Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun pat pentru dormitor

Cel mai bun pat va fi componenta principală din dormitorul dumneavoastră care vă ajuta să creați un dormitor călduros și primitor ca o oază de liniște.

Cel mai bun pat pentru dormitor [y]

Înainte de toate vreau să vă felicit că ați ales să citiți acest articol deoarece înseamnă că vreți să faceți o achiziție în baza unor analize. Noi credem că achiziția unui pat nou pentru dormitor trebuie făcută cu mare atenție dacă nu vreți să cheltuiți banii în mod greșit.

Din punctul nostru de vedere cumpărarea unui pat trebuie văzută ca o investiție deoarece alături de o saltea bună (pe care o găsiți aici) va poate oferii un somn odihnitor în fiecare noapte.

Pentru a vă ajuta să cumpărați unul dintre cele mai bune paturi pentru dormitor am pregătit în acest articol top 5 paturi de dormitor și un ghid de cumpărături care conține cu sfaturi de achiziție.

Sfaturi rapide pentru a alege cel mai bun pat pentru dormitor

Însă dacă sunteți nerăbdător să faceți achiziția sau nu aveți timp să citiți ghidul de cumpărături din acest articol atunci țineți cont de sfaturile de mai jos și veți alege un pat bun pentru dormitorul dumneavoastră.

 • Acordați o atenție sporită materialelor -verificați ca patul pe care îl cumpărați să fie realizat din materiale foarte bune pentru a avea o durată de viață mai lungă.
 • Dimensiunile patului – măsurați cu atenție și verificați spațiul disponibil pentru pat. Astfel veți fi sigur că nu cumpărați un pat prea mic sau prea mare.
 • Bugetul – primiți exact ceea ce plătiți. Deși aceasta nu e o regulă generală când vorbim de achiziții aici se aplică foarte bine. În urma analizelor noastre am realizat că în această industrie a paturilor, dar mai ales între modele prezentate de noi calitatea este reprezentată de preț. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra un pat bun este nevoie de un buget minim de 1500 de lei.

Top 5 cele mai bune paturi pentru dormitor [y]

În acest top cele mai bune paturi de dormitor probabil veți găsi modelul ideal și pentru dumneavoastră. Am prezentat modele și mai ieftine, dar și mai scumpe pentru a reuși să ajutăm cât mai multă lume să-și găsească patul perfect pentru dormitor.

Top cele mai bune paturi pentru dormitor

1. Pat dormitor tapițat cu somieră rabatabilă Kenton

Pat dormitor tapițat cu somieră rabatabilă Kenton

Aceste este un pat cu aspect modern și care se va integra perfect în dormitoare celor care vor cel mai bun raport preț-calitate.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Design modern;
 • Cu somieră;

Dezavantaje

 • Nu există opțiune de comandare a serviciului de montare;

Patul tapițat Kenton este o alegere ideală pentru dormitoarele cuplurilor. Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune paturi pentru dormitor este faptul că este tapițat cu piele ecologică care are o durată foarte bună de viață.

Acest model se livrează cu somieră și poate fi comandat sub formă de pat fix sau pat rabatabil. Trebuie să țineți cont că acest pat se livrează demontat și poate fi asamblat în baza schiței de montare. Acesta vine cu ladă de depozitare fiind foarte utilă pentru depozitarea diverselor obiecte sau pieselor care echipează patul cum ar fi lenjeria de pat, pernele sau pilotele.

Ca și minus singurul lucru de reproșat la acest model din punctul nostru de vedere este faptul că magazinul care vinde produsul nu are disponibil serviciul de montare a mobilei pentru o taxă suplimentară. Per total părerea noastră este că acest produs este cel mai bun pat pentru dormitor ce poate fi cumpărat.

2. Pat matrimonial tapițat Indigo

Pat matrimonial tapițat Indigo

Aceasta este un pat realizat din materiale calitative și este perfect pentru dormitoarele ce au design în nuanțe deschise .

Avantaje

 • Tapițat;
 • Cadru rezistent;
 • Tapițerie din piele ecologică;

Dezavantaje

 • Preț peste 1500 lei;

Patul matrimonial tapițat Indigo se poate integra de minune în dormitoarele luminate oferind completarea prin nuanțele sale deschise. Obiectele principale care alcătuiesc cadrul acestui pat sunt realizate cu atenție sporită și îi oferă o durabilitate ridicată.

Acesta vine cu repere de susținere multiple și L-uri metalice pe colțuri. Acesta are 4 linii de susținere pe lungime și 3 linii de susținere pe lățime. Tapițeria acestuia este din piele ecologică, material care este extrem de rezistent în timp.

Singurul minus al acestui pat este faptul că poate părea scump pentru unele persoane deoarece are un preț de peste 1500 de lei. Însă din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun pat modern de dormitor ce poate fi cumpărat.

3. Pat Doha dublu cu somieră

cel mai bun pat matrimonial

Un pat matrimonial ce reflectă eleganță și rafinament și va oferii un plus de stil dormitorului pe care îl aveți

Avantaje

 • Construcție bună;
 • Disponibilitate pe mai multe mărimi;
 • Disponibilitate pe mai multe culori;

Contra

 • Preț peste 2000 de lei;

Patul Doha dublu cu somieră este un model tapițat cu catifea și este fabricat complet în România. Acesta este dotat cu tăblie care vă poate ajuta să adoptați o poziție confortabilă când citiți sau urmăriți un film la televizor.

Acesta este realizat pe un cadru din lemn și PAL peste care se află un strat de spumă și vatelină și peste care vine tapițeria. Un avantaj al acestui pat bun este faptul că are somieră rabatabilă cu mecanism de ridicare cu piston.

Din punctul nostru de vedere singurul minus al acestui pat este faptul că are un preț peste media din piață depășind 2000 de lei. Însă per total considerăm că acesta merită prețul și că este cel mai bun pat tapițat cu catifea ce poate fi cumpărat online.

4. Pat tapițat cu ladă pentru depozitare Prestige

cel mai bun pat rabatabil

Un pat care a plecat de la nevoia de eficientizare a spațiului din dormitor și de oferire a unui look plăcut în cameră.

Avantaje

 • Foarte rezistent;
 • Se montează foarte ușor;
 • Tapițat din catifea;

Dezavantaje

 • Greutate 100 kg;

Patul tapițat cu ladă pentru depozitare Prestige este soluția optimă pentru eficientizarea spațiului din dormitor. Acesta are somieră care este capabilă să amortizeze mișcările din timpul nopții și contribuie la o bună ventilarea datorită permisiunii circulării aerului.

Astfel veți putea dormi pe acest pat fără să transpirați chiar dacă salteaua nu are o bună circulație a aerului. Marele plus al acestui pat și factorul care îl face unul dintre cele mai bune paturi este că are un spațiu pentru depozitarea lucrurilor pe care le folosiți rar.

Ca și minus trebuie să știți că acest model este greu de mutat pentru că are o greutate destul de mare aceasta fiind de 100 de kilograme. Însă din punctul nostru de vedere acesta este unul dintre cele mai bune paturi ce pot fi cumpărate.

5. Pat pentru dormitor Malmo Sonoma

Pat pentru dormitor Malmo Sonoma

Un pat tapițat realizat din materiale de calitate și care e un model foarte rezistent având un preț mic comparativ cu ofertele prezente pe piața din România.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Design modern;
 • Rezistent;

Dezavantaje

 • Se livrează fără somieră;

Patul pentru dormitor Malmo Sonoma este soluția optimă pentru persoanele care trebuie să-și schimbe patul deși sunt constrânse de buget. Suprafața de dormit a acestui model este de 140 cm x 200 cm ceea ce înseamnă că este un pat mic.

Structura patului este realizată din PAL și are culoarea bej fiind o soluție perfectă pentru dormitoarele care sunt decorate în nuanțe predominant deschise. Designul modern care este unul simplu a fost unul din criteriile care ne-au captat la acest model.

Singurul minus al acestui pat este faptul că acesta se livrează fără somieră, iar somiera compatibilă cu acest produs nu se găsește la acest magazin. Însă dacă ne uităm și la avantajele oferite de acest produs vom vedea cel mai bun pat ieftin ce poate fi cumpărat.

Cum să alegi cel mai bun pat – ghid de cumpărături

Materialele din care e confecționat patul

Așa cum există o varietate mare de modele de paturi așa este și în cazul materialelor din care sunt realizate. Ca și material, preferat cred că e lemnul deoarece acesta are o durabilitate mare și un design foarte plăcut.

Următorul în topul alegerilor este PAL-ul, ca și preț de achiziție este mai ieftin însă are 2 minusuri, acestea fiind: durabilitatea mai mică decât a lemnului și nu poate fi vopsit. Este o soluție mai ieftină deoarece pe lângă prețul mic de achiziție este și ușor de prelucrat.

O altă alegere bună ar MDF-ul care se află între lemn și PAL , este mai rezistent ca PAL-ul dar nu egalează lemnul. Este o alegere bună deoarece are în general un tipar de preț foarte bun. Considerăm că în această gamă poate fi găsit cel mai bun pat în raport preț-calitate.

Ultimele două mențiuni sunt alegerea și celor care produc paturi tapițate deoarece acestea sunt acoperite de tapițerie. Paturile pot fi îmbrăcate în stofă, piele naturală sau piele ecologică. Considerăm că alegerea de compromis este stofa deoarece este ieftină și mai ușor de întreținut în comparație cu ultimele două mențiuni.

Dimensiunile patului

Un lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere legat de paturi este faptul că dimensiunea saltelei compatibile și a patului sunt puțin diferite. De exemplu un pat cu o saltea compatibilă cu lungime de 200 de centimetri va măsura cu tăblii, cadru etc. chiar și peste 220 centimetri.

Așadar măsurați cu atenție spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru noul pat pentru a evita eventualele neplăceri. Producătorii de paturi susțin prin dimensiunile paturilor saltele astfel încât să existe o compatibilitate între ele și pentru a nu pune cumpărătorii în situații neplăcute.

Înălțimea este un alt factor foarte important deoarece paturile joase deși sunt foarte atractive ca și design nu sunt bune pentru toată lumea. În această categorie fiind de obicei persoanele supraponderale, vârstnicii sau femeile însărcinate. Pentru aceste categorii de persoane cel mai bun pat are o înălțime minimă de 40 de centimetri.

Designul patului

Când vorbim de design avem și aici o varietate foarte mare de paturi din care puteți alege. Un pat modern minimalist oferă avantajele unei lăzi sau chiar sertare de depozitare. Acestea vă vor ajută să economisești spațiu depozitând în ele în ele lenjeria patului sau multe alte lucruri.

Paturile cu tăblie sunt probabil preferatele cumpărătorilor deoarece oferă foarte multe facilități. Tăblia ajută la rezemarea capului de el sau a pernei și păstrează peretele curat. Un model care nu este foarte folosit în momentul de față, dar care capătă tot mai multă popularitate în rândul oamenilor este patul 2 in 1.

Acest tip de pat este o soluție ideală pentru cei care nu au foarte mult spațiu la dispoziție. De ce? Ei bine pe acest pat se poate dormi noaptea, iar pe parcursul zilei se poate ridica vertical luând forma unui dulap, astfel fiind simplu și foarte practic în dormitoarele mici.

Tipul patului

Există o varietate foarte mare de moldele și tipuri de paturi. Acestea au caracteristici speciale și acoperă una sau mai multe nevoi pe care le au oamenii. Printre cele mai populare tipuri de paturi se numără:

 • Pat divan – aceste modele sunt cunoscute ca paturi pentru dormitor.
 • Pat cu somieră – aceste tipuri de paturi au o varietate de modele, de la tradiționale la moderne.
 • Paturile rabatabile – sunt perfecte pentru dormitoarele mici deoarece ajută la economia spațiului utilizat.
 • Paturi pentru oaspeți – acestea sunt paturi extensibile și care pot fi folosite în situațiile în care musafirii rămân peste noapte.
 • Paturile pentru copii – aceste modele pot fi simple, supraetajate sau suspendate.

Buget

Când vorbim de acest subiect probabil aproape fiecare om va avea o părere diferită. Așadar vom spune și noi părerea, patul este o piesă de mobilier care se cumpără la un interval destul de mare de ani. Sunt cazuri în care acesta poate rezista o viață de om întreagă. Așadar părea noastră este că pentru avea cel mai bun pat va fi nevoie de o sumă minimă cuprinsă între 1500-2000 de lei.

Care e cel mai bun pat de dormitor? – concluzie

Din punctul nostru de vedere cel mai bun pat de dormitor rămâne cel pe care l-am menționat primul în topul de mai sus. Oricum acest aspect poate fi discutat deoarece contează și ce pat căutați. Dacă știți dimensiunile, tipul patului și designul va fi foarte ușor să vă găsiți un pat bun pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Ce înseamnă somiera la pat?

Somiera este suportul pe care se așază salteaua patului. Aceasta contribuie la o susținere corectă a saltelei și aceasta poate prelungi durata de viață a saltelei.

Ce este tăblia patului?

Tăblia este un suport care vine lângă perete în partea patului unde veți sta cu patul. Acesta are rolul de a proteja peretele de uzură, să vă asigure o poziție confortabilă în timp ce citiți sau priviți un film, dar are și un impact mare în designul dormitorului.

4.7 din 5 (6 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134