Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun aspirator robot 2023

5 din 5 (1 voturi)

Cele mai bune aspiratoare robot sunt o soluție modernă pentru aspirarea casei fără ca dumneavoastră să trebuiască să depuneți efort în tot acest proces.

Cel mai bun aspirator robot 2023

În urmă cu câțiva ani aspiratorul robot era un dispozitiv care era foarte rar întâlnit în casele oamenilor deoarece piața acestora era mai restrânsă și cererea era destul de mică.

Însă în zilele noastre acestea sunt dispozitive tot mai apreciate de către oameni și sunt văzute tot mai des în casele acestora ocupându-se de aspirarea tuturor suprafețelor.

În opinia noastră o alegere excelentă ar fi aspiratorul robot Vac&Mop care nouă ne-a plăcut extrem de mult având funcții foarte utile și probabil cel mai bun raport preț-calitate.

O altă alegere excepțională, dar necesită un cost mai mare ar fi robotul de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX, dar înainte de a alege cel mai bun robot aspirator pentru dumneavoastră vă invităm să citiți și analizele noastre care sunt prezentate mai jos.

Avantaje oferite cel mai bun aspirator robot

 • Confort – probabil acesta este principalul beneficiu oferit de către aceste dispozitive deoarece în timp ce dumneavoastră stați și priviți televizorul sau citiți o carte acesta vă aspiră toată casa.
 • Întreținere minimă – singura treabă pe care o aveți de făcut la un aspirator robot este să goliți recipientul de colectare al murdăriei dacă acesta este un aspirator fără sac sau să înlocuiți sacul dacă acesta este un aspirator cu sac.
 • Ajunge și în locurile greu accesibile – acest dispozitiv este capabil să aspire și cele mai grele zone accesibile indiferent că vorbim de colțuri, sub canapele sau colțare.
Top 10 cele mai bune aspiratoare robot

Top 10 cele mai bune aspiratoare robot 2023

1. Aspirator robot cu mop Xiaomi Mi PRO

Aspirator robot cu mop Xiaomi Mi PRO

Alegerea ideală pentru cei care vor un aspirator robot multifuncțional care funcționează corect.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Autonomie bună a bateriei;
 • Curăță și se urcă și pe covoare;
 • Evită obstacolele;

Dezavantaje

 • Pe gresia neagră își mai pierde direcția și merge haotic;

Aspiratorul robot cu mop Xiaomi Mi PRO este o alegere excepțională deoarece procesul de curățare este realizat în mod complet. Acesta poate aspira, spăla pe jos sau le poate face ambele în același timp. Vine cu 12 seturi de senzori inteligenți care îl ajută să se se miște corespunzător prin casă.

Trece foarte ușor de la gresie la covoare și de asemenea cu ușurință peste pragurile de 2 cm. Are o înălțime totală de 9,5 centimetri ceea ce îi permite să se bage sub patul din dormitor sau sub orice altă piesă de mobilier. Pentru ca în casă să nu existe zone moarte pe unde robotul nu trece acesta mapează casa pentru o eficiență ridicată.

Acest model este dotat cu o baterie foarte puternică și un alt lucru care îl face demn de top cele mai bune aspiratoare robot este faptul că atunci când i se descarcă bateria se întoarce automat la stația de reîncărcare, iar după reîncărcare acesta reia curățenia exact din locul de unde a rămas.

Din păcate la acest model am întâlnit dificultăți când trebuia să curețe suprafețele acoperite cu gresie neagră. Însă dacă ne uităm la raportul preț-calitate obținem probabil cel mai bun aspirator robot, acesta fiind și motivul datorită căruia noi l-am poziționat primul în top aspiratoare robot.

2. Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX

Robot de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX

Un aspirator robot care își face foarte bine treaba și care are o aplicație cu o interfață foarte prietenoasă.

Avantaje

 • Curățarea filtrului se face foarte ușor;
 • Putere mare de aspirare;
 • Foarte silențios;

Dezavantaje

 • În funcție de spatiile din casă, pot exista zone unde nu încape;

Robotul de aspirare Roborock Cleaner S5 MAX este o soluție inteligentă care spre deosebire de modelul menționat anterior vine cu aplicație pentru telefon, dar și cu un preț mai mare. Cu ajutorul acestei aplicații robotul va scana toată casa și spre deosebire de modele din generațiile anterioare acesta nu se va lovi de obiectele prezente în casă.

Din aplicație poate fi setat curățarea întregi case sau doar a unei încăperi, iar la finalizarea ciclului de curățare acesta se va întoarce la locul lui. Acesta nu va rămâne blocat și va trece fără probleme peste pragurile ușilor dintre încăperi. Acesta va și spăla pe jos pentru ca procesul de curățare al casei să fie complet.

Panoul mopului se îndepărtează sau se instalează foarte ușor, iar în rezervorul pentru apă nu este recomandat să se bage și detergent, ci doar apă. Un al lucru inteligent la acest model din top aspiratoare robot este faptul că dacă bateria scade sub 20% acesta se întoarce pentru a se încărca reluând curățenia de unde a rămas când bateria e încărcată la 80%.

Dacă aveți locuri greu accesibile sau foarte mici robotul poate avea probleme în a ajunge să le curețe, acesta fiind și singurul minus descoperit la acest model. Însă în ciuda acestui fapt noi considerăm acest model cea mai bună alegere dacă căutați un aspirator robot cu spălare.

Dacă vă doriți să cumpărați aspirator robot spălare și vreți să vedeți care sunt recomandările noastre citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun aspirator robot cu spălare.

3. Aspirator robot Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential

Aspirator robot Xiaomi Mi Robot Vacuum

Acesta este un model care face o curățenie minuțioasă de fiecare dată când este pornit.

Avantaje

 • Autonomie foarte bună a bateriei;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Performanțe de aspirare ridicate;

Dezavantaje

 • Când îl folosiți cablurile de prin casă trebuie ridicate;

Aspiratorul robot Xiaomi Mi Robot Vacuum este alegerea ideală pentru cei care vor un model mai ieftin decât cele menționate anterior, dar care nu oferă opțiunea de spălare a suprafețelor. Are o autonomie foarte bună a bateriei de aproximativ 2,5 ore, iar acesta se încarcă singur la finalizarea ciclului de curățare.

Este compatibil cu aplicația Mi Home prin care puteți seta dispozitivul după preferințe. Acesta poate aspira orice tip de suprafață și are o putere de aspirare de 1800 Pa. Tipul de aspirare care poate fi făcut de acest aspirator robot este doar aspirare uscată, arie unde excelează.

Acesta vine cu o mulțime de funcții printre care și: activarea/oprirea robotului de la distanță, selectarea unui mod de curățenie, vizualizarea în timp real a statusului procesului de curățare, programarea periodică a curățeniei și multe altele.

Ce sa observat la acest model ca și minus este faptul că cablurile de prin casă îl încurcă și se blochează la întâlnirea lor, așadar este recomandat ca acestea să fie ridicate pe timpul folosirii. Noi considerăm acest minus ca fiind unul mic și din punctul nostru de vede acest model este cea mai bună alegere de la Xiaomi din punct de vedere al raportului preț-calitate.

Dacă vă doriți să cumpărați aspirator robot Xiaomi și vreți să vedeți care sunt recomandările noastre citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun aspirator robot Xiaomi.

4. Robot de aspirare amXea E30

Robot de aspirare amXea E30

Dacă căutați un aspirator robot ieftin și bun acest model este soluția ideală pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Aspiră și spală bine;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu este zgomotos;

Dezavantaje

 • Nu memorează harta;

Robotul de aspirare amXea E30 este un model de dimensiuni reduse care îmbină foarte bine o putere mare de aspirare, cu un mod inteligent de aspirare care împreună cu prețul mic fac unul dintre cele mai bune aspiratoare robot. Acesta este dotat cu un senzor de navigare giroscopic pentru o curățare completă.

Smart Memory este o funcție cu care robotul poate genera o hartă virtuală care poate fi vizionată pe măsură ce acesta aspiră. Acesta are 3 funcții, acestea fiind: măturare, aspirare și ștergerea podelei. Din acest punct de vedere acest model seamănă cu primul model menționat în top 10 aspiratoare robot.

În funcție de accesoriile montate acest aspirator robot poate mătura, aspira și spăla suprafețele pe unde trece. Acesta oferă o dublă filtrare a aerului astfel asigurând că aerul care trece prin aspirator și este eliberat este curat, filtrarea se realizează prin trecerea aerului prin filtrul primar și filtrul HEPA.

Deși acest model poate genera o hartă virtuală în timpul funcționări aceasta nu poate fi memorată, acesta fiind și singurul minus al acestui model. Dar dacă ne uităm la multiplele funcții pe care le are, dar și la prețul său mic este probabil cel mai bun aspirator robot ieftin ce poate fi cumpărat online.

5. Robot de aspirare Viomi V3

Robot de aspirare Viomi V3

Acesta este un model care vă va scuti de foarte multă muncă pe care în mod normal ar trebui să o faceți dumneavoastră.

Avantaje

 • Nu se blochează în firele de păr lungi;
 • Mapează foarte bine casa;
 • Putere de aspirare ridicată;

Dezavantaje

 • Nu este eficient pe covoarele pufoase;

Robotul de aspirare Viomi V3 este o alegere excepțională datorită algoritmului dinamic AI (inteligența artificială) pe care îl are. Acest algoritm scanează mediul murdar și caută calea optimă pentru curățare, astfel eficacitatea procesului de curățenie crește cu 30%.

Aplicația este una foarte prietenoasă și permite să setați hărți pentru robot pentru o clădire ce are până la 5 etaje și aveți opțiunea să alegeți în ce cameră să facă curat sau dacă vreți să facă în toată casa. Puteți seta în ce zile vreți ca roboțelul să facă curățenie la etaj și când să se ocupe de parter.

Acesta are 3 moduri de funcționare și poate oferii o spălare profesională a podelei. La activarea funcției de spălare este recomandat să se folosească doar apă. Folosirea detergenților poate duce la deteriorarea dispozitivului.

Din păcate ce am sesizat noi este faptul că nu se împacă cu aspirarea covoarelor pufoase și se împotmolește pe ele. În ciuda acestui minus acest model este probabil cel mai bun robot aspirator din seria Viomi.

6. Aspirator robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975

Aspirator robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975

Este un model care are o aspirare puternică și nu se blochează deloc.

Avantaje

 • Realizat din materiale durabile;
 • Are orientare bună;
 • Autonomie bună a bateriei;

Dezavantaje

 • Accesoriile extra sunt greu de găsit pentru achiziționare;

Aspiratorul robot Rowenta X-Plorer Serie 95 Animal RR7975 este probabil cel mai performant robot de aspirare prezent în top cei mai buni roboți de aspirare. Însă trebuie să știți că este și mai scump comparativ cu restul modelelor.

Acesta este un model 4 in 1 care este compus din: 2 perii laterale pentru margini și colțuri, 3 perii centrale, motorul cu o putere de aspirare de 12.000 Pa și Smart Aqua Power care este funcția de curățarea cu apă.

Cu ajutorul aplicației mobile și prin intermediul Wi-Fi vă puteți controla robotul de oriunde și oricând. Prin setarea hărții permanente puteți personaliza sesiunile de curățenie în cel mai mic detaliu. Acest dispozitiv permite salvarea a 4 hărți diferite și puteți alege în baza cărei hărți să lucreze roboțelul de fiecare dată.

Din păcate acest model nu vine decât cu 3 accesorii incluse, iar restul accesoriilor sunt destul de greu de găsit în comerț. Acest minus, plus prețul ne-au făcut să nu poziționăm acest model pe primul loc. Însă dacă ne uităm la performanțe vom vedea că este probabil cel mai bun aspirator robot Rowenta.

7. Aspirator robot Roborock S6 Pure

Aspirator robot Roborock S6 Pure

Perfect pentru cei care vor un aspirator Roborock cu un raport preț-calitate excelent.

Avantaje

 • Maparea locuinței este exactă;
 • Poate fi programat și controlat vocal cu Google Assistant sau Alexa;
 • Aspiră bine toate suprafețele;

Dezavantaje

 • Control imprecis a curgerii a apei;

Aspiratorul robot Roborock S6 Pure este o soluție inteligentă pentru suprafețele mari datorită rezervorului mărit față de modelul anterior. Navigația LiDar asigură o cartografiere inteligentă a locuinței pentru ca robotul aspirator să facă curățenie în casă în cel mai optim mod posibil fără să rămână suprafețe neaspirate.

Funcția de spălare va folosii doar apă și este recomandat ca în rezervorul de apă să nu fie băgați diverși detergenți deoarece aceștia pot defecta robotul. Este un model foarte silențios și cu ajutorul aplicației mobile poate primi comenzi vocale prin intermediul Google Assistant sau Alexa.

Este un model optim pentru a putea fi folosit și pe suprafețe mari deoarece are o autonomie bună a bateriei. Acesta dispune de o funcție selectivă de curățare care include și o setare dedicată pentru curățarea pardoselilor.

În urma analizei noastre suntem de părere că acest model nu are un control prea precis al curgerii apei. Însă dacă privim acest dispozitiv per ansamblu vom vedea probabil cel mai bun aspirator robot Roborock din punct de vedere al raportului preț-calitate.

8. Robot de aspirare Roidmi EVE Plus

Robot de aspirare Roidmi Robot EVE Plus

Acesta este un model care aspiră și spală foarte bine având o hartă ușor de folosit.

Avantaje

 • Aspiră foarte bine;
 • Evită obstacolele;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Nu vrea să meargă pe covoare pufoase;

Robotul de aspirare Roidmi EVE Plus are o stație de încărcare care este dotată cu un coș de gunoi unde acesta va goli în mod automat recipientul de colectare. Această stație de colectare include și tehnologii de dezodorizare si anti-bacteriene pentru a nu avea în casă miros neplăcut de praf care este foarte enervant în special pentru cei cu alergii.

Acesta este dotat cu a 4-a generație a laserului LSD care scanează casa și detectează obstacolele și creează hărți cu 40% mai precise față de generațiile anterioare. Acesta poate primi comenzi și prin controlul vocal oferit de Google Assistant și Alexa oferindu-vă un plus de confort în setarea robotului.

Acest model este dotat cu 18 senzori distincți care vor oferi o funcționare optimă și în siguranță. Acesta este capabil să detecteze treptele lucru care va prevenii căderea acestuia pe trepte, mai este capabil să detecteze și mobilă astfel prevenind ciocnirea cu aceasta lucru care va prevenii deteriorarea mobilei dar și al robotul de aspirare.

Din păcate ca minus la acest model a fost sesizat că pe covoarele pufoase se împotmolește și rămâne blocat. Așadar dacă aveți astfel de covoare prin casă acest model nu este tocmai cel mai bun robot aspirator pentru dumneavoastră. Dacă nu aveți așa ceva în casă este unul din cele mai bune aspiratoare robot ce pot fi cumpărate, acesta fiind și motivul pentru care se află pe acest loc în top 10 aspiratoare robot.

9. Robot de aspirare ABIR X8

Robot de aspirare ABIR X8

O alegere excepțională pentru cei care vor un model bine construit la un preț bun.

Avantaje

 • Aspiră foarte bine;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Realizat din materiale de calitate;

Dezavantaje

 • Nu trece peste pardoseli, gresie sau covoare de culoarea neagră;

Robotul de aspirare ABIR X8 este un model ce aspiră și are un mop integrat. Acest model scanează camera în 3-4 secunde cu sistemul laser navigation pentru a depista toate obiectele și pentru a-și face planul de navigare în cel mai optim mod.

Acesta încarcă și salvează hârțile în aplicație pentru ca utilizările ulterioare să fie cât mai precise. Permite crearea din aplicație a unei bariere virtuale pentru a controla zona sau zonele unde vreți să aspire și să facă curățenie.

Un al lucru care ne place la acest model este faptul că dacă acesta se descarcă în timpul procesului de curățare se întoarce la bază și se încarcă complet după care reia curățenia de unde a rămas.

Un minus destul de deranjant pe care l-am observat este faptul că pe suprafețe negre aceste se pierde și se blochează. Acest lucru se întâmplă probabil din cauza senzorilor de navigare, dar e posibil să fie rezolvat această defecțiune la update-urile viitoare. Acest model primește constant updateuri noi de software firmawarte pentru a menține robotul într-o stare cât mai bună. În opinia noastră acest model este cel mai bun aspirator robot ABIR.

10. Robot de aspirare iRobot Roomba e5

Robot de aspirare iRobot Roomba e5

O alegere bună pentru persoanele care vor un aspirator robot cu un preț bun de achiziție și o construcție decentă.

Avantaje

 • Capabil să aspire părul de animale;
 • Silențios;
 • Preț bun de achiziție;

Dezavantaje

 • Nu are mapare;

Robotul de aspirare iRobot Roomba e5 este un model ce se va dovedi foarte folositor chiar și în casele cu multă murdărie sau animale de companie. Acesta are un coș de colectare a mizeriei lavabil care e foarte ușor de curățat.

Acesta are în dotare o perie pentru margini care va avea grijă să curețe pe lângă pereți sau mobilă. Acesta poate primi comenzi vocale prin intermediu aplicației iRobot cu ajutorul asistenților vocali Google și Alexa.

Acesta învață modurile dumneavoastră preferate de curățare și vă sugerează cele mai optime intervale pentru curățenie. Acesta este dotat cu o suită completă de senzori care îi permite să navigheze pe lângă mobilă sau plintă și nu-i permite să cadă pe scări.

Din păcate acest model nu oferă funcția de mapare care în anumite situații ar putea crea neplăceri. Însă dacă ne uităm la acest model per total este probabil cel mai bun aspirator robot iRobot, brand care are o experiență de peste 30 de ani în robotică și inovare, iar acest lucru se reflectă și în performanțele acestui aspirator.

Cum să alegi cel mai bun aspirator robot – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun aspirator robot

Nivelul de zgomot

Aspiratoarele robotizate sunt construite în general pentru a fi mai silențioase decât aspiratoarele standard. Însă există anumite modele care pot fi mai zgomotoase emițând un fluierat sau un zgomot mecanic de măcinare. Acest lucru poate fi mai puțin important dacă acesta aspiră când sunteți afara sau sunteți plecat.

Trebuie să aveți în vedere că aceste sunete la anumite modele pot fi suficient de puternice cât să deranjeze vecinii sau să sperie animalele de companie. Așadar dacă cumpărați acum cel mai bun aspirator robot pentru dumneavoastră acordați atenție acestui aspect pentru a nu regreta în viitor.

Suprafața de curățare

Când vă decideți să cumpărați un aspirator robot bun este ideal să verificați casa pentru a vedea care sunt suprafețele ce trebuie aspirate. Acestea se împart în general în 2 tipuri de suprafețe care sunt suprafețe dure (parchet, gresie, etc) și covoare.

Dacă în casa dumneavoastră sunt prezente în mod majoritar suprafețele dure atunci alegerea unui aspirator robot este o alegere excepțională. De ce spunem asta? Ei bine majoritatea roboților de aspirare prezenți pe piață se descurcă excelent pe aceste suprafețe, având în general randamente de peste 85% în curățare.

Când vorbim de covoare treaba se schimbă deoarece în ciuda tehnologiilor sofisticate cum ar fi softurile de navigare sau detectarea scărilor aspiratoarele robot sunt încă relativ slabe în aspirarea și curățarea covoarelor, mai ales a covoarelor pufoase.

Modele de pe piață au un randament de sub 60% în curățarea covoarelor când le comparăm cu un aspirator bun clasic. Acest lucru face ca un aspirator robot să nu fie o alegere excepțională pentru curățarea covoarelor unde dumneavoastră va mai trebui să interveniți cu o curățare manuală efectuată cu un aspirator vertical sau aspirator clasic.

Autonomia bateriei

Durata de viață a bateriei este foarte importantă la un robot de aspirare mai ales dacă aveți o casă mare și o suprafață mare de aspirat. Este puțin probabil să vă doriți ca cel mai bun aspirator robot pentru dumneavoastră să nu poată să aspire toată casa dintr-o încărcare.

Așadar vă recomandăm să acordați atenție și autonomiei pe care o oferă bateria robotului. Ah da și nu uitați ca robotul să aibă și andocare automată, această funcție face ca robotul să se întoarcă la stația sa când nu mai are multă baterie. Toate mențiunile noastre din top 10 cele mai bune aspiratoare robot fac asta.

Dimensiunea recipientului de colectare a mizeriei

Dimensiunea acestui recipient de colectare este măsurată de către producători în litri, iar pe piața din România puteți găsi modele ce au o capacitate cuprinsă între 0,25 și 1 litru. Cu cât acest recipient este mai mic cu atât acesta va trebui curățat mai des sau nu va fi capabil să termine toată casa de curățat.

Acest lucru este valabil dacă nu are coș de gunoi în stația de încărcare. Oricum dacă aveți o casă sau un apartament mare și vreți să vă cumpărați cel mai bun robot aspirator vă sugerăm să vă orientați către o soluție ce are un rezervor cu o capacitate cât mai mare.

Caracteristici utile

 • Detectarea scărilor – această caracteristică este un must have dacă locuiți la casă și aveți etaj, asta dacă nu vreți ca robotul de aspirare pe care vreți să-l cumpărați să se deterioreze căzând pe scări. Partea bună este că această caracteristică este prezentă pe o mulțime de modele de pe piață.
 • Perete virtual – această este o funcție care vă permite să creați o barieră invizibilă pentru a delimita pe unde vă doriți că robotul aspirator să curețe și pe unde nu. Această comandă este dată robotului de aspirare în general prin intermediul aplicației mobile.
 • Programare – această funcție vă va permite să-i spuneți robotului de curățat în ce momente din zi și din săptămână vă doriți ca el să facă curat în casă. De exemplu îl puteți seta ca acesta să facă curățenie în perioada când nu sunteți acasă.
 • Andocare automată – această funcție îi va permite robotului de aspirare să se întoarcă la încărcător singur și să andocheze automat.
 • Spălare – unii roboți de curățare vin și cu această funcție în general aceste modele sunt utile persoanelor care vor cel mai bun aspirator robot cu mop. Acesta va fi dotat cu un rezervor de apă pe care o va stropii pe jos în timp ce șterge podeaua. Țineți cont că această funcție este utilă doar pentru petele slabe.
 • Funcția de auto-golire – această funcție este una tot mai prezentă pe roboții de aspirare și îi permite dispozitivului ca atunci când se întoarce la stația de încărcare să golească și recipientului de colectare a mizeriei întru recipient special destinat acestei funcții.

Prețul

Deși acesta nu ar trebui să fie un criteriu de selecție este important să vă stabiliți un buget aproximativ pentru achiziție. Părerea noastră este că pentru a cumpăra un aspirator robot bun din punct de vedere al raportului preț-calitate este nevoie de aproximativ 1500 de lei.

Dar dacă ceea ce vreți este un model profesional pregătiți-vă să scoateți din buzunar peste 2000 de lei. Puteți găsi modele bune și sub 1500 de lei cum de altfel sunt și în topul nostru, dar acestea sunt rare sau vin cu anumite compromisuri.

Care e cel mai bun aspirator robot? – concluzie

În încheierea articolului sperăm că ați înțeles cât de mult vă pot ușura viața aceste dispozitive și că informațiile prezente în acest articol au fost relevante și v-au ajutat să găsiți cel mai bun aspirator robot pentru dumneavoastră.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129