Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună tigaie grill 2024

Cea mai bună tigaie grill este a acea tigaie care vă ajută să gătiți mâncăruri tip grill foarte gustoase, dar care sunt mai sănătoase.

Cea mai bună tigaie grill 2024

Dacă vreți să preparați mâncare gustoasă, dar sănătoasă atunci cred că știți că tigaia grill nu trebuie să lipsească din bucătăria dumneavoastră. Dacă prin absurd nu aveți o astfel de tigaie vă aflați în locul potrivit.

Fie că vreți să schimbați tigaia grill veche sau vreți să o cumpărați acum pe prima gotof.ro va fi ghidul dumneavoastră. În acest articol veți găsi top cele mai bune tigăi grill, dar și un ghid de cumpărături cu sfaturi pentru a face cea mai bună achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună tigaie grill

Dacă până acum nu ați folosit sau nu ați avut o tigaie grill probabil vreți să aflați ce avantaje oferă aceasta. Există o mulțime de avantaje oferite de tigăile grill, în rândurile următoarea le vom enumera pe cele mai importante.

  • Urme de grătar – acesta este un avantaj care face ca mâncarea gătită în tigaia grill să fie gustoasă. Mâncare este suculentă, gustoasă, dar și crocantă în dreptul acelor urme. Practic aceste urme de grătar oferă un echilibru între crocant și suculent.
  • Economisiți timp – un alt mare avantaj al unei tigăi grill este faptul că puteți economisii timp cu ea chiar dacă aveți alimente de diferite tipuri de preparat. Aceste tigăi permit gătirea simultană a mai multor tipuri de alimente fără ca gustul sau mirosul acestora să se amestece. Practic puteți găti simultan: pui, porc, vită și legume fără nici o problemă.
  • Striațiile înalte – aceste striații pe lângă faptul că contribuie la prepararea mâncării și lasă urme de grătar pe alimente contribuie și la colectarea sucurilor lăsate de alimente. Aceste sucuri pot fi folosite la sosuri, cu ajutorul lor vei prepara niște sosuri de poveste.
  • Puteți face grătar în casă – dacă vremea de afară nu este prea plăcută sau vreți să gătiți alimente tip grill foarte rapid această tigaie este cea care vă ajuta. Majoritatea modelor sunt compatibile cu diverse modele de aragaz de pe piață deci puteți gătii cam pe orice plită.
  • Gătiți sănătos – probabil cel mai mare avantaj este acesta și anume faptul că mâncarea este gătită într-un mod mai sănătos fără ulei. Alimentele preparate în cea mai bună tigaie grill se vor prepara în suc propriu astfel nefiind necesar uleiul.

Top 7 cele mai bune tigăi grill 2024

Ne este greu să numim o singură tigaie grill ca fiind cea mai bună deoarece acest aspect poate diferii de la persoană la persoană. Așadar am pregătit un top cu cele mai bune tigăi în care sperăm să se afle și modelul ideal pentru dumneavoastră.

1. Tigaie grill din fontă Sapir

Tigaie grill Tefal

O tigaie construită într-un mod foarte solid care oferă rezultate fantastice.

Tigaia grill Sapir este o alegere excelentă pentru persoanele care vor un raport preț-calitate bun. O parte bună la această tigaie este faptul că este comptabilă cu toate sursele de căldură, poate fi folosită inclusiv pe plitele cu inducție.

Ceea ce o face una dintre cele mai bune tigăi grill este faptul că este realizată din fontă. Fonta este un conductor de căldură excelent, iar acest lucru înseamnă că veți obține preparate perfecte cu această tigaie.

Dimensiunea acesteia este 26 centimetri x 26 centimetri și are o înălțime de 5 centimetri. Ce mai trebuie să știți este ca aceasta are o greutate de 4 kg deoarece fonta este grea și astfel probabil acest aspect este singurul minus al acestei tigăi. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie grill din fontă.

2. Tigaie grill Heinner Orange Grays

Tigaie grill Heinner Orange Grays

O tigiae grill concepută special pentru a fi compatibilă cu toate sursele de căldură.

Tigaia grill Heinner Orange Grays este o alegere excepțională pentru cei care vor să se bucure de gustul de grătar indiferent de anotimp. Față de tigaia anterioară aceasta are o superfață de 28 de centimetri x 28 de centimetri.

Această tigaie grill este realizată din aluminiu care la fel ca fonta este un bun conductor de căldură. Deși aluminiul nu este la fel de rezistent ca fonta acest model are o rezistență mare datorită stratului din marmură.

Aceasta are un un strat nonstick care nu interacționează chimic cu preparatele și le păstrează gustul autentic fără a modifica valoarea nutrițională. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie grill Heinner.

3. Tigaie grill din fontă emailată Heinner Marble Grey

Tigaie grill din fontă emailată Heinner Marble Grey

Ideală pentru a găti o varietate de preparate sănătoase și gustoase.

Tigaia grill din fontă emailată Heinner Marble Grey a fost gândită special să ajute iubitorii de gastronomie să gătească cele mai gustoase și sănătoase preparate. Ceea ce face din acest model una dintre cele mai bune tigăi grill este faptul că puteți face preparate grill fără fum în casă.

Un alt avantaj al acestei tigăi grill este în ea se poate găti orice aliment de la legume la pește fără pic de ulei sau grăsime adăugată. Datorită stratului de email din interiorul tigăii nu va trebuie să curățați arsura de pe tigaie deoarece aceasta nu va exista.

În schimb din punctul nostru de vedere această tigaie are un minus și anume că este destul de grea pentru a fi manevrată doar cu o mână. Însă trecând peste acest minus și privind și avantajele oferite putem să o considerăm cea mai bună tigaie grill emailată.

4. Tigaie grill ceramică Schmitter

Tigaie grill ceramică

Aceasta este o tigaie grill ideală pentru cei care caută un model cu un raport preț-calitate bun.

Tigaia grill ceramică Schmitter este o soluție excepțională care vă va ajuta să obțineți preparate de tip grill chiar în bucătăria dumneavoastră. Datorită stratului antiaderent preparatele nu se vor lipii astfel veți avea parte de cele mai bune rezultate.

Aceasta este compatibilă doar cu 2 surse de căldură aceasta fiind plitele pe gaz și plitele electrice care de altfel sunt cele mai populare în România. Dimensiunea acesteia este de 28 de centimetri x 28 de centimetri și are o înălțime de 4 centimetri.

Fundul tigăii are 3 straturi de ceramică care vor asigura o distribuție uniformă a căldurii pe toată suprafața acesteia. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie grill ceramică.

5. Tigaie grill Nature Nava

Tigaie grill Nature Nava

O soluție excelentă pentru iubitorii de carne făcută pe grill.

Tigaia grill Nature Nava este o tigaie realizată din aluminiu de cea mai înaltă calitate. Aceasta are un înveliș antiaderent fără substanțe nocive care nu va permite ca preparatele să se lipească.

Mânerul este unul foarte ergonomic cu aspect de lemn și rămâne rece chiar și după multe ore de folosire. Dimensiunea acesteia este de 28 de centimetri x 28 de centimetri, iar stratul antiaderent este de tip stone.

Ceea ce o face una dintre cele mai bune tigăi grill este faptul că este compatibilă cu toate sursele de căldură, inclusiv cu plitele pe inducție. Din punctul nostru de vedere acest produs este cea mai bună tigaie grill Nava ce poate fi cumpărată online.

6. Tigaie grill cu capac Bohmann

Tigaie grill cu capac

O tigaie grill care nu lipește mâncarea și care se curăță foarte ușor.

Tigaia grill cu capac Bohmann va devenii principalul ajutor din bucătăria dumneavoastră. Aceasta vă va ajuta să faceți cele mai suculente preparate de tip grill în cel mai ușor mod posibil.

Este confecționată din aluminiu presat care est e un bun conductor de căldură și are un înveliș de piatră mai exact de marmură. Acest înveliș de piatră este antiaderent și nu conține substanțe nocive cum este PFOA.

Dimensiunile tigăii sunt de 28 centimetri x 28 centimetri și o înălțime de 4,3 centimetri. Datorită capacului din sticlă termorezistentă noi considerăm acest model cea mai bună tigaie grill cu capac.

7. Tigaie grill profesională Tefal Character

Tigaie grill profesională

Aceasta este o soluție bună pentru cei care vor o tigaie grill care nu lipește, nu scoate fum dar păstrează gustul alimentelor.

Tigaia grill profesională Tefal Character este probabil una dintre cele mai apreciate tigăi de la noi de pe piață deoarece este o tigaie grill profesională. Un lucru foarte bun la această tigaie grill este faptul că este compatibilă cu mașina de spălat vase.

Aceasta are un înveliș cu un strat antiaderent pe interior care nu va permite ca mâncarea să se lipească. Însă producătorii i-au pus un strat antiaderent și pe exterior ca aceasta să fie ușor de curățat.

Învelișul interior antiaderent are inserții de titan care o fac una din cele mai rezistente tigăi grill. Are un indicator de căldură care vă va informa când tigaia este încinsă pentru a coace preparatele la temperaturi optime. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie grill profesională.

Cum să alegi cea mai bună tigaie grill – ghid de cumpărături

Datorită multiplelor modele prezente pe piață alegerea unui model poate fi foarte dificilă, așa că am ales să creăm acest ghid. Acest ghid de cumpărături conține toate criteriile care merită atenție când cumpărați o astfel de tigaie. Citiți-l după care veți putea alege informat din recomandările noaste de mai sus.

Materialul tigăii

Pe piață există mai multe tipuri de materiale folosite la realizarea diferitelor tipuri de tigăi din bucătărie. Și pentru ca dumneavoastră să puteți alegea cea mai bună tigaie grill trebuie să înțelegeți care e cel mai bun material pentru bucătăria dumneavoastră.

  • Aluminiu – tigăile grill din aluminiu sunt o variantă ușoară din punct de vedere al greutății si au un preț accesibil. Din punct de vedere al durabilității nu sunt prea bune. Dacă vreți o tigaie grill care să reziste timpului atunci noi nu recomandăm modele din aluminiu.
  • Fonta – aceste tigăi grill sunt bune din foarte multe puncte de vedere. Sunt rezistente și pot fi spălate cu orice ustensilă și se curăță ușor. Suprafața de pe fundul tigăii se va încălzii uniform deci alimentele se vor prepara corespunzător. Singurul minus al modelelor din fontă este greutatea, ele fiind foarte grele și obositoare.
  • Oțel inoxidabil – materialul acesta se curăță ușor, dar este foarte rar pe piață deoarece nu este un conductor bun de căldură.
  • Ceramic – acest material este unul foarte bun pentru tigăile grill și este foarte prietenos cu mediul înconjurător. Este un conductor bun de căldură deci va prepara alimentele uniform. Cu această tigaie puteți găti fără ulei pentru că are un strat antiaderent care face ca mâncarea să nu se lipească sau să se ardă.
  • Teflon – acesta este un material foarte popular și folosit în rândul gospodinelor, dar este pretențios. Chiar dacă nu e nevoie de ulei și mâncarea nu se lipește stratul superior se poate deteriora dacă folosiți ustensile de metal în ea.

Dimensiunea tigăii

Pe piață sunt prezente foarte multe modele atât de dimensiuni mari cât și de dimensiuni mai mici. Dacă sunteți o familie mai numeroasă puteți opta pentru un model mai mare.

Avantajul unei tigăi mari este faptul că permite gătirea unei cantități mari dintr-un singur foc. Dezavantajul va fi că tigaia va ocupa mai mult spațiu pe aragaz și că va fi mai greu de manevrat. Dacă sunteți singur sau un cuplu puteți opta pentru un model mai mic care va fi ușor de manevrat și nu va ocupa spațiu mare.

Așadar în momentul în care cumpărați o tigaie grill alegeți dimensiunea acesteia în funcție de numărul membrilor și cantitatea pe care o gătiți la o masă. Mai mare nu înseamnă mereu mai bun, alegeți cea mai bună tigaie grill în funcție de nevoile dumneavoastră.

Mânerul

Mânerul în general se recomandă să fie mai mare și dacă se poate să aibă un strat izolator al căldurii în plus. Astfel nu vă fa fi greu să țineți mâna pe mâner si nu riscați să vă frigeți. O opțiune buna ar fi și cele care au un cârlig ajutător poziționat în partea opusă mânerului astfel vă va fi ușor să o manevrați.

Forma

Majoritatea tigăilor grill au formă pătrată, dar există și modele rotunde. Acest lucru este din cauză că alimentele făcute la grill trebuie preparate pe un strat. Astfel tigăile pătrate oferă un spațiu de gătire mai mare deci se poate găti o cantitate mai mare în ea. Singurul dezavantaj al formei pătrate este faptul că dacă tigaia grill este dintr-un material prost nu se va încălzii în colțuri cum o face fonta de exemplu.

Compatibilitatea cu sursa de căldură

Dacă sursa de căldură la care aveți de gând să folosiți tigaia este gazul sau curentul atunci nu trebuie să vă intereseze acest aspect. În schimb la sursele de căldură pe inducție trebuie să alegeți o tigaie grill specifică care suportă folosirea cu o astfel de sursă de căldură.

Concluzie – care e cea mai bună tigaie grill?

Sper că în acest articol ați descoperit informații relevante pentru dumneavoastră și că ghidul de cumpărături de mai sus va fost de ajutor. În opinia mea cea mai bună tigaie grill este tigaia Tigaie grill din fontă Sapir că oferă o mulțime de proprietăți care sunt de ajutor în bucătărie.

Întrebări frecvente

Ce este o tigaie grill?

O tigaie grill sau tigaie grătar este o tigaie ce are striații amplasate pe fundul tigăii la o distanță de 1-2 centimetri între ele. Aceste striații au înălțime de 0,5 centimetri în general și ele contribuie în mare parte la gătirea alimentelor. Aceste striații face să curgă din alimentele preparate propriul suc sau propriile grăsimile, astfel alimentele se prepară într-un mod sănătos.

Pot folosii tigăile grill pe aragazele electrice?

Tigăile grill funcționează mult mai bine pe aragazele pe gaz dar acestea pot fi folosite cu brio și pe aragazele electrice sau cu inducție. Însă atunci când cumpărați cea mai bună tigaie grill dacă vreți să o folosiți pe o plită cu inducție asigurați-vă ca aceasta este compatibilă cu această sursă de căldură.

5 din 5 (3 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134