Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cea mai bună tigaie 2024

Cea mai bună tigaie vă va ajuta să gătiți preparate delicioase fără prea mult efort într-un timp cât mai scurt.

Cea mai bună tigaie [y]

Aveți cel mai bun aragaz, dar preparatele nu ies cum vă doriți? Ei bine atunci probabil este timpul să cumpărați o tigaie bună. Partea bună este că vă aflați în locul potrivit pentru a face această achiziție. De ce spunem asta?

Ei bine aici pe gotof.ro am pregătit acest articol în care vă prezentăm top 5 cele mai bune tigăi. Pe lângă top 5 tigăi avem și un ghid de cumpărături care să vă ajute să faceți cea mai bună achiziție pentru dumneavoastră.

Avantajele oferite de cea mai bună tigaie

 • Preparate coapte uniform – principalul avantaj pe care îl veți obține odată cu achiziția unei tigăi bune va fi faptul că alimentele se vor prepara într-un mod corect.
 • Randament ridicat – datorită modului în care sunt construite tigăile din zilele noastre aceasta oferă un randament ridicat. Practic timpul petrecut în bucătărie va scădea și asta nu înseamnă decât economie de energie și de timp.
 • Curățare ușoară – majoritatea tigăilor din comerț se curăța foarte ușor sub un jet de apă sau unele sunt compatibile chiar cu mașina de spălat vase.
Top 5 cele mai bune tigăi

Top 5 cele mai bune tigăi [y]

1. Tigaie Wok Tefal Simple Cook

Tigaie Wok Tefal Simple Cook

Dacă vă doriți o tigaie adâncă în stil wok această tigaie este probabil alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Tigaia Wok Tefal Simple Cook este o tigaie din aluminiu cu o bază groasă numită Tefal Diffusion. Aluminiul este un material foarte bun pentru a fi folosit la realizarea recipientelor pentru gătit deoarece are o distribuție foarte bună a căldurii.

Aluminiul este acoperit de strat de înveliș antiadrent consolidat cu titan care este foarte rezistent la zgârieturi. Principalul avantaj al acestui înveliș este că nu este deloc nociv fiind realizat fără substanțe nocive (PFOA, PFOS, Bisfenol). Acesta fiind și factorul care ne-a făcut să o punem pe primul loc în top cele mai bune tigăi.

Aceasta este compatibilă cu toate sursele de căldură plus că nu ruginește și suportă spălarea în mașina de spălat vase. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie wok ce poate fi cumpărată.

2. Tigaie pentru clătite cu înveliș ceramic antiaderent Terrestrial NAVA

Tigaie pentru clătite cu înveliș ceramic anti-aderent Terrestrial NAVA

O tigaie de top care vă va ajuta să obțineți cele mai bune clătite.

Tigaia pentru clătite Terrestrial NAVA este o alegere bună datorită rezistenței ridicate la abraziune. Este confecționată din aluminiu peste care are un strat de ceramică ceea ce îi oferă proprietăți antiaderente.

Procesul de creare al acestei tigăi este unul sustenabil pentru mediul înconjurător, datorita emisiilor reduse de dioxid de carbon. Pentru producție și ambalare sunt folosite materiale reciclabile și nu conține PTFE si PFOA.

Fiind fabricată din aluminiu și având un strat ceramic aceasta are o distribuție uniformă a căldurii lucru care vă va asigura cele mai bune rezultate. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună tigaie pentru clătite.

3. Tigaie grill Tefal Daily Chef

Tigaie grill Tefal Daily Chef

Dacă ceea ce căutați este o tigaie în care să faceți preparate de tip grill această tigaie este probabil alegerea corectă.

Tigaia grill Tefal Daily Chef este o alegere bună pentru iubitorii grătarelor, iar o astfel de tigaie nu ar trebui să lipsească din nicio casă deoarece vă permite să faceți preparate de tip grill chiar în casă la dumneavoastră.

Spre deosebire de tigăile pătrate aceasta de formă rotundă care garantează coacerea uniformă a tuturor preparatelor pe care le veți face. Aceasta este realizată din aluminiu care amplifică și susține distribuția uniformă a căldurii.

Pe interior aceasta are un strat antiaderent Titanium, cu inserții de titan. Aceasta este compatibilă cu toate sursele de căldură și poate fi băgată și în cuptorul electric. În opinia noastră această tigaie este cea mai bună tigaie grill ce poate fi cumpărată.

4. Tigaie dublă Royalty Line

Tigaie dublă Royalty Line

Dacă vă doriți o tigaie dublă atunci aceasta este cea mai bună achiziție pe care o puteți face.

Tigaia Royalty Line este o alegere excepțională care vă va permite să gătiți mâncăruri delicioase într-un mod mult mai rapid și practic. Cu ajutorul acestei tigăi puteți să: fierbeți, prăjiți, înăbușiți, grilați și să reîncălziți mâncarea pe care chiar o și păstrează caldă mult timp.

Această tigaie dublă este practic un sistem compus din 2 tigăi din care una are fund neted și una are striații și care se ocupă de distribuirea căldurii într-un mod uniform în interiorul tigăii. Pe interior tigăile sunt acoperite cu un strat de marmură, ceea ce o face o tigaie dublă antiaderentă.

Datorita proprietăților antiaderente, puteți găti fără ulei sau alte grăsimi. Dacă căutați o astfel de tigaie care, vă oferă o mulțime de beneficii aceasta este cea mai bună alegere pe care o puteți face deoarece din punctul nostru de vedere este cea mai bună tigaie dublă.

5. Tigaie electrică multifuncționala rotundă Sogo

Tigaie electrică multifuncționala rotundă Sogo

Dacă vă doriți o tigaie care funcționează independent fără o sursă de căldură atunci probabil aceasta este cea mai bună alegere.

Tigaia electrică multifuncționala rotundă Sogo este o alegere excepțională pentru cei care au o casă la țară sau o cabană la munte unde nu vor să pună un aragaz. Aceasta este capabilă să genereze o temperatură de până la 240 de grade Celsius.

Funcționează în mod independent de o plită de gătit, tot ce aveți nevoie este o sursă de alimentare cu electricitate. Aceasta poate coace: pizza, paella, grătar și mâncăruri suculente. Datorită stratului antiaderent aceasta este foarte ușor de curățat.

Aceasta este foarte ușor de folosit, tot ce trebuie să faceți este să o băgați în priză și să o setați. Dacă ceea ce căutați este o tigaie electrică noi vă recomandăm să o cumpărați pe aceasta deoarece noi o considerăm cea mai bună tigaie electrică.

Cum să alegi cea mai bună tigaie – ghid de cumpărături

Pentru a putea să faceți cea mai bună alegere în materie de tigăi pentru dumneavoastră este necesar să țineți cont de niște criterii. Pentru acest lucru am pregătit acest ghid de cumpărături în care detaliem toate aspectele la care să fiți atent/ă când cumpărați o tigaie.

Cum să alegi cea mai bună tigaie

Tipul tigăii

Dacă nu știți exact ce tigaie vreți sau nu o veți folosi foarte intens în bucătărie atunci veți putea alege cea mai bună tigaie universală. Pentru cei pasionați, dar care nu știu câte tipuri de tigăi există vom enumera principalele tipuri de tigăi mai jos.

 • Tigaie grill – după cum și numele îi zice poate fi folosită pentru a face preparate de tip grill cum ar fi pieptul de pui la grătar. În general are formă pătrată sau dreptunghiulară, dar se găsesc mai rar și sub formă rotundă având pe fund niște striații care permit reproducerea urmelor lăsate de grătar. De regulă tigăile grill sunt groase și au dimensiuni mari, fiind și mai grele. Cea mai bună tigaie de acest tip este din fontă sau aliaj metalic acoperit cu un strat anti-aderent care va permite o curățare ușoară.
 • Tigaie de clătite – de regulă aceste tigăi sunt plate și au pereții mici. Ele sunt recomandate doar pentru a face clătite pentru a nu se deteriora rapid. Caracteristica acestor tigăi este forma pe care o au, pereții subțiri și ușor rotunjiți la margine. Dacă vreți o cea mai bună tigaie de acest gen să fiți atent/ă să aibă un strat de teflon care nu va permite ca aluatul să se lipească. Ca și preț aceste tigăi sunt foarte accesibile.
 • Tigaie wok – acest tip de tigaie susține gătitul mâncărurilor în stil sănătos. Aceasta tigaie este caracteristică zonei asiatice, dar a ajuns și la noi în stadiul în care este foarte populară. Permite gătirea unor porți mari de legume fierte fără ulei sau folosirea unei cantități mci. Felul de gătire al acestei tigăi este de a prepara alimentele înăbușit în aburi. Are pereți înalți și se folosește cu un capac. Dacă vreți să mâncați mai sănătos acest tip de tigaie este una din cele mai bune soluții.
 • Tigaie electrică – avantajul acestei tigăi este faptul că nu este necesară o sursă de căldură pentru a putea gătii în ea. Acest tip de tigaie are un sistem de încălzire pe fundul ei și nu aveți nevoie decât de o priză pentru a o alimenta cu electricitate.
 • Tigaie dublă – este formată din două tigăi care vin una peste alta fiind utilă în situațiile în care vreți să înăbușiți alimentele sau să preparați fripturi. Ele în majoritatea cazurilor pot fi folosite atât împreună cât și separat.

Dimensiuni

Alegerea unei tigăi cu dimensiuni potrivite se face în funcție de cantitățile de mâncare pe care le gătiți în ea la o masă. Pentru familiile numeroase se recomandă o tigaie cât mai mare deoarece vă va ajuta să economisiți timp. În România cele mai uzuale dimensiuni în materie de diametru sunt tigăile ce au un diametru cuprins între 26-28 de centimetri.

Material

Alegerea materialului din care este realizată tigaia este un alt aspect foarte important, deoarece pe piață există tigăi realizate din materiale bune și din materiale mai puțin bune. Cele mai folosite materiale la construcția tigăilor sunt:

 • Inox – acest material are avantajul unui transfer al căldurii foarte eficient fiind un material capabil să ofere o crustă crocantă alimentelor. Este un material întâlnit destul de des în tigăile din bucătăriile lumii.
 • Aluminiu și tablă – acestea sunt modele ieftine deoarece calitatea materialelor din care este făcută este slabă. Datorită materialelor de slabă calitate acestea se deteriorează foarte repede.
 • Fontă – acesta este un material foarte bun care oferă o distribuție a căldurii foarte bună preparând alimentele uniform. Dezavantajul tigăilor și oalelor din fontă este că acestea sunt destul de grele… Recomandarea noastră e să încercați să căutați modele care au mânere din lemn deoarece acestea sunt mai ușoare.
 • Teflon – acesta este un material foarte apreciat de către oameni, dar când alegeți o tigaie bună din teflon trebuie să aveți grijă ca calitatea acesteia să fie una ridicată. Dacă teflonul este de slabă calitate riscați ca acesta să se impregneze în mâncare. Teflonul are proprietăți anti-aderente astfel gătitul într-o astfel de tigaie se va putea face doar cu puțin ulei. Dezavantajul acestui material este faptul că dacă este zgâriat își pierde proprietățile și ajunge să lipească mâncare și nu ar fi o surpriză sa găsiți arsură pe tigaie.
 • Ceramica – este un material modern care nu lipește mâncare și care oferă avantajul gătitului cu foarte puțin ulei obținând preparate gustoase, dar mai sănătoase.
 • Granit – este un material mai rezistent, dar în același timp necesită folosirea ustensilelor din silicon sau lemn care nu zgârie ca cele metalice.
 • Cuprul – cuprul este un conductor bun de căldură care ajută la înăbușirea alimentelor. Este rezistent, dar are un cost de achiziție destul de ridicat.

Greutate

Deși tigăile grele nu par o soluție bună deoarece sunt mai greu de manevrat acestea probabil sunt printre cele mai calitative. Dacă ne uităm la tigăile din fontă acestea în ciuda faptului că sunt grele sunt printre cele mai bune tigăi ce pot fi cumpărate datorită proprietăților pe care le au.

Însă este foarte important ca atunci când cumpărați cea mai bună tigaie să cumpărați una cu care vă simțiți confortabil să lucrați. Așadar înainte de a cumpăra uitați-vă dacă acea tigaie poate fi manevrate de dumneavoastră.

Forma

Știți de ce cea mai întâlnită formă a tigăii este cea rotundă? Ei bine acest lucru face ca distribuirea căldurii în tigaie să se facă uniform și asigură o coacere completă a preparatelor. Temperatura din colțurile și marginile tigăilor pătrate sau dreptunghiulare va fi mereu mai mică.

Care e cea mai bună tigaie? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați descoperit informații relevante pentru dumneavoastră. Mi-am dat silința în a face cel mai bun top posibil iar în ghidul de cumpărături am oferit doar informații analizate în prealabil.

Alegeți ce tigăi sau ce tigaie cumpărați în funcție de nevoile dumneavoastră deoarece noi am prezentat 5 tipuri de tigăi diferite în top care sunt cele mai bune tigăi pe categoria lor.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă tigaie antiaderentă?

Tigaia antiaderentă este o tigaie care are aplicat un strat special care nu permite lipirea mâncării de aceasta chiar și atunci când folosiți puțin ulei sau deloc. Proprietățile anti-aderente fac aceasta să fie și ușor de curățat.

Ce înseamnă tigaie cu inducție?

Termenul de tigaie cu inducție se referă la faptul că tigaia menționată este compatibilă cu plitele pe inducție. Dacă aveți o astfel de plită în bucătărie când veți cumpăra o tigaie verificați ca aceasta să fie compatibilă cu plita.

De ce se lipește mâncarea de tigaie?

Motivele pentru care mâncarea se lipește de tigaie în timpul prăjirii pot fi mai multe și îmi este destul de greu să vă spun cauza exactă în cazul dumneavoastră. Însă cauzele care duc la lipirea mâncării sunt:

Tigaia nu este curățată corespunzător, uleiul din tigaie nu este încins, alimentele adăugate sunt umede sau tigaia pe care o aveți este mult prea uzată. Dacă după ce ați verificat cele menționate mai sus mâncarea se lipește în continuare vă sfătuiesc să faceți o achiziție nouă și anume să cumpărați cea mai bună tigaie.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134