Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aspirator robot cu spălare (cu mop)

Cel mai bun aspirator robot cu spălare este o alegere excepțională pentru persoanele care vor un dispozitiv care menține curățenia.

Cel mai bun aspirator robot cu spălare

Alegerea unui aspirator robot bun poate fi un proces destul de greu de realizat, însă ceea ce este cert este că aspiratoarele robot cu spălare sunt modele de top. Probabil că și dumneavoastră vă doriți să cumpărați un astfel de aspirator, altfel probabil nu ați mai fi citit acest articol.

Oricum partea bună este că vă aflați în locul potrivit pentru a face o astfel de achiziție. Spun asta deoarece în acest articol veți descoperi o secțiune cu top cele mai bune aspiratoare robot cu spălare și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun aspirator robot cu spălare

 • Spală podeaua – față de modele clasice aceste tipuri de aspiratoare robot sunt capabile să spele podeaua.
 • Câștigați timp – cum nu va mai necesar să aspirați și spălați pe jos (cel puțin nu la fel de des) veți avea mai mult timp liber.
 • Întreținere minimă – față de aspiratoarele clasice aspiratoarele robot au nevoie doar de o întreținere minimă.

Top 5 cele mai bune aspiratoare robot cu spălare

1. Aspirator robot cu spălare Roborock Cleaner S5 MAX

Aspirator robot cu spălare Roborock Cleaner S5 MAX

Dacă ceea ce vă doriți este un aspirator robot cu spălare care funcționează bine acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențios;
 • Putere mare de aspirare;
 • Aplicație foarte ușor de folosit;

Dezavantaje

 • În funcție de spatiile din casă, pot exista zone unde nu încape;

Aspiratorul robot cu spălare Roborock Cleaner S5 MAX este un dispozitiv de care probabil nu vă veți mai lipsi niciodată. Acesta are și o aplicație mobilă prin intermediul căreia veți putea să controlați și să setați aspiratorul robot.

Ceea ce ce mi-a plăcut foarte mult la acest model este faptul că nu se blochează prin casă și trece foarte ușor peste pragurile dintre camere. Dacă bateria acestuia scade sub 20% acesta va opri procesul de curățenie se va duce să se încarce, iar după ce se încarcă la minim 80% reia curățenia de unde a rămas.

Singurul minus al acestui model este faptul că nu poate ajunge în spațiile mici și greu accesibile pentru a aspira și pentru a spăla. Însă trecând peste asta din punctul meu de vedere acesta este cel mai bun aspirator robot cu spălare.

2. Aspirator robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Aspirator robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Dacă ceea ce căutați este un aspirator robot cu spălare ieftin probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Autonomie bună a bateriei;
 • Preț bun de achiziție;
 • Aspiră bine părul animalelor de companie;
 • Aspiră și spală foarte bine;

Dezavantaje

 • Când îl folosiți cablurile de prin casă trebuie ridicate;

Aspiratorul robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential este o alegere bună deoarece oferă unul dintre cele mai bune rapoarte preț-calitate. Se remarcă prin oferirea unei autonomii bune a bateriei care îi permite să funcționeze și 2 ore jumate continuu.

Este capabil să aspire orice suprafață de la covor la gresie chiar și părul de animale. Funcția de spălare este una care curăță foarte bine suprafețele compatibile cu mopul pe care îl are în dotare. Un alt plus este faptul că acesta poate fi comandat sau setat prin intermediul aplicați mobile a celor de la Xiaomi numită Mi Home.

Dezavantajul acestui model este că uneori se mai încurcă între cabluri, iar acest lucru înseamnă că aceste cabluri trebuie să fie ridicate când acest robot funcționează. Însă per total eu cred că e un dispozitiv ce merită cumpărat și consider acest model cel mai bun aspirator robot cu spălare ieftin.

3. Aspirator robot cu spălare Viomi V3

Aspirator robot cu spălare Viomi V3

Acesta este un robot de aspirare foarte competent ce oferă o eficiență ridicată în curățarea și aspirarea caselor.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Putere mare de aspirare;
 • Mapare foarte bună;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Nu este eficient pe covoarele pufoase;

Aspiratorul robot cu spălare Viomi V3 este un model dotat cu algoritm dinamic AI (inteligență artificială). Ceea ce face ca acest algoritm să fie special este că-i permite robotului să scaneze mediul înconjurător pentru a găsi calea optimă pentru a face curățenie.

Acest lucru face ca eficiența acestui aspirator robot să fie cu 30% mai mare față de modele clasice. Acesta permite crearea a 5 hărți și să alegeți în ce zile să facă curățenie în toată casa sau doar în anumite camere.

Dezavantajul acestui model este că nu se descurcă cu aspirarea covoarelor pufoase și se împotmolește pe ele. Însă trecând peste acest aspect și privind și avantajele acestui model eu consider că este cel mai bun aspirator robot cu spălare Viomi.

4. Aspirator robot cu spălare Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975

Aspirator robot cu spălare Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975

Dacă ceea ce vă doriți este un aspirator robot cu spălare din gama premium probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Aplicație mobilă intuitivă și ușor de folosit;
 • Putere mare de aspirare;
 • Bun pe multiple suprafețe;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Scump;

Aspiratorul robot cu spălare Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975 este dotat cu motorul BLDC care dezvoltă o putere mare de aspirare de până la 12.000 Pa. Ceea ce îl face special este că acesta deține cele mai noi tehnologie de navigare și cartografiere.

Acesta este dotat cu o aplicație mobilă prin care puteți personaliza în detaliu casa dumneavoastră. Practic puteți denumi camerele, alege puterea de aspirare în fiecare cameră, puteți alege zilele în care să facă curățenie în anumite camere plus multe alte funcții.

Dezavantajul acestui model este faptul că este cam scump pentru unele persoane având un preț de 3000 de lei. Însă din punctul meu de vedere acesta poate numit cel mai bun aspirator robot cu spălare Rowenta.

5. Aspirator robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite

Aspirator robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite

Dacă ceea ce căutați este un aspirator robot cu spălare Xiaomi ieftin atunci acest model este pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Aspiră bine;
 • Nu merge haotic;

Dezavantaje

 • Nu salvează hârțile;

Aspiratorul robot cu spălare Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite este un model dotat cu navigație asistată vizual. Astfel acesta va evita mult mai bine obstacolele prezente prin casă și va acoperii toată suprafața care trebuie curățată.

Nu are tocmai cea mai mare putere de aspirare aceasta fiind de 2200 Pa, dar este mai mult ca suficient ca acesta să aspire corect orice suprafață. Spălarea este realizată în mod corespunzător însă tot ce poate face să să elimine impuritățile fără să curețe noroiul uscat.

Ca și minus trebuie să știți că acesta nu este capabil să salveze hârțile. Acest lucru înseamnă că programarea lui trebuie făcută mereu fără a avea o hartă salvată. Însă având în vedere prețul eu cred că acesta merită să fie în top roboți de aspirare cu spălare și îl consider cel mai bun aspirator robot cu spălare Xiaomi ieftin.

Cum să alegi cele mai bun aspirator robot cu spălare – ghid de cumpărături

Tipuri de podele compatibile

Acesta este un aspect foarte important deoarece ideea cumpărări unui aspirator robot cu spălare este să se ocupe de curățenie în locul dumneavoastră. Dacă dumneavoastră trebuie să interveniți atunci conceptul acestor dispozitive se contrazice.

Așadar pentru început verificați ce tipuri de podea aveți în casă și dacă aceasta este acoperită cu covoare. Astfel veți știi ce fel de aspirator robot cu spălare să cumpărați deoarece nu toate modele fac o treabă excelentă pe toate suprafețele sau pe toate tipurile de covoare.

Autonomia bateriei

Autonomia bateriei pe care o are aspiratorul robot cu spălare este foarte importantă. Aceasta trebuie aleasă în concordanță cu mărimea locuinței pe care o aveți. O autonomie de 60 de minute probabil este bună pentru o casă mică sau pentru un apartament.

Deși eu vă recomand să încercați într-o astfel de situație să luați un model ce are o autonomie a bateriei de 90 de minute. Pentru casele mari vă sfătuim să alegeți un robot aspirator cu o autonime cât mi mare, astfel acesta va fi capabil să întrețină curățenia din casă.

Funcția de spălare a podelelor

Dacă citiți acest articol probabil că vă doriți ca aspiratorul robot să și spele podele. Astfel vă recomand să alegeți un model ce are un rezervor pentru apă generos și un mop cât mai eficient din punct de vedere al spălării.

Ce mai trebuie să știți despre funcția de spălare este că această funcție pe care o au aceste dispozitive a fost concepută să întrețină curățenia. Ce înseamnă asta? Ei bine aceste dispozitive vor elimina mizeria care nu este uscată și întărită pe podea. Pentru astfel de situații va trebui să interveniți dumneavoastră.

Aplicația mobilă

Deși nu este un factor care influențează calitatea curățeniei eu consider că este un lucru foarte important. Aplicația mobilă poate fi cea care determină un om să păstreze sau să returneze un aspirator robot cu spălare.

Această aplicație trebuie să confere control complet asupra robotului, să fie ușor de utilizat și foarte intuitivă. Cel mai important aspect al aplicației mobile este ca aceasta să permită salvarea hârților pentru a nu fi necesar să configurați mereu una.

Care e cel mai bun aspirator robot cu spălare? – concluzie

Sper că acest articol a fost pe placul dumneavoastră și că ați găsit în el toate informațiile de care aveați nevoie. Din punctul meu de vedere cel mai bun aspirator robot cu spălare este Roborock Cleaner S5 MAX deoarece oferă cel mai bun raport preț-calitate.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 131