Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!

Iarna nu-i ca vara!

Află cum să combați apariția mucegaiului în căminul tău!

Completează formularul de mai jos și vei primi pe email un ghid detaliat cu informații relevante și de actualitate.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun motocultor de pe piață 2024

0
(0)

Cel mai bun motocultor poate deveni principalul partener pentru dumneavoastră când vine vorba de lucratul pământului.

Cel mai bun motocultor de pe piață 2024

Un motocultor este un utilaj destinat pentru a lucra pământul. Însă un lucru bun la acestea este faptul că se poate transforma întru-un utilaj universal. De exemplu cu un pic de imaginație poate fi folosit la deszăpezit în anotimpul rece sau ca mijloc de transport prin atașarea unei remorci.

Dacă vă doriți să faceți o achiziție bună atunci trebuie să știți că vă aflați în locul potrivit. Tot ce trebuie să faceți este să citiți acest articol și în el veți descoperii top 5 cele mai bune motocultoare și un ghid de cumpărături care oferă sfaturi pentru a face o achiziție bună.

Avantaje oferite de cel mai bun motocultor

  • Eficiență ridicată – unul dintre principalele avantaje oferite de motocultoare este faptul că pot face foarte rapid anumite treburi gospodărești;
  • Ușor de folosit – deși la prima vedere folosirea unui astfel de utilaj pare grea trebuie să vă spunem că nu este așa, ba din contră este foarte ușor de folosit;
  • Nu vă consumă energia proprie – un alt mare avantaj al acestor utilaje este că nu vă obosește la fel de mult ca lucratul pământului în mod manual;

Top 5 cele mai bune motocultoare 2024

1. Motocultor diesel O-Mac MC 12000E-D

Motocultor O-Mac MC 12000E-D

Dacă ceea ce căutați este un motocultor diesel atunci probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

O-Mac MC 12000E-D este un model foarte eficient cu combustie internă și care folosește motorina ca și combustibil. Are o putere de 12 cai și o lățime a spațiului de lucru de 140 de centimetri fiind capabil să ajungă la o adâncime de 36 de centimetri.

Are 3 trepte de viteză din care 2 sunt pentru înainte și una pentru înapoi. Rezervorul pentru combustibil are o capacitate de 4,5 litri, iar cantitatea de ulei în baia motorului este de 1600 de mililitri.

Un dezavantaj minor al acestui model, dar care există este faptul că nu are o protecție pentru motor. Însă șansele ca acest lucru să creeze probleme sunt infime, astfel noi considerăm acest model cel mai bun motocultor diesel.

2. Motocultor pe benzină Media Line 7100 CF

Motocultor pe benzină Media Line 7100 CF

O alegere excelentă pentru dumneavoastră dacă acum sunteți în căutarea unui motocultor pe benzină.

Media Line 7100 CF este un motocultor semiprofesional dotat cu un motor puternic de 7 cai. Aceasta vă poate ajuta să vă duceți toate sarcinile la bun sfârșit într-un mod corect și rapid.

La fel ca modelul de mai sus acesta are 3 trepte de viteză din care 2 sunt pentru direcția înainte și una pentru înapoi. Are un rezervor care are o capacitate de 2,9 litri și vine cu o mulțime de funcții și accesorii.

Singurul dezavantaj al acestui model ar fi faptul că are un preț de peste 3500 de lei, însă per total prețul este justificat. Astfel din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun motocultor pe benzină.

3. Motocultor Ruris 751KS

Motocultor Ruris 751KS

Dacă sunteți în căutarea unui motocultor Ruris bun atunci noi vă recomandăm acest model.

Ruris 751KS este un model profesional care are o putere de 8,5 cai și cu ajutorul căruia puteți îndeplini cu brio orice sarcină ține de lucratul pământului. La fel ca și modelele de mai sus acesta vine cu 3 trepte de viteză, 2 pentru înainte și una pentru înapoi.

Aceasta este recomandat pentru lucrarea terenurilor de până în 10.000 de metri pătrați și are un randament de 1200 de metri pătrați pe oră. Aceasta poate săpa solul până la o adâncime de 35 de centimetri permițând plantarea oricărui tip de cultură.

Dezavantajul acestui model din punctul nostru de vedere este faptul că montajul ar putea fi un pic greoi pentru anumite persoane. Însă din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun motocultor Ruris ce poate fi cumpărat.

4. Motocultor profesional AgroPro HS 1000B

Motocultor profesional AgroPro HS 1000B

O alegere excelentă dacă vă doriți un utilaj profesional cu un raport preț-calitate excelent.

AgroPro HS 1000B este un model ce este dotat cu un motor fiabil cu o putere e 7 cai perfect pentru a îndeplini diferite munci agricole. Carcasa acestui model este realizată din fontă nodulară care este mult mai rezistentă la șocuri.

Deși greutatea acestui motocultor este de 100 de kilograme aceasta este foarte ușor de manevrat pentru că este foarte bine echilibrat. Are o capacitate pentru rezervor de 3,6 litri și are și un consum mic de combustibil.

Singurul minus al acestui model este faptul că îi lipsește manualul de asamblare ceea ce face montajul acestuia să fie mai greu. Trecând peste asta în opinia noastră acesta este cel mai bun motocultor din punct de vedere al raportului preț-calitate.

5. Motocultor profesional ProGARDEN HS1100-18

Motocultor profesional ProGARDEN HS1100-18

Dacă aveți bugetul necesar pentru un motocultor profesional bun atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

ProGARDEN HS1100-18 este un model extrem de profesional dotat cu un motor puternic de 18 cai. Acest motor are diferențial, pornire electrică și transmisie pe cardan într-o carcasă extrem de rezistentă.

Acesta este o alegere excelentă pentru suprafețele mari unde trebuie executate lucrări de arat și de frezat. Iar partea interesantă la acest model este faptul că este prevăzut cu faruri pentru lucrul pe timpul nopții.

Dezavantajul acestui model este destul de evident și anume prețul de peste 6500 de lei pe care îl are, lucru care face ca acest model să fie mai mai greu accesibil. Însă din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun motocultor profesional.

Cum să alegi cel mai bun motocultor – ghid de cumpărături

Tipul de motorizare

  • Motocultor diesel (pe motorină) – acestea sunt motocultoare eficiente care în majoritatea cazurilor se încadrează la motocultoarele profesionale deoarece sunt capabile să lucreze rapid suprafețe mari de teren.
  • Motocultor pe benzină – acestea sunt o alegere bună pentru persoanele care cumpără motocultor pentru al exploata la nivel semiprofesional sau nivel de hobby.

Notă: Pentru persoanele care caută motocultoare electrice trebuie să știți că la momentul scrierii acestui articol nu există așa ceva. Dacă vorbim de motorizare electrică tot ce puteți găsi sunt diverse motosape.

Puterea motorului

Puterea motocultorului este un alt aspect extrem de important în procesul de alegere a utilajului. La fel ca și la cea mai bună motosapă aceasta este exprimată în cai putere și trebuie aleasă în funcție de cum va fi folosită.

De exemplu, dacă motocultorul va fi folosit la nivel profesional și veți lucra terenuri de peste 7000 de metri pătrați atunci va trebui să cumpărați un model puternic care are minim 7 cai putere,

În schimb pentru lucrări sub 7000 de metri pătrați puteți merge pe un model ce are 4-5 cai putere. Iar pentru grădini mici pe lângă casă și pentru o folosire în scop de hobby puteți merge pe motoare cu putere mică.

Accesorii

Majoritatea motocultoarelor sunt livrate la pachet cu multiple accesorii care pot fi folosite pentru diferite activități. Însă există și modele care vin cu mai puține accesorii, iar acestea trebuie cumpărate separat. Printre cele mai folosite accesorii se află:

  • Frezele de pământ – sunt unul dintre cele mai importante accesorii deoarece acestea pregătesc solul pentru arat. Acestea au rolul de afânare și de colectare a deșeurilor de pe terenul ce urmează să fie lucrat.
  • Plugul – acesta este un alt accesoriu foarte important deoarece acesta se folosește pentru a ara pământul.
  • Prășitoarele (rarița) – un accesoriu foarte important care are rolul de a elimina buruienile dintre rânduri și de a afâna terenul pentru ca acesta să permită o mai bună infiltrare a apei.
  • Semănătoare – un accesoriu foarte util pentru cei care au suprafețe mari de teren deoarece în acest mod pot automatiza plantarea semințelor.

Tip

  • Motocultoare pentru hobby – acestea sunt o alegere bună pentru folosirea ocazională la nivel de amator. În anumite situații ar părea că e mai bine să cumpărați o motosapă dacă folosirea ei este una pentru suprafețe restrânse;
  • Motocultoare semiprofesionale – aici se schimbă treaba deoarece un astfel de motocultor poate fi folosit pentru diverse sarcini mai mult sau mai puțin complexe;
  • Motocultor profesional – acestea sunt o alegere bună pentru persoanele care au un spațiu mare de lucrat și care vor folosi motocultorul într-un mod intens;

Care e cel mai bun motocultor? – concluzie

Suntem aproape de încheierea articolului și sperăm că acesta v-a fost de ajutor cu adevărat și că ați găsit un motocultor perfect pentru dumneavoastră. În rândurile următoare răspundem la câteva intre cele mai frecvente întrebări legate de motocultoare.

Întrebări frecvente

Ce e un motocultor?

Motocultor este un utilaj destinat prelucrării solurilor de pe suprafețe mari. Acesta poate intra la o adâncime mare de aproximativ 30-40 de centimetri în pământ și poate fi echipat cu multiple accesorii folosite la munca câmpului.

Ce benzină se folosește la motocultor?

Benzina recomandată pentru motocultoare poate diferii de la un producător la altul. Însă în majoritatea cazurilor cum este și în cazul motocultorului Ruris se recomandă folosirea benzinei fără plumb.

La cât timp se schimbă uleiul la motocultor?

Schimbul de ulei este recomandat la un interval diferit de timp la fiecare motocultor. Așadar noi vă recomandă să urmați sfaturile din manual de utilizare și să schimbați uleiul la cel mai bun motocultor în baza acelor informații,

A fost util acest articol?

Oferă o notă!

Nota 0 / 5. Numărul de voturi 0

Articolul nu are niciun vot, fi prima persoană care votează