Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aspirator cu sac 2024

Cel mai bun aspirator cu sac este o alegere bună pentru dumneavoastră dacă puneți accent pe calitatea aerului și ușurința în utilizare.

Cel mai bun aspirator cu sac 2024

Un aspirator cu sac spre deosebire de un aspirator fără sac depozitează resturile aspirate într-un sac de unică folosință sau refolosibil. Astfel riscul ca un nor de praf să fie eliberat atunci când goliți aspiratorul este limitat.

Chiar dacă sacii de colectare a mizeriei tind să ducă la creșterea costurilor recurente aceștia acționează ca filtrele de aer. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că filtrele aspiratorului nu vor fi la fel de solicitate, ceea ce înseamnă că nu trebuie schimbate la fel de des ca la un model fără sac.

Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun aspirator cu sac am pregătit în acest articol o secțiune cu top 5 aspiratoare cu sac și un ghid de cumpărături în care vă oferim sfaturi pentru ca dumneavoastră să faceți cea mai bună achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun aspirator cu sac

 • Putere mare de aspirare – aspiratoarele cu sac sunt recunoscute pentru faptul că au o putere mare de aspirare fiind foarte eficiente pe orice suprafață de la gresie la covor.
 • Întreținere ușoară și igienică – aspiratoarele cu sac au o întreținere ușoară care se rezumă la curățarea sau schimbarea filtrului de aer și la înlocuirea sacului.
 • Preț mic de achiziție – aceste tipuri de aspiratoare sunt cunoscute ca fiind cele mai ieftine aspiratoare ce se găsesc pe piață.
Cele mai bune aspiratoare cu sac

Top 5 cele mai bune aspiratoare cu sac 2024

1. Aspirator cu sac Samsung VC07M25E0WB

Aspirator cu sac Samsung VC07M25E0WB

O alegere excepțională pentru cei care vor un aspirator cu sac textil.

Avantaje

 • Sac textil;
 • Putere mare de aspirare;
 • Ușor de manevrat;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Un pic cam zgomotos;

Aspiratorul cu sac Samsung VC07M25E0WB este dotat cu un motor de 700 W și are o putere mare de aspirare de 200 W care vă va ajuta să curățați chiar și covoarele. Este dotat cu tehnologia Advanced Allergen Filtration care va proteja motorul și sănătatea dumneavoastră de impurități microscopice și de mucegai.

Acest model este dotat cu un sac textil (dar se pot folosii și saci de hârtie) ce poate fi refolosit, ceea ce înseamnă că este suficient să-l goliți și să-l curățați după care poate fi pus în aspirator. Este dotat cu un cablu retractabil de 6 metrii ceea ce îi conferă o rază mare de acțiune.

Acesta are dimensiuni reduse și are o greutate de aproximativ 4,1 kilograme. Acest lucru înseamnă că poate fi depozitat cu ușurință și în timpul folosirii oferă o manevrabilitate ușoară. Este dotat și cu un furtun de 360° care va face ca încâlcirea acestuia să fie grea.

Ca și minus la acest model am descoperit că în anumite circumstanțe și pentru anumite persoane acest aspirator cu sac ar fi cam zgomotos. Însă dacă ne uităm la performanțele sale de aspirare a tuturor suprafețelor îl putem considera cel mai bun aspirator cu sac textil.

2. Aspirator cu sac Heinner HVC-MRD1400

Aspirator cu sac Heinner HVC-MRD1400

Acest model este cea mai bună alegere pentru cei care vor un aspirator pentru apartament.

Avantaje

 • Dimensiuni reduse;
 • Putere mare de aspirare;
 • Silențios;
 • Sac refolosibil;

Dezavantaje

 • Furtunul ce trebuie poziționat în aspirator nu are un punct de fixare stabil;

Aspiratorul cu sac Heinner HVC-MRD1400 este echipat cu un motor puternic de 700 W care este și ecologic deoarece se află în clasa energetică A. Are în dotare și un sac textil cu o capacitate de 3 litri care este mai mult decât suficient pentru a aspira toată casa fără să vă opriți pentru a schimba sau goli sacul.

Acesta este dotat cu un filtru de aer HEPA 12 care contribuie la reținerea impurităților din aer. Față de modelul de mai sus la acesta beneficiați și de putere variabilă care vă permite reglarea puterii de aspirare în funcție de nevoile dumneavoastră.

Dezavantajul în comparație cu modelul de mai sus este faptul că e mai scump decât acesta. Singurul minus depistat la acest model este faptul că furtunul ce trebuie poziționat în aspirator nu are un punct de fixare stabil el se prinde doar printr-o rotire.

Astfel când începeți să aspirați și vă mișcați există posibilitatea să iasă din locul său. În ciuda acestui minus dacă ne uităm la performanțele sale de aspirare mai ales pe covoare îl putem considera cel mai bun aspirator cu sac Heinner

3. Aspirator cu sac multifuncțional Karcher WD 3

Aspirator cu sac multifuncțional Karcher WD 3

Dacă căutați un aspirator cu sac profesional care să ofere aspirare umedă acest aspirator este alegerea perfectă.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare;
 • Preț bun de achiziție;
 • Foarte ergonomic;
 • Aspiră și suflă;

Dezavantaje

 • Foarte zgomotos;

Aspiratorul cu sac multifuncțional Karcher WD 3 este o alegere bună dacă aveți nevoie de un aspirator profesional sau industrial. Acesta are un motor puternic de 1000 W și este dotat cu un filtru special cu cartuș care vă va permite să folosiți aspirarea umedă fără să înlocuiți filtrul.

În comparație cu modelul din generația anterioară acesta vine la pachet cu un nou furtun de aspirare și o nouă duză de podele cu clemă de fixare. Acestea joacă un rol important în procesul de absorbție a mizeriei și poate garanta o curățenie la cel mai înalt nivel.

Acesta este livrat alături de mai multe accesorii printre care se află și anumite duze ce pot fi conectate direct la furtunul de aspirare. Acest lucru garantează cele mai bune rezultate asupra tuturor suprafețelor.

Fiind un aspirator industrial ca și minus a fost descoperit faptul că este gălăgios. Acesta este un lucru normal la un aspirator de acest tip, deci eu sunt de părere că se poate trece peste acest minus, iar din punctul meu de vede eu consider acest model cel mai bun aspirator cu sac Karcher.

4. Aspirator cu sac Philips PowerGo FC8243/09

Aspirator cu sac Philips PowerGo FC8243

Este un aspirator de dimensiuni mici care își face foarte bine treaba.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare chiar și pe mochete și covoare;
 • Consum mic de energie electrică;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Construcție solidă;

Dezavantaje

 • Cam puține accesorii;

Aspiratorul cu sac Philips PowerGo FC8243/09 este un aspirator ce are în dotare un motor cu o putere de 750 W care îi permite să ofere performanțe ridicate în aspirare. Acesta este dotat cu un filtru alergenic care reține 99,9% din praful fin și acarieni fiind ideal în special pentru persoanele cu diverse alergii.

Acesta folosește saci s-bag cu o capacitate de 3 litri și care asigură o putere mare de aspirare până aceștia sunt umpluți complet. Sacii sunt dotați cu un mecanism de etanșare pentru a asigura o golirea ușoară și igienică.

Acesta oferă putere reglabilă ceea ce vă va permite să ajustați puterea de aspirare în funcție de nevoi și suprafețele aspirate. Datorită dimensiunilor mici pe care le are acesta este foarte ușor de manevrat și de depozitat.

Ca și minus la acest model s-a constat faptul că este cam sărăcăcios când vine vorba de accesorii deoarece vine doar cu 2 accesorii (accesoriu pentru spații înguste și tub pentru prelungire). Dar dacă ne uităm la performantele sale de aspirare vom constata că probabil este cel mai bun aspirator cu sac Philips.

5. Aspirator cu sac Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA

Aspirator cu sac Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA

Dacă vă doriți un aspirator care curăță foarte bine covoarele și mochetele acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare;
 • Multe accesorii practice;
 • Preț bun de achiziție;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Furtunul este făcut dintr-un material cam rigid;

Aspiratorul cu sac Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este un model dotat cu un motor cu o putere de 750 W care va asigura aspirarea fără probleme chiar și a părului animalelor de companie de pe covoare.

Acesta este un model prietenos cu mediul înconjurător și economic din punct de vedere energetic. Acesta este dotat cu un sac de aspirare cu o capacitate de 3 litri care vă va face să schimbați rar acești saci.

Este dotat și cu 2 sisteme de filtrare a aerului pentru a vă asigura că dumneavoastră veți respira cel mai curat aer. Aspiră într-un mod eficient părul lăsat de animale pe covoare, și mobilier.

Ca și minus la acest model a fost observat faptul că furtunul este realizat dintr-un material cam rigid, ceea ce înseamnă ca dacă este pus sub presiunea acesta se poate sparge sau rupe. Totuși în ciuda acestui fapt eu am considerat că acest aspirator merită menționat și îl consider cel mai bun aspirator cu sac Rowenta.

Cum să alegi cel mai bun aspirator cu sac – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun aspirator cu sac

Puterea motorului

Puterea motorului este doar într-un mod parțial responsabilă de puterea de aspirare, dar este de asemenea o caracteristică importantă pe care trebuie să o luați în considerare pentru consumul de energie electrică.

Deci când veți cumpăra un aspirator cu sac țineți cont că puterea de aspirare nu este întotdeauna un rezultat direct al puterii motorului. Ce înseamnă asta? Ei bine acest lucru înseamnă că puteți obține un aspirator cu sac cu putere redusă a motorului, dar cu o putere mare de de aspirare

Toate astea în timp ce vă bucurați de beneficiile unui consum mic de energie electrică. De exemplu în top aspiratoare cu sac sunt prezente doar aspiratoare care au un consum energetic mic, dar care au o putere mare de aspirare.

Sacii

Tipul de saci folosiți de aspiratoarele cu sac pot varia de la un model la altul. Astfel că ar fi bine să luați în considerare cât de ușor sunt de găsit acești saci în comerț și cât costă aceștia.

Un alt lucru pe care trebuie să-l analizați este frecvența cu care trebuie schimbat sacul care poate fi influențat de mai mulți factori. Factorii care influențează frecvența schimbării sacilor sunt frecvența cu care aspirați în casă și capacitatea de stocare a sacului.

Pe lângă sacii clasici din hârtie care trebuie schimbați există saci textili care pot fi curățați și refolosiți astfel scăzând costurile recurente. Acest lucru fiind posibil dacă folosiți unul dintre cele mai bune aspiratoare cu sac textil.

În același timp trebuie să țineți cont că nu toți sacii au proprietăți anti-alergice, iar dacă acest aspect este important pentru dumneavoastră asigurați-vă cel mai bun aspirator cu sac folosește saci și/sau filtre HEPA.

Flexibilitate

Atunci când faceți curățenie în casă, este posibil să trebuiască să ajungeți în locuri mai greu accesibile, așa că lungimea furtunului și a baghetei este esențială. Astfel un aspirator cu rază mai mare de acțiune este una dintre cele mai bune alegeri.

Un aspirator cu o rază de acțiune mai mare înseamnă că nu trebuie să vă aplecați atât de mult, eliminând riscul de a avea dureri de spate din cauza curățeniei. Evaluați cât de flexibil este aspiratorul, astfel încât să puteți determina dacă poate ajunge în colțuri mici și sub mobilă.

Filtre

Aceste filtre împiedică alergenii și particulele fine de praf să se întoarcă în cameră atunci când aspiratorul este utilizat. Cele mai multe dintre ele rețin peste 99% din particulele mici de praf.

Dacă doriți cea mai bună filtrare disponibilă, optați pentru un aspirator cu filtrare HEPA, deoarece aceste filtre pot capta cel puțin 99,97% din particulele de 0,3 microni sau mai mari și pot elimina mai mult polen decât orice alt model.

Greutate

Cu o greutate care variază de la doar 1,5 kg până la peste 20 de kg, greutatea unui aspirator cu sac este importantă, deoarece determină cât de ușor puteți muta aspiratorul.

Dacă trebuie să cărați mult aspiratorul, de exemplu între etaje pe scări, un model mai ușor cum ar fi Star-Light ASVS-730B, ar putea fi cel mai bun aspirator cu sac pentru dumneavoastră.

Suprafețe

De la covoare și tapițerie la podele din lemn masiv cu păr de animale de companie, există numeroase motive pentru care puteți avea nevoie de un aspirator. Chiar dacă toată lumea folosește un aspirator în mai multe moduri, este important să luați în considerare orice nevoi speciale pe care e posibil să le aveți.

Printre aceste nevoi se află nevoia de aspirare a părului lăsat de animale de companie, nevoia de a curăța în spații greu accesibile sau covoare cu pilozitate ridicată – astfel încât să puteți găsi un model care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Care este cel mai bun aspirator cu sac? – concluzie

Pe finalul articolului sper că ați aflat tot ce aveați nevoie despre aspiratoarele cu sac și că topul cu cele mai bune aspiratoare cu sac a fost relevant pentru dumneavoastră.

În opinia mea dacă căutați cel mai bun aspirator cu sac care deține un raport preț-calitate foarte bun alegerea optimă ar fi aspiratorul cu sac Samsung VC07M25E0WB deoarece oferă tot ce are nevoi un aspirator cu sac la un preț rezonabil.

Întrebări frecvente

Cum schimb sacul aspiratorului?

Pentru a schimba un sac de unică folosință, deschideți camera de vid, determinați cât de plin este sacul, scoateți-l și aruncați-l. Dacă aparatul dumneavoastră folosește saci care sunt reutilizabili, urmați același proces, dar aruncați doar conținutul sacului în coș și ștergeți camera aspiratorului cu o cârpă înainte de a pune sacul la loc.

Aspiratoarele cu sac mai zgomotoase decât cele fără saci?

Acest lucru diferă de la model la model, dar în general aspiratoarele cu sac pot fi mai zgomotoase decât cele fără saci. Dacă zgomotul este un factor important pentru dumneavoastră atunci când vă decideți să cumpărați cel mai bun aspirator cu sac uitați-vă la nivelul de zgomot pe care îl are respectivul dispozitiv care este exprimat în decibeli (dB).

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 131