Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun frigider 2023

Cel mai bun frigider trebuie să fie încăpător, silențios, economic, să răcească corespunzător și să ocupe cât mai puțin spațiu în bucătăria dumneavoastră.

Cel mai bun frigider 2023

Cumpărarea unui frigider nou constă de multe ori în cheltuirea unei sume de bani care nu e de neglijat, iar acest lucru înseamnă că achiziția trebuie să fie una rezistentă în timp. Alegerea unui frigider bun poate fi un proces greu deoarece pe piață există multe modele de frigidere cu opțiuni care mai de care.

Pentru a vă ajuta să alegeți un frigider bun am pregătit în acest articol top cele mai bune frigidere plus un ghid de cumpărături care prezintă procesul prin care trebuie să treceți pentru a ajunge să cumpărați cel mai bun frigider.

Avantajele oferite de un frigider bun

Un frigider bun ales corect poate conferii o mulțime de avantaje unei case. În rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre ele, astfel veți înțelege cât de important e să aveți un frigider bun.

 • Alimentele rămân proaspete mai mult timp – probabil acesta este cel mai mare avantaj oferit de un frigider și în același timp este principala funcție pe care o are. Pe lângă păstrarea alimentelor proaspete acesta se ocupă și de păstrarea alimentelor preparate.
 • Vă ajută să economisiți curent electric – cele mai noi și cele mai bune frigidere sunt construite de către producători în așa fel încât să micșoreze factura la electricitate prin consumul scăzut de curent electric.
 • Vă oferă gheață – în special pe timpul verii acest aspect este unul important. Frigidere pot crea cuburi de gheață care vă pot ajuta să creați băuturi răcoritoare.

Top 10 cele mai bune frigidere 2023

Pentru că este aproape imposibil să numim un frigider ca fiind cel mai bun pentru toată lumea am pregătit top 10 cele mai bune frigidere. În acest top am inclus cele mai bune modele de pe piață, astfel probabil modelul ideal pentru dumneavoastră se află printre ele.

Top 10 cele mai bune frigidere

1. Frigider cu doua uși Samsung RT58K7105SL/EO

Frigider cu doua uși Samsung RT58K7105SL/EO

Dacă vă doriți un frigider silențios și spațios care răcește repede acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Silențios;
 • Foarte spațios;
 • Rafturi ajustabile;
 • Design foarte atrăgător.

Dezavantaje

 • Rafturile de pe ușă sunt cam mici;

Frigiderul cu doua uși Samsung RT58K7105SL/EO este un frigider modern ce are congelatorul deasupra și este dotat cu sistemul Twin Cooling Plus. Acest sistem creează un mediu favorabil pentru conservarea alimentelor proaspete. Acest mediu are cu 70% mai multă umiditate față de frigiderele clasice tot cu congelator în partea superioară care au 30%.

Acest sistem asigură răcirea în mod separat în toate compartimentele din congelator pentru a împiedica amestecarea mirosurilor diferitelor alimente și crearea unor mirosuri neplăcute în frigider. Pe lângă acest lucru acestea își păstrează și gustul original.

Acesta dacă nu este cel mai silențios frigider sigur face parte din categoria în care se află cele mai silențioase frigidere deoarece creează un zgomot de doar 40 dB. Ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai bune frigidere economice este și faptul că are iluminare LED interioară care contribuie la consum redus de energie electrică.

Ca și minusuri noi considerăm că acest model are rafturile de pe ușă cam mici, lucru care poate fi trecut cu vederea din punctul nostru de vedere. Din acest motiv noi considerăm acest model cel mai bun frigider ce poate fi cumpărat online.

2. Frigider cu două uși Beko RDSA310M30XBN

Frigider cu două uși Beko RDSA310M30XBN

Dacă cea ce căutați este un frigider ieftin și bun probabil acest model este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Silențios;
 • Răcește foarte bine;
 • Spațios;
 • Preț bun;

Dezavantaje

 • Nu are dozator pentru apă;

Frigiderul cu două uși Beko RDSA310M30XBN este un alt model ce are congelatorul în partea superioară la fel ca cel menționat anterior, dar care este mai ieftin. Acest frigider beneficiază de certificare TUV care este acordată doar electrocasnicelor care respectă standardele de construcție și siguranță.

Acest model este dotat cu rafturi din sticlă securizată care sunt capabile să susțină până la 25 de kilograme. Iluminare interioară se realizează cu becuri LED pentru a contribui la un consum scăzut de energie. Acesta are un raft special pe ușă pentru sticlele si recipientele cilindrice de dimensiuni mari.

Cea ce face din acest model unul dintre cele mai bune frigidere ieftine este răcirea sa rapidă a alimentelor. Temperatura interioară poate fi setată prin intermediul termostatului, iar un alt lucru foarte frumos la acest frigider este faptul că are uși reversibile.

Ca și minusuri la acest model poate fi notat faptul că îi lipsește dozatorul de apă, lucru care poate fi deranjant mai ales pe timp de vară. Însă dacă ne uităm la prețul mic, dar și la raportul preț-calitate excepțional acest model poate fi numit cel mai bun frigider Beko ieftin.

3. Frigider Side by Side Beko GNO4331XPN

Cel mai bun frigider side by side

Dacă sunteți în căutarea unui frigider side by side cu un raport preț-calitate bun probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Foarte încăpător;
 • Răcește foarte bine;
 • Păstrează foarte bine alimentele;

Dezavantaje

 • Nu e cel mai silențios frigider, în special când răcește congelatorul;

Frigiderul Side by Side Beko GNO4331XPN este un frigider foarte economic aflându-se în clasa energetică A++. Este dotat cu tehnologia NeoFrost dual cooling care asigură cele mai eficiente condiții pentru conservare și care previne amestecare mirosurilor.

Acesta are un sistem de răcire no frost care asigură mereu temperatura optimă în interior și care previne apariția gheții în interiorul frigiderului. Acest model la fel ca cel de mai sus are rafturi din sticlă securizată care pot susține o greutate de până la 25 de kilograme.

Afișajul electronic din exterior permite setarea valorilor de temperatură din interior după bunul dumneavoastră plac. Cea ce face din acest model un model demn de top frigidere pe lângă altele sunt funcțiile de răcire și congelare rapidă.

Ca și minus la acest frigider modern s-a constat faptul că acesta nu este tocmai cel mai silențios model fiind zgomotos când răcește partea congelatorului. Trecând peste această problemă și văzând că excelează la alte capitole noi îl considerăm cel mai bun frigider side by side.

4. Frigider cu doua uși Arctic AD54240M30W

Frigider cu doua usi Arctic AD54240P

Dacă ceea ce căutați este un frigider silențios, ieftin și bun atunci este posibil ca acest model să fie perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Construit din materiale rezistente;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Uși reversibile;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Nu are tehnologia No frost;

Frigiderul cu doua uși Arctic AD54240M30W este un model spațios, dar care nu ocupă mult spațiu fiind o soluție foarte bună pentru bucătăriile mici. Acesta are un compartiment spațios pentru depozitarea alimentelor și fructelor unde vor fi păstrate proaspete pentru o perioadă de timp îndelungată.

Este dotat cu un termostat foarte ușor de folosit, care are rolul de a vă ajuta să schimbați temperatura din interiorul frigiderului în funcție de nevoile dumneavoastră. Acesta are rafturi ajutabile care sunt pentru depozitarea diferitelor recipiente precum borcanele și care pot fi așezate după cum aveți nevoie.

Acesta are și un raft pe ușă dedicat depozitării sticlelor de dimensiuni mai mari. Ușile acestuia sunt reversibile ceea ce înseamnă că acestea pot fi modificate să se deschidă în partea dreaptă cât și în partea stângă.

Ca și minus la acest model putem spune că îl dezavantajează faptul că nu are tehnologia no frost care împiedică apariția gheții în compartimentul frigider și în compartimentul congelator. Trecând peste acest lucru și privind prețul mic nu cred că acest lucru ar trebui să fie o problemă astfel noi îl considerăm cel mai bun frigider Artic.

5. Frigider cu doua uși LG GTF916PZPYD

Cel mai bun frigider LG

Dacă căutați un frigider premium ideal pentru o familie cu 4-5 membri acest model este posibil să fie perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Încăpător;
 • Silențios;
 • Rafturile se pot așeza pe înălțime;
 • Păstrează alimentele proaspete mai mult timp;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Frigiderul cu doua uși LG GTF916PZPYD este un frigider foarte eficient datorită sistemului DoorCooling. Acest sistem face ca temperatura interioară să fie una uniformă și asigură răcirea în interior cu 35% mai rapid față de un sistem de răcire convențional.

Acesta are un compartiment denumit zona fresh 0 care are o temperatură controlată în jurul valori de 0 grade Celsius. Păstrarea alimentelor în ace zonă face să scăpați de procesul de dezghețare a alimentelor și vă ajută să câștigați timp.

Afișajul LED tactil pe lângă faptul că oferă un plus designului este și locul de unde faceți setările pe care le doriți. Un alt plus al acestui model este Smart ThinQ care vă permite să setați și să verificați starea frigiderului direct de pe telefon.

Ca și minusuri la acest model pot spune faptul că este un pic cam scump, dar pentru persoanele care își doresc un frigider modern, premium acesta este probabil cel mai bun frigider LG ce poate fi cumpărat online de către cineva.

6. Frigider cu o ușă Beko RSSE445K31XBN

Frigider cu o ușă Beko RSSE445K31XBN

Dacă ceea ce căutați este un frigider mare, încăpător și silențios acesta este probabil o alegere bună.

Avantaje

 • Silențios;
 • Menține alimentele;
 • Încăpător;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are dozator de apă;

Frigiderul cu o ușă Beko RSSE445K31XBN este un frigider realizat din materiale neinflamabile ceea ce înseamnă că oferă un plus de siguranță. Acesta are un sistem de răcire no frost care previne apatia gheții în interior.

Pe lângă faptul că acesta este un model mare și încăpător este dotat cu o ușă reversibilă, acest lucru înseamnă că această ușă se poate deschide în ambele părți. Rafturile din interior sunt realizate din sticlă securiză.

Acesta vine cu un compartiment spațios destinat păstrării legumelor și fructelor în cele mai bune condiții. Frigiderul mai vine echipat și cu XXL Bottle Holder care e un raft special destinat depozitării sticlelor și recipientelor de dimensiuni mari plus un suport special pentru ouă.

Ca și minus putem spune că singurul fapt care deranjează este lipsa dozatorului de apă dar având în vedere prețul redus (este unul dintre cele mai bune frigidere sub 2300 de lei) noi îl considerăm cel mai bun frigider cu o ușă.

7. Frigider No Frost Beko RDNT401I30WBN

Frigider No Frost Beko RDNT401I30WBN

Dacă ceea ce căutați este un figider no frost la un preț decent acesta este un model care v-ar putea interesa.

Avantaje

 • Silențios;
 • Preț bun;
 • Răcește foarte bine;
 • Încăpător;

Dezavantaje

 • Exteriorul este foarte sensibil la manipulare;

Frigiderul No Frost Beko RDNT401I30WBN este un frigider ce este dotat cu tehnologia HarvestFresh. Această tehnologia simulează ciclul natural al soarelui în compartimente pentru a crește durata de viață a fructelor și legumelor și pentru a le păstra un timp mai îndelungat vitaminele și mineralele.

Funcția NeoFrost dual cooling care este alcătuită din sistemele Active Dual Cooling si No Frost asigură cele mai bune condiții de conservare în acest frigider. Această tehnologie previne amestecarea mirosurilor și ajută la distribuirea uniformă a umidității, cât și la restabilirea rapidă a temperaturii interioare, după deschiderea ușii.

Vacation Mode este o funcție care vă va ajuta să economisiți energie electrică în perioada în care vă aflați în vacanță. Acesta va păstra alimentele proaspete cu un consum minim de energie electrică. Acesta are un panou cu touch care vă va permite să faceți setările dorite într-un mod foarte ușor.

Singurul dezavantaj remarcat la acest model ar fi sensibilitatea la manipulare. Astfel acesta trebuie mutat cu grijă și atenție sporită pentru a nu se zgâria sau pentru a crea diverse urme pe el. Însă per total noi credem că aceasta este cel mai bun frigider no frost ce poate fi cumpărat de către cineva.

8. Frigider mic Arctic AF125M40W

Frigider mic Arctic

Dacă ceea ce căutați este un frigider mic pentru a depozita alimente proaspete sau băuturi acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Silențios;
 • Ideal pentru locurile mici;
 • Compartiment spațios pentru legume și fructe;

Dezavantaje

 • Capacitate de depozitare mică;

Frigiderul mic Arctic AF125M40W este un frigider cu o singură ușă și are dimensiuni reduse. Această ușă pe care o are este reversibilă și vă dă posibilitate de a monta ușa să se deschidă pe partea în care aveți nevoie, fără a avea probleme cu mobila.

Acesta are clasa energetică E și are un volum brut de 120 de litri având și rafturi ajustabile. Iluminarea interioară degajă mai puțină căldură și are un consum de 7 ori mai mic față de iluminarea de la frigiderele tradiționale.

Despre acest model trebuie să știți că este o opțiune bună pentru persoanele singure sau pentru cei care au nevoie de un al doilea spațiu de răcire. Acest este prea mic pentru a fi frigiderul principal al unei familii, oricât de mică ar fi aceasta.

Ca și minus acest model putem spune că are un spațiu de depozitare cam mic, lucru destul de evident din punctul nostru de vedere. Părerea noastră este că acest model este cel mai bun frigider mic ce poate fi cumpărat online.

9. Frigider cu o ușă Electrolux LRB1DE33W

Frigider cu o ușă Electrolux LRB1DE33W

Dacă cea ce căutați este un frigider cu 2 uși încăpător acesta ar putea fi o variantă bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Design plăcut;
 • Silențios;
 • Ușă reversibilă;

Dezavantaje

 • Nu are dozator de apă;

Frigiderul cu o ușă Electrolux LRB1DE33W este un frigider dotat cu funcția DynamicAir care asigură menținerea temperaturii în frigider. Acesta asigură circularea aerului prin tot frigiderul ceea ce înseamnă alimentele dumneavoastră vor fi protejate chiar și atunci când ușa frigiderului este deschisă.

Acesta are un sertar de legume cu lățime completă ce permite depozitarea unei cantități mari de legume și fructe. Astfel veți merge la cumpărături fără frica că nu veți avea suficient loc pentru a depozita legumele.

Iluminarea LED din interiorul frigiderului contribuie la un consum mai scăzut al energiei electrice și conferă o mai bună vizibilitate în interiorul acestuia. Acesta vine și cu comenzi electronice ceea ce vă va ajuta să setați frigiderul mult mai ușor.

Ca și minus la acest model trebuie să știți că nu are dozator de apă. În ciuda acestui fapt noi suntem de părere că acest model este unul dintre cele mai bune frigidere cu 2 uși și probabil cel mai bun frigider Electrolux.

10. Frigider cu două uși incorporabil Beko BDSA250K3SN

Frigider cu două uși incoporabil Beko BDSA250K3SN

Dacă ceea ce căutați este un frigider incorporabil la un preț bun acesta este probabil una dintre cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Silențios;
 • Ocupă puțin spațiu;
 • Preț bun;

Dezavantaje

 • Nu este foarte încăpător;

Frigiderul cu două uși incorporabil Beko BDSA250K3SN este un frigider ce poate fi încadrat în mobilă, dacă căutați un frigider normal acesta nu este o variantă bună și vă sugerăm să alegeți unul din modele de mai sus.

Acest frigider este dotat cu un sistem de balamale culisate care asigură un nivel ridicat de protecție și izolare. Sistemul de răcire funcționează în mod silențios cu un consum minim de energie, iar temperatura interioară poate fi reglată cu ajutorul termostatului.

Ușile reversibile, rafturile din sticlă securizată, iluminarea LED, certificarea TUV ,dar și prețul său de achiziție redus fac din acest model unul dintre cele mai bune frigidere cu 2 uși. Trebuie să știți că acesta are un volum net total de 220 de litri și un panou de comandă mecanic.

Ca și minusuri la acest model trebuie să știți că nu e foarte încăpător fiind un model ideal pentru 2-3 persoane. Părerea noastră legată de acest model este că acesta este cel mai bun frigider incorporabil ce poate fi cumpărat.

Cum să alegi cel mai bun frigider – ghid de cumpărături

Frigiderele fac mai mult decât să păstreze la rece alimentele perisabile. Unele modele produc gheață, filtrează apa și altele le fac pe ambele. Unele modele mai noi au chiar și ecrane pe care puteți posta notițe, crea liste de cumpărături și vă pot arăta conținutul din interior.

Atunci când vă uitați la caracteristicile disponibile, luați în considerare faptul că un frigider ar trebui să funcționeze în funcție de viața dumneavoastră. Trebuie să ofere spațiu pentru a depozita preparatele pregătite pentru mese, platouri de petrecere pentru divertisment sau gustări pentru copii.

Cum să alegi cel mai bun frigider

Tipul frigiderului

Înainte de începe să căutați într-un mod cât mai atent va fi nevoie să vă hotărâți ce tip de frigider să luați. În rândurile următoare vă prezentă 3 tipuri de frigidere populare în România.

 • Frigider side by side – frigiderele side by side probabil se pot lăuda cu cea mai mare capacitate de stocare fiind perfecte pentru gospodăriile mari. Acestea au un congelator foarte practic pe înălțime care constă în jumătate din capacitatea totală a frigiderului. Astfel acesta elimină înghesuiala și puteți găsi rapid ceea ce căutați în interior.
 • Frigider cu congelator în partea inferioară – Prea multe nu se pot spune despre aceste frigidere deoarece denumirea lor spune totul despre ele. Diferența acestuia față de modele cu congelator în partea superioară este că acestea au congelator mai spațios și acestea se mai numesc și combine frigorifice.
 • Frigider cu congelator în partea superioară – acestea sunt un tip de frigider clasic având o vechime extrem de mare pe piață. Acestea ca și minus prezintă faptul că ori de câte ori va trebui să luați ceva din frigider va trebuie să vă aplecați, lucru problematic pentru cei cu dureri de spate.

Dimensiunea

Cel mai important factor atunci când începeți să căutați cel mai bun frigider pentru al achiziționa este dimensiunea. O concepție greșită și întâlnită frecvent în rândul oamenilor este aceea că este suficient să măsurați spațiul disponibil și găsiți un frigider care să se potrivească cu spațiul respectiv.

Măsurarea înălțimii, a adâncimii și a lățimii reprezintă doar începutul. Asigurați-vă că țineți cont și de spațiul de deschidere a ușii, de spațiul liber de care este posibil să aveți nevoie pentru a acomoda balamaua ușii, de spațiul de ventilație, de spațiul de curățare și de modul în care veți introduce frigiderul în casă și în bucătărie.

Măsurați întregul traseu pe care frigiderul dumneavoastră îl va urma pentru a ajunge în bucătărie. Pentru a vă feri de probleme și pentru a vă ajuta să faceți o achiziție corectă am pregătit câteva sfaturi legate de dimensiunea acestuia, le găsiți în rândurile următoare.

 • Măsurați adâncimea, lățimea și înălțimea – asigurați-vă că efectuați mai multe măsurători din diferite locuri, în cazul în care dulapurile sau podelele sunt inegale. În primul rând, măsurați spațiul de la podea până la partea de jos a dulapului. Apoi, măsurați lățimea de la o parte la alta.
 • Măsurați deschiderea ușii – cât de mult va trebui să se deschidă ușa în bucătăria dumneavoastră? Multe frigidere necesită ca ușile lor să fie complet deschise pentru a putea scoate sertarele sau pentru a avea acces la toate rafturile. Asigurați-vă că ușile nu se vor lovi de dulapuri sau alte obiecte din bucătărie, acesta este un aspect foarte important în special pentru cei cu bucătării mici.
 • Ventilație -Asigurați-vă că aveți aproximativ un centimetru de spațiu suplimentar deasupra și în spatele frigiderului. Dacă un frigider nu este ventilat corespunzător, ar putea folosi energie suplimentară și poate deteriora motorul sau compresorul.
 • Măsurați ușile casei -Gândiți-vă la modul în care cel mai bun frigider al dumneavoastră va fi adus în bucătărie. Măsurați fiecare ușă de-a lungul drumului, inclusiv ușa din față. S-ar putea să fie nevoie să scoateți ușa însăși pentru a se potrivi.

Capacitatea de stocare

Capacitatea de stocare a unui frigider este măsurată în litri și odată cu progresul din această industrie capacitățile de stocare s-au dezvoltat exponențial. Dar pentru a alege un frigider bun din punct de vedere al capacității este necesar să luați în considerare un factor cheie acesta fiind numărul membrilor pe care îi aveți în familie.

Noi suntem de părere că dacă sunteți o familie cu 2-3 membri un frigider cu o capacitate cuprinsă între 150 – 250 de litri ar trebuie să fie perfect. Pentru o familie ce are 4 membri va fi necesar un frigider de 350 de litri și practic pentru familiile mai mari la fiecare membru se recomandă adăugarea în medie a 100 de litri.

Consum electricitate

Conform producătorilor un frigider modern consumă anual între 300-380 kW. Bineînțeles că acest lucru este influențat de mai factori cum ar fi clasa energetică sau temperatura ambientală din camera în care este depozitat.

Un lucru cert este că modele din ziua de azi sunt mult mai economice din punct de vedere electric față de cele de acum 10 ani. Automat acest lucru înseamnă că prin cumpărarea unui frigider nou vă va scădea factura la electricitate ceea ce înseamnă că în timp veți cheltui mai puțin bani lunar.

Garanția

În urma unor studii și cercetări a fost descoperit faptul că un frigider nou rezistă în medie între 9 și 13 ani. Acest lucru se potrivește cu cele mai bune garanții pentru frigidere, care acoperă compresorul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Sunt și unele mărci mai puțin cunoscute ce oferă garanții ce acoperă perioade mai scurte. Așadar alegeți cu grijă deoarece acestea probabil se vor defecta mai repede și dacă în momentul achiziției va părea că faceți economie cu service-ul pe care îl veți achita veți ajunge să cheltuiți mai mult.

Brandul

Deși se tot aude în stânga și în dreapta că brandul nu contează eu sunt de altă părere. Brandurile consacrate acestei industrii care au o experiență îndelungată pe piață vor oferii în majoritatea cazurilor un produs mult mai bun și mai fiabil în timp. Când vorbim de cel mai bun frigider mărcile pe care le recomandăm noi sunt:

 • Samsung – Samsung este un brand ce are o autoritate foarte ridicată pe piață, ea acoperind o gamă foarte largă de produse printre care se numără și electrocasnicele.
 • Beko – Beko este un brand ce are o experiență de peste 20 de ani industria electrocasnicelor. Aceștia cercetează și încearcă să creeze electrocasnice care să acopere nevoile oamenilor.
 • Arctic – Arctic este un brand ce deține aproximativ 35% din cota de piață de electrocasnice din România fiind principalul producător de aparte frigorifice din România.

Dacă sunteți interesat/ă despre acest subiect citiți mai multe despre cele mai bune mărci de frigidere pentru a vă documenta mai bine.

Bugetul

După cum bine știți pe piață sunt extrem de multe modele, iar bugetul pentru un frigider bun este subiectiv deoarece părerile sunt împărțite. Din punctul meu de vedere pentru a cumpăra un frigider decent este necesar un buget de 1500-2000 de lei. Odată cu pretențiile pe care le aveți acest buget ar putea crește.

Care e cel mai bun frigider? – concluzie

Sper că în urma acestui articol ați găsit un model ideal pentru dumneavoastră și că ghidul de cumpărături va fost de ajutor în selecționarea acestuia. Țineți cont că acesta trebuie să acopere toate nevoile dumneavoastră și că trebuie să vi-l permiteți.

Întrebări frecvente

Cât consumă un frigider?

Acest lucru diferă de la model la model și este influențat de mai mulți factori cum ar fi: clasa energetică, cantitatea de produse din frigider, temperatura setată din frigider și temperatura exterioară. Conform producătorilor de frigidere un frigider modern consumă anual în medie între 300 și 380 kW. Puteți citi mai multe aici

Ce temperatura trebuie să fie în frigider?

În funcție de cât de plin este frigiderul și de anotimp în frigider trebuie să fie o temperatură cuprinsă între 3 și 5 grade Celsius. Dacă vorbim și de congelatorul frigiderului acolo pentru o bună păstrare a alimentelor trebuie să fie o temperatură de aproximativ -18 grade Celsius.

De ce găsesc apă sub frigider?

Cele mai comune cauze pentru prezența apei sub frigider sunt deteriorarea unui furtun în spatele frigiderului pe unde unde pierde lichid sau defectarea rezervorului de colectare a umidității.

Pentru astfel de situații noi recomandăm apelarea unui specialist în domeniu, deoarece doar așa problema poate fi depistată corespunzător și rezolvată într-un mod corect.

Cum scot mirosul din frigider?

Curățarea prea rară a frigiderului poate duce la acumularea sau formarea de mirosuri neplăcute în interiorul acestuia. Dacă vreți ca pe viitor să nu vă mai loviți de această problemă vă recomandăm să vă ocupați de curățarea acestuia mai frecvent decât o faceți acum.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126