Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun dezumidificator de cameră 2024

Cel mai bun dezumidificator vă poate ajuta să eliminați excesul de umezeală care poate crea probleme căminului sau sănătății dumneavoastră.

Cel mai bun dezumidificator de cameră 2024

Probabil că deja știți acest lucru însă umiditatea mult prea ridicată din căminul dumneavoastră este o problemă foarte mare. Acesta deteriorează pereții casei și poate duce la apariția mucegaiului care poate fi foarte nociv pentru sănătatea dumneavoastră sau a familiei pe care o aveți.

Pe lângă contribuția la apariția mucegaiului umiditatea excesivă oferă un mediu prielnic bacteriilor și virusurilor pentru a se înmulții și împrăștia. Partea bună este că această problemă poate fi rezolvată extrem de ușor prin cumpărarea unui dezumidificator de cameră.

Dacă problema dumneavoastră este că nu știți care este cel mai bun dezumidificator sau nu știți cum să alegeți unul atunci vă aflați în locul potrivit pe acest site. În acest articol am pregătit în acest articol o secțiune cu top cele mai bune dezumidificatoare și o secțiune care conține un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cel mai bun dezumidificator de cameră

 • Aer mai ușor de respirat – aerul ce conține un nivel ridicat de umiditatea este mut mai greu de respirat. Dezumidificatorul prin eliminarea umidității excesive din aer face ca respirarea aerului să fie făcută mult mai ușor.
 • Eliminarea umidității excesive – acesta este și principala întrebuințare pe care o are un dezumidificator, practic veți scăpa de geamurile aburite și de colțuri umede din casă.
 • Previne apariția bacteriilor și a mucegaiului – acesta este un beneficiu care se obține prin menținerea umidității optime în casă.
Top cele mai bune dezumidificatoare

Top 5 cele mai bune dezumidificatoare de cameră 2024

1. Dezumidificator cameră TROTEC TTK33E

Dezumidificator cameră TROTEC TTK33E

Un dezumidificator compact ideal pentru cei care vor cel mai bun raport preț-calitate.

Avantaje

 • Nu e zgomotos;
 • Oprire automată;
 • Foarte eficient;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Capacitate cam mică a rezervorului;

Dezumidificatorul Trotec TTK26E este un model ce care este foarte eficient în eliminarea surplusului de umiditate din aer. Este capabil să elimine umiditatea dintr-o încăpere de 15 metri pătrați, fiind foarte eficient în special în apartamente. Are o capacitate de a extrage din aer până la 14 litri de lichid și este dotat și cu un senzor care detectează nivelul de umiditate.

Una din caracteristicile speciale ale acestui model este funcția de uscare a rufelor care grăbește uscarea rufelor în timp ce sunt întinse după spălare. Pe lângă funcția de uscare a rufelor acesta este dotat cu un prefiltru de aer lavabil care captează impuritățile din aer precum praful.

Singurul minus și probabil cel mai mare al acestui model este faptul că are un rezervor cam mic acesta fiind de 1,5 litri ceea ce înseamnă că va trebui să fie golit destul de des. În ciuda acestui minus dacă analizăm și beneficiile acestui model vom vedea probabil cel mai dezumidificator de cameră ce poate fi cumpărat.

2. Dezumidificator Star-Light DHO-2037W

Dezumidificator Star-Light DHO-2037W

O alegere bună pentru persoanele care vor un model cu o capacitate mare de dezumudificare.

Avantaje

 • Eficiență ridicată;
 • Se oprește singur când atinge nivelul de umiditate selectat;
 • Afișaj electronic;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • E cam zgomotos;

Dezumidificatorul Star-Light DHO-2037W este capabil să acționeze pe o suprafață mai mare față de modelul anterior, însă vine și cu un preț mai mare. Mai exact este capabil să reducă nivelul de umiditatea în încăperi de până la 40 de metrii pătrați. Este capabil să colecteze până la 20 de litri de apă în 24 de ore ceea ce îl face puțin mai bun ca modelul de mai sus.

La fel ca și dezumidificatorul Trotec de mai sus acesta are funcția de uscare a rufelor, iar din punctul nostru de vedere aceasta este o funcție foarte utilă pe timp de iarnă pentru persoanele care nu au un uscător de rufe. Star-Light DHO-2037W surclasează modelul menționat mai sus și la capacitatea rezervorului, acesta având o capacitate de 6,5 litri.

Când vorbim de minusuri acesta are un dezavantaj mult mai deranjant față de modelul de mai sus și anume este cam zgomotos. Acesta fiind și factorul care a făcut ca acest model să nu fie prezent pe primul loc. Însă dacă aveți nevoie de un dispozitiv care să nu fie folosit într-un spațiu mic atunci acesta este probabil cel mai bun dezumidificator de cumpărat.

3. Dezumidificator Heinner HDU-M20

Dezumidificator Heinner HDU-M20

Dacă căutați un dezumidificator cu o capacitate ridicată de dezumudificare într-un timp scurt acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Higrometrul este precis;
 • Nu este zgomotos;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Oprire automată;

Dezavantaje

 • Ventilatorul continuă să meargă chiar și când atinge umiditatea selectată;
 • Zgomotos;

Dezumidificatorul Heinner HDU-M20 este un dispozitiv ceva mai puternic decât cele de mai sus, fiind capabil să acționeze pe o suprafață de până la 52 de metri pătrați. Are o capacitate de dezumidificare la fel ca modelul Star-Light DHO-2037W și anume de 20 de litri în 24 de ore. Vine cu un timer care vă permite să selectați când să pornească și când să se oprească.

Deși pare o afacere mai bună ca modelul de primul loc trebuie să aveți în vedere că în ciuda faptului că acesta este dotat cu modul sleep care ar trebuie să reducă nivelul de zgomot, acesta v-ar putea împiedica să dormiți confortabil. Spunem asta deoarece acesta este un model destul de zgomotos, fiind mai mult ideal pentru birouri, sau alte încăperi de acest gen.

Un alt dezavantaj al acestui model care de altfel e întâlnit la multe modele este faptul că atunci când atinge nivelul de umiditate selectat chiar dacă compresorul se oprește ventilatorul continuă să se învârtă. Acest lucru poate fi deranjant uneori, totuși în ciuda acestui fapt noi îl considerăm cel mai bun dezumidificator Heinner.

4. Dezumidificator Turbionaire Smart 12

Dezumidificator Turbionaire Smart 12

Dacă vă doriți un dezumidificator ieftin și bun aceasta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Silențios;
 • Semnal sonor la umplerea recipientului;
 • Consum mic de energie electrică;

Dezavantaje

 • Higrometrul nu e precis;

Dezumidificatorul Turbionaire Smart 12 este o sluție de buget dacă îl comparăm cu modele anterioare, însă în același timp are și câteva lipsuri. Este dotat cu rezervor de colectare a apei mic de doar 1,8 litri și poate să extra doar 12 litri de apă din aer în 24 de ore.

Turbionaire Smart 12 printre alte funcții are timer care permite setarea pentru pornirea și oprirea acestuia la un anumit interval timp. O altă funcție utilă este uscarea rufelor care este prezent și pe modelele de mai sus.

Un minus deranjant care a fost observat este faptul că higrometrul (cel care măsoară nivelul umidității din încăpere) nu este foarte precis, iar asta poate fi un lucru problematic. În ciuda acestui fapt noi considerăm că este cel mai bun dezumidificator ieftin ce poate fi cumpărat.

5. Dezumidificator si purificator AlecoAir D22 PURIFY

Dezumidificator si purificator AlecoAir D22 PURIFY

Dacă ceea ce vă doriți este un aparat electric 2 in 1 care reduce umezeala și purifică aerul acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Purifică aerul;
 • Eficiență ridicată în extragerea umezelii;
 • Silențios;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;
 • Este greu;

Dezumidificatorul si purificatorul de aer AlecoAir D22 PURIFY este o alegere excepțională deoarece este un aparat 2 in 1. Acesta este capabil să extragă umezeala excesivă din aer în timp ce elimină impuritățile din aer care pot provoca alergii.

Este dotat cu un rezervor pentru colectarea lichidelor de 4,5 litri care din punctul nostru de vedere este perfect. Are o capacitate de dezumudificare a aerului de 22 de litri în 24 de ore, ceea ce e o performanță decentă.

Acesta este dotat cu diverse funcții pe care doar un dezumidificator și purificator de aer de top le poate avea. Acestea fiind și cele care i-au asigurat prezența în top cele mai bune dezumidificatoare de aer.

Ca și minusuri putem nota faptul că acest model este cam greu având o greutate de 14,6 kg și că prețul este cam mare. Deși prețul este cam mare acesta este justificat deoarece are funcționalități 2 in 1, iar noi îl considerăm cel mai bun dezumidificator și purificator de aer ce poate fi cumpărat.

Cum să alegi cel mai bun dezumidificator – ghid de cumpărături

Dacă ați parcurs topul cu cele mai dezumidificatoare, dar nu știți ce model să cumpărați atunci această parte din articol este pentru dumneavoastră. Aici veți găsi criteriile cărora trebuie să le acordați atenție înainte de a cumpăra un dezumidificator de aer.

Cum să alegi cel mai bun dezumidificator

Dimensiune

Pe piața din România sunt prezente modele care sunt mari și grele și modele mici și ușoare. Dacă vă doriți să puteți muta dezumidificatorul dintr-o cameră în altă fără prea multe probleme atunci este vital să alegeți un model mic și compact.

Deci este important să știți dinainte ce vreți de la dezumidificatorul pe care urmează să-l cumpărați. Spunem asta deoarece dacă veți alege un model mare de peste 10 kilograme vă va fi greu să-l mutați.

Deci primul pas este să vă hotărâți asupra acestui fapt apoi urmăriți greutatea și dimensiunile prezentate pe site-ul magazinului și veți face o alegere bună. Astfel veți face primi pași în a cumpăra cel mai bun dezumidificator de cameră.

Capacitatea de colectare

Capacitatea de colectare nu se referă la capacitatea rezervorului ci la capacitatea de extragere pe care o are dezumidificatorul în 24 de ore. De exemplu veți vedea pe site-urile care vând aceste dispozitive capacitate de 16 litri în 24 de ore.

Această caracteristică face referire la cantitatea de umiditate pe are o poate extrage dezumidificatorul în decursul celor 24 de ore. Trebuie să țineți cont că acest lucru va fi efectuat de dispozitiv doar în momentele când este setat să lucreze le capacitate maximă și doar dacă aveți un nivel extrem de ridicat de umiditate în casă.

Capacitatea rezervorului

Un rezervor mic de colectare a apei înseamnă de cele mai multe ori că dezumidificatorul respectiv este mic și ușor de mutat. Însă dacă rezervorul este prea mic vă trebui să-l goliți frecvent în cursul unei zile, lucru care poate fi incomod.

În schimb modele cu rezervor mai mare nu vor trebui golite la fel de des însă aceste dezumidificatoare pot fi mai voluminoase. Din punctul meu de vedere acest rezervor trebuie să fie ușor de îndepărtat și să aibă o capacitate de cel puțin 3-4 litri.

Zgomot

Multe dezumidificatoare de pe piață produc un zgomot de peste 50 de decibeli (dB). Acesta este un nivel a sunetului destul de ridicat pentru a fi enervant dacă încercați să vă uitați la televizor, să purtați o conversație sau să dormiți.

Prin comparație trebuie să știți că un frigider nou care funcționează corect are un nivel al sunetului de 30-40 dB. Astfel ca în cazul oricărui aparat ce funcționează constant în casă trebuie să luați în calcul și nivelul de zgomot produs.

Noi în top dezumidificatoare am încercat să prezentăm modele cât mai silențioase astfel aproximativ toate modele din top au nivel al zgomotului sub 40 dB. Vă sfătuim să acordați o atenție sporită acestui factor deoarece poate face diferența.

Caracteristici utile

Pe lângă factorii de mai sus cărora ar trebui să le acordați o atenție sporită este important să știți și care sunt cele mai populare funcții pe care le au aceste dispozitive. Astfel am pregătit o listă cu cele mai populare funcționalități, dar rămâne la latitudinea dumneavoastră să hotărâți dacă aveți nevoie de ele.

 • Temporizator – Un temporizator se poate dovedi foarte util și noi o considerăm o funcționalitate vitală. Această funcție vă permite să setați ca cel mai bun dezumidificator să se oprească după o perioadă de timp definită.
 • Monitorizare automată a umidității (higrometru) – Multe dezumidificatoare de pe piață au capacitatea de a măsura și monitoriza umiditatea din casă în timp real. Multe dintre dezumidificatoarele de pe piață vin și cu funcția de selectare a nivelul umidității pe care îl doriți în casă, astfel acesta va funcționa doar când umiditatea din casă nu se află în parametrii selectați.
 • Resetare automată – Această funcție permite unui dezumidificator să repornească după o pauză fără a-și pierde setările făcute de dumneavoastră.
 • Filtrare suplimentară – Unele dezumidificatoare au în dotare sisteme de filtrare pentru purificarea aerului.

Eficiența energetică

Eficiența energetică este un factor care poate fi mai greu de judecat, dar există câteva reguli pe care le puteți urmării. Modelele cu agent frigorific sunt de obicei mai eficiente din punct de vedere energetic atunci când sunt utilizate în medii calde, însă devin mai puțin economice pe măsură ce temperaturile scad.

Modele de tip desicant consumă mai multă energie însă sunt mai eficiente și sunt capabile să elimine mult mai repede umiditatea din aer. De asemenea își păstrează o funcționare constantă chiar și la temperaturi mai scăzute.

Trebuie să știți că există și modele ce oferă setări multiple pentru reducerea consumului de energie electrică. Așadar când cumpărați un dezumidificator luați în calcul și temperatura ambientală pe care o aveți în casă și adaptați-vă după aceasta, asta dacă vreți să faceți economie la consumul de electricitate.

Preț

Prețul acestor dispozitive poate varia extrem destul mult însă ceea ce am aflat a fost faptul că cu cât dispozitivul oferă mai multe funcții și este mai mare cu atât prețul crește mai mult. Așadar contează mult ce vă doriți dumneavoastră de la cel mai bun dezumidificator.

În altă ordine de idei părerea mea este că pentru a cumpăra un dezumidificator bun pentru apartament sau chiar pentru o casă este nevoie de un buget cuprins între 500 și 1000 de lei minim.

Care este cel mai bun dezumidificator? – concluzie

În încheiere noi sperăm că acest articol va fost de ajutor, iar secțiunea cu top cele mai bune dezumidificatoare v-a fost utilă. Pe lângă acest top sperăm că și secțiunea cu ghidul de cumpărături conține informații relevante și de ajutor pentru dumneavoastră.

Noi suntem de părere că cea mai bună achiziție ar fi cumpărarea dezumidificatorului Trotec TTK26E deoarece oferă o eficiență ridicată și are un raport preț-calitate excelent comparativ cu alte modele.

Întrebări frecvente

Ce face un dezumidificator?

Un dezumidificator are sarcina de elimina excesul de umezeală și de menține un nivel optim de umiditate în casă. Trebuie să știți că nivelul ideal de umiditate este cuprinsă între 40 și 60%, acesta poate varia în funcție de anotimp.

Cum funcționează un dezumidificator?

Aceste dispozitive au la bază un concept foarte simplu de funcționare, ele încep prin a trage aerul din casă în interior unde elimină excesul de umezeală eliberând un aer cu o umiditate optimă.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130