Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun soundbar 2024

Cel mai bun soundbar trebuie să vă ajute în situațiile în care nu sunteți mulțumit de calitatea sunetului pe care îl are televizorul dumneavoastră.

Cel mai bun soundbar 2024

Calitatea principală pe care trebuie să o aibă un televizor bun este să vă satisfacă din punct de vedere al imaginilor redate. Însă este bine cunoscut că televizoarele moderne fie ele televizoare smart sau televizoare 4K au un sunet care nu poate mulțumii toți oamenii.

Aici intervin soundbar-urile care pot înlocui sau ajuta boxele cu care vin televizoarele și să vă ofere un sunet net superior față de boxele standard ale acestora. Dacă și dumneavoastră sunteți una dintre persoanele care își doresc să obțină un sunet net superior de le televizor atunci trebuie să știți că vă aflați în locul potrivit.

De ce spun asta? Ei bine aici veți descoperi top 5 cele mai bune soundbar-uri la diferite bugete, unele mai ieftine altele mai scumpe. Pe lângă acest top veți mai descoperi și un ghid de cumpărături care conține sfaturi pentru a face cea mai bună achiziție.

Avantajele oferite de cel mai bun soundbar

 • Îmbunătățirea sunetului – probabil acesta este cel mai mare avantaj și principala întrebuințare pe care o are un soundbar.
 • Conectare simplă – multe modele de piață oferă o conectivitate ușoară prin cablu sau prin bluetooth.
 • Design plăcut – aproximativ toate modelele de pe piață au un design foarte plăcut și elegant și se integrează cu ușurință în orice casă.
Top 5 cele mai bune soundbar-uri

Top 5 cele mai bune soundbar-uri 2024

1. Soundbar Samsung HW-Q600B

Soundbar Samsung HW-Q600B

Dacă ceea ce vă doriți este un soundbar bun cu wireless probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Conectare prin bluetooth;
 • Sunet impecabil;
 • Instalare ușoară;

Dezavantaje

 • Rază mică de conectare pentru bluetooth;

Soundbar-ul Samsung HW-Q60T este un model capabil să creeze un sunet surround 3D chiar acasă la dumneavoastră. Acesta are un design foarte plăcut și poate fi integrat cu ușurință în orice încăpere alături de televizor.

Unul din marele plusuri oferite de acest model este faptul că este un soundbar wireless. Acest lucru face să nu mai fie necesară întinderea firelor prin casă de la televizor la soundbar. Acesta este caracteristica care alături de preț ne-au făcut să punem acest model pe primul loc în top cele mai bune soundbar-uri.

Acest model este capabil să analizeze semnalul sonor pentru a putea emite un sunet optimizat fiecărei scene. Telecomanda cu care vine acest model este foarte ușor de folosit și vă permite să controlați diferitele funcții pe care le are acest sistem audio.

Deși acest model are o mulțime de plusuri trebuie să știți că vine și cu un minus și anume că are o rază mică de conectivitate la bluetooth. Din punctul nostru de vedere acest lucru poate fi un minus doar când vă conectați cu telefonul. Însă dacă privim acest model per total probabil vom vedea cel mai bun soundbar Samsung.

2. Soundbar LG SN7Y

Soundbar LG SN7Y

Dacă vă doriți un produs ce are o calitate ridicată, dar și preț bun de achiziție atunci acest model este probabil perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Claritatea sunetului este foarte ridicată;
 • Raport calitate-preț excelent;
 • Design plăcut și elegant;
 • Bas puternic și clar;

Dezavantaje

 • Prețul este peste 1500 lei;

Soundbar-ul LG SN7Y este un model ce este capabil să vă ofere o experiență audio identică cu cea a unui cinematograf. Acest lucru este posibil datorită Dolby Vision, Dolby Atmos si DTS:X, astfel veți avea șansa să vizionați filme la cea mai înaltă calitate din punct de vedere audio.

Acesta permite conectarea prin intermediul wireless folosind ieșiri pe canal 5.1.2 care contribuie la obținerea celui mai bun sunet. Acesta oferă un sunet de înaltă rezoluție cu rate de eșantionare de 96 kHz si o adâncime de 24 biți.

La fel ca și primul model din top cele mai bune soundbar-uri acesta are capacitatea de a reda sunet adaptiv. Astfel acesta analizează imaginele prezentate pe ecran și optimizează sunetul pentru ca acesta să fie la cele mai înalte nivele de calitate.

Din punctul nostru de vedere singurul lucru care poate fi numit minus la acest model este faptul că are un preț de peste 1500 de lei, însă noi considerăm că acest este justificat. Astfel noi suntem de părere că acest model este cel mai bun soundbar calitate-preț.

3. Soundbar Philips TAB6305/10

Soundbar Philips TAB630510

Dacă ceea ce cutați este un soundbar ieftin atunci probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Efect surround;
 • Sunet puternic;
 • Bluetooth pentru conectarea televizorului sau a telefonului;
 • Design premium;

Dezavantaje

 • Nu are display pentru afișaj;

Soundbarul Philips TAB6305/10 este un model la care am ajuns după mai multe căutări deoarece a fost dificil să găsim un soundbar ieftin și bun. În ciuda prețului acesta este dotat cu Dolby Digital și oferă o calitate ridicată a sunetului.

Acest model este unul foarte subțire având o înălțime de doar 3,5 centimetri fiind ideal pentru televizoare ce stau pe comode sau măsuțe. Acest model se conectează la televizor prin HDMI ARC. Ce înseamnă asta?

Ei bine acest lucru înseamnă că veți putea regla sunetul soundbar-ului prin intermediul telecomenzii pe care o are televizorul. Cireașa de pe tort este faptul că vă puteți conecta la el cu telefonul prin intermediul bluetooth și să redați muzica preferată.

Singurul lucru care poate fi reproșat acestui model este faptul că nu are un display, acesta fiind și singurul minus pe care îl are. Astfel din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun soundbar ieftin ce poate fi cumpărat.

4. Soundbar JBL BAR 500 5.1

Soundbar JBL BAR 500 5.1

Dacă căutați un soundbar bun pentru sufrageria unui apartament acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Sunet puternic și clar;
 • Bas cu o acuratețe ridicată;
 • Medii și înalte foarte bine definite;
 • Ușor de instalat;

Dezavantaje

 • Nu are dolby atmos;

Soundbar-ul JBL BAR 5.1 este un model ce are o putere de 590 W și are o calitate a sunetului foarte ridicată datorită canalului 5.1 pe care îl utilizează. Este un model dotat cu wireless și bluetooth care poate fi un avantaj mare în anumite situații.

Acesta are un design foarte elegant și vine însoțit de un subwoofer care contribuie foarte mult la calitatea ridicată a sunetului. Acesta este dotat cu tehnologia Dolby Atmos care îmbunătățește considerabil experiența oferită de acest soundbar.

Acesta are în dotare 2 input-uri HDMI pentru a conecta dispozitive 4K. Acesta produce un sunet surround 3D de calitate cinematografica. Astfel calitatea sunetului este una ridicată și nu trebuie să mai cumpărați difuzoare suplimentare.

Ca și minus din păcate acest model este cam scump având un preț peste 2500 de lei, dar fiind un produs din gama premium considerăm că acest preț este justificat. Astfel din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun soundbar JBL.

5. Soundbar Sony HT-G700

Soundbar Sony HT-S20R, 400W

Dacă vă doriți un soundbar bun din gama medie la un preț mediu probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Sunet clar și echilibrat;
 • Ușor de montat;
 • ARC si eARC compatibil;

Dezavantaje

 • Cablul HDMI trebuie cumpărat separat;

Soundbar-ul Sony HT-G700 este un dispozitiv cu Dolby Atmos®/ DTS:X™ și are 3.1 canale. Acesta creează un sunet surround puternic cu dialoguri clare pentru a vă ajuta să rămâneți captivați de filmele sau emisiunile TV preferate.

Acesta vine cu o mulțime de configurații printre care și: modul cinema, modul muzică, modul voce și modul nocturn. Acestea sunt caracteristici care pot fi activate de către privitori ca aceștia să se bucure de cel mai bun sunet posibil.

Acesta conferă o conectare simplă care poate fi realizată prin bluetooth, HDMI eARC/ARC sau intrarea digitală optică. Acesta vine și cu un subwoofer wireless puternic care conferă un bas puternic și extrem de clar.

Ca și minus trebuie să știți că acesta se livrează fără cablu HDMI, deci va trebui ca dumneavoastră să-l cumpărați separat. Trecând peste acest inconvenient eu cred că acest model este cel mai bun soundbar Sony.

Cum să alegi cel mai bun soundbar – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun soundbar

Dimensiune

Din punct de vedere estetic ca și dimensiune un soundbar nu ar trebui să fie mai lat decât televizorul dumneavoastră. Pentru un design perfect ambele ar trebui să aibă exact aceiași lățime deoarece acest lucru oferă un aspect uniform.

Însă din punct de vedere tehnic puteți cumpăra orice soundbar indiferent de dimensiune pe care o are televizorul. Deci când vine vorba de achiziția unui soundbar dacă nu vă interesează designului folosiți-vă de restul criteriilor de selecție.

Amplasare

Locul unde este amplasat televizorul va dicta cât spațiu aveți disponibil pentru noul soundbar. Soundbar-urile sunt versatile când vine vorba de instalare deoarece pot fi amplasate pe un perete, pe comoda sau măsuța pe care stă televizorul.

Deci treaba e simplă dacă televizorul este amplasat pe o comodă TV sau pe o măsuță oarecare atunci amplasați bara în partea din față sub ecran. Dacă aveți de gând să folosiți această metodă asigurați-vă că aveți suficient spațiu între partea inferioară și comodă pentru a nu pierde din imagine.

Noi vă sfătuim să măsurați acest spațiu înainte de a cumpăra pentru a evita eventualele surprize neplăcute. Dacă TV-ul dumneavoastră este montat pe un perete atunci montați soundbar-ul pe perete sub el. Unele modele de soundbar-uri vin la pachet cu kit de montaj, iar atele nu.

Conectivitate

În zilele noastre partea bună este că aceste sisteme audio vin cu o varietate foarte mare de opțiuni de conectivitate, iar majoritatea dintre ele vin cu 2 sau mai multe opțiuni de conectare pentru a fi mai practice. Cele mai populare tipuri de conectare sunt:

 • HDMI ARC -Aceasta este un tip de conectare foarte simplă. Pur și simplu conectați dispozitivul de sunet la intrarea ARC a televizorului cu un cablu HDMI și asta e tot. Trebuie să știți că conectivitatea prin HDMI este foarte bună în special pentru soundbar-urile multichanel.
 • Conectivitate wireless – dacă vă doriți să vă conectați la cel mai bun soundbar fără cabluri direct cu telefonul sau tableta aceasta este cea mai bună opțiune, conexiunile wireless sunt de 2 tipuri:
 1. Bluetooth – Extrem de multe modele din ziua de azi au bluetooth încorporat ceea ce facilitează redarea sunetelor cum ar fi muzica directă de pe smartphone, tabletă sau laptop.
 2. Wi-Fi – Pe lângă modele cu bluetooth există și modele care vin încorporate cu Wi-fi, astfel acestea pot accesa rețeaua de internet a casei și să redea fluxuri aproape de oriunde.
 • Port optic– un cablu optic este o variantă foarte bună ce poate asigura o conexiune solidă între televizor și soundbar. În același timp este una dintre cele mai ușoare, mai simple și mai fiabile conexiuni disponibile. Cu toate acestea, nu are lățimea de bandă pentru a transporta un semnal 5.1.
 • Intrări USB – porturile USB sunt utile în special la unele modele doar pentru actualizări. Noi suntem de părere că aceste porturi nu sunt foarte utile decât cu excepția cazului în care doriți să conectați o unitate de memorie cu melodiile dumneavoastră pe ea.

Preț

Prețul nu este un factor de selecție însă suntem siguri că vă interesează să știți cât veți plăti pentru un soundbar bun. Noi suntem de părere că pentru un astfel de dispozitiv de calitate medie veți plăti o sumă cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, iar pentru o variantă de top de la 3000 de lei în sus. Bineînțeles există și modele bune la prețul sub 1000 de lei însă acestea sunt excepții.

Care e cel mai bun soundbar?-concluzie

În încheiere noi sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că top 5 soundbar prezentat de noi v-a fost de ajutor. Noi suntem de părere că cel mai bun soundbar este soundbar-ul Samsung HW-Q600B.

4.8 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134