Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aspirator fără sac 2024

Cel mai bun aspirator fără sac vă ajută să faceți curățenie în casă și să economisiți banii pe care în mod normal i-ați cheltuii pentru sacii aspiratorului.

Cel mai bun aspirator fără sac 2024

Aspiratoarele fără sac sunt modele ce au recipiente din plastic care colectează mizeria plus o mulțime de filtre care nu permit ca praful sau acarienii să ajungă înapoi în casă. Un aspirator fără sac spre deosebire de un aspirator cu sac nu prea are costuri recurente ceea ce le face foarte economice.

Acestea se găsesc pe piață sub multe variante și multe forme, lucru care este benefic și nu prea, de ce spun asta? Ei bine cum pe piață sunt o mulțime de modele, iar pentru oamenii care vor să cumpere un astfel de aspirator poate deveni foarte dificil procesul de cumpărare, deoarece nu au informațiile necesare pentru a ști ce model să cumpere.

Ei bine nu este cazul dumneavoastră deoarece dacă veți citi acest articol veți descoperi exact ce model să cumpărați. În acest articol am pregătit top cele mai bune aspiratoare fără sac și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun aspirator fără sac

 • Câștigați timp – la aspiratoarele fără sac câștigați timp deoarece golirea recipientului pentru mizerie se face în 2 timpi și 3 mișcări. În schimb schimbarea unui sac la un aspirator clasic vă dura cel puțin câteva minute.
 • Faceți economie – aceste modele nu au nevoie de cheltuieli ulterioare cum sunt sacii la aspiratoarele clasice, deci veți economisi timp.
 • Eficiență energetică – aspiratoarele fără sac au în dotare tehnologii moderne, iar majoritatea modelelor datorită acestor tehnologii au o eficiență energetică ridicată ceea ce le face să fie unul dintre cele mai bune aspiratoare ce pot fi cumpărate.
Cele mai bune aspiratoare fără sac

Top 5 cele mai bune aspiratoare fără sac 2024

1. Aspirator fără sac Electrolux ESPC71DB

Aspirator fără sac Electrolux ESPC71DB

Dacă căutați un aspirator fără sac care să aibă un raport preț-calitate foarte bun atunci acest model este alegere ideală pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Este micuț și și ușor;
 • Puterea de aspirare se reglează foarte ușor;
 • Recipientul de colectare este încăpător;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Materialele din care este realizat nu sunt tocmai cele mai calitative;

Aspiratorul fără sac Electrolux ESPC71DB este un model foarte silențios deoarece are un motor care produce foarte puțin zgomot. Deși motorul nu este unul zgomotos acesta dezvoltă o putere foarte mare și asigură o eficiență ridicată în timpul aspirării indiferent de suprafață aspirată.

Este dotat cu filtrul igienic de tip Allergy Plus care va combate alergenii pentru ca dumneavoastră să respirați un aer cât mai curat. Acesta fiind și caracteristica care ne-a determinat să punem acest model pe primul loc în top cele mai bune aspiratoare fără sac.

Acesta are reglare manuală a puterii pentru a putea să adaptați puterea de aspirare în funcție de nevoile dumneavoastră și de suprafețele aspirate. Sistemul de golire Easy Empty permite golirea recipientului în cel mai simplu mod posibil ori de câte ori veți avea nevoie.

Singurul lucru care nu ne-a plăcut la acest model a fost faptul că anumite componente din plastic par un pic cam slabe din punct de vedere calitativ și riscul ca acestea să se deterioreze prematur este mare. În ciuda acestui minus dacă ne uităm la performanțe, dar și la preț obținem probabil cel mai bun aspirator fără sac.

2. Aspirator fără sac ROWENTA Compact Power XXL RO4886EA

Aspirator fără sac Rowenta RO7643EA

O alegere excepțională pentru cei care vor un aspirator fără sac silențios.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare;
 • Motorul este silențios;
 • Curățarea rezervorului se face foarte ușor;
 • Ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Plasticul folosit la construcția acestuia nu pare prea calitativ;

Aspiratorul fără sac ROWENTA Compact Power XXL RO4886EA este pentru care vor un aspirator performant cu un design compact. Acesta este dotat cu un recipient de colectare foarte generos de 2,5 litri ceea ce înseamnă că nu va trebui să goliți prea des acest recipient.

Datorită tehnologiei dezvoltată de inginerii celor de Rowenta acest model consumă de 3,8 ori mai puțină energie electrică decât un aspirator cu același performanțe. Tehnologia ciclonică cu care este dotat acest model asigură un nivel ridicat de filtrare a aerului pentru performanțe îndelungate.

Acesta este livrat alături de un set de accesorii pentru curățarea locuinței și un set de accesorii ce pot fi folosite la curățarea mașinii. Acesta fiind unul aspectele care m-au determinat să introduc acest model între top cele mai bune aspiratoare fără sac.

Singurul minus al acestui model din punctul nostru de vedere ar fi faptul că plasticul folosit la construcție nu pare să fie unul foarte calitativ. Însă per total noi suntem de părere că acest model merită să fie cumpărat deoarece îl considerăm cel mai bun aspirator fără sac Rowenta.

3. Aspirator fără sac Samsung VC07M3150VU

Aspirator fără sac Samsung VC07M3150VU

Dacă căutați un aspirator fără sac ieftin această variantă este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Este compact;
 • Un model foarte silențios;
 • Raport preț-calitate excelent;
 • Realizat din materiale calitative;

Dezavantaje

 • Doar două accesorii incluse;

Aspiratorul fără sac Samsung VC07M3150VU față de modelul anterior (VC21F50VNAR/EV) este dotat cu o turbină anti-încâlcire care nu permite înfundarea aspiratorului cu fire de păr provenite de la animale de companie sau de la oameni.

Recipientul de colectare a mizeriei se poate goli foarte ușor și igienic fiind detașabil printr-o simplă apăsare de buton. Acest recipient are o capacitate de 2 litri fiind capabil să colecteze multă murdărie fără a vă obliga să-l goliți prea des.

Acesta are un capac transparent de tip trapă pentru a putea vedea când acesta se umple fără să mai fie nevoie să vă aplecați pentru verificare. Acesta are un cablu pentru alimentare ce se întinde până la 6 metri, astfel nu mai este necesar să schimbați prea des priza.

Singurul minus depistat noi la acest model este faptul că este cam sărăcăcios când vine vorba de accesorii incluse, acestea fiind doar 2 la număr. Dar dacă ne uităm la preț putem înțelege acest minus deoarece acest model este o soluție de buget și noi îl considerăm cel mai bun aspirator fără sac ieftin.

4. Aspirator fără sac Bosch BGS05A222

Aspirator fără sac Bosch BGS05A222

Dacă vă doriți un aspirator fără sac ușor de manevrat care nu face mult zgomot, dar care are un preț bun acest model este alegerea perfectă.

Avantaje

 • Ușor de manevrat;
 • Nu ocupă mult spațiu;
 • Fiabilitate ridicată;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Peria standard nu este așa bună la aspirarea mochetelor și a covoarelor;

Aspiratorul fără sac Bosch BGS05A222 este o soluție bună pentru foarte multe persoane și nu doar din cauză că acesta este ușor de manevrat. Acest model excelează și la filtrarea aerului având un sistem de filtrare foarte eficient care este lavabil asigurându-vă că veți respira un aer mai curat după fiecare utilizare.

La fel ca la modelul menționat mai sus și acesta are un container destul de mare de colectare a mizerei acesta fiind de 1,5 litri. Acesta este foarte ușor de golit putând fi scos doar cu o simplă apăsare de buton, iar curățarea lui se face foarte ușor datorită faptului că nu are colțuri unde să să acumuleze mizerie.

La fel ca și modelul de mai sus acesta este echipat cu un cablu de alimentare de 6 metrii fiind un aspect care vă poate ajuta când faceți curățenie. Un alt plus al acestui model este faptul că este un model surprinzător de silențios, acesta fiind și factorul care m-a determinat să-l menționez printre cele mai bune aspiratoare fără sac.

Din păcate minusul care vine la acest model este legat de peria standard care nu prea excelează la aspirarea mochetelor și a covoarelor. Dar dacă privim acest dispozitiv din ansamblu vom vedea probabil cel mai bun aspirator fără sac Bosch.

5. Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact FC9334/09

Aspirator fără sac Philips PowerPro Compact FC9334/09

O alegere excepțională pentru cei care vor un produs de la Philips care oferă performanțe ridicate.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare;
 • Recipientul de colectare se curăță ușor;
 • Nu este zgomotos;
 • Dimensiuni reduse;

Dezavantaje

 • Nu are mâner pentru transport;

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Compact FC9334/09 este un model dotat cu tehnologia PowerCyclone 5. Această tehhnologie este foarte importantă deoarece are performanțe ridicate în ceea ce înseamnă separarea aerului de praf.

Capul de aspirare cu care este dotat acest aspirator oferă performanțe ridicate de aspirare pe orice suprafața și aspiră foarte bine orice tip de mizerie și praf de lângă pereți și mobilă.

Este dotat cu un recipient de colectare a prafului care poate fi golit cu o singură mână datorită designului unic pe care îl are acesta. Model este dotat și cu un filtru antialergic care captează până la 99,9% din praful fin aspirat asigurând un mediu curat și plăcut pentru persoanele care suferă de diverse alergii.

Minusul depistat la acest model este faptul că acesta nu are un mâner pentru transport și acest lucru poate crea inconveniente în momentul în care trebuie mutat, mai ales dacă locuiți la casă și trebuie transportat între etaje. Trecând peste acest minus credem că avem în față cel mai bun aspirator fără sac Philips.

Cum să alegi cel mai bun aspirator fără sac -ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun aspirator fără sac

Alegerea unui aspirator fără sac poate fi destul de grea, iar pentru a vă ajuta în acest proces am decis să vă oferim câteva sfaturi care să vă conducă către cea mai bună achiziție.

Dimensiuni

Deși la prima vedere acesta nu pare un criteriu foarte important, trebuie să știți că dimensiunea influențează și alte caracteristici, cum ar fi: manevrabilitatea, depozitarea și greutatea. Așadar dacă vreți să cumpărați cel mai bun aspirator fără sac acordați atenție acestui aspect.

Aveți un apartament și spațiul pentru depozitarea aspiratorului este limitat? Ei bine atunci alegerea unui aspirator fără sac mic se va dovedi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Capacitatea recipientului de colectare a mizeriei

Deși nu este un factor de o importanță ridicată eu consider că această caracteristică a unui aspirator necesită o atenție sporită. Vă doriți ca să nu fie necesar să goliți prea des acest recipient? Atunci alegeți un model ce are un recipient de colectare cu o capacitate ridicată.

Putere de aspirare

Puterea de aspirare este dictată în general de puterea motorului, în medie modele de pe piața din România au o putere cuprinsă între 700 și 1000 de Watti. Aceasta putere este îndeajuns de mare pentru a aspira orice suprafață pe care o aveți în casă.

În momentul achiziției când veți cumpăra cel mai bun aspirator fără sac vă sugerăm să vă uitați ca modelul ales să dețină reglaj de putere. Acesta vă va ajuta să reglați puterea de aspirare în funcție de suprafața aleasa deoarece pentru a aspira covorul e nevoie de o anumită putere, iar pentru a aspira parchetul e nevoie de mai puțină putere.

Întreținere și filtre

La acest criteriu trebuie să vă asigurați că recipientul de colectare este ușor de scos și de curățat pentru a nu avea bătăi de cap. Vă puteți orienta și către modele ce au filtre ce pot fi spălate și refolosite pentru a face o oarecare economie de bani.

Legat de filtre noi vă recomandăm să alegeți un model compatibil cu filtrele HEPA deoarece acestea oferă cea mai bună filtrare a aerului și veți avea garanția că respirați un aer curat.

Accesorii

Aspiratoarele fără sac vin la pachet cu o mulțime de accesorii, dar aici trebuie să acordați atenție ca modelul ales să dețină accesoriile esențiale pentru dumneavoastră. De exemplu dacă aveți animale de companie var prinde bine ca aspiratorul ales să dețină o perie motorizată ca și accesoriu.

Prețul

Prețul acestor dispozitive variază extrem de mult, dar dacă vreți să cumpărați unul dintre cele mai bune aspiratoare fără sac trebuie să vă pregătiți să scoateți din buzunar minim 600 de LEI. Bineînțeles că există câteva modele bune mai ieftine (sunt prezente în topul de mai sus) dar acestea sunt foarte rare.

Care este cel mai bun aspirator fără sac ? – concluzie

În încheiere sper că acest articol v-a fost de ajutor și că ați găsit modelul ideal pentru dumneavoastră și locuința pe care o aveți. Sper că ghidul de cumpărături a fost atât de util pe cât cred eu și că topul cu cele mai bune aspiratoare fără sac a fost relevant pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Cum funcționează un aspirator fără sac?

Un aspirator fără sac are aproape același principii de funcționare ca un aspirator cu sac. Diferența majoră dintre ele este faptul că aspiratorul fără sac în locul sacului menajer are un recipient de colectare a mizeriei special ce poate fi golit și curățat ori de câte ori este nevoie.

Cum se curăță un aspirator fără sac?

Primul și cel mai important pas în procesul de curățare este verificare recipientul de colectare a mizeriei și golirea acestuia. După care dacă specificațiile aspiratorului fără sac permit îl puteți spăla acest recipient sub un jet de apă ,să-l lăsați ca aceasta să se usuce complet și să-l puneți la loc. Puteți folosi aceiași metodă și pentru a curăța filtrul pe care îl are cel mai bun aspirator fără sac.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134