Vase pentru gătit

Cea mai bună tigaie grill

Cea mai buna tigaie grill

Cea mai bună tigaie grill este a acea tigaie care vă ajută să gătiți mâncăruri tip grill foarte gustoase, dar care sunt mai sănătoase.

Top 3 cele mai bune tigăi grill

Tigaie grill Tefal

Tigaie grill Tefal

Tigaie grill fontă emailată

cea mai bună tigaie grill

Tigaie grill Regis Stone

Tigaie grill Regis Stone

Cea mai bună tigaie grill

Dacă vreți să preparați mâncare gustoasă dar sănătoasă atunci cred că știți că tigaia grill nu trebuie să lipsească din bucătăria dumneavoastră. Dacă prin absurd nu aveți o astfel de tigaie a-ți nimerit în locul potrivit. Fie că vreți să schimbați tigaia grill veche sau vreți să o cumpărați acum pe prima gotof.ro va fi ghidul dumneavoastră. În acest articol veți găsi recomandări de produse dar și un ghid de cumpărături cu sfaturi și lucrurile la care să fiți atentă când achiziționați o tigaie.

Ce este o tigaie grill?

O tigaie grill sau tigaie grătar este o tigaie ce are striații amplasate pe fundul tigăii la o distanță de 1-2 centimetri între ele. Aceste striații au înălțime de 0,5 centimetri în general și ele contribuie în mare parte la gătirea alimentelor. Aceste striații face să curgă din alimentele propriul suc sau grăsimile proprii astfel alimentele se prepară într-un mod sănătos.

De ce să cumperi cea mai bună tigaie grill?

Dacă până acum nu ați folosit sau nu ați avut o tigaie grill probabil sunteți curioasă să știți ce avantaje oferă aceasta. Există o mulțime de avantaje oferite de tigăile grill, în rândurile următoarea le voi enumera pe cele mai importante.

  • Urme de grătar – acesta este un avantaj care face ca mâncarea gătită în tigaia grill să fie gustoasă. Mâncare este suculentă, gustoasă și dar și crocantă în dreptul acelor urme. Practic aceste urme de grătar oferă un echilibru între crocant și suculent.
  • Economisiți timp – un alt mare avantaj al unei tigăi grill este faptul că puteți economisii timp cu ea chiar dacă aveți alimente de diferite tipuri de preparat. Aceste tigăi permit gătirea simultană a mai multor tipuri de alimente fără ca gustul sau mirosul acestora să se amestece. Practic puteți găti simultan: pui, porc, vită și legume fără nici o problemă.
  • Striațiile înalte – aceste striații pe lângă faptul că contribuie la prepararea mâncării și lasă urmele de grătar pe alimente contribuie și la colectarea sucurilor lăsate de alimente. Aceste sucuri pot fi folosite la sosuri, cu ajutorul lor vei prepara niște sosuri de poveste.
  • Puteți face grătar în casă – dacă vremea de afară nu este prea plăcută sau vreți să gătiți alimente tip grill foarte rapid această tigaie este cea care vă ajuta. Majoritatea modelor sunt compatibile cu diverse modele de aragaz de pe piață deci puteți gătii cam pe orice plită.
  • Gătiți sănătos – probabil cel mai mare avantaj este acesta și anume faptul că mâncarea este mai gătită mai sănătoasă fără ulei. Alimentele preparate în cea mai bună tigaie grill se vor prepara în suc propriu astfel nefiind necesar uleiul.

Acestea ar fi principalele avantaje oferite de cele mai bune tigăi grill. Acum că ați văzut aceste multiple avantaje suntem siguri că vă doriți și dumneavoastră o astfel de tigaie. Însă până la a cumpăra haideți să descoperiți un ghid intitulat cum alegi cea mai bună tigaie grill.

Citiți și articolul în care vorbim despre cea mai buna oala sub presiune și descoperiți topul realizat de noi

Cum alegi cea mai bună tigaie grill – ghid de cumpărături

Datorită multiplelor modele prezente pe piață alegerea unui model poate fi foarte dificilă, așa că am ales să creăm acest ghid. Acest ghid de cumpărături conține toate criteriile la care să fiți atentă când cumpărați o astfel de tigaie. Citiți-l după care veți putea alege informat din recomandările noaste de mai jos.

Materialul tigăii

Există numeroase de materiale folosite la tigăile pentru bucătărie nu doar la tigăile grill, unele mai bune altele mai puțin bune. Acum vă voi prezenta câteva din cele mai populare materiale prezente la tigăile grill de pe piață.

  • Aluminiu – tigăile grill din aluminiu sunt o variantă ușoară din punct de vedere al greutății si au un preț accesibil. Din punct de vedere al durabilității nu sunt prea bune. Dacă vreți o tigaie grill care să reziste timpului atunci noi nu recomandăm modele din aluminiu.
  • Fonta – aceste tigăi grill sunt bune din foarte multe puncte de vedere. Sunt rezistente și pot fi spălate cu orice ustensilă și se curăță ușor. Suprafața de pe fundul tigăii se va încălzii uniform deci alimentele se vor prepara corespunzător. Singurul minus al modelelor din fontă este greutatea ele fiind foarte obositoare fiind grele.
  • Oțel inoxidabil – materialul acesta se curăță ușor dar este foarte rar pe piață deoarece nu este un conductor bun de căldură.
  • Ceramic – acest material este unul foarte bun pentru tigăile grill și este foarte prietenos cu mediul înconjurător. Este un conductor bun de căldură deci va prepara alimentele uniform. Cu această tigaie puteți găti fără ulei pentru că are un strat anti-aderent care face ca mâncarea să nu se lipească sau să se ardă.
  • Teflon – acesta este un material foarte popular și folosit în rândul gospodinelor dar este pretențios. Chiar dacă nu e nevoie de ulei și mâncare nu se lipește stratul superior se poate deteriora dacă folosiți ustensile de metal în ea.

Dimensiunea tigăii

Pe piață sunt prezente foarte multe modele atât de dimensiuni mari cât și de dimensiuni mai mici. Dacă sunteți o familie mai numeroasă puteți opta pentru un model mai mare. Avantajul unei tigăi mari este faptul că permite gătirea unei cantități mari dintr-un singur foc. Dezavantajul va fi că tigaia va ocupa mai mult spațiu pe aragaz și că va fi mai greu de manevrat.

Dacă sunteți singur sau un cuplu puteți opta pentru un model mai mic care va fi ușor de manevrat și nu va ocupa spațiu mare. Așadar în momentul în care cumpărați o tigaie grill alegeți dimensiunea acesteia în funcție de numărul membrilor și cantitatea pe care o gătiți la o masă. Mai mare nu înseamnă mereu mai bun, alegeți cea mai bună tigaie grill în funcție de nevoile dumneavoastră.

Mânerul

Mânerul în general se recomandă să fie mai mare și dacă se poate să aibă un strat izolator al căldurii în plus. Astfel nu vă fa fi greu să țineți mâna pe mâner si nu riscați să vă frigeți. O opțiune buna ar fi și cele care au un cârlig ajutător poziționat în partea opusă mânerului astfel vă va fi ușor să o manevrați.

Forma

Majoritatea tigăilor grill au formă pătrată dar există și modele rotunde. Acest lucru este din cauză că alimentele făcute la grill trebuie preparate pe un strat. Astfel tigăile pătrate oferă un spațiu de gătire mai mare deci se poate găti o cantitate mai mare în ea. Singurul dezavantaj al formei pătrate este faptul că dacă tigaia grill este dintr-un material prost nu se va încălzii în colțuri cum o face fonta de exemplu.

Compatibilitatea cu sursa de căldură

Dacă sursa de căldură la care aveți de gând să folosiți tigaia este gazul sau curentul atunci nu trebuie să vă intereseze acest aspect. În schimb la sursele de căldură pe inducție trebuie să alegeți o tigaie specifică care suportă folosirea cu o astfel de sursă de căldură.

Recomandări cu cele mai bune tigăi grill

Acum că ați parcurs ghidul de cumpărături puteți să alegeți o tigaie bună deoarece veți alege informat. Am pregătit pentru dumneavoastră câteva recomandări din care să tigaia grill ideală pentru dumneavoastră. Am făcut acest lucru pentru ca dumneavoastră să nu pierdeți ore căutând pe net modele ideale. Am făcut noi asta pentru dumneavoastră iar aici aveți cele mai bune tigăi grill de pe piață ce pot fi cumpărate.

1. Tigaie grill Tefal

Tigaie grill Tefal

Cea mai bună tigaie grill Tefal din fontă. Cum spuneam și în ghidul de cumpărături, fonta este un bun conducător de căldură ceea ce face din tigaia asta o tigaie bună. Este un model durabil ce va rezista mult timp anilor. Poate fi folosită pe toate sursele de căldură inclusiv la surse de căldură pe inducție. Dimensiunile acesteia sun de 26 cm x 26 cm cu înălțimea de 5 cm. Pe lângă greutatea de ceva mai ridicată care este un dezavantaj un alt minus este faptul că nu poate fi spălată în mașina de spălat vase.

2. Tigaie grill fontă emailată

cea mai bună tigaie grill

Este o tigaie grill gândită special pentru a ajuta gospodinele în bucătărie să prepare cele mai bune șu gustoase rețete. Se poate găti în această tigaie legume, fripturi sau chiar și pește fără adaos de grăsime și fără pic de fum. Startul de email din interior are și rol de suprafață anti-aderentă, astfel gătitul va fi ușor fără mâncare lipită și curățarea tigăii la fel de ușoară. Are diagonala de 26 de centimetri și este creată din fontă pură care distribuie căldura eficient.

3. Tigaie grill Regis Stone

Tigaie grill Regis Stone

O tigaie grill ce are în compoziție particule de piatră și cupru. Are o diagonală de 28 de centimetri cu o bază solidă din oțel inoxidabil ce asigură o bună distribuție a căldurii. Mâncarea gătită în această tigaie va avea textură, culoare și gust delicios. Este o tigaie rezistentă și durabilă ce are un triplu strat anti-aderent ce nu permite ca mâncarea să se ardă. Curățarea ei se face ușor datorită tot acelor straturi anti-aderente. Tigaia nu se zgârie și datorită particulelor de piatră și cupru aceasta se încălzește rapid și menține temperatura constantă.

4. Tigaie grill ceramică Schmitter

Tigaie grill ceramică

O tigaie ceramică ce vă va ajuta foarte mult în bucătărie să obțineți preparate tip grill gustoase și sănătoase. Tigaia este compatibilă cu surse de căldură pe gaz și electricitate. Are dimensiunea de 28 cm x 28 cm cu o înălțime de 4 centimetri. Fundul tigăii 3 straturi de ceramică care asigură o distribuție uniformă a căldurii. Are suprafață anti-aderentă care nu va permite ca mâncarea să se ardă și va face ca curățarea tigăii să se facă ușor. Din punctul nostu de vedere este una din cele mai bune tigăi grill și probabil cea mai bună tigaie grill cu straturi de ceramică.

5. Tigaie grill piatră Nature

Tigaie grill piatră

Tigaia grill este realizată din aluminiu și are 5 straturi de înveliș anti-aderente cu particule de piatră. Învelișul este de o calitate superioară ce rezistă în timp și face ca curățarea tigăi să fie foarte ușoară. Se poate gătii în ea fără pic de ulei astfel mâncarea va fi sănătoasă. Gustul mâncării va fi ca cel pe care îl obțineți când gătiți pe piatră naturală. Este compatibilă cu toate surse de căldură inclusiv pe inducție. Mânerul tigăii este realizat Termoplastic ce asigură protecție contra căldurii și o rezistență ridicată.

6. Tigaie grill cu capac Bohmann

Tigaie grill cu capac

O tigaie grill cu capac ce vă va ajuta să faceți cele mai suculente preparate de tip grill. Este confecționată din aluminiu presat cu și are un înveliș de marmură. Învelișul din marmură este anti-aderent și nu conține substanțe nocive ca PFOA. Dimensiunile tigăii sunt de 28 cem x 28 cm și 4,3 cm înălțime. Capacul este din sticlă transparentă termorezistentă care va face să evitați accidentele din bucătărie în care vă frigeți. Acest model așteaptă să facă parte din bucătăria dumneavoastră și promite să nu dezamăgească în niciun fel!

7. Tigaie grill profesională

Tigaie grill profesională

Cea mai bună tigaie grill folosită de către profesioniștii din industrie! Este compatibilă cu toate surse de căldură. Tigaia dispune de un înveliș anti-aderent interior dar și exterior. Învelișul interior anti-aderent are inserții de titan care o fac una din cele mai rezistente tigăi grill. Are un indicator de căldură care vă va informa când tigaia este încinsă pentru a coace preparatele la temperaturi optime. Are o dimensiune de de 26 cm x 26 cm și este compatibilă cu mașina de spălat vase.

Concluzie- care e cea mai bună tigaie grill

Sperăm că în acest articol ați găsit o tigaie grill bună pentru dumneavoastră și că ghidul de cumpărături scris de noi va fost de ajutor. Opinia noastră este că cea mai bună tigaie grill este Tigaia grill Tefal la fel cum am menționat și în recomandările de mai sus.

Citiți și articolul în care vorbim despre cea mai buna tigaie pentru clatite și descoperiți topul realizat de noi.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.