Intretinere gradina

Cel mai bun erbicid total

cel mai bun erbicid total

Cel mai bun erbicid total este un lichid conceput pentru a elimina toate plantele care cresc într-o anumită regiune, inclusiv iarba, iarba de crab, păpădia și alte buruieni. Acest produs este utilizat în principal în zonele în care plantele nu ar trebui să crească, cum ar fi trotuarele și aleile. Datorită naturii lor extrem de toxice și deseori acide, oamenii trebuie să fie atenți atunci când aleg un produs și manipulează acest lichid.

Cu toate acestea, nu toți ucigașii de vegetație sunt la fel. Unii se bazează pe substanțe chimice dure, în timp ce tot mai mulți producători încearcă să treacă la mai multe ingrediente organice, cum ar fi oțetul, pentru a elimina plantele. Alții vor preveni creșterea viitoare până la un an, în timp ce unii pot promite doar șase luni de libertate.

Pentru a te ajuta să identifici cel mai bun erbicid total de vegetație disponibil am pregătit acest ghid care analizează ingredientele, eficiența, accesibilitatea și longevitatea.

Top 3 cele mai bune erbicide total

cel mai bun erbicid
cel mai bun erbicid total universal
Erbicid total Roundup Classic Pro 1l

La ce să fi atent când cumperi cel mai bun erbicid total

Ucigașii de vegetație sunt erbicide sau pesticide destinate uciderii plantelor. Erbicidele vin în numeroase forme și dimensiuni și nu sunt eficiente pentru toate buruienile, ierburile și florile, deci este important să acorzi atenție ingredientelor produsului pe care îl alegi. De asemenea, ar trebui să determinați cum vrei să aplici erbicidul și cât timp vrei să acționeze erbicidul.

Ingrediente

Majoritatea erbicidelor conțin aceleași ingrediente centrale, cu excepția cazului în care sunt menite să fie organice, caz în care substanțele chimice sunt evitate în favoarea oțetului. Cele mai frecvente ingrediente sunt acidul acetic, cletodim, fluazifop-p-butil, glifosat, metam sodiu, acid pelargonic, setoxidim. Acidul acetic este doar numele mai profesional pentru oțet, dar ceilalți sunt compuși mai toxici care vizează o varietate de ierburi și buruieni diferite. Când alegi erbicidul total de vegetație, cel mai bine este să știi ce vegetație încerci să elimini și ce ingrediente vor funcționa bine.

Metoda de pulverizare

Metoda de pulverizare se referă la modul în care intenționezi să utilizezi erbicidul total de vegetație. Cea mai comună metodă de aplicare a erbicidului este prin pulverizare, dar majoritatea substanțelor chimice nu sunt vândute cu un pulverizator atașat. Apoi, trebuie să determini dacă vrei sau nu să folosești o pompa de stropit manuala sau o pompa de stropit electrică care îți va permite să direcționezi erbicidul către zonele vizate.

Când ai de erbicidat o suprafață mare este indicat să folosești un pulverizator cu recipient mare și care să fie electric. Personal și noi cei de la gotof.ro recomandăm folosire unei pompe de stropit electrice deoarece îți va ușura foarte mult munca.

Citește articolul în care vorbim despre cea mai bună pompă de stropit electrică și descoperă care e cea mai buna variantă pentru tine.

Recomandări erbicide total 2021

Erbicid Total Taifun 360 SL 1 L

cel mai bun erbicid

Este un erbicid cu o acțiune puternică asupra vegetației. Acest erbicid trebuie aplicat cu grijă deoarece e un erbicid care nu selectează și ucide toate tipurile de vegetație. Efectul tratamentului cu acest erbicid se va observa în 4-14 zile.

Se aplica postemergent, prin stropirea buruienilor în faza activa de vegetație, folosind un volum apa cuprins intre 150 – 400 L/ha (pentru a se maximiza efectul se prefera folosirea volumelor mai mici de apa – 150 L). De departe cel mai bun erbicid total fiind alegerea noastră preferata.

Erbicid TOTAL AGRO GLYFO GREEN- 1 Litru

cel mai bun frigider total universal

Este un erbicid concentrat care se prepară cu apă și care combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate (anuale și perene).

Primele simptome ale efectelor cauzate de erbicid se vor vedea la 7-10 zile de la aplicare în uciderea completă a buruienilor va fi completă după trecerea a 2 sau 3 săptămâni.

Temperatura ridicata și umiditatea aerului, precum și radiația solara puternica accelerează acțiunea produsului.

Erbicid total Roundup Classic Pro 1l

Erbicid total Roundup Classic Pro 1l

La fel ca și prima recomandare și acest erbicid are un spectru larg când vine vorba de combaterea buruienilor și este neselectiv. Este un erbicid ce are are ca substanță activă Glifosat 360 g/l.

Produsul este concentrat solubil în apă și se prezintă sub forma de lichid limpede, de culoare ușor gălbuie, cu miros caracteristic. Efectele acestuia se vor vedea în aproximativ 5-7 zile după utilizarea lui.

Erbicid total, Glifotim, 1l

Erbicid total, Glifotim, 1l

Un alt erbicid cu un efect foarte bun care combate toate buruienile în cel mai scurt timp. Conține ca și alte erbicide glifosat ca și substanță activă.

Este ideală pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din culturile de vita de vie, din miristi  terasamente de cale ferata și terenuri necultivate.

Concluzie

Este dificil să identificăm care ar fi cel mai bun erbicid total, deoarece toate cele 4 recomandări fac o treabă bună în foarte multe situații. Deși alegerea noastră este Erbicid Total Taifun 360 SL 1 L suntem aproape siguri că și tu vei fi mulțumit de el. Deși nu putem garanta nimic citește cu atenție și descoperă care e cea mai bună variantă pentru tine. Nu uita deși am spus că există doar un model că ne place asta nu înseamnă că celelalte nu sunt bune.

Acum apucă-te de treabă și arată buruienilor cine e șeful și scapă de ele!

Citește și articolul în care vorbim despre cea mai bună foarfecă de vie și descoperă care e cea mai buna variantă pentru tine.

Întrebări frecvente

Oțetul ucide iarba?

Da, oțetul ucide iarba! Pulverizarea pe gazonul complet nu este cel mai bun mod de a controla buruienile. Aceasta ucide iarba în majoritatea cazurilor. Dacă va trebui să folosești oțet, turnă-l pe buruiană sau șterge frunzele buruienii cu un burete înmuiat în oțet. Folosirea unui spray va face ca mai mult oțet să se deplaseze în jurul ierbii, deteriorându-l extensiv.  

Oțetul conține diferite tipuri de compuși acizi, acidul acetic fiind cel mai notabil dintre toți. Când pulverizezi oțet pe buruieni, acestea se răsucesc și se usucă și pot reveni rapid după câteva săptămâni. Nu este cazul cu iarba, odată stropit cu oțet, va muri!

Ce substanță chimică este folosită pentru a ucide iarba?

Glicospatul este folosit pentru a ucide toate tipurile de vegetație, inclusiv toate tipurile de iarbă. Este folosit pentru a ucide atât iarba, cât și buruienile. Este vândut pe scară largă în majoritatea magazinelor de erbicide sub denumirea de round-up. Pulverizează direct pe iarbă sau pe vegetația pe care vrei să o ucizi. Funcționează până la rădăcini și ucide iarba în decurs de 7-10 zile. Îl poți folosi pentru a ucide iarba care crește într-o locație nedorită sau orice fel de vegetație. 

Care este cel mai ieftin mod de a ucide iarba? 

Oțetul este o alegere bună pentru a ucide iarba, deoarece este ieftin și natural. Stropește iarba cu oțet și așteptă să moară. Alege o zi fără vânt și fără ploaie în prognoză, astfel încât oțetul să nu fie spălat imediat după aplicare. 

Aplică oțet într-o zi călduroasă, deoarece temperaturile fierbinți ajută oțetul să funcționeze mai repede. Stropește oțetul pe gazon la fiecare câteva zile până când iarba este moartă. Oțetul este un ucigaș fără discriminare, ceea ce înseamnă că trebuie să-l ții departe de plantele pe care nu vrei să le distrugi. Poți adăuga săpun de vase plus 2 căni de sare pentru a face amestecul mai eficient. 

Oțetul, sarea și detergentul de vase ucid buruienile?

Oțetul, sarea și detergentul de vase sunt trei ingrediente care alcătuiesc un medicament împotriva buruienilor naturale. Acestea sunt ingrediente ieftine, ușor de găsit și care lucrează magic în grădina ta. 

Acest pulverizator de buruieni este sigur în jurul animalelor de companie și al copiilor și nu vă va face rău în timp ce îl pulverizezi. Este un spray de buruieni sigur de casă DIY, care nu va afecta sursele de apă și furnizarea. 

Cele 3 ingrediente amestecate pot ucide majoritatea buruienilor. Vă rugăm să rețineți că acest amestec ar putea să nu facă diferența între buruieni și plantele bune. Este obligat să-i omoare pe toți. Pulverizați-l numai în zonele în care aveți nevoie de toate buruienile curățate fără a rămâne nicio vegetație. 

Înălbitorul va ucide iarba definitiv?

Înălbitorul funcționează bine pe iarbă și buruieni. Înălbitorul crește nivelul pH-ului solului, lăsându-l extrem de ridicat. Omoară vegetația și o împiedică să crească din nou în curând. Înălbitorul va ucide iarba definitiv, deci nu este recomandat să-l folosiți în zonele în care ai nevoie de iarbă pentru a recrește. Poartă mănuși impermeabile pentru ați proteja mâinile, astfel încât să nu fie iritate de contactul cu înălbitorul.

Cum funcționează un erbicid?

Erbicidele acționează în general pentru a ucide buruienile prin inhibarea dezvoltării rădăcinilor și a lăstarilor sau prin afectarea frunzelor. De obicei, erbicidele preemergente acționează asupra semințelor de buruieni nou germinate subteran pentru a opri dezvoltarea normală a sistemelor radiculare sau pentru a împiedica planta să trimită noi lăstari. Erbicidele post-emergente, pe de altă parte, afectează frunzele (prevenind fotosinteza) sau sunt absorbite în sistemul radicular al plantei, ducând la încetarea buruienii. 

Unele erbicide nu sunt selective, ceea ce înseamnă că vor ucide toate plantele cu care intră în contact. Round-Up de exeemplu, este un erbicid pe bază de glifosat, care ataca tip larg disponibil de buruieni neselectivi. Pe de altă parte, majoritatea oamenilor preferă să folosească un ucigaș selectiv, care afectează doar creșterea speciilor țintă. Este cel mai frecvent utilizat pentru combaterea buruienilor cu frunze late.

 

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.