.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun frigider side by side 2023

Cel mai bun frigider side by side este un tip de frigider ce este util familiilor numeroase deoarece oferă un spațiu mare de stocare și funcții utile.

Cel mai bun frigider side by side 2023

În ultimii ani frigiderele side by side au căpătat extrem de multă popularitate datorită designului modern pe care îl au, spațiului mare de depozitare oferit, dar și pentru funcțiile utile cu care sunt dotate. Tipul acesta de frigidere sunt foarte bine compartimentate, iar acest lucru le face foarte practice.

Într-o parte a frigiderului este congelatorul, iar în cealaltă parte este partea frigiderului în care se păstrează alimentele la rece. Dintre toate tipurile de frigidere acest tip de frigidere sunt cele care mie mi-a plăcut cel mai mult să scriu pe Gotof.ro și din punctul meu de vedere un frigider side by side este cel mai bun frigider ce poate fi cumpărat online de către familiile numeroase.

Avantaje oferite de cel mai bun frigider side by side

 • Ușile au nevoie de puțin spațiu pentru a se deschide -acest lucru le face foarte utile în bucătăriile în care spațiul este limitat deoarece ușa frigiderul nu va mai avea nevoie de mult spațiu pentru a se deschide.
 • Mai mult spațiu în congelator -modele side by side tind să ofere mai mult spațiu depozitării alimentelor în congelatorul acestora.
 • Multe rafturi reglabile -frigiderele side by side oferă rafturi reglabile pentru a putea să vă permită să organizați mai bine spațiul interior.
Top 5 cele mai bune frigidere side by side

Top 5 cele mai bune frigidere side by side 2023

1. Frigider side by side LG GSL760PZXV

cel mai bun frigider side by side LG

Dacă ceea ce căutați este un frigider side by side mare, silențios și încăpător acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Silențios;
 • Consum mic de energie;
 • Face gheață;
 • Ecran digital tactil;
 • Design modern;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Frigiderul side by side LG GSL760PZXV este un model ce are un design modern care se poate integra cu ușurință în orice bucătărie contemporană. Acesta are un exterior realizat din inox antiamprentă ceea ce înseamnă că nu va trebui să ștergeți prea des exteriorul acestui frigider side by side.

Sistemul de răcire al acestui model folosit pentru răci compartimentul frigider și compartimentul congelator este no frost. Acest sistem de răcire din punctul meu de vedere este cea mai bună alegere deoarece reduce semnificativ timpul folosit la întreținerea frigiderului, plus că păstrează alimentele în cele mai bune condiții.

Funcția Moist Balance Crisper este o funcție care asigură un nivel de umiditate optim în sertarul pentru legume, acest lucru menține prospețimea acestora un timp mai îndelungat. Multiplele orificii din frigider asigură o distribuire uniformă a aerului în frigider ceea ce contribuie la menținerea unei temperaturi uniforme în tot frigiderul.

Singurul minus al acestui model este faptul că este cam scump nefiind un frigider pe care și-l poate permite foarte multă lume, dar care însă merită. Din acest motiv eu consider acest model cel mai bun frigider side by side ce poate fi cumpărat.

2. Frigider side by side Star-Light SSM-532FWH

frigider side by side ieftin și bun

Dacă ceea ce căutați este un frigider side by side ieftin și bun probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaj

 • Silențios;
 • Semnal audio pentru temperaturi ridicate;
 • Design plăcut;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Spațios;

Dezavantaje

 • Condens la orificiul care răcește in compartimentul frigider;

Frigiderul side by side Star-Light SSM-532FWH este un model ce are un consum redus de energie datorită clasei energetice A+. Aceasta are un sistem de răcire no frost care v-a împiedica apariția gheții în congelator sau frigider și nu veți mai pierde timp cu dezghețarea frigiderului.

Este dotat cu un display digital prin intermediul căruia puteți seta funcțiile aparatului într-un mod foarte simplu. Funcția de blocare a accesului copiilor este foarte utilă, această funcție blochează display-ul și astfel copii nu pot modifica accidental setările făcute de dumneavoastră.

Deși acesta este un frigider mare este un model foarte silențios, producând un sunet maxim de doar 43 dB. Iar pentru a spori eficiența frigiderul și a consumului de energie cei de la Star Light i-au pus iluminare LED, astfel becul nu produce căldură reziduală și consumă puțină electricitate.

Singurul minus al acestui model este faptul că există șanse ca uneori să se formeze condens la orificiul care răcește compartimentul frigider, acesta fiind un aspect negativ raportat de cei care au cumpărat deja acest model. Însă dacă analizați puțin avantajele și prețul probabil veți vedea cel mai bun frigider side by side ieftin.

3. Frigider side by side Beko GNE64021XB

Frigider side by side Beko

Dacă căutați un frigider side by side no frost care să fie încăpător și care are și un raport preț-calitate bun acesta ar putea fi alegerea optimă.

Avantaje

 • Silențios;
 • Spațios;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Inox antiamprentă;

Dezavantaje

 • Nu are dozator de apă;

Frigiderul side by side Beko GNE64021XB este un model foarte performant fiind dotat cu un compresor pro smart inverter. Acest compresor asigură o funcționare corespunzătoare și performanțe ridicate de răcire cu un consum mic de energie electrică.

Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune frigidere side by side este display-ul touch prin care pot fi setate temperaturile din frigider și congelator și funcția de răcire rapidă. Această funcție este foarte utilă în sezonul cald fiind capabilă să vă răcească băuturile în doar 15 minute.

Acesta are și rafturi din sticlă securizată care pot suporta o greutate de până la 25 de kilograme. Pe lângă cele menționate acesta are și un ventilator montat în compartimentul răcitor care contribuie la o distribuire uniformă a aerului rece în interior.

Singurul minus depistat la acest model este faptul că nu are dozator de apă, lucru care poate fi deranjant mai ales în sezonul cald al anului. Însă din punctul meu de vedere acesta este cel mai bun frigider side by side Beko ce poate fi cumpărat.

4. Frigider side by side Samsung RS66A8100S9/EF

Cel mai mare frigider side by side Samsung

Dacă ceea ce vă doriți este un frigider mare atunci trebuie să știți că aveți în față probabil cel mai mare frigider side by side.

Avantaje

 • Răcește foarte bine și foarte repede;
 • Capacitate mare de stocare;
 • Silențios;
 • Design foarte plăcut;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Displayul și butoanele de comandă se află în interior;

Frigiderul side by side Samsung RS66A8100S9/EF este unul dintre cele mai bune frigidere side by side pentru cei care vor un frigider mare deoarece are o capacitate de 652 de litri. Datorită tehnologiei SpaceMax acesta este mult mai încăpător deoarece are pereți mai subțiri fără a pierde din performanțe.

Ceea ce face din acest model unul demn de top frigidere side by side este faptul că poate fi un frigider side by side fără congelator. Acesta este dotat cu Smart Conversion care permite transformarea congelatorului în frigider pentru a stoca mai multe alimente proaspete.

Compresorul de pe acest model este unul digital inverter care asigură un nivel de zgomot mic aceasta fiind de doar 38 dB și un consum redus de energie electrică. Acesta are sistem de răcire no frost atât la compartimentul frigider cât și la cel congelator.

Ca și minus la acest frigider side by side mare este poziționarea panoul de comandă și a displayului care sunt în interior. Acest lucru înseamnă că pentru a modifica setările este nevoie să deschideți ușa frigiderului, ceea ce înseamnă risipă de energie. Totuși acesta este un minus mic și eu consider acest model cel mai bun frigider side by side Samsung.

5. Frigider side by side Liebherr Confort SBSESF7212

Frigider Side by side Liebherr Confort SBSESF7212

Dacă vă doriți un frigider side by side cu un design foarte plăcut și bine compartimentat acest model ar putea fi cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Aspect plăcut;
 • Răcește foarte bine;
 • Ușor de curățat;
 • Fiabilitate foarte mare;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Este cam scump;

Frigiderul Side by side Liebherr Confort SBSESF7212 este un frigider no frost lucru care îl face să fie demn de top frigider side by side. Toate rafturile frigiderelor pot fi extrase din interior pentru a permite folosirea întregului spațiu și astfel pot fi depozitate și alimente extrem de voluminoase.

Tehnologia DuoCooling de pe acest frigider folosește 2 circuite separate pentru a răci aerul din compartimentul frigider și din compartimentul congelator. Acest lucru înseamnă că nu există transfer de aer între cele 2 compartimente pentru a amesteca mirosurile sau pentru a crea mirosuri neplăcute în frigider.

PowerCooling este un sistem performant care menține temperatura setată în interiorul frigiderului și răcește rapid alimentele proaspăt adăugate în frigider. Alarma pentru ușă deschisă vă suna timp de 60 de secunde și vă va anunța că ușa frigiderului a fost lăsată deschisă.

Singurul dezavantaj depistat la acest model este faptul că la fel ca primul model din top cele mai bune frigidere side by side este cam scump. Trecând peste acest lucru dacă ne uităm la faptul că acesta este un frigider side by side spațios, cu o mulțime de funcții și cu un consum redus de energie electrică vom vedea cel mai bun frigider side by side Liebherr.

Cum alegi cel mai bun frigider side by side? – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun frigider side by side

Dimensiunea

Pentru a avea un frigider side by side bun în casă este nevoie ca acesta să încapă în locul în care vreți să-l amplasați. Măsurați cu atenție acest spațiu și alegeți doar în baza acestor dimensiuni pentru că degeaba veți avea cel mai bun frigider side by side dacă acesta e prea mic sau prea mare.

Luați în calcul să lăsați un spațiu de minim un centimetru în spatele frigiderului pentru a avea loc ca aerul să se ventileze. Acest lucru va ajuta ca frigiderul să funcționeze în parametrii optimi și va preveni uzura prematura a compresorului.

Pe lângă acel spațiu destinat frigiderului măsurați și ușile și camerele prin care trebuie trecut frigiderul pentru a nu avea probleme în timpul transportului în casă. Un alt lucru legat de dimensiune ar fi faptul să luați în calcul și deschiderea ușilor pentru a preveni eventaulele neplăceri.

Capacitatea de stocare

Prin capacitate de stocare ne referim la spațiul din interiorul frigiderului și în general este măsurat în litri. Frigiderele side by side pot fi considerate cele mai mari frigidere deoarece acestea au cea mai mare capacitate de stocare de pe piață.

Pe piață când vorbim de frigidere sunt disponibile frigidere side by side fără congelator sau modele ce au jumătate din spațiul interior destinat alimentelor ce trebuie congelate. Capacitate de stocare trebuie aleasă în funcție de cât de mare este familia, cu cât este mai mare numărul membrilor cu atât e recomandat un frigider mai mare.

Funcții

 • Tehnologia no frost – Aceasta e o funcție care împiedică apariția gheții pe pungile cu alimente din congelator sau pe pereți congelatorului. Această funcție cred că ar trebuie să fie de nelipsită la frigiderele moderne.
 • Termostat – Acest dispozitiv este cel care permite reglarea temperaturii pe care să o creeze frigiderul. Anumite frigidere side by side oferă posibilitatea reglării temperaturii separate în fiecare compartiment.
 • Sistem de avertizare pentru ușa deschisă – Bănuim că numele funcției spune ce face fără a mai fi necesare alte explicații. Această funcție vă poate ajuta să faceți economii la factura de electricitate deoarece un frigider care stă cu ușa deschisă mult timp consumă mult curent electric.
 • Dezghețare automată – Această e o funcție care vă ajuta la întreținerea și igienizarea frigiderului.
 • Acumulator -Această e o funcție care e foarte utilă în timpul penelor de curent deoarece frigiderele sunt dotate cu acumulator care poate asigura o funcționare de până la 12 ore.
 • Dozator de apă – Un dozator de apă este o caracteristică comună a frigiderelor side by side și pe lângă faptul că puteți avea apă rece la ce temperatură doriți unele frigidere side by side au și dozator de gheață. Însă acestea vin și cu un dezavantaj și anume ocupă un spațiu destul de mare din capacitatea frigiderului.

Întreținerea frigiderului side by side

Întreținerea este un proces care va asigura buna și lunga funcționare a frigiderului side by side. Prin igienizarea frigiderului veți avea siguranța că acesta va păstra în continuare alimentele proaspete. Igienizarea se poate face cu apă și oțet și este recomandat ca acest proces să fie făcut măcar odată la 6 luni.

Acest lucru se face deoarece praful sau părul de animale se poate aduna și este recomandată aspirarea și spălarea și podelei de sub acesta. Trebuie curățate și garniturile ușilor deoarece în acele locuri se adună în cele mai multe cazuri mizeri și diverse bacterii.

Pentru ca congelatorul să funcționeze optim este recomandat ca acesta să fie cât mai plin tot timpul. Dacă nu aveți alimente cât să umpleți congelatorul puteți încerca să puneți sticle umplute cu apă.

Bugetul

Aceste tipuri de frigidere sunt ceva mai scumpe și în general se găsesc de la prețul de 2500 de lei în sus. Deși la prima vedere pot părea că ar fi scumpe noi suntem de părere că datorită spațiului de stocare dar și al funcțiilor pe care le au merită din plin acești bani.

Deși prețul și bugetul este unul subiectiv deoarece fiecare persoană este posibil să aibă o părere. În urma analizelor noastre noi considerăm că un buget minim pentru un frigider side by side bun este de 3500 de lei, după care poate crește în funcție de funcționalitățile dorite.

Brandul

Deși marca frigiderului nu este una foarte importantă noi recomandăm achiziția produselor doar de la branduri cunoscute. De ce facem asta? Ei bine aceste branduri au experiență de zeci de ani în această industrie și continuă mereu să inoveze pentru a crea cele mai bune produse.

Pe lângă acest lucru mai este și o diferență de garanție, vă întrebați ce vreau să spun cu asta? Ei bine deși produsele brandurilor cunoscute par să fie ceva mai scumpe decât produsele no name cele create de branduri beneficiază de o garanție mai îndelungată.

Așadar dacă inițial achiziția unui produs ieftin pare o economie în timp se va dovedi contrariul deoarece sunt puține șanse ca produsul să dețină o bună garanție. Dacă vreți să aprofundați acest subiect citiți mai multe aici despre cele mai bune branduri de frigidere ce pot fi cumpărate online.

Care e cel mai bun frigider side by side? – concluzie

Sperăm că între modele menționate mai sus a fost prezent și modelul ideal pentru dumneavoastră. Sperăm că ați înțeles de ce un frigider side by side are prețuri mai ridicate și cât de utile sunt acestea.

Cât despre cel mai bun frigider side by side din punctul nostru de vedere este prima recomandare din topul de mai sus și anume frigiderul side by side LG GSL760PZXV sau dacă vreți să optați pentru ceva ieftin și bun vă recomandăm frigiderul side by side Star-Light SSM-532FWH.

Întrebări frecvente

 • Ce înseamnă frigider side by side?

  Frigidere side by side sunt tip de frigider cea au două compartimente alăturate. Spre deosebire de frigidere clasice acestea au compartimentele una lângă alta în loc să fie una peste alta. Principalele avantaje al acestor frigidere sunt spațiul mare de stocare și facilitarea accesului către ambele compartimente.
  Citiți mai multe aici.

 • Cum să organizezi frigiderul side by side?

  La această întrebare răspunsul este dictat mai mult de gusturi însă sfaturile noastre sunt: nu puneți nimic important pe ușă, folosiți recipiente pentru produsele mici și creați o zonă specială pentru alimentele folosite la fiecare masă.

 • Care este greutatea unui frigider side by side?

  Greutatea unui frigider side by side diferă de la model la model însă trebuie să știți că aceasta cântăresc peste 100 de kilograme unele modele având și peste 150 de kilograme.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 125