Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun robot de bucătărie profesional

Cel mai bun robot de bucătărie profesional este un set complet de ustensile și dispozitive gata să vă ajute în bucătărie.

Cel mai bun robot de bucătărie profesional

Principalul avantaj al roboților de bucătărie profesionali este faptul că nu sunt compuși doar dintr-un dispozitiv și 2-3 accesorii. Roboții profesionali practic sunt un întreg set care pot mixa, felia, mărunții și amesteca.

Odată ce vă aflați aici probabil că căutați să cumpărați unul dintre cei mai buni roboți de bucătărie profesionali. Pentru a vă ajuta să achiziționați unul dintre cei mai buni roboți de bucătărie am pregătit în acest articol un top 5 roboți de bucătărie profesionali și un ghid de cumpărături.

Top 5 cei mai buni roboți de bucătărie profesionali

1. Robot de bucătărie profesional Tefal Masterchef Grande QB813D38

Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38

O alegere excepțională pentru persoanele care vor și au bugetul necesar pentru un dispozitiv premium.

Tefal Masterchef Grande QB813D38 este o soluție optimă pentru persoanele pasionate de gastronomie și care au nevoie de un ajutor în bucătărie. Acesta este dotat cu un bol ce are o capacitate de 6,7 litri în care puteți face 2,2 kg de aluat de pâine și 2,6 kg de amestec pentru tort.

Setul pentru patiserie este realizat din metal de calitate și acesta vă va ajuta să frământați, bateți și să amestecați. Acest set este compus din cârlig de frământat pentru aluaturi grele, paleta si tel.

Acesta vine și cu un blender cu o capacitate de 1.4 L ce este ideal pentru smoothie-uri, spargerea gheții, cocktailuri, etc. Cu feliatorul din dotare veți putea felia legume în funcție de grosimea dorită de dumneavoastră datorită celor 3 discuri din inox detașabile.

Acesta are un finisaj metalic robust care îl face extrem de rezistent și puternic. Datorită mișcării planetare duble acesta va fi capabil să ofere rezultate extrem de omogene. Din punctul nostru de vedere acest model este probabil cel mai bun robot de bucătărie profesional Tefal ce poate fi cumpărat.

2. Robot de bucătărie profesional Bosch MUM58364

Robot de bucatarie Bosch MUM58364

Acesta este o soluție bună pentru persoanele care vor un model ce are un raport preț-calitate foarte bun.

O alegere bună pentru dumneavoastră dacă ceea ce vă doriți este un robot de bucătărie profesional cu performanțe bune la un preț bun. Față de primul model din top aceasta are un bol mai mic cu o capacitate de 3,9 litri în care se poate prepara până la 2 kg de amestec de tort și 1,9 kg de aluat pentru pâine.

Acesta vine cu un motor puternic de 1000 de wați care alături de accesoriile incluse vă va ajuta să obțineți cele mai omogene rezultate. Acesta este extrem de ușor de curățat datorită suprafețelor plane și a accesoriilor care sunt compatibile cu mașina de spălat vase.

Partea bună este că acesta datorită accesoriilor poate înlocui un storcător de citrice, o mașină de tocat carne, un blender și o mașină de frământat aluat. Blenderul va avea o capacitate de 1,25 de litri care din punctul nostru de vedere este suficient pentru a face piure sau supe creme pentru o masă.

Pentru a oferii extra stabilitate în timpul folosirii inginerii celor de la Bosch au ales să îi pună piciorușe cu ventuze. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună alegere dacă vorbim de raportul preț-calitate.

3. Robot de bucătărie profesional Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH

Robot de bucatarie KENWOOD Prospero+ KHC29.H0WH

Acesta este o alegere bună pentru persoanele care vor un robot de bucătărie profesional Kenwood.

Comparativ cu primele două modele din top acest model este mai ieftin, dar vine și cu mai puține funcții principale. Însă raportat la modelul de mai sus acesta are un bol mai mare, capacitatea acestuia fiind de 4,3 litri. Acest lucru înseamnă că poate face aproximativ 2 kilograme de aluat.

Acesta vine cu 3 accesorii pentru bol, acestea fiind: accesoriul în K, un cârlig și un tel pentru creme. Acesta vine și cu un procesator de alimente cu o capacitate de 1,4 litri care poate mărunții fin sau grosier, felia, toca și măcina chiar și cele mai tari fructe, legume sau brânzeturi.

Are inclus în set și un blender din plastic fără BPA, cu o capacitate de 1.5 litri în care puteți face smoothie-uri, supe creme, piureuri și multe alte preparate cu o consistență cremoasă.

Storcătorul de citrice se poate dovedi foarte util în momentele în care vă doriți să beți un suc natural făcut de dumneavoastră. O altă parte foarte bună a acestui dispozitiv este că acesta are componente compatibile cu mașina de spălat vase. Astfel noi îl considerăm cel mai bun robot de bucătărie profesional Kenwood.

4. Robot de bucătărie profesional Tefal QB632D38 Masterchef Gourmet+

Robot de bucatatrie Tefal QB632D38 Masterchef Gourmet+

Aceasta este o altă sugestie bună de la Tefal ce merită să fie cumpărată.

Dacă prima recomandare din top de la Tefal nu v-a plăcut sau ați considerat că nu e un model potrivit pentru dumneavoastră atunci aruncați o privire asupra acestuia. Acesta este echipat cu un motor puternic de 1100 de wați și vine cu un bol cu o capacitate de 4,6 litri fiind mai mult ca perfect pentru o familie cu 4-5 membrii.

La fel ca și celelalte modele acesta vine cu 3 accesorii pentru patiserie, accesoriile în cazul acestui model fiind: telul cu tehnologia patentată Flex pentru preparate ușoare, mixer pentru aluatul de produse de patiserie si un cârlig pentru aluaturi grele.

Ceea ce îl face diferite de celelalte modele este că vine cu 2 accesorii suplimentare pentru prepararea deserturilor aerate. Aceste accesorii sunt: bolul de mixare Flex si accesoriul Delica’tool. Acestea 2 alături de telul Flex vă vor ajuta să faceți cele mai delicioase și aerate deserturi.

Acesta mai vine și cu un blender din inox cu o capacitate de 1,5 litri, cu un feliator și o mașină de tocat carne. Astfel acesta se transformă într-o opțiune bună ce merită luată în considerare de către cei care vor un robot de bucătărie profesional bun.

5. Robot de bucătărie profesional Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Robot de bucatarie Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Aceasta este o alegere bună pentru persoanele care vor un robot de bucătărie profesional ieftin.

Deși acesta este un robot de bucătărie profesional ieftin și este plasat pe ultimul loc din top să știți că nu trebuie ignorat. Acesta vine echipat cu un motor puternic de 1200 wați, fiind mai puternic decât alte modele din top.

Acest robot este echipat și cu 6 trepte de viteză plus funcția Pulse care poate face diferența în timpul folosirii. Are și un bol din inox încăpător de 4,5 litri în care puteți amesteca de la ouă până la aluatul pâinii.

Fiind o soluție de buget ca funcții suplimentare este echipat doar cu blender și mașină de tocat carne. Astfel procesatorul de alimente care se ocupa cu felierea și mărunțirea legumelor și fructelor lipsește de pe acest model.

Blenderul cu care vine echipat are o capacitate de 1,4 litri și este realizat din sticlă rezistentă. Astfel din punctul nostru de vedere dacă nu aveți nevoie de procesatorul de alimente puteți cumpăra acest model deoarece noi îl considerăm un robot de bucătărie profesional ieftin și bun.

Cum să alegi cel mai bun robot de bucătărie profesional – ghid de cumpărături

Capacitate

După cum ați văzut majoritatea recomandărilor noastre pentru capacitatea bolului sunt de minim 4 litri. În general cu cât robotul de bucătărie profesional este mai mare cu atât capacitatea lui va fi mai mare și bineînțeles va ocupa mai mult spațiu.

Un robot de bucătărie profesional cu o capacitatea a bolului mai mică de 3,5 litri va fi perfect pentru o familie sub 4 membrii sau care gătește rar. Însă dacă faceți parte dintr-o familie numeroasă sau în care se gătește des atunci optați pentru un robot de bucătărie profesional cu un bol mare.

Trepte de viteză

Treptatele de viteză deși ar putea părea că sunt multe și degeaba este doar o părere greșită. Cu cât sunt mai multe trepte de viteză cu atât viteza cu care lucrează poate fi ajustată mai precis. Astfel noi vă recomandăm să nu ignorați acest aspect.

Control

O caracteristică esențială este funcția de Pulse. Această funcție se rezumă la accelerări ale motorului pe perioade scurte la putere maxim. Practic veți avea buton pe care veți apăsa în momentul în care vreți să turați robotul de bucătărie profesional.

Acest lucru permite tocarea controlată atunci când viteza și puterea lamelor de feliere sunt prea extreme pentru ceea ce este procesat. De exemplu, dacă trebuie să tăiați o ceapă, pur și simplu apăsați de câteva ori pe butonul Pulse pentru a obține cele mai bune rezultate.

Puterea motorului

Puterea unui robot de bucătărie profesional este un alt aspect important și ar trebui să căutați modele ce au minim 800 de wați putere. Ce trebuie să rețineți este că, cu cât munca pe care trebuie să o facă este mai grea cu atât va avea nevoie de un motor mai puternic.

Preț

Prețul unui robot de bucătărie profesional poate varia de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. Din punctul nostru de vedere pentru un astfel de dispozitiv ar trebui să vă pregătiți cu un buget de minim 1200 de lei.

Care e cel mai bun robot de bucătărie profesional? – concluzie

Pe final sperăm că acest articol va fost de ajutor și că va oferit toate informațiile de care aveați nevoie. Dacă ați reușit să faceți achiziția potrivită nu uitați să mai reveniți ori de câte ori mai aveți de făcut cumpărături online.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126