Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun purificator de aer 2024

Cel mai bun purificator de aer este un dispozitiv care curăță aerul din interiorul casei fiind un must have pentru cei cu alergii sau cu probleme de respirație.

Cel mai bun purificator de aer 2024

Purificatoarele de aer sunt cea mai bună modalitate de curățare a aerului din interiorul casei, care poate fi poluat și plin de particule declanșatoare precum polenul și praful. Astfel un purificator de aer este o modalitate bună de a face sezonul alergiilor mai plăcut pentru persoanele sensibile.

Acestea sunt o modalitate bună de filtrare a aerului și de eliminare a polenului, mucegaiului, firelor de păr de la animalele de companie și altor iritanți obișnuiți din ambientul casei dumneavoastră cum ar fi praful.

Însă cu atâtea modele pe piață este destul de dificil să cumpărați un model bun. Partea bună este că dumneavoastră vă aflați în locul potrivit deoarece aici am pregătit top purificatoare de aer și un ghid de cumpărături care oferă sfaturi pentru a cumpăra cel mai bun purificator de aer.

Avantajele oferite de un purificator de aer bun

 • Ajută la combaterea efectelor poluării – dacă locuiți într-un oraș mare există șanse destul de mari să respirați atât dumneavoastră cât și familia dumneavoastră un aer nociv. Cu un purificator de aer veți scăpa de ceastă problemă deoarece acesta va filtra aerul prezent în casa dumneavoastră.
 • Ajută la ameliorarea simptomelor pe care le au persoanele alergice – dacă sunteți o persoană care suferă de diverse alergii atunci prin folosirea unui purificator de aer bun veți ameliora o bună parte din probleme cât sunteți în casă.
 • Elimină praful – majoritatea purificatoarelor de aer combat praful prezent în casă scăzând într-un mod considerabil nivelul de praf din interiorul casei.

Top 5 cele mai bune purificatoare de aer 2024

1. Purificator de aer AlecoAir P40 SMART

Purificator de aer AlecoAir P40 SMART

Dacă căutați un purificator de aer eficient care are un raport preț-calitate bun atunci probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Aplicație mobilă;
 • Filtrul se curăță ușor;
 • Nu ocupă mult spațiu;

Dezavantaje

 • Pe treptele superioare este puțin cam zgomotos;

Purificatorul de aer AlecoAir P40 SMART este un model capabil să purifice aerul din încăperi ce au până în 40 de metri pătrați. Este un model dotat cu funcția de ionizare a aerului, cu tehnologia UV-C și pe deasupra are un sistem complex de filtrare alcătuit din pre-filtru, filtru TRUE HEPA și filtru Carbon Activ.

Prefiltrul este responsabil cu reținerea particulelor mari de praf, a scamelor și a firelor de păr de la animale pe când filtrul True Hepa reține microparticulele de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii si virusuri. Filtrul Carbon activ elimină mirosurile neplăcute precum și gazele toxice.

Întreg acest proces este capabil să vă ofere un aer curat pentru organismul dumneavoastră. Ca și minusuri trebuie să știți că acest model este cam zgomot în treptele superioare lucru care este întâlnit la majoritatea modelelor. Având în vedere aceste lucru noi îl considerăm cel mai bun purificator de aer ce poate fi cumpărat.

2. Purificator Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Purificator Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Dacă ceea ce căutați este un purificator modern cu funcționalități multiple acesta ar putea fi o alegere bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Aplicație mobilă;
 • Silențios;
 • Indică temperatura și umiditatea din cameră;

Dezavantaje

 • Un pic cam zgomotos pe timp de noapte;

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Purifier 3H este un model capabil să purifice aerul pe o suprafață de până la 45 de metri pătrați. Acesta este dotat cu un filtru de aer ce oprește până la 99,97% din fum, praf de uz casnic, par de animale de companie, spori de mucegai, polen si alte particule fine de pana la 0,3 microni.

Acesta poate fi controlat prin intermediul aplicației mobile creată de cei de Xiaomi destinată electrocasnicelor pe care le au. Una din cele mai frumoase părți ale acestui dispozitiv este faptul că acesta primește și comenzi vocale prin intermediul Google Assistant, Alexa și Mi.

Dacă sunteți o persoană care are nevoie de liniște deplină fără cel mai mic zgomot atunci probabil acest model nu este bun pentru dumneavoastră deoarece a fost observat de anumiți utilizatori că ar fi cam zgomotos pe timp de noapte. Însă dacă nu aveți această problemă atunci probabil acest model este cel mai bun purificator de aer Xiaomi de cumpărat.

3. Purificator de aer Smart Levoit Core 400S

Purificator de aer Smart Levoit Core 400S

Dacă căutați un purificator de aer performant care are o eficientă ridicată atunci acesta este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Silențios;
 • Foarte ușor de folosit;
 • Eficiență ridicată chiar și împotriva mirosurilor grele;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Purificatorul de aer Smart Levoit Core 400S la fel ca și primul model din top cele mai bune purificatoare de aer are un sistem de filtrare în 3 etape. Acesta  este format dintr-un prefiltru, un filtru True H13 HEPA îmbunătățit cu tehnologia HEPASmart si un filtru de carbon activ de înaltă eficienta cu Formula ARC.

Este un model foarte economic din punct de vedere energetic funcționând la doar 38 W. La fel ca și al doilea model din top purificatoare de aer acesta poate fi controlat foarte ușor cu aplicația mobilă dedicată. Este dotat cu un senzor laser care scanează aerul înconjurător pentru detectarea particulelor din aer, ajutând modul Auto sa funcționeze foarte precis.

Ca și minus la acest model nu am găsit decât prețul acesta fiind mai scump față de modele menționate anterior. Din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun purificator de aer Levoit ce poate fi cumpărat online.

4. Purificator de aer Philips AC1214/10

Purificator de aer Philips AC1214

Cu folosirea acestui purificator de aer pe lângă eliminarea mirosurilor veți scăpa și de praful din casă.

Avantaje

 • Foarte ușor de folosit;
 • Design plăcut;
 • Nu este zgomotos;

Dezavantaje

 • Filtrele de aer sunt puțin cam scumpe;

Purificatorul de aer Philips AC1214/10 este capabil să capteze până la 99,97% din particulele care trec prin filtru. Acesta are 3 setări de purificare automate, iar acestea sunt: modul general care poate fi menținut pe timpul zilei, un mod extrem de sensibil și mod pentru noapte care face ca purificatorul să funcționeze mai silențios.

Pe lângă cele 3 moduri automate acesta mai este dotat și 4 moduri manuale care pot fi setate să funcționeze la nevoie. Purificatorul acesta de la Philips este dotat cu tehnologia AeraSense care este capabil să detecteze chiar și cea mai mică schimbare a calității aerului interior monitorizând constant și mărind turația ventilatorului la nevoie.

Ca și minus la acest model putem spune că întreținerea este cam costisitoare deoarece filtrele ce trebuie înlocuite la un interval de timp sunt cam scumpe. Trecând peste acest lucru persoanele care vor cel mai bun purificator de aer Philips probabil nu vor avea o problemă cu acest lucru.

5. Purificator Rowenta PURE AIR Essentials PU2530F0

Purificator Rowenta PURE AIR Essentials PU2530F0

Dacă vă doriți un model care este realizat din materiale calitative și cu un preț bun de achiziție probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Silențios;
 • Raport preț-calitate bun;
 • Construit foarte bine;

Dezavantaje

 • Nu are aplicație mobilă;

Purificatorul de aer Rowenta PURE AIR Essentials PU2530F0 este capabil să distrugă constant formaldehida care este cel mai nociv poluant din interiorul casei. Acesta deține un sistem de filtrare prin care captează 99,99% din particule.

Este dotat cu un filtru de particule care elimină particulele fine, inclusiv polenul, alergenii, mucegaiul, praful, virusurile și bacteriile. Pe lângă asta acesta vine cu un filtru cu carbon activ care îndepărtează gazele, fumul și mirosurile neplăcute.

La acest model singurul minus depistat este lipsa unei aplicații mobile prin care să poate fi controlat dispozitivul. Trecând peste această problemă că până la urmă o aplicație mobilă nu este un must have la un purificator de aer putem spune că acest model este cel mai bun purificator de aer Rowenta.

Cum să alegi cel mai bun purificator de aer – ghid de cumpărături

Dimensiunea camerei

Înainte de a cumpăra un purificator de aer este necesar să știți care este dimensiunea spațiului în care acesta trebuie să acționeze. Sfatul nostru este să alegeți un purificator de aer cu o putere de acțiune pe un spațiu mai mare decât aveți nevoie.

Deși la prima vedere veți spune că acest lucru nu ar avea noimă sau ar fi o risipă pentru bugetul dumneavoastră nu este deloc așa. Cumpărând un model ce acționează pe o suprafața mai mare decât cea necesară veți beneficia de cele mai bune rezultate cu aparatul funcționând pe cele mai mici trepte.

Deci dacă vreți un purificator de aer pentru dormitorul dumneavoastră, iar acest dormitor are o suprafață de 20 de metri pătrați atunci cumpărați un model ce acționează pe o suprafață de 30 de metri pătrați. Astfel îl veți putea folosi și în timpul nopții pe cea mai inferioară treaptă acestea fiind foarte silențioase când funcționează pe treptele inferioare.

Zgomot

Zgomotul emis de purificator face de multe ori diferența între a păstra purificatorul de aer cumpărat sau al returna. Există extrem de multă lume care a făcut retur din această cauză deoarece li se părea cam greu să trăiască cu purificatorul în casă acesta fiind cam zgomotos.

Așadar în mod ideal ar fi să cumpărați un purificator de aer care nu este mai zgomotos de 40 de decibeli (echivalentul unui frigider bun proaspăt cumpărat care funcționează în parametri optimi).

Pentru a nu avea parte de zgomot ridicat din partea purificatorului dumneavoastră vă recomandăm să nu porniți purificatorul la putere maximă decât atunci când nu vă aflați în camera respectivă. Aproximativ toate modele de pe piață sunt zgomotoase când funcționează la capacitate maximă.

Costul filtrelor de aer

Costul filtrelor este un aspect de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați cel mai bun purificator de aer. Ca regulă generală ar trebui să înlocuiți (sau să le curățați pe cele care pot fi curățate) la fiecare 3 luni atât pe cele plisate cât și pe cele cu cărbune activ.

Majoritatea modelelor au un indicator luminos care vă informează când e timpul să înlocuiți sau să curățați filtrele. Costurile filtrelor variază foarte mult de la câțiva lei la câteva sute de lei, deci acordați atenție acestui aspect.

Funcții suplimentare

Trebuie să știți că unele purificatoare de aer vin cu anumite funcții suplimentare care pot sporii confortul oferit de aceste dispozitive. În principiu pentru a avea parte de aceste funcții este necesar să plătiți mai mult, printre cele mai întâlnite funcții suplimentare sunt:

 • Indicator de service al filtrului – Aceasta este o caracteristică care este întâlnită pe majoritatea modelelor de pe piață. Este o funcție care ajută extrem de mult deoarece un purificator de aer ce are filtrul plin funcționează ca și cum ar fi înfundat, iar un purificator de aer cu filtru înfundat este ineficient.
 • Ionizare – Purificatoarele de aer cu tehnologie de ionizare, cum ar fi AlecoAir P40 SMART, generează ioni negativi care atrag poluanții atmosferici încărcați pozitiv. Aceștia încărcă particulele devenind mai grele și astfel sunt mult mai ușor aspirați de purificatoarele de aer.
 • Lumină UV-C – Parte a spectrului de lumină ultravioletă, lumina UV-C este folosită de multe spitale pentru a elimina germenii. Tehnologia UV ajută la capturarea impurităților din aer, cum ar fi bacteriile, virușii, ciupercile și mucegaiul. Este adesea folosit în combinație cu un filtru HEPA și cărbune activ.

Consumul de energie (cât consumă un purificator de aer)

La fel ca și alte aparate electrocasnice purificatoarele de aer au nevoie de electricitate pentru a funcționa. Deoarece dispozitivele de purificare a aerului trebuie să funcționeze continuu pentru a menține aerul curat și purificat, trebuie să luați în considerare cantitatea de energie pe care o folosește un dispozitiv înainte de a-l cumpăra.

Majoritatea modelelor recomandate de noi au nevoie de aproximativ 30-70 W pentru a funcționa. Dacă consumul de electricitate este important pentru dumneavoastră verificați acest aspect înainte de a cumpăra un purificator de aer.

Care e cel mai bun purificator de aer? -concluzie

Suntem aproape de finalul articolului și sperăm că acesta a conținut informații relevante pentru dumneavoastră și că ați găsit un purificator de aer bun pentru dumneavoastră în secțiunea cu top purificatoare de aer.

Dacă vreți să mergeți pe mâna noastră vrem să știți că modelul care ne-a plăcut nouă cel mai mult este purificatorul de aer AlecoAir P40 SMART acesta având funcții suplimentare foarte bune și un raport preț-calitate foarte bun.

Întrebări frecvente

Ce face un purificator de aer?

Într-o propoziție putem spune că ceea ce face un purificator de aer este curețe aerul din casă. Acest lucru se întâmplă printr-un proces de filtrare specializat care vizează particulele microscopice care dăunează sănătății.

Cât de eficiente sunt purificatoarele de aer la curățarea aerului?

Purificatoarele sunt dispozitive foarte eficiente acestea fiind capabile să elimine până la 99,97% din particulele dăunătoare din aer cu dimensiune cuprinse între 0,01 și 3 microni. Cifrele exacte diferă de la model la model fiind determinate de tehnologie și filtrele folosite de purificatorul de aer.

Cât de dificil este să schimbi filtrele purificatoarelor de aer?

Acesta este un proces extrem de simplu care nu necesită instrumente speciale sau abilități de reparații. Modele disponibile pe piața din România vin însoțite de un manual cu instrucțiuni în care este explicat procesul de înlocuire a filtrelor cu exactitate.

Sunt bune purificatoarele de aer?

Din punctul nostru de vedere aceste dispozitive sunt foarte bune și utile deoarece pot asigura un mediu curat și sănătos pentru dumneavoastră și familia pe care o aveți.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130