Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun congelator 2024

Cel mai bun congelator este un dispozitiv frigorific care se poate dovedi extrem de util pentru unele persoane sau unele familii în anumite situații.

Cel mai bun congelator 2024

Un congelator este capabil să ofere spațiu suplimentar pentru depozitarea alimentelor ce trebuie congelate. Acest aparat frigorific se poate dovedi util în momentul în care alimentele congelate nu mai încap în congelatorul pe care îl are frigiderul dumneavoastră.

Alegerea unui astfel de dispozitiv necesită cheltuirea unei sume de bani care nu este de neglijat și este de apreciat că înainte de a cumpăra ați vrut să vă informați intrând pe acest site. În acest articol veți descoperi top cele mai bune congelatoare și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun congelator

 • Ocupă puțin spațiu – aceste dispozitive ocupă puțin spațiu mai ales dacă vorbim de un congelator vertical care are forma unui frigider.
 • Spațiu mare de depozitare – majoritatea modelelor de pe piață cu excepția congelatoarelor mici vin cu un spațiu generos de depozitare.
 • Consum redus de energie – aceste modele sunt prietenoase cu mediul înconjurător și cu buzunarele dumneavoastră deoarece consumă puțină electricitate.

Top 5 cele mai bune congelatoare 2024

1. Congelator vertical Arctic AC60250M30W+

Congelator vertical Arctic AC60250M30W+

Dacă ceea ce căutați este un congelator vertical care să funcționeze bine atunci e posibil ca acest model să fie bun pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Silențios;
 • 6 sertare spațioase;
 • Îngheață rapid alimentele;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Sistem de dezghețare manual;

Congelatorul vertical Arctic AC60250M30W+ este un congelator de dimensiuni medii ce este dotat cu 6 sertare destinate depozitării alimentelor. Acesta este dotat cu funcția Fast Freeze care face ca compresorul să lucreze la capacitate maximă și să congeleze interiorul în cel mai scurt timp.

Ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai bune congelatoare sunt caracteristicile acestuia printre care se află și faptul că are ușă reversibilă. Acest lucru vă permite să schimbați direcția în care se deschide congelatorul fără prea multă bătaie de cap.

Acesta are un panou de comandă LED care vă ajută să setați temperatura dorită în compartimentele congelatorului și să porniți sau să opriți anumite funcții. Trebuie să știți că acest congelator vă va fi livrat cu o tăviță pentru cuburi de gheață.

Ca și minus trebuie să știți că acest model are un sistem de dezghețare manual, lucru care poate fi puțin inconfortabil. Însă dacă ne uităm la prețul și funcțiile acestui dispozitiv suntem de părere că vom vedea cel mai bun congelator ce poate fi cumpărat.

2. Congelator no frost Beko RFNE448E41XB

Congelator no frost Beko RFNE448E41XB

Dacă căutați un congelator no frost atunci ar trebui să verificați acest produs, probabil este una dintre cele mai bune alegeri pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Foarte încăpător;
 • Silențios;
 • Bine iluminat;

Dezavantaje

 • Posibil să fie cam scump pentru unele persoane;

Congelatorul no frost Beko RFNA312K21W este o alegere excepțională deoarece nu permite apariția depunerilor de gheață în congelator. Pentru acest lucru este responsabilă tehnologia nos frost cu care este echipat acest congelator.

Acest model este unul cu un consum de energie electrică optim deoarece se află în clasa energetică E. Acesta are rafturi din sticlă securizată ce ajută la o bună compartimentare a congelatorului și sunt capabile să susțină până la 25 de kg.

Cea ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai bune congelatoare este faptul că are tehnologia no frost și are nivel de zgomot maxim produs de doar 38 db. La fel ca și modelul anterior trebuie să știți că și acest model beneficiază de funcția de răcire rapidă și de ușă reversibilă.

Ca și lucruri neplăcute ce putem să le numim minusuri la acest model putem să vă spunem că este cam scump având un preț de peste 3000 de lei. Însă dacă vă gândiți să cumpărați acest dispozitiv trebuie să știți că veți cumpăra cel mai bun congelator no frost.

3. Congelator mic Star-Light CF-83FWH

Congelator mic Star-Light CF-83FWH

Dacă căutați un congelator de dimensiuni reduse atunci acest model ar putea fi perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Îngheață alimentele rapid;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Sistem de dezghețare manual;

Congelatorul mic Star-Light DFV-103F este o alegere excepțională de care se bucură o mulțime de oameni. Acesta este mic și poate fi un dispozitiv frigorific extrem de discret din casa dumneavoastră oferind-vă spațiu suplimentar pentru depozitarea alimentelor.

La fel ca și modele menționate anterior acesta are ușă reversibilă ceea ce vă permite să schimbați direcția de deschidere a ușii. Sistemul antibacterian îl face să fie unul dintre cele mai bune congelatoare ce pot fi cumpărate de cineva.

Acesta are o capacitate de stocare care pare scăzută la prima vedere, dar care ulterior va părea extrem de generoasă pentru dimensiunile lui reduse. Acesta este și un model cu un consum optim de energie deoarece se află în clasa energetică F.

Acest model are același minus ca primul model menționat în top congelatoare și anume acesta se rezumă la sistemul de dezghețare manual. Însă dacă ne uităm la preț și la caracteristici cred că vom vedea cel mai bun congelator mic ce poate fi cumpărat online.

4. Congelator Liebherr GP 2733

Congelator Liebherr GP 2733

Dacă căutați un congelator vertical încăpător atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • 7 sertare;
 • Consum redus de energie;
 • Motorul nu se încălzește;

Dezavantaje

 • Prețul este cam mare;

Congelatorul Liebherr GP 2733 este un model pentru care veți scoate o sumă de bani consistentă din buzunar, dar care merită din toate punctele de vedere. Acesta este dotat cu SmartFrost care este o funcție care reduce apariția gheții pe produse și în congelator, lucru care face necesară decongelarea acestuia mai rară.

VarioSpace este o caracteristică foarte interesantă la acest congelator, acesta face referire la spațiul de depozitare variabil, practic în acest mod puteți depozita orice indiferent de dimensiuni. Ușa reversibilă este un alt factor cheie al acestui congelator.

Ceea ce face din acest congelator unul dintre cele mai bune congelatoare este faptul care 7 sertare și designului SwingLine. Acesta are un aspect elegant și extrem de plăcut ochiului, lucru care face ca acest congelator să se integreze cu ușurință în orice casă.

Ca și minus singurul lucru pe care îl putem reproșa este faptul că acest model este cam scump, însă dacă cineva își dorește un produs de cea mai înaltă calitate atunci va plăti. Așadar aveți în față cel mai bun congelator Liebherr.

5. Congelator Arctic 6 sertare AC54210M30W

Congelator Arctic 6 sertare AC54210M30W

Un alt congelator fantastic de la Arctic, care merită atenția dumneavoastră din plin.

Avantaje

 • Sertare încăpătoare;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Congelează foarte bine;

Dezavantaje

 • Nu are iluminare interioară;

Congelatorul Arctic 6 sertare AC60250+ este un model creat să funcționeze optim chiar și în condiții extreme. Mai exact acesta va racii și va funcționa normal chiar și la temperatura ambientală de -15 grade Celsius.

Panoul LED pe care îl are în dotare este cel care vă va ajuta să activați și să dezactivați diferite funcții și să setați temperatura interioară. La reglarea temperaturii din congelator mai contribuie și termostatul aflat în interiorul congelatorului.

Fast Freeze XL Zone este denumirea unui compartiment din congelator. Acest compartiment este de dimensiuni mai mari și oferă multiple opțiuni de congelare. La fel ca și modele de mai sus din top cele mai bune congelatoare și acesta vine dotat cu ușă reversibilă.

Ca și minus trebuie să știți că acestui model îi lipsește iluminarea interioară, lucru care în anumite situații poate crea disconfort. Însă din punctul nostru de vedere acest model merită să fie numit unul dintre cele mai bune congelatoare Arctic.

Cum să alegi cel mai bun congelator – ghid de cumpărături

Locație

Locația unde veți poziționa congelatorul este un factor foarte important. Dacă intenționați să țineți congelatorul în zona care locuiți zilnic luați în considerare zgomotul pe care îl va produce. Pe lângă acest lucru asigurați-vă că designul acestuia se potrivește în încăperea în care o veți pune.

Temperatura ambientală este un alt factor foarte important pentru că dacă este prea frig sau prea cald congelatorul nu va funcționa optim. Multe congelatoare de pe piață în special lăzile frigorifice pot funcționa chiar și la -15 grade Celsius. Oricum sfatul nostru e să evitați expunerea aparatelor frigorifice la condiții extreme.

Dimensiune

Dimensiunile congelatoarelor pot diferii de la model la model însă este important să măsurați spațiul disponibil pentru a nu cumpăra un congelator ce ocupă un spațiu mai mare decât cel disponibil. Avantajul oferit de un congelator vertical față de o ladă frigorifică este că are o amprentă mai mică deci va ocupa o suprafață mai mică.

Capacitate

Interiorul congelatorului și capacitate acestuia se măsoară în litri. Acesta poate varia de la 100 de litri în cazul congelatoarelor mici la câteva sute de litri în cazul congelatoarelor mari. Cu cât capacitatea acestuia este mai mare cu atât puteți depozitata mai multe alimente în el.

Însă trebuie să știți că cel mai bun congelator pentru dumneavoastră nu este cel mai mare ci cel care îl puteți umple constat la o capacitate de 80%. Așadar înainte de a cumpăra luați în calcul ce cantitate de alimente vreți să depozitați în congelator.

Autonomie în caz de pană de curent

Această caracteristică face referire la capacitatea congelatoarelor de a menține alimentele în mod adecvat în cazul unei pene de curent. Această autonomie poate diferii de la model la model și de la producător la producător însă este o caracteristică căreia ar trebui să-i acordați atenție.

Majoritatea modelelor de pe piață au media autonomiei cuprinsă între 20 și 24 de ore. Autonomie pe care o specifică producătorul în descrierea produsului este valabilă doar în situațiile în care ușa congelatorului nu este deschisă pe durata penei de curent.

Caracteristici utile

 • No frost – No frost este o tehnologie fantastică care va face să nu mai fie necesar să decongelați congelatorul deoarece congelatoarele care folosesc această tehnologie nu vor avea depuneri de gheață.
 • Ușă reversibilă – Când porniți congelatorul vertical pentru prima dată sau adăugați articole noi după ce mergeți la magazin, un sertar de înghețare rapidă va ajuta mediul intern să se răcească rapid. Când este activat, va trece peste temperatura pe care o setați și va circula cel mai rece aer posibil
 • Sertar pentru congelare rapidă -Un congelator vertical cu ușă reversibilă poate fi deschis la stânga sau la dreapta. Aceasta este o caracteristică convenabilă dacă intenționați să instalați congelatorul într-o cameră îngustă, într-un garaj aglomerat sau într-un balcon îngust. Veți observa că acest tip de ușă are mânere încastrate și garnituri etanșe. Garniturile se pot uza în timp, dar pot fi înlocuite dacă este necesar.

Preț

Prețul unui congelator este influențat de mai mulți factori cum ar fi dimensiunea acestuia și funcțiile pe care le are. Însă din punctul nostru de vedre pentru a cumpăra cel mai bun congelator de dimensiuni medii veți avea nevoie de un buget minim de 1300 de lei.

Care e cel mai bun congelator? – concluzie

Pe finalul articolului noi nu putem decât să sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați găsit informații relevante în el. Din punctul nostru de vedere cel mai bun congelator este congelatorul vertical Arctic AC60250M30W+, iar dacă vă doriți un congelator no frost congelatorul Beko RFNE448E41XB este cea mai bună alegere.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă no frost la congelator?

No frost este o tehnologie de răcire care împiedică apariția și formarea gheții în interiorul congelatorului pe alimente sau pe pereții interiori. Acest sistem de răcire este unul foarte bun deoarece păstrează alimentele mai gustoase și pline de vitamine. Puteți citi mai multe despre tehnologia no frost aici.

Cât consumă un congelator?

Aceasta este o întrebare la care este dificil să vă răspundem deoarece consumul de energie electrică poate diferii de la model la model. Însă din câteva statistici găsite în mediul online se pare că congelatoarele consumă în medie anual undeva la 250-300 kWh. Pentru a vă ajuta să calculați exact avem nevoie de date exacte despre congelatorul pe care intenționați să-l cumpărați.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134