.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai buna tigaie pentru clătite

Cea mai bună tigaie pentru clătite este cea care vă ajută să gătiți cele mai gustoase și pufoase clătite pentru cei dragi din familia dumneavoastră.

Cea mai bună tigaie pentru clătite 2022

Clătitele sunt un desert foarte foarte delicios fiind foarte iubit de mulți oameni deoarece oferă o varietate mare când vine vorba de prepararea lor. Acesta este un desert iubit deoarece clătitele pot trezi multor oameni amintiri legate de bucătărie sau amintiri legate de bunici.

Acum mulți ani nu exista o tigaie specială și dedicată acestui desert, dar avantajul vremurilor prezente este că există tigăi speciale dedicate preparării acestui desert. Însă pentru a obține cele mai bune clătite este nevoie să aveți cea mai bună tigaie pentru clătite. Pentru a vă ajuta să alegeți am pregătit câteva recomandări mai jos plus un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Motive pentru a cumpăra cea mai bună tigaie pentru clătite

 • Performanță în prepare – căldura este foarte importantă atunci când faceți clătite pentru că acestea de obicei sunt subțiri. Tigăile pentru clătite au o bună distribuție a căldurii și garantează prepararea uniformă a clătitelor.
 • Dimensiunea – în general tigăile pentru clătite au dimensiuni mai mari și pereți mai mici față de tigăile clasice, lucru care va asigura performanțe ridicate în prepararea clătitelor.
 • Mâner ergonomic – tigăile pentru clătite vin în general cu mâner ergonomic care oferă o manevrabilitate foarte bună tigăii pentru clătite.

Top 7 cele mai bune tigăi pentru clătite

Pentru că este greu ca o tigaie pentru clătite să se potrivească tuturor oamenilor am pregătit mai multe recomandări în care sperăm să fie și tigaia pentru clătite ideală pentru dumneavoastră.

1. Tigaie pentru clătite Tefal Simple Cook

Cea mai bună tigaie pentru clătite tefal

Dacă căutați o tigaie pentru clătite în care să gătiți fără pic de ulei această tigaie este alegerea perfectă.

Tigaia pentru clătite de la Tefal are un strat anti-aderent din titan care că vă ajută să faceți cele mai gustoase clătite, dar este o tigaie care se curăță foarte ușor. Senzorul de pe mijlocul tigăi numit Thermo-Signal vă va indica când această tigaie atinge temperatura optimă pentru gătit.

Tehnologia numită Baza Diffusion asigură o distribuire uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii, iar mânerul ergonomic va oferii o manevrarea ușoară a tigăii. Această tigaie pentru clătite este compatibilă cu toate sursele de căldură cu excepția plitelor pe inducție. Are un diametru de 25 de centimetri și este compatibilă și cu mașina de spălat vase. Noi cei de la gotof.ro am fost foarte impresionați de ea și o considerăm cea mai bună tigaie pentru clătite.

2. Tigaie pentru clătite cu înveliș ceramic Terrestrial NAVA

Tigaie pentru clătite cu înveliș ceramic Terrestrial NAVA

Aceasta este o tigaie pentru clătite construită după cele mai înalte standarde calitative.

Tigaia pentru clătite Nava este o soluție excepțională pentru cei care vor o tigaie profesională realizată din aluminiu de înaltă calitate. Este dotată cu un mâner ergonomic care rămâne rece chiar și după câteva ore de gătit oferind un plus la manevrabilitate.

Aceasta face parte din colecția Terrestrial, iar această colecție este foarte rezistentă la modificările bruște de temperatură și sunt extrem de ușor de curățat. În opinia noastră această tigaie este cea mai bună tigaie pentru clătite Nava ce poate fi cumpărată online.

3. Tigaie pentru clătite Delimano

Tigaie de clătite Delimano

Dacă căutați o tigaie pentru clătite rezistentă și durabilă în timp tigaia Delimano este alegerea perfectă.

O tigaie pentru clătite de la Delimano care pe noi ne-a impresionat foarte tare. Este realizată din aluminiu ușor durabil și care are o distribuție a căldurii foarte bună. Deasupra are un înveliș anti-aderent rezistent la zgârieturi PPG cu pulbere de diamant. Este realizată pe bază de apă fără substanțe nocive și este foarte prietenoasă și cu mediul înconjurător.

Are diametrul de 25 de centimetri și se încălzește foarte ușor lucru care o face ideală pentru bucătăria dumneavoastră. Este compatibilă cu toate sursele de căldură inclusiv pe plitele pe inducție. Se curăță foarte ușor, este durabilă, nu ruginește, este rezistentă la zgârieturi și are o bună retenție a căldurii, toate astea fac ca acest model să fie cea mai bună tigaie pentru clătite Delimano.

4. Tigaie pentru clătite Black Sand

Tigaie pentru clătite Black Sand

Obțineți clătite de dimensiuni medii într-o tigaie pentru clătite cu proprietăți anti-aderente.

O tigaie de clătite foarte bună a cărei suprafață anti-aderentă nu va permite ca aluatul să se lipească, iar diametrul de 28 de centimetri vă ajuta să obțineți clătite cu dimensiunea ideală pentru familia dumneavoastră. Tigaia este realizată din aluminiu forjat și are o distribuție foarte bună a căldurii. Baza tigăii de clătite de 3,8 mm este compusă din 3 straturi: sabat, non-stick și marmorat.

Învelișul anti-aderent permite gătitul fără ulei care este sănătos și menține savoarea și proprietățile nutritive ale preparatelor. Mânerul este unul ergonomic și este realizat din bachelită care facilitează folosirea ușoară a tigăii cu un strat termoizolant deasupra care vă va ajuta să preveniți accidentele din bucătărie. Acest model poate fi folosit pe toate suprafețele de căldură, iar noi o considerăm cea mai bună tigaie pentru clătite cu raport preț-calitate bun.

5. Tigaie pentru clătite din fontă Lespede 24 cm

Tigaie pentru clătite din fontă

Dacă căutați o tigaie pentru clătite realizată din fontă aceasta este cea mai bună soluție.

O tigaie pentru clătite ce este realizată din fontă. Fonta este cunoscută pentru faptul că este un conductor bun de căldură și pentru faptul că dacă este recipientele din fontă sunt îngrijite acestea au proprietăți anti-aderente. Tigaia are un mâner din lemn detașabil de 21 de centimetri, lucru care va permite manevrarea tigăii cu ușurință.

Tigaia pentru clătite are un diametru de 24 de centimetri, o înălțime 1,5 centimetri și o greutate de 1,8 kg. Singurul minus al acestei tigăi este greutate acesta fiind și un fapt bine cunoscut despre fontă. Investiția într-o astfel de tigaie merită deoarece vasele din fontă rezistă mult în timp, iar noi considerăm această recomandare cea mai bună tigaie pentru clătite din fontă.

6. Tigaie pentru clătite ceramică Schmitter

Tigaie pentru clătite ceramică

Dacă vă doriți otigaie pentru clătite ceramică la un super preț tigaia Schmitter este cea mai bună variantă pentru dumneavoastră.

O tigaie de clătite ceramică care vă va scurta timpul petrecut în bucătărie pentru prepararea desertului extrem de mult. Este realizată din aluminiu care este un foarte bun conductor de căldură și în interior are 3 straturi de ceramică. Straturile de ceramică vor împiedica ca clătitele să se lipească de tigaie și va contribui la o curățare mult mai ușoară.

Tigaia are un mâner izolat termic care nu se va înfierbânta și care permite manevrarea ușoară a tigăii când aceasta se află pe foc. Are diametrul de 26 de centimetri lucru care permite prepararea mai multor tipuri de clătite. Tigaia nu este compatibilă cu sursele de căldură care folosesc inducția dar poate fi folosită pe aragaze electrice sau pe aragazele pe gaz. În opinia noastră această tigaie este cea mai bună tigaie pentru clătite ceramică.

7. Tigaie de clătite pentru plită cu inducție Tefal Start&Cook

Tigaie de clătite pentru plită cu inducție

Dacă aveți o plită cu inducție atunci aceasta tigaie este alegerea optimă pentru dumneavoastră.

O tigaie de clătite de la Tefal concepută pentru a fi compatibilă cu sursele de căldură pe inducție. Tigaia are un strat anti-aderent care vă va permite să vă preparați clătite delicioase și pufoase fără ca acestea să se prindă. Datorită stratul anti-aderent aceasta se curăță foarte ușor.

Tigaia pentru clătite garantează o difuzare a călduri pe toată suprafața sa pentru astfel clătitele se vor coace uniform. Tigaia este realizată din aluminiu și în interior stratul aderent este realizat din titan. Este compatibilă cu mașina de spălat vase. Are un diametru de 25 de centimetrii fiind suficient de mare pentru a prepara multe tipuri de clătite. Noi o considerăm cea mai bună tigaie pentru clătite care poate fi folosită și pe surse de căldură cu inducție.

Cum alegi cea mai bună tigaie pentru clătite – ghid de cumpărături

cum alegi cea mai bună tigaie pentru clătite

Acum mulți ani alegerea unei tigăi pentru era ușoară deoarece nu existau foarte multe modele indiferent că vorbim de tigăi clasice, tigăi grill sau tigăi pentru clătite. În ziua de azi există extrem de multe modele pe piață și acest lucru face ca o achiziție să fie dificilă, necesită timp pentru a căuta păreri și recenzii despre tigăile pentru clătite. Pentru ca dumneavoastră să cumpărați cea mai bună tigaie pentru clătite am pregătit acest ghid care prezintă criteriile care trebuie verificate înainte de achiziție.

Tipul tigăii

Cum pe piață există o varietate mare de modele acestea se împart în mai multe tipuri. În rândurile următoare le vom prezenta.

 • Cele obișnuite – Acestea sunt cele mai populare modele fiind prezente în majoritatea bucătăriilor. Au o formă rotundă și marginile scurte. Acest aspect le face foarte ușor de utilizat și sunt ușor de manevrat lucru care favorizează coacerea unor clătite subțiri ce sunt un desert delicios. Probabil acest tip este ideală pentru a fi numită cea mai bună tigaie pentru clătite.
 • Cele cu două părți de coacere – acestea sunt cele mai populare celor care gătesc clătite americane. Acele clătite care sunt mai groase și care nu sunt umplute cu dulceață sau diferite creme ci au topping. Partea de jos a tigăi este adâncă ca una normală, iar cea de deasupra este plată. Avantajul acestor tigăi este faptul că nu trebuie să întorci conținutul ci doar să răsucești tigaia.
 • Electrice – acestea au o formă de plită fără margini fiind ideale pentru clătitele cu grosimi reduse. Suprafața acestor tigăi se încălzește uniform, nu este lipicioasă și temperatura poate fi controlată printr-un termostat. Compoziția se toarnă deasupra după care trebuie întinsă cu o spatulă.
 • Cele cu forme – acestea sunt tigăi în care se pot realiza clătite de diferite forme care sunt ideale pentru decor sau oferă un plus de divertisment la masă cu cei dragi.

Materialele din care este realizată tigaia

Acest aspect nu poate fi neglijat deoarece este principalul criteriu care determină modul cum se coc clătitele. Pe piață există mai multe tipuri de materiale, în rândurile următoare le vom prezenta.

 • Teflon– este un material anti-aderent care nu va permite ca clătitele să se lipească. Aveți grijă să alegeți un model de calitate superioară deoarece cele de calitate inferioară emit substanțe cancerigene. Aceste tigăi de clătite sunt în regulă atâta timp cât nu sunt zgâriate, deci va trebui să folosiți ustensile de lemn, plastic sau silicon în interiorul ei.
 • Piatră – aceste tigăi se încălzesc uniform astfel clătitele se vor coace uniform. În același timp piatra nu permite ca clătitele să se lipească.
 • Ceramica – este un material care poate avea diverse culori, care nu permite lipirea alimentelor și nu schimbă gustul clătitelor. În general este dură și rezistență dar trebuie să aveți grijă să nu o ciobiți.
 • Inox – acesta este un material foarte dur și rezistent, dar cred că e cea mai proastă variantă. Dacă tigaia nu este încălzită bine și nu puneți puțin ulei riscați ca desertul să se lipească de tigaie și din acest motiv considerăm că cea mai bună tigaie pentru clătite nu ar trebui să fie din inox.

Diametrul tigăii de clătite

Acesta este un criteriu important deoarece el este cel care va decide dimensiunea pe care le vor avea clătitele. În general acest criteriu este împărțit în 3 categorii.

 • Diametrul sub 20 de centimetri – Aceste dimensiuni sunt utilizate pentru a prepara clătite americane sau rusești. Tigăile de acest fel se pot regăsii și sub forme speciale, ca inimă, floare, etc.
 • Diametrul între 20 – 30 de centimetri -aceasta este cea mai populară categorie și care este cea mai prezentă în bucătăriile gospodinelor din țară. În aceste tigăi se pot găti atât clătite normale cât și americane.
 • Diametrul peste 30 de centimetri – acestea sunt modele care sunt adesea întâlnite în bucătăriile profesionale. Dacă vreți ca acest desert să nu vă răpească mult im și vreți să fie de dimensiuni mari atunci orientați-vă spre aceste modele.

Accesoriile

Deși acestea nu sunt neapărat un criteriu de selecție pentru cele mai bune tigăi pentru clătite, ele se pot dovedi de un real ajutor în bucătărie deci nu sunt de ignorat.

 • Capac – acest accesoriu este de un real ajutor și contribuie la coacerea mai rapidă a clătitelor prin simplu fapt că păstrează căldura în acest vas.
 • Spatula – Această ustensilă ajută la întoarcerea mult mai ușoară a clătitelor în tigaie. Singurul aspect la care trebuie să fiți atentă este ca aceasta să fie dintr-un material care să nu zgârie tigaia.
 • Ustensilă de întins compoziția – aceasta vă ajută să realizați clătite de grosime egală. Cu ajutorul ei puteți întinde aluatul uniform.

Concluzie – care e cea mai buna tigaie pentru clătite

Din acest ghid bănuim că a-ți realizat cât de utilă este o tigaie pentru clătite și sperăm că conștientizați importanța unei astfel de tigăi. Recomandarea noastră și a specialiștilor cu care ne-am consultat este tigaia Tefal Simple Cook deoarece are un preț accesibil, este ușor de utilizat și este realizată din materiale de calitate.

Întrebări frecvente

Ce tigaie e bună pentru clătite?

După cum bine știți părinții și bunicii noștri acum mult timp utilizau o tigaie universală, fie că voiau să facă prăjeală sau clătite era folosită aceiași tigaie. Acesta fiind și motivul pentru care nu de multe ori nu se puteau obține clătite delicioase ca în zilele noastre, într-adevăr și acelea erau foarte bune că sunt gustul copilărie.

În zilele noastre există tigăi speciale pentru a prepara acest desert delicios care oferă o mulțime de beneficii cum am enumerat și în recomandări sau în ghidul de cumpărături din acest articol. Calitatea clătitelor este dată de calitatea tigăilor așadar aveți grijă să alegeți cea mai bună tigaie pentru clătite.

De ce se lipesc clătitele de tigaie?

Majoritatea oamenilor știu că în general prima clătită preparată se va lipi. Problema apare când și a doua e la fel și a treia, etc. Factorii care cauzează acest lucru pot fi multipli cum ar fi de exemplu consistența aluatului care este necorespunzătoare. Acest lucru se întâmplă când clătitele sunt făcute după rețete proporții care au proporții greșite a alimentelor.

O altă cauză ar putea fi tigaia care nu s-a încălzit bine lucru care duce la lipirea clătitelor. Uneori și o tigaie nouă poate fi parte din problemă deoarece la primele clătite aceasta s-ar putea să lipească dacă nu sunt urmate instrucțiunile. Dacă vreți să scăpați de clătite lipite de tigaie cumpărați cea mai bună tigaie pentru clătite, realizați compoziția după o rețetă testată de profesioniști și încingeți tigaia bine.

Care este diferența între clătitele normale și cele americane?

Între clătitele americane și cele normale există o diferența mare, atât în modul cum sunt servite, cât și în modul cum arată. Clătitele americane sunt preparate cu o grosime mai mare și un dimetru mai mic, acestea se pun una peste alta în farfurie după care se adaugă topping-ul dorit.

Pe când clătitele clasice după cum știți sunt subțiri, se întinde pe ele dulceață sau diferite tipuri de cremă după care se rulează sau împachetează. Pentru a obține clătite bune americane sau normale aveți nevoie de cea mai bună tigaie pentru clătite în bucătărie.

Default image
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 114