Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aragaz pe gaz 2023

5 din 5 (2 voturi)

Cel mai bun aragaz pe gaz este alegerea optimă pentru persoanele care vor un dispozitiv pentru prepararea alimentelor economic și cu preț bun de achiziție.

Aragaz pe gaz

Aragazul pe gaz este un dispozitiv folosit pentru prepararea alimentelor. Ansamblul acestuia este compus din cuptor și plită care sunt alimentate cu gaz. Acestea pot fi găsite pe piața din România într-o varietate mare de prețuri și anumite modele pot fi dotat cu multiple funcții.

Cel mai bun aragaz pe gaz 2023

După cum am mai spus, aragazul este considerat de către noi inima bucătăriei deoarece este locul unde sunt preparate mesele pentru familia dumneavoastră. Deși pe piață exisă și aragaze electrice sau cu inducție care oferă o mulțime de beneficii, aragazele pe gaz sau aragazele mixte sunt încă o alegere foarte populară.

Desigur pentru a putea găti la acest tip de aragaz există condiția doar să aveți în apropiere o conductă cu gaz sau o butelie.

Alegerea unui model uneori se poate dovedi dificilă, dar acest lucru nu este valabil și pentru dumneavoastră deoarece vă aflați în locul potrivit. Aici pe gotof.ro am pregătit un top cu cele mai bune aragaze pe gaz ce pot fi găsite online și un ghid de cumpărături unde vă expunem câteva criterii care să vă ajute să cumpărați cel mai bun aragaz pe gaz.

Avantaje oferite de cel mai bun aragaz pe gaz

 • Comoditate – Aragazele pe gaz asigură timpi de încălzire mai rapizi decât alte tipuri de aragaze. Controlul instantaneu al flăcării cu pornire și oprire înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la arderea accidentală din cauza căldurii reziduale. Capacitatea lor de a oferi căldură uniformă la tigăi cu forme ciudate, inclusiv la woks, le fac o alegere evidentă pentru cei care caută versatilitate și ușurință în bucătărie.
 • Eficiență – aragazele pe gaz cu aprindere electrică sunt de până la 3 ori mai eficiente decât aragazele electrice. În plus, acestea nu irosesc energie pentru a ajunge la temperatura optimă, precum modelele electrice. De asemenea, gazul natural ca și combustibil costă cel mai adesea mai puțin decât energia electrică pentru a obține aceeași putere.
 • Aragazele pe gaz sunt ușor de curățat -Cele mai multe aragaze pe gaz au arzătoare și ansambluri de suport care pot fi complet dezasamblate pentru o curățare ușoară. Multe mărci fac ca toate componentele lor detașabile să fie compatibile cu mașina de spălat vase, ceea ce vă va lasă mai mult timp pentru a găti și mai puțin timp pentru curățenie.

Top 5 cele mai bune aragaze pe gaz 2023

1. Aragaz pe gaz Beko FSGT62110DXO

Aragaz pe gaz Beko FSGT62110DXO

Acesta este un aragaz pe gaz care oferă probabil cel mai bun raport preț-calitate.

Avantaje

 • Cuptorul coace excelent;
 • Realizat din materiale de calitate;
 • Curățare ușoară;

Dezavantaje

 • Schimbarea duzelor pentru funcționare cu butelie poate fi dificilă;

Acest aragaz pe gaz al celor de la Beko este soluția optimă pentru persoanele care gătesc frecvent și gătesc în cantități mari. Arzătoarele beneficiază de o tehnologie care le mărește eficiența pentru ca dumneavoastră să terminați de gătit preparatele într-un timp mai scurt. Este dotat și cu rotisor care este poziționat în centrul cuptorului pentru ca preparatele să se coacă uniform.

Acesta are în dotare un arzător în partea superioară a cuptorului care este foarte util pentru prepararea grătarelor realizate în bucătărie. Iluminarea din interiorul cuptorului permite supravegherea preparatelor fără a mai fi necesar să deschideți ușa cuptorului în timpul funcționării.

Timerul, dar și aprinderea electrică nu lipsesc de pe acest aragaz pe gaz și suntem de părere că nu ar trebuie să lipsească de pe niciun aragaz bun în zilele noastre. Are sistem de siguranță care va opri alimentarea cu gaz a cuptorului sau a arzătoarelor de pe plită în cazul stingerii accidentale a acestora.

Singurul minus la acest model este faptul că dacă vreți ca aragazul să fie legat la o butelie trebuie să schimbați duzele, iar acest proces este unul migălos la acest model. Însă datorită prețului și funcționalităților suntem de părere că acest aragaz este cel mai bun aragaz pe gaz ce poate fi cumpărat.

2. Aragaz pe gaz Heinner HFSC-V50WH

Aragaz pe gaz Heinner HFSC-V50WH

Acest model este soluția optimă pentru persoanele care au un buget mic deoarece are un preț mic de achiziție.

Avantaje

 • Raport preț-calitate bun;
 • Cuptorul coace foarte bine;
 • Duzele pot fi înlocuite cu ușurință;

Dezavantaje

 • Pereții laterali ai cuptorului se pot încălzii cam tare;

După cum spuneam și mai sus aragazul pe gaz Heinner HFSC-V50WH este soluția optimă pentru cei care vor un aragaz pe gaz ieftin și bun. Are dimensiuni potrivite pentru bucătăriile mici fără a fi necesare compromisuri în privința funcțiilor de gătit, dimensiunile acestuia fiind: 50 x 49.5 x 85 cm.

Capacul de deasupra este unul metalic și rezistent fiind dotat și cu sistem de siguranță care va opri alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării. În caz că vreți să folosiți aragazul cu gaz la butelie duzele trebuie înlocuite, dar acest proces se realizează foarte ușor cu o cheie tubulară de 7.

Acesta are un cuptor cu o capacitate de 52 de litri care coace extrem de bine alimentele și care nu este dificil de curățat. Plita cât și cuptorul funcționează ireproșabil, nu provoacă zgomote sau mirosuri neplăcute în timpul funcționării.

Pentru ca produsul să aibă un preț așa mic cei de la Heinner au fost nevoiți să folosească o tablă subțire pentru pereții laterali de unde i se trage și cel mai mare dezavantaj. Dezavantajul fiind că pereții laterali se pot încinge foarte repede. Per total suntem de părere că acest aragaz este o alegere bună și este cel mai bun aragaz pe gaz ieftin ce poate fi cumpărat.

3. Aragaz pe gaz Arctic AGG5611DTTLX

Aragaz pe gaz Arctic AGG5611DTTLX

Acest aragaz pe gaz este soluția optimă pentru cei care doresc un aragaz pe gaz de la Arctic cu un raport preț-calitate foarte bun.

Avantaje

 • Arzătoarele funcționează foarte bine;
 • Cuptorul coace uniform;
 • Preț bun de achiziție;

Dezavantaje

 • Rotisorul este acționat de același buton care aprinde becul din cuptor;

Aragazul pe gaz Arctic AGG5611DTTLX este conceput special pentru persoanele care gătesc frecvent și nu au o bucătărie prea spațioasă. Cuptorul este dotat cu sistem pentru a face preparate la rotisor și permite gătirea alimentelor de tip grill, practic puteți face preparate la grătar indiferent dacă puteți folosi grătarul de afară sau nu.

Plita este dotată cu arzătoare ce au o eficiență ridicată față de aragazele tradiționale din generațiile anterioare. Cuptorul este dotat cu iluminare interioară pentru a putea să supravegheați preparatele fără să mai deschideți ușa cuptorului.

Plita este dotată și cu aprindere electrică care va face ca folosirea brichetelor și a chibritelor să devină o amintire. Timerul și sistemul de siguranță cu oprirea alimentării cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării este prezentă și la acest aragaz.

Singurul minus depistat la acest aragaz pe gaz a fost faptul că pornirea rotisorului și a becului din cuptor se fac din același buton. În ciuda acestui minus dacă însumăm toate beneficiile oferite de acest model împreună cu prețul pe care îl are considerăm că obținem cel mai bun aragaz pe gaz Arctic.

4. Aragaz pe gaz Zanussi ZCG612K1WA

Aragaz pe gaz Zanussi ZCG612K1WA

Acest aragaz este alegerea optimă pentru persoanele care vor un aragaz pe gaz realizat din materiale calitative.

Avantaje

 • Cuptorul coace foarte bine;
 • Realizat din materiale calitative;
 • Eficiență ridicată;

Dezavantaje

 • Nu are aprinderea integrată în butoanele de comandă ale arzătoarelor;

Aragazul Zanussi este ZCG612H1WA este o alegere excepțională pentru persoanele care au o bucătărie modernă și doresc să o completeze cu un dispozitiv pentru gătit pe gaz. Acesta este un model care facilitează curățarea ușii deoarece se demontează foarte ușor, iar sticla poate fi scoasă cu ușurință de pe ușă.

Aragazul este dotat cu rotisor care vă va ajuta să preparați cea mai delicioasă carne chiar acasă la dumneavoastră. Cuptorul are și un program special pentru copt pizza care vă va permite să faceți pizza acasă la dumneavoastră ca cea de la restaurant.

Ceea ce face din acest model unul demn de top aragaze pe gaz este încălzirea instantanee și reglarea rapidă a temperaturii. Astfel acest aragaz are arzător cu flacără pură, iar acest lucru va face ca recipientele de pe aragaz să se încălzească extrem de repede.

Singurul dezavantaj la acest model pe care l-am depistat a fost faptul că pentru a aprinde arzătoarele de pe plită este necesar să folosiți ambele mâini. O mână acționați butonul arzătorului și cu o mână apăsați butonul pentru aprinderea electrică. În ciuda acestui fapt noi considerăm acest model cel mai bun aragaz pe gaz Zanussi.

5. Aragaz pe gaz Hansa FCGX61109

Aragaz pe gaz Hansa FCGX61109

Soluția optimă pentru cei care vor un aragaz pe gaz realizat din inox.

Avantaje

 • Cuptorul nu arde preparatele;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Arzătoarele funcționează foarte bine;

Dezavantaje

 • Se murdărește ușor;

Aragazul pe gaz Hansa FCGX61109 este soluția optimă pentru cei care vor un aragaz fiabil cu funcționalități utile. Acesta este dotat cu CoolDoor 3 care va preveni accidentele din bucătărie în care vă frigeți la mână la ușa cuptorului. Sticla cuptorului va rămâne în permanență rece.

Interiorul cuptorului este acoperit cu email neted neporos care previne depunerea murdăriei și care se curăță foarte ușor. Rotisorul care vă va oferii carne preparată în cel mai bun mod nu lipsește din cuptorul acestui aragaz. Acest aragaz pe gaz are și supapă de siguranță care va opri alimentarea cu gaz a aragazului în cazul stingerii accidentale a flăcării.

Acest aragaz vine și cu un capac din sticlă foarte estetic, ușor de curățat care va preveni stropirea peretelui. Acest model are și un sertar ghidat de role în partea inferioară a aragazului care poate fi folosit pentru a depozita diverse alimente.

Singurul dezavantaj care ar putea fi sesizat și deranjant într-o oarecare măsură este lipsa aprinderii electrice la cuptor. Pentru ca acest minus să fie resimțit mai puțin cei de la Hansa au creat un orificiu special care oferă acces facil pentru aprinderea cuptorului. Însă în opina noastră acest model este cel mai bun aragaz pe gaz Hansa ce poate fi cumpărat online.

Cum să alegi cel mai bun aragaz pe gaz – ghid de cumpărături

Dacă ați parcurs topul de mai sus dar încă nu sunteți sigur ce model de aragaz pe gaz să alegeți atunci acest ghid de cumpărături este pentru dumneavoastră. Mai jos vom expune câteva caracteristici care necesită atenție înainte de a alege un model pe care să-l cumpărați.

Cum să alegi cel mai bun aragaz pe gaz

Plita pentru gătit

Atunci când cumpărați un aragaz pe gaz, veți observa că acestea sunt prevăzute cu două tipuri de suprafețe de gătit – grătare continue și grătare cu un singur arzător. Cei mai mulți vor prefera opțiunea cu grătar continuu.

Acestea sunt bune pentru că oferă o suprafață „solidă” pe care puteți muta cu ușurință oalele și tigăile. De obicei, acestea sunt alcătuite din două sau trei grătare ce pot fi îndepărtate care facilitează curățarea. Multe modele de aragaze pe gaz dispun, de asemenea de o plită cu grătar cu secțiune mediană.

Cuptorul aragazului

Capacitatea cuptorului dumneavoastră va determina cât de multă mâncare puteți găti la un moment dat. Capacitatea cuptorului contează deoarece de multe ori această capacitate va influența cât timp veți petrece în bucătărie și câte ture veți prepara în cuptorul aragazului.

Majoritatea comercianților de pe piața noastră măsoară capacitatea în litri volum, iar majoritatea modelelor prezentate de noi au o capacitate de 50-60 de litri. Alte caracteristici utile cu care vin majoritatea cuptoarelor sunt două sau trei rafturi detașabile, precum și un grătar și un ventilator de convecție.

Dimensiunea aragazului pe gaz

Când vreți să alegeți cel mai bun aragaz pe gaz trebuie să acordați atenție și dimensiunii pe care o are deoarece este importantă. Majoritatea modelelor vin în dimensiuni standard de 60 cm x 50 cm sau variații apropiate. Există, de asemenea, variații în ceea ce privește adâncimea aragazului, așa că asigurați-vă că măsurați cu atenție spațiul în care trebuie să se potrivească aragazul, indiferent dacă preferați unul mic sau mai mare.

Fiabilitate

Despre fiabilitate nu avem prea multe de spus, doar un singur lucru. Noi nu vă recomandăm să cumpărați un aragaz pe gaz la întâmplare care nu are nici o marcă în spate. Rămâneți la produse de la companii care sunt bine cunoscute, care au garanții bune ale producătorului și care au o notă mare pentru fiabilitate și servicii ireproșabile pentru clienți.

Design

Stilul noului aragaz pe care îl cumpărați contează. Este clar că majoritatea aragazelor arată cam la fel și ar putea părea ciudat să acordați atenție designului noului aragaz. Cu toate acestea, găsirea unui stil pentru aragaz care să se potrivească cu bucătăria dvs. și cu alte aparate, cum ar fi cuptorul cu microunde de pe blat și cuptoarele încorporate, ajută la conturarea bucătăriei dvs.

Preț

Oricât ne-am minții că banii nu contează acest lucru nu este adevărat, așadar probabil vă interesează și ce bani trebuie să scoateți din buzunar pentru un model din top cele mai bune aragaze pe gaz. Așadar în urma analizei noastre pentru a cumpăra un aragaz pe gaz bun va fi nevoie de aproximativ 1000-1400 lei.

Care e cel mai bun aragaz pe gaz? – concluzie

În încheierea articolului sperăm că cu ajutorul acest articol v-ați găsit cel mai bun aragaz pe gaz pentru dumneavoastră, că ghidul de cumpărături prezentat și topul cu cele mai bune aragaze pe gaz v-au fost de ajutor. Modelul care ne-a plăcut cel mai mult este aragazul pe gaz Beko FSGT62110DXO care este primul din topul de mai sus.

Întrebări frecvente

Care este durata de viață a unui aragaz pe gaz?

Durata de viață a unui aragaz poate fi și de 10-15 ani. Acest lucru este posibil doar dacă aragazul este întreținut într-un mod corespunzător. Dacă veți curăța plita aragazului și cuptorul acestui în mod regulat vă veți bucura de aragaz foarte mult timp.

Aragazele pe gaz sunt periculoase?

Aragazele pe gaz nu sunt deloc periculoase atâta timp cât instalarea este făcută în mod corespunzător. Pentru a evita neplăcerile care pot apărea din cauza instalării incorecte cum ar fi scăpările de gaz care pot duce la un dezastru vă recomandăm să apelați la un specialist care să vă instaleze aragazul. Dacă vă permiteți să vă cumpărați cel mai bun aragaz pe gaz sigur vă permiteți să plătiți și un specialist care nu e deloc scump.

Aragazele pe gaz folosesc și electricitate?

În ciuda numelui pe care îl au aceste aragaze trebuie să știți că cel mai bun aragaz pe gaz folosește și electricitate. Electricitatea este folosită pentru aprinderea electrică din dotare, pentru iluminarea interioară din cuptor și pentru rotisor. Deci este bine să aveți și o sursă de curent electric în apropierea aragazului pe gaz.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129