Pentru dormitor

Cel mai bun pat

cele mai bune paturi de dormit

Cel mai bun pat este componenta principală care susține salteaua pe care dormi, deci este o parte importantă din dormitorul tău.

Cumpărarea unui pat la fel ca multe alte produse este foarte dificilă. Spun că este dificilă deoarece există o varietate mare de modele din care poți să alegi. Pentru că dumneavoastră nu aveți timpul necesar pentru efectua studii de piață în care să pierdeți zile pentru a cumpăra un pat am creat noi un ghid și un top cu cele mai bune paturi.

Dacă căutați cel mai bun pat, poate aveți nevoie și de o saltea bună. Cea mai bună saltea o puteți găsi aici.

Top 5 cele mai bune paturi

1. Pat tapițat cu stofă Pito

cel mai bun pat

Un pat cu aspect modern și care se va integra perfect în dormitoare care au predominant culoarea gri în design.

Acesta este un pat care nouă celor de la Gotof ne place foarte mult datorită designului și materialelor de calitate din care e realizat. Patul este tapițat cu stofă și are picioare din lemn care să susțină foarte bine salteaua.

Patul beneficiază și de un suport de saltea ce are o adâncime de 6,2 centimetri. Recomandarea este ca salteaua folosită cu acest pat să nu depășească grosimea de 20 de centimetri.

Patul are dimensiunile de 200 cm x 160 cm și greutatea maximă recomandată și suportată este de 230 de kilograme. Cei care au gusturi bine definite pentru designul interior al caselor vor admira dormitorul dvs. când acesta va conține acest pat. Este de departe cel mai bun pat pe care îl puteți cumpăra.

2. Pat Doha dublu cu somieră

cel mai bun pat matrimonial

Un pat matrimonial ce reflectă eleganță și rafinament ce va oferii un plus de stil dormitorului și va completa perfect oaza de odihnă a casei.

După cum bine se știe paturile tapițate în ultimi ani au devenit foarte populare și au urcat foarte mult în topul alegerilor. Acest lucru se întâmplă pentru că aceste paturi sunt călduroase, plăcute la atingere și foarte rezistente.

Avantajul acestui pat este că are un design modern și care se potrivește de minune și în cele mai pretențioase dormitoare. Alături de lenjeria de pat sau pilotă vei face minuni în designul dormitorului. Tăblia pe care o are este foarte utilă pentru oamenii care citesc seara sau urmăresc filme din dormitor deoarece ajută foarte mult să adopte o poziție comodă pentru aceste acțiuni.

Patul este creat din cadru de lemn și pal peste care se află un strat de spuma poliuretanica și vatelina care după care vine un ultim strat care este tapițeria care este din catifea. Își merită pe deplin mențiune în acest articol fiind prezent în top cele mai bune paturi.

3. Pat LUBBON

cel mai bun pat tapițat

Cu acest pat veți adăuga o notă de eleganță dormitorului. Acest pat este ideal pentru dormitoarele contemporan și retro.

Un pat ce este tapițat cu catifea de culoare gri foarte fină, moale și plăcută la atingere. Patul este realizat din  Lemn de pin, lemn de eucalipt, placaj și metal și are o capacitate de susținere de până la 300 de kg.

Adâncimea patului este de 6 centimetri ceea ce face ca o saltea bună cuprinsă între 15 și 25 de centimetri să fie perfectă pentru acest pat. Înălțimea picioarelor este de doar 11 centimetri.

Suprafața pentru dormit este de 200 cm x 180 cm. Este un pat mare matrimonial creat la standarde înalte să mulțumească oamenii în fiecare zi. Acest lucru face ca acest produs să fie în categoria cel mai bun pat.

4. Pat tapițat rabatabil

cel mai bun pat rabatabil

Un pat care a plecat de la nevoia de eficientizare a spațiului din dormitor și de oferire a unui look plăcut în cameră.

Aveți un dormitor mic? Atunci acest pat este soluția optimă pentru dumneavoastră. Patul fiind obiectul central din dormitor designerii acestui model au trat tăblia ca pe un obiect decorativ astfel acesta se va integra de minune în dormitor.

Vezi articolul în care prezentăm 5 idei de amenajarea a mobilei într-un dormitor mic și inspiră-te.

Patul are și somieră care amortizează mișcările în timpul nopții și are rolul de a ventila prin circularea aerului foarte bună. Astfel cei care vor dormi pe acest pat nu vor transpira indiferent de anotimp.

Patul vine și cu un spațiu de depozitare în care puteți depozita obiectele pe care nu le folosiți frecvent. Astfel veți câștiga și mai mult spațiu în dormitor.

Lada patului este foarte încăpătoare și permite să depozitați lucruri pe toată suprafața de sub somieră. Din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun pat rabatabil pe care îl puteți cumpăra.

5. Pat Kring King

cel mai bun pat ieftin

Un pat tapițat realizat din materiale de calitate și care e un model foarte rezistent având un preț mic comparativ cu ce oferă.

An ales să adăugăm în recomandările noastre și un model mai ieftin care inițial nu pre prezenta interes pentru noi. După ce i-am acordat puțină atenție am rămas uimiți de calitatea acestuia și de faptul că are un preț mic.

Patul are o tăblie tapițată care arată forte bine și se va încadra de minune în dormitorul dumneavoastră. Patul cu tot cu tăblie are o înălțime de 105 centimetri iar pe laterale de doar 31 centimetri.

Patul are și o somieră care ajută la ventilarea aerului și la amortizarea mișcărilor în timpul somnului. Somiera acestui pat este o somieră metalică cu lamele din lemn de fag stratificat.

Somiera este rabatabilă hidraulic, acest lucru va face ca accesul în spațiul de depozitare să facă foarte ușor cu un efort minim. Dacă cauți cel mai bun pat ieftin acest model este soluția ideală.

Citește și articolul în care vorbim de cele mai bune perne de dormit și descoperă topul realizat de noi.

Cum alegi cel mai bun pat – ghid de cumpărături

Materialele din care e confecționat patul

Așa cum există o varietate mare de modele de paturi așa este și în cazul materialelor din care sunt realizate. Ca și material preferat cred că e lemnul deoarece acesta are o durabilitate mare și un design foarte plăcut.

Următorul în topul alegerilor este PAL-ul, ca și preț de achiziție este mai ieftin însă are 2 minusuri și anume durabilitatea e mai mică decât a lemnului și nu poate fi vopsit. Este o soluție mai ieftine deoarece pe lângă prețul mic de achiziție este și ușor de prelucrat.

O altî alegere bună ar MDF-ul care se află între lemn și PAL , este mai rezistent ca PAL-ul dar nu egalează lemnul. Este o alegere bună deoarece ele au în general un tipar de preț foarte bun. Considerăm că în această gamă poate fi găsit cel mai bun pat în raport preț – calitate.

Ultimele două mențiuni sunt alegerea și celor care produc paturi tapițate deoarece acestea sunt acoperite de tapițerie. Paturile pot fi îmbrăcate în stofă , piele naturală sau piele ecologică. Considerăm că alegerea de compromis este stofa deoarece este ieftină și mai ușor de întreținut în comparație cu ultimele două mențiuni.

Dimensiunile patului

Un lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere legat de paturi este faptul că dimensiunea saltelei compatibile și a patului sunt puțin diferite. De exemplu un pat cu o saltea compatibilă cu lungime de 200 de centimetri va măsura cu tăblii, cadru etc. chiar și peste 220 centimetri. Așadar măsurați cu atenție spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru noul pat pentru a evita eventualele neplăceri.

Producătorii de paturi susțin prin dimensiunile paturilor susțin saltele astfel încât să existe o compatibilitate între ele și pentru a nu pune cumpărătorii în situații neplăcute. Înălțimea este un alt factor foarte important deoarece paturile joase deși sunt foarte atractive ca și design nu sunt bune pentru toată lumea. În această categorie fiind de obicei persoanele supraponderale, vârstnicii sau femeile însărcinate. Pentru aceste categorii de peroane cel mai bun pat are o înălțime minimă de 40 de centimetri.

Designul patului

Când vorbim de design avem și aici o varietate foarte mare de paturi din care puteți alege. Un pat modern minimalist oferă avantajele unei lăzi sau chiar sertare de depozitare. Acestea te ajută să economisești spațiu depozitând în ele în ele lenjeria patului sau multe alte lucruri.

Paturile cu tăblie sunt probabil preferatele cumpărătorilor deoarece oferă foarte multe facilități. Tăblia ajută la rezemarea capului de el sau pernei de le și păstrează peretele curat. Un model care nu este foarte folosit în momentul de față dar care capătă tot mai multă popularitate în rândul oamenilor este patul 2 in 1.

Acest tip de pat este o soluție ideală pentru cei care nu au foarte mult spațiu la dispoziție. De ce? Ei bine pe acest pat se poate dormi noaptea iar pe parcursul zilei se poate ridica vertical luând forma unui dulap. simplu și foarte practic în dormitoarele mici.

Tipul patului

Există o varietate foarte mare de moldele și tipuri de paturi. Acestea au caracteristici speciale și acoperă una sau mai multe nevoi pe care le au oamenii. Printre cele mai populare tipuri de paturi se numără:

  • Pat divan – aceste modele sunt cunoscute ca paturi pentru dormitor.
  • Pat cu somieră – acest tip de paturi are o varietate de modele de la tradiționale la moderne.
  • Paturile rabatabile – sunt perfecte pentru dormitoarele mici deoarece ajută la economia spațiului utilizat.
  • Paturi pentru oaspeți – acestea sunt paturi extensibile și care pot fi folosite în situațiile în care musafirii rămân peste noapte.
  • Paturile pentru copii – aceste modele pot fi simple, supraetajate sau supendate.

Buget

Când vorbim de acest subiect probabil fiecare aproape fiecare om va avea păreri diferite. Așadar ne vom spune și noi părerea, patul este o piesă de mobilier care se cumpără la un interval destul de mare de ani. Sunt cazuri în care acesta poate rezista o viață de om întreagă. Așadar părea noastră este că pentru avea cel mai bun pat va fi nevoie de o sumă minimă de aproximat 1500 de lei.

Concluzie – care e cel mai bun pat?

Din punctul nostru de vedere cel mai bun pat rămâne cel pe care l-am menționat în topul de mai sus. Oricum acest aspect poate fi discutat deoarece contează și ce pat căutați, dacă știți dimensiunile, tipul patului și designul va fi foarte ușor să vă găsiți un pat foarte bun.

Vezi articolul în care prezentăm 5 idei de amenajarea a unui dormitor mic și inspiră-te.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.