Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aragaz electric 2024

Cel mai bun aragaz electric este de un real ajutor în bucătărie deoarece vă ajută să preparați alimentele într-un mod foarte gustos cu o precizie ridicată.

Aragazul electric este un dispozitiv folosit pentru prepararea rețetelor. Acesta folosește ca energie de alimentare electricitatea și este compus din plită și cuptor. Spre deoasebire de aragazele mixte și cele pe gaz acestea sunt ceva mai scumpe însă oferă o precizie mai ridată.

Cel mai bun aragaz electric 2024

Pentru a alege cel mai bun aragaz electric nu trebuie să vă îndreptați în mod direct spre oferta cu cel mai mic preț. Pentru a face o alegere bună trebuie să verificați anumite caracteristici pentru a vedea dacă aragazul electric se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Din fericire pentru dumneavoastră pentru a vă ușura munca am realizat un top cu cele mai bune aragaze electrice pe care le găsiți pe piața din România și un ghid de cumpărături care să vă ajute să faceți cea mai bună alegere.

Avantaje oferite de cel mai bun aragaz electric

Pentru a vă ajuta să aflați dacă un aragaz electric e cea mai bună alegere pentru dumneavoastră am decis să prezentăm câteva avantaje ale acestora.

 • Siguranță – față de un aragaz pe gaz acestea oferă un plus de siguranță deoarece nu riscați ca flacăra să se stingă accidental, iar gazul să continue să împrăștie prin casă.
 • Curățare ușoară – aragazele electrice sunt mai ușor de curățat decât aragazele pe gaz sau aragazele mixte deoarece au arzătoarele mult mai accesibile. Deci curățarea unui aragaz electric din sticlă este de o mie de ori mai ușor de curățat decât arzătorul unui aragaz pe gaz.
 • Alimentele sunt preparate mai bine – diferitele studii cum ar fi cel de aici de le Customer Reports au dovedit că plitele electrice prepară alimentele mult mai bine într-un mod mai uniform deoarece au reglaj mai bun al temperaturii.

Top 5 cele mai bune aragaz electrice 2024

1. Aragaz Electric Hansa FCCX68235

cel mai bun aragaz electric

Dacă vă doriți să aveți în casă un aragaz electric bun complet echipat atunci acest model este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Funcție de convecție;
 • Funcția de dezghețare;
 • Se curăță ușor;
 • Multe programe de coacere prestabilite;

Dezavantaje

 • Tabla pe laterale ar putea fi ceva mai groasă;

Aragazul electric Hansa FCCX68235 este probabil cea mai optimă soluție pentru cei care caută un aragaz electric bun cu raport preț-calitate excelent. Acest model este dotat cu CoolDoor3 care nu permite ca utilizatorii sau familia acestora să se frigă accidental la ușa cuptorului.

Cum funcționează CoolDoor3? Ei bine ușa cuptorului are 3 straturi din sticlă, stratul interior reflectă căldura în spre interiorul cuptorului, stratul din mijloc previne încălzire stratului exterior, iar stratul exterior își păstrează o temperatură scăzută care previne frigerea mâinii în mod accidental.

Aragazul mai este dotat și cu: funcția de preîncălzire rapidă a cuptorului care vă poate salva timp, SteamCleaning care e o funcție de auto-curățare, funcție de decongelare rapidă a alimentelor și multe alte funcții utile.

Însă acest model vine din păcate și cu un minus deoarece încă nu am văzut un aragaz perfect. Minusul acestui model fiind faptul că din punctul nostru de vedere tabla laterală este cam subțire. Însă multitudinea ridicată de funcții, dar și raportul preț-calitate excepțional ne fac să credem că acest model este cel mai bun aragaz electric.

2. Aragaz Electric Bosch HKS59D250

aragaz electric bosch

Dacă ceea ce căutați este un aragaz electric fabricat de cei la Bosch atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Protecție împotriva accesului copiilor;
 • Timer;
 • Curățare ușoară;
 • 10 programe de gătit prestabilite;
 • Panou de comandă LCD;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Aragazul electric Bosch HKS59D250 este o soluție optimă pentru cei care au buget ridicat și vor să cumpere un aragaz electric excepțional de la un brand de renume în această industrie. Aragazul vine cu o plită vitro ceramică cu o zonă de gătit extinsă pentru a putea folosii foarte ușor și oalele de dimensiuni mari.

Această plită nu doar că asigură că gătitul va fi foarte ușor de realizat, dar chiar și curățarea și întreținerea ei se face ușor. Funcția EcoClean Direct este o funcție de auto curățare a cuptorului care nu va consuma curent electric suplimentar pentru a realiza curățarea cuptorului electric.

Acest model este dotat cu un cuptor electric ce are convecție cu aer 3D. Convecția cu aer 3D vă va asigura rezultate perfecte datorită distribuției de aer optime. Acesta are și un panou de comandă intuitiv și extrem de ușor de folosit.

Curățarea cuptorului se face în timp ce gătiți preparatele în interior. Singurul minus al acestui aragaz electric este prețul care este unul cam mare. În ciuda acestui minus noi considerăm acest model cel mai bun aragaz electric Bosch deoarece cine își dorește un produs de calitate va plăti.

3. Aragaz Electric Hansa FCCW59209

aragaz electric hansa

Dacă ceea ce căutați este un aragaz electric ieftin și bun atunci trebuie neapărat să aruncați o privire peste acest model.

Avantaje

 • Plita este foarte ușor de curățat;
 • Are foarte multe funcții;
 • Design finuț;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Trebuie lăsat să funcționeze cuptorul în gol o perioadă de timp după achiziție;

Acest model este un alt aragaz de la Hansa care nouă ne-a plăcut foarte mult și care spre deosebire de primul model are un preț de achiziție mai mic. Acesta este un model care prin funcțiile de preîncălzire sau decongelare a alimentelor vă poate ajuta să câștigați foarte mult timp.

Aragazul are o plită ceramică cu un aspect modern care se integrează în majoritatea bucătăriilor și care este foarte ușor de curățat și rezistent la eventualele lovituri care ar putea duce la deteriorări. Curățarea cuptorului se face foarte ușor cu ajutorul funcției SteamCleaning care în decurs de 30 de minute înmoaie toată murdăria.

Ventilația cu aer cald din cuptor asigură o coacere uniformă a alimentelor în cel mai scurt timp. Aragazul electric oferă și un sistem de curățare ușoară a ușii de la cuptor fără a mai fi necesară demontarea acesteia.

Singurul minus depistat de noi la acest model este doar faptul că acesta are un cuptor electric ce trebui să meargă în gol înainte de a găti pentru prima dată în el. În opinia noastră acest model este cel mai bun aragaz electric ieftin ce poate fi cumpărat.

4. Aragaz Electric Electrolux LKR540202W

Aragaz Electric Electrolux LKR540202W

Dacă vă doriți un aragaz electric ce are plită și cuptor profesional atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Încălzire de sus în jos;
 • Auto-curățare catalitică;
 • Grătare din oțel cromat;
 • Timer;
 • Reglare temperatură;

Dezavantaje

 • E scump;

Aragazul electric Electrolux LKR540202W este o alegere bună pentru cei care vor să gătească alimentele într-un mod mai sănătos, dar la fel de gustos. Acest lucru este posibil datorită funcției AirFry care la fel ca și cea mai bună friteuză cu aer cald vă permite să gătiți mâncarea fără pic de ulei.

O altă funcție care probabil vă va plăcea este funcția SteamBake care cu ajutorul aburilor oferă alimentelor o culoare mai apetisantă, o crustă crocantă și un miez mai fraged. Prin deshidratarea fructelor vă puteți crea propriile gustări în timp ce păstrați gustul autentic al acestor fructe.

Pe lângă cele menționate aragazul are și un timer pentru ca dumneavoastră să nu trebuiască să fiți non-stop cu ochii pe ceas și pe aragaz. Acesta este și un aragaz electric eficient deoarece se află în clasa de eficiență A.

Pe lângă beneficii trebuie să știți că acest model are și un minus. Minusul găsit de noi la acest model este că aragazul nu este unul ieftin, dar din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun aragaz electric Electrolux ce îl puteți comanda online.

5. Aragaz electric Electrolux LKG604002X

Aragaz electric Electrolux LKR560000X

Dacă ceea ce căutați este un aragaz electric ieftin vândut de Electrolux, atunci trebuie să aruncați o privire peste acest model.

Avantaje

 • Plită vitro ceramică;
 • Clasa energetică A;
 • Încălzire de jos în sus și de sus în jos;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 de lei;

Aragazul electric Electrolux LKG604002X este un aragaz care garantează coacerea uniformă a alimentelor de fiecare dată. Este dotat cu un sistem de convecție care asigură circulația aerului fierbinte în interiorul cuptorului pe toate nivelurile pentru ca gătitul să se facă în mod eficient.

Aromele preparatelor sunt amplificate de gătitul cu abur și în același timp sunt păstrați toți nutrienții alimentelor. Plita se curăță într-un mod foarte ușor la fel ca și carcasa aragazului din inox care este la fel de ușor de curățat.

Aragazul este dotat cu timer care vă va scuti de statul non-stop în bucătărie. Deși este la finalul topului nouă ne-a plăcut foarte mult acest aragaz fiind o soluție de buget față de aragazul de pe locul 4 din top aragaze electrice.

Deși acest model este o soluție ieftină comparativ cu modelul anterior trebuie să știți că prețul lui este peste 2000 de lei, acesta fiind singurul lucru care ne deranjează la acest model. Însă trebuie să știți că noi considerăm că acest aragaz este cel mai bun aragaz electric ieftin de la Electrolux.

Cum să alegi cel mai bun aragaz electric – ghid de cumpărături

Este bine știut că orice aragaz vă poate găti mâncarea, dar după ce am discutat cu diferiți experți și am comparat peste 50 de modele am concluzionat că sunt câteva caracteristici care pot face dintr-un simplu aragaz electric cel mai bun aragaz electric.

Plita aragazului electric

Orice aragaz electric decent trebuie să dețină cel puțin un arzător cu o putere de 2000 de watii, dar trebuie să știți că veți găsi modele de top care au și până la 3300 de watti. Cel mai bun aragaz electric are arzătoare mai puternice care vă încălzesc mai repede vasele de gătit, astfel încât veți economisii câteva minute de așteptare.

Acest fapt se poate dovedi de un real ajutor deoarece veți câștiga timp fie că așteptați ca apa dintr-o oală să fiarbă sau ca o tigaie să se încingă suficient de bine. Cele mai bune aragaze electrice au un arzător de fierbere de aproximativ 1200 watti și o zonă de menținere la cald a preparatelor de putere mică.

Cel mai bun aragaz electric care costă ceva mai mult va avea un blat neted. Acesta este mult mai ușor de curățat decât elementele cu forme complexe. Această suprafața are și un aspect mai elegant și facilitează lucrul cu oale și tigăi mari, dar trebuie să știți că aceasta se și zgârie mai ușor.

Cuptorul aragazului

Capacitate cuptorului contează, de asta toate modele pe care le-am expus au capacitate mare. Astfel veți putea gătii cantități foarte mari dintr-un foc. Cam toate aragazele vor veni cu minim 2 rafturi pentru cuptor, dar la modele mai scumpe veți avea șansa să fie chiar cu 3 niveluri.

La aragazele electrice mai scumpe s-ar putea să aveți un mod de gătire prin convecție. Această funcție cu ajutorul unui ventilator care e poziționat în partea din spate contribuie și ajută la coacerea uniformă a alimentelor. Cu acest lucru practic veți putea găti la temperaturi scăzute într-un timp mai scurt.

Atunci când această funcție funcționează bine prăjiturile de la cuptor se vor coace uniform, iar carnea și legumele ar trebui să iasă mai crocante la exterior și fragede în interior. Unele cuptoare electrice cu convecție au un element de încălzire suplimentar lângă ventilator.

Acest element se presupune că face ca temperaturile să fie mai consistente și contribuie la o mai bună coacere. Acest lucru în funcție de marcă se numește convecție adevărată sau convecție europeană. În momentul în care cheltuiți o sumă mai mare de 1500-2000 de lei probabil trebuie să vă uitați ca cel mai bun aragaz electric să aibă și auto-curățare.

Credem că această funcție este una necesară în zilele noastre deoarece acum câțiva ani era foarte dificilă curățarea unui cuptor sau această funcție de auto-curațare era rară. Cel mai frecvent mod de auto-curățare care se regăsește la modelele de pe piață este pe aburi și este foarte ușor de folosit.

Calitatea construcției și designul

Cu cât există mai multe opțiuni de finisare, cu atât există mai multă flexibilitate în amenajarea bucătăriei. Am acordat o ușoară preferință celor care au cel puțin trei opțiuni, dintre care una ar trebui să fie din oțel inoxidabil.

Pentru modelele pe care am putut să le verificăm într-un magazin, am căutat butoane care se simțeau bine la mână și erau fixate pe aragaz, fără un spațiu prea mare între cadran și corp. Am verificat dacă ușile cuptorului se deschid ușor, dacă rafturile și sertarele alunecă și dacă panoul de control este bine laminat.

Fiabilitate

Fiabilitatea este un factor care e destul de greu de stabilit. Am urmărit într-o oarecare măsură și recenziile verificate online. Am căutat recenziile care au fost lăsate la câțiva ani de la achiziție astfel ne-am putut face o idee despre fiabilitatea modelelor. Acesta este și motivul datorită căruia în acest articol sunt prezente modele mai vechi. Modele noi în momentul de fața încă nu au test de fiabilitate valabil și real.

În decursul ultimilor ani am luat contact cu mai mulți specialiști în acest tip de aparatură electrocasnică și după spusele lor am observat că modele ce aparțin marilor branduri tind să fie mult mai fiabile. Faptul că aceste mari branduri atrag clienți precum mierea atrage albinele este datorat faptului că produsele lor sunt mult mai calitative și și-au dovedit fiabilitatea în timp.

Caracteristici mai puțin importante

O grilă wok, o sondă de temperatură sau orice alt accesoriu de gătit poate fi cool și util, iar multe aragaze electrice sunt livrate cu unul sau mai multe dintre acestea. Dar aceste accesorii pot fi cumpărate și separat.

Modurile suplimentare de gătit, cum ar fi pornirea întârziată, presetările specifice alimentelor sau modurile de scanare pentru a gătit, sunt toate bune, dar ne îndoim că majoritatea oamenilor le folosesc vreodată. Nu ne-am străduit să evităm modelele cu aceste tipuri de moduri de gătit, dar unde am le-am expus nu le-am favorizat.

Conectivitatea Wi-Fi nu va unge mâncarea sau nu va întoarce foaia de prăjituri. Poate facilita diagnosticarea defecțiunilor din cuptor, ceea ce este moderat de util. Unele modele vă permit să controlați setările cuptorului prin comenzi vocale.

Deși nu suntem convinși că acest lucru este suficient de util pentru a compensa potențialele riscuri de securitate și confidențialitate ale unui aparat conectat. Considerăm că un aragaz bun nu devine cel mai bun aragaz electric datorită acestor tipuri de funcții.

Care e cel mai bun aragaz electric? – concluzie

Odată ce ați ajuns aici la finalul articolului sperăm că ați înțeles că nu caracteristicile și funcțiile inutile fac ca un aragaz să fie cel mai bun aragaz electric. Fiabilitatea acestuia e cel care vă va oferi satisfacția folosirii unui aragaz electric deoarece acesta va fi în casa dumneavoastră foarte mult timp.

Întrebări frecvente

Pot monta eu aragazul electric?

Recomandarea noastră este ca montarea aragazului electric să fie făcută de un specialist. Deși poate părea că un specialist în astfel de montaje este scump în realitate este ieftin. Considerăm că este ieftin deoarece acesta poate face montajul aragazului electric într-un mod corect și astfel șansele de a avea evenimente neplăcute scad sau chiar dispar.

Cum pot curăța un aragaz electric?

Pentru a curăța plita unui aragaz electric puteți folosi diferite ingrediente din casă pentru a crea substanțe de curățat sau puteți cumpăra produse speciale din comerț destinate acestui proces. Pentru curățarea cuptorului nu cred că este necesar să interveniți prea mult deoarece majoritatea modelelor au funcția de auto-curățare care se va ocupa de acest lucru.

Aragazul electric este mai bun decât cel pe gaz?

Nu putem spune cu exactitate care ar putea fi cea mai bună alegere deoarece ambele tipuri de produse au plusuri și minusuri. De exemplu reglarea temperaturi pe un aragaz electric și pe un aragaz pe gaz este diferită.

Aragazul electric va coborî mai greu temperatura căldurii emise de arzător dar va fi mai precisă, pe când arzătoarele pe gaz nu au o temperatură foarte precisă dar modifică flacăra în câteva secunde. Deci rămâne la latitudinea dumneavoastră să alegeți tipul aragazului și dacă veți alege tipul electric nu uitați că aici găsiți cel mai bun aragaz electric.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134