Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aspirator de mână 2023

5 din 5 (1 voturi)

Cel mai bun aspirator de mână este foarte util în situațiile în care vreți să curățați o porțiune restrânsă din casă cum ar fi canapeaua sau un covor.

Cel mai bun aspirator de mână 2023

Aspiratoarele de mână sunt o alegere excelentă datorită faptului că sunt ușoare, portabile și de dimensiuni mici. Acestea sunt cu adevărat utile când abordați spații mai mici sau denivelate cum ar fi canapeaua din living sau bancheta mașinii.

Mai pe scurt acestea sunt utile în spațiile în care nu pot ajunge celelalte tipuri de aspiratoare cum ar fi aspiratoarele robot. Acestea mai sunt bune și pentru faptul că nu au nevoie de mult spațiu de depozitare și oferă performanțe de aspirare ridicate ca un aspirator cu sac.

Însă acestea se încadrează în categoria aspiratoarelor fără sac deoarece au recipient în care colectează mizeria care trebuie golit. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun aspirator de mână am pregătit un top 5 aspiratoare de mână și un ghid de cumpărături care oferă sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun aspirator de mână

 • Portabilitate – fiind de dimensiuni mici acestea au portabilitate ridicată și manevrabilitate foarte ușoară deoarece sunt ușoare din punct de vedere al greutății.
 • Spațiu de depozitare redus – aspiratoarele de mână au dimensiuni reduse deci spațiul de depozitare ocupat este foarte mic.
 • Întreținere ușoară -acestea au o întreținere ușoară deoarece nu au costuri mari recurente, tot ce aveți de făcut este să goliți recipientul de colectare și să verificați periodic filtrele.
Cele mai bune aspiratoare de mână

Top 5 cele mai bune aspiratoare de mână 2023

1. Aspirator de mână Fakir

Aspirator de mână Fakir

Dacă ceea ce căutați este un aspirator de mână fiabil cu un preț bun de achiziție acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Ușor de curățat;
 • Putere mare de aspirare;
 • Ușor de manevrat;

Dezavantaje

 • Este cam zgomotos;

Aspiratorul de mână Fakir este un produs care și-a dovedit fiabilitatea în timp și care are un preț extraordinar de achiziție. Are un recipient pentru colectarea mizerie cu o capacitate de 0,4 litri care este foarte ușor de scos, de golit și de curățat.

Are o autonomie de doar 23 minute fiind un aspirator de mână care e util doar pentru aspirarea unor suprafețe restrânse. Acesta este dotat cu aspirare umedă fiind util în situațiile în care vărsați ceva pe jos, mașina de spălat rufe refulează, etc. Deoarece aspirarea umedă vă va ajuta să aspirați orice lichid.

Ca și minus la acest model a fost sesizat faptul că este un pic cam zgomotos, cel puțin mai zgomotos decât ar trebui. Însă dacă ne uităm la performanțele acestuia aspirator de mână, dar și la prețul să mic vom vedea probabil cel mai bun aspirator de mână Fakir.

2. Aspirator de mână Concept VP4370

Aspirator de mână Concept VP4370

Dacă căutați un aspirator de mână practic și util acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Se curăță foarte ușor;
 • Ușor de manevrat;
 • Leduri care luminează suprafața aspirată;

Dezavantaje

 • În treapta 1 de aspirare puterea de aspirare e cam mică;

Aspiratorul de mână Concept VP4370 este un model ce are o putere de aspirare de 5,5 kPa și care oferă 2 trepte de putere de aspirare. Spre deosebire de modelul anterior acesta are recipientul de colectare a mizeriei mai mare, acesta fiind de doar 0,45 litri.

Este dotat cu un acumulator Li-Ion de 14,8 V de înalta calitate, cu o capacitate de 2200 mAh care vă va permite să aspirați chiar și 40 de minute la intensitate ridicată. La fel ca și modelul anterior acesta oferă și aspirare umedă care se poate dovedi de un real ajutor în bucătărie.

Ce mai trebuie să știți este că spre deosebire de modelul anterior acesta are un preț mai mare. Ca și minus la acest model a fost observat faptul că pe treapta 1 de aspirare puterea de aspirare este cam mică. Însă dacă ne uităm la performanțele acestuia per total vom vedea probabil cel mai bun aspirator de mână Concept.

3. Aspirator de mână H.Koenig UP560

Aspirator de mână H.Koenig UP560

Dacă căutați un aspirator de mână ce oferă putere mare de aspirare și o autonomie bună a bateriei acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Foarte eficient;
 • Autonomie bună a bateriei;
 • Ușor de montat și demontat;

Dezavantaje

 • Încărcarea bateriei durează cam mult;

Aspiratorul de mână H.Koenig UP560 este un model ce are un motor puternic de 120 W cu 2 trepte de putere. Autonomia acestui dispozitiv este de 40 de minute pe treapta 1 și de 25 de minute pe treapta 2, ceea ce înseamnă că bateria se consumă mai repede când e utilizat intens.

În comparație cu modele anterioare acesta are un recipient de colectare a mizeriei mai mare, acesta fiind de 0,8 litri. Ce mai trebuie să știți este faptul că la acest model nu doar recipientul este mai mare ci și prețul este mai are comparativ cu modele menționate mai sus.

Acest model se livrează alături de o stație de încărcare și cu încă 3 accesorii care vă vor ajuta să faceți curățenie. Ca și minus trebuie să știți faptul că încărcarea bateriei se face greu, adică în aproximativ 4-5 ore.

Dacă acest lucru nu este o problemă pentru dumneavoastră atunci vă sugerez să cumpărați acest model deoarece probabil este cel mai bun aspirator de mână H.Koening, cel puțin asta e părerea mea.

4. Aspirator de mână Heinner HHVC-H7

Aspirator de mână Heinner HHVC-H7

Un aspirator de mână care este foarte practic și ușor de folosit.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Putere mare de aspirare;
 • Util în curățarea părului lăsat de animalele de companie;

Dezavantaje

 • Bateria se descarcă cam repede;

Aspiratorul de mână Heinner HHVC-H7 este o variantă low cost pentru cei care își doresc un aspirator de mână acasă. Acesta este mult mai slab față de modele anterioare deoarece este echipat cu un motor cu doar 45 W în schimb este un model ușor având o greutate de doar 0,88 kg.

Este un model compact și ergonomic care oferă o ușurință mare în utilizare. Rezervorul de colectare a mizeriei nu este unul wow având o capacitate de doar 0,5 litri. Bateria are o autonomie de doar 20 de minute descărcându-se destul de repede, acesta fiind și ce mai mare minus depistat la acest model.

Încărcarea bateriei se face destul de greu în circa 5-8 ore. Nu este tocmai cel mai bun aspirator de mână însă persoana care va cumpăra acest model își va putea face treaba cu el fiind probabil cea mai bună soluție din punct de vedere al prețului.

5. Aspirator de mână Philips MiniVac FC6150/01

Aspirator de mână Philips MiniVac FC6150/01

Pentru cei care vor un aspirator de mână ușor de utilizat acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Silențios;
 • Se curăță ușor;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Autonomie a bateriei redusă;

Aspiratorul de mână Philips MiniVac FC6150/01 este ideal pentru a curăța praful și mizeria vizibilă de pe suprafețe într-un mod rapid. Acesta are un sistem de filtrare în 2 etape pentru a asigura că murdăria odată intrată în aspirator nu mai iese afară.

Primul filtru blochează cea mai mare parte a mizeriei, iar cel deal doilea filtru va reține praful fin. Acesta aspirator de mână este dotat cu un recipient de colectare de 0,5 litri.

Din păcate acest model în comparație cu modele de mai sus are o autonomie a bateriei foarte mică de doar 10 minute. Însă dacă ne uităm la performanțele pe care le are și prețul său mic putem înțelege de ce este dotat cu o baterie așa mică. Din punctul meu de vedere aceste este cel mai bun aspirator de mână Philips ieftin.

Cum să alegi cel mai bun aspirator de mână – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun aspirator de mână

Greutate

Unul din principalele motive pentru care oamenii cumpără un aspirator de mână este confortul oferit de greutatea redusă a acestuia. Accesibilitatea locurile greu accesibile și manevrabilitatea ridicată sunt date și de greutatea redusă pe care o are acest dispozitiv.

Așadar când vreți să cumpărați un astfel de dispozitiv care să vă ajute să interveniți în anumite situații într-un mod rapid atunci asigurați-vă că acesta este ușor. Prin ușor ne referim că acesta trebuie fie simțit confortabil în mână de către dumneavoastră când lucrați cu el.

Capacitatea rezervorului de colectare

Asigurați-vă că achiziționați un aparat care are un recipient de colectare a murdăriei de capacitate mare și cu o cu golire ușoară și accesibilă. La modele prezente pe piață golirea recipientului poate fi făcută foarte ușor cu o singură atingere pe când la altele se poate extrem de greu. Așadar acordați atenție acestui aspect atunci când cumpărați cel mai bun aspirator de mână.

Durata de viață a bateriei

Durata de viață este un aspect căruia mai mult ca sigur îi veți acorda atenție. Modele de pe piață la fel și cele din top 5 aspiratoare de mână oferă o autonomie cuprinsă între 10 și 45 de minute. Așadar dacă știți că veți folosi des acest aspirator atunci vă sugerăm să acordați atenție acestui aspect deoarece poate fi foarte neplăcut să nu puteți folosi dispozitivul pentru că bateria e descărcată.

Timpul de reîncărcare

Timpul de încărcare a bateriei variază de la model la model, există modele cărora le ia și 10 ore să se încarce complet. Așadar probabil înțelegeți de ce e importantă autonomia bateriei când cumpărați cel mai bun aspirator de mână. Nu vă va ajuta cu nimic un aspirator căruia îi ia 10 ore sau mai mult să se încarce și are o autonomie de 10 minute. Prin urmare vă sfătuim să verificați acești timpi înainte de a cumpăra.

Accesorii

Unele modele din top 5 cele mai bune aspiratoare de mână oferă accesorii suplimentare pentru curățarea tapițeriei, pentru a aspira părul animalelor de companie, etc. Când vine vorba de accesorii nu toate vă vor utile și este important să vă cunoașteți nevoile înainte de a cumpăra.

De exemplu dacă sunteți în căutarea unui aspirator pentru părul animalelor de companie trebuie să căutați un model care are un filtru foarte bun și o perie care face față acestei mizerii. De asemenea dacă aveți un animal de companie mic care se sperie ușor trebuie să alegeți un model cât mai silențios.

Care e cel mai bun aspirator de mână? -concluzie

În încheierea articolului sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați descoperit informații relevante și de ajutor în el. Iar la final sperăm că înțeles cum și la ce trebuie folosit un aspirator de mână și că în top 5 cele mai bune aspiratoare de mână ați găsit cel mai bun aspirator de mână pentru dumneavoastră.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129