Pentru gătit

Cel mai bun grătar electric

cel mai bun grătar electric

Cel mai bun grătar electric trebuie să vă ofere gustul delicios pe care îl are carnea la grătar din confortul casei într-un mod rapid.

Cel mai bun grătar electric

Cred că toți am fost la un moment dat în situația de a fi imposibil să aprindem focul la un grătar afară dar să avem poftă de carne preparată grill. Acum pentru a obține carne la grătar nu mai trebuie neapărat să aprindeți focul afară, acest lucru se poate cu unul din cele mai bune grătare electrice.

Ce este un grătar electric?

Deși numele dispozitivului oferă destul de multe idei despre ce este și cum poate fi folosit un grătar electric, acesta nu este pre popular în țara noastră. Acesta este un dispozitiv ce prepară carnea în tipul grill în confortul casei. Acesta este o soluție pentru oamenii care locuiesc la apartament și nu au posibilitatea de face grătare după bunul plac. În același timp acesta poate fi de ajutor în orice casă deoarece oferă câteva avantaje și permite prepararea cărnii indiferent de vreme.

Avantajele unui grătar electric

Avantajele ce le oferă un grătar electric de bucătărie pot fi destul de multe, însă în rândurile următoare vom prezenta principalele avantaje oferite de acesta.

  • Nu scoate fum – probabil principalul avantaj oferit de către aceste electrocasnice este faptul că nu scot fum. Astfel poate fi folosit fără probleme în interiorul casei.
  • Se curăță ușor – aceste dispozitive au suprafețele de gătit din materiale speciale ce fac curățarea acestuia foarte ușoară.
  • Nu ocupă mult spațiu – un alt avantaje important este faptul că deși au suprafață destul de mare de gătit acestea nu vor ocupa mult spațiu în bucătărie. Cel puțin nu la fel de mult cât ar ocupa un grătar de grădină.

Pentru acest articol am analizat pe 55 de grătare electrice online și am folosit peste 100 de ore în procesul de research pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune recomandări.

Top 10 cele mai bune grătare electrice

Numirea unui singur model ca fiind cel mai bun grătar electric este aproape imposibilă, pentru că fiecare persoană are așteptări diferite de la modelul pe care îl achiziționează. Astfel am ales 10 modele și am creat un top 10 cele mai bune grătare pentru ca dumneavoastră să nu mai pierdeți timp căutând ce aveți nevoie.

top 10 cele mai bune grătare electrice

1. Grătar electric Tefal OptiGrill

Grătar electric Tefal OptiGrill

Un grătar electric care e capabil să satisfacă toate gusturile. Dispune de un senzor care ajustează temperatura și timpul optim pentru preparare în funcție de grosimea și cantitatea alimentelor pusă la preparat. Este prevăzut cu 6 programe pentru gătit, unul pentru alimente congelate și unul manual cu 4 setări de temperatură. Este prevăzut și cu un indicator luminos care indică stadiul în care se află preparatele. Are și o tavă pentru colectarea lichidelor și grăsimilor care se scurg în timpul preparării și este compatibil cu mașina de spălat vase.

2. Grătar electric de masă Delimano Joy

Grătar electric de masă Joy

Un grătar electric de la Delimano ce are 2 suprafețe de gătit. Partea netedă este perfectă pentru a găti ouă prăjite, creveți, cartofi, burgeri, clătite și prăjituri. Partea cu striații este perfectă pentru a gătii: bacon, vită, kebab, legume, pește și multe altele. Acesta oferă un control al temperaturii între 80°C și 200°C și are suprafață anti-aderentă, lucru care nu va permite lipirea preparatelor de suprafața de gătit. Are o tavă specială amplasată în așa fel încât să colectele toate lichidele și grăsimile de pe suprafața de gătit lucru care vă va face să evitați dezastrul în bucătărie. Noi considerăm acest model ca fiind cel mai bun grătar electric de masă de la Delimano.

3. Grătar electric fără fum George Foreman Smokeless 25850-56

Grătar electric fără fum George Foreman Smokeless

Un grătar electric care reduce fumul cu până la 80% și care va face ca vremea urâtă de afară să nu vă împiedice să mâncați preparate grill. Plita are un înveliș anti-aderent infuzat cu titan care îl face 3 ori mai durabil și compatibil cu mașina de spălat vase. Plita este detașabil lucru care facilitează o curățare corectă și dispune și de o tavă de scurgere detașabilă. Acesta este un grătar electric fără fum și este un model demn de top cele mai bune grătare electrice.

4. Grătar electric cu capac Tefal

Grătar electric cu capac Tefal

Un grătar electric ce are capac și 2 suprafețe de gătit din care una cu striații și una plată. Oferă o putere de până la 2000 W și are o tăviță de colectare a sucului detașabilă care e foarte ușor de curățat. Suprafața de gătit are un înveliș anti-aderent care nu va lipii mâncarea și permite prepararea acestora fără grăsime. Pe lângă acestea, suprafața de gătire este detașabilă și poate fi curățată în mașina de spălat vase. Capacul este realizat din sticlă tratată termic și este prevăzută cu un mâner ergonomic pentru o utilizare cât mai ușoară. Ce mai trebuie să știți despre acest model este că dispune de 5 trepte de putere și că are un termostat ajustabil.

5. Grătar electric profesional inox Hendi

Grătar electric profesional Hendi

A venit rândul unui grătar electric profesional realizat din oțel inoxidabil. Suprafețele grill sunt din fontă și au înveliș ceramic și este echipat cu tavă pentru colectarea sucurilor și grăsimilor și cu panouri laterale. Are o ramă din oțel inoxidabil și vine la pachet cu o sârmă care vă va ajuta la întreținerea acestuia. Suprafața de gătit este de 220 x 230 mm. Are termostat reglabil până la 300 °C. Este un model rezidențial și îl considerăm cel mai bun grătar electric profesional ce poate fi cumpărat.

6. Grătar electric exterior sau interior George Foreman

Grătar electric exterior sau interior George Foreman

Acest grătar electric este o soluție pentru toți cei care vor să facă grătar indiferent de circumstanțe sau vreme de afară. Grătarul electric poate fi folosit atât in interiorul casei cât și în curte sau grădină. Acesta vine cu un picior telescopic care este și detașabil. Acesta vă ajuta să amplasați grătarul exact ca pe unul clasic în grădină sau să îl folosiți în casă ca pe un grătar de masă. Datorită suprafeței mari de gătit acesta permite prepararea a 15 porți simultan. Poate fi setat la temperatura dorită de dumneavoastră deoarece are un control ajustabil al temperaturii. Plita are un înveliș anti-aderent care nu va lipi mâncare și este și detașabilă astfel va putea fi curățată cu ușurință.

7. Grătar electric Star-Light A-1650W

Grătar electric Star-Light

Un grătar electric de la Star-Light care vă îndeamnă să vă bucurați de gustul alimentelor făcute grill, fără grija focului deschis sau a fumului realizat de cărbune. Acesta are un sistem anti-alunecare iar plăcile sunt detașabile lucru care facilitează curățarea și întreținerea acestora. Este dotat cu un capac din sticlă termorezistentă și cu mânere care vor fi tot timpul reci la atingere. Termostatul ajustabil și tava de scurgere detașabilă fac din acest model cel mai bun grătar electric Star-Light.

8. Grătar electric Russell Hobbs 22940-56

Grătar electric Russell Hobbs

Un grătar electric ieftin cu placă non-stick pentru o curățare ușoară și care are un control variabil al temperaturii care vă va permite să gătiți cu o precizie ridicată ajustând temperatura în funcție de nevoile dumneavoastră. Designul subțire pe care îl are acest grătar va permite o depozitare ușoară în afara folosiri. Are o suprafață de gătit de 55 cm x 27 cm. Este un model perfect pentru bucătăriile mici și care are și un preț de achiziție foarte bun.

9. Grătar electric Electrolux ETG340

Grătar electric Electrolux

A venit rândul unui grătar electric de la Electrolux, la fel ca și în articolul în care am realizat un top roboți de bucătărie acesta se află mai la finalul topului. Acesta are 2 suprafețe de gătit, una fiind netedă și alta cu striații. Suprafața este anti-aderentă și este compatibilă cu mașina de spălat vase. Dispozitivul vine cu 5 trepte de putere, puterea maximă viind de 2200 W. e lângă acestea ele are și un termostat ajustabil și pentru o manevrare ușoară producătorul i-a pus mânere reci. Este unul dintre cele mai bune grătare electrice Electrolux ce poate fi cumpărat pentru uz rezidențial.

10. Grătar electric Tefal Ultracompact GC3060

Grătar electric Tefal Ultracompact

Încheiem topul cu alt model de grătar electric de la Tefal, brand care probabil este liderul pe acest segment de produse. Acesta oferă 2 poziții de gătit și anume : grătar și BBQ. Acestea permit gătirea aproape a tuturor tipurilor de mâncare. Suprafața de gătit este din plăci de aluminiu ce sunt turnate sub presiune. Atât aceste plăci cât și tava ce este integrată care colectează grăsimile sunt detașabile și foarte ușor de curățat. Are un termostat reglabil care permite controlul precis al temperaturii și în același timp are și un led care se va aprinde în momentul în care suprafața de gătit atinge temperatura optimă. La fel ca o friteuza cu aer cald plăcile din aluminiu permite prepararea fără ulei.

Cum alegi cel mai bun grătar electric

Alegerea grătarului electric ideal poate fi dificilă, mai ales că pe piață există o mulțime de modele. În rândurile următoare vă vom prezenta care sunt aspectele care necesită o atenție sporită în momentul în care vă decideți să cumpărați grătarul electric ideal.

cum alegi cel mai bun grătar electric

Suprafața de gătit

Există o varietate mare de suprafețe de gătit, acestea pot diferii atât ca materiale de construcție, formă cât și ca dimensiune. Veți găsi modele ce au suprafață de gătire dublă acestea sunt acele modele care cu 2 zone de gătit. Vă sugerăm să acordați atenție faptului ca suprafața de gătit să fie anti-aderentă.

Acest lucru va face ca carnea să nu lipească și ca curățarea să se facă foarte ușor. Legat de dimensiunea suprafeței de gătit cred că singura persoană care știe răspunsul sunteți dumneavoastră. Cu cât numărul membrilor familiei este mai mare cu atât suprafața de gătit ar trebui să fie mai mare. Astfel veți putea face toată mâncarea dintr-o dată și veți economisi timp.

Temperatura

Cel mai bun grătar electric este acela care permite setarea temperaturii după bunul plac. Majoritatea modelelor oferă posibilitatea setării temperaturii între 65 – 200 grade Celsius. În același timp există și grătare care temperaturile pot fi setate doar între 150 -200 grade Celsius.

Cele care permit doar variați de temperaturi înalte sunt ideale doar pentru familiile care nu obișnuiesc să facă legume. În același timp cele care lucrează la temperaturi mari nu pot fi bune pentru bucățile groase de carne deoarece acestea riscă să se rumenească doar pe exterior iar interiorul să rămână crud.

Deci când vă uitați la acest criteriu la grătarele electrice țineți cont de obiceiurile dumneavoastră legate de alimente. Analizați dacă obișnuiți să gătiți carne mai groasă sau dacă preparați legume sau nu și veți ști să alegeți modelul ideal.

Funcțiile

Pentru a putea alege cel mai bun model trebuie să vă uitați și la funcțiile oferite de aceasta. În rândurile următoare voi prezenta 3 funcții pe care le are cel mai bun grătar electric.

  • Funcția blocării aparatului – aceasta este o funcție de siguranță. Practic împiedică pornirea accidentală a aparatului de către copii. Această funcție este una elementară la electrocasnicele precum grătarul electric, cuptorul, aragazul, etc. Pot împiedica apariția unui dezastru sau a accidentelor din bucătărie.
  • Atenționare luminoasă – aceasta este o funcție care se poate dovedi de un real ajutor. Grătarele electrice care au această funcție vor emite un semnal luminos în momentul în care suprafața de gătit atinge temperatura optimă.

Ergonomia grătarului electric

Ergonomia pe care o oferă noul grătar electric pe care îl cumpărați este un al criteriu foarte important. Trebuie să țineți cont ca greutatea lui să nu fie una mare, iar lungimea cablului să fie cât mai mare. Aceste două lucru vor face posibilă mutarea și poziționarea lui prin bucătărie după bunul plac.

În momentul în care amplasați și utilizați grătarul electric aveți grijă ca acesta să nu se afle pe lângă obiecte ce pot fi arse sau topite.

Garanția grătarului electric

Garanția oferită în general la aceste dispozitive este de 24 de luni. Acesta este un criteriu important deoarece vă puteți întâlnii cu diverse defecțiuni din fabrică și care pot fi soluționate gratis doar prin intermediul garanției. Dacă aveți posibilitatea și credeți că merită investiția puteți opta și pentru garanție extinsă.

Concluzie – care e cel mai bun grătar electric?

Sperăm că acest articol va fost de ajutor și că a-ți descoperit în el informații cu adevărat valorase. Noi considerăm cel mai bun grătar electric ca fiind Grătar electric Tefal OptiGrill. Sperăm că și dumneavoastră ați găsit modelul ideal pentru dumneavoastră în top 10 cele mai bune grătare electrice.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.