Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun multicooker 2024

Cel mai bun multicooker este un dispozitiv care vă poate simplifica viața în timp ce efectuează sarcinile mai multor dispozitive din bucătărie.

Cel mai bun multicooker 2024

În ultimii ani multicookerele au continuat să capete tot mai multă popularitate. Astfel acestea au devenit o soluție apreciată de către români și folosită tot mai mult pentru a găti alimentele mai rapid și mai sănătos.

Probabil și dumneavoastră citiți acest articol deoarece vă doriți un astfel de dispozitiv. Partea bună este că citiți articolul potrivit deoarece după ce îl veți parcurge veți putea alege cel mai bun multicooker pentru dumneavoastră.

Avantaje oferite de cel mai bun multicooker

 • Economisiți timp – aceste dispozitive vă pot ajuta să reduceți semnificativ timpul petrecut în bucătărie deoarece prepară rețetele rapid. Ca și BONUS vă spunem faptul că există multe modele ce pot prepara rețetele fără să necesite supraveghere, deci și mai puțin timp petrecut în bucătărie.
 • Preparate mai sănătoase – aceste dispozitive la fel ca cea mai bună friteuză cu aer cald vă pot ajuta să faceți rețete sănătoase, dar foarte gustoase.

Top 5 cele mai bune multicookere 2024

1. Multicooker Tefal Fuzzy Logic RK705

Multicooker Tefal Fuzzy Logic RK705

Dacă ceea ce căutați este un multicooker cu un raport preț-calitate excelent atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate bun;
 • 12 programe de gătit;
 • Ușor de folosit;
 • Prepară alimentele foarte bine;

Dezavantaje

 • Cartea acestuia nu are prea multe rețete;

Tefal Fuzzy Logic RK705 este un dispozitiv complet care vă poate ajuta să pregătiți cele mai gustoase și sănătoase mese. Ceea ce îl face să fie un dispozitiv excelent este faptul că este compact, eficient din punct de vedere energetic și foarte ușor de folosit.

Acesta vine cu 12 programe presetate pentru a găti cele mai delicioase preparate. Acest multicooker vine și cu o funcție de păstrarea a preparatelor la cald care vă permit să păstrați preparatele calde până la 24 de ore.

Este echipat cu capacitate de 5 litri (din care 4 sunt utilizabili) ceea ce îl face perfect pentru o familie compusă din 3-4 membri (2 adulți + 1-2 copii). Oala interioară are înveliș ceramic și o grosime de 2 mm care alături de supapa de aburi este extrem de ușor de curățat.

Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv este faptul că cartea acestuia nu are mai multe rețete incluse. Însă din punctul nostru de vedere aceasta este cel mai bun multicooker Tefal ieftin ce poate fi cumpărat.

2. Multicooker Tefal Cook4Me CY851130

Multicooker Tefal Cook4Me CY851130

Dacă ceea ce vă doriți este un multicooker inteligent și foarte ușor de folosit acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Prepară rețetele rapid;
 • Rezultate foarte delicioase;
 • Piesele capacului sunt compatibile cu mașina de spălat vase;

Dezavantaje

 • Este cam scump;

Tefal Cook4Me CY851130 este o soluție bună pentru persoanele care vor un dispozitiv inteligent de cea mai înaltă calitate. Acesta este dotat cu un panou de control inteligent și foarte ușor de folosit.

Acesta panou vă va ajuta să navigați cu ușurință printre cele 4 meniuri și cele 150 de rețete presetate. Acesta va fi capabil să devină asistentul dumneavoastră din bucătărie care vă va ajuta să faceți cele mai bune preparate.

Acest aparat pentru gătit dispune de 6 programe de gătire, aceste programe sunt: gătire la abur, sub presiune, clasic (3 trepte de temperatura: gătire lentă, rumenire, fierbere) si reîncălzirea preparatelor. Dar ceea ce îl face unul dintre cele mai bune multicookere este faptul că acesta păstrează preparatele calde până la servire.

Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv ar fi prețul deoarece are un preț care face ca nu toată lumea să și-l permită. Însă din punctul nostru de vedere este un preț justificat și astfel considerăm acest model cel mai bun muticooker Tefal.

3. Multicooker Crock-Pot Express CSC051X

Multicooker Crock-Pot Express CSC051X

Dacă căutați un multicooker care să vă reducă timpul petrecut în bucătărie acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Poate prepara multiple tipuri de rețete;
 • Preț bun de achiziție;
 • Ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Consumabilele se găsesc greu;

Crock-Pot Express CSC051X este o soluție bună pentru persoanele care vor un dispozitiv cu un raport preț-calitate foarte bun. Acesta are o capacitate de 5,6 litri fiind perfect pentru o familie cu 4 membri.

Are o carcasă din inox care face ca curățarea exterioară să se facă destul de ușor. Are un panou de comandă digital extrem de intuitiv și ușor de folosit, practic nu creează bătăi de cap.

Este echipat cu funcții de bază printre care se află și: timer, control temperatură, start întârziat și gătire sub presiune. Pe lângă aceste funcții acesta vine și cu 8 programe presetate care se rezumă la 8 rețete delicioase.

Singurul dezavantaj al acestui model este faptul că consumabilele cum ar fi diverse garnituri sunt destul de greu de găsit. Însă per total noi considerăm acest model cel mai bun multicooker raport preț-calitate.

4. Multicooker Esperanza

Multicooker Esperanza

Dacă ceea ce căutați este un multicooker ieftin atunci acesta s-ar putea să fie cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Vasul se curăță ușor;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Încăpător;

Dezavantaje

 • Nu vine cu carte de rețete și de instrucțiuni;

Acest dispozitiv de la Esperanza este un model care are un preț bun achiziție și care vă va ajuta să obțineți cele mai delicioase rețete. Acesta este un model ce are o carcasă din inox fiind foarte rezistent în timp și ușor de întreținut.

Are o capacitate de 5 litri, un panou de comandă smart și deține 11 funcții programabile care constau în rețete delicioase. Ceea ce face din acest model unul demn de top 5 multicookere este faptul că are oprire automată la finalizarea programului de gătit.

Astfel dumneavoastră nu trebuie să supravegheați dispozitivul. Pentru a vă anunța că aceasta a terminat de gătit va emite un semnal sonor. Iar startul întârziat, protecția de supraîncălzire și controlul temperaturii sunt alte funcții prezente pe acest model.

Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv ar fi faptul că nu vine cu o carte de rețete și de instrucțiuni. Însă partea bună este că acest model este foarte intuitiv astfel noi nu considerăm acest minus prea important. Iar per total considerăm acest model cel mai bun multicooker ieftin.

5. Multicooker Philips HD4713/40

Multicooker Philips HD4713/40

Acest produs este o altă soluție cu un raport preț-calitate foarte bun.

Avantaje

 • Ușor de folosit;
 • Nu arde și nu lipește mâncarea;
 • Prepară o varietate mare de rețete;

Dezavantaje

 • Nu este prea ușor de curățat;

Philips HD3037/70 este un dispozitiv ce are o capacitate de 5 litri fiind foarte ușor de folosit. Are o un înveliș care rămâne rece în timpul folosiri ceea ce înseamnă ce veți evita accidentele din bucătărie prin care vă frigeți în timp ce acesta funcționează.

Are o oală interioară groasă alcătuită din 6 straturi care conduce căldura într-un mod uniform pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune preparate. Partea bună la această oală este că este compatibilă cu mașina de spălat vase.

Datorită microprocesatorului integrat pe care îl are acest dispozitiv veți avea parte de o preparare ușoară a alimentelor de fiecare dată fără să necesite supraveghere. Acesta are un cronometru ce poate fi programat până la 24 de ore într-un mod foarte ușor.

Partea rea acestui dispozitiv care este și minusul cu care se confruntă este faptul că este destul de greu de curățat pe interior deoarece este dificil de ajuns în anumite colțuri. Însă per total noi considerăm acest model cel mai bun multicooker Philips.

Cum să alegi cel mai bun multicooker – ghid de cumpărături

Capacitate

Capacitatea este un aspect foarte important în alegerea unui multicooker bun pentru dumneavoastră. Dacă în general trebuie să gătiți cantitate de mâncare destinată pentru 1-2 persoane atunci un dispozitiv cu capacitate sub 4 litri este mai mult ca perfect.

Însă pentru familiile ce au 1-2 copii plus 2 soți este necesar un dispozitiv cu capacitate de minim 5-5,5 litri. Iar pentru un număr mai mare de 4 persoane căutați modele ce au o capacitate de peste 7 litri.

Materiale

Când vorbim de materiale ne referim în general în principal la materialele folosite la oala dispozitivului. Cele mai populare variante sunt cele care sunt acoperite cu strat antiaderent deoarece acestea nu permit lipirea alimentelor, sunt ușor de curățat și sunt ieftine.

Cu toate acestea, aceste materiale sunt mai vulnerabile la deteriorare în special dacă se folosesc ustensile metalice în contact cu ele. Și partea rea este că atunci când un vas acoperit cu un strat antiaderent se zgârie ar putea începe să elibereze compuși toxici atunci când este utilizat la temperaturi ridicate.

Însă un multicooker cu vas ceramic ar putea fi o soluție mult ai bună deși este puțin mai scumpă. Aceasta la fel ca și cele cu strat antiaderent se curăță ușor însă pot rezista la temperaturi mai ridicate și au o longevitate mai lungă.

Supapă de eliberare a aburului

Dacă aveți de gând să folosiți multicooker-ul ca și oală sub presiune atunci este important ca dispozitivul să aibă o supapă de eliberare a aburului care poate fi reglată manual pentru a elibera presiunea înainte de a ridica capacul.

Setări de presiune

Setările de presiune vă permit să ajustați timpul necesar pentru a găti diferite feluri de mâncare. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât timpul de gătire este mai scurt. Dar nu uitați: cu cât timpul de gătire este mai lung, cu atât mai bună este aroma preparatelor.

Timpii de gătire

Timpii de gătire preprogramați fac ca aceste aparate să fie mai ușor de utilizat. Unele modele au chiar și setări preprogramate pentru tipuri de alimente, cum ar fi friptura la ceaun, curry, orez și altele.

Temporizatorul

Prezența unui temporizator este foarte utilă. Această funcție vă arată timpul necesar până la finalizarea preparatului și emite un semnal acustic când timpul presetat a trecut. În unele cazuri mulcticooker-ul se oprește când timpul setat expiră, astfel nu trebuie să stați în preajma dispozitivului.

Curățarea

Pentru ca un multicooker să fie ușor de întreținut fiecare componentă ar trebui să fie ușor de demontat, curățat și de asamblat. Când vorbim de partea exterioară trebuie să rețineți că un exterior din oțel inoxidabil este pretențios și poate fi greu de curățat.

Care e ce cel mai bun multicooker? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol a fost relevant pentru dumneavoastră și că după ce l-ați citit v-a ajutat să alegi un multicooker bun pentru nevoile dumneavoastră. Părerea noastră la fel ca și în topul de mai sus este că cea mai bună alegere este multicookerul Tefal Fuzzy Logic RK705.

4.8 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134