Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.
Cel mai bun dezumidificator de cameră 2023
Cel mai bun dezumidificator vă poate ajuta să eliminați excesul de umezeală care poate crea probleme căminului sau sănătății dumneavoastră.
Cel mai bun dezumidificator de cameră 2023
Probabil că deja știți acest lucru însă umiditatea mult prea ridicată din căminul dumneavoastră este o problemă foarte mare. Acesta deteriorează pereții casei și poate duce la apariția mucegaiului care poate fi foarte nociv pentru sănătatea dumneavoastră sau a familiei pe care o aveți.
Pe lângă contribuția la apariția mucegaiului umiditatea excesivă oferă un mediu prielnic bacteriilor și virusurilor pentru a se înmulții și împrăștia. Partea bună este că această problemă poate fi rezolvată extrem de ușor prin cumpărarea unui dezumidificator de cameră.
Dacă problema dumneavoastră este că nu știți care este cel mai bun dezumidificator sau nu știți cum să alegeți unul atunci vă aflați în locul potrivit pe acest site. În acest articol am pregătit în acest articol o secțiune cu top cele mai bune dezumidificatoare și o secțiune care conține un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.
Avantaje oferite de cel mai bun dezumidificator de cameră
- Aer mai ușor de respirat – aerul ce conține un nivel ridicat de umiditatea este mut mai greu de respirat. Dezumidificatorul prin eliminarea umidității excesive din aer face ca respirarea aerului să fie făcută mult mai ușor.
- Eliminarea umidității excesive – acesta este și principala întrebuințare pe care o are un dezumidificator, practic veți scăpa de geamurile aburite și de colțuri umede din casă.
- Previne apariția bacteriilor și a mucegaiului – acesta este un beneficiu care se obține prin menținerea umidității optime în casă.
Top 5 cele mai bune dezumidificatoare 2023
1. Dezumidificator Trotec TTK26E
Un dezumidificator compact pentru cei care vor cel mai bun raport preț-calitate.
Avantaje
- Nu e zgomotos;
- Oprire automată;
- Foarte eficient;
- Raport preț-calitate excelent;
Dezavantaje
- Capacitate cam mică a rezervorului;
Dezumidificatorul Trotec TTK26E este un model ce are dimensiuni reduse, dar care este foarte eficient în eliminarea surplusului de umiditate din aer. Este capabil să elimine umiditatea dintr-o încăpere ce are 15 metri pătrați, ceea ce înseamnă că este foarte util în special în apartamente.
Acesta are o capacitate de a extrage din aer până la 10 litri de lichid fiind dotat și cu un senzor care detectează nivelul de umiditate din aer. Una din caracteristicile speciale ale acestui model este funcția de uscare a rufelor care grăbește uscarea rufelor în timp ce sunt întinse după spălare.
Pe lângă funcția de uscare a rufelor acesta este dotat cu un filtru de aer lavabil care captează impuritățile din aer și care previne dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor. Aceste 2 funcții fiind și cele care ne-au determinat să punem acest model pe primul loc în top dezumidificatoare.
Singurul minus și probabil cel mai mare al acestui model este faptul că are un rezervor cam mic acesta fiind de 1,8 litri ceea ce înseamnă că va trebui să fie golit destul de des. În ciuda acestui minus dacă analizăm și beneficiile acestui model vom vedea probabil cel mai dezumidificator de cameră ce poate fi cumpărat.
2. Dezumidificator Star-Light DHO-2037W
O alegere bună pentru persoanele care vor un model cu o capacitate mare de dezumudificare.
Avantaje
- Eficiență ridicată;
- Se oprește singur când atinge nivelul de umiditate selectat;
- Afișaj electronic;
- Raport preț-calitate foarte bun;
Dezavantaje
- E cam zgomotos;
Dezumidificatorul Star-Light DHO-2037W este mai mare din punct de vedere al dimensiunilor față de modelul anterior însă acționează pe o suprafață mai mare. Acesta este capabil să reducă nivelul de umiditatea în încăperi de până la 40 de metrii pătrați ceea ce îl face bun și pentru case.
Este capabil să colecteze până la 20 de litri de apă în 24 de ore ceea ce asigură că efectele vor fi vizibile în căminul dumneavoastră într-un timp scurt. La fel ca și dezumidificatorul Trotec de mai sus acesta are funcția de uscare a rufelor.
Din punctul nostru de vedere aceasta este o funcție foarte utilă pe timp de iarnă pentru persoanele care nu au un uscător de rufe. Acesta având dimensiuni mai mari surclasează modelul anterior și la capacitatea rezervorului pentru apă, acesta având un rezervor de 6,5 litri.
Din păcate acesta față de modelul anterior este mult mai zgomotos acesta fiind și singurul minus al lui. Acest lucru l-a făcut să piardă primul loc din top cele mai bune dezumidificatoare, însă din punctul nostru de vedere acesta este probabil cel mai bun dezumidificator Star-Light.
3. Dezumidificator Heinner HDU-M20
Dacă căutați un dezumidificator cu o capacitate ridicată de dezumudificare într-un timp scurt acesta este o alegere excepțională.
Avantaje
- Higrometrul este precis;
- Nu este zgomotos;
- Raport preț-calitate foarte bun;
- Oprire automată;
Dezavantaje
- Ventilatorul continuă să meargă chiar și când atinge umiditatea selectată;
Dezumidificatorul Heinner HDU-M20 este un model ce are o capacitate de acționare pe o suprafața mai mare față de modele menționate mai sus, această suprafață fiind de 52 de metrii pătrați.
Capacitate de dezumidificare maximă este de 20 de litri în 24 de ore fiind la fel ca cea a modelului Star-Light DHO-2037W. Acest model este dotat cu un timer care vă permite să selectați pornirea și oprirea într-un interval de 24 de ore.
Acest dezumidificator de cameră este dotat cu modul sleep care reduce nivelul de zgomot pentru ca dumneavoastră să nu fiți deranjat pe timpul nopții. Ceea ce m-a făcut să-l pun în top 5 cele mai bune dezumidificatoare de aer este faptul că acesta se oprește automat când atinge nivelul de umiditate selectat.
Singurul dezavantaj al acestui model care de altfel e întâlnit la multe modele este faptul că atunci când atinge nivelul de umiditate selectat chiar dacă compresorul se oprește ventilatorul continuă să se învârtă. Acest lucru poate fi deranjant uneori, totuși în ciuda acestui fapt noi îl considerăm cel mai bun dezumidificator Heinner.
4. Dezumidificator Turbionaire Smart 8 Eco
Dacă vă doriți un dezumidificator ieftin și bun aceasta este probabil cea mai bună alegere.
Avantaje
- Preț bun de achiziție;
- Silențios;
- Semnal sonor la umplerea recipientului;
- Consum mic de energie electrică;
Dezavantaje
- Higrometrul nu e precis;
Dezumidificatorul Turbionaire Smart 8 Eco este un model relativ ieftin, dar care însă vine cu câteva lipsuri când este comparat cu modele de mai sus. Însă din punctul nostru de vedere per total merită să fie cumpărat.
Acesta este dotat cu un rezervor pentru colectarea apei mic de doar 1,8 litri. Însă ceea ce îl face să fie sub restul modelelor menționate în top cele mai bune dezumidificatoare este faptul că este capabil să extragă doar 8 litri de apă în 24 de ore.
Acest model printre alte funcții oferă timer care permite setarea pentru pornirea și oprirea acestuia la un anumit interval timp. O altă funcție utilă este uscarea rufelor care poate fi de foarte mare ajutor în sezonul rece, în special pentru cei care locuiesc în apartamente.
Un minus deranjant care a fost observat este faptul că higrometrul (cel care măsoară nivelul umidității din încăpere) nu este foarte precis, iar asta poate fi un lucru problematic. În ciuda acestui fapt noi considerăm acest model cel mai bun dezumidificator ieftin ce poate fi cumpărat.
5. Dezumidificator si purificator aer Inventor Atmosphere
Dacă ceea ce vă doriți este un aparat electric 2 in 1 care reduce umezeala și purifică aerul acesta este probabil cea mai bună alegere.
Avantaje
- Purifică aerul;
- Eficiență ridicată în extragerea umezelii;
- Silențios;
- Ușor de folosit;
Dezavantaje
- Nu este ieftin;
- Este greu;
Dezumidificatorul si purificatorul de aer Inventor Atmosphere este o alegere excepțională deoarece este un aparat 2 in 1. Acesta este capabil să extragă umezeala excesivă din aer în timp ce elimină impuritățile din aer care pot provoca alergii.
Acesta este dotat cu un rezervor pentru colectarea lichidelor de 2,9 litri care din punctul nostru de vedere ar fi putut să fie cu un un litru sau doi mai mare. Are o capacitate de dezumudificare a aerului de 20 de litri în 24 de ore, ceea ce e o performanță decentă.
Acesta este dotat cu diverse funcții pe care doar un dezumidificator și purificator de aer de top le poate avea. Acestea fiind și cele care i-au asigurat prezența în top cele mai bune dezumidificatoare de aer.
Ca și minusuri putem nota faptul că acest model este cam greu având o greutate de 14,6 kg și că prețul este cam mare. Deși prețul este cam mare acesta este justificat deoarece are funcționalități 2 in 1, iar noi îl considerăm cel mai bun dezumidificator și purificator de aer ce poate fi cumpărat.
Cum să alegi cel mai bun dezumidificator – ghid de cumpărături
Dacă ați parcurs topul cu cele mai dezumidificatoare dar nu știți ce model să cumpărați atunci această parte din articol este pentru dumneavoastră. Aici veți găsi criteriile cărora trebuie să le acordați atenție înainte de a cumpăra un dezumidificator de aer.
Dimensiune
Pe piața din România sunt prezente modele care sunt mari și grele și modele mici și ușoare. Dacă vă doriți să puteți muta dezumidificatorul dintr-o cameră în altă fără prea multe probleme atunci este vital să alegeți un model mic și compact.
Deci este important să știți dinainte ce vreți de la dezumidificatorul pe care urmează să-l cumpărați. Spunem asta deoarece dacă veți alege un model mare de peste 10 kilograme vă va fi greu să-l mutați.
Deci primul pas este să vă hotărâți asupra acestui fapt apoi urmăriți greutatea și dimensiunile prezentate pe site-ul magazinului și veți face o alegere bună. Astfel veți face primi pași în a cumpăra cel mai bun dezumidificator de cameră.
Capacitatea de colectare
Capacitatea de colectare nu se referă la capacitatea rezervorului ci la capacitatea de extragere pe care o are dezumidificatorul în 24 de ore. De exemplu veți vedea pe site-urile care vând aceste dispozitive capacitate de 16 litri în 24 de ore.
Această caracteristică face referire la cantitatea de umiditate pe are o poate extrage dezumidificatorul în decursul celor 24 de ore. Trebuie să țineți cont că acest lucru va fi efectuat de dispozitiv doar în momentele când este setat să lucreze le capacitate maximă și doar dacă aveți un nivel extrem de ridicat de umiditate în casă.
Capacitatea rezervorului
Un rezervor mic de colectare a apei înseamnă de cele mai multe ori că dezumidificatorul respectiv este mic și ușor de mutat. Însă dacă rezervorul este prea mic vă trebui să-l goliți frecvent în cursul unei zile, lucru care poate fi incomod.
În schimb modele cu rezervor mai mare nu vor trebui golite la fel de des însă aceste dezumidificatoare pot fi mai voluminoase. Din punctul meu de vedere acest rezervor trebuie să fie ușor de îndepărtat și să aibă o capacitate de cel puțin 3-4 litri.
Zgomot
Multe dezumidificatoare de pe piață produc un zgomot de peste 50 de decibeli (dB). Acesta este un nivel a sunetului destul de ridicat pentru a fi enervant dacă încercați să vă uitați la televizor, să purtați o conversație sau să dormiți.
Prin comparație trebuie să știți că un frigider nou care funcționează corect are un nivel al sunetului de 30-40 dB. Astfel ca în cazul oricărui aparat ce funcționează constant în casă trebuie să luați în calcul și nivelul de zgomot produs.
Noi în top dezumidificatoare am încercat să prezentăm modele cât mai silențioase astfel aproximativ toate modele din top au nivel al zgomotului sub 40 dB. Vă sfătuim să acordați o atenție sporită acestui factor deoarece poate face diferența.
Caracteristici utile
Pe lângă factorii de mai sus cărora ar trebui să le acordați o atenție sporită este important să știți și care sunt cele mai populare funcții pe care le au aceste dispozitive. Astfel am pregătit o listă cu cele mai populare funcționalități, dar rămâne la latitudinea dumneavoastră să hotărâți dacă aveți nevoie de ele.
- Temporizator – Un temporizator se poate dovedi foarte util și noi o considerăm o funcționalitate vitală. Această funcție vă permite să setați ca cel mai bun dezumidificator să se oprească după o perioadă de timp definită.
- Monitorizare automată a umidității (higrometru) – Multe dezumidificatoare de pe piață au capacitatea de a măsura și monitoriza umiditatea din casă în timp real. Multe dintre dezumidificatoarele de pe piață vin și cu funcția de selectare a nivelul umidității pe care îl doriți în casă, astfel acesta va funcționa doar când umiditatea din casă nu se află în parametrii selectați.
- Resetare automată – Această funcție permite unui dezumidificator să repornească după o pauză fără a-și pierde setările făcute de dumneavoastră.
- Filtrare suplimentară – Unele dezumidificatoare au în dotare sisteme de filtrare pentru purificarea aerului.
Eficiența energetică
Eficiența energetică este un factor care poate fi mai greu de judecat, dar există câteva reguli pe care le puteți urmării. Modelele cu agent frigorific sunt de obicei mai eficiente din punct de vedere energetic atunci când sunt utilizate în medii calde, însă devin mai puțin economice pe măsură ce temperaturile scad.
Modele de tip desicant consumă mai multă energie însă sunt mai eficiente și sunt capabile să elimine mult mai repede umiditatea din aer. De asemenea își păstrează o funcționare constantă chiar și la temperaturi mai scăzute.
Trebuie să știți că există și modele ce oferă setări multiple pentru reducerea consumului de energie electrică. Așadar când cumpărați un dezumidificator luați în calcul și temperatura ambientală pe care o aveți în casă și adaptați-vă după aceasta, asta dacă vreți să faceți economie la consumul de electricitate.
Preț
Prețul acestor dispozitive poate varia extrem destul mult însă ceea ce am aflat a fost faptul că cu cât dispozitivul oferă mai multe funcții și este mai mare cu atât prețul crește mai mult. Așadar contează mult ce vă doriți dumneavoastră de la cel mai bun dezumidificator.
În altă ordine de idei părerea mea este că pentru a cumpăra un dezumidificator bun pentru apartament sau chiar pentru o casă este nevoie de un buget cuprins între 500 și 1000 de lei minim.
Care este cel mai bun dezumidificator? – concluzie
În încheiere noi sperăm că acest articol va fost de ajutor, iar secțiunea cu top cele mai bune dezumidificatoare v-a fost utilă. Pe lângă acest top sperăm că și secțiunea cu ghidul de cumpărături conține informații relevante și de ajutor pentru dumneavoastră.
Noi suntem de părere că cea mai bună achiziție ar fi cumpărarea dezumidificatorului Trotec TTK26E deoarece oferă o eficiență ridicată și are un raport preț-calitate excelent comparativ cu alte modele.
Întrebări frecvente
Ce face un dezumidificator?
Un dezumidificator are sarcina de elimina excesul de umezeală și de menține un nivel optim de umiditate în casă. Trebuie să știți că nivelul ideal de umiditate este cuprinsă între 40 și 60%, acesta poate varia în funcție de anotimp.
Cum funcționează un dezumidificator?
Aceste dispozitive au la bază un concept foarte simplu de funcționare, ele încep prin a trage aerul din casă în interior unde elimină excesul de umezeală eliberând un aer cu o umiditate optimă.