Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aragaz mixt 2024

Cel mai bun aragaz mixt este acel model care vă oferă o plită excepțională pe gaz și un cuptor electric care coace în cei mai buni parametrii.

Aragazul mixt este dispozitiv folosit de cele mai multe ori în bucătărie pentru gătirea alimentelor. Acesta este compus în general dintr-un cuptor electric și o plită pe gaz, astfel oferă combinația perfectă dintre gaz și electricitate pentru un dispozitiv de preparare a alimentelor.

Cel mai bun aragaz mixt 2024

Aragazele mixte sunt o soluție modernă creată de producătorii de aragaze din întreaga lume pentru cei care își doresc un aragaz ce are o plită pe gaz și cuptor electric. Practic aceste tipuri de aragaze sunt combinația rezultată dintre aragazele pe gaz și aragazele electrice.

Alegerea unui aragaz mixt în zilele noastre poate fi dificilă deoarece pe piață există o mulțime de modele. Însă nu este cazul dumneavoastră deoarece în acest articol veți descoperi un top cu cele mai bune aragaze mixte și un ghid de cumpărături în care vă oferim câteva sfaturi pentru a cumpăra cel mai bun aragaz mixt.

Avantajele oferite de cel mai bun aragaz mixt

Pentru a vă ajuta să înțelegeți dacă un aragaz mixt este alegerea optimă pentru dumneavoastră am decis să vă prezentăm câteva beneficii oferite de acestea. Dacă aceste beneficii sunt utile pentru dumneavoastră atunci un aragaz mixt e alegerea optimă.

 • Veți avea o plită economică – este bine-cunoscut că plitele pe gaz sunt mult mai economice decât plitele electrice care consumă mai mult și al cărui combustibil este mai scump deoarece gazul ca și combustibil a fost mereu mai ieftin.
 • Cuptor cu precizie ridicată -un cuptor electric oferă o precizie mai mare a temperaturilor în timpul preparării rețetelor, ceea ce înseamnă că cu un astfel de cuptor veți obține preparate mult mai bune.
 • Curățare ușoară a plitei și a cuptorului – la aceste tipuri de aragaze în general curățare se realizează foarte ușor față de plitele electrice care se curăță mai greu și față de cuptoarele pe gaz care nu prea au tehnologii de auto-curățare.

Top 5 cele mai bune aragaze mixte 2024

1. Aragaz mixt Beko FSE62110DX

Aragaz mixt Beko FSE62110DX

Acest model este alegerea optimă pentru persoanele care vor un aragaz mixt cu un raport preț-calitate excelent.

Avantaje

 • Coace bine și uniform;
 • Design plăcut;
 • Gătire asistată de ventilație;
 • Arzătoare cu eficiență ridicată;

Dezavantaje

 • Becul cuptorului stă aprins tot timpul cât funcționează cuptorul;

Acest model de la Beko este un aragaz mixt care e puțin probabil să vă dezamăgească. Arzătoarele de la acest aragaz (la fel ca la majoritatea aragazelor Beko din noua generație) au o eficiență ridicată față de arzătoarele de la aragazele clasice și reduc semnificativ timpul petrecut în bucătărie.

Cuptorul este unul electric și are o funcție de gătire asistată cu ventilație care asigură o distribuție uniformă a căldurii în interiorul cuptorului. Astfel procesul de coacere va fi mai scurt, iar alimentele vor fi preparate în mod corespunzător.

Funcția numită Booster a cuptorului este o funcție de preîncălzire și reduce cu pana la 35% timpul necesar pentru atingerea temperaturii dorite. În interiorul cuptorului puteți prepara și alimente de tip grill pentru a vă bucura oricând de rețetele făcute la grătar. Plita aragazului are un sistem de siguranță care va opri alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării.

Deși este modelul de pe primul loc din top aragaze mixte tot are minus. Minusul acestui model este că becul din cuptor stă aprins continuu atâta timp cât cuptorul funcționează. Însă în opinia noastră acest model este cel mai bun aragaz mixt ce poate fi cumpărat online.

2. Aragaz mixt Arctic AEM5611DTLA

Aragaz mixt Arctic AEM5611DTLA

Acest model este alegerea optimă pentru persoanele care au o bucătărie modernă deoarece se va integra foarte ușor într-o astfel de bucătărie.

Avantaje

 • Multiple funcții pentru cuptor;
 • Plită pe gaz cu aprindere electrică;
 • Setare temperatură pentru cuptor;
 • Funcție de siguranță pentru gaz;

Dezavantaje

 • Trebuie curățat după fiecare utilizare;

Aragazul Arctic AEM5611DTLA este soluția optimă pentru dumneavoastră dacă căutați un aragaz care are un cost de achiziție decent (care poate fi numit și cost de achiziție mic), dar care se integrează de minune într-o bucătărie modernă.

Plita deține 4 arzătoare ce au o eficiență mai ridicată față de aragazele tradiționale pentru ca dumneavoastră să petreceți mai puțin timp în bucătărie. Aprinderea electrică a plitei vă va ajuta să aprindeți flacăra la oricare dintre arzătoare.

Iluminarea interioară a cuptorului, dar și timer-ul se pot dovedi de un real ajutor în bucătărie. Este dotat cu un element inferior de încălzire în cuptor care vă ajuta să obține preparate rumenite cu o crustă crocantă.

Un minus pe care l-am sesizat atât noi cât și cumpărătorii acestui model este faptul că este foarte pretențios când vine vorba de curățare, iar acest lucru înseamnă că trebuie curățat după fiecare utilizare. În ciuda acestui minus dacă ne uităm la dotări și la prețul pe care îl are obținem probabil cel mai bun aragaz mixt ieftin ce poate fi cumpărat.

3. Aragaz mixt Bosch HXN39AD50

Aragaz mixt Bosch HXN39AD50

Acest aragaz mixt este soluția optimă pentru persoanele care au buget mai mare și care își doresc produs premium.

Avantaje

 • Cuptor de top în gama sa;
 • Afișaj electronic;
 • Design foarte elegant;
 • Convecție aer 3D;

Dezavantaje

 • Semnele de pe butoane sunt mici;

Aragazul Bosch HXN39AD50 este un model care deține cam tot ce își poate dori un om de la un aragaz mixt fiind un produs premium, care bineînțeles este și ceva mai scump decât modele anterioare. Panoul de comandă este dotat cu un display cu afișaj electronic și care permite programarea acestuia în mod electronic.

Cuptorul este dotat cu încălzire cu aburi și oferă 7 funcții de coacere diferite. Are un volum de 66 de litri fiind foarte spațios și permite coacerea alimentelor uniformă datorită sistemul de preparare cu aer cald prin convecție 3D. Practic puteți prepara până la 3 feluri de mâncăruri diferite pe 3 niveluri.

Temperatura acestuia poate fi setată între 55 și 375 de grade Celsius. Plita funcționează pe gaz și este dotată cu aprindere electrică. Acesta este construit din inox și are un design extrem de modern care se va integra de minune în aproape orice bucătărie.

Acest model are și el un minus, iar singurul minus dacă îl putem numi minus este faptul că semnele de pe panou sunt cam mici. Per total noi considerăm acest model cel mai bun aragaz mixt Bosch pe care îl puteți cumpăra.

4. Aragaz Electrolux LKK560000X

Aragaz Electrolux LKK560000X

Dacă ceea ce vă doriți este un aragaz cu arzătoare eficiente și cu un cuptor în care puteți găti orice atunci acesta este alegerea ideală.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Este foarte practic și intuitiv;
 • Realizat din materiale de calitate;

Dezavantaje

 • Realizat din inox care e pretențios la întreținere;

Aragazul Electrolux LKK560000X este o alegere bună dacă vă doriți un aragaz stabil, durabil în timp cu dotări optime. Plita este dotată cu aprindere electrică, lucru care ar trebuie să fie de nelipsit în zilele noastre la un aragaz ce are plită sau cuptor pe gaz.

Arzătoarele sunt eficiente din punct de vedere al consumului și al timpului în care prepară alimentele. Cuptorul vă va ajuta să gătiți alimente cum ar fi cartofii prăjiți sau legume delicioase cu mai puțin ulei folosind funcția AirFry care folosește aerul cald să prepare alimentele.

Funcția PlusSteam folosește aburul pentru a crea o crustă crocantă și să ofere o culoare mai apetisantă preparatelor dumneavoastră. Aragazul este realizat din inox care poate avea efect de sabie cu 2 tăișuri. De ce spunem asta?

Este adevărat că este mai rezistent și durabil în timp, dar aragazul se poate dovedi mai prețios când vine vorba de curățarea inoxului. Acesta va trebui curățat mai frecvent pentru ca inoxul să-și păstreze aspectul în timp. În opinia noastră acest aragaz este cel mai bun aragaz mixt Electrolux pe care îl puteți cumpăra.

5. Aragaz mixt Hansa FCMW582109

Aragaz mixt Hansa FCMW582109

Acest aragaz mixt este un model cu capacitate mare a cuptorului și suport de vase rezistent.

Avantaje

 • Cuptor încăpător;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Aprinderea arzătoarelor se face foarte ușor;

Dezavantaje

 • Capacul aragazului riscă să se îngălbenească în timp;

Aragazul Hansa FCMW582109 este unul care poate mulțumii foarte multă lume atât prin modul în care funcționează, dar și datorită prețului mediu. Plita are suporți stabili din fontă care garantează stabilitatea vaselor de gătit în timpul folosirii acestora pe plită.

Funcția SteamCleaning împreună cu suprafața extrem de netedă emailată a cuptorului fac ca curățarea cuptorului să se facă extrem de ușor cu cel mai mic efort. Cool Front care se rezumă la un un geam cu 3 straturi din sticlă care alcătuiesc geamul de la ușa cuptorului vor împiedica ca dumneavoastră să vă frigeți când o atingeți.

Printre multiple funcții care fac din acest model unul dintre cele mai bune aragaze mixte se numără: decongelarea, aprinderea integrată în buton, sistemul de curățare ușoară a ușii și multe altele.

Ca și minus am aflat de la câțiva cumpărători că capacul de deasupra se îngălbenește în timp. Acest lucru poate urâții aragazul extrem de mult. Însă trecând peste acest aspect dacă aveți bugetul necesar cumpărării acestui aragaz mixt trebuie să știți că veți cumpăra cel mai bun aragaz mixt Hansa.

Cum să alegi cel mai bun aragaz mixt – ghid de cumpărături

Numărul arzătoarelor

Numărul arzătoarelor deși la prima vedere poate părea un lucru banal noi îl considerăm un aspect destul de important. Deși în general sunt preferate aragazele mixte cu 4 arzătoare pe piață există diferite modele cu un număr al arzătoarelor ce variază între 2 și 6 arzătoare.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă în această direcție trebuie să înțelegeți că numărul arzătoarelor necesare este influențat de numărul persoanelor din familie și în funcție de cât de des se gătește în casă. De exemplu pentru o familie alcătuită doar dintr-un cuplu de 2 persoane unde nu se gătește prea des cel mai bun aragaz calitate-preț va fi unul cu 3 ochiuri.

Dacă familia are 1-2 copii pe lângă cei 2 soți vă recomandăm să alegeți un aragaz mixt care are minim 4 arzătoare. Iar pentru familiile ce au mai mulți copii, iar acasă se gătește foarte des cel mai bun aragaz mixt va fi un aragaz cu 6 arzătoare.

Dacă dumneavoastră considerați că numărul arzătoarelor nu este important trebuie să știți că dacă alegeți corect numărul acestora puteți reduce timpul petrecut în bucătărie. Astfel nu săriți peste acest aspect când cumpărați.

Dimensiunile aragazului mixt

Acum că v-am explicat importanța numărului arzătoarelor este timpul să vorbim despre dimensiunea aragazului. Pentru început și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a cumpăra cel mai bun aragaz mixt este să măsurați spațiul disponibil pentru noul aragaz.

Din punct de vedere al spațiului ocupat în bucătărie un aragaz cu 4 arzătoare este cel mai optimizat având un raport spațiu utilizat-randament mult mai ridicat față de celelalte modele. Așadar nu uitați, măsurați înainte de a cumpăra!

Puterea cuptorului electric

Trecem mai departe și ajungem la recomandările legate de cuptorul aragazului mixt, mai exact la puterea acestuia. Puterea cuptorului electric pe care îl are aragazul va determina eficiența energetică a cuptorului, dar și timpii în care va atinge temperatura dorită de dumneavoastră pentru a pune alimentele în cuptor.

Majoritatea modelelor de pe piață se învârt în jurul puterii de 2500 W. Ce trebuie să știți legat de puterea aragazului este că dacă acesta este mai puternic pe lângă faptul că probabil va crește factura la electricitate va crește și precizia temperaturilor setate. Așadar țineți cont de acest aspect când alegeți cel mai bun aragaz mixt.

Ce mai trebuie să știți despre cuptoare este că acestea au 2 tipuri de încălzire, despre care vorbim în rândurile următoare.

 • Încălzire dublă– acest tip de încălzire este prezent pe aragazele mixte ce au cuptoare cu încălzire din 2 sensuri. Practic acest tip de cuptor emană căldură și de sus și de jos astfel preparatele se vor coace uniform.
 • Încălzire simplă – cuptoarele ce au tipul ăsta de încălzire au doar un singur încălzitor și sunt ajutate de un ventilator care distribuie căldura în cuptor pentru o coacere uniformă.

Materialul

Cele mai populare și utilizate materiale pentru aragaze sunt inoxul și emailul. Cred că aici e cam greu să spunem care e cea mai bună alegere pentru cel mai bun aragaz mixt și putem spune că mai mult e vorba de gusturi. Singurul lucru căruia să-i acordați atenție când vine vorba de materialele utilizate este ca sticla cuptorului să fie termoizolată.

Țineți cont că inoxul deși are un aspect mai plăcut, mai elegant și cu aer de modern este ceva mai pretențios când vine vorba de curățare. Metalul emailat este o soluție mai nepretențioasă pentru aragazele mixte, dar are și el un dezavantaj și anume că există șansa să se îngălbenească odată cu trecerea timpului.

Funcțiile de bază pe care trebuie să le aibă un aragaz mixt

 • Termostatul – acesta vă va permite să setați temperatura din cuptor. Acest lucru va face să nu mai fie nevoie să verificați mâncarea din minut în minut deoarece se află la o temperatură optimă.
 • Iluminarea internă – această funcție ajută prin faptul că nu mai trebuie să deschideți cuptorul pentru a verifica mâncarea lucru care ar face ca temperatura din cuptor să fluctueze.
 • Aprindere electrică – fie că vorbim de un aragaz mixt sau orice alt tip de aragaz care funcționează cu gaz noi considerăm această funcție că este una care nu are voie să lipsească de pe un aragaz. Această funcție va permite să aprindeți aragazul fără să mai folosiți chibrituri sau brichete.
 • Sistem de ventilare a mâncării– Această funcție este absolut necesară la cuptoarele cu o singură sursă de căldură. Fără această ventilare cuptorul electric nu ar fi cu nimic mai bun decât unul pe gaz.

Brandul pe care îl aragazul mixt

Deși nu este un criteriu de bază mă îndoiesc că cineva poate spune că brandurile consacrate precum Beko, Bosch, Electrolux, etc. nu produc aragaze mixte bune. Așadar acordați o atenție sporită și acestui lucru. Dacă veți cumpăra un no name deși inițial veți crede că ați economisit vă veți trezi după câteva luni că nu mai funcționează optim.

Care e cel mai bun aragaz mixt? – concluzie

În încheierea articolului sperăm că informațiile prezente aici v-au fost de ajutor și că ghidul de cumpărături v-a ajuta să găsiți cel mai bun aragaz mixt în top cele mai bune aragaze mixte. Dacă prezintă interes pentru dumneavoastră atunci vă spunem că preferatul nostru este aragazul mixt Beko FSE62110DX care este primul din topul de mai sus.

4.3 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134