Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil 2024

Cel mai bun cuptor electric încorporabil este o soluție folosită în special în bucătăriile moderne pentru a găti preparate delicioase.

Cel mai bun cuptor electric încorporabil 2024

Cumpărarea unui cuptor electric încorporabil este un proces ce trebuie făcut cu mare atenție, iar din acest motiv echipa gotof.ro vă felicită. Vă întrebați de ce? Ei bine vă felicităm deoarece ați ales să vă informați înainte de a cumpăra, iar acest lucru vă va conduce la o achiziție foarte bună.

Astfel pentru a vă ajuta să cumpărați unul dintre cele mai bune cuptoare electrice încorporabile am pregătit în acest articol un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție. Pe lângă acest ghid veți mai găsi o secțiune cu top cuptoare electrice încorporabile în care se află modele recomandate de noi.

Avantaje oferite de un cuptor electric încorporabil

 • Gătește la temperaturi precise – În general cuptoarele electrice sunt mult mai precise în menținerea unei temperaturi mai exacte în interiorul lor față de cuptoarele pe gaz.
 • Gătește mai repede preparatele – Acestea sunt capabile să se încălzească mult mai repede și sunt capabile să prepare mai rapid alimentele.
 • Design modern – aceste tipuri de cuptoare au design-uri moderne care permit integrarea lor aproape în orice bucătărie contemporană.
Top cele mai bune cuptoare electrice încorporabile

Top 7 cele mai bune cuptoare electrice încorporabile 2024

1. Cuptor electric încorporabil Arctic AROIM24500BC

Cuptor electric încorporabil Arctic AROIM24500BC

Dacă vă doriți un dispozitiv dotat cu autocurățare catalitică și care are un preț bun acest model este pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Raport preț-calitate excelent;
 • Încăpător;
 • Coace uniform;

Dezavantaje

 • Materialele folosite la construcție nu sunt tocmai cele mai calitative;

Arctic AROIM24500BC este un model elegant cu ușă și un panou de control din sticlă. Acesta datorită clasei energetice A+ oferă un consum de energie electrică decent care nu umflă factura la electricitate.

Este foarte încăpător deoarece are un volum interior de 71 de litri. Acest lucru permite prepararea concomitentă a mai multor rețete. Cu ajutorul timer-ului puteți să vă gestionați în mod eficient timpul deoarece acesta vă va anunța când expiră timpul presetat de dumneavoastră și când preparatele sunt gata.

Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune cuptoare electrice încorporabile este funcția de autocurățare catalitică și gătirea 3D. Funcția de autocurățare vă va ajuta să mențineți cuptorul curat fără efort, iar gătire 3D asigură o distribuție uniformă a căldurii în tot cuptorul.

Singurul minus pe care îl putem reproșa acestui model este faptul că materialele folosite la construcție nu sunt tocmai cele mai calitative. De exemplu pereții laterali sunt dintr-o tablă cam prea subțire. Însă dacă ne uităm și la avantaje probabil și dumneavoastră al fel ca noi veți vedea cel mai bun cuptor electric încorporabil.

2. Cuptor electric încorporabil Electrolux EOE7C31Z

Cuptor electric încorporabil Electrolux EOE7C31Z

Dacă aveți un buget mai mare și vă doriți un produs de calitate acest model este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Avantaje

 • Coace foarte bine;
 • Ușă cu soft close;
 • Meniu intuitiv;
 • Design modern;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 de lei;

Electrolux EOE7C31Z este un al doilea model încăpător cu o capacitate interioară de 72 de litri, dar care vine cu un preț mai mare față de modelul de mai sus. Acesta este dotat cu un senzor alimentar care permite monitorizarea în mod atent a temperaturii din mijlocul preparatelor.

Panoul cu afișaj LCD arată durata, modul si temperatura de gătire setată. Acest cuptor vine și cu programe presetate pentru diferite rețete. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți preparatul în cuptor, să selectați programul iar cuptorul se va ocupa de coacerea acestuia în cele mai optime condiții.

La fel ca și modelul de mai sus acesta are autocurățare catalitică care simplifică mult întreținerea cuptorului deoarece acesta se curăță singur. Preîncălzirea cuptorului se face mult mai repede față de cuptoarele clasice, iar timpul economisit se poate transforma în timp de calitate folosit cu familia.

Ca și minus trebuie să știți că acest model este mai scump față de modelul de mai sus însă este construit din materiale mai calitative. Dacă ar fi fost mai ieftin probabil ar fi fost cel mai bun cuptor electric încorporabil din top.

3. Cuptor electric încorporabil Arctic AROIC21100BH

Cuptor electric încorporabil Arctic AROIC21100BH

Dacă ceea ce căutați este un cuptor electric încorporabil ieftin și bun atunci acesta este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Ușa cuptorului nu se încinge în timpul funcționării;
 • Cel mai bun raport preț-calitate;
 • Ușor de instalat;

Dezavantaje

 • Ventilarea nu funcționează corespunzător;

Arctic AROIC21100BH este un al doilea model din top cuptoare electrice încorporabile de la Arctic. Acesta este încăpător având o capacitate interioară de 71 de litri și un preț mai mic față de modele de mai sus. Practic acest lucru îl face să fie un cuptor electric încorporabil ieftin și bun.

Deși nu are un panou cu afișaj acesta are un design foarte plăcut și coace extrem de uniform alimentele. Timer-ul care este o funcție care nu ar trebui să lipsească de pe niciun model este prezent și pe acesta.

Acesta produce un semnal sonor în momentul în care timpul setat se scurge. Aqua Drop Clean este o funcție ce vă va ajuta să mențineți cuptorul curat într-un mod simplu și ușor. Doar adăugați apă în interior, iar pe măsură ce apa se evaporă cuptorul se curăță.

Singura problemă pe care o are ar fi ventilarea deoarece în momentul în care se deschide ușa iese un nor de abur din cuptor. Însă privind prețul și avantajele oferite de acesta noi credem că nu este o problemă prea mare. Astfel considerăm acest model cel mai bun cuptor electric încorporabil ieftin.

4. Cuptor electric încorporabil Bosch HBF153BS0

Cuptor electric încorporabil Bosch HBF153BS0

Dacă ceea ce vă doriți este un model spațios cu convecție de aer 3D atunci acest model este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Prepară rapid alimentele;
 • Se curăță ușor;
 • Sticla se poate scoate pentru a fi curățată;
 • Izolat termic foarte bine;

Dezavantaje

 • Doar partea frontală este din inox;

Bosch HBF153BS0 este un model ce are un design plăcut și care se va integra cu ușurință în bucătăriile moderne. Acesta are un panou de control cu afișaj digital și programator electronic care asigură o utilizare simplă și ușoară.

EcoClean este o funcție de autocurățare economică. Pereții interiori ai cuptorului sunt acoperiți din sfere ceramice microfine. Aceste sfere ceramice descompun picăturile de grăsime și murdărie în timp ce sunt coapte cele mai delicioase preparate în interiorul acestuia.

Dar funcția care îl face să fie un model demn de top cele mai bune cuptoare electrice încorporabile este convecția cu aer 3D. Cu ajutorul acestei funcții cuptorul oferă cele mai bune rezultate deoarece aerul cald are o distribuție uniformă până la 3 niveluri simultan.

Singurul minus al acestui model este faptul că pereții laterali, peretele superior, inferior și cel din spate nu sunt din inox. Însă având în vedere prețul este într-o oarecare măsură un lucru normal, astfel noi suntem de părere că acesta este cel mai bun cuptor electric încorporabil Bosch.

5. Cuptor electric încorporabil Beko BBIS13300XMSE

Cuptor electric încorporabil Beko BBIS13300XMSE

Dacă vă doriți un cuptor electric încorporabil care nu consumă mult acest model este o alegere bună deoarece este în clasa energetică A+.

Avantaje

 • Autocurățare catalitică;
 • Coace bine;
 • Ușor de folosit;
 • Raport preț-calitate bun;

Dezavantaje

 • Ventilatorul ar putea fi prea zgomotos pentru unele persoane;

Beko BBIS13300XMSE este un alt model încăpător cu capacitate interioară de 72 de litri. Este dotat cu un panou de comandă electronic și comenzi touchscreen care asigură o utilizare ușoară fără bătăi de cap.

Modelul acesta este dotat cu tehnologia AeroPerfect. Această tehnologie prin intermediul noului algoritm de distribuție a aerului cald asigură o distribuire perfectă a aerului în interiorul cuptorului.

Autocurățarea catalitică este prezentă și pe acest model lucru care vă va scăpa de bătăile de cap legate de curățarea cuptorului. Are o funcție de gătire asistată cu aburi care vă va ajuta să gătiți cele mai delicioase preparate crocante la exterior și fragede la interior.

Singurul dezavantaj al acestui model vine din partea câtorva cumpărători care au reclamat că ventilatorul din spatele cuptorului ar fi cam zgomotos. Însă din punctul nostru de vedere acesta este un aspect subiectiv și astfel noi considerăm acest model cel mai bun cuptor electric încorporabil Beko.

6. Cuptor electric încorporabil Electrolux EOA9S31CX

Cuptor electric încorporabil Electrolux EOA9S31CX

Dacă vă doriți să vă cumpărați un cuptor electric încorporabil cu clasa energetică A++ atunci probabil acesta este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Afișaj tactil;
 • Funcție de dospire;
 • Consum redus de energie;

Dezavantaje

 • Scump;

Electrolux EOA9S31CX este un cuptor electric încorporabil inovator dotat cu cele mai noi funcții disponibile pe piață. De exemplu CookView este o funcție care transmite imagini în timp real din interiorul cuptorului pe telefon sau tabletă. Astfel dumneavoastră nu mai trebuie să deschideți cuptorul sau să încercați să priviți pe geamul acestuia.

Steamfy este o altă funcție incredibilă care ușurează prepararea alimentelor delicioase. Prin intermediul ei mâncarea este gătită perfect cu ajutorul aburului ceea ce duce la preparate mai sănătoase dar fel de gustoase.

Acesta vine și cu Food Sensor care este un senzor cu ajutorul căruia puteți monitoriza gradul de gătire al alimentelor din interiorul cuptorului. Acesta vă va anunța când procesul de gătire este gata și este capabil chiar să oprească și cuptorul.

Singurul dezavantaj al acestuia este faptul că are un preț mare, dar într-o oarecare măsură este normal deoarece este un produs premium. Per total noi considerăm că dacă aveți bugetul necesar merită să-l cumpărați deoarece credem că este cel mai bun cuptor electric încorporabil A++.

7. Cuptor electric încorporabil Whirlpool AKZ9 6230 NB

Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ9 6230 NB

Dacă vă doriți să vă cumpărați un cuptor electric încorporabil Whirlpool atunci aruncați o privire peste acest model.

Avantaje

 • Coace foarte bine;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Este livrat fără ștecher și cu un fir de alimentare scurt;

Whirlpool AKZ9 6230 NB este un cuptor electric încorporabil capabil să vă ofere experiența al 6-lea simț. Ceea ce face din acest cuptor unul dintre cele mai bune cuptoare electrice încorporabile este funcția Cook3.

Această funcție vă permite să coaceți 3 preparate simultan fără să existe riscul de a se amesteca gusturile și aromele preparatelor. Acesta are clasa energetică A+ și vine echipat cu 15 programe de gătit.

Acesta vine cu un program de autocurățare care vă va permite să scăpați ușor de murdărie. Practic acesta vine cu panouri catalitice care au finisaj microporos. Aceste panouri absorb toată mizeria rezultată după fiecare preparat și le transformă în cenușa.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că acesta este livrat fără ștercher, iar cablul de alimentare este unul scurt. Însă per total nouă ne-a plăcut acest cuptor așadar îl considerăm cel mai bun cuptor electric încorporabil Whirlpool.

Cum să alegi cel mai bun cuptor electric încorporabil – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun cuptor electric încorporabil

Dimensiunile cuptorului

Din punctul nostru de vedere dimensiunea este un factor cheie în cumpărarea unui cuptor electric încorporat. Când vorbim de cumpărarea unui model încorporat de cele mai multe ori acesta trebuie să se încadreze într-un spațiu predefinit.

Astfel acordați atenție înălțimii, adâncimii și lățimii pe care o are modelul pe care vreți să-l cumpărați. Spunem asta deoarece nu vă va ajuta cu nimic dacă aveți un cuptor electric încorporabil bun, dar care nu se încadrează în spațiul disponibil.

În plus nu uitați să luați în calcul și deschiderea ușii pentru a nu avea probleme legate de aspect. Spunem asta deoarece de-a lungul timpului am văzut probleme cauzate de acest aspect în rândul cunoscuților.

Caracteristici utile

Ca și în cazul celorlalte electrocasnice au existat și există progrese în tehnologiile utilizate de către cuptoarele electrice încorporabile. Mai jos am detaliat caracteristicile despre care credem că merită să fie prezente pe cel mai bun cuptor electric încorporabil.

 • Autocurățare – din punctul nostru de vedere vă recomandăm să vă orientați spre un model ce are autocurățare, autocurățarea catalitică fiind idealul. Această funcția vă va scuti de multă muncă și vă va ajuta să mențineți cuptorul curat într-un mod ușor fără să utilizați substanțe chimice.
 • Temporizatorul – acesta vă va permite să setați timpul în care cuptorul să funcționeze. La expirarea timpului prestabilit cuptorul se va opri din funcționare.
 • Comenzi digitale – acestea sunt utile în special în setarea temperaturilor deoarece spre deosebire de cadranele manuale setarea digitală este mai precisă.
 • Gătit cu aburi – aceasta este o funcție foarte bună pentru persoanele cărora le place să facă pâine acasă. Gătitul cu aburi va face ca pâine dumneavoastră să fie crocantă la exterior și moale în interior.
 • Programe de gătit prestabilite – acestea sunt prezente în general pe majoritatea cuptoarelor electrice încorporabile de pe piață. Practic veți găsi programe prestabilite pentru diferite feluri de mâncare fără să mai trebuiască faceți dumneavoastră setările în mod manual.
 • Iluminare interioară – pe cât de banală ar părea această funcție pe atât de utilă este. Aceasta vă va permite să verificați preparatele prin sticlă fără să mai deschideți ușa cuptorului și să pierdeți temperatura setată în interior.

Accesorii

Când achiziționați un cuptor nou, acestea sunt de obicei echipate cu o gamă de accesorii pentru confortul dumneavoastră. Acestea sunt printre cele mai comune accesorii:

 • Tava de cuptor – este un accesoriu denumit de anumiți producători și tavă universală sau tavă de copt. Acesta sunt multifuncționale și pot fi folosite pentru prepararea unei game mari de mâncăruri de la carne, cartofi și legume la coacerea pâinii și a prăjiturii.
 • Grătar – util pentru a putea face preparate de tip grill când nu există posibilitatea de a fi făcute în aer liber. În plus poate fi folosit și ca raft pentru diverse vase de cuptor.
 • Canale telescopice – unele modele de pe piață vin cu două canale telescopice care se extind în exteriorul cuptorului și permit tragerea tăvii sau grătarului în exterior pentru a verifica starea preparatelor. La unele modele acestea pot fi mutate de pe un nivel al cuptorului pe altul la altele sunt fixe fără posibilitatea de a fi îndepărtate.
 • Tavă pentru colectarea grăsimii – este un accesoriu prezent pe unele modele. Acesta se poziționează sub grătarul cuptorului și colectează grăsimea cărnii care se prepară la grătar. În cazurile în care nu există o astfel de tavă se poate folosi pentru această sarcină tava universală cu care vine cuptorul.
 • Sondă de temperatură carne – un accesoriu ceva mai specializat, un cuptor poate veni cu o sondă de temperatură care înregistrează temperatura de bază a cărnii în timpul gătirii.

Preț

Este important să avem grijă de banii noștri astfel înseamnă că este important să vă stabiliți un buget cât mai fix pentru cumpărarea unui cuptor electric încorporabil.

Astfel pentru cumpărarea unui cuptor electric încorporabil ieftin va fi suficient un buget de 900-1000 de lei. Însă pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune cuptoare electrice va trebui să scoateți din buzunar minim 1500 de lei.

Care e cel mai bun cuptor electric încorporabil? – concluzie

Pe final sperăm că acest articol va ajutat să faceți una dintre cele mai bune alegeri pentru dumneavoastră. Legat de părerea noastră la fel ca și în top considerăm cel mai bun cuptor electric încorporabil modelul Arctic AROIM24500BC.

4 din 5 (6 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130