău, astfel tu vei simți că dormi pe un nor alb pufos.

Husa pe care o are salteaua este realizată 100% din bumbac (țesătură tricotată) și este detașabilă, deci o vei putea spăla ori de câte ori simți nevoia. Este alegerea ideală pentru cine vrea o saltea din latex bună, probabil cea mai buna alegere.

Saltea Latex Somnart

Cea mai bună saltea din latex natural

Cea mai bună saltea din latex natural
 • 7 zone de confort;
 • Husă detașabilă și lavabilă;
 • Înălțime de 20 de centimetri;
 • Fermitate medie;

Cea dea doua saltea menționată de noi este considerată de noi cea mai bună alegere când vine vorba de latex 100% natural. Are o grosime de 20 de centimetri și o duritate medie.

Și această saltea beneficiază de zone de confort, mai exact 7 zone independente care să-ți asigure ție un somn odihnitor fără perturbații.

Salteaua are o husă detașabilă și lavabilă la 40° C, deci o vei putea curăța ori de câte ori simți nevoia că este necesară o spălare a acesteia. Este ideală pentru cine vrea una din cele mai bune saltele din latex.

Saltea ortopedica PREVI Latex Foam

Cea mai bună saltea din latex ieftină

Cea mai bună saltea din latex ieftină
 • Strat latex natural 3 cm;
 • Spuma poliuretanica 14 cm;
 • Înălțime de 20 de centimetri;
 • Fermitate ridicată;

O sugestie de saltea din latex care e mai ieftină. După ce am pierdut mult timp printre modele de saltele mai ieftine am ajuns la concluzia că această saltea din latex este cea mai bună sugestie ieftină.

Are 7 zone de confort un strat de 3 centimetri de latex care asigură și un control bun al temperaturii pe tot timpul nopții.

Are o bună circulație a aerului prin banda perimetrală pentru a asigura o bună ventilație a aerului. Una și cred că cel mai important beneficiu a acestei saltele este că asigură o poziție naturală pe tot timpul nopții.

Acest lucru înseamnă că elimină presiunea exercitată asupra coloanei și a articulațiilor astfel vei scăpa de durerile pe care le simți în zona acestora.

Saltea de pat Ortopedica, din Latex

Cea mai bună saltea ortopedică din latex

Cea mai bună saltea ortopedică din latex
 • 5 cm Latex Bio;
 • 23 cm înălțime;
 • 10 ani garanție;
 • 2 fete cu fermități diferite;
 • Husă detașabilă și lavabilă;

O saltea ortopedică care vă va ajute să scăpați de durerile de spate din timpul nopți și chiar din timpul zilei. Este o saltea din latex natural ideală pentru persoanele cu greutatea peste medie.

Are husă detașabilă și lavabilă care poate fi curățată ori de câte ori simți nevoia. Husa este confecționată din material textil cu ioni de argint ce are efect antibacterian si antiacarian.

Această saltea este ergonomică adică susține și copiază fidel forma corpului, astfel se va mula în așa fel încât să vă simțiți confortabil în timp ce dormiți pe ea.

Cum alegi cea mai bună saltea din latex – ghid de cumpărături

Poziția de dormit

Felul în care dormiți are o influență clară asupra saltelei care va răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Latexul este grozav pentru cei care dorm în combinații și care schimbă frecvent pozițiile. Cu mai puțină afundare, este adesea excelentă pentru cei care dorm pe spate și pe burtă. Saltelele din latex ușor mai moi tind, de asemenea, să funcționeze bine pentru cei care dorm pe o parte.

Conturare

În timp ce latexul amortizează corpul, nu are conturul profund care vine de la un material precum spuma cu memorie. Latexul Talalay tinde să fie ușor mai moale și mai conturat decât Dunlop.

Materialele din care e confecționat

Majoritatea saltelelor din latex sunt construite cu un accent semnificativ pe materialele de calitate. Acest lucru include latexul în sine, care este cel mai adesea natural, precum și celelalte elemente.

Găsirea unei saltele cu materiale de calitate superioară se traduce prin performanțe și durabilitate mai bune. Multe saltele din latex dispun de unul sau mai multe materiale organice. Vorbim un pic mai jos despre diferitele tipuri de latex.

Nivelul de fermitate

Fermitatea este crucială pentru confort, așa că și vă doriți să alegeți o saltea care se potrivește cu preferințele dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur, luați în considerare o saltea cu un design de fermitate reversibil sau care oferă opțiuni pentru reglarea fermității.

Izolarea mișcării

Transferul de mișcare este atunci când puteți simți mișcarea altcuiva pe pat. Din cauza ricoșeului său, latexul tinde să transfere mai multă mișcare decât materiale precum spuma cu memorie. În ciuda acestui fapt, acesta izolează suficient de mult mișcarea astfel încât majoritatea persoanelor care împart un pat să nu fie deranjate de mișcarea partenerului.

Preț

Prețul oricărei saltele din latex este un aspect crucial, deoarece trebuie să se încadreze în bugetul dumneavoastră. În timp ce saltelele din latex au fost în mod tradițional printre cele mai scumpe, prețul lor a scăzut în ultimii ani fără a sacrifica calitatea.

Tipuri de latex

Toate materialele din latex au caracteristici de performanță similare, dar nu sunt toate create la fel. În următoarele secțiuni, vom explica tipurile de latex, astfel încât să puteți înțelege mai bine descrierile pe care le-ați găsit despre saltelele din latex.

Latex natural

Latexul natural este obținut prin recoltarea sevei de la arborele de cauciuc și apoi transformarea acesteia – prin procese de întărire, turnare și coacere – într-un produs din cauciuc.

Totuși, latexul natural nu este 100% sevă. Unii agenți trebuie adăugați la procesul de polimerizare, astfel încât eticheta “latex natural” poate fi utilizată atât timp cât acești alți agenți reprezintă 5% sau mai puțin din material.

Veți găsi diverse forme de latex natural cel mai adesea în saltele prezintă trăsăturile de elasticitate și moliciune pe care clienții le așteaptă de la latex.

Latex sintetic

Cunoscut și sub numele de cauciuc stiren-butadienic (SBR), latexul sintetic este fabricat cu inputuri chimice mai degrabă decât cu sevă de cauciuc. Multe dintre aceste inputuri sunt derivate din petrol.

Latexul sintetic are, de asemenea, o elasticitate și o oarecare moliciune, dar tinde să fie mai puțin durabil, să ofere mai puțin confort și să ofere o performanță mai puțin completă în raport cu latexul natural. De asemenea, poate avea un miros mai proeminent față de latexul natural.

Din punct de vedere istoric, latexul sintetic a fost mult mai ieftin decât cel natural, dar este legat de prețul petrolului, care nu mai este o marfă cu costuri reduse. Saltele din latex foarte ieftine pot utiliza în continuare acest material, dar aceste saltele sunt de fapt o afacere proastă în comparație cu saltele din latex natural chiar dacă sunt mai ieftine.

Latex mixt

După cum indică și numele său, latexul mixt folosește atât lichid din arbori de cauciuc, cât și inputuri de cauciuc produse chimic. Raportul amestecului este adesea listat, cum ar fi un amestec obișnuit de 30% latex natural și 70% SBR.

În ciuda unor acțiuni de marketing care afirmă contrariul, latexul amestecat este foarte rar un amestec de 50/50. De obicei, implică mai mult latex sintetic decât latex natural și oferă puține beneficii, cu excepția, poate, a unui preț mai mic, decât o saltea fabricată cu latex 100% natural.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.