Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun blender 2024

Cel mai bun blender este un dispozitiv capabil să ușureze munca din bucătărie extrem de mult și nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie.

Cel mai bun blender 2024

Deși este posibil să vă vină greu să credeți pentru extrem de multă lume un blender este la fel de important precum prezența în bucătărie a unui aragaz bun sau a unui cuptor electric sau pe gaz. Vă întrebați de ce afirmăm acest lucru?

Ei bine un blender ar trebui să fie de nelipsit din bucătăria unei persoane pasionate de gastronomie deoarece la fel ca cel mai bun robot de bucătărie este capabil să vă ușureze foarte mult munca. Acesta este capabil să toace să mărunțească și vă poate ajuta să faceți acasă cele mai bune băuturi și cele mai delicioase supe creme.

Avantaje oferite de cel mai bun blender

 • Vă ajută să economisiți timp – acesta la fel ca și robotul de bucătărie vă poate scutii în anumite cazuri de multe treburi din bucătărie cum ar fi tocatul legumelor pentru anumite preparate.
 • Puteți face sucuri de fructe sănătoase chiar acasă – un blender vă poate ajută să evitați sucurile din comerț nesănătoase care conțin zahăr adăugat deoarece veți putea face suc de fructe chiar acasă la dumneavoastră.
 • Fructele și/ sau legumele amestecate în blender își păstrează valoare nutritivă – prin tocarea legumelor sau a fructelor până acestea devin o pastă veți avea parte de cea mai sănătoasă formă a acestora. Acest lucru este datorat faptului că ele își păstrează valoarea nutritivă în timp ce sunt și mai ușor de absorbit de către corp.
Top cele mai bune blendere

Top 5 cele mai bune blendere 2024

1. Blender vertical multifuncțional Zenkabeat B23

Blender vertical multifuncțional Zenkabeat B23

Dacă ceea ce căutați este blender multifuncțional atunci acest model ar putea fi o alegere excepțională pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • 3 accesorii;
 • 6 trepte de viteză;
 • Funcție turbo;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Pentru unele persoane ar putea fi cam zgomotos;

Blenderul vertical multifuncțional Zenkabeat B23 este o alegere excepțională pentru orice persoană pasionată de gastronomie. Acesta este dotat cu un motor puternic de 1000 W și este capabil să amestece și să mărunțească cu ușurință.

Acesta are 6 viteze plus o funcție turbo care vă va ajuta la mărunțirea rapidă a alimentelor. Vine la pachet cu 3 accesorii printre care se află: un tel, un recipient cu o capacitate de 600 ml și un accesoriu chopper.

Cu aceste accesorii este capabil să facă o mulțime de sarcini. Trebuie să țineți cont că toate lamele acestui model sunt realizate din oțel inoxidabil, iar carcasa este din plastic și oțel inoxidabil. Această construcție îi asigură durabilitate în timp.

Ca și minus trebuie să știți că este posibil ca pentru unele persoane să fie un pic cam zgomotos. Acesta produce un sunet maxim de 58 dB, iar pentru a vă face o idee trebuie să știți că un frigider bun produce un sunet de aproximativ 40 dB, totuși parcă nu sună așa rău nu? Noi suntem de părere că acest model este cel mai bun blender ce poate fi cumpărat.

2. Blender Tefal BL811D38

Blender Tefal BL811D38

Dacă căutați un blender care funcționează foarte bine, dar care să fie și ușor de curățat acesta ar putea fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Mărunțește foarte bine până și gheața;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Program special pentru curățare;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Recipientul este din sticlă ceea ce înseamnă că e greu;

Blenderul Tefal BL811D38 este o alegere excepțională pentru cei care vor să toace legumele cu până la 30% mai rapid decât cu un blender normal. Acest lucru este datorat celor 6 lame pe care acest model le are în dotare și celor 3 acțiuni complementare.

Acest model are 2 lame orientate în sus care creează un efect ciclonic și asigură că preparatele vor fi omogene fără bucăți lăsate în urmă. Acest blander mai are și 2 lame lăsate în jos care asigură faptul că nu vor rămâne bucăți netocate sau neamestecate pe fundul recipientului.

Despre acest model putem spune că are un motor mult mai puternic față de primul model menționat acesta fiind de 1200W. Este capabil să ofere 28.000 de rotații pe minut lucru care asigură rezultatele excepționale ale acestui model și mă face să-l consider unul dintre cele mai bune blendere.

Acesta este dotat cu un recipient din sticlă care este cam greu acesta fiind și singurul minus descoperit la acest model. Noi suntem de părere că e normal ca acest recipient să fie mai greu deoarece este făcut din sticlă, iar din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun blender Tefal.

3. Blender Philips HR2100/00

Blender Philips HR2100/00

Dacă vă doriți un blender pentru uz casnic ocazional atunci acest model ar putea fi bun pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Ocupă puțin loc;
 • Ușor de curățat;
 • Foarte stabil;

Dezavantaje

 • Zgomotos;

Blenderul Philips HR2100/00 este un model ce are un motor mai slab decât modele menționate anterior acesta fiind de doar 400 Watti. Însă acesta are și un preț puțin mai mic față de modelul de pe locul 2 din top.

Lamele sunt realizate din inox și sunt capabile să reziste extrem de mult în timp. Aceste lame vor amesteca și tăia alimentele în mod perfect indiferent că vreți să faceți o supă cremă sau un smoothie acasă la dumneavoastră.

Acesta este dotat cu 2 viteze și vine și cu un buton care oferă impulsuri în timpul amestecării. Are în dotare un vas realizat din plastic, dar care este construit pentru a rezista la șocuri. Acest lucru va face ca vasul să nu se spargă prea curând chiar de îl scăpați pe jos.

Ca și minus ceea ce ce putem reproșa acestui model este faptul că este cam zgomotos, acest lucru fiind singurul minus depistat de noi. Însă dacă căutați un blender la un preț bun atunci acesta ar putea fi o alegere excepțională, iar din punctul meu de vedere acesta este cel mai bun blender pentru smoothie.

4. Blender Heinner Master Collection HBL-1000XMC

Blender Heinner Master Collection HBL-1000XMC

Dacă căutați un blender solid și ușor de întreținut aveți în față probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Motor puternic;
 • Carcasă din metal;
 • Foarte ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Este greu;

Blenderul Heinner Master Collection HBL-1000XMC este un model ce are o putere de 1000 de Watti. Acesta este capabil să pregătească milkshake-uri într-un mod foarte rapid, și să zdrobească nuci, gheață sau alte alimente dure.

Acest model este dotat cu 6 lame din inox care sunt menite să taie chiar și cele mai tari fructe și legume. Pe lângă asta acest model pregătește și amestecă alimentele într-un timp extrem de scurt oferind mereu rezultate excepționale cu textură foarte plăcută a preparatelor.

Acesta este dotat cu un display LCD care arată timpul necesar pentru fiecare operațiune în parte. Este dotat cu un bol mare de 1,5 litri din sticlă în care puteți pregătii cantități mari de smoothie și milkshake-uri, într-o singura rundă. Acesta fiind unul dintre aspectele care ne-au făcut să-l punem în top cele mai bune blendere.

Ca și minus trebuie să știți că acest model este cam greu în special bolul de 1,5 litri din sticlă. Din punctul nostru de vedere acest lucru este destul de normal, deoarece greutatea este dată de sticlă care este un material greu. Astfel noi considerăm acest model cel mai bun blender Heinner.

5. Blender Biovita Legend-800

Blender Biovita Legend-800

Dacă vă doriți un blender ieftin și bun atunci poate acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Toacă foarte bine inclusiv gheața;
 • Ușor de întreținut;
 • Preț bun de achiziție;
 • Recipient pentru a lua băuturile cu dumneavoastră;

Dezavantaje

 • Cam zgomotos pentru unele persoane;

Blenderul Biovita Legend-800 este un model ce vine însoțit de 2 recipiente în care pot fi preparate smoothie-uri, sucuri cu gheață, băuturi pentru micul dejun, shake-uri la mixuri de proteine pe care le puteți lua cu dumneavoastră.

Acesta este dotat cu un motor de 800 Watti care din punctul nostru de vedere este unul chiar bun. Acest motor este capabil să asigure 25.000 de rotații pe minut, ceea ce înseamnă că puteți obține băuturile preferate în cel mai scurt timp.

Recipientele cu care vine acest blender sunt realizate din Tritan care este un material plastic rezistent, dar care nu conține BPA. Astfel băuturile dumneavoastră nu vor intra în contact cu substanțe care vă pot afecta sănătatea.

Ceea ce ne-a făcut să nu-l punem mai sus în top cele mai bune blendere este faptul că acesta este cam zgomotos. Însă dacă căutați un blender ieftin și bun atunci acesta ar putea fi cel mai bun blender pe care îl puteți cumpăra.

Cum să alegi cel mai bun blender – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun blender

Dimensiune

Trebuie să știți că blenderele pot varia destul de mult când vorbim de dimensiune și este destul de important să-l alegeți pe cel potrivit. Acest lucru se aplică mai ales dacă spațiul de depozitare din bucătărie este o problemă pentru dumneavoastră.

Dacă spațiul de depozitare este mic, locuiți singur/ă și veți folosi rar blenderul atunci este o idee bună să alegeți un model compact de dimensiuni reduse. Însă dacă vă place să vă gătiți mesele în avans și veți folosii blenderul foarte mult sau veți găti pentru mai multe persoane atunci ar trebui să vă orientați spre un blender mai mare.

Capacitate recipient

Pentru a putea să alegeți capacitatea recipientului corect trebuie să știți ce cantități veți prepara. Această capacitatea oferită de cele mai bune blendere poate varia de la 600 ml care este un blender de o persoană până la 2 litri care este un blender de familie.

Rețineți că unele recipiente care sunt mari pot fi greu de manevrat când sunt pline acesta fiind un factor pe care trebuie să-l aveți în vedere. Un alt lucru pe care trebuie să-l știți este că greutatea acestui recipient poate varia și în funcție de materialul din care este construit deoarece un recipient din sticlă va fi mai greu decât unul din plastic.

Materialul și forma recipientului

Recipientele din sticlă sunt mai grele și predispuse să se spargă dacă sunt scăpate pe jos. Recipientele din plastic sunt mai frecvent întâlnite decât sticla, dar sunt mai probabil să se păteze cu anumite alimente (cum ar fi turmericul, de exemplu). 

Recipientele pot fi pătrate sau rotunde. Producătorii le proiectează într-un mod care permite ingredientelor să fie distribuite eficient în jurul blenderului, dar există și alți factori, cum ar fi lamele și forța de rotație (cuplul) care afectează performanța.

Putere și viteză

Nu toată lumea are nevoie de un blender cu multe funcții, uneori un aparat simplu, dar puternic poate fi cel mai bun blender. Cu toate aceasta un blender poate fi folosit și pentru sarcini mai complexe cum ar fi tocarea cărnii sau pentru prepararea untului de nuci.

 • Viteză – când vorbim de de treptele de viteză dacă vă doriți un blender fiabil și rezistent puteți opta pentru un blender cu minim 3 trepte de viteză. Însă aici ține de așteptări și de buget, dacă bugetul dumneavoastră este unul redus și nu veți folosi prea mult blenderul puteți opta și pentru un model cu 2 trepte de viteză cum este blenderul Philips HR2100/00.
 • Putere – când vorbim de puterea blenderului, o putere de 500 W ar trebui să fie mai mult ca suficient pentru prepararea milkshake-urilor și mixarea smoothie-urilor.

Accesorii suplimentare

Majoritatea modelor din top blendere bune vin cu accesorii suplimentare, pe când cele mai ieftine sunt livrate doar cu recipientul principal așadar sfatul nostru este să acordați atenție acestui aspect . Printre cele mai întâlnite accesorii suplimentare se află:

 • Pahar pentru milkshake sau smoothie – acesta este un recipient util pentru persoanele care vor să prepare diverse băuturi pe care vor să le ia cu ei.
 • Bol de tocat – Un astfel de accesoriu este util modelelor care pot toca anumite alimente cum ar fi carnea făcând o sarcină asemănătoare roboților de bucătărie.
 • Râșniță – acest accesoriu vă ajută să măcinați boabe de cafea sau diverse condimente folosite de dumneavoastră.

Prețul

Prețul acestor dispozitive la fel ca majoritatea electrocasnicelor de pe piață poate varia extrem de mult. Însă dacă vă doriți unul dintre cele mai bune blendere de pe piață va trebuie să scoateți din buzunar minim 3-400 de lei.

Care e cel mai bun blender? – concluzie

Pe finalul articolului sper că ghidul de cumpărături v-a ajutat să alegeți cel mai bun blender pentru dumneavoastră. Dacă ceea ce vă interesează este care model mi-a plăcut cel mai mult trebuie să știți că acesta este blenderul Delimano, deoarece acesta este un model multifuncțional și oferă un raport preț-calitate foarte bun.

Întrebări frecvente

Ce mâncare poți face cu un blender?

Blenderul este un dispozitiv ce poate fi folosit la prepararea multor rețete și a multor băuturi. Printre preparatele ce pot fi făcute cu un blender se află: aperitive, supe creme, sosuri, sorbeturi, prăjituri.

Ce este un blender?

Un blender este un dispozitiv folosit pentru a face smoothie-uri, supe și milkshake-uri sau pentru a prepara diverse mese cum ar fi supele cremă. Unele modele sunt capabile să macine condimente sau nuci. Practic este un dispozitiv ce poate fi folosit pentru tocat și mărunțit.

Ce înseamnă funcția pulse la blender?

Funcția pulse este extrem de asemănătoare cu funcția turbo. Această funcție pornește motorul blenderul la turație maximă în perioada în care țineți mâna pe buton. Practic oferă niște pulsații care grăbesc mărunțirea și amestecarea alimentelor.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134