Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun frigider no frost 2023

5 din 5 (2 voturi)

Cel mai bun frigider no frost trebuie să vă asigure răcirea și congelarea alimentelor și să nu permită apariția gheții în interior pe alimente sau pereți.

Cel mai bun frigider no frost 2023

Este bine cunoscut că frigiderul este unul dintre electrocasnicele indispensabile dintr-o gospodărie. Un spațiu unde să vă stocați o cantitate cât mai mare de alimente este vital. Avantajul este că în zilele noastre tehnologia este foarte avansată și acum frigiderele se găsesc sub multe forme, cum ar fi: cu no frost, frigider side by side, clasice, etc.

În acest articol am ales să vorbim despre frigiderele no frost, practic acestea oferă avantajul faptului că nu mai creează depuneri de gheață pe alimente și pereții interiori. No frost este un sistem de răcire ce răcește prin recircularea aerului și eliminarea vaporilor de apă.

Pentru a vă ajuta să faceți achiziția corectă am pregătit în acest articol top 5 cele mai bune frigidere no frost în care ar trebui să fie prezent și un model perfect pentru dumneavoastră. Pe lângă acest top veți găsi și un ghid de cumpărături care conține sfaturi pentru a face achiziția corectă.

Avantaje oferite de cel mai bun frigider no frost

Tehnologia no frost este capabilă să ofere o mulțime de avantaje care vă pot ajuta să vă îmbunătăți stilul de viață. Printre aceste avantaje se numără:

 • Economisiți timp – deoarece procesul de dezghețare nu mai este necesar înseamnă că veți avea mai mult timp liber.
 • Consum de energie redus – în absența gheții performanțele frigiderului no frost sunt mai ridicate cu un consum de resurse mai scăzut.
 • Produsele din congelator nu se mai lipesc între ele – pentru că gheața nu-și mai face apariția procesul de lipire dintre alimente nu mai există.

Top 5 cele mai bune frigidere no frost 2023

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă am pregătit noi pentru dumneavoastră top cele mai bune frigidere no frost de pe piață. Astfel veți economisii timp și veți avea și certitudinea că ați ales un produs foarte bun.

Top 5 cele mai bune frigidere no frost

1. Frigider no frost Samsung RT58K7105SL/EO

Frigider no frost Samsung RT58K7105SL/EO

Acest model este o alegere excepțională pentru cei care vor un frigider no frost performant.

Avantaje

 • Spațios;
 • Rafturile pot fi reglate;
 • Răcește foarte bine;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Rafturile de pe ușa nu sunt prea încăpătoare;

Frigiderul no frost Samsung RT38K5530S9/EO este un model dotat cu sistemul Twin Cooling Plus. Acest sistem asigură menținerea alimentelor proaspete mai mult timp și blochează și amestecarea mirosurilor pe care le au alimentele. Acest lucru se întâmplă deoarece acest sistem răcește în mod separat fiecare compartiment.

Funcția Power Cool de pe acest frigider no frost răcește într-un mod rapid alimentele și băuturile, iar funcția Power Freeze este ideală pentru o congelare rapidă a alimentelor. Acest model este dotat cu tehnologia digital inverter care reglează automat viteza compresorului.

Tehnologia digital inverter mai este capabilă să minimizeze consumul de energie electrică și zgomotul produs. Acest model este dotat cu rafturi din sticlă securizată foarte rezistentă, iar iluminarea interioară este de tip LED pentru un consum redus de energie electrică.

Ca și minus la acest model considerăm că are rafturile de pe ușă cam mici făcând dificilă depozitarea diferitelor recipiente mai voluminoase. Totuși în ciuda acestui fapt noi considerăm că acest model este cel mai bun frigider no frost ce poate fi cumpărat online.

2. Frigider neo frost cu două uși Beko RDNT401I30WBN

Frigider No Frost Beko RDNT401I30WBN

Acest model este o alegere bună pentru persoanele care-și doresc un frigider spațios.

Avantaje

 • Foarte spațios;
 • Nu este zgomotos;
 • Păstrează foarte bine alimentele;
 • Preț foarte bun;

Dezavantaje

 • Exteriorul este foarte sensibil la manipulare;

Frigiderul cu două uși Beko RDNE505E30DZMN este un model ce are un sistem de răcire numit neo frost, acest sistem este găsit doar pe frigiderele Beko și este un sistem de răcire foarte asemănător cu sistemul de răcire no frost.

HarvestFresh este o tehnologie inovatoare în 3 culori care simulează lumina produsă de soare în compartiment, astfel vitaminele și mineralele din fructe și legume vor fi păstrate pentru mai mult timp.

Acesta este dotat cu display touch care vă va oferi control asupra temperaturii din compartimentul frigider și compartimentul congelator. Este dotat cu un ventilator montat în spatele compartimentul răcitor care va asigura o distribuție uniformă a aerului în interiorul frigiderului.

Singurul dezavantaj al acestui model este faptul că exteriorul acestuia este foarte sensibil și este predispus la apariția urmelor sau zgârieturilor foarte ușor. Însă având în vedere prețul dar și funcțiile pe care le are noi suntem de părere că este cel mai bun frigider no frost Beko.

3. Frigider no frost LG GTF916PZPYD

Frigider no frost LG GTF916PZPYD

Acesta este un frigider no frost fantastic când vorbim de aspect, spațiu și funcționalitate.

Avantaje

 • Spațios;
 • Răcește foarte bine;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Frigiderul no frost LG GTF916PZPYD este un model dotat cu un compresor linear inverter LG care reduce fluctuațiile de temperatură. Acest lucru contribuie la menținerea gustului și mirosurilor pe care le au alimentele proaspete.

LG DoorCooling este o funcție care uniformizează temperatura interioară și asigură o răcire cu până la 35% mai rapidă față de un sistem de răcire convențional. Afișajul LED tactil oferă plăcerea utilizării și sporește eleganța acestui frigider.

Smart ThinQ vă permite să controlați și să detectați defecțiunile frigiderului de pe smartphone-ul dumneavoastră, chiar și atunci când nu sunteți acasă. Acesta este un frigider ce are un consum redus de energie deoarece are clasa energetică A++, ceea ce înseamnă că nu vă va crește factura la electricitate.

Singurul minus al acestui model este faptul că are un preț cam mare, prețul lui fiind de peste 4000 de lei. Însă din punctul nostru de vedere daca analizăm spațiul de depozitare oferit și funcțiile oferite putem spune că acesta este cel mai bun frigider no frost LG.

4. Frigider mic no frost Heinner HF-N94F+

Frigider mic no frost Heinner HF-N94F+

Dacă ceea ce căutați este cel mai mic frigider no frost acesta ar putea fi o soluție bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Consum redus de energie;
 • Foarte bine compartimentat;
 • Preț bun de achiziție;

Dezavantaje

 • Este cam zgomotos;

Frigiderul mic no frost Heinner HF-N94F+ este o alegere excepțională pentru persoanele singure sau pentru familiile care vor un spațiu de depozitare a alimentelor suplimentar. Acesta are o capacitate de 94 de litri și un consum redus de energie electrică.

Este dotat cu un termostat mecanic care vă permite să vă setați temperatura foarte ușor după bunul plac. Acesta are ușă reversibilă ceea ce înseamnă că poate fi montată să se deschidă pe partea care doriți dumneavoastră.

Deși este un model mic acest model are și un compartiment special pentru depozitarea fructelor și legumelor. Acest model are iluminare LED care este durabilă și extrem de eficientă din punct de vedere al consumului de energie electrică.

Ca și minusuri la acest model putem spune că este un pic cam zgomotos, cel puțin acest lucru a fost remarcat de o parte din oameni. Din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun frigider no frost mic ce poate fi cumpărat.

5. Frigider no frost Hotpoint cu două uși ENXTY19222XFW

Frigider no frost Hotpoint cu două uși ENXTY19222XFW

Dacă aveți nevoie de un frigider no frost încăpător care să răcească bine acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Spațios;
 • Răcește bine;
 • Nu face mult zgomot;

Dezavantaje

 • Pentru a inversa sensul de deschidere al ușilor este necesară cumpărarea separată a unui kit.

Frigiderul no frost Hotpoint cu două uși ENXTY19222XFW beneficiază de tratamentul Hygiene Advance. Acesta este un tratament cu ioni de argint ce este aplicat pe pereții interiori și previne apariția mucegaiului și bacteriilor asigurând condițiile optime pentru alimente.

Acesta are un compartiment special numit Food Care Zone 0° care este ideal pentru păstrarea alimentelor proaspete în jurul valorilor de 0 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt ideale pentru carne și pește și în același timp asigură o decongelare delicată și sigură la nevoie.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că deși acest model are uși reversibile pentru a fi realizată operațiunea de schimbare a sensului de deschidere este necesar să cumpărați un kit special și să-i plătiți suplimentar pe cei de la service.

Acest lucru este o problemă măricică dacă frigiderul no frost este cumpărat pentru această funcție. Dacă frigiderul no frost nu urmează să fie cumpărat pentru acest lucru atunci trebuie să știți că noi considerăm acest model cel mai bun frigider no frost Hotpoint.

Cum să alegi cel mai bun frigider no frost – ghid de cumpărături

Dacă vă aflați în această parte a articolului probabil că nu știți ce model să alegeți. În următoarele rânduri vă vom spune care sunt criteriile pe care să le urmăriți când alegeți un frigider no frost nou.

Cum să alegi cel mai bun frigider no frost

Dimensiune

Dimensiunea frigiderului no frost este primul aspect pe care trebuie să-l verificați înainte de a cumpăra. Verificați spațiul disponibil cu o ruletă și luați în calcul și un spațiu de 1 centimetru minim pe unde să se facă ventilarea pentru a evita uzura prematură a compresorului.

Pe lângă aceste lucruri verificați dacă noul frigider no frost va încăpea să treacă de uși pentru a putea fi dus în siguranță în locul unde trebuie amplasat. Ar mai trebui să verificați dacă este suficient spațiu pentru a deschide ușile frigiderului no frost fără a se lovi de mobilă sau alte obiecte.

Capacitatea de stocare

Acest criteriu trebuie adaptat în funcție de nevoile dumneavoastră deoarece, nu are rost să cumpărați un model cu o capacitate mare și aceasta să nu fie plin niciodată. Pentru un cuplu fără copii un model de 150-250 litri ar trebuie să fie mai mult decât suficient.

Pentru o familie compusă din 2 adulți și 2 copii un model cu o capacitate de 350 de litri ar trebui să fie alegerea optimă. Capacitatea de stocare necesară mai este dictată și de cantitatea de alimente pe care o cumpărați lunar. Așadar acordați atenție sporită și acestuia aspect.

Autonomie de funcționare

Acest aspect face referire la timpul în care un congelator menține temperatura scăzută în cazul unei pene de curent. Această informație va fi găsită în manualul de utilizare al frigiderului no frost și trebuie să știți că acesta diferă de la model la model.

Unele mențin temperatura scăzută timp de câteva ore pe când cele mai bune frigidere no frost mențin și 3 zile. Un alt lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este faptul că nu e bine să deschideți frigiderul no frost în timpul penei de curent deoarece puteți accelera decongelarea acestuia.

Funcționalități suplimentare

Pentru a vă putea bucura de un frigider no frost la capacitate maximă și pentru fi sigur că aveți cel mai bun frigider no frost este necesar ca acesta să dețină câteva funcții. În rândurile următoare vom prezenta principalele funcții pe care trebuie să le aibă un frigider no frost bun.

 • Super freeze – aceasta este o funcție care mai este numită și supercongelare. Această funcție vă va ajuta să răciți într-un mod rapid o cantitate mare de alimente. Această funcție este utilă în zilele de cumpărături când introduceți o cantitate mai mare de alimente în congelator.
 • Super cool – acesta este o funcție care va răci alimentele sau întreg compartimentul destinat frigiderului no frost timp de 6 – 12 ore. Acesta doar răcește spre deosebire de super freeze care îngheață. Este o funcție care vă va ajuta să reîmprospătați aperitivele sau să răciți băuturile.
 • Termostat – această nu are voie să lipsească. Poate fi găsit sub 2 forme și anume: termostat mecanic și termostat digital. Acesta vă ajută ă reglați temperatura din interiorul frigiderului no frost în funcție de nevoile dumneavoastră.
 • Alarmă pentru ușă deschisă – aceasta este o funcția care va emite un semnal sonor în momentul în care ușa frigiderului no frost nu este închisă corect sau este deschisă de prea mult timp.

Preț

După cum știți pe piață sunt disponibile foarte multe modele ceea ce înseamnă că prețul unui frigider no frost poate varia foarte mult. Din punctul nostru de vedere pentru a cumpăra un frigider no frost bun este nevoie de un buget de minim 1500 de lei.

Care e cel mai bun frigider no frost? -concluzie

Sperăm că în urma acestui articol ați înțeles cât de utilă este tehnologia No Frost și care sunt avantajele oferite de aceasta. În opinia noastră cea mai bună alegere ar fi Frigiderul no frost Samsung RT58K7105SL/EO. Nouă ni sa părut că este un model foarte complet și care un raport preț – calitate foarte bun.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă frigider no frost?

No frost tradus din engleză înseamnă fără gheață acest lucru înseamnă că în frigiderele care dețin tehnologia no frost nu apar depuneri de gheață pe pereții interiori și pe alimente, fie că sunt în frigider sau congelator. Citiți mai multe despre tehnologia no frost pe gotof.ro.

Cum funcționează un frigider no frost?

Un frigider no frost are principiul de funcționare pe baza circulației aerului în interior și evacuarea vaporilor de apă. Lipsa umidității din interiorul frigiderului face imposibilă apariția gheții.

Cum se curăță un frigider no frost?

Curățarea unui frigider no frost se realizează mult mai ușor față de frigidere clasice deoarece procesul de curățare sare peste etapa de dezghețare. Curățarea unui frigider no frost se rezumă doar la scoaterea alimentelor din interior și ștergerea acestuia.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129