Pentru gătit

Cel mai bun aragaz electric

cel mai bun aragaz electric

Cel mai bun aragaz electric este un ajutor real în bucătărie care vă ajută să preparați alimentele într-un mod foarte gustos.

Alegerea unui aragaz electric este foarte dificilă în zilele noastre. Acest lucru se datorează faptului că există o varietate mare de modele lucru care nu fac altceva decât să bage cumpărătorii în ceață și să-și bună întrebări de genul: Care e cel mai bun aragaz electric? Cum aleg un aragaz electric bun? Și multe altele. Ei bine noi am pregătit pentru dumneavoastră un ghid de cumpărături care să vă ajute să alegeți un aragaz bun pentru dumneavoastră.

Top 3 cele mai bune aragaze electrice

Aragaz Electric Hansa FCCX68235

cel mai bun aragaz electric

Aragaz Electric Bosch HKS59D250

aragaz electric bosch

Aragaz Electric Hansa FCCW59209

aragaz electric hansa

Cum am ales cel mai bun aragaz electric

Orice aragaz vă va găti mâncarea. Dar, după ce am vorbit cu o grămadă de experți și am comparat peste 60 de modele, credem că acestea sunt cele mai importante caracteristici ale unui aragaz electric independent:

Plita aragazului electric

Orice aragaz electric decent va avea, cel puțin, un arzător de 2.000 de wați, dar vă puteți aștepta până la 3.300 de wați la modelele mai bune. Arzătoarele mai puternice vă încălzesc mai repede vasele de gătit, astfel încât veți economisi câteva minute de așteptare. Fie că așteptați ca apa să fiarbă sau pentru ca o tigaie să se încingă suficient pentru o bună rumenire. Unii cititori ne-au spus că preferă să aibă cele mai puternice arzătoare în primul rând al plitei pentru un acces mai ușor. Pe lângă asta câțiva producători ne-au spus că propriile lor cercetări arată că majoritatea cumpărătorilor de aragaze au aceeași preferință. Un avantaj pe care îl oferă faptul că ochiurile cele mai puternice sunt pe diagonală este faptul că este mai ușor să pui două oale sau tigăi mari în același timp.

Cele mai multe aragaze au un arzător de fierbere de 1.200 de wați și o zonă de „menținere la cald” de putere mică, unde puteți ține o oală fără riscul de a topi sau de a arde ceva. Elementele cu lățime flexibilă sunt destul de comune. Acestea adaugă o oarecare flexibilitate, permițându-vă să alegeți între două sau trei „dimensiuni” diferite ale elementului pentru a se potrivi cu lățimea vasului sau a tigăii pe care o utilizați. Orice aragaz care costă ceva mai mult ar trebui să aibă o suprafață cu blat neted. Acestea sunt mult mai ușor de curățat decât elementele cu serpentine expuse. Ele arată mai elegant și facilitează lucrul cu oale și tigăi mari. (Cu toate acestea, acest tip de suprafață se zgârie mai ușor).

Preferăm și considerăm că cel mai bun aragaz electric are plitele de gătit pe care le puteți controla cu ajutorul unor cadrane fizice mobile, mai degrabă decât cu ajutorul butoanelor, deoarece sunt pur și simplu mai ușoare și mai receptive.

Cuptorul aragazului

Capacitate cuptorului contează, de asta toate modele pe care le-am expus au capacitate mare. Astfel vei putea gătii cantități foarte mari dintr-un foc. Cam toate aragazele vor veni cu 2 rafturi pentru cuptor, dar la modele mai scumpe veți avea șansa să fie chiar cu 3 niveluri.

La aragazele electrice mai scumpe s-ar putea să aveți un mod de gătire prin convecție. Această funcție cu ajutorul unui ventilator care e poziționat în partea din spate contribuie și ajută la coacerea alimentelor uniformă. Cu acest lucru practic dacă veți găti la temperaturi scăzute într-un timp mai scurt. Atunci când această funcție funcționează bine prăjiturile de la cuptor se vor coace uniform, iar carnea și legumele ar trebui să iasă mai crocante la exterior și fragede în interior. Unele cuptoare electrice cu convecție au un element de încălzire suplimentar lângă ventilator. Acest element se presupune că face ca temperaturile să fie mai consistente și contribuie la o mai bună coacere. Acest lucru în funcție de marcă se numește convecție adevărată sau convecție europeană.

În momentul în care cheltuiți o somă mai mare de 1500 – 2000 de lei probabil trebuie să vă uitați ca cel mai bun aragaz electric să aibă și auto-curățare. Credem că această funcție este una necesară în zilele noastre deoarece acum câțiva ani era foarte dificilă curățarea unui cuptor sau această funcție de auto-curațare era rară. Cel mai frecvent mod de auto-curățare care se regăsește la modelele de pe piață este pe aburi și este foarte ușor de folosit.

Calitatea construcției și designul

Cu cât există mai multe opțiuni de finisare, cu atât există mai multă flexibilitate în amenajarea bucătăriei. Am acordat o ușoară preferință celor care au cel puțin trei opțiuni, dintre care una ar trebui să fie din oțel inoxidabil.

Pentru modelele pe care am putut să le verificăm într-un magazin, am căutat butoane care se simțeau bine la mână și erau fixate pe aragaz, fără un spațiu prea mare între cadran și corp. Am verificat dacă ușile cuptorului se deschid ușor, dar nu prea ușor, dacă rafturile și sertarele alunecă și dacă panoul de control este bine laminat.

Fiabilitate

Fiabilitate este un factor care e destul de greu de stabilit. Am urmărit într-o oarecare măsură și recenziile verificate online. Am căutat recenziile care au fost lăsate la câțiva ani de la achiziție astfel ne-am putut face o idee despre fiabilitatea modelelor. Acesta este și motivul din cauza căruia în acest articol sunt prezente modele mai vechi. Modele noi în momentul de fața încă nu au test de fiabilitate valabil și real.

În decursul ultimilor ani am luat contact cu mai mulți specialiști în acest tip de aparatură electrocasnică și după spusele lor am observat că modele ce aparțin marilor branduri tind să fie mult mai fiabile. Faptul că aceste mari branduri atrag clienți cum mierea atrage albinele este datorat faptului că produsele lor sunt mult mai calitative și și-au dovedit fiabilitatea în timp.

Caracteristici mai puțin importante

O grilă wok, o sondă de temperatură sau orice alt accesoriu de gătit poate fi cool și util, iar multe aragaze electrice sunt livrate cu unul sau mai multe dintre acestea. Dar aceste accesorii pot fi cumpărate și separat.

Modurile suplimentare de gătit, cum ar fi pornirea întârziată, presetările specifice alimentelor sau modurile de scanare pentru a găti, sunt toate bune, dar ne îndoim că majoritatea oamenilor le folosesc vreodată. Nu ne-am străduit să evităm modelele cu aceste tipuri de moduri de gătit, dar unde am le-am expus nu le-am favorizat.

Conectivitatea Wi-Fi nu va unge mâncarea sau nu va întoarce foaia de prăjituri. Poate facilita diagnosticarea defecțiunilor din cuptor, ceea ce este moderat de util. Unele modele vă permit să controlați setările cuptorului prin comenzi vocale, deși nu suntem convinși că acest lucru este suficient de util pentru a compensa potențialele riscuri de securitate și confidențialitate ale unui aparat conectat. Considerăm că un aragaz bun nu devine cel mai bun aragaz electric datorită acestor tipuri de funcții.

Recomandări cu cele mai bune aragaze electrice

1. Aragaz Electric Hansa FCCX68235

cel mai bun aragaz electric
 • Plită vitroceramică;
 • Din inox;
 • 4 arzătoare;
 • Eficiența energetica e clasa A;
 • Volumul cuptorului e de 65 de litri;

Avantaje

 • Funcție de convecție;
 • Funcția de dezghețare;
 • Se curăță ușor;
 • Multe programe de coacere prestabilite;

Dezavantaje

 • Tabla pe laterale ar putea fi ceva mai groasă;

Acest model este cel mai bun aragaz electric în urma analizei noastre și a specialiștilor din domeniu cu care colaborăm. Acest aragaz este dotat cu funcția CoolDoor3 care nu permite ca utilizatorii să frigă accidental la ușa cuptorului. Acest lucru se întâmplă pentru că ușa cuptorului este dotată cu 3 straturi de sticlă. Stratul interior este cel care reflectă căldura emanata de cuptor spre interior. Acest lucru nu permite încălzirea stratului exterior.

Aragazul mai are și funcția de preîncălzire rapidă a cuptorului, astfel cuptorul va avea temperatura optimă pentru preparatele pe care le veți coace. Aragazul are funcția de curățare SteamCleaning care ajută la o curățare foarte ușoară cuptorului. Smalțul cuptorului are o structură foarte netedă iar acest lucru contribuie la o bună curățare.

Aragazul se află în clasa energetic A astfel el este și prietenos cu mediul și nu vă va scoate forte mulți bani din buzunar pentru facturi. Și o mulțime de funcții precum decongelarea care să vă facă viața în bucătărie mult, mult mai ușoară!

2. Aragaz Electric Bosch HKS59D250

aragaz electric bosch
 • Convecție aer 3D;
 • Din inox;
 • Cuptor iluminat;
 • Eficiența energetica e clasa A;
 • Volumul cuptorului e de 66 de litri;

Avantaje

 • Protecție împotriva accesului copiilor;
 • Timer;
 • Curățare ușoară;
 • 10 programe de gătit prestabilite;
 • Panou de comandă LCD;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Un model de aragaz electric de la un brand renumit care nouă celor de la gotof.ro ne-a plăcut foarte mult. Și nu numai nouă ci și multor specialiști din acest domeniu. Aragazul vine cu o plită vitroceramică cu zonă extinsă de gătit și care se curăță foarte ușor.

Programul EcoClean Direct este un program de auto curățare care nu consumă curent electric suplimentar. Acest program nu consumă curent suplimentar deoarece curățarea se face în timp ce gătiți preparate în cuptor. Un strat special compus din particule nanoceramice de pe pereții interiori ai cuptorului descompune murdăria.

Este de departe cel mai bun aragaz electric de la Bosch singurul minus major al lui este mare pe care îl are. Cine dorește calitate va plătii.

3. Aragaz Electric Hansa FCCW59209

aragaz electric hansa
 • Indicator căldură reziduală;
 • Termostat;
 • Timer;
 • Plită ceramică;
 • Eficiența energetică e Clasa A;

Avantaje

 • Plita este foarte ușor de curățat;
 • Are foarte multe funcții;
 • Design finuț;
 • Raport preț – calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Trebuie lăsat să funcționeze cuptorul în gol o perioadă de timp;

Un alt model foarte bun de la Hansa foarte bun care nouă ne-a plăcut foarte mult! Este un aragaz ce are foarte multe funcții care să vă ușureze munca din bucătărie cum ar fi preîncălzirea sau decongelarea alimentelor.

Aragazul are o plită de ceramică cu un aspect modern și extrem de ușor de curățat și rezistent la eventualele deteriorări. Curățarea cuptorului se face cu ajutorul funcției SteamCleaning cu jumătate de litru de apă pus în tavă timp de 30 de minute.

Ventilația cu aer cald asigură o coacere uniformă a alimentelor pe care le veți gătii în cuptor. Aragazul se bucură și de un sistem de curățare ușoară a ușii de la cuptor fără a mai fi necesară demontarea ușii. Este unul din cele mai bune modele dacă nu chiar cel mai bun aragaz electric ce poate fi cumpărat.

4. Aragaz Electric Electrolux EKC54972OX

cel mai bun aragaz electric electrolux
 • Gătire cu aburi;
 • Volumul cuptorului e de 58 de litri;
 • Din inox;
 • Plită vitroceramică;

Avantaje

 • Încălzire de sus în jos;
 • Auto-curățare catalitică;
 • Grătare din oțel cromat;
 • Timer;
 • Reglare temperatură;

Dezavantaje

 • E scump;

Venim cu review și la un aragaz Electrolux care vă poate fi de mare ajutor în bucătărie. Este un aragaz care vă ajuta să gătiți mâncarea mult mai sănătoasă datorită funcției AirFry. Această funcție la fel ca cea mai bună friteuză cu aer cald vă permite să gătiți mâncarea doar cu aer cald fără pic de ulei.

O altă funcție a acestui aragaz este funcția SteamBake care cu ajutorul aburilor face o crustă crocantă preparatelor și un miez fraged sau moale. Pe lângă cele menționate acest aragaz are și un timer care vă va aminti când să verificați sau când e gata mâncarea. Dacă sunteți fani ai mâncării sănătoase atunci acest aragaz e cel mai bun aragaz electric pe care îl puteți cumpăra.

Concluzie

Odată ce ați ajuns aici la finalul articolului sper că ați înțeles că nu caracteristicile și funcțiile inutile fac ca un aragaz să fie cel mai bun aragaz electric. Fiabilitatea acestuia e cel care vă va oferi satisfacția folosirii unui aragaz electric deoarece acesta va fi în casa dumneavoastră foarte mult timp.

Întrebări frecvente

Pot monta eu aragazul electric?

Recomandăm ca montarea aragazului să fie făcută de un specialist. În astfel de momente suntem de părere că oricât de mult ar costa un specialist el este în realitate ieftin. Deoarece acesta poate face o montare corectă fără a avea evenimente neplăcute sau dezastruase în viitor cum ar fi un incendiu.

Cum pot curăța un aragaz electric?

Pentru a curăța plita unui aragaz electric puteți cumpăra produse speciale din comerț destinate acestui lucru, ele vă pot ușura mult munca. Pentru curățarea cuptorului nu cred că este necesar să interveniți prea mult deoarece majoritatea modelelor au funcția de auto-curățare care se va ocupa de acest lucru.

Aragazul electric este mai bun decât cel pe gaz?

Nu doar acest articol ci și întreg site-ul a fost construit pe idea că nu există cel mai bun produs care să se potrivească pentru toată lumea. Așadar noi suntem de părere că în funcție de situația și necesitățile dumneavoastră este cel mai bine să alegeți produsele. Așadar cel mai bun aragaz electric poate fi cel mai bun pentru dumneavoastră doar dacă asta este ceea ce căutați. Nu uitați ambele tipuri de aragaze au minusuri și plusuri!

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.