Vase pentru gătit

Cea mai bună tigaie

cea mai bună tigaie

Nu credem că există cea mai bună tigaie care să fie bună pentru toată lumea însă credem că există în acest articol o tigaie potrivită nevoilor tale.

Care e cea mai bună tigaie ?

Probabil deja ai cel mai bun aragaz, îți place să gătești dar lipsește o tigaie cu care să faci cele mai bune preparate, nu-i așa? Ei bine poți să fi foarte bun în bucătărie dar dacă nu ai ustensilele necesare atunci rețetele tare nu vor ieși cum trebuie. Pentru a evita acest lucru am creat o lista cu tigăi care sunt bune la a face anumite preparate și aceste tigăi nu că sunt bune, sunt cele mai bune din ramura lor.

Top cele mai bune tigăi 2021

1. Tigaie Wok Delimano Green Planet

Cea mai bună tigaie în general
 • Proprietăți antiaderente;
 • Realizat din aluminiu reciclat;
 • Diametru de 32 de centimetri;
 • Capacitate de 5,7 litri;

Cea mai bună tigaie aleasă de echipa gotof.ro e o tigaie a celor de la Delimano. Este realizată 100% din aluminiu reciclat deci este foarte prietenos și cu mediul și foarte ușor de manevrat. Are un înveliș antiaderent și foarte rezistent pentru ca dumneavoastră să puteți prepara rețele cu cea mai mare ușurință.

Tigaia nu ruginește are o reținere a căldurii foarte bună și este igienic și sigur. Se află în conformitate cu standardele recipientelor care intră în contact cu alimentele. După opinia noastră aceasta ar fi cea mai bună tigaie.

2. Tigaie ceramică Eco Friendly Terrestrial

Cea mai bună tigaie pentru clătite
 • Diametru de 25 de centimetri;
 • Mâner ergonomic;
 • Rezistentă la zgârieturi;

Îți plac clătitele? Dar să le prepari îți place? Ei bine dacă atunci și această tigaie va fi perfectă pentru tine, familia ta și bucătăria ta.

Este realizată din aluminiu forjat cu un strat consistent de ceramică care este foarte rezistent la zgârieturi și are o distribuție foarte bună căldurii.

Dacă cauți o tigaie de clătite bună atunci această tigaie e cea mai bună alegere pe care o poți face pentru tine și familia ta de pofticioși. Din punctul nostru de vedere aceasta ar fi cea mai bună tigaie pentru clătite.

3. Tigaie Tefal Daily Chef

Cea mai buna tigaie grill
 • Înveliș antiaderent pe interior și exterior;
 • Curățare ușoară;
 • Indicator Thermo-Signal™;
 • Compatibilă cu toate sursele de cpldură;

Ți-e poftă de preparate grill dar nu poți face un grătar? Ei bine atunci ai nevoie de o astfel de tigaie și rezolvi problema fără să te chinui prea mult.

Această tigaie noi cei de la Gotof o considerăm cea mai bună pentru preparate grill. Forma ei rotundă îți va asigura coacerea uniformă a alimentelor spre deosebire de cele pătrate sau dreptunghiulare.

Tigaia este confecționată din aluminiu are un înveliș antiaderent interior și exterior cu inserții de Titanium. Tigaia are și un indicator numit Thermo-Signal™ care te va ajuta să afli când tigaia a atins temperatura optimă pentru a gătii în ea. În opinia noastră aceasta este cea mai bună tigaie grill.

4. Tigaie Tefal Everest

Cea mai buna tigaie Tefal
 • Diametru de 24 de centimetri;
 • Materialul interior este Titanium;
 • Funcționează în parametri normali cu orice sursă de căldură;

O altă tigaie care nou celor de la gotof.ro ne-a plăcut mult este această tigaie ce este confecționată din Titanium sar are un înveliș din tefal.

Este o tigaie care din păcate vine fără cap dar va funcționa foarte bine cu orice sursă de căldură indiferent de natura acestuia.

Dacă cauți o tigaie din tefal bună atunci aceasta este cea mai bună variantă pe care o poți cumpăra deoarece în opinia noastră aceasta este cea mai bună tigaie din tefal.

5. Tigaie dublă Doubletta

Cea mai bună tigaie dublă
 • Diametru de 26 de centimetri;
 • Funcționează cu sursă de căldură pe gaz;
 • Au strat ceramic pe interior;

Această tigaie dublă este un sistem revoluționar ce îți permite să gătești mâncăruri delicioase într-un mod rapid și foarte practic. Cu ajutorul acestei tigăi: fierbeți, prăjiți, înăbușiți, grilați, reîncălziți mâncarea pe care chiar o păstrează caldă.

Este un sistem compus din două tigăi ce au un fund neted care se ocupă de distribuirea căldurii în interior și care poate fi folosită pe ambele părți.

Dacă cauți o tigaie dublă bună atunci această tigaie e cea mai bună alegere pe care o poți face și ne vei mulțumi deoarece aceasta este cea mai bună tigaie dublă ce poate fi cumpărată.

6. Tigaie electrică Sogo

Cea mai bună tigaie electrică
 • Temperatura maximă de coacere de de 240 grade C;
 • Tehnologie anti-aderentă;
 • Control electric al temperaturii;
 • Capac de sticlă rezistent la căldură;

Deși la noi acest tip de tigăi n sunt foarte populare am decis să o prezint pe cea mai bună din branșa ei. Este o tigaie ce poate coace foarte multe preparate cum ar fi: pizza, paellia, grătar și mâncăruri suculente.

Are o calitate foarte ridicată Ceracook cu tehnologie ani-aderentă ce își face foarte bine treaba și pe lângă toate acestea este și foarte ușor de curățat.

Dacă cauți o tigaie electrică tocmai ai descoperit care e cea mai bună , până și bucătăria ta va fi încântată că ați ales cea mai bună tigaie electrică.

Cum alegi cea mai bună tigaie pentru bucătăria ta

Pentru a putea să faceți cea mai bună alegere în materie de tigăi pentru dumneavoastră este necesar să țineți cont de niște criterii. Pentru acest lucru am pregătit acest ghid în care detaliem toate aspectele la care să fiți atentă când cumpărați o tigaie.

Tipul tigăii

Dacă nu știți exact ce tigaie vreți sau nu o veți folosi foarte intens în bucătărie atunci veți putea alege cea mai bună tigaie universală.

Pentru cei pasionați dar care nu știu câte tipuri de tigăi există voi enumera principalele tipuri de tigăi mai jos.

 • Tigaie grill – după cum și numele îi zice poate fi folosită pentru a face preparate de tip grill cum ar fi pieptul de pui la grătar. În general are formă pătrată sau dreptunghiulară având pe fund niște striații care permit reproducerea urmelor lăsate de grătar. De regulă tigăile grill sunt groase și au dimensiuni mari, fiind și mai grele. Cea mai bună tigaie este din fontă sau aliaj metalic acoperit cu un strat anti-aderent care va permite o curățare ușoară.
 • Tigaie de clătite – de regulă aceste tigăi sunt plate și au pereții mici. Ele sunt recomandate doar pentru a face clătite pentru a nu se deteriora rapid. Caracteristica acestor tigăi este forma pe care o au, pereții subțiri ușor rotunjiți la margine. Dacă vreți o cea mai bună tigaie de acest gen să fiți atentă să aibă un strat de teflon care nu va permite ca aluatul să lipească. Ca și preț aceste tigăi sunt foarte accesibile.
 • Tigaia wok – acest tip de tigaie susține gătitul mâncărurilor în stil sănătos. Aceasta tigaie este caracteristică zonei asiatice dar a ajuns și la noi în stadiul în care este foarte populară. Permite gătirea unor porți mari de legume fierte fără ulei sau folosirea a unei cantități mci. Felul de gătire al acestei tigăi este de a prepara alimentele înăbușit în aburii alimentelor. Are pereți înalți și se folosește cu un capac. Dacă vreți să mâncați mai sănătos acest tip de tigaie este una din cele mai bune soluții.
 • Tigaia electrică – avantajul acestei tigăi este faptul că nu este necesară o sursă de căldură pentru a putea gătii în ea. Acest tip de tigaie are un sistem de încălzire pe fundul ei și nu aveți nevoie decât de o priză pentru a o alimenta.
 • Tigaia dublă – este formată din două tigăi care vin una peste alta fiind utilă în situațiile în care vreți să înăbușiți alimentele sau să preparați fripturi. Ele în majoritatea cazurilor pot fi folosite atât împreună cât și separat.

Diametrul tigăii

Diametrul tigăi la fel ca adâncimea este dictată de cantitatea de mâncare pe care o gătești pentru o masă. La o familie mai numeroasă se va folosii o tigaie cu un diametru și adâncime mai mare, asta pentru a salva timp. Cele mai folosite și uzuale dimensiuni ale diametrului sunt între 26 -28 centimetri.

Materialul din care e făcută

Când alegi o tigaie materialul din care e realizată acea tigaie este foarte important. Pentru a avea parte de calitate încearcă să optezi mereu pentru tigăi din materiale bune și de calitate. Astfel vei avea tigăi care prepară bine alimentele și care vor avea o durată de viață lungă. În rândurile următoare vom prezenta cele mai populare materiale.

 • Inox – acest material are avantajul unui transfer al căldurii foarte eficient fiind capabilă să ofere o crustă crocantă alimentelor. Este un model întâlnit destul de des în bucătăriile din lume.
 • Aluminiu și tablă – acestea sunt modele ieftine deoarece calitatea materialelor din care este făcută este slabă. Datorită materialelor de slabă de calitate acestea se deteriorează foarte repede.
 • Fontă – acesta este un material foarte bun care oferă o distribuție a căldurii foarte bună preparând alimentele uniform. Dezavantajul tigăilor și oalelor din fontă este că acestea sunt destul de grele… Recomandarea noastră e să încercați să căutați modele care au mânere din lemn deoarece acestea sunt mai ușoare.
 • Teflon – acesta este un material foarte apreciat de către oameni dar când alegeți o tigaie din teflon bună trebuie să aveți grijă ca calitatea acesteia să fie una ridicată. Dacă teflonul este de slabă calitate riscați ca acesta să se impregneze în mâncare. Teflonul are proprietăți anti-aderente astfel gătitul într-o astfel de tigaie se va putea face doar cu puțin ulei. Dezavantajul acestui material este faptul că dacă este zgâriat îți pierde proprietățile.
 • Ceramica – este un material modern care nu lipește mâncare și care oferă avantajul gătitului cu foarte puțin ulei obținând preparate gustoase dar mai sănătoase.
 • Granit – este un material mai rezistent dar în același timp necesită folosirea ustensilelor din silicon sau lemn care nu zgârie ca cele metalice.
 • Cuprul – cuprul este un conductor bun de căldură care ajută la înăbușirea alimentelor. Este rezistent dar are un cost de achiziție mult mai ridicat.

Greutate

Deși noi cei de la gotof.ro nu suntem adepții tigăilor grele deoarece sunt foarte greu de manevrat asta nu înseamnă că cele ușoare sunt și cele mai bune. Dacă ești o fire care folosește tigăi intens îți recomandăm să alegi o tigaie din fontă deoarece este mai calitativă și mai durabilă,

Forma

Știi de ce cea mai întâlnită formă a tigăii este cea rotundă? Ei bine acest lucru face ca distribuire căldurii în tigaie să se facă uniform și asigură o coacere completă a preparatelor. Temperatura din colțurile și marginile tigăilor pătrate sau dreptunghiulare va fi mereu mai mică. Așadar optează pentru o tigaie rotundă indiferent ca e de grill , clătit sau universală.

Întrebări frecvente

Cum curăț o tigaie arsă?

Este foarte neplăcut când uiți mâncarea pe foc și aceasta se lipește de tigaie și se arde. După care apare veșnica dilemă și anume: Cu ce se curata arsura de pe tigai ? Pentru a curăța mâncarea arsă de pe tigaie vă voi prezenta 2 metode care funcționează.

 • Metoda 1 – Adăugați o cană cu apă și o cană cu oțet în tigaie și puneți-o la foc pentru a fierbe. După fierbere opriți focul și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați câteva minute să acționeze după care aruncați lichidul și curățați tigaia cu un burete. Dacă au rămas în continuare cu bucăți de alimente arse lipite în tigaie adăugați bicarbonat de sodiu și apă pentru a crea o pastă. Lăsați câteva minute apoi spălați din nou tigaia cu un burete și detergent insistând asupra suprafețelor arse.
 • Metoda 2 – Tăiați în 4 2-3 lămâi și puneți-le în tigaie după care umpleți tigaia cu câțiva centimetri de apă și puneți la fiert. Fierbeți conținutul timp de 5-10 minute sau până când vedeți particule de alimente plutind la suprafața apei din tigaie. După care opriți focul aruncați apa cu lămâile din tigaie și clătiți tigaia cu un burete de vase pentru a îndepărta restul de reziduri.

De ce lipește mâncarea de tigaie?

Acest lucru neplăcut se întâmpla de obicei la măncâruirile bogate în proteine. Între alimente și metalul tigaie se creează reacții chimice care o fac să se lipească atunci când apar diverși factori care favorizează aceste reacții.

Câteva sfaturi pentru a evita ca mâncare să se lipească:

 • Verifică ca tigaia să fie curată;
 • Alimentele care sunt puse în tigaie să fie cât mai puțin umede;
 • Uleiul să fie fierbinte înainte de a băga alimentele în tigaie;
 • Tigaia nu trebuie să fie aglomerată;

Tigaie poate fi folosită și în cuptor?

Anumite tigăi pot fi folosite și în cuptor. Pentru a fi siguri dacă tigaia voastră poate fi folosită în cuptor verificați specificațiile tigăii sau contactați producătorul sau comerciantul.

3 sfaturi pentru prelungirea vieții a unei tigăi

 • Evitați folosirea ustensilelor de metal – Pentru ca tigaia să se bucure de o viață mai lungă evitați folosirea ustensilelor de metal în tigaie pentru a întoarce sau amesteca mâncarea. Acest lucru trebuie evitat deoarece marginile ascuțite ale acestor ustensile ar putea desprinde stratul antiaderent de pe tigaie. Cele mai bune ustensile de folosit are fi cele din lemn sau silicon.
 • Depozitare adecvată – încercați să depozitați tigăile agățate undeva cu mult spațiu între ele încât să nu se agațe între ele. Dacă bucătăria nu dispune de spațiu depozitați în așa fel încât să nu se afle în apropiere astfel ele nu se vor deteriora sau zgâria.
 • Nu depozitați mâncarea în tigaie – Depozitarea mâncării în tigaie ar putea cauza degradarea tigăi iar mâncarea ar putea de asemenea să prindă un gust metalic din cauza depozitării îndelungate. folosiți întotdeauna recipientele potrivite pentru depozitare.
author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.