Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun grătar electric 2024

Cel mai bun grătar electric trebuie să vă ofere gustul delicios pe care îl are carnea la grătar din confortul casei într-un mod rapid.

Grătarul electric este un dispozitiv electric ce permite prepararea legumelor sau a cărnii sub formă de grill. Spre deosebire de grătarul care funcționează cu flacără deschisă acesta funcționează cu electricitate și poate fi folosit și în interiorul bucătăriei în siguranță.

Cel mai bun grătar electric 2024

Cred că toți am fost la un moment dat în situația de a fi imposibil să aprindem focul la un grătar afară, dar să avem poftă de carne preparată grill. Acum pentru a obține carne la grătar nu mai trebuie neapărat să aprindeți focul afară, acest lucru se poate cu unul din cele mai bune grătare electrice.

Și pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun grill electric am pregătit top 10 cele mai bune grătare electrice și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție. Tot ce trebuie să faceți este să citiți acest articol.

Avantajele oferite de cel mai bun grătar electric

Avantajele ce le oferă un grătar electric de bucătărie pot fi destul de multe, însă în rândurile următoare vom prezenta principalele avantaje oferite de acesta.

 • Nu scoate fum – probabil principalul avantaj oferit de către aceste electrocasnice este faptul că nu scot fum. Astfel poate fi folosite fără probleme în interiorul casei.
 • Se curăță ușor – aceste dispozitive au suprafețele de gătit din materiale speciale ce fac curățarea acestuia foarte ușoară.
 • Nu ocupă mult spațiu – un alt avantaj important este faptul că deși au suprafață destul de mare de gătit acestea nu vor ocupa mult spațiu în bucătărie. Cel puțin nu la fel de mult cât ar ocupa un grătar de grădină.

Top 10 cele mai bune grătare electrice 2024

Numirea unui singur model ca fiind cel mai bun grătar electric este aproape imposibilă, pentru că fiecare persoană are așteptări diferite de la modelul pe care îl achiziționează. Astfel am ales 10 modele și am creat top 10 cele mai bune grătare electrice pentru ca dumneavoastră să nu mai pierdeți timp căutând ce aveți nevoie.

Top 10 cele mai bune grătare electrice

1. Grătar electric Tefal OptiGrill+ GC712D34

Grătar electric Tefal OptiGrill

Acest model este probabil cea mai bună alegere pentru dumneavoastră dacă aveți o familie alcătuită din 4 membrii.

Avantaje

 • Prepară foarte bine atât carnea cât și legumele;
 • Ușor de setat;
 • Se curăță ușor;

Dezavantaje

 • Cablul pentru alimentare este de doar 0.8 metri;

Grătarul electric Tefal OptiGrill+ GC712D34 este un model ce este capabil să satisfacă toate gusturile. Dispune de un senzor care ajustează temperatura și timpul optim pentru preparare în funcție de grosimea și cantitatea alimentelor pusă la preparat. Este prevăzut cu 6 programe pentru gătit, unul pentru alimente congelate și unul manual cu 4 setări de temperatură.

Acest model are în dotare și cu un indicator luminos care indică stadiul în care se află preparatele. Mai vine și cu o tavă pentru colectarea lichidelor și grăsimilor care se scurg în timpul preparării plus că acesta este un model compatibil cu mașina de spălat vase.

Ca și minus trebuie să știți că acest model are din păcate cablul de alimentare cam scurt. Acest lucru poate fi un inconvenient în anumite situații însă din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun grătar electric fără fum.

2. Grătar electric Panini Star-Light EGH-2000W

Grătar electric Panini Star-Light EGH-2000W

Dacă căutați un grătar electric cu un raport preț-calitate foarte bun atunci e posibil ca acest model să fie perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Ușor de curățat;
 • Nu face fum;
 • Permite gătirea unei varietăți mari de alimente;

Dezavantaje

 • Poate fi un pic prea mic pentru familiile mai mari de 4 membri;

Grătarul electric Panini Star-Light EGH-2000W este un grătar electric fără fum ideal pentru fi folosit la obținerea preparatelor în casă. Acesta vine cu plăci antiaderente și cu 2 recipiente de scurgere detașabile extrem de ușor de curățat care au rolul de a colecta grăsimea care se scurge în timpul preparării.

Acesta este echipat cu termostat reglabil care vă va permite să setați temperatura dorită pentru a obține cele mai bune rezultate. Deschiderea la 180° este un alt atu deoarece vă va permite să dublați suprafața pentru gătit și astfel puteți găti o cantitate mai mare de alimente deodată.

Singurul minus al acestui model ar putea fi dimensiunea deoarece din punctul nostru de vedere dimensiunea acestuia este o dimensiunea mică pentru familiile ce depășesc 4 membri. Însă per total noi considerăm acest model este unul dintre cele mai bune grătare electrice ce pot fi cumpărate.

3. Grătar electric fără fum George Foreman Smokeless 25850-56

Grătar electric fără fum George Foreman Smokeless 25850-56

Alegerea optimă pentru persoanele care vor unul dintre cele mai bune grătare electrice fără fum ieftine.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Ușor de folosit;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • La prepararea legumelor ați putea întâmpina probleme;

Grătarul electric fără fum George Foreman Smokeless 25850-56 este un grătar perfect pentru a fi folosit în casă când vremea de afară nu permite aprinderea grătarului. Este dotat cu o tehnologie specială care va împiedica apariția fumului cauzat de grăsimile din alimente. Plita este extrem de ușor de curățat datorită învelișului din titan care îi mărește și durabilitatea.

Dimensiunea lui este de 49,7 cm x 33,5 cm ceea ce înseamnă că puteți găti alimente pentru 4-5 persoane simultan. Tava de scurgere și colectare a lichidelor și grăsimilor produse pe grătar de către alimente, dar și plita sunt lavabile în mașina de spălat vase.

Singurul minus sesizat de noi, dar și de anumiți cumpărători al acestui produs este faptul că legumele se fac extrem de greu. Însă dacă ceea ce căutați este cel mai bun grătar electric ieftin atunci veți cumpăra acest model, chiar dacă are acest minus.

4. Grătar electric cu capac Tefal CB6A0830 Plancha

Grătar electric cu capac Tefal

O alegere excelentă pentru cei care vor un grătar electric cu capac din sticlă.

Avantaje

 • Bun pentru legume cât și pentru carne;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu usucă alimentele;

Dezavantaje

 • Scoate puțin fum, dar ca și rezolvare poate fi folosit sub hotă;

Grătarul electric cu capac Tefal CB6A0830 Plancha este un model ce are capac și 2 suprafețe de gătit din care una cu striații și una plată. Oferă o putere de până la 2000 W și are o tăviță de colectare a sucului detașabilă care e foarte ușor de curățat. Suprafața de gătit are un înveliș anti-aderent care nu va lipii mâncarea și permite prepararea acestora fără grăsime.

Pe lângă acestea, suprafața de gătire este detașabilă și poate fi curățată în mașina de spălat vase. Capacul este realizat din sticlă tratată termic și este prevăzută cu un mâner ergonomic pentru o utilizare cât mai ușoară. Ce mai trebuie să știți despre acest model este că dispune de 5 trepte de putere și că are un termostat ajustabil.

Ca și minus trebuie să știți că față de modele anterioare acesta model produce un pic de fum deci va trebui amplasat cu grijă în timpul folosirii. De exemplu pentru a nu avea probleme dacă vreți să-l folosiți ca grătar electric de apartament îl puteți pune sub hotă sau pe balcon. Per total suntem de părere că acest model este cel mai bun grătar electric cu capac..

5. Grill electric Tefal Malaga CB503813

Grill electric Tefal Malaga CB503813

Un grătar electric care vă va prepara alimentele preferate în cel mai scurt timp.

Avantaje

 • Se încălzește repede;
 • Nu usucă alimentele;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Suprafața fiind plată grăsimea alimentelor se scurge mai greu către canalele de colectare;

Acest grătar electric de la Tefal vă oferă o suprafața de gătit XL pe care puteți prepara alimente pentru 10 persoane foarte ușor și fără probleme. Tehnologia Thermo-Spot vă va arăta prin intermediul unui indicator luminos când suprafața de gătit a atins temperatura dorită, astfel veți putea prepara alimentele în cele mai bune condiții.

Grătarul electric este dotat cu termostat reglabil să puteți ajusta temperatura în funcție de alimentele pe care le preparați și să puteți obține cele mai bune rezultate. Datorită puterii de 2000 W suprafața se încălzește într-un mod uniform pentru a obține preparate realizate corect.

Acest model vine și cu un minus care este legat de suprafața de gătit, mai exact suprafața fiind plata grăsimea alimentelor se scurge mai greu către canalele de colectare. Însă din punctul nostru de vedere acest model este unul dintre cele mai bune grătare electrice fără fum ce pot fi cumpărate online.

6. Grătar electric George Foreman 22460-56

Grătar electric George Foreman 22460-56

O soluție optimă pentru cei care vor un grătar electric pe care să-l folosească atât în casă cât și în grădină.

Avantaje

 • Nu scoate fum;
 • Gătește alimentele foarte repede;
 • Alimentele nu se lipesc;

Dezavantaje

 • Are momente de instabilitate când e montat pe piciorul lui;

Acest grătar electric este o soluție pentru toți cei care vor să facă grătar indiferent de circumstanțe sau de vremea de afară. Grătarul electric poate fi folosit atât in interiorul casei cât și în curte sau grădină, deoarece acesta vine cu un picior telescopic care este și detașabil. Acesta vă ajuta să amplasați grătarul exact ca pe unul clasic în grădină sau să îl folosiți în casă ca pe un grătar de masă.

Datorită suprafeței mari de gătit acesta permite prepararea a 15 porți simultan. Poate fi setat la temperatura dorită de dumneavoastră deoarece are un control ajustabil al temperaturii. Plita are un înveliș antiaderent care nu va lipi mâncarea și este și detașabilă astfel va putea fi curățată cu ușurință.

Ca și minus trebuie să știți că acest model nu are o stabilitate foarte ridicată, iar când stă pe piciorul telescopic pot exista șase să fie răsturnat cu ușurință. În opinia noastră acesta este cel mai bun grătar electric pentru grădină cu picior telescopic.

7. Grătar electric Star-Light A-1650W

Grătar electric Star-Light A-1650W

O soluție optimă pentru cei care caută un grătar electric care să nu facă fum la un preț mic.

Avantaje

 • Mânere reci;
 • Plăci detașabile;
 • Carnea se prepară într-un mod rapid;

Dezavantaje

 • Capacul din sticlă pare cam fragil;

Un grătar electric de la Star-Light care vă îndeamnă să vă bucurați de gustul alimentelor făcute grill, fără grija focului deschis sau a fumului realizat de cărbune. Acesta are un sistem anti-alunecare, iar plăcile sunt detașabile lucru care facilitează curățarea și întreținerea acestora.

Este dotat cu un capac din sticlă termorezistentă și cu mânere care vor fi tot timpul reci la atingere. Termostatul ajustabil, tava de scurgere detașabilă, dar și alte funcții și caracteristici fac din acest model unul dintre cele mai bune grătare electrice.

Singurul minus al acestui model pe care l-am sesizat noi, iar producătorii lui ar putea să-l îmbunătățească este faptul că capacul din sticlă pare cam fragil. Însă per total noi considerăm acest model cel mai bun grătar electric Star-Light.

8. Grătar electric Russell Hobbs 22940-56

Grătar electric Russell Hobbs 22940-56

Un grătar electric cu un raport preț-calitate foarte bun.

Avantaje

 • Nu ocupă mult spațiu în timpul depozitării;
 • Curățarea se face ușor;
 • Suprafață mare de gătit;

Dezavantaje

 • Tăvițele de colectare a grăsimii reziduale sunt cam mici;

Grătarul electric Russell Hobbs 22940-56 este un alt model ieftin ce are placă non-stick pentru o curățare ușoară. Acesta vă va permite să gătiți cu o precizie ridicată ajustând temperatura în funcție de nevoile dumneavoastră. Designul subțire pe care îl are acest grătar vă va permite să-l depozitați foarte ușor fără să ocupe prea mult spațiu.

Suprafața de gătit a acestui model este de 55 cm x 27 cm fiind perfect pentru o familie de 4-5 membri (2 adulți + 2-3 copii). Printre funcțiile pe care le are acest model se află și termostatul ajustabil și mânerele reci care permit o manevrabilitate ridicată.

Ca și minus trebuie să știți că acest modele are tăvițe pentru colectarea grăsimii cam mici ceea ce înseamnă că trebuie golite mai des. Însă dacă ne uităm per total asupra acestui model vom vedea cel mai bun grătar electric din punct de vedere al raportului preț-calitate.

9. Grătar electric Electrolux ETG340

Grătar electric Electrolux ETG340

O soluție bună de la Electrolux pentru cei care vor alimente preparate mai sănătos fără a crea fum.

Avantaje

 • Ușor;
 • Carnea și legumele se prepară rapid;
 • Ușor de asamblat;

Dezavantaje

 • Pentru unele persoane ar putea să fie cam mic;

Grătarul electric Electrolux ETG340 are două suprafețe pentru gătit, una fiind netedă și alta cu striații. Ambele suprafețe au strat anti-aderent fiind extrem de ușor de curățat și fiind compatibile cu mașina de spălat vase.

Dispozitivul vine cu 5 trepte de putere, puterea maximă fiind de 2200 W. Pe lângă aceste 5 trepte are și un termostat ajustabil și pentru o manevrare ușoară producătorul i-a pus mânere reci, iar tava de colectare a grăsimilor este detașabilă

Ca și minus trebuie să știți că acest model este cam mic nefiind util familiilor cu mai mult de 3 membrii. Însă din punctul nostru de vedere acesta unul dintre cele mai bune grătare electrice Electrolux ce poate fi cumpărat pentru uz rezidențial.

10. Grătar electric Tefal Ultracompact GC3060

Grătar electric Tefal Ultracompact GC3060

Unul dintre cele mai versatile grătare electrice ce pot fi cumpărate.

Avantaje

 • Se spală foarte ușor;
 • Se încinge repede;
 • Carnea se face foarte bine;

Dezavantaje

 • Colectarea lichidelor și grăsimilor de pe grătar ar putea fi îmbunătățită;

Grătarul electric Tefal Ultracompact GC3060 este modelul care închide acest top 10 cele mai bune grătare electrice. Pe acest grătar se pot găti aproape toate tipurile de alimente, indiferent că vorbim de legume sau carne. Suprafața de gătit este realizată din plăci de aluminiu ce sunt turnate sub presiune.

Tava de colectare a grăsimilor cât și aceste plăci sunt detașabile ceea ce le face foarte ușor de curățat. Acest model are un termostat reglabil care oferă un control precis al temperaturii la care se adaugă un LED care se aprinde când grătarul atinge temperatura dorită. La fel ca o friteuza cu aer cald plăcile din aluminiu permit prepararea fără ulei.

Aspectul pe care ar putea cei de la Tefal să-l îmbunătățească la acest model este sistemul de colectare al grăsimilor, acesta fiind și singurul minus al acestui model. Din punctul nostru de vedere acest model este unul dintre cele mai bune grătare electrice Tefal ce pot fi cumpărate online.

Cum să alegi cel mai bun grătar electric – ghid de cumpărături

Alegerea grătarului electric ideal poate fi dificilă, mai ales că pe piață există o mulțime de modele. În rândurile următoare vă vom prezenta care sunt aspectele care necesită o atenție sporită în momentul în care vă decideți să cumpărați un grătar electric bun.

Cum alegi cel mai bun grătar electric pentru tine

Suprafața de gătit

Există o varietate mare de suprafețe de gătit, acestea pot diferii atât ca materiale de construcție, formă cât și ca dimensiune. Veți găsi modele ce au suprafață de gătire dublă acestea sunt acele modele care au 2 zone de gătit. Vă sugerăm să acordați atenție faptului ca suprafața de gătit să fie anti-aderentă.

Acest lucru va face ca carnea să nu lipească și ca curățarea să se facă foarte ușor. Legat de dimensiunea suprafeței de gătit cred că singura persoană care știe răspunsul sunteți dumneavoastră. Cu cât numărul membrilor familiei este mai mare cu atât suprafața de gătit ar trebui să fie mai mare. Astfel veți putea face toată mâncarea dintr-o dată și veți economisi timp.

Temperatura

Cel mai bun grătar electric este acela care permite setarea temperaturii după bunul plac. Majoritatea modelelor oferă posibilitatea setării temperaturii între 65 și 200 grade Celsius. În același timp există și grătare la care temperaturile pot fi setate doar între 150 -200 grade Celsius.

Cele care permit doar variați de temperaturi înalte sunt ideale doar pentru familiile care nu obișnuiesc să facă legume. În același timp cele care lucrează la temperaturi mari nu pot fi bune pentru bucățile groase de carne deoarece acestea riscă să se rumenească doar pe exterior, iar interiorul să rămână crud.

Deci când vă uitați la acest criteriu la grătarele electrice țineți cont de obiceiurile dumneavoastră legate de alimente. Analizați dacă obișnuiți să gătiți carne mai groasă sau dacă preparați legume sau nu și veți ști să alegeți modelul ideal.

Funcțiile

Pentru a putea alege cel mai bun model trebuie să vă uitați și la funcțiile oferite de aceasta. În rândurile următoare voi prezenta 2 funcții pe care le are cel mai bun grătar electric.

 • Funcția blocării aparatului – aceasta este o funcție de siguranță. Practic împiedică pornirea accidentală a aparatului de către copii. Această funcție este una elementară la electrocasnicele precum grătarul electric, cuptorul, aragazul, etc. Pot împiedica apariția unui dezastru sau a accidentelor din bucătărie.
 • Atenționare luminoasă – aceasta este o funcție care se poate dovedi de un real ajutor. Grătarele electrice care au această funcție vor emite un semnal luminos în momentul în care suprafața de gătit atinge temperatura optimă.

Ergonomia grătarului electric

Ergonomia pe care o oferă noul grătar electric pe care îl cumpărați este un alt criteriu foarte important. Trebuie să țineți cont ca greutatea lui să nu fie una mare, iar lungimea cablului să fie cât mai mare. Aceste două lucru vor face posibilă mutarea și poziționarea lui prin bucătărie după bunul plac.

În momentul în care amplasați și utilizați grătarul electric aveți grijă ca acesta să nu se afle pe lângă obiecte ce pot fi arse sau topite.

Garanția grătarului electric

Garanția oferită în general la aceste dispozitive este de 24 de luni. Acesta este un criteriu important deoarece vă puteți întâlnii cu diverse defecțiuni din fabrică și care pot fi soluționate gratis doar prin intermediul garanției. Dacă aveți posibilitatea și credeți că merită investiția puteți opta și pentru garanție extinsă.

Care e cel mai bun grătar electric? – concluzie

Sperăm că acest articol va fost de ajutor și că a-ți descoperit în el informații cu adevărat valorase. Noi considerăm cel mai bun grătar electric este grătarul electric Tefal OptiGrill. Sperăm că și dumneavoastră ați găsit modelul ideal pentru dumneavoastră în top 10 cele mai bune grătare electrice.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134